Wymarłe Ekipy ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
Tam_1947

Post autor: Tam_1947 » 14.01.2008, 12:52

"Słów kilka o reaktywacji Zagłębia Wałbrzych. Mimo że Występujący w IV lidze i DLJ klub nazywa się Górnik Zagłębie Wałbrzych to coraz mocniej kojarzony jest z Górnikiem. Pamięć o Zagłębiu, mającym w swojej historii wiele lat w I i II lidze oraz występ w Pucharze Miast Targowych (ówczesna nazwa Pucharu UEFA), klubu, w którym grali tacy zawodnicy jak mocne punkty Śląska Stachuła, Kostrzewa Pawłowski, Kwiatkowski, Matysek, jest dalej duża. Przez wiele lat na mecze tej drużyny uczęszczało kilkanaście tysięcy widzów a kibice Zagłębia byli mocno zaprzyjaźnieni z kibicami Śląska. Dlatego z dużą radością na;eży przyjąć fakt, że grupa entuzjastów postanowiła w ub. Roku reaktywować Zagłębie. Póki co klub ten ma 2 grupy młodzieżowe, w przyszłym sezonie zamierza zgłosić do rozgrywek drużynę seniorów. Miłym zaskoczeniem była też obecność grupy kibiców Zagłębia, którzy głośnym dopingiem zagłuszyli grupkę kibiców Górnika. Pozytywnie należy też ocenić postawę młodych graczy Zagłębia. Mimo, że zajęli oni tylko VI miejsce zawodnicy grający na co dzień w klasie terenowej (III poziom rozgrywek) postawili trudne warunki rywalom. Wygrali z [link] i zaledwie po 0:1 przegrali z Wisłą i ze Śląskiem. W meczu o V miejsce długo prowadzili z lokalnym rywalem Górnikiem, by ostatecznie ulec 1:2. Drużynie Thoreziaków życzymy wielu sukcesów i powrotu do lat dawnej świetności. "

źródło: slasknet.com

http://www.youtube.com/watch?v=xRdieRXhbX4
Obrazek

iparts.pl
kibic0

Post autor: kibic0 » 14.01.2008, 13:20

Poniżej przedstawię coś bardziej realistycznego.
Oto kibic Zagłebia.......
Obrazek

To jest własnie ich obraz - nędza i rozpacz......
Kazdy zna tego gościa i wie dlaczego tak wygląda....
Biało-niebieskie w herbie się mieni.....

yogi_1981

Post autor: yogi_1981 » 14.01.2008, 14:01

Widzę że kibicom Górnika bardzo denerwuje fakt że kilka starszych gości reaktywowało Zagłębie, które nie przedstawia żadnego poziomu
kibicowskiego i jest ekipą czysto piknikową.
Kiedyś Górnik mógł podjąć rękawicę ze Śląskiem, teraz dostaje w solówkach od Karkonoszy swojego byłego fan klubu, jak było z fan klubem Zagłebia Lubin- Bolesławiec, nawet Spartakus widząc poziom kibicowski Górnika odwrócił się od niego jak i reszta okolicznych ekipek.
Teraz Górnik znalazł przeciwnika przed którym może się wykazać.

Chirurg

Post autor: Chirurg » 14.01.2008, 15:12

kibic0 pisze:Poniżej przedstawię coś bardziej realistycznego.
Obrazek

TO jest kibic z Lubina czy Sosnowca? Bo nie bardzo jestem w temacie... :roll:

KermiT143

Post autor: KermiT143 » 14.01.2008, 15:14

Chirurg pisze:
Obrazek

TO jest kibic z Lubina czy Sosnowca? Bo nie bardzo jestem w temacie... :roll:
chyba raczej Wałbrzych z tego co wnioskuje po wpisach ;]
We must secure the existence of our people and a future for White Children
Obrazek

Tricolores

Post autor: Tricolores » 14.01.2008, 16:19

Połowa z was małolatów może kiedyś tak wyglądać, więc z czego ha? Podsumowójąc filmik, dziwnie tak się robi ja patrzysz na fotki cz-b a tam tysiące Thoreziaków a dziś gdzieś grają na łąkach.
[email protected]
FB - STORMstreetwear

Kibic PB

Post autor: Kibic PB » 14.01.2008, 17:29

Z kim Zagłębie Wałbrzych miało sztamy w czasach gdy grali w II lidze ???

