Derby Ruch - Gornik

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

Zablokowany
mlodyksg

Post autor: mlodyksg » 02.03.2008, 21:25

ja i fana Chelsea na sektorze Rucha najpierw dogory kolami a potem normalnie...
hehe a moze to Widzew tego was nauczyl...
GLIWICE ZAWSZE Z GÓRNIKIEM

iparts.pl
Joker

Post autor: Joker » 02.03.2008, 21:26

A może ktoś napisac ilu bylo zgodowiczów i układowiczów z kibicami Ruchu i Górnika?

LabedyKSG

Post autor: LabedyKSG » 02.03.2008, 21:52

[link]

z mojej strony derby naprawde konkret .. wynik mowi sam za siebie Ruch lepszy pilkarsko czy kibicowsko? nie mnie to oceniac bo bede zajebiscie obiektywny :lol: Fc Gliwice zbiorka miazga :shock: dziekujemy kibicom Piasta jak to oni powiedzieli niech zabole z Gliwic poczuja sie raz ze sa u siebie haha pozdrawiam tych ze smiesznych kibicow :D

pytanko z mojej strony ... jaki jest rekord jesli chodzi o odpalone race w Polsce .. :) cos mi sie wydaje ze rekordzik zmienia wlasciciela ale o szczegolach nie bede pisal bo nie jestem upowazniony

BYLE WIECEJ TAKICH MECZY
żartownisie ..

zieLoNy1910

Post autor: zieLoNy1910 » 02.03.2008, 21:59

Bardzo fajne Derby. Jako obserwator z sopcasta ;) jestem zadowolony. Co do dopingu rzeczywiście Górnik lepiej słyszalny, ale to telewizja i wydaje mi się, że "młyn" Górnika był bliżej środka stadionu, zatem lepiej słyszalny, ale w tv ;), a Ruch zoorganizowany był bardziej za bramką, gdzie jak wiadomo odległość do murawy jest znacznie większa. Z resztą jak sami mówią trudno ogarnąć taki tłum ludzi. Ładne oprawy, racowisko też, ale tak naprawde dużo rac na dużym obszarze zawsze robi wrażenie. Ogólnie cały mecz bardzo przyjemnie się oglądało, niezwykły hałas. Czekać aż tylko zrobią te stadiony po 30 tys i ujrzymy więcej takich efektownych meczy.

piter

Post autor: piter » 02.03.2008, 21:59

Severius_Snape pisze:Jak zaprezentowały się zgody ?

również jestem ciekawy w jakich liczbach pojawiły się zgody obydwu ekip

pasikonik

Post autor: pasikonik » 02.03.2008, 22:40

LabedyKSG pisze:pytanko z mojej strony ... jaki jest rekord jesli chodzi o odpalone race w Polsce .. :) cos mi sie wydaje ze rekordzik zmienia wlasciciela ale o szczegolach nie bede pisal bo nie jestem upowazniony

BYLE WIECEJ TAKICH MECZY
ŁKS łódź - Wisła Kraków,

400 rac:
http://pl.youtube.com/watch?v=IIXFAp85ycY
Obrazek
[link]

Bogdan Adamiec

Post autor: Bogdan Adamiec » 02.03.2008, 22:41

Patton pisze:Czlowieku daj nam dach i 3,4 mecze to pogadamy. Tak ciezko wam zrozumiec, ze my jako Ruch gralismy chyba pierwszy raz z taka publika od niepamietnych czasow!!?? Wszystkiego trzeba sie nauczyc. Ale widze, ze liczba Ruchu oscylujaca w przedziale 25-30 zaczyna niektorym nie byc w smak :wink: Jest dobrze - 4 lata w 2 lidze, prawie spadek do 3... To sie nazywa powRot kRola :shock:
a może najpierw podgrzewaną płyte?:-) 25-30 to Wasza liczba? gratulacje za obiektywizm.Tak samo gdy piszesz ze to byl Wasz pierwszy mecz przy takiej publice na tym stadionie, a Górnika który?Zobaczymy Ksieciuniu jak przyjdą mecze "bez ciśnień" w co przekuliście te derby.Według mnie (jeśli chodzi o ultraske) to gdyby nie racowisko Górnika i Wasze sektorówki na poczatku szpilu to nie bylo by sie czym zachwycać(pomijając liczbe kibiców z obydwu stron).Może pogoda troszke popsuła zabawe..może...Nie piszesz o GieKSie-GieKSa tam nie grała :D
Teraz gratuluje Wam liczby kibiców i zwycięstwa bo byliscie na boisku lepsi.

