Degradacja Widzewa i Zagłębia Lubin ??

Opisy spotkań i wydarzeń sportowych.
ODPOWIEDZ
dno

Post autor: dno » 16.01.2008, 19:04

Młody B. pisze:
nitro pisze:ja tez :)

jeeeeeeeeeeeeeeeeeest !!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Gratuluje dobrego samopoczucia 8) ... w sumie wy walczycie o majsta :lol: :lol:

Kara nalezala sie nam jak najbardziej, ale jej wysokosc jest juz nieco zaskakujaca...bo w sumie dostalimy wiecej niz Arka :shock:
Dziękujemy :lol:

iparts.pl
rycho_FCZ

Post autor: rycho_FCZ » 16.01.2008, 19:05

Jak tak sobie pomysle to na Widzew od paru lat ciagle szukano jakiegos haka.Niewiem co prawda dlaczego,ale szukano.No wkoncu Hak jest,degradacja jest.
Szkoda niestety,bo jednak obecny Slask,czy Piast G to kibicowsko odstaja bardzo od Widzewa.
Ei Stadt... Ein Verein... I eusrä Stadt gitts nur ein Verein... Züüri ghört siit über hundert jahr am Fc Züri isch ja klaaar! Züüri alllez züri allez und mir singed bis zum Tod Züri allleeeez... Eine Stadt.....

chojny widzew

Post autor: chojny widzew » 16.01.2008, 19:14

Wszystkim cieszącym się z tej decyzji, zalecam pewną ostrożnośc i powsciągliwośc. Cholera wie czy za jakiś czas Wasz klub nie będzie w tej samej sytuacji :lol: No chyba, od teraz wejdzie abolicja i to będzie koniec walki z korupcją w polskiej piłce :lol:

Ultras Widzew

Post autor: Ultras Widzew » 16.01.2008, 19:18

Młody B. pisze:

Kara nalezala sie nam jak najbardziej, ale jej wysokosc jest juz nieco zaskakujaca...bo w sumie dostalimy wiecej niz Arka :shock:
Nie wiem kogo masz na myśli mówiąc "nam"? Bo chyba nie masz na myśli nas, kibiców...

Kara należy się winnym korupcyjnego procederu i właściwie to wszystko co można w tym temacie powiedzieć, bo to nie ja ani żaden z NAS nie płacił za ustawione mecze, a teraz to MY znowu będziemy szukać na mapie jakiegoś Zabierzowa albo ku*** innego Czermna... Bo jakimś skorumpowanym baranom w gajerkach jest to po prostu na rękę. Czy to jest [link]?

K. :)

Post autor: K. :) » 16.01.2008, 19:23

Ultras Widzew pisze:Nie wiem kogo masz na myśli mówiąc "nam"? Bo chyba nie masz na myśli nas, kibiców...

Kara należy się winnym korupcyjnego procederu i właściwie to wszystko co można w tym temacie powiedzieć, bo to nie ja ani żaden z NAS nie płacił za ustawione mecze...
No tak, tylko kto na tym korzystał?

PS. Pomijając temat, naprawdę nie mogę zrozumieć z czego się cieszą ŁKSiacy patrzc na ich sytuacje w tabeli. :lol:

dno

Post autor: dno » 16.01.2008, 19:35

Dla zasady sie cieszymy.

Przełożenie decyzji w sprawie ZL - smiech na sali , teraz w TVN powiedzieli , że jeszcze im dali wskazówki żeby zmienic cos w dobrowolnym poddaniu się karze.Parodia

Młody B.

Post autor: Młody B. » 16.01.2008, 19:38

Ultras Widzew pisze:
Młody B. pisze:

Nie wiem kogo masz na myśli mówiąc "nam"? Bo chyba nie masz na myśli nas, kibiców...

Kara należy się winnym korupcyjnego procederu i właściwie to wszystko co można w tym temacie powiedzieć, bo to nie ja ani żaden z NAS nie płacił za ustawione mecze, a teraz to MY znowu będziemy szukać na mapie jakiegoś Zabierzowa albo ku*** innego Czermna... Bo jakimś skorumpowanym baranom w gajerkach jest to po prostu na rękę. Czy to jest zdrowe?

Czepiasz sie z tym "nam"8)...
Oczywista oczywistoscia jest ze nie chodzi o kibiców...chyba tego tłumaczyc nie musze. Niestety Klubem nie kierowali bogaci Kibice Widzewa. Tylko "biznesmeni" wietrzacy zysk. I wyszło wielkie gówno. Nasrał ktos inny a pokutowac bedziemy My.

