Euro 2008 - bilety!!!
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
-
a ja mam pytanie ! trochę głupie, ale kto pyta nie bladzi !
czy jak najbardziej bilet moze zostac zamowiony przez osobe niepoelnoletnia (jego dane itd?)
i czy z odbiorem i wbiciem na stadion samemu nie ebdzie problemow ?
dzieki za odpowiedź !
ja na arzie czekam az str zadziała, na ten adres "z pzpn" mma te sekundy, dam f5 i od nowa ;( no nic czekamy
czy jak najbardziej bilet moze zostac zamowiony przez osobe niepoelnoletnia (jego dane itd?)
dzieki za odpowiedź !
ja na arzie czekam az str zadziała, na ten adres "z pzpn" mma te sekundy, dam f5 i od nowa ;( no nic czekamy

-
widze ze w Chorwacji w zwiazku jeszcze lepsze lesne dziadki jak u nas. 15% biletow dla kibicow to sa jaja 
PS. ja jeszcze sie wpisalem na losowanie w austriackim zwiazku pilki noznej. Bez problemu moze to zrobic obcokajowiec, juz mi przyslali maila z potwierdzeniem zamowienia. cala procedura zajela mi 2 minuty, zadnego czekania
zawsze to wieksza szansa dla nas

PS. ja jeszcze sie wpisalem na losowanie w austriackim zwiazku pilki noznej. Bez problemu moze to zrobic obcokajowiec, juz mi przyslali maila z potwierdzeniem zamowienia. cala procedura zajela mi 2 minuty, zadnego czekania

-
Podaj adres na ta austriacka stroneThomas1930 pisze:widze ze w Chorwacji w zwiazku jeszcze lepsze lesne dziadki jak u nas. 15% biletow dla kibicow to sa jaja
PS. ja jeszcze sie wpisalem na losowanie w austriackim zwiazku pilki noznej. Bez problemu moze to zrobic obcokajowiec, juz mi przyslali maila z potwierdzeniem zamowienia. cala procedura zajela mi 2 minuty, zadnego czekania![]()

Tato, nie byłeś dobrym ojcem ale nauczyłeś mnie szacunku i wierności dla klubu, dla CKS-u Czeladź i Reprezentacji Polski, dziękuję. Tego Ci nie zapomnę!!!
-
nie napalajcie sie
w niemieckiej federacji system tez przyjmowal aplikacje z polskimi danymi
ale wyraznie bylo powiedziane ze nie beda one brane pod uwage w losowaniu
""Wprawdzie na stronie przy zamówieniu można wpisać adres w Polsce, nie znaczy to, że również nasi kibice mogą się starać o kupno biletów. Okazuje się bowiem, że choć zostaniemy zarejestrowani, a nasze zamówienie zostanie przyjęte i zaakceptowana zostanie płatność kartą kredytową, to podczas losowania wnioski kibiców spoza Niemiec… zostaną odrzucone.
Co więcej, nawet Polacy mieszkający na stałe w Niemczech nie maja szans na wejściówki. Dlaczego? Bo tylko niemieckich kibiców DFB może zweryfikować – usłyszał korespondent RMF FM Tomasz Lejman w niemieckiej federacji piłki nożnej. Chodzi o bazę danych osób, które mają zakaz wstępu na stadiony."
w Austrii chyba jest tak samo - zresztą jak ich znam to oni dopiero panikuja na mysl ze jakis polski kibic moglby sie znalezc w ich sektorze
and
w niemieckiej federacji system tez przyjmowal aplikacje z polskimi danymi
ale wyraznie bylo powiedziane ze nie beda one brane pod uwage w losowaniu
""Wprawdzie na stronie przy zamówieniu można wpisać adres w Polsce, nie znaczy to, że również nasi kibice mogą się starać o kupno biletów. Okazuje się bowiem, że choć zostaniemy zarejestrowani, a nasze zamówienie zostanie przyjęte i zaakceptowana zostanie płatność kartą kredytową, to podczas losowania wnioski kibiców spoza Niemiec… zostaną odrzucone.
