To nie jest temat o Śląsku więc nie będę zbytnio rozmywał, ale jak obadasz kiedy dokonywano podziałów Śląska i kiedy czarny orzeł na żółtym tle używany był dla całości i jak dokładnie wtedy wyglądał to będziesz wiedział, że ci co wczoraj powiesili tą flagę nie mają o tym pojęcia (nic dziwnego bo co wspólnego mają z Dolnym Śląskiem). Zresztą nie po raz pierwszy na polskim stadionie ktoś coś wiesza niewiadomo po co, nie rozumiejąc najwyraźniej tego...*MALek* pisze: Flaga ta nie jest flagą Dolnego Śląska, a całego Śląska więc pretęsje nie uzasadnione.

Komentarze (28-30.03)
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
-
-
Czy Górnika było 2500 trudno powiedzieć... na swoje sektory kupili niecałe 2100 biletów, no ale nigdy nie wiadomo gdzie się tam który przemycił. Nowy sytem identyfikacji spowodował, że ludzie wchodzili na mecz praktycznie przez całą I połowę (uśmiech do kamery, dokument do czytnika itp).
Na stadione w zasadzie nadkomplet ludzi (ok 7 tyś.), doping z naszej strony mimo pełnego młyna taki sobie, na plus oprawy.
P.S. Amigo i kolega z Łabęd zapomnieli dodać, że w czasie "zdobywania" naszych kas (godzinę przed meczem) stało pod nimi nie licząc pikników jakieś 10 osób z jednego z fc. W tym czasie zbieramy się na rynku. Oprócz tego przed meczem trochę ganianek na mieście.
P.S.2 pisze się ROW a nie Row
Na stadione w zasadzie nadkomplet ludzi (ok 7 tyś.), doping z naszej strony mimo pełnego młyna taki sobie, na plus oprawy.
P.S. Amigo i kolega z Łabęd zapomnieli dodać, że w czasie "zdobywania" naszych kas (godzinę przed meczem) stało pod nimi nie licząc pikników jakieś 10 osób z jednego z fc. W tym czasie zbieramy się na rynku. Oprócz tego przed meczem trochę ganianek na mieście.

-
No to prosze bardzo. Popisz sie teraz swoim obeznaniem w temacie i wykaz ta bezzasadnosc wieszania tej flagi.RHP pisze:To nie jest temat o Śląsku więc nie będę zbytnio rozmywał, ale jak obadasz kiedy dokonywano podziałów Śląska i kiedy czarny orzeł na żółtym tle używany był dla całości i jak dokładnie wtedy wyglądał to będziesz wiedział, że ci co wczoraj powiesili tą flagę nie mają o tym pojęcia (nic dziwnego bo co wspólnego mają z Dolnym Śląskiem). Zresztą nie po raz pierwszy na polskim stadionie ktoś coś wiesza niewiadomo po co, nie rozumiejąc najwyraźniej tego...*MALek* pisze: Flaga ta nie jest flagą Dolnego Śląska, a całego Śląska więc pretęsje nie uzasadnione.

-
Przemek pisze:W przerwie meczu gdy spiker zarządził minute ciszy, aby uczcić pamięć zmarłego kibica Lechii, Poloniści zaczęli gwizdać i drzeć mordy. Żenada panowie, pierwszy się z takim czymś spotkałem.
To chyba nie byłes na meczu Pogoń - Arka kiedy minutą ciszy miała być uszanowana śmierć jednego z Portowcow.
-
-
-
Wasze kasy były zdobyty 2 razy może zaprzeczysz? Raz ekipa z Gliwic za 15 min TRŚL, nas myśle że koło 2,5tyś to na spokojnie biletami sie nie sugeruj bo sam z paroma kumplami weszłem bez; przed meczem krążyliśmy pod kasami jedyne barwy jakie było widać były Biało-Niebiesko-Czerwone i to do 20 min przed początkiem planowym meczu; po meczu wszędzie pod każdym większym sklepem w Wodzisławiu kibice Górnika - Odry brak (jak wyscie wracali??) oprócz dłuugiego korku w Wodzisławiu "postój" również w Radlinie;)M.O.W. pisze:Czy Górnika było 2500 trudno powiedzieć... na swoje sektory kupili niecałe 2100 biletów, no ale nigdy nie wiadomo gdzie się tam który przemycił. Nowy sytem identyfikacji spowodował, że ludzie wchodzili na mecz praktycznie przez całą I połowę (uśmiech do kamery, dokument do czytnika itp).
Ostatnio zmieniony 31.03.2008, 09:18 przez mad22, łącznie zmieniany 2 razy.