Najgorzej wkurwia fakt ze wierzylismy Szymanskiemu, jako najblizszemu współpracownikowi Bonka i naszemu dobroczyncy, a ow "dobrodziej" zrobił nas w przysłowiowa parówe...

A co do "kolegów" zza miedzy to nie warto sie nimi przejmowac. To juz tylko smiech przez łzy... :lol:
Red is my color, WIDZEW is my PRIDE!

GoodOldBoy

Post autor: GoodOldBoy » 16.01.2008, 19:38

Z jednej strony to idea oczyszczenia calej tej polskiej pilki jest dobra i z czasem przyniesie pozytywne efekty-nawet jesli chodzi o aspekt kibicowski. Z drugiej jednak strony szkoda Widzewa i jego kibicow. Taki klub to tylko na ekstraklase. Jakby zdegradowali LKS to by sie tego tak kibicowsko nie odczulo, a Widzew to jednak scisla czolowka.
>>>BENEATH THIS MASK THERE IS MORE THAN FLESH. BENEATH THIS MASK THERE IS AN IDEA, AND IDEAS ARE BULLETPROOF<<<

Romano

Post autor: Romano » 16.01.2008, 19:48

GoodOldBoy pisze:Z jednej strony to idea oczyszczenia calej tej polskiej pilki jest dobra i z czasem przyniesie pozytywne efekty-nawet jesli chodzi o aspekt kibicowski. Z drugiej jednak strony szkoda Widzewa i jego kibicow. Taki klub to tylko na ekstraklase. Jakby zdegradowali LKS to by sie tego tak kibicowsko nie odczulo, a Widzew to jednak scisla czolowka.
A gdzie to chłopcze przeczytałeś w Bravo:)czy koledzy w gimnazjum mówili.K.... czasem człowiekowi rece opadaja jak czyta takie bzdety

Ultras Widzew

Post autor: Ultras Widzew » 16.01.2008, 19:51

K. pisze:
Ultras Widzew pisze:Nie wiem kogo masz na myśli mówiąc "nam"? Bo chyba nie masz na myśli nas, kibiców...

Kara należy się winnym korupcyjnego procederu i właściwie to wszystko co można w tym temacie powiedzieć, bo to nie ja ani żaden z NAS nie płacił za ustawione mecze...
No tak, tylko kto na tym korzystał?

PS. Pomijając temat, naprawdę nie mogę zrozumieć z czego się cieszą ŁKSiacy patrzc na ich sytuacje w tabeli. :lol:
Skorzystał Klub Piłkarski Widzew Łódź, który dzięki korupcyjnemu procederowi wygrał cztery "kupione" mecze, nie decydujące bezpośrednio o awansie, natomiast Zagłębie kupiło najważniejsze mecze decydujące o awansie i w tym przypadku ktoś się jeszcze zastanawia... W Zagłębiu są "wpływowi" ;]

Najważniejsze natomiast jest, że opinia publiczna (czyt. masa baranów czytających "Fakt" lub "Gazetę Wyborczą") jest przekonana, że z korupcją się walczy, podczas gdy prawdziwi korupcyjni potentaci siedzą spokojnie za swoimi biurkami na Miodowej z szerokim uśmiechem na twarzy...

Tyle ode mnie, szkoda zdrowia...

Pozdrawiam.

iluminati

Post autor: iluminati » 16.01.2008, 19:56

najgorsze w tym wszystkim jest to ze zawsze po jajach dostajemy MY Kibice a te k**** w gajerach zawiasy i tak mają w d**** NAS bo kto ponosi koszty jeżdżenia za Klubem kto wie że ich klub kupuje mecze ?? nikt !!
Nikt tak naprawdę z nami sie nie liczy i ma nas głęboko w d**** !! Kara jest tylko i wyłącznie dla kibiców ze znów trzeba jechać na jakieś piździszewy za klubem Bo k**** w gajerach dziś są jutro ich nie ma Pseudo sponsorzy . My jesteśmy zawsze bez znaczenia czy w I czy 40 Lidze !! Na tym polega Fanatyzm !! tak jak walczy sie z zakazami tak samo powinno walczyć sie z pseudodziałaczami TO oni niszczą i wypaczają Polską Piłkę a o nich nie mówi ze sie są źli tylko o nas .
CALSBERG - PROBABLY THE BEST BEER IN THE WORLD

