Waszych dawnych kontaktów z Ruchem nie nazwałbym zgodą (no może jednoosobową , ale jeden to prędzej przerzut ), ale najlepiej gdyby wypowiedział sie ktoś zza miedzy w tym temacie. To raczej nieformalne f.c było.
Mogłby ktoś napisac coś wiecej bo o Armini to wiem ale o Union to pierwsze słysze.
Podbijam
Wiesci z Rzeszowa:
oficjalnie nic nie laczy Resovie z Unionem. Jest to zgoda Arminii i jesli Arminia wpada na porzadne mecze np derby Rzeszowa, to Union goscinnie razem jest z nimi. Sorry za zamieszanie w temacie.
Jezeli nikomu nieprzeszkodzi to chcialem sie zapytac o stare(obecne) zgody Zaglebia Lubin.Pamietam ze kiedys byly nastepujace zgody:
Stal Mielec,GKS Tychy,Zawisza Bydgoszcz.Gornik Zabrze,Wisloka Debice,Lech Poznan,Odra Opole,Arka Gdynia.
O ile Zgody z Arka,Odra i Lech sa aktualne to niewiem jak wyglada sprawa z pozostalymi oprocz Gornika Z,bo tu jest juz kosa.
I 2 sprawa w sezonie 1989/90 kiedy Zaglebie wrocilo do 1 ligi zostala zerwana zgoda z Lechem Poznan.Chcalem sie zapytac kiedy odnowiono spowrotem ta zgode.
Ei Stadt... Ein Verein... I eusrä Stadt gitts nur ein Verein... Züüri ghört siit über hundert jahr am Fc Züri isch ja klaaar! Züüri alllez züri allez und mir singed bis zum Tod Züri allleeeez... Eine Stadt.....
rycho_FCZ pisze:Jezeli nikomu nieprzeszkodzi to chcialem sie zapytac o stare(obecne) zgody Zaglebia Lubin.Pamietam ze kiedys byly nastepujace zgody:
Stal Mielec,GKS Tychy,Zawisza Bydgoszcz.Gornik Zabrze,Wisloka Debice,Lech Poznan,Odra Opole,Arka Gdynia.
O ile Zgody z Arka,Odra i Lech sa aktualne to niewiem jak wyglada sprawa z pozostalymi oprocz Gornika Z,bo tu jest juz kosa.
I 2 sprawa w sezonie 1989/90 kiedy Zaglebie wrocilo do 1 ligi zostala zerwana zgoda z Lechem Poznan.Chcalem sie zapytac kiedy odnowiono spowrotem ta zgode.
Nasze zgody:
- Lech
- Odra Opole
- Zawisza Bydg.
- Arka Gdynia
- Ruch Chorzów (uklad)
rycho_FCZ pisze:Jezeli nikomu nieprzeszkodzi to chcialem sie zapytac o stare(obecne) zgody Zaglebia Lubin.Pamietam ze kiedys byly nastepujace zgody:
,Wisloka Debica
To był jedynie układ, a polegał on na tym że oni jak i my mieli pare tych samych zgód (spotykaliśmy się w na KSG w Zabrzu).
Natomiast układ się zawiązał w (jesień 1991. lub wiosna 1992?) na meczu I ligi Igloopol - Zagłębie Lubin. Rano na mieście grupa osób z Wisłoki zobaczyła jak Igloopol goni 3 osoby z Zagłębia. Postanowili im pomóc przeganiając napastników, nastepnie razem poszli pod stadion Wisłoki gdzie trwa picie. Z tego powodu nieco spóźnieni wchodzimy (ta trójka) i kilku z Wisłoki na stadion Igloopolu. Tam jest już ok 15-20? Zagłębiaków. Oni (ta trójka) im mówią jak było i po chwili kilku z nich wymienia się z szalami z nami.
