Legia w A chyba z przyzwyczajenia. Kibicowsko w stolicy (z wiadomych względów) - martwica.
Chociażby za liczby wyjazdowe.Poza tym dużo działali tyle ,że nie o wszystkim przeczytasz na kibice.net
W minionej rundzie (a tylko tę bierzemy pod uwagę) - moim zdaniem Motor zdecydowanie lepszy od Lechii.
Można wiedzieć w czym ?
A co powiecie na temat Motoru Lublin? Wyjazdy dobre, awantura z Lechia u siebie. Zlanie psów na dworcu w Kielcach...Wyliczylby jeszcze kilka pozytywów...
Tak jak już napisałem powyżej.Nie o wszystkich akcjach pisze się na tym forum ,praktycznie tutaj nie pisze się prawie o niczym więc muszę Ci kolego napisać ,że niestety mimo fantastycznej rudny wykonanej przez waszych kibiców mimo wszystko jednak grupa B.Gdybyście złoili Lechię u siebie można by polemizować na temat pierwszej dziesiątki.
Elana Torun w grupie z Zagłebiem Lubin , ciekawe co wzieli pod uwage chyba udzielanie sie w internecie , reszty kwiatkow nie chce mi sie komentowac
Fajna runda w wykonaniu fanów z Torunia aczkolwiek mocno rzucają się w oczy te 0 wyjazdowe.Dla mnie Elana zasługiwałaby na gr. C gdyby podjęła się wyjazdu większą ekipą do Polic ,na tereny Pogoni która to już od dłuższego czasu odwiedza tą miejscowość podczas meczów Chemika z Elaną.
A tak już podsumowując.Mimo wszystko nie da stworzyć się obiektywnego rankingu ,bo niestety ale wiele ekip prezentuje bardzo zbliżony poziom i raz jedna jest na dole ,a druga jest na szczycie i tak na odwrót.Zobaczmy chociażby na taką gr. A.Wg. mnie mogłaby ona liczyć z 13-14 ekip.Jednak szacunek oraz ukłony z mojej strony dla autorów TOP100 za podjęcie się wyzywania.
aqq08 pisze:smiechu warty ranking
Elana Torun w grupie z Zagłebiem Lubin , ciekawe co wzieli pod uwage chyba udzielanie sie w internecie , reszty kwiatkow nie chce mi sie komentowac
przepraszamy wielki LKS to moze napisz jeszcze cos o tyskich
Uważasz że zasługujecie bardziej na grupe C niz Tychy???
Nie mnie to oceniac ale uzwazam ze obie ekipy sa porownywalne Zreszta zawsze sie znajdzie osoba ktorej sie cos nie podoba
Zrozumnie ze ciezko jest zrobic obiektywny ranking
d-bomb pisze:
Nie mnie to oceniac ale uzwazam ze obie ekipy sa porownywalne Zreszta zawsze sie znajdzie osoba ktorej sie cos nie podoba
Zrozumnie ze ciezko jest zrobic obiektywny ranking
pozdro
Według mnie ranking jest całkiem obiektywny i dobrze podsumowywuje dokonania poszczególnych ekip.
Nie da się dogodzić wszystkim oraz bardzo ciężko porównać ekipy z niższych klas rozgrywkowych z różnych krańców Polski, ale fajnie że taki ranking ktos próbuje stworzyć.
Najlepiej podsumował ranking Magister Blokers
No gdyby brali pod uwagę uzależnienie w necie na pewno byście byli nr 1, ale to chyba oczywiste. ŁKS najbardziej...
Co do naszych "zer" w dalekich wyjazdach to jakbyś zauważył niestety zdarzają się już od paru sezonów. Nad czym ubolewamy, ale zobacz sobie ekipę np. Stomilu też mają kilka "zer" na swoim koncie i też są w grupie C. Nie wiem czy dokładnie wiesz na jakiej zasadzie ten ranking działa, ale ekipy są dobierane w miarę równe grupy, a nie przydzielane do odpowiednich miejsc. Wtedy to byłoby krzyku gdyby obiektywny człowiek przypisał np. Widzewowi 3 miejsce, a ŁKS-owie 4. Wiesz ile powstałoby tematów przeklinających ten ranking i napinających się Waszych kiboli? Tak, więc więcej dystansu do tego, bo przecież Twoim tokiem myślenia jak można było w jednej grupie umieścić Zagłębie Lubin i Zagłębie Sosnowiec czy Śląsk Wrocław. Pozdrawiam obiektywnych.
PS. To wg. Ciebie kto powinien zająć miejsce Elany w grupie C? Może Tur Turek albo Znicz Pruszków.
Ranking jak ranking,takie jest odczucie redaktorów TMK. Szkoda że jest to ranking tylko piłkarskich ekip,myślę że parę ekip głównie z żużla czy innych aren sportowych,powinno byc tam wymienionych baa swobodnie mogłoby rywalizować z duża częścią kibiców piłki kopanej.
Denaturat pisze:Ranking, rankingiem a ocena subiektywna, każdego z udzielających pozostanie tylko jego oceną.
Co by nie mówić o tej klasyfikacji klubów, to jednak każdy w jakiś sposób, zwraca na niego uwagę. Fakt zawsze znajdzie się ktoś, kto stwierdzi, że Odra powinna być tu a Wisła tu - i ok, wolność słowa.
Ja jednak stwierdzam z upływem wielu lat, że ranking TMK jest w miarę miarodajny, może inaczej - lepszy nie powstał.
Nie jest sprawą prostą zsumowanie liczb wyjazdowych, hools, ultraski, bo nie ma żadnej skali, która by to określała. Tym tokiem myślenia, można dojść do wniosku, że np. w przypadku ŁKS, bardziej doceniono działalność hools w tej rundzie (de facto absolutna ścisła czołówka) niż spadek poziomu ultras tego klubu.
Co do ultraski...tego kryterium nie powinno sie brać pod uwagę..Nie każda ekipa może sobie pozwolić na wywalnie pare stówek w świecidełka, inne to po prostu nie bardzo interesuje..Pożadne stadiony to chyba też miarodajny czynnik,bo co innego wymajstrują fani Wisły czy Lecha a takiej mozliwości nie mają chłopaki z Cracovi czy Lechii...pomysłowością wszystkiego sie nie nadrobi, zresztą w chwili obecnej bum chyba minął...W Polsce przerobione były juz chyba wszystkie warianty...a gdyby tylko ultraska była decydującym czynnikiem w tym rankingu,to taka Amica Wronki byłaby w ścisłej czołówce:-)
Jestem zwolennikiem starego miernika poziomu i jakości danej ekipy: wyjazdy,jakość ekipy ( czyli wiek i jakość połączona z mozliwościami ) i ciemna strona mocy..
zresztą RANKINGI W tmk chyba też głównie na tym się opierają..stądtakie ich powodzenie..
choć nie jestem fanem działalności Jawora, to ranking "TOP 100" to kawał super roboty...
mogłbyś jeszcze wrzucić pierwszą strone..zespoły od A...dzięki
Jest na poprzedniej stronie.
ja tam na tych skanach Siarkowca nie widze...pierwszy zaczyna się od G... chyba ze chodzi ci o jakieś inne linki bo dalej nie sprawdzałem bo nie kumaty w kompach jestem KMWT..NW
To juz tyle razy było wałkowane, to jest czysta zabawa, jelsi ktos traktuje to powaznie i pisze o tym i sie wkurza to . Przeciez kazda ekipa w swoim regionie zna swoje miejsce w szeregu, u siebie w wojewodztwie jest numer 2, a w top 100 jest w grupie G to o niczym nie swiadczy. Wiec wrzucmy na luz
najbardziej boli mnie fakt ze Stal Mielec która kilka lat temu była liczaca sie sila na podkarpaciu teraz jest w poczekalni. Widac ze w mielcu nie tylko stadion niszczeje ale i ruch kibicowski z roku na rok obniza loty.Szkoda bo kiedys naprawde mieli fajna ekipe i troche wstyd ze teraz Stal Mielecka jest za Pogonia Staszów czy Tur Turkiem
MYSTICAL pisze:To juz tyle razy było wałkowane, to jest czysta zabawa, jelsi ktos traktuje to powaznie i pisze o tym i sie wkurza to . Przeciez kazda ekipa w swoim regionie zna swoje miejsce w szeregu, u siebie w wojewodztwie jest numer 2, a w top 100 jest w grupie G to o niczym nie swiadczy. Wiec wrzucmy na luz
Nr 2 Chyba tylko pod względem czysto sportowym i ultras.Jesli chodzi o ekipe mocnych wrażeń to moim zdaniem są nr 1.