dno

Post autor: dno » 16.01.2008, 20:12

Szkoda Widzewiacy , że dopiero teraz jesteście tacy "sprawiedliwi wśród kibiców" i pomstujecie na działaczy.Parę lat temu jak Ci sami działacze na czele z Bońkiem sprytnie zmienili nazwę i "pozbyli" sie długów , śmialiscie się razem z nimi.
Dlatego teraz tak się cieszymy , ale Wy pewnie napiszecie że mamy kompleksy :lol:
Oliwa nieżywa ale sprawiedliwa.

BornToBeRed

Post autor: BornToBeRed » 16.01.2008, 20:14

Handlowali niemal wszyscy a po d**** dostało sie najbardziej nielubianym, ziściło się marzenie wielu nawet przegląd szmatławy wczoraj wydał juz wyrok, wiedzieli co i jak, i w dodatku wyrok wydają ci którzy sie na tym procederze najbardziej nachapali i teraz zgrywają wielkich obrońców moralności heh, a to Polska właśnie.
Ale jeszcze tu ku*** wrócimy z Olem :wink: A tym czasem radujcie sie drodzy forumowicze good bye!!!

BornToBeRed

Post autor: BornToBeRed » 16.01.2008, 20:16

Dlatego teraz tak się cieszymy , ale Wy pewnie napiszecie że mamy kompleksy
Oliwa nieżywa ale sprawiedliwa

Kod: Zaznacz cały

Ciesz sie cymbale twój ukochany klub tez był na liscie handlujących takze moze oliwa będzie równie łaskawa.

dno

Post autor: dno » 16.01.2008, 20:38

To wtedy Ty bedziesz się cieszył.
I nie obrażaj przez neta

aqq08

Post autor: aqq08 » 16.01.2008, 20:41

rycho_FCZ pisze:Jak tak sobie pomysle to na Widzew od paru lat ciagle szukano jakiegos haka.Niewiem co prawda dlaczego,ale szukano.No wkoncu Hak jest,degradacja jest.
Szkoda niestety,bo jednak obecny Slask,czy Piast G to kibicowsko odstaja bardzo od Widzewa.
o zes teraz dojeba* to zenie mahacja tak fajnie balonikami , nie krzycza głosno na meczah to nie znaczy ze sa gorsza ekipa.

www.YBB.prv.pl
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: www.YBB.prv.pl » 16.01.2008, 20:43

Po raz kolejny ukarani zostali kibice, a nie działacze winni za taki stan :!:

Kiju

Post autor: Kiju » 16.01.2008, 20:43

dno pisze:Szkoda Widzewiacy , że dopiero teraz jesteście tacy "sprawiedliwi wśród kibiców" i pomstujecie na działaczy.Parę lat temu jak Ci sami działacze na czele z Bońkiem sprytnie zmienili nazwę i "pozbyli" sie długów , śmialiscie się razem z nimi.
Dlatego teraz tak się cieszymy , ale Wy pewnie napiszecie że mamy kompleksy :lol:
Oliwa nieżywa ale sprawiedliwa.

Nie kłam,bo długi sa splacane,a przed długami nie tak dawno tez uciakliscie i wy,odłaczajac sie od stowarzyszenia.

Oceniacie Widzew,szkoda ze niektore sprawy uległy przedawnieniu,bo tez mielibyscie cieplo...choc w sumie to nie koniec sprawy,a na liscie tez jestescie,wiec nie grajcie tu sprawiedliwych,bo jutrtro moze byc glosno o was,chyba ze po degradacji widzewa bedzie abolicja,na co sie zanosi....zreszta nas zdegradowano karnie,wy spadniecie sami z siebie...ot taka roznica.

Tak czy inaczej Widzew nie zginie,Ccek czyli głowny sponsor prawdopodobnie zostanie,Widzew na dzien dzisiejszy ma mocne podstawy,powoli jest odbudowywany.
Jezeli sie teraz utrzymamy,to jest duza szansa,ze po roku wrocimy.

Wracajac do werdyktu pzpn,jak widac jest rozna miara sprawiedliwosci,zostalismy ukarani jak dotad najsurowiej.

