Derby Ruch - Gornik
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
dobra,a gdzie panowie z Ruchu podział sie ten wielki protest przeciwko mordercom z Górnika ?
Czyżby wielkie derby pod sztandarem komercjalizacji sportu przykryły Wam wasze poprzednie ideały w imie ktorych nie pojawialiscie sie na derbach?
Czyżby wielkie derby pod sztandarem komercjalizacji sportu przykryły Wam wasze poprzednie ideały w imie ktorych nie pojawialiscie sie na derbach?
"Zmarnują to wszystko, co zostało z takim trudem zbudowane przez Białych. Boli mnie, że to wszystko zostanie zniszczone w imię utopii wielorasowego społeczeństwa, która się tu nigdy nie spełni. Chcieli wolności i demokracji. Za parę lat wolność i demokracja będą jedynymi rzeczami, jakie będą tu mieli. ”
-
Nie... maja odpuscic mecz u siebie...pomysl 2 razy zanim cos napiszesz. Z tego co pisali kiedys Chorzowscy to protest maja na wyjazdach na Roosvelta.blabla44 pisze:dobra,a gdzie panowie z Ruchu podział sie ten wielki protest przeciwko mordercom z Górnika ?
-
-
"A. Już mecz Górnik-Ruch 0:0 (19 marca 2003r.) udowodnił,że postanowienia Ruchu są nic nie warte. Kilkunastoosobowa grupa Niebieskich wyłamała się z bojkotu i pojawiła się na Roosevelta. Owszem Ruch tłumaczył,że pojawili się wówczas niekumaci kibice i pikniki. Jednak bojkot nie dotyczył tylko ''kumatych PF'' ale każdego sympatyka Ruchu. Ci przyjechali z szalikami z eRką, więc już wówczas bojkot zakończył się fiaskiem. "
Straszne,pewnie nie czytali kibice.net.
Straszne,pewnie nie czytali kibice.net.
-
Sztygar przeglądam to forum od bardzo dawna i nie sposób nie zauważyć, że udzielasz się w KAŻDYM temacie gdzie ktoś choć słowem wspomni o KSG. Robisz to świadomie czy to już takie Twoje zboczenie? A co do samej treści Twojego posta to podaj jakieś argumenty, że tekst powyżej jest żałosny. Bo moim zdaniem Dr. Martens w sposób sensowny i przejrzysty przedstawił swoją wersje co do bojkotu Górnika przez Ruch.Sztygar pisze:nie dawajcie tu takich wypocinbo to jest nieśmieszne tylko żałosne
-
tak , mam kompleks Górnika i wogole
nie wmawiaj mi czegoś czego nie robie , nie pisze nic anty i nie wyrażam tu swoich przekonań na poziomie 13 latka , wpisami typu jeb** Zabrze ... czy cos w tym rodzaju
Podałem tylko to że niektórzy sie zbyt pieklą jeżeli chodzi o te derby i szukają dziury w całym ... napisałem to co myśle i to moje zdanie i nikomu nic do tego jak cos to pw i nie rozmywajmy tego tematu
Jeżeli tak cie to w oczy kole to usune i będzie lepiej ...

Podałem tylko to że niektórzy sie zbyt pieklą jeżeli chodzi o te derby i szukają dziury w całym ... napisałem to co myśle i to moje zdanie i nikomu nic do tego jak cos to pw i nie rozmywajmy tego tematu
Jeżeli tak cie to w oczy kole to usune i będzie lepiej ...
-
Timeo Danaos (żabolos) et dona ferentes
Tyle mojego komentarza do tego.
By być kibicem górnika niezbędna są dwie pokrewne cechy: obłuda i hipokryzja. Dwie nierozłączne z żabską mentalnością cechy. Nierozerwalne jak wodzionka i bratkartofel.
Gdzie było to ich "słodkie" stowarzyszenie i jego umiłowanie derbów gdy nas PZPN chciał spuścić spowrotem w odmęty II ligi. Nawet Altreich się z nami solidaryzował, najbardziej ucieszeni za to byli żabole z dospelami.
Gdzie była ta ich egzaltowana zbieranina, 'stowarzyszeniem" zwana, ze swym obłudnym, pustym sloganem o "piłce dla kibiców", gdy Polonia prosiła ich o ratunek w sprawie stadionu. Wtedy to z uśmiechem na twarzy nowobogaccy parweniusze z Zabrza ( właściwy adres rodowy - kresy wschodnie) wbili jej nóż w plecy.
5% biletów dla tej hołoty i ani jednego więcej.
post kolegi po szalu z innego forum!
Tyle mojego komentarza do tego.
By być kibicem górnika niezbędna są dwie pokrewne cechy: obłuda i hipokryzja. Dwie nierozłączne z żabską mentalnością cechy. Nierozerwalne jak wodzionka i bratkartofel.
Gdzie było to ich "słodkie" stowarzyszenie i jego umiłowanie derbów gdy nas PZPN chciał spuścić spowrotem w odmęty II ligi. Nawet Altreich się z nami solidaryzował, najbardziej ucieszeni za to byli żabole z dospelami.
Gdzie była ta ich egzaltowana zbieranina, 'stowarzyszeniem" zwana, ze swym obłudnym, pustym sloganem o "piłce dla kibiców", gdy Polonia prosiła ich o ratunek w sprawie stadionu. Wtedy to z uśmiechem na twarzy nowobogaccy parweniusze z Zabrza ( właściwy adres rodowy - kresy wschodnie) wbili jej nóż w plecy.
5% biletów dla tej hołoty i ani jednego więcej.