-
-
Jesteście ostatnią ekipą, która może takie coś komentować. Masz rację, na szacunek trzeba sobie zasłużyć. No i dementuję, że podczas minuty ciszy cały sektor gwizdał lub bluzgał na Lechię. Naturalnie, zdarzyło się kilka osób, ale to i tak mały procent w stosunku do Was, którzy zamiast uczcic pamięć swojego kolegi, woleli pobluzgać Polonię.Green LG pisze:Szkoda komentować te chujowe zachowanie lolków z Polonii. Zachowanie jak z d***. Szacunek jest takimś czymś na co trzeba zasłużyć. Polonia dzisiaj na niego nie zasłużyła, wprost przeciwnie.
POLONIA PONAD ŻYCIE
-
lechia k...niedlugo wyrosnie na zbawcow calego Narodu..bez nich to pewno dalej bylaby komuna w rozwkicie.ekstrahonorowi, zawsze czysci, miodzio normalnie. green LG o "lolkach" z lechii ciagnacych lache jankowskiemu na parafii bys popisal,albo o agencie bolku najwiekszym kibicu lechii bys wspomnial, o cpunowskich flagach w polaczeniu z chwaleniem hitlerowskiego zbrodniarza bys nadmienil, o chodzeniu w 15 tysiecy swego czasu na policyjna olimpie poznan moze troszke? itd. itp, bez pozdrowien
rangers till the river boyne is dry
-
Warszawskie wróble ćwierkają, że na Wasze własne życzenie. Zresztą o ile mnie pamięć nie myli, pociąg był wynajęty przez kibicowskie stowarzyszenie, więc ktoś musiał tam mendy zaprosić. Oczywiście post factum można śmiało napisać, że "balast był niepotrzebny".Gdyż przez całą drogę mieliśmy niepotrzebny balast

-
M.O.W.
piszesz tak jakby to ze wybyliscie na rynku bylo naszym problemem....
dodam jeszcze, ze nie zmiescilismy sie w przygotowanym sektorze (sektorach) organizator nie zdecydowal sie jednak na otwarcie kolejnego sektora,
piszesz tak jakby to ze wybyliscie na rynku bylo naszym problemem....
dodam jeszcze, ze nie zmiescilismy sie w przygotowanym sektorze (sektorach) organizator nie zdecydowal sie jednak na otwarcie kolejnego sektora,
Ostatnio zmieniony 31.03.2008, 01:04 przez amigoksg, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Jak wszyscy wstali oprócz was i zapadła cisza słownie jedna osoba krzykneła "ruszcie d*** pedały", na co odpowiedzieliscie gwizdami, fakami i polecieliscie z pozdrowieniami dla nas więc nie wprowadzaj ludzi w błąd.Jankes_KSP pisze:Jesteście ostatnią ekipą, która może takie coś komentować. Masz rację, na szacunek trzeba sobie zasłużyć. No i dementuję, że podczas minuty ciszy cały sektor gwizdał lub bluzgał na Lechię. Naturalnie, zdarzyło się kilka osób, ale to i tak mały procent w stosunku do Was, którzy zamiast uczcic pamięć swojego kolegi, woleli pobluzgać Polonię.
-
Za takiego posta powinieneś stąd wylecieć. Nic nie wniosłeś do dyskusji i rozwaliłeś ją. To są komentarze do tej kolejki a nie o Twoich jazdach. Bez odbioru.nisc_PL pisze:lechia k...niedlugo wyrosnie na zbawcow calego Narodu..bez nich to pewno dalej bylaby komuna w rozwkicie.ekstrahonorowi, zawsze czysci, miodzio normalnie. green LG o "lolkach" z lechii ciagnacych lache jankowskiemu na parafii bys popisal,albo o agencie bolku najwiekszym kibicu lechii bys wspomnial, o cpunowskich flagach w polaczeniu z chwaleniem hitlerowskiego zbrodniarza bys nadmienil, o chodzeniu w 15 tysiecy swego czasu na policyjna olimpie poznan moze troszke? itd. itp, bez pozdrowien
Ja jestem uczciwy. Zapłacili za 3:0 i będzie 3:0.Piotrek25krk pisze:wiec cala swoja tajemniczosc mozesz sobie wsadzic w dupe bo nikomu ona nie jest tu potrzebna, w miejscu ktore pod wzgledem farmazonow dawno juz przebilo bravo
Białe są chmury, zielone liście, jestem na Lechii, jest zajebiście!