Osobiscie wierze,ze ta cała afera nas bardziej zjednoczy,takie mam przeczucie i oby tak było.

tak czy inaczej,Widzew jest był i bedzie,druga liga nie jest taka zła,a niektorzy ujadaja jakbysmy przestali istniec....spokojnie,czy sie to komu podoba czy nie,jako kibice nadal bedziemy w czolowce,a wierze ze i sportowo tez szybko wrocimy tam gdzie nasz miejsce.
Obrazek

nosnaw

Post autor: nosnaw » 16.01.2008, 20:51

rycho_FCZ pisze:Jak tak sobie pomysle to na Widzew od paru lat ciagle szukano jakiegos haka.Niewiem co prawda dlaczego,ale szukano.No wkoncu Hak jest,degradacja jest.
Mógłby szanowny kolega wytłumaczyć intencje ostatniego zdania? Sądzę, że czasem lepiej "ugryźć" się w palec niż wypisywać pochopne wnioski czy wręcz domysły co do poziomu poszczególnych ekip. Chciałem jeszcze zauważyć, że temat traktuje o degradacji Widzewa i Zagłębia, a nie konsekwencji z tym związanych..a kształt e-ligi sam się w końcu ustali wraz z grającymi zespołami..
fafarafa

droid

Post autor: droid » 16.01.2008, 21:21

BornToBeRed pisze:Handlowali niemal wszyscy a po d**** dostało sie najbardziej nielubianym
Oświeć proszę, za co pzpn nie cierpi: Polkowic, Łęcznej, Sosnowca, Podbeskidzia i Arki ? Bo że "Tomczak stary Legionista sratatatata" wiemy 8)
Świat się zmienia ludzie rozwijają...

komi

Post autor: komi » 16.01.2008, 21:25

Kiju długi kilka milionów , spłacone 300 tys Wiśle . To rzeczywiscie spłacane

Falls

Post autor: Falls » 16.01.2008, 21:29

:-)

Kiju ale w czym rzecz? Jakoś nie wierzę że po ewentualnej naszej przymusowej degradacji nagle podniosłby się głosy nawiedzonej czerwonej gawiedzi jak to smutno ciemno i źle bez ŁKSu w pierwszej lidze...
Nie ma takiej formalnej możliwości aby zlikwidować jedną spółkę zostawiając ją z długami a nastęonie otworzyć nową bez nich (a nawet jeśli spłacacie długi starego Widzewa to skąd herb de facto "starej" spółki?)
Szczerze to jestem w niebowzięty : ))) do końca bowiem nie wierzyłem że to zrobią...cóż...po raz pierwszy towarzysz rudy mnie zawiódł...przegrałem zakładzik w którym to obstawiałem minusowe punkciki i karę finansową (ewentualnie zakaz transferów) a tu taki chochlik : )
Zabawnie natomiast wygląda sytuacja Lubina...przedziwny jest to klub...chyba nawet dorównujący Widzewowi w ilości machlojek na metr kwadratowy...
Czerwoni...nie smućcie się...znając życie i "sponsoring" dwóch alkoholowych bossów z pipdówka dołączymy do was niedługo : )

a póki co...

: )
Ostatnio zmieniony 16.01.2008, 21:31 przez Falls, łącznie zmieniany 1 raz.

-Ł-

Post autor: -Ł- » 16.01.2008, 21:31

Ale mnie rozjebały komentarze panów z Łks... Głośno krzyczą, że sprawiedliwość zwyciężyła :!:

Ciekaw tylko jestem czy jesteście aż tak naiwni, a może głupi, że myślicie, że wasz Łks zdobył ostatniego majstra bez żadnych przekrętów :lol:

To nie są kompleksy... To jest hipokryzja :wink:

Falls

Post autor: Falls » 16.01.2008, 21:38

Panie Ł
po raz kolejny powtarzam ...nie obchodzi mnie to czy ŁKS sprzedawał, kupował czy cholera wie co jeszcze...
Jeśli dobiorą się do nas pewnie skończymy tak jak wy...pewnie gdyby dobrali się do każdego z osobna klubu w naszej lidze również poleciałby w dół...teraz chodzi o was...dlatego też możemy się pocieszyć my
a z tymi hasłami o hipokryzji czy kompleksach...po prostu bez komentarza : )
tak, nie lubię Widzewa więc mam kompleksy : )
czyli ogólnie świat kibiców jest po prostu zakompleksiony...: )
Ty pewnie wszystkich szanujesz za to że..."podjęli walkę" : )

dobra fin

-Ł-

Post autor: -Ł- » 16.01.2008, 21:42

Nie wiem czy nie lubisz Widzewa. Wiem za to jedno, że nie umiesz niestety czytać. Wyraźnie napisane, że to nie kompleksy !