Co więcej, nawet Polacy mieszkający na stałe w Niemczech nie maja szans na wejściówki. Dlaczego? Bo tylko niemieckich kibiców DFB może zweryfikować – usłyszał korespondent RMF FM Tomasz Lejman w niemieckiej federacji piłki nożnej. Chodzi o bazę danych osób, które mają zakaz wstępu na stadiony."
w Austrii chyba jest tak samo - zresztą jak ich znam to oni dopiero panikuja na mysl ze jakis polski kibic moglby sie znalezc w ich sektorze
and
Ostatnio zmieniony 19.02.2008, 14:32 przez ginger, łącznie zmieniany 1 raz.
-
-
na pewno chodzi Ci o bilety z PZPN-u?? bo chyba o takich tu rozmawiamy!!!kolba pisze:na bilecie na mundial nie byly widoczne zadne dany!!! morze byly zakodowane w tym pasku ale na bilecie ich nie bylo, nikt tego nie sprawdzal.
jakims cudem udalo mi sie na mundial wylosowac i jakims cudem moje byly imienne
z reszta w dalszym ciagu je posiadam jako pamiatka i sa na nich moje dane!!
a czy byly sprawdzane to juz inna historia
-
PODBIJAM
bam14 pisze:a ja mam pytanie ! trochę głupie, ale kto pyta nie bladzi !
dzieki za odpowiedź !
-
-
ja mam następujący problem - mam zarejestrowane konto na kupbilet praktycznie od samego początku istnienia strony, kupowałem bilety na większość spotkań repry, które były sprzedawane za ich pośrednictwem.
I tu ku..a nagle dzisiaj - po 3 dniowej próbie zalogowania - wyskakuje mi komunkat "Konto zablokowane, skontaktuj się z administratorem" Krew mnie zalała
orientuje się ktoś, czy może to mieć związek z paragrafem 3 pkt 15 - wyjętego z psiej d*** "Regulaminu internetowej dystrybucji biletów........EURO 2008"
z góry dzięki za info
I tu ku..a nagle dzisiaj - po 3 dniowej próbie zalogowania - wyskakuje mi komunkat "Konto zablokowane, skontaktuj się z administratorem" Krew mnie zalała
orientuje się ktoś, czy może to mieć związek z paragrafem 3 pkt 15 - wyjętego z psiej d*** "Regulaminu internetowej dystrybucji biletów........EURO 2008"
z góry dzięki za info
-
U mnie to samo wczesniej juz blilety kupowalem a teraz mi wyskoczylo ze konto zablokowane?? O co tu kurrr chodzi? Oczywiscie zamowilem na nowym koncie ale sie wkurw.....diab76 pisze:ja mam następujący problem - mam zarejestrowane konto na kupbilet praktycznie od samego początku istnienia strony, kupowałem bilety na większość spotkań repry, które były sprzedawane za ich pośrednictwem.
z góry dzięki za info
-
-
Ja mialem bilet imienny ("wylosowany" ze strony FIFA), z tego co wiem, to czesc PZPNowskich bylo imiennych, ale te PZPNowskie sprzedawane przez czarnuchow pod stadionami byly bez zadnych danych ...kolba pisze:na bilecie na mundial nie byly widoczne zadne dany!!! morze byly zakodowane w tym pasku ale na bilecie ich nie bylo, nikt tego nie sprawdzal.
Pozdrawiam
-
"Drogi Użytkowniku systemu KupBilet.pldiab76 pisze:"Konto zablokowane, skontaktuj się z administratorem"
związku z możliwym zagrożeniem spójności danych na niektórych
kontach użytkowników - możliwy błąd systemowy - ze względów
bezpieczeństwa, nasz system automatycznie zablokował konto
i zmienił jego tryb na anonimowy.
Konto zostało już odblokowane.
Konto po zalogowaniu będzie wymagało powtórnego przejścia
na tryb pełny i podania wymaganych danych (dane podstawowe,
książka adresowa, przyjaciele, itp).