Czołówka z rankingu TMK pokrywa się z moim subiektywnym "rankingiem"
oto czołówka wg.mego zdania, ranking bardziej z ostatniego roku, aniżeli tylko jesieni
1.Lech
w bezpośredniej konfrontacji lepszy od Legii,choć dysproporcje ilosciowe były znaczne..ale od dawna bez porażki ( jedyna wpadka to wiosną z Rodowitymi), wyjazdy bajka, choć powoli zaczyna to przypominać niemiecki festyn ...
2.Legia
o konflikcie wiele już napisano..wyjazdy mniejsze, ale ciekawsze no i jakość przede wszystkim. Sportowo dobrze z minusem: Jaga, Widzew,Ruch Ch. z Lechem do tyłu..do tego kilka innych polowań, lokalne ganianie ..
3~~4.Ruch -Lechia
w ostatnich latach brak bezposrednich konfrontacji, obie ekipy mają zbliżony potencjał, w sumie brakuje konfrontacji tych grup na przestrzeni ostanich lat..Ruch przegrał z Legią, więc o pozycji nr 2 może na razie zapomnieć
Ruch rządzi na Górnym Słąsku,Lechia w trójmieście....Obie ekipy preferują ciekawy , oryginalny styl...
5~~6~~7.Widzew,Wisła, ŁKS Łódź.
Widzew troszkę mniej aktywny tej jesieni, ale potencjał wciąż duzy..Rywalizacja w mieście włókniarzy temat rzeka, moim zdaniem remis.. Starcie z Legią w plecy,choć po dobrej walce, choć byli w przewadze ..jakoś cicho o ich wyczynach, bo lubili nękać przejeżdzające ekipy..Wyjazdy , mimo wyników dobre.
Wisła troszkę dyskryminowana przez wszystkich, ma duży potencjał (moim zdaniem lepsza w Krakowie od lokalnego rywala ), choć z uwagi na sprzęt nie szanowani w Polsce, zreszta jak Cracovia mają już kilku trupów na koncie..w rejonie Krakowa groźni,kilka mniejszych ekip się otym przekonało..Szkoda, że nbie wlczą z reszta polski w honorowy sposób...tego brakuje..ot, krakowski styl...
ŁKS Łódź mimo kipskich wyników sportowych i zawirowań z działaczami przecietnie jeździł ( choć i sytuacja w klubie dziwna), za to sportwo był b.aktywny...Trafione Zagłebie L, Jaga, z Petrą się minęli...Porażka w rugby z Lechem wstydu nie przynosi...Do tego lokalna wojna...
Cała trójka w/w ekip prezentuje podobny poziom...
8. Górnik Zabrze
Wreszcie wraca na swoje miejsce..dobra atmosfera w klubie=jeszcze lepiej na trybunach.Wprzeciwieństwe do Warszaway, działacze rozumieją ,żę bez rzeszy kibiców nie zbuduje sie potęgi sportowej.
Szkoda zerwanej zgody z Nafciarzami,ale to połkosie układu z PNG...Wyjazdy rewelacyjene, zobaczymy czy tendencja ta się utrzyma w 2008 r.
Kilka ciekawych akcji z Gieksą, min. wiosenny nieudany atak na pociąg z Jagą,udany atak na Śląsk wracający z Zabierzowa,duży wspólnykomitet powitalny na Motor,do tego "spalona" akcja na Odrę Wodzisław...
Jednak wpólnie z GieKSą to chyba za mało na Ruch..choć może przyszłość coś przyniesie..
9.GKS Katowice
Szaleństwo w Katowicach troszkę jakby zmalało poo awansie do II ligi..choćwreszcie ciekawe wyjazdy, na których dobreliczby..
Ukła z Świrami z Jarosławia, kilka wspólnych akcji z Górnikiem...wyjazdy dobre... gryzie się jednak lokalny układ z Górnikiem.. brak rywalizacji miedzy tymi ekipami,bo możliwości zblizone..zobaczymy,ile jeszcze to potrwa...