A jeśli twierdzisz, że hipokryzją nie jest mówienie o zwyciestwie sprawiedliwości mimo tego, że samemu ma się umoczony tyłek to naprawde nie mamy o czym rozmawiać (pisać) :wink:

Kiju

Post autor: Kiju » 16.01.2008, 21:59

Falls pisze::-)

Kiju ale w czym rzecz? Jakoś nie wierzę że po ewentualnej naszej przymusowej degradacji nagle podniosłby się głosy nawiedzonej czerwonej gawiedzi jak to smutno ciemno i źle bez ŁKSu w pierwszej lidze...
Nie ma takiej formalnej możliwości aby zlikwidować jedną spółkę zostawiając ją z długami a nastęonie otworzyć nową bez nich (a nawet jeśli spłacacie długi starego Widzewa to skąd herb de facto "starej" spółki?)
Szczerze to jestem w niebowzięty : ))) do końca bowiem nie wierzyłem że to zrobią...cóż...po raz pierwszy towarzysz rudy mnie zawiódł...przegrałem zakładzik w którym to obstawiałem minusowe punkciki i karę finansową (ewentualnie zakaz transferów) a tu taki chochlik : )
Zabawnie natomiast wygląda sytuacja Lubina...przedziwny jest to klub...chyba nawet dorównujący Widzewowi w ilości machlojek na metr kwadratowy...
Czerwoni...nie smućcie się...znając życie i "sponsoring" dwóch alkoholowych bossów z pipdówka dołączymy do was niedługo : )

a póki co...

: )
Rozumiem Wasza radosc,w koncu skoro sami sportowo nie potraficie pokonac Widzewa,to ciesza zwyciestwa innych.

Widac takie formalne mozliwosci sa,skoro racje Widzewa uznał niezawisły sąd,czyz nie tak?

Rozumiem Falls twoje wniebowziecie,to normalne...tylko widzisz,wasza sytuacja nie jest duzo weselsza,bo jestem przekonany ze w tym sezonie spadniecie,po czym tez nie bede ukrywal ze jestem wniebowziety :wink:

Zdaje sobie sprawe z korupcji,tylko dlaczego wd karze według wlasnego widzimisie?tomczak powiedzial ze po degradacji widzewa odejdzie w wd...To jest dziwne...

Atentycznie ciekaw jestem jak to wszystko sie potoczy...

...aha,zarzad widzewa juz zapowiedzial ze bedzie sie odwolywal na wszystkie mozliwe sposoby,pewnie Boniek tez da czadu 8)
Tak czy inaczej bedzie ciekawie.
Cos sie chociaz dzieje,a przewry zimowe zawsze takie nudne były...heh.
Obrazek

Tygrys39

Post autor: Tygrys39 » 16.01.2008, 22:05

mejor pisze:Obu ekipom zycze samych degradacji :lol:
nie zebym byl zlosliwy czy cos... :lol: :lol: :lol:
nie absolutnie nie jestes zlosliwy,ech te kompleksy :twisted:
Na Ejsmonda Wychowani..

Łeeee

Post autor: Łeeee » 16.01.2008, 22:22

O co wam chodzi, cała Polska ma się opasać kirem i łzy do pucharów zbierać bo was zdegradowali?

Nie napisze że się nie ciesze bo bym skłamał, ciesze się jak dziecko, to chyba te, no kompleksy...

Ciekawie się też czyta że ŁKS spada z ligi za słabe mecze a wy przez korupcje (co to było, kilkanaście meczy i tak nie weszliście do OE, prawda? Wasze kupczenie sie nie liczy bo nie wyszło :lol: ). Z tego co wiem to jest jeszcze druga runda rozgrywek, ale może się nie znam. A jak toś tu napisał o hakach na was: :lol: . Może Szymański to był szpieg z krainy deszczowców?
Łódzki Klub Sportowy