-
Jedna osoba??? i myslisz że to usłyszeliśmy od "jednej osoby"...dziwisz się że po takim "zachęceniu" do uszanowania smarłego poleciały takie teksty??? bujaj...K. pisze:Jak wszyscy wstali oprócz was i zapadła cisza słownie jedna osoba krzykneła "ruszcie d*** pedały", na co odpowiedzieliscie gwizdami, fakami i polecieliscie z pozdrowieniami dla nas więc nie wprowadzaj ludzi w błąd.Jankes_KSP pisze:Jesteście ostatnią ekipą, która może takie coś komentować. Masz rację, na szacunek trzeba sobie zasłużyć. No i dementuję, że podczas minuty ciszy cały sektor gwizdał lub bluzgał na Lechię. Naturalnie, zdarzyło się kilka osób, ale to i tak mały procent w stosunku do Was, którzy zamiast uczcic pamięć swojego kolegi, woleli pobluzgać Polonię.
POLONIA WARSZAWA
-
-
wogole ja sie pytam gdzie sa modowie?jak ma byc wzgledny chociaz porzadek na tym forum skoro jakies dzieci neo wyzywaja sie od ciot itp. pisza nazwy klubow malymi literami tylko z powodu niecheci do owych klubow, i wogole miejscami wydaje mi sie ze jestem w piaskownicy ,jak ludzie tutaj kropkuja zdjecia wyjazdowe i licza ludzi przeciwnikowi....bany tutaj powinny sie posypac conajmniej 3 jak czytam ten temat...
-
-
-
To kto was poinformował ze Górnik jest pod kasami ? Zarząd klubu?1922 pisze: ODRA WODZISŁAW – Górnik Zabrze
Na dzisiejsze derby zorganizowaliśmy zbiórkę na rynku o godzinę 14:00 Zbieramy się w około 500 osób i chcemy ruszana rynek. W tym momencie dostaliśmy informację, że Górnik wpadł pod kasy lecz od nas nikogo tam nie było. ...
do M.O.W.
Amigo pisze od dwukrotnej wizycie pod kasami a ty o zdobywaniu młyna. Co ma jedno do drugiego?
-
Benek nie napinaj się. Tak jak napisał już M.O.W, że było tam, oprócz pikników 10 osób z jednego FC, więc czytaj uważnie. Co do reszty informacji to nie wiem czy śmiać się czy płakać, ale jak ostatnio u nas byliście to też było zawyżanie liczb i takie ploty, że jesteście u siebie itd. Nie mam zamiaru tu polemizować, bo i tak t nie ma sensu. To że piszecie, że wszędziej było widać Górnik to z jednej strony racja, ale w końcu jak dostaliście 2 tys. biletów to jakoś tu musieliście się dostać. Kasy Odry wcale nie zdobyte. Osobiście sam widziałem dużo samochodów, ale nikogo nie widziałem w szalu pod kasami czy na stadionie.
Na pewno mogę dodać, że dużo szali zmieniło właściciela, i w jedną i drugą stronę.
Tyle z mojej strony, więcej już nie mam zamiaru pisać na ten temat.
Na pewno mogę dodać, że dużo szali zmieniło właściciela, i w jedną i drugą stronę.
Tyle z mojej strony, więcej już nie mam zamiaru pisać na ten temat.
Ostatnio zmieniony 31.03.2008, 11:46 przez 1922, łącznie zmieniany 1 raz.
-
1922
ok 2300 sprzedanych biletow + ludzie ktorzy weszli za darmo lub nie weszli (stali caly mecz za brama) + ludzie ktorzy przeszli z waszych sektorow od strony trybuny do naszych (nie dalo sie tego nie zauwazyc).
wasz klub zarobil na kibicach gości ok 35 000 dla waszego klubu sa to nie male pieniadze, majac na uwadze ze i was bylo z 5-6 tys z pewnoscia byl to finansowy sukces.
Nie bede z wami polemizowal przedstawilem jedynie nasze podliczenie. Moge sie oczywiscie zgodzic ze przy tak bliskim wyjezdzie i tej ilości osób wchodzi w rachube rozbieznosc +-100 osob.
ok 2300 sprzedanych biletow + ludzie ktorzy weszli za darmo lub nie weszli (stali caly mecz za brama) + ludzie ktorzy przeszli z waszych sektorow od strony trybuny do naszych (nie dalo sie tego nie zauwazyc).
wasz klub zarobil na kibicach gości ok 35 000 dla waszego klubu sa to nie male pieniadze, majac na uwadze ze i was bylo z 5-6 tys z pewnoscia byl to finansowy sukces.