ArekPiast

Post autor: ArekPiast » 02.03.2008, 22:58

LabedyKSG napisał:
dziekujemy kibicom Piasta jak to oni powiedzieli niech zabole z Gliwic poczuja sie raz ze sa u siebie haha pozdrawiam tych ze smiesznych kibicow
Po co ta spinka?? Przecież każda ekipa może przejechać przez każde miasto w obstawie psiarni. Zbiórki początkowej na dworcu w Gliwicach nie mieliście lecz byliście tylko przejazdem... Co do dopingu kibiców erki to wiadomo, że ciężko opanować taką liczbę osób aby był równy doping. Na Polska - Belgia było podobnie. Jedni śpiewali to a drudzy to. Czasem udało się wspólnie coś zaśpiewać.

19YB19

Post autor: 19YB19 » 02.03.2008, 23:08

słaby doping = duzo piknikow i gapiow z innych ekip na sektorach Niebieskich... ja bym to tak tlumaczyl....
z tego co wiem u KSG tez duzo "przypadków"

szczerze (to tylko moja opinia!) lepiej jakby ten mecz odbyl sie na Cichej !
każdy środek prowadzący do celu jest dobry

BzL

Post autor: BzL » 02.03.2008, 23:29

Jako obserwator wybrałem sie na "DERBY" wraz z kolegą.
Wybraliśmy sie pod stadion oczywiście bez biletów ale szybko je nabyliśm od pewnych kibiców.
Co do meczu to zasłuzęnie Ruch wygrał (mogło paść więcej bramek)

co do atmosfery to doping Ruchu tylko dobry w miejscu gdzie był młyn (czyli za bramką) co do przyśpiewek Ruchu to może z połowa to było je..ć Żaboli :/ ale jak cisneli hej niebiescy ole to nawet nawet :P na sektorze na którym byłem widziaęłm dużo osób które nie było związane z Ruchem (dużo postronnych osób)

Co do zgód to widziani Widzewiadzy,Elana po stronie Ruchu

ROW,GieKSa(układ) rozpoznani po żółtych czapeczka weszli na około 20 min przed meczem po stronie KSG

Co do KSG Doping dość konkretny mieli tylko ? 2 piosenki i raczej śpiewali to z pierdolnięciem

Więc według mnie KSG na trybunach lepszy.

malytgb

Post autor: malytgb » 02.03.2008, 23:31

witam uwazam ze KSG w pierwszej połowie strali sie dopingować +sektorówka na pcozatku ... w drugiej połowie cisza , tylko pokaz rac i strzałów z rakietnicy no no :evil: aa doping kibiców KSG był słyszalny ponieważ kamera z TV była blizej ich sektora :] Ci co byli na meczu pewnie wiedza jak bylo . tyle odemnie

MT06
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: MT06 » 02.03.2008, 23:36

ArekPiast pisze:LabedyKSG napisał:
dziekujemy kibicom Piasta jak to oni powiedzieli niech zabole z Gliwic poczuja sie raz ze sa u siebie haha pozdrawiam tych ze smiesznych kibicow
Po co ta spinka?? Przecież każda ekipa może przejechać przez każde miasto w obstawie psiarni. Zbiórki początkowej na dworcu w Gliwicach nie mieliście lecz byliście tylko przejazdem... Co do dopingu kibiców erki to wiadomo, że ciężko opanować taką liczbę osób aby był równy doping. Na Polska - Belgia było podobnie. Jedni śpiewali to a drudzy to. Czasem udało się wspólnie coś zaśpiewać.
Mielismy zbiorke. Stalismy na tym dworcu 1,5 h zanim pociag przyjechal.

misza

Post autor: misza » 02.03.2008, 23:39

klimat derbow byl wyczuwalny i liczby obu ekip robia wrazenie jednak kibicowsko mecz wedlug mnie slabszy niz np. lech-widzew. oprawy bardzo ladne ale w takim tlumie za duzo przypadkowych osob i widoczne byly spore problemy z organizacja i zgraniem dopingu.