Falls

Post autor: Falls » 16.01.2008, 22:24

następny z tymi kompleksami : ) ludzie idźcie może do jakiegoś lekarza...najlepiej od głowy...
Ł - fij Ci chyba wytłumaczył tę niby "sprawiedliwość"
Kiju - niezawisłość sądów w Polsce jest zaiste porazająca...taki "homłork" dla Ciebie...wierz mi...to naprawdę nie jest możliwe...A co do naszego spadku...tak jak napisałem niedługo pewnie do was dołączymy...na takich czy innych zasadach...no chyba że...znajdziecie się w strefie spadkowej a wtedy : )))) Podwójna radość...moja i...chyba po częsci też i wasza bo w 3 często będziecie odwiedzać okolice Warszawy...poza tym jakby na to nie spojrzeć spadek zawsze cementuje ekipę

dobra naprawde fin bo się wkręcam : )

Derles(RTS)

Post autor: Derles(RTS) » 16.01.2008, 22:46

ale kino Cacek zainwestowal sporo kasy a tutaj degradacja :lol: :lol:

nie dziwie sie ze wiekszasc kibicow sie cieszy bo nas to za bardzo nie lubia i jakos za bardzo sie tym nie przejmuje ale Kiju w drugiej lidze jest calkiem fajnie (wyjazd na Motor bedzie Odre Opole)

zebysmy tylko w spadkowej nie wyladowali w tym sezonie bo wtedy to 3 liga

p.s. w ogole to jest czeski film Widzew zdegradowany a Zagłebie nie :P :P

GoodOldBoy

Post autor: GoodOldBoy » 16.01.2008, 23:00

Widze, ze niektorzy sie niezle zbulwersowali tym ,ze napisalem ze degradacja LKS to nie to samo co degradacja Widzewa. Przeciez LKS kibicowsko odstaje od Widzewa. Na takie mecze jak Widzew-Legia czy Widzew-Lech czeka cala Polska, a dla LKS to tylko derby i to wszystko. Takie kluby jak Lech, Legia, Widzew, Ruch, Gornik czy Wisla to podstawa ekstraklasy i bez ktoregos z nich sezon traci na wartosci. Nie stawiam LKS na rowni z Belchatowem czy Odra W. ale do wymienionych wyzej klubow to pod wzgledem prestizu troche im brakuje.
>>>BENEATH THIS MASK THERE IS MORE THAN FLESH. BENEATH THIS MASK THERE IS AN IDEA, AND IDEAS ARE BULLETPROOF<<<

dno

Post autor: dno » 16.01.2008, 23:05

-Ł- pisze:Nie wiem czy nie lubisz Widzewa. Wiem za to jedno, że nie umiesz niestety czytać. Wyraźnie napisane, że to nie kompleksy !

A jeśli twierdzisz, że hipokryzją nie jest mówienie o zwyciestwie sprawiedliwości mimo tego, że samemu ma się umoczony tyłek to naprawde nie mamy o czym rozmawiać (pisać) :wink:
To tacy byliscie wszyscy w szoku na czele z Kijem że te mecze Wasi działacze ustawiali , nie mieliście pojęcia że takie coś działo się w Widzewie , ale wiesz że ŁKS ma "umoczony tyłek? :lol:

Chcesz pogadac o hipokryzji?Czy masz kompleksy , że tak się orientujesz w przekrętach ŁKSu? :wink:

GoodOldBoy-ale masz przerotny nick , skoro mecze ŁKS-Legia i ŁKS-Lech to nie klasyki polskiej ligi , to chyba sie za duzo orange ekstraklasy naoglądałes w TVNie
Ostatnio zmieniony 16.01.2008, 23:10 przez dno, łącznie zmieniany 1 raz.

Kolorowy Sweter

Post autor: Kolorowy Sweter » 16.01.2008, 23:10

no ku*** jakaś paranoja...

Piszecie, zeby karać tylko działaczy... Przeciez kibice takze jakos na tym skorzystali ( atrakcyjne wyjazdy) . Juz nie mowie , ze klub skorzystał ( zwycieskie mecze przyciagaja kolejnych "kibiców" a to oznacza wpływy do klubowej kasy ) Oczywiscie , ze szkoda kibiców Widzewa, sa ścisłą czołówka . Derles, co to znaczy nie lubia? Ten kto sie szanuje czeka długo na takie mecze jak np. z Widzewem z miliona względów. A to , ze jest wysmiewana głupota waszych działaczy sprzed xxx lat , to po prostu fakt. Za błędy trzeba płacic. W zyciu to czesto własnie jest tak , ze wiele rzeczy od nas nie zależy a jednak my ponosimy tego konsekwencje.