Pokazywanie tego zdjęcia to nie jest dobry pomysł i to tak dyplomatycznie mówiąc, ale ja się nie dziwię tym działaniom bo rywala trzeba eliminować w zarodku jak się nie chce mieć sytuacji w mieście jak choćby w Dębicy, Rzeszowie czy Przemyślu.

mzksiak

Post autor: mzksiak » 14.01.2008, 17:38

kibic0 ten post co takiego mial pokazac?? przez wklejenie tego postu pokazales swoja klase,a raczej jej brak.
moje prywatne zdanie

kibic0

Post autor: kibic0 » 14.01.2008, 18:09

yogi_1981 pisze:Widzę że kibicom Górnika bardzo denerwuje fakt że kilka starszych gości reaktywowało Zagłębie, które nie przedstawia żadnego poziomu
Kiedyś Górnik mógł podjąć rękawicę ze Śląskiem, teraz dostaje w solówkach od Karkonoszy swojego byłego fan klubu, jak było z fan klubem Zagłebia Lubin- Bolesławiec, nawet Spartakus widząc poziom kibicowski Górnika odwrócił się od niego jak i reszta okolicznych ekipek.
Twój komplety brak wyobraźni aż mnie przeraża....

Czy to może jeszcze kompleks po tym jak takie bolki jak my spuściły Wam w******* na ustawce w Świdnicy???

kibic0

Post autor: kibic0 » 14.01.2008, 18:11

mzksiak pisze:kibic0 ten post co takiego mial pokazac?? przez wklejenie tego postu pokazales swoja klase,a raczej jej brak.
moje prywatne zdanie
Dziękuje za opinie i ja szanuje.

Jak mozna okazać klasę ekipie w nagraniu ktorej występuje policjant ??? I do tego ścigający fanów Górnika!
02:19 1 od lewej w dolnym rzędzie.......

Tam_1947

Post autor: Tam_1947 » 14.01.2008, 19:21

kibic0 pisze:
mzksiak pisze:kibic0 ten post co takiego mial pokazac?? przez wklejenie tego postu pokazales swoja klase,a raczej jej brak.
moje prywatne zdanie
Dziękuje za opinie i ja szanuje.

Jak mozna okazać klasę ekipie w nagraniu ktorej występuje policjant ??? I do tego ścigający fanów Górnika!
02:19 1 od lewej w dolnym rzędzie.......
Widzisz u niektórych są psy, a u niektórych konfidencjałowie wrzucający do netu zdjęcia .... .
Obrazek

Łupaszko

Post autor: Łupaszko » 14.01.2008, 19:52

Kibic PB pisze:Z kim Zagłębie Wałbrzych miało sztamy w czasach gdy grali w II lidze ???
Z Piastem Gliwice.

To raczej smutne, że życie kibicowskie w Włabrzychu umiera od tylu już lat...Naprawdę trzeba być małodusznym, zeby pozwolić sobie na docinki, jakie widziałem powyżej. Ja pamiętam Górnik, jako dobrą, solidną ekipę, z którą każdy miał ciężko na jej terenie. I to było jeszcze z 10 lat temu...A z drugiej strony starsi mają w pamięci drogę świetlną Zagłębia Lubin od chłopaków z gitarami do polskiego topu. Trochę pokory bo historia kołem się toczy. I bez przesady z tym szanowaniem konfidenckich ekip.
Ostatnio zmieniony 15.01.2008, 10:24 przez Łupaszko, łącznie zmieniany 1 raz.
Rest in peace blue-red soldier, war is over!
Bamber 1957 - 2008
http://pl.youtube.com/watch?v=2k8D_t0fpx8
http://pl.youtube.com/watch?v=6TvGGAikh4o

ozyrys

Post autor: ozyrys » 14.01.2008, 20:56

A co sie dzieja na Jango Katowice (ekipa futsalowa)
Wiem, że jak było Jango Mysłowice była ekipa zawsze w młynie, ale nie wiem jak teraz.
:3

yogi_1981

Post autor: yogi_1981 » 15.01.2008, 09:39

kibic0 pisze:
yogi_1981 pisze:Widzę że kibicom Górnika bardzo denerwuje fakt że kilka starszych gości reaktywowało Zagłębie, które nie przedstawia żadnego poziomu

