Inwestycje / Remonty ...
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
no szkoda ze sie wlasnie finalu LM nie doczekamy w najblizszych latach
moze jak nam dadza organizacje MS:))
heh jakby nie to Euro to pewnie mielibysmy narodowy na 40 tysiecy
w kazdym razie juz nie moge sie doczekac meczu otwarcia na tym stadionie gdzie 50 tysiecy Polskich gardel zrobi tam prawdziwe pieklo:))
dobrze ze nie wjebali tam biezni
i przy zadaszeniu bedzie poprostu miazga
oj zaden zespol nie bedzie chcial grac z nami w meczu otwarcia:))
moze jak nam dadza organizacje MS:))
heh jakby nie to Euro to pewnie mielibysmy narodowy na 40 tysiecy
w kazdym razie juz nie moge sie doczekac meczu otwarcia na tym stadionie gdzie 50 tysiecy Polskich gardel zrobi tam prawdziwe pieklo:))
dobrze ze nie wjebali tam biezni
i przy zadaszeniu bedzie poprostu miazga
oj zaden zespol nie bedzie chcial grac z nami w meczu otwarcia:))
-
iluminati pisze:55 tyś ... Troche mało biorąc ze Mamy Polot na Reprezentacje ... mam pytanie ile musi mieć [link] stadion aby rozgrywać np. Finał LM czy P.UEFA??
Wydaje mi sie ze ta pojemnosc jest optymalna jak na nasz kraj.
70 tys to jest juz bydle,moze raz w roku byłby zapelniony,a gdyby nie daj boze reprezentacji nie szlo...
final LM?Do tego trzeba miec naprawde sile przebicia.
Mysle ze z takim stadionem Warszawa moze powalczyc o finał PU,to tez bylaby niesamowita sprawa.

-
w zasadzie to kazda impreza jest Mega Wydarzeniem wiec nie było by problemu z zapełnieniem stadionu 50 tyś .. fakt 70 tys to juz jest troche tłumu ale Pikników nam nie brak w kraju nie ma co sie oszukiwać "prawdziwi" kibice na takich imprezach to naprawde mały procent przy "piknikach"
CALSBERG - PROBABLY THE BEST BEER IN THE WORLD
-
I wlasnie dlatego,ze ogromna czesc to u ns sa jeszcze pikniki,nie warto budowac tak wielkiego stadionu.iluminati pisze:w zasadzie to kazda impreza jest Mega Wydarzeniem wiec nie było by problemu z zapełnieniem stadionu 50 tyś .. fakt 70 tys to juz jest troche tłumu ale Pikników nam nie brak w kraju nie ma co sie oszukiwać "prawdziwi" kibice na takich imprezach to naprawde mały procent przy "piknikach"
Pamietasz poczatek eliminacji do euro?Jeden przegrany mecz z Finami,a na meczu z Serbia bylo chyba 6 tysiecy ludzi...wyobrazasz sobie jak by to wygladalo na 70 tysiecznym molochu?
zreszta na 55 tysiecznym tez wygladaloby nieciekawie

prawda jest jednak taka,ze zapotrzebowania na te 55 tysiecy,bedzie tylko na najwazniejsze spotkania.

-
Stadionowego kabaretu ciąg dalszy
na początku tygodnia rozstrzygnięto przetarg (startowały 4 firmy) na projekt modernizacji stadionu Stali Mielec - wygrała go firma z Warszawy, która miała stworzyć projekt do końca 2008 roku za 549 tysięcy PLN
mielecki magistrat umowy jednak nie podpisał, bo wybrany w przetargu wykonawca, podobnie jak trzech innych oferentów, nie spełniał w 100 % warunków konkursu i jedna z przegranych firm zaskarżyła jego wybór
teraz trzeba będzie ogłosić nowy przetarg i remont naszego stadionu znów się oddala...
na początku tygodnia rozstrzygnięto przetarg (startowały 4 firmy) na projekt modernizacji stadionu Stali Mielec - wygrała go firma z Warszawy, która miała stworzyć projekt do końca 2008 roku za 549 tysięcy PLN
mielecki magistrat umowy jednak nie podpisał, bo wybrany w przetargu wykonawca, podobnie jak trzech innych oferentów, nie spełniał w 100 % warunków konkursu i jedna z przegranych firm zaskarżyła jego wybór
teraz trzeba będzie ogłosić nowy przetarg i remont naszego stadionu znów się oddala...
-
Na czym ma polegac ten remont?Bob Budowniczy pisze:Stadionowego kabaretu ciąg dalszy

-
Był link kilka postów przed stadionem w Warszawie:Kiju pisze:Na czym ma polegac ten remont?Bob Budowniczy pisze:Stadionowego kabaretu ciąg dalszy
[link]
[link]
Szycie flag na płot, sektorówek, machajek ...
Hafty, naszywki, poduszki, rękawiczki, bluzy, spodnie dresowe, czapki polarowe i rybaczki ...
Szycie flag na płot, sektorówek, machajek ...
Hafty, naszywki, poduszki, rękawiczki, bluzy, spodnie dresowe, czapki polarowe i rybaczki ...
-
Z tego co ja wiem, te trybuny są w kiepskim stanie i ze względu bezpieczeństwa nie można na nie wchodzić. Niech mnie jakiś kibic Stali najwyżej poprawi. Swoją drogą ten stadion ma niesamowity urok..Desmond pisze:Mam takie pytanie. Czy na stadionie Stali Mielec jest dostęp do zajęcia miejsc na koronie, tam wysoko, na tych rozdzielanych trybunach? Jest gdzieś projekt stadionu?

[link] - galeria moich projektów - potrzebujesz projektu vlepek, flag, koszulek i innych akcesoriów kibicowskich? Napisz na gg.
-
TomekRTS pisze:Z tego co ja wiem, te trybuny są w kiepskim stanie i ze względu bezpieczeństwa nie można na nie wchodzić. Niech mnie jakiś kibic Stali najwyżej poprawi. Swoją drogą ten stadion ma niesamowity urok..Desmond pisze:Mam takie pytanie. Czy na stadionie Stali Mielec jest dostęp do zajęcia miejsc na koronie, tam wysoko, na tych rozdzielanych trybunach? Jest gdzieś projekt stadionu?
wejście na górne sektory jest zabronione pozatym wejścia są zaspawane a szkoda bo widok z każdej górnej trybuny to niezapomniany widok... !
-
stadion Stali na prawde konkretny..aż żal patrzec jak obiekt niszczeje na oczach wszystkich...
ostatnio słyszałem, że Gieksa dostała jakąś kase na modernizacje swojego obiektu..ktoś wie na co zostaną wykorzystane te środki?
Wydaje mi się że powinni zainwestowac w trybune północną - ta dla gości..bo ta blacha na sektorze to chyba nieporozumienie
ostatnio słyszałem, że Gieksa dostała jakąś kase na modernizacje swojego obiektu..ktoś wie na co zostaną wykorzystane te środki?
Wydaje mi się że powinni zainwestowac w trybune północną - ta dla gości..bo ta blacha na sektorze to chyba nieporozumienie
..:: CWKS LEGIA WARSZAWA::..
-
-
Hampden Park to zajebisty stadion , ogólnie jak będziesz w Glasgow to warto się wybrać na niego żeby pozwiedzać . płacisz 9 funtów i masz w tym zwiedzanie muzeum szkockiej piłki noznej i stadionu z przewodnikiem i powiem że zajeło to około 3 godzin !! pozatym stadiony Rangersów i Celticu nie są takie złe , choc tam juz jest troche trudniej o zwiedzanie .
W IMIÉ OJCA I SYNA UNIA NOWA SARZYNA
-
-
[link]Coraz bardziej realnych kształtów nabierają prace nad nowym stadionem w Bielsku-Białej. Inwestycja będzie realizowana w miejscu obecnego stadionu miejskiego. Urząd Miejski przedstawił wizualizację obiektu. Prace projektowe ruszą lada dzień. Docelowo obiekt będzie mógł pomieścić 15 tys. widzów. Trybuny będą zadaszone, co zapewni kibicom możliwość oglądania spotkań w doskonałych warunkach bez względu na aurę. Stadion będzie posiadał sztuczne oświetlenie. Modernizacji poddane zostanie również boisko treningowe. W sąsiedztwie obiektu powstanie także parking na kilkaset miejsc.
[link]
[link]
-
-
Skąd kasa na to ..?? Jestem ciekawy bo u nas w Gliwiach jakoś nie mogą znaleść kasy na modernizajce a wydaje mi sie że jesteśmy bogatszym miastem ( chociaż nie sprawdzałem dochodów i wydatków miasta Bielsko-Biała ) i tak ciekawi mnie to czy tylko u nas takie cio** siedzą w urzedzie miasta a gdzie indziej mogą coś działać..B. pisze:[link]Coraz bardziej realnych kształtów nabierają prace nad nowym stadionem w Bielsku-Białej. Inwestycja będzie realizowana w miejscu obecnego stadionu miejskiego. Urząd Miejski przedstawił wizualizację obiektu. Prace projektowe ruszą lada dzień. Docelowo obiekt będzie mógł pomieścić 15 tys. widzów. Trybuny będą zadaszone, co zapewni kibicom możliwość oglądania spotkań w doskonałych warunkach bez względu na aurę. Stadion będzie posiadał sztuczne oświetlenie. Modernizacji poddane zostanie również boisko treningowe. W sąsiedztwie obiektu powstanie także parking na kilkaset miejsc.
[link]
[link]
Swoją drogą jeśli taki stadion stanie w Bielsku to no Gratulacje

<<Jedno Miasto Jeden Klub - Piast Gliwice>>
-
prędzej mi drugi c*** wyrośnie jak w Bielsku-Białej taki stadion będzie .. wogle u nas to tylko projekty robią i kaskę biorą od klubów za to a te durne pacany w zarządach sie cieszą ze im ładny projekt pan architekt zrobił ... pokażcie mi gdzie są te Boiska osiedlowe o kórych było głosno swojego czasu .... nie powstało żadne ... gdzie są a zresztą .... j**** TO 

CALSBERG - PROBABLY THE BEST BEER IN THE WORLD
-
Desmond pisze:[link]
"Małe" plagiaty?![]()
Stadion w Kapsztadzie przewidziany jest na 68 000 ludzi. Będzie więc "trochę" większy niż nasz. Ma miec 3 poziomy trybun (u nas 2). Elewacje wykonane w zupełnie innych stylach. Nasz stadion będzie posiadał zamykany dach, razem z tym kikutem po środku. W RPA tego brak.
Na porównawczych wizualizacjach w tym artykule, ładnie zmanipulowano kilka rzeczy. Nasz stadion ma mieć ciut inne wymiary, poza tym w Kapsztadzkim projekcie brakuje pewnego elementu który jest tu:

Chodzi o parkingi w okół stadionu, które będą widoczne nad ziemią. U nas parking planowany jest pod płytą. W c*** rzeczy mozna wymieniać, wystarczy tylko pooglądac projekty a samo się wszystko w oczy rzuca.
Plagiat w architekturze ciężko udowodnić. Posądzanie o plagiat w przypadku Narodowego jest ostro przesadzone. Prócz podobnego kształtu elewacji, oba stadiony będa się róznić diametralnie.
Na tej samej zasadzie mozna powiedzieć że stadion Olimpijski w Pekinie, to plagiat Alianz Arena w Monachium. Kształty zewnętrzne mają podobne

A gadanie o plagiacie przy hali sportowej a stadionie to ładny cyrk

-
Zmieniam temat stąd dwa posty na raz, nie chcę żeby się zlało.
Znalazłem takie wizualizacje stadionów Podbeskidzia Bielsko-Biała:

i więcej
[link]
I Odry Wodzisław:
[link]
Jakies szanse na realizację są? Czy to tylko kolejne projekty które zaraz się schowa do szuflady i może za 10 lat sobie ktoś o tym przypomni?
Sorry ale znalazłem te fotki na innym forum, skopiowałem tylko adresy nie patrząc że to żabi serwis.

i więcej
[link]
I Odry Wodzisław:
[link]
Jakies szanse na realizację są? Czy to tylko kolejne projekty które zaraz się schowa do szuflady i może za 10 lat sobie ktoś o tym przypomni?
Sorry ale znalazłem te fotki na innym forum, skopiowałem tylko adresy nie patrząc że to żabi serwis.
Ostatnio zmieniony 07.02.2008, 12:00 przez MBTCh, łącznie zmieniany 4 razy.
-
-
Nie Podbeskidzia, tylko Stadionu Miejskiego. Remont rusza po rundzie wiosennej. Najpierw oświetlenie, murawa i wyburzenie łuku za 1 bramką (niestety tam gdzie siedzą przyjezdni - po rozmowie z władzami klubu dowiedziałem, się niestety, że kibice przyjezdi nie będą wpuszczani w rundzie jesiennej).MBTCh pisze:Zmieniam temat stąd dwa posty na raz, nie chcę żeby się zlało.
W tym roku z budżetu jest przeznaczone 8 mln plus dotacje UE.
Tyle w temacie (na razie)
PS. O budowie stadionu w B-B mówiono już od 2-3 lat, tak, że nie jest to coś nowego.....
-
-
Tu jeszcze parę słów na temat stadionu miejskiego w Bielsku:
Dziennik Zachodni
Dziennik Zachodni
Na temat wydatków:Nowy stadion w Bielsku
dziś
Tak wygląda jedna z wizualizacji bielskiego obiektu.
Podgrzewana murawa, zadaszone trybuny mieszczące 15 tysięcy kibiców i sztuczne oświetlenie - tak będzie wyglądał nowy Stadion Miejski, który ma stanąć do 2010 roku w Bielsku-Białej. Władze miasta właśnie zaprezentowały jego wizualizację. Do końca lutego mają zakończyć się prace projektowe.
- To wstępna koncepcja wyglądu stadionu, która spodobała się nam. Projekt wykona warszawska firma. Ta sama, która projektowała stadion Korony Kielce - mówi Tomasz Ficoń, rzecznik bielskiego UM.
Nowoczesny obiekt ma stanąć w miejscu, w którym znajduje się obecny stadion. Najważniejszą sprawą jest wypracowanie sposobu, który %07umożliwiałby jednocześnie prace budowlane i grę piłkarzy II-ligowego Podbeskidzia i IV-ligowego BKS Bielsko-Biała.
- Mamy doświadczenia innych miast. Takim przykładem jest stadion Wisły Kraków, który był rozbudowywany, a piłkarze mogli rozgrywać na nim mecze - tłumaczy Ficoń.
Nowoczesny stadion ma być atutem Bielska-Białej, które stara się o lokalizację w mieście bazy treningowej podczas Euro 2012.
To dla niedowiarków.....LIMITY WYDATKÓW NA WIELOLETNIE PROGRAMY INWESTYCYJNE W LATACH 2008 - 2010
Przebudowa Stadionu Miejskiego przy ulicy Rychlińskiego 21 została rozpisana na lata 2008 - 2011 i przewidziano na ten cel łączną kwotę 72 000 000 zł.
W trzyletnim planie inwestycyjnym czyli w latach 2008 - 2010 przewidziano 54 160 000 zł. z czego 31 955 000 zł. z budżetu miasta zaś 22 205 000 zł. ze środków zewnętrznych (w tym Unijnych).
W roku 2008 planuje się wydanie na inwestycje 12 200 000 zł. z czego 7 198 000 zł. pochodzi z budżetu miasta a 5 002 000 zł. pochodzić będzie ze środków zewnętrznych.
W roku 2009 planuje się dofinansowanie trwającej już wtedy inwestycji kolejną kwotą 21 960 000 zł. z czego kwotę 12 957 000 zł. wygospodaruje miasto, zaś kwotę 9 003 000 zł. ma wynosić dofinansowanie z zewnątrz.
W roku 2010 kwoty pozwalające na dalsze prace mają kształtować się na poziomie 20 000 000 zł. z czego 11 800 000 zł. pochodzić będzie z budżetu miasta a pozostała kwota 8 200 000 zł. tr
-
W tekscie pada stwierdzenie, że za 2 lata wszystkie kluby ekstraklasy beda musialy miec stadiony na co najmniej 15 tys. miejsc. Wiec chcialem sie zapytac czy to jest jakas nieprzekraczalna granica? Bo mi sie cos obilo o uszy, że wielkosc stadionu ma byc uzalezniona od wielkości miastaKiju pisze:[link]
Mam nadzieje ze to wszystko sie sprawdzi....choc zdaje sobie sprawe ze sporo osob bedzie rozgoryczonych
-
Jest tak jak piszesz,nie pamietam dokladnych liczb,ale miasta takie jal Łodz,Kraków ,Poznan,Lublin itd beda musialy miec MINIMUM 15 tysieczne stadiony dla pierwszoligowych druzyn.vincent pisze:W tekscie pada stwierdzenie, że za 2 lata wszystkie kluby ekstraklasy beda musialy miec stadiony na co najmniej 15 tys. miejsc. Wiec chcialem sie zapytac czy to jest jakas nieprzekraczalna granica? Bo mi sie cos obilo o uszy, że wielkosc stadionu ma byc uzalezniona od wielkości miastaKiju pisze:[link]
Mam nadzieje ze to wszystko sie sprawdzi....choc zdaje sobie sprawe ze sporo osob bedzie rozgoryczonych

-
Pytanie do kogoś z KSP.
Wczoraj miałem okazję przebywac troche w okolicach Waszego stadionu. Byłem tez od Międzyparkowej i może słabo widziałem (bo generalnie to od ulicy słabo widac), ale zdaje mi sie że nad sektorem gości jest montowany jakis prowizoryczny daszek
Może ktos roziwnąć co się tam dzieje i jak wygląda sprawa z dalszą rozbudową stadionu.
Wczoraj miałem okazję przebywac troche w okolicach Waszego stadionu. Byłem tez od Międzyparkowej i może słabo widziałem (bo generalnie to od ulicy słabo widac), ale zdaje mi sie że nad sektorem gości jest montowany jakis prowizoryczny daszek

-