Lamentujecie , ze kibice nie winni , to pomyślcie teraz o tych fanach , którzy za kupowanie meczów przez Widzew spadli klase niżej ( nie znam dokładnej listy meczów kupionych przez RTS, wiec nie wiem czy ten argument faktycznie dotyka jakas ekipe kibicowska , pisze to od razu , zeby nie było zbednego pierdolenia.)

Juz wczesniej pisałem , ze karanie działaczy tez nie ma sensu, bo oni np. wymienialiby sie co sezon a na stanowisko "łapówkarza" mogłyby być zatrudniane osoby ktore skłonne by były zaryzykować. Wtedy klub nic by nie tracił. A zyskać mógłby baaaaaaaaardzo wiele.

Błagam tylko niech teraz nikt nie pierdoli o kompleksach, ale jesli nie zdegraduja Zagłębia w stosunku do kary RTS, bedzie to istna paranoja...

ZL "kupiło awans" -------> odroczenie
Widzew kupował mecze z których miał baraż -------> degradacja

Prosze odrobine wyjasnien....
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków

GoodOldBoy

Post autor: GoodOldBoy » 16.01.2008, 23:17

GoodOldBoy-ale masz przerotny nick , skoro mecze ŁKS-Legia i ŁKS-Lech to nie klasyki polskiej ligi , to chyba sie za duzo orange ekstraklasy naoglądałes w TVNie
pewnie dla Was to klasyki...

chojny widzew

Post autor: chojny widzew » 16.01.2008, 23:21

Kolorowy Sweter pisze:no ku*** jakaś paranoja...

Piszecie, zeby karać tylko działaczy... Przeciez kibice takze jakos na tym skorzystali ( atrakcyjne wyjazdy) . Juz nie mowie , ze klub skorzystał ( zwycieskie mecze przyciagaja kolejnych "kibiców" a to oznacza wpływy do klubowej kasy ) Oczywiscie , ze szkoda kibiców Widzewa, sa ścisłą czołówka . Derles, co to znaczy nie lubia? Ten kto sie szanuje czeka długo na takie mecze jak np. z Widzewem z miliona względów. A to , ze jest wysmiewana głupota waszych działaczy sprzed xxx lat , to po prostu fakt. Za błędy trzeba płacic. W zyciu to czesto własnie jest tak , ze wiele rzeczy od nas nie zależy a jednak my ponosimy tego konsekwencje.

Lamentujecie , ze kibice nie winni , to pomyślcie teraz o tych fanach , którzy za kupowanie meczów przez Widzew spadli klase niżej ( nie znam dokładnej listy meczów kupionych przez RTS, wiec nie wiem czy ten argument faktycznie dotyka jakas ekipe kibicowska , pisze to od razu , zeby nie było zbednego pierdolenia.)

Juz wczesniej pisałem , ze karanie działaczy tez nie ma sensu, bo oni np. wymienialiby sie co sezon a na stanowisko "łapówkarza" mogłyby być zatrudniane osoby ktore skłonne by były zaryzykować. Wtedy klub nic by nie tracił. A zyskać mógłby baaaaaaaaardzo wiele.

Błagam tylko niech teraz nikt nie pierdoli o kompleksach, ale jesli nie zdegraduja Zagłębia w stosunku do kary RTS, bedzie to istna paranoja...

ZL "kupiło awans" -------> odroczenie
Widzew kupował mecze z których miał baraż -------> degradacja

Prosze odrobine wyjasnien....
Raczej nikt z nas nie lamentuje nad tą karą. Wina nasza jest niewątpliwa, musimy ponieśc karę - proste jak konstrukcja cepa. Nie osiągnęliśmy przez te kupione mecze jakiejś wymiernej korzyści na dłuższą metę, ale sam fakt kupowania jest sam w sobie naganny. Zastanawiac może tylko nieadekwatnośc kary w stosunku do czynu. Dostaliśmy identyczną karę (degradacja i ujemne punkty) jak Arka, a skala udowodnionej korupcji w obu klubach była przecież nie porównywalna. Poza tym, zauważyłeś słusznie że jakieś dziwne wałki odchodzą w kwestii Zagłębia Lubin to będzie naprawdę chore jak oni dostaną lżejszy wymiar kary (do kibiców ZL nic nie mam, ale jak już karzą to niech będzie zachowana jakaś sprawiedliwośc)

ODPOWIEDZ