Czy to może jeszcze kompleks po tym jak takie bolki jak my spuściły Wam w******* na ustawce w Świdnicy???
chyba bolku zapomniałeś o telefonach do was w celu konfrontacji

nagi

Post autor: nagi » 15.01.2008, 12:55

[link]

wspominam ta ekipę z wielkim sentymentem!!!!chociaż tylko 2 raz spotkałem ich na kibicowskim szlaku w latach 80-tych.
LIGA TO CHLEB POWSZEDNI,LIGA MISTRZÓW TO ŚWIĘTO,ALE NIC TAK NIE EKSCYTUJE JAK KADRA!!!!!!!

kibic0

Post autor: kibic0 » 15.01.2008, 23:41

yogi_1981 pisze:
kibic0 pisze:

chyba bolku zapomniałeś o telefonach do was w celu konfrontacji
Nie zapomniałem.....
Co nie zmienia faktu że zlał Was ktoś kto faktycznie nie sięga Wam do pięt.....
I w tym momencie możemy wrócić do punktu wyjścia......

Sven

AZS Start Lublin

Post autor: Sven » 16.01.2008, 15:38

Czy AZS Start Lublin ma jakichś zorganizowanych kibiców?
[link]

chojny widzew

Post autor: chojny widzew » 16.01.2008, 18:27

cocolino pisze:
Obrazek

nie no szacunek!
na pewno to była honorowa solówka....
chociaż pewnie 20 typa obstawiało, na wszelki wypadek :lol:
Mnie tam raczej koleś wygląda na mocno zniszczonego przez wódę, choc nie wiem jaki sens ma wklejanie tu takich zdjęc.

Sven

ekipy

Post autor: Sven » 18.01.2008, 12:47

Czy istnieje/istniał na meczach tych drużyn "ruch kibicowski"?

Zelmer Rzeszów
Start Łodź
Bzura Chodaków
Mazovia Rava Maz.
Viking Orły
[link]

chojny widzew

Post autor: chojny widzew » 18.01.2008, 13:23

Na Starcie nigdy nie istniał i nie istnieje. Niby widziałem gdzieś fotkę szalika Startu, ale nikt tam oprócz paru dziadków nie chodzi.

mlody_kibic

Re: AZS Start Lublin

Post autor: mlody_kibic » 18.01.2008, 14:34

Sven pisze:Czy AZS Start Lublin ma jakichś zorganizowanych kibiców?
Ogolnie na mecze ludzie chodz ale z powodu wynikow jest ich mniej. Jest paru chlopakow, ktorzy tworza maly mlynek po kilka czasem kilkanascie osob. Sa to glownie kibice lubelskiego Motoru. Wydali szaliki, koszulki, jak i edycje vlepek (2 wzory). Szykowali tez jakis wyjazd ale chyba cos nie wyszlo. Zapewne sa oni na tym forum obecni (jeden na 100% :wink: ), wiec moze napisze cos od siebie.
Pozdrawiam

Sven

Post autor: Sven » 23.01.2008, 22:25

A Kolejarz Stróże ?
Czy istnieją tam zorganizowani kibice?
[link]

Tricolores

Post autor: Tricolores » 23.01.2008, 22:32

Pogoń Lębork

1 ostrzeżenie :!:
[email protected]
FB - STORMstreetwear

bOdziO_01

Post autor: bOdziO_01 » 23.01.2008, 23:40

Sven pisze:A Kolejarz Stróże ?
Nie, bynajmniej nic mi o takich nie wiadomo.
Obrazek

Foggy

Post autor: Foggy » 24.01.2008, 00:20

Młynek 20 osob głównie dzieci z okolicznego przedszkola. No i osławiona fana ,,Kolejarz Hooligans'' :D

lesiu

Post autor: lesiu » 24.01.2008, 11:58

Mazovia Rawa Mazowiecka:

Jest grupa kibicow, ktorzy z tego co pamietam spiewaja tylko: " Do poki plynie, plynie..." Grupka z kilkoma szalami.
A.C.A.B

Flash92

Post autor: Flash92 » 26.01.2008, 14:22

Tricolores pisze:Pogoń Lębork
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Chyba ty.... :lol: :lol: :lol:

Za dużo oberwałeś od nich po głowie, że teraz bzdury wypisujesz?