mad22

Post autor: mad22 » 02.03.2008, 23:40

co do meczu piłkarsko Ruch wygrał wiadomo;) na stadionie szczerze nie wiem ja na sektorze Górnika praktycznie ich nie słysząłem (poza paroma wyjątkami) fakt może nie ograniają jeszcze tej publiki;) co do atrakcji- jakie atrakcje??? ja przed i po meczu wyrwałem sie z kordonu i nikogo nie uświadczyłem wokół stadionu oprócz...piwa;) ogólnie derby zajebiste;)

MuRPhY

Post autor: MuRPhY » 02.03.2008, 23:46

wszystkie zgody Ruchu byly na trybunach...
jesli chodzi o Zaboli to swietne racowisko wygladalo to imponujaco...
fajnie wyrozniala sie w Waszym sektorze Wisłoka...

PS... dzialacze np.: Wisły mogliby zobaczyc jak mozna sprawnie bez syfu i nerwow i szybko wpuscic i wypuscic taka mase ludzi na stadion...
naprawde zrobilo to na mnie wielkie wrazenie... zreszta wrzuce tez kamyczek i do swojego ogrodka bo nasi dzialacze tez mogliby pewnie sie wiele nauczyc...

Ruchu nie oceniam bo z perspektywy mlyna Zabscy slyszalni w tylko w przerwach w naszym dopingu... w ogole ciezko tu cokolwiek oceniac...
ciekawe poprawnie wykonane oprawy z obu stron... dobra korba i tylko pogoda nie ulatwiala sprawy...

reszte przemyslen zachowam na potem tzn jak odespie 4 dniowy melanz...
pozdRo Niebiescy!!

kosmalskiP

Post autor: kosmalskiP » 02.03.2008, 23:47

derby zrobiły na mnie spore wraznie (pewnie dlatego ze w Polsce malo jest takich meczów ze przychodzi po 40 tys ludzi)
doping -Górnik lepsze zgranie co dało lepszy efekt dopingu
co do oprawy nie wiem dlaczego ale spodziewałem sie czegos mocnego-jakiejs nowosci nie spotykanej na stadionach w Polsce niestety było (normalnie) i mimo ze nie derby to lepsze na mnie wraznie zrobiła oprawa w meczu Jagi w tej kolejce

warsteiner

Post autor: warsteiner » 02.03.2008, 23:53

czego wy sie spodziewaliscie po oprawach?piszecie ze wiecej,ale konkretnie.
radzionnu, sam przyznasz ze z taką kasą do wykorzystania to mieliscie pełne pole do popisu :wink: Konkretnie nikt Ci nic ni napisze, bo po c*** innym pomysły podrzucać.
Ze strony Ruchu dobrze zrobione twarze, KSG fajnie ze odpalili duzo piro ale niedostyt pozostaje. Mozliwosci obie strony miały kurewsko duze.

Kiju

Post autor: Kiju » 02.03.2008, 23:56

kosmalskiP pisze: co do oprawy nie wiem dlaczego ale spodziewałem sie czegos mocnego-jakiejs nowosci nie spotykanej na stadionach w Polsce niestety było (normalnie) i mimo ze nie derby to lepsze na mnie wraznie zrobiła oprawa w meczu Jagi w tej kolejce

A ja bylem przekonany ze czegos wielkiego i nowatorskiego nie bedzie.

Zoabczcie jak wygladaja oprawy na normalnych meczach(normalnych,czyli rozgrywanych na wlasnych stadionach ;) ),oprawy sa zazwyczaj robione tylko tam,gdzie zasiada mlyn,nawet na wlasnym stadionie,ktory sie doskonale zna,trudno ogarnac pikników na innych trybunach...a co dopiero mowic o takim meczu jak dzisiaj....

Masa pikników po obu stronach,niezany stadion,brak zgrania...tu nie bylo miejsca na nowatorstwo,jakies zlozone oprawy.

Fajnie sie ogladalo taki mecz( w tv ;)) ,zaluje ze tam nie bylem,czegos takiego jeszcze na wlasne oczy nie widzialem.

Obu ekipom naleza sie wielkie brawa,do tego wszystkiego dostosowali sie pilkarze.

Takie mecze wspomina sie latami.