Dzięki tej procedurze będzie pewność, iż dane są spójne
i należą do właściwej osoby.
Przepraszamy za ewentualne niedogodności związane z powyższą sytuacją."
-
Rowniez mialem bilet wylosowany na Fifie. Byl imienny, ale nikt nie sprawdzal absolutnie zadnych danych.ERNESTO pisze:Ja mialem bilet imienny ("wylosowany" ze strony FIFA), z tego co wiem, to czesc PZPNowskich bylo imiennych, ale te PZPNowskie sprzedawane przez czarnuchow pod stadionami byly bez zadnych danych ...kolba pisze:na bilecie na mundial nie byly widoczne zadne dany!!! morze byly zakodowane w tym pasku ale na bilecie ich nie bylo, nikt tego nie sprawdzal.
Pozdrawiam
-
-
link pzpn.kupbilet.pl juz nie dziala
Teraz aby sie szybko dostac do zalogowania najlepiej wchodzic przez adres http://euro.kupbilet.pl/index.php
wystarczy kilka razy odsiwezyc strone i gotowe
Teraz aby sie szybko dostac do zalogowania najlepiej wchodzic przez adres http://euro.kupbilet.pl/index.php
wystarczy kilka razy odsiwezyc strone i gotowe

-
-
udalo mi sie wbic, wszystko ladnie zamowilem i na samym koncu mowi mi ze błąd bo nie mam peselu wpisanego (przy rejestracji nie wymagalo). takze zanim bedziecie się sadzić na bilety zajmijcie sie edycja profilu i wpisaniem peselu i przyjaciela jesli chcecie 2 bilety
podczas oczekiwania z nudow tworzylem
[link]
podczas oczekiwania z nudow tworzylem

[link]
-
Witam
Sprawa wygląda tak:
Znajomemu udało się dostać i zamówić bilety dla siebie i jako przyjaciel dla mnie..
Dziś rano także dostałem się wreszcie na tą stronkę i chciałem zrobic podobnie jak on.. z tym, że ja byłem jako ten logujący a on jako przyjaciel i tu problem.. mnie udało się zamówić bilet natomiast dla niego już nie, ponieważ system pokazał że jest już jego pesel w systemie... to dlaczego w takim razie ja mogłem dla siebie zamówić a dla niego nie?
Sprawa wygląda tak:
Znajomemu udało się dostać i zamówić bilety dla siebie i jako przyjaciel dla mnie..
Dziś rano także dostałem się wreszcie na tą stronkę i chciałem zrobic podobnie jak on.. z tym, że ja byłem jako ten logujący a on jako przyjaciel i tu problem.. mnie udało się zamówić bilet natomiast dla niego już nie, ponieważ system pokazał że jest już jego pesel w systemie... to dlaczego w takim razie ja mogłem dla siebie zamówić a dla niego nie?
-
udalo mu sie dodac ciebie jako przyjaciela tylko dlatego ze nie miales jeszcze konta. gdyby teraz twoj kolega zalogowal sie na konto i sprawdzil twoj pesel to wyskoczyloby ze jest nieprawidlowy. swoja droga ciekawe jak rozwiaza wlasnie ten problem, ze na jeden pesel sa dwa zamowienia. beda blokowac jedno z kont, usuwac zamowienie na przyjaciela czy po prostu to zleja.
-
-
Pierwsze 10 tysięcy osób, które zarejestrują się na stronie [link] dostanie szalik reprezentacji Austrii.onet.pl pisze:PZPN: tylko co trzeci bilet na Euro 2008 trafi do kibiców!
Polski Związek Piłki Nożnej przedłużył do 9 marca możliwość internetowego zapisywania się na losowanie biletów na czerwcowe mistrzostwa Europy w Austrii i Szwajcarii.
Kibice mają problemy z wejściem na odpowiednią stronę ze względu na dużą grupą chętnych do zalogowania się w internecie. Pierwotnie koniec procesu zamawiania kart wstępu miał nastąpić 29 lutego.