1925

Post autor: 1925 » 26.01.2008, 19:11

chojny widzew pisze:Na Starcie nigdy nie istniał i nie istnieje. Niby widziałem gdzieś fotkę szalika Startu, ale nikt tam oprócz paru dziadków nie chodzi.
Szalik Startu wydany został w 5 wzorach :) kto chce niech szuka ...
Na Starcie Ruch kibicowski jako taki istniał jeszcze na samym poczatu lat 90 ( Pełny stadion na meczu z Włokniarzem Pabianice )
Od tamtego czasu wszystko poszło w ruine ... Wiadomo skonczył sie ustrój panujacy i wspierający Kluby Spółdzielcze , tak tez Start przestał sie liczyc i rok w rok leciał coraz nizej ... ( Obecnie gra w V lidze )
Jesli chodzi o kibiców to poza tymi dziadkami na wazne mecze przychodzi młodziez i starsza młodziez w szalikach Staru i próbuje pikarzy jakos dopingowac ( moze czasem jest to z 10 osób ) ... z mizernym skutkiem no ale zawsze licza sie checi. Tak to wyglada na obecny czas kto chce moze poczytac o tym klubi na stronie [link] ...

Pzdr
:arrow:

Falls

Post autor: Falls » 26.01.2008, 20:42

w bodaj 95 roku na Starcie miała miejsce ciekawa scena rodzajowa ...

mianowicie podczas meczu Start - Pelikan Łowicz doszło do....45 minutowej zgody pomiędzy kibicami obydwu klubów : )
Z nudów z kumplem wybraliśmy się na ten szlagier... Startu w młynku jakieś 20 głów...3 kiepskie flagi...na początku spotkania ...szok. Podjeżdża autokar Pelikana jakieś 4 dyszki...4 fany w tym jedna Łowicz w barwach RTSu. My podchodzimy do grupki machającej szalami Startu i zadajemy cokolwiek dziwne pytanie
-za kim jesteście?
jakiś typek z dłuższym językiem odpowiada że połowa za ŁKSem połowa za Widzewem i wszyscy z Bałut
Po jakichś 15 minutach łodzianin i fan Pelikana spotykają się gdzieś na koronie stadionu...jakaś gadka po czym obydwaj wracają do swoich grup i zaczyna się pozdrawianie przeciwników...Trwa to do końca pierwszej połowy po czym Pelikan zwija flagi i rzuca się przez murawę na młynek Startu...tamci po krótkim spięciu uciekają a zieloni wzbogacają się o 3 fany Startu...ot taki folklor z lig niższych...

Potem Start próbował coś kombinować na siatkówce kobiet ale raczej im nie wyszło choć bywało że zebrało się 4 dychy

Na stadionie natomiast zdarzały się całkiem przyjemne sprawy takie jak przyjazd Zawiszy...oczekiwanie na pojawienie się Sosnowca, wygonienie Jastrzębia ze stadionu przez ŁKS czy też zawiązanie zgody pomiędzy Zawiszakami i Jastrzębiem na tymże meczu...

podsumowując nie spodziewałbym się aby w Łodzi pojawił się ten ...."trzeci"

White1910Pride

Post autor: White1910Pride » 26.01.2008, 23:30

Na Starcie coś tam probowano robić ale jako, że są dwie inne mocne ekipy to raczej z marnym skutkiem..zazwyczaj Ci co chadzali na Start jednocześnie kibicowali ŁKS czy Widzewowi..

zresztą między obozem prowidzewskim a ŁKS doszło tam w latach 90tych pare razy do starć (choćby wygonienie przez Ceramikę i przypadkowych Widzewiaków sporej grupy ŁKSu ze stadionu)

sytuacja z Pelikanem Łowicz również miała swój zaczątek i finał ściśle związany z Widzewem i ŁKS :wink:
[link]

1925

Post autor: 1925 » 26.01.2008, 23:38

Falls pisze:w bodaj 95 roku na Starcie miała miejsce ciekawa scena rodzajowa ...

mianowicie podczas meczu Start - Pelikan Łowicz doszło do....45 minutowej zgody pomiędzy kibicami obydwu klubów : )
Z nudów z kumplem wybraliśmy się na ten szlagier... Startu w młