Inter pisze:Porto przypomina W-we, a Lizbona Łódź. Wszystko w temacie
W sumie tak, tylko tam nie ma wojny 24/7. Tam kibice są wrogami tylko w dniu meczu i w ogóle w Portugalii scena jest c******. Coś konkretnego robią tylko ultras z FC Porto, a np. na takim Sportingu są aż 4 grupy, które kibicują/jeżdżą zupełnie oddzielnie i ogólnie wygląda to marnie.
ciekawe skad ultras widzew ma takie "wspaniale" info o Portugalii, otoz z moich gadek z kolegami z Benfica Warriors wynika zupelnie co innego,w d...mam oprawy ale poza boiskiem dzieje sie sporo, poza mlodymi ekipami Orlow i Sportingu wyroznia sie Furia Azul z Belenenses Lizbona a i Panteras Negras z Boavisty"ukluja" Smokow tu i owdzie ,choc sa klubem bardzo dzielnicowym,i porownanie do Legia-Polonia jest wskazane jak najbardziej,w przyszlym sezonie wybiram sie do Lizbony na Benfica-Belenenses to wiecej bede w stanie powiedziec,pozdro
nisc_PL pisze:ciekawe skad ultras widzew ma takie "wspaniale" info o Portugalii, otoz z moich gadek z kolegami z Benfica Warriors wynika zupelnie co innego,w d...mam oprawy ale poza boiskiem dzieje sie sporo, poza mlodymi ekipami Orlow i Sportingu wyroznia sie Furia Azul z Belenenses Lizbona a i Panteras Negras z Boavisty"ukluja" Smokow tu i owdzie ,choc sa klubem bardzo dzielnicowym,i porownanie do Legia-Polonia jest wskazane jak najbardziej,w przyszlym sezonie wybiram sie do Lizbony na Benfica-Belenenses to wiecej bede w stanie powiedziec,pozdro
Śledzę trochę scenę w Portugalii i z tego co wiem niewiele poza boiskiem się tam teraz dzieje. No ale może mam niekompletne informacje. Pzdr.
oki doki UW bez urazy bez napinki, jak macie jakiekolwiek pytania odnosnie sceny kibicowskiej polwyspu iberyjskiego w miare mozliwosci odpisze:) co do pytan odnosnie UK jest na to osobny temat,pozdrawiam
No to nisc_PL ja mam pierwsze pytanie
Interesuje mnie jak wygląda sytuacja w Sevilli. Kto jest bardziej widoczny na mieście, jakie zapatrywania polityczne mają obie ekipy, jakie liczby wyjazdowe itp. Interesuje mnie zwłaszcza jak to wygląda w przypadku Betisu, ale i z drugiej strony jak jest chętnie poczytam
Pzdr.
to ja nie odpowiem wprost tylko zareklamuje zina w nastepnym numerze Polish Ultras-Pride of Poland obszerny artykul - przeglad ligi hiszpanskiej. Moge jedynie powiedziec ze jesli chodzi o Seville Biris Norte FC Sevilla to najstarsza ekipa ultras/hools w Hiszpanii, raczej lewacka,co do podzialu w miescie,hm... jakos nie moge rozumiec skad bierze sie jakas taka"otoczka" wokol Betisu w Polsce,nie ma raczej o czym mowic w przypadku kibicow ktorzy w ubieglym roku na wyrzucenie Biris Norte z derbow zareagowali huraganowymi brawami,lacznie ze stojacym sektorem za bramka,teoretycznie"ultras"-Betis to zenada,klub rodzinny jak Valladolid,Villareal czy fc far$elona pozdro
nisc_PL pisze:to ja nie odpowiem wprost tylko zareklamuje zina w nastepnym numerze Polish Ultras-Pride of Poland obszerny artykul - przeglad ligi hiszpanskiej. Moge jedynie powiedziec ze jesli chodzi o Seville Biris Norte FC Sevilla to najstarsza ekipa ultras/hools w Hiszpanii, raczej lewacka,co do podzialu w miescie,hm... jakos nie moge rozumiec skad bierze sie jakas taka"otoczka" wokol Betisu w Polsce,nie ma raczej o czym mowic w przypadku kibicow ktorzy w ubieglym roku na wyrzucenie Biris Norte z derbow zareagowali huraganowymi brawami,lacznie ze stojacym sektorem za bramka,teoretycznie"ultras"-Betis to zenada,klub rodzinny jak Valladolid,Villareal czy fc far$elona pozdro
Mógłbyś pisac normalnie nazwy klubów?
Na Realu tez raczej spory tłumek pikników znajdziesz , choc trzeba przyznac że chyba więcej kumatego towarzystwa w tej chwili tam jest na trybunach niż na Camp Nou , no ale chyba nie mają takiej wojny z zarządem jak Boixos
osfp przepraszam za onet.pl zachowanie i obiecuje poprawe,a swoja droga na tym forum w z 7-8 lat temu byl fajny temat,przedstaw sie,ile masz wyjazdow itp, i wiecie co? nie bylo tam zbyt wielu dlugich wpisow........ pozdro
Dzisiaj ruszył nowy sezon w Irlandii
St.Patrick Dublin - Sligo Rovers ... gości około 250 z kilkoma flagami , machajkami oraz transparentami na dwóch kijach , na poaczatku meczu rzucaja troche serpentyn . Gospodarzy w młynie około 250 - 280 z machajkami w przerwie meczu oraz odpaloną racą po drugiej bramce któa momentalnie zostaje przechwycona przez ochrone .
Dziś mecz Stade Rennes - PSG z sektora PSG raca/e na murawie i jakieś szarpanie płota przez paryżan.
Gdyby ktoś miał jakieś konkretniejsze info zwłaszcza co do liczby PSG to był bym wdzięczy bo swoją relacje opieram tyko na tym co widziałem za pośrednictwem sopcasta