- Nikt nie przypuszczał, że będzie aż taki atak na komputery. Nie wytrzymałby tego żaden system. W związku z tym przedłużyliśmy do 9 marca możliwość zapisywania się na losowanie. Za zgodą UEFA zmodyfikowany zostanie regulamin zapisów, tak by uwzględnić tę zmianę - powiedział na piątkowej konferencji prasowej w Warszawie rzecznik PZPN Zbigniew Koźmiński.
Nowy termin (poprzedni - 7 marca) losowania biletów nie jest jeszcze znany.
Marcin Krysiński, prezes firmy Less, odpowiedzialnej za dystrybucję wejściówek i obsługującej serwis kupbilet.pl podkreślił, że strona internetowa notuje dziennie 7 milionów prób wejść. Do 22 lutego do losowania zapisało się około 200 tysięcy biletów.
W czwartek Generalny Inspektor Ochrony Danych Osobowym Michał Serzycki rozpoczął kontrolę systemu sprzedaży biletów na ME 2008. To była reakcja na sygnały, że dane osobowe kibiców starających się o wejściówki na mecze polskiej drużyny nie są odpowiednio zabezpieczone.
- W nocy z soboty na niedzielę otrzymaliśmy informację, że jest potencjalne zagrożenie systemu, gdyż ujawniona została pewna luka w zabezpieczeniach - osoba logująca widziała dane poprzedniej. Niezwłocznie ją usnęliśmy. Całą sprawę w poniedziałek rano zreferowałem dyżurnemu prawnikowi, bowiem w niedzielę GIODO nie pracuje - wyjaśnił Krysiński.
- Jesteśmy profesjonalną firmą, nigdy nie zawiedliśmy, jeśli chodzi o terminowość. Jesteśmy w stanie zarejestrować od 800 tysięcy do miliona zgłoszeń - dodał.
Bilety na mecze polskiej reprezentacji w ME 2008 z puli, jaką PZPN otrzymał z UEFA, można zamawiać wyłącznie drogą internetową, poprzez system kupbilet.pl.
PZPN otrzymał od organizatorów ME 21 742 wejściówek na trzy spotkania w grupie B - z Niemcami - 5668, z Austrią - 10 341, a z Chorwacją - 5733.
Koźmiński poinformował, że 36 procent z tej puli trafi do publicznej sprzedaży. - Część tych biletów trafi do środowisk polonijnych, które nie mają możliwości logowania się oraz do osób niepełnosprawnych - dodał rzecznik Związku.
Zgodnie z podziałem 19 procent wejściówek otrzymają kluby niższych lig oraz poszczególne Związki Piłki Nożnej (najwięcej Małopolski 761, najmniej Podlaski 72 - w zależności od liczby zarejestrowanych klubów), również 19 proc. - oficjalni sponsorzy i partnerzy PZPN, po 8 proc. - pakiet VIP i "rodzina PZPN" (m.in. wydziały i komisje Związku), po 5 proc. - pakiety: profi futbol (spółka Ekstraklasa, kluby pierwszej i drugiej ligi) oraz Euro 2012.
Przed mundialem w Niemczech w 2006 roku PZPN do publicznej dystrybucji przeznaczył 37 procent otrzymanych biletów.
Ceny biletów oscylują od 45 euro (III kategoria) przez 80 euro (II kat.) do 110 euro (I kat.). Cena w złotówkach zostanie podana według ustalonego kursu i będzie powiększona o podatek VAT oraz pięć procent opłaty manipulacyjnej.
Turniej finałowy ME w Austrii i Szwajcarii rozpocznie się 7 czerwca. Dzień później Polacy rozegrają pierwszy mecz - z Niemcami w Klagenfurcie. 12 czerwca w Wiedniu podopieczni Leo Beenhakkera zmierzą się z Austrią, a 16 czerwca, ponownie w Klagenfurcie, spotkają się z Chorwacją.
-