W tej calej rywalizacji wygrał...Sląsk...tak wlasnie,ten mecz byl strasznie medialny.Tylko pozazdroscic.
Obrazek

warsteiner

Post autor: warsteiner » 02.03.2008, 23:59

Kiju pisze: Zoabczcie jak wygladaja oprawy na normalnych meczach(normalnych,czyli rozgrywanych na wlasnych stadionach ;) ),oprawy sa zazwyczaj robione tylko tam,gdzie zasiada mlyn,nawet na wlasnym stadionie,ktory sie doskonale zna,trudno ogarnac pikników...a co dopiero mowic o takim meczu jak dzisiaj....

Masa pikników po obu stronach,niezany stadion,brak zgrania...
To jest moim zdaniem jedyny argument ktory w jakiś sposób usprawiedliwia obie ekipy.
Ostatnio zmieniony 03.03.2008, 00:07 przez warsteiner, łącznie zmieniany 1 raz.

Neo

Post autor: Neo » 03.03.2008, 00:02

Filmik z meczu dostępny pod tym linkiem: [link]

Kolejne będą wkrótce dodawane.

KSW

Post autor: KSW » 03.03.2008, 00:27

Na Wielkich Derbach na Stadionie Ślaskim obecnych było 296 fanów Wisłoki (5 autokarów plus auta) z flagą Najstarsi Biało-Zieloni w Polsce. Każdy z nas posiadał specjalnie wypordukowane na ten wyjazd bialo-zielone czapki zimowe. Podróż w obie strony z eskortą policji. W Dębicy jesteśmy około pólnocy.

Fan_Gwardii

Post autor: Fan_Gwardii » 03.03.2008, 07:16

mnie najbardziej zaszokowala liczba Widzewa na derbach ... 1200 osob - to wiele ekip z pierwszej polki w takiej liczbie nie wspieralo zgod u siebie w miescie na meczu z lokalnym rywalem! jesli dodac kilometry to Widzew chyba przebil wszelkie rekordy, przynajmniej ja nie pamietam zeby jakas ekipa pojechala wesprzec swoja zgode w liczbie wiekszej niz ta - przez pol Polski jakby nie patrzec.
Obrazek

Grupa trzymająca Władzię

Post autor: Grupa trzymająca Władzię » 03.03.2008, 07:38

Widzę że większości pospadało ciśnienie które wykazywali przed Derbami:)Bardziej się grzali przed niż po.Dla mnie liczba ludzi na meczu ligowym(!) oraz swego rodzaju klimat był jak najbardziej na TAK.
Jako obserwator siedziałem w sektorze Ruchu.Doping (mimo że osobiście mało mnie interesuje) nikogo nie wyróżnił bardziej;po prostu obie ekipy dały radę.Fajny pomysł z czapkami Górniczych, racowisko, dobra ilość zgód z Ruchem.
Oragnizacja jak ktoś wcześniej pisał-na plus.
Także warto było pojechać.

EMCE

Post autor: EMCE » 03.03.2008, 08:00

Fan_Gwardii pisze:mnie najbardziej zaszokowala liczba Widzewa na derbach ... 1200 osob - to wiele ekip z pierwszej polki w takiej liczbie nie wspieralo zgod u siebie w miescie na meczu z lokalnym rywalem! jesli dodac kilometry to Widzew chyba przebil wszelkie rekordy, przynajmniej ja nie pamietam zeby jakas ekipa pojechala wesprzec swoja zgode w liczbie wiekszej niz ta - przez pol Polski jakby nie patrzec.
Widzew dzien wczesniej grał w Krakowie:) wiec napewno z tych 1200 osób ok 1000 to była ekipa z Krakowa;] ale fakt brawa sie im należą!

Fan_Brzozovii

Post autor: Fan_Brzozovii » 03.03.2008, 08:48

Może mi się wydawało, ale chyba ani raz nie było pozdrowień dla Apatora..?