post kolegi po szalu z innego forum!
Master pisze:Jesteś zoofilem bo ruchałeś murzynke. A przynajmniej fantazjowałeś. Więc z czystym sumieniem mogłeś opierdolić szminę Azorowi.
Zaborze pisze:"Z tego co wiem to chorzowscy kupują u nas w kasach bilety a potem je wyrzucają zeby nas było mniej!!!!! tak niepowinno być powinno sie przy kasach sprawdzac skond sie jest!
-
uderz mnie jeszcze klawiaturą na koniec i będzie ok;> pisze:Żałosny to jesteś Ty chłopcze... o tym całym bojkocie Ruchu wiesz pewnie z internetu i jeszcze śmiesz to komentować... przystopuj trochę...Sztygar pisze:nie dawajcie tu takich wypocinbo to jest nieśmieszne tylko żałosne
temat uznałem za zamknięty ale jak zwykle nie umiałes sie powstrzymać i musiałes dojebać do pieca , POST USUNEŁEM WCZEŚNIEJ bo przesadziłem to fakt ... KONIEC
ps/ Usuńcie moje posty oraz komentarze do niego bo nie potrzebne rozmycie sie robi
-
Macie odpowiedź autora powyższego tekstu
''Czekałem na odpowiedź i odpowiedź nadeszła...''
Jestem rozczarowany odpowiedzią Ruchu na mojego posta. Widocznie moje argumenty tak ich dotkneły,że sensownie nie potrafią je skonfrontować. Szukanie tematów zastepczych to najlepszy sposób na odwrócenie uwagi od sprawy którą poruszyłem.
Pozwolicie,że i ja odpowiem na ich zarzuty skierowane pod naszym adresem:
1.Nikt z nas nie cieszył się z tego,że Ruch nie dostałby licencji. Dlaczego? Otóż każdy ''normalny'' kibic Górnika chciał powrotu ''Derbów Śląska'' bo napewno na takie miano nie zasługiwały pojedynki z Odrą Wodzisław.
Dodatkowo każdy kibic woli w "ekstraklasie'' kluby z tradycjami i kibicami (np.Lechie,Ruch,...) a niżeli kluby takie jak Dyskobolia i Amica. To oczywiste i logiczne.
2. Przed meczem Górnik-Arka (29.04.2006) kibice KSG spotkali się z ówczesnym prezesem naszego klubu Jerzym Frenkielem. Tematem rozmowy były szcegóły dotyczące organizacji tego meczu. Prezes poinformował nas,że policja pragnie wywrzeć na nim decyzje,by nie wpuścić zaprzyjaźnionych z Arką Polonistów na ten mecz. Policja obawiała się zamieszek znając relacje panujące między Polonią a Górnikiem. Jednak nasza zdecydowana ostawa utorowała droge bytomianom na nasz obiekt. Po meczu policja miała pretensje do naszego prezesa o wpuszczenie Polonii,gdyż doszło do ''wymiany uprzejmości'' między Górnikiem i Polonią.
Również w przypadku meczu derbowego (14.09.2007) policja sugerowała ograniczenie liczby przyjeznych z Bytomia. Jednak po raz kolejny władze klubu w porozumieniu z kibicami nie robiły problemów dla Polonistów.
Co się tyczy wynajmu stadionu Górnika klubowi z Bytomia. Każdy kibic Górnika był raczej zgodny w tej kwestii. Nie chcieliśmy go wynajmować komuś, kto nie uszanuje naszej ''świątyni''. (Czy Ty pożyczysz teściowej samochód wiedząc,że ci go rozbije?)
Mecz Górnik-Polonia 4:0 udowodnił nam,że mieliśmy racje.
Nasz stadion wybudowany za czasów Adolfa Hitlera, zawsze z trudem przechodzi wizytacje przedsezonową przez policje. Mieliśmy obawy,że po awanturach Polonii jako gospodarza na naszym stadionie, zamknie się w ten sposób obiekt dla zabrzan. Czy nasze obawy nie były uzasadnione?
Czy Polonia będzie pamietać,że 2 razy weszła bez ograniczeń na Roosevelta? Czy tylko zapamietają to,że nie wynajeliśmy im stadionu.
Do zobaczenia 2 marca!
DR.MARTENS-DENTAL PLAN
-
-
Ruch (kibice) chce dać nam 5% by uniknąć kompromitacji to jasne strach przed 15000 żaboli jak się wie że sami więcej jak 10000 nie zgromadzą, a protest że niby mordercy z Zabrza to zwykły unik ja nikogo nie zabiłem a odpowiedzialność zbiorowa to za niemca drodzy panowie tyle w temacie
Są starsi nie ma lepszych GÓRNIK ZABRZE 1948-2008
-
No, ten protest przez kilka lat hołdowali specjalnie na te derby na ŚląskimBene Natus pisze:Ruch (kibice) chce dać nam 5% by uniknąć kompromitacji to jasne strach przed 15000 żaboli jak się wie że sami więcej jak 10000 nie zgromadzą, a protest że niby mordercy z Zabrza to zwykły unik ja nikogo nie zabiłem a odpowiedzialność zbiorowa to za niemca drodzy panowie tyle w temacie