Tak jak pisałem kontakty mieliśmy jedynie w Zabrzu na meczach KSG, jednak nie długo, bo zgoda Lubina z KSG sie posypała dosyć szybko. Po za tym w 1993r w Kańczudze na naszym meczu pp Kamax - Wisłoka -były 3 osoby od nich (Zabłębia) z fc Przeworsk.
Tak jak pisłałem "układ" umarł śmiercią naturalną po skończeniu zgody KSG - Zagłębie Lubin.
LucassNH
pogrubiłeś mi 2 rzeczy o 300 osobach wbiegających na murawę i tutaj sam nie liczyłem ich ale w gazecie tak pisało, a jeśli chcesz screena ci wyśle co do klatki to kolega, który w tym uczestniczył tak mi powiedział
Kolega gryps28 i Zupelnie Zielony dziekuje za informacje.
Ei Stadt... Ein Verein... I eusrä Stadt gitts nur ein Verein... Züüri ghört siit über hundert jahr am Fc Züri isch ja klaaar! Züüri alllez züri allez und mir singed bis zum Tod Züri allleeeez... Eine Stadt.....
W Słupsku jest układ i ma się dobrze. ostatnio Czarni byli z nami w kilka odób w Gdyni na Bałtyku, gdzie została spalona, skrojona przez nich w Bytowie flaga Bałtyku.
Madball pisze:
Mogłby ktoś napisac coś wiecej bo o Armini to wiem ale o Union to pierwsze słysze.
Podbijam
Wiesci z Rzeszowa:
oficjalnie nic nie laczy Resovie z Unionem. Jest to zgoda Arminii i jesli Arminia wpada na porzadne mecze np derby Rzeszowa, to Union goscinnie razem jest z nimi. Sorry za zamieszanie w temacie.
o ile mi wiadomo typ z Unionu jest "dziennikarzem" zina, gazetki kibicowskiej w Niemczech, więc sobie jeździ, a co do Arminii. Bielefeld to partnerskie miasto Rzeszowa i tak wyszło...
jak ktoś sobie chce poczytać to zapraszam do lektury na temat przyjaźni Resovii i Arminii
W Słupsku jest układ i ma się dobrze. ostatnio Czarni byli z nami w kilka odób w Gdyni na Bałtyku, gdzie została spalona, skrojona przez nich w Bytowie flaga Bałtyku.
No to super <ok> Swoje Miasto trza promowac
Trzej Królowie Wielkich Miast
Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk
Nie Sądzcie a nie Bedziecie Sądzeni(...)Odmierza Wam Bowiem taką Miarą jaką Wy odmierzacie".
A ja mam takie pytanie ,bo zauważyłem w temacie o turniejach ,że do Płocka został zaproszony Stomil jakie są relacje po stronach obu ekip ? Bo z czego pamiętam to kiedyś była dosyć mocna kosa ?
Wiesci z Rzeszowa:
o ile mi wiadomo typ z Unionu jest "dziennikarzem" zina, gazetki kibicowskiej w Niemczech, więc sobie jeździ, a co do Arminii. Bielefeld to partnerskie miasto Rzeszowa i tak wyszło...
jak ktoś sobie chce poczytać to zapraszam do lektury na temat przyjaźni Resovii i Arminii
[link]
cytat z tej stronki:
"Na kilka minut przed rozpoczęciem meczu zostaliśmy zaproszeni na płytę główną gdzie spiker przy udziale ok. 10 000 widzów oficjalnie nas przedstawił informując, że jesteśmy kibicami Resovii z partnerskiego dla Bielefeldu miasta Rzeszowa i że po lewej stronie prezentuje się nasza flaga. Po chwili oficjalnie przywitali się z nami klubowi działacze i mieliśmy też chwilę dla fotoreporterów. Flesze błyskały przez ok.2 minuty, przez co trochę opóźniło się rozpoczęcie meczu."