GS

Post autor: GS » 03.03.2008, 09:03

Fan_Brzozovii pisze:Może mi się wydawało, ale chyba ani raz nie było pozdrowień dla Apatora..?
zle Ci sie wydaje
Apator byl pozdrawiany parokrotnie
http://pl.youtube.com/watch?v=NCiQsWXRpVk

amigoksg

Post autor: amigoksg » 03.03.2008, 09:11

Dodam może tylko do koemntarzy, że z powodu warunków atmosferycznych zmuszeni bylismy zrezygnować z dwóch opraw, dodam jeszcze że graliśmy na wyjeździe a i przy dużej naszej ilości nie wszystko dało się zaprezentować tak jakbyśmy sobie tego życzyli. Nie mniej jednak dwie oprawy na wyjeździe dosyć ciekawe.

nyyonker

Post autor: nyyonker » 03.03.2008, 09:18

EMCE pisze:
Fan_Gwardii pisze:mnie najbardziej zaszokowala liczba Widzewa na derbach ... 1200 osob - to wiele ekip z pierwszej polki w takiej liczbie nie wspieralo zgod u siebie w miescie na meczu z lokalnym rywalem! jesli dodac kilometry to Widzew chyba przebil wszelkie rekordy, przynajmniej ja nie pamietam zeby jakas ekipa pojechala wesprzec swoja zgode w liczbie wiekszej niz ta - przez pol Polski jakby nie patrzec.
Widzew dzien wczesniej grał w Krakowie:) wiec napewno z tych 1200 osób ok 1000 to była ekipa z Krakowa;] ale fakt brawa sie im należą!
Widzewa w Krakowie 750 osób, nie zostają wpuszczeni.

Wieloryb
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: Wieloryb » 03.03.2008, 09:22

amigoksg o jakich 13 delegacjach z kraju i 2 z zagranicy piszesz w relacji? [chyba nie skumałem ;)]
WŁADCY OCEANÓW

mzksiak

Post autor: mzksiak » 03.03.2008, 09:41

bylame na meczu i jako zupelnie bezstronny kibic musze powiedziec, ze Gornik korzystniej wypadl wg mnie. lepiej zsynchronizowany doping i glosniejszy. ogolnie na sektorze bardzo duzo ludzi nie kibicujących zadnej z druzyn, co bylo widac gdy obie druzyny zdobywaly gole i zero rekacji :) do tego bez zadnych barw. swietna liczba Wisloki ( bardzo ladnie sie pokazali) a ze strony Ruchu liczba Widzewa !!

1908
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: 1908 » 03.03.2008, 10:29

zdiecia z meczu Ruch- Górnik

Obrazek

wiecej na www.ko1foto.fora.pl
"ja zyje jak chce ja nic nie musze dlatego mam czysta dusze"

pick-nick

Post autor: pick-nick » 03.03.2008, 10:30

VJ pisze:na forum Niebieskich wyczytałem że zagineła w akcji flaga FC Pszczyna. Wiadomo coś na więcej na ten temat?
akcja GKS Tychy
1908 - 2008 Już od stu lat biało - czerwono - biały świat

loko

Post autor: loko » 03.03.2008, 11:14

does.not.matter

Post autor: does.not.matter » 03.03.2008, 11:17

EMCE pisze:
Nie brakowało tez wariatów, co wybrali się do Krakowa 'postać pod bramą', potem powrót do Łodzi, sen 6-7 godzin i z powrotem w droge.

I jak napisał nyyonker, Widzewa ok. 750 w Krakowie.

aqq08

Post autor: aqq08 » 03.03.2008, 11:17

VJ pisze:na forum Niebieskich wyczytałem że zagineła w akcji flaga FC Pszczyna. Wiadomo coś na więcej na ten temat?
tak flaga 'ksiestwo pszczynskie ' zmienia wlasciciela.

Łupaszko

Post autor: Łupaszko » 03.03.2008, 11:31

aqq08 pisze:
tak flaga 'ksiestwo pszczynskie ' zmienia wlasciciela.
Tak na marginesie ta flaga tresciowo to było nieudolne naśladownictwo wiadomo czego :wink: . Pszczyna wchodziła w skład księstwa raciborskiego i nigdy nie była osobnym księstwem. W okresie nowozytności miała status wolnego państwa, ale to nie to samo. Trzeba mieć do czego nawiązać :wink: , a nie chwalić się na wyrost.
Rest in peace blue-red soldier, war is over!
Bamber 1957 - 2008
http://pl.youtube.com/watch?v=2k8D_t0fpx8
http://pl.youtube.com/watch?v=6TvGGAikh4o

Zablokowany