Derby Ruch - Gornik
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
-
-
-
-
-
Na plus:
+ frekwencja (to chyba oczywiste)
+ dobry doping (w telewizji doping Górnika wydawał się wyraźniejszy)
+ kilka sektórówek
+ konkretne racowisko w sektorze gości
Dodatkowo Górnik miał trochę transparentów, Ruch flag "machajek"
Co do samego meczu, to gra mogła się podobać (wynik 3:2 dla Ruchu).
+ frekwencja (to chyba oczywiste)
+ dobry doping (w telewizji doping Górnika wydawał się wyraźniejszy)
+ kilka sektórówek
+ konkretne racowisko w sektorze gości
Dodatkowo Górnik miał trochę transparentów, Ruch flag "machajek"

Co do samego meczu, to gra mogła się podobać (wynik 3:2 dla Ruchu).
-
Na derbach mnóstwo obserwatorów...
Komicznie wyglądało jak na sektorze po golu dla Ruchu 3/4 sektoru trzyma ręce w kieszeni i uśmiecha się pod nosem.
Jeżeli chodzi o doping, to z dwóch stron bardzo głośny, choć moim zdaniem doping Górnika z wiadomych względów lepiej zorganizowany. Oprawy z obu stron ciekawe, chociaż nie powaliły mnie na kolana.
Skóra mi cierpła jak słyszałem gwarę na stadionie miejscowej patologii
Pierunyyyy do dom, wyciep ta bala itd.
...jak na pastwisku
Komicznie wyglądało jak na sektorze po golu dla Ruchu 3/4 sektoru trzyma ręce w kieszeni i uśmiecha się pod nosem.
Jeżeli chodzi o doping, to z dwóch stron bardzo głośny, choć moim zdaniem doping Górnika z wiadomych względów lepiej zorganizowany. Oprawy z obu stron ciekawe, chociaż nie powaliły mnie na kolana.
Skóra mi cierpła jak słyszałem gwarę na stadionie miejscowej patologii

Pierunyyyy do dom, wyciep ta bala itd.
...jak na pastwisku

-
-
Mam mały niedosyt jeżeli chodzi o oprawę. Tutaj wg. mnie Górnik lepszy (race) super to wyglądało. Ruch tylko sektorówki. Spodziewałem sie więcej bo obu ekipach, zwłaszcza Ruchu. Jeżeli chodzi o aspekt piłkarski Ruch był lepszy. Górnikom w II połowie jakby zabrakło chęci (No może z paroma wyjątkami i mam tu na myśli m.in. Jerzego Brzęczka). Generalnie bardzo dobry mecz, obfity w ciekawe akcje i walkę. Szkoda, że sędzia często dawał d***
Jeżeli chodzi o słyszalność to z tym rożnie. Górnik często przeważał za sprawą dłuższych przyśpiewek. I tutaj na korzyść Górnika ten aspekt. Generalnie Bardzo dobre derby. Na cała ocenę patrze poprzez pryzmat TV, bo derby "spędziłem" przed telewizorem 

Ostatnio zmieniony 02.03.2008, 19:02 przez Desmond, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Nie ma to jak opinia Gieksiarza, jak zawsze obiektywna
Powiem tak - kto chociaz raz byl, ten wie jak ciezko prowadzic doping na Slaskim. Ja osobiscie czuje niedosyt co do Gornika, bo 2 polowa to slaby doping z ich strony, do tego gdzie te 50 tys na oprawe?
Bylo dobrze jak na nasz 1 mecz z taka publika na tym stadionie. Wazne sa 3 punkty, wazne jest 30 tys kibicow Ruchu ( oczywiscie wsrod nas 80% to Gornik
). Wazne jest to co zrobilismy, cala organizacja. Teraz marsz w gore, po swoje 

-
Wiem, ze teraz sie zacznie zmasowany atak KSG i GKS. Bo przeciez to niemozliwe, zeby tylu "smierdzieli" przyszlo na mecz
Zyj sobie w swoim swiecie, Ci co byli na Slaskim widzieli renesans starych dobrych czasow, w ktorych na Slasku liczyly sie tylko 2 firmy. Niestety nie pisze o Gieksie
Mielismy dzisiaj ugrac wiele i mysle, ze sie udalo. Zobaczymy na ile to wplynie na nasza frekwencje, jak z Widzewem bedzie 24 tysiace, to bedzie pieknie. Dajcie nam jeszcze 2 mecze na Slaskim i wtedy pogadamy o dopingu.

-
Panowie - zanim jeszcze raz napiszecie kto byl lepszy kibicowsko zastanowcie sie co to znaczy. Jeszcze nie tak dawno potencjal kibicowski udowadnialo sie piesciami, nie gardlami. Krzykiem dzis kazda ekipa moze duzo halasu narobic. Bez aluzji do kazdej ze stron.
Polonia Bytom !
Autonomia dla Śląska !

Autonomia dla Śląska !
HansSc pisze:Co do Twojego podpisu dodaj sobie jeszcze "Precz z Polskim okupantem!"

-
-
Czlowieku daj nam dach i 3,4 mecze to pogadamy. Tak ciezko wam zrozumiec, ze my jako Ruch gralismy chyba pierwszy raz z taka publika od niepamietnych czasow!!?? Wszystkiego trzeba sie nauczyc. Ale widze, ze liczba Ruchu oscylujaca w przedziale 25-30 zaczyna niektorym nie byc w smak
Jest dobrze - 4 lata w 2 lidze, prawie spadek do 3... To sie nazywa powRot kRola 

-
Rewelacyjna liczba Ruchu ! Nie wiem czemu niektorzy neguja ich liczbe ? Fakt bylo u nich na sektorach troszke przypadkowych ludzi(postronni obsterwatorzy), ale ilu ich bylo ? maksymalnie kilkaset !(co przy kilkudziesieciutysiecy jest bardzo malo)
Co do dopingu to ocenia postronni.
ps zajebista liczba /G\liwiczan
Co do dopingu to ocenia postronni.
ps zajebista liczba /G\liwiczan

-
Derby jakby nie było wyszły, choć oglądanie meczu na sopcascie wszystkiego nie pokazuje.. Z opraw zauważyłem konkretne racowisko Górnika które zajebiscie wyglądało, flagowisko Ruchu, sektorówek nie widziałem.. Co do dopingu dobrze słyszalny Ruch jak i Górnik. W wydarzeniach pokazali licza grupę w barwach biało-zielonych stawiam, że to Wisłoka wspierająca Górnik?
-
Sprobuje obiektywnie:doping 1 polowa dla gosci, 2 polowa juz zdecydowanie dla nas.pogoda na maxa c******.ludzie powiedzcie :czego wy sie spodziewaliscie po oprawach?piszecie ze wiecej,ale konkretnie.racowisko gosci eleganckie.u nas na uznanie zasluguja sektorowki(twarze) ogolnie oby wiecej takich meczow.atmosfera lepsza niz na reprezentacji.no i piekne zwyciestwo.
-
-
-
Idz juz spac, bo zamulaszSportowa_D pisze:Na jakiej reprezentacji? Przecież Wy reprezentacji nie macieradzionnu pisze:atmosfera lepsza niz na reprezentacji.no i piekne zwyciestwo.![]()
Jakoś nie zauważyłem rewelacyjnej atmosfery, tylko co drugi ryk to wyzwiska na Górnik...