Magister Blokers pisze:A ja mam takie pytanie ,bo zauważyłem w temacie o turniejach ,że do Płocka został zaproszony Stomil jakie są relacje po stronach obu ekip ? Bo z czego pamiętam to kiedyś była dosyć mocna kosa ?
"Od początku lat 90 kiedy to Unia zaczęła odnosić większe sukcesy , między kibicami również zachodziły zmiany . Padła zgoda z Ruchem i Janowem . Nawiązane zostały nowe z kibicami z Zagłębia Sosnowiec . Wyjazdy na 1 ligową piłkę do Sosnowca były atrakcją dla naszych kibiców. Na finałowym meczu w Janowie w 1992 roku , gdzie samego Oświęcimia było grubo ponad 1200 osób , wsparło nas jeszcze Zagłębie wraz z BKS Stal Bielsko – Biała w sile około 700 osób . Niestety ta zgoda długo nie przetrwała."
Jako pierwsi spośród serwisów kibicowskich [link] mamy przyjemnośc ogłośić iż dnia 1 marca została przybita zgoda pomiędzy Hutnikiem Kraków a GKS-em Jastrzębie.
podobno podobno podobno wkurwia mnie ta maniera z kibice.net. zacznijmy od tego ze ukladu to miedzy nimi nigdy nie bylo, conajwyzej stosunki neutralne. jezeli beda chcieli napisac, napisza, ale raczej za specjalnie nie licz na to bo fani Lecha nie traktuja tego forum powaznie, moze Kiju napisze dwa slowa, choc nie zdziwilbym sie gdyby to w d**** mial. mnie to osobiscie cieszy bo takie mecze jak Lech-Widzew traca na atrakcyjnosci gdy sa "piknikowe"
Fan_Gwardii pisze:podobno podobno podobno wkurwia mnie ta maniera z kibice.net. zacznijmy od tego ze ukladu to miedzy nimi nigdy nie bylo, conajwyzej stosunki neutralne. jezeli beda chcieli napisac, napisza, ale raczej za specjalnie nie licz na to bo fani Lecha nie traktuja tego forum powaznie, moze Kiju napisze dwa slowa, choc nie zdziwilbym sie gdyby to w d**** mial. mnie to osobiscie cieszy bo takie mecze jak Lech-Widzew traca na atrakcyjnosci gdy sa "piknikowe"
Jestem na emigracji,wiec niech ktos o tym napisze kto jest blisko tego wszystkiego,choc mysle ze nikt taki sie nie znajdzie.
Czas idzie do przodu,uklady,zgody...wszystko ma swoj poczatek i koniec,zmieniaja sie ludzie...
Na dzien dzisiejszy sytuacja jest jasna,bez podtekstów,niedomowien.Ja pamietam stare czasy i kimat jaki panowal miedzy nami a Lechem,wiec traktuje to jako powrot do normalnosci.
Skonczyly sie piknikowe wyjazdy z obu stron,oraz sytuacje do jakich przy tej okazji czasami dochodzilo(wymiana szali itp ).
Fan_Gwardii pisze:podobno podobno podobno wkurwia mnie ta maniera z kibice.net. zacznijmy od tego ze ukladu to miedzy nimi nigdy nie bylo, conajwyzej stosunki neutralne. jezeli beda chcieli napisac, napisza, ale raczej za specjalnie nie licz na to bo fani Lecha nie traktuja tego forum powaznie, moze Kiju napisze dwa slowa, choc nie zdziwilbym sie gdyby to w d**** mial. mnie to osobiscie cieszy bo takie mecze jak Lech-Widzew traca na atrakcyjnosci gdy sa "piknikowe"
chłopak nie buntuj sie od tego jest temat by sie czegoś dowiedzieć a jak cie nie interesuje to nie wchodź i tyle bo nic ciekawego do tematu nie wniosłeś
DROID napisał:Dokładnie, niby wielka Unia, a tu ani fotek ani wymiarów bicepsa. W zimę to każdy mądry w puchowej kurtce