www.referaty14.blogspot.com - prezentacje maturalne!
-
Bene Natus pisze:Ruch (kibice) chce dać nam 5% by uniknąć kompromitacji to jasne strach przed 15000 żaboli jak się wie że sami więcej jak 10000 nie zgromadzą, a protest że niby mordercy z Zabrza to zwykły unik ja nikogo nie zabiłem a odpowiedzialność zbiorowa to za niemca drodzy panowie tyle w temacie
Tak, boimy sie 15 tys piknikow z Zabrza dopingujących policje.
KS Ruch Chorzów
-
http://www.youtube.com/watch?v=nL002rny ... re=relatedTSNH pisze:Bardzo mądreeRwin_GŚ pisze:
Tak, boimy sie 15 tys piknikow z Zabrza dopingujących policje.

Gůrny Ślůnsk , Freistaat Bayern , Euskadi Vasca
-
Panowie, tylko bez zbędnych emocji... Jeden z niewielu "ostrych" tematów w którym nie było napinki i śmiesznych bluzgów - uszanujcie to!
Trudno się dziwić, że Górnik chce jak najwięcej biletów, ale i trudno myśleć, że Ruch boi się "inwazji żaboli"... więc może trochę więcej konkretów a mniej niezdrowego podniecania się.
Trudno się dziwić, że Górnik chce jak najwięcej biletów, ale i trudno myśleć, że Ruch boi się "inwazji żaboli"... więc może trochę więcej konkretów a mniej niezdrowego podniecania się.
-
-
-
Ja również tak usłyszałem, nieoficjalnie bo nieoficjalnie ale jakieś konkretne info jestbardzosmieszne pisze:Z tego co dowiedziałem sie od kolegi z Chorzowa to Górnik dostanie 7500 biletow a jak bedzie zapotrzebowanie to moga liczyc na dodatkowe 5 tys jest zgoda aby ten mecz na zywo zobaczylo 12 tys kibicow Górnika Zabrze info pewne na 100%

-
Nie zdziwiłem się tym terminem i godzina. W niedziele jest spokojniej na ulicy i na drogach, mało kto idzie do pracy wiec bedzie mniejsze zamieszanie z transportem kibiców gosci do Chorzowa. O tej godzinie to co druga osoba wcina obiad niedzielny, a nie pałęta sie po miesciepikol pisze:Departament Logistyki Rozgrywek poinformował, iż mecz 19. kolejki Orange Ekstraklasy Ruch Chorzów - Górnik Zabrze zostanie rozegrany 2. marca 2008 roku (niedziela) o godz. 14.45.
ale ku*** wybrali godzina

-
-
Zabolało ? Przeciez napisałem że akcja na duży +, to po c*** sie spinasz ?. A GieKSe i Wisłoke zostaw w tym temacie w spokoju, ok.Realista pisze:Od razu wiadomo ze ZABOLałojaki blad gdyby pisalo "2 Marca" to juz hiszpanom kojarzyło by sie z czyms innym! Wiadomo przeciez z czym kojarzy sie w hiszpanii "Marca" a wogole tam byla kropka
PS: teraz czekamy na wasz transparent na blaszoku gieksy lub w Debicy. Oczywiscie bez napinki
We'll never surrender !
-