10. Jagielonnia Białystok
Niesamowite wyjazdy na fali awansu,zobaczymy co przyniesie drugi sezon w najwyzszej klasie rozgrywkowej..atmosfera w Białymstoku na stadionie Hetmana( tam gra Jaga) kapitalna...wewnętrzny spór zakończony, co wywindowało wysoko tą ekipę...Szkoda,że prawicowa ekipa z Białegostoku już nie utożsamia się tak mocno, jak niegdyś,bo była to wg.mnie trzecia polityczna ekipa w Polsce pare lat temu ( słynna fana J 88 B )awanturują się z ochroną i milicją u siebie, w czasie powrtou z Zagłębia barykadują się w pociągu przed Legią, podczas wycieczki do Bełchatowa przegrywają szybko "mecz" z Legią banda na bandę.Po meczu z Polonia Bytom na Śląskim niemiła niespodziankę robi ŁKS Ł.W sumie do tyłu, ale charakternie.
Dobra ilościowo, jeszcze troszkę słabsza jakościowo ekipa,może się jeszcze bardziej rozwinie.
Dalsza część jest w przygotowaniu.
Trezba troszkę materiałów zebrać..jeśli bedzie pozytywny odzew, we mioarę szybko przygotuje dalszączęść..
Sląsk Wrocław jest ekipą,która dosyć mocno odczuła fakt emigracji, przez co jalość tej ekipy trochę spadła..
Niektóre osoby maja problemy z zaopatrzeniem się w tmk , myslisz że łatwo jest namówić sprzedawce w dublińskim polskim sklepie ( nomenomen właściel to ukrainiec lub mołdawiec ) na ściagniecie tmk ?? dla niektórych internet jest jedyna skarbnica wiadomości na emigracji !!
Wystarczy troche ruszyc glowa szczena Ja mieszkam w Anglii i nie nazekam na brak TMK co miesiac istnieje cos takiego jak prenumerata ;]
Widzew troszkę mniej aktywny tej jesieni, ale potencjał wciąż duzy..Rywalizacja w mieście włókniarzy temat rzeka, moim zdaniem remis.. Starcie z Legią w plecy,choć po dobrej walce, choć byli w przewadze ..
widze ze wiekszosc forum byla naocznymi swiadkami i doskonale wie co sie wydarzylo
Ludzie nie wpadajcie w paranoje...zaraz kazdy tu bedzie tworzyl swoj ranking..a tu jest temat ranking TMK,wiec prosze Was nie rozmywajcie tematu swoimi rankingami.Kolego Ma. faktycznie ladnie to opisales i nawet przyjemnie sie to czyta,ale badzmy szczerzy,nawet Twoj ranking nie moze byc obiektywny..Nie wmowisz mi,ze wiesz doskonale,co sie dzieje w kazdej z wymienionych przez Ciebie ekip,wiec naprawde tworzenie swojego rankingu nie ma sensu.Podkreslam,ze sie nie przypierdalam do Ciebie,ani nic z tych rzeczy,bo doceniam Twoja prace..zachowajmy jednak odrobine rozsadku..Zauwazcie jaki balagan jest na forum,bo kazdy temat jest rozdmuchany i rozmywany przez niepotrzebne wpisy,tak jak w tym konkretnym temacie o rankingu TMK goscie wpisuja swoje rankingi...powiedzcie o co Wam chodzi i o co Wy walczycie??
Nie jedna i nie dwie osoby madrze tu pisaly,ze ranking w TMK to tylko zabawa,ale patrze wiekszosc z Was nie jest w stanie tego pojac!!!Niestety na przestrzeni kilkunastu ostatnich miesiecy albo zmienilo sie tu towarzystwo,albo ludzie inaczej pojmuja kibicowanie...Zamiast biadolic na miejsce w grupie B czy H idz chlopie na mecz,pojedz na wyjazd,po prostu rob cos by udowodnic,ze nalezy Ci sie(Twojej ekipie) lepsze miejsce w rankingu.A tu od pierwszych wpisow w tym temacie juz malo co sie co niektorzy nie spuszcza na klawiature na sama mysl o tym rankingu,a po jego ukazaniu jeszcze biadola..No kuzwa...chlopaki proponuje zaparzyc melissy,dobrze sie wyspac i robic swoje nie patrzec na rankingi..Wiosna zaczyna sie juz w ten weekend..
19(W)47 pisze:Kolego Ma. faktycznie ladnie to opisales i nawet przyjemnie sie to czyta,ale badzmy szczerzy,nawet Twoj ranking nie moze byc obiektywny..
Przecież napisał na końcu, że to jego SUBIEKTYWNA ocena.