Nie bede z wami polemizowal przedstawilem jedynie nasze podliczenie. Moge sie oczywiscie zgodzic ze przy tak bliskim wyjezdzie i tej ilości osób wchodzi w rachube rozbieznosc +-100 osob.
-
Ale po cholerę odbijasz piłeczkę?BornToBeRed pisze:Ile Widzewa na Cracovii , podacie wkońcu oficjana liczbę , czy jeszcze ustalacie?
Zobacz sobie dwie strony wcześniej jak ustalacie online waszą liczbe na Zagłębiu jeden twierdzi ze 5 tysi drugi ze 8 a następny ze 7, a o nasza liczbe niech cie głowa nie boli jak zwykle była dobra.....
Pytam poprostu o Waszą liczbę , tymczasem po 2 dniach od wyjazdu nigdzie nie mozna jej znaleźc.Jestem zwyczajnie ciekaw.
-
W 100% sie zgadzam ludzie na tym forum powinni zrozumieć ze polemizują z danymi osobami a nie wszystkimi kibicami danego klubu.AtoMen pisze:Zaczynasz w liczbie pojedynczej a kończysz w liczbie mnogiej. Wydaje mi się że z jedną tylko osobą prowadzisz konwersacje. CAŁA Legia w tym nie uczestniczy, więc nie wrzucaj wszystkich do jednego wora!Browarski pisze:Ty odnoszisz sie do zdjęć, my do tego ilu było naprawdę. Bardzo dobra ilość jak na nasze możliwości i tyle. Strasznie to was-Legię musi boleć...kropkowania, dyskusje...co chcecie udowodnić???chora_krowa pisze: Dobrze, pojade zobacze. Kropkowac wiecej nie mam zamiaru, powiem wiecej , ciagnac tego tematu tez.
Jak tak twierdzicie ze was tylu bylo to tak twierdzcie. Ja odnioslem sie do zdjec.
PS. Mnie np. wasza liczba ani grzeje ani ziębi.
pzdr
-
Będą kary za transparent?
Mecz Odra - Górnik rozpoczął się z 18-minutowym poślizgiem, gdyż dwutysięczna rzesza kibiców Górnika Zabrze wywiesiła dwa transparenty, które nie spodobały się delegatowi PZPN. Na białych płótnach widniały napisy „Stop katom w niebieskich mundurach” oraz „Ćwikła trzymaj się”. Sędzia nie zezwolił na rozpoczęcie meczu, aż do chwili zdjęcia feralnych transparentów. Na ten moment trzeba było czekać aż kilkanaście minut. Pomogły dopiero prośby Tomasza Hajty i Jerzego Brzęczka.
- Górnikowi i tak grożą kary! Nie możemy sobie pozwolić na takie zachowanie skoro za pięć lat mamy organizować Mistrzostwa Europy – argumentował delegat Jerzy Miedziński.
źródło: Sport
-
-
Fajnie brzmi tłumaczenie Odry W.
Godzinę przed meczem mieliśmy zbiórkę na rynku .. A nie łaska było zrobić wcześniej ?? Przecież doskonale wiedzieliście jakie ilość Górnika do was jadą .. Ehhh Poprostu może celowo byliście na rynku bezpieczni ??
Dodam wszystkim gorącym głową ze nie reprezentuje nikogo z KSG ani ich zgód. To tylko moje osobiste odczucie.
Godzinę przed meczem mieliśmy zbiórkę na rynku .. A nie łaska było zrobić wcześniej ?? Przecież doskonale wiedzieliście jakie ilość Górnika do was jadą .. Ehhh Poprostu może celowo byliście na rynku bezpieczni ??
Dodam wszystkim gorącym głową ze nie reprezentuje nikogo z KSG ani ich zgód. To tylko moje osobiste odczucie.
CALSBERG - PROBABLY THE BEST BEER IN THE WORLD
-
Za takie wpisy powinny leciec bany ,gość nic nie wnosi do tematu prowokuje do wymian bluzgów i rozmywania tematu.Poziom forum schodzi mocno w dółnisc_PL pisze:lechia k...niedlugo wyrosnie na zbawcow calego Narodu..bez nich to pewno dalej bylaby komuna w rozwkicie.ekstrahonorowi, zawsze czysci, miodzio normalnie. green LG o "lolkach" z lechii ciagnacych lache jankowskiemu na parafii bys popisal,albo o agencie bolku najwiekszym kibicu lechii bys wspomnial, o cpunowskich flagach w polaczeniu z chwaleniem hitlerowskiego zbrodniarza bys nadmienil, o chodzeniu w 15 tysiecy swego czasu na policyjna olimpie poznan moze troszke? itd. itp, bez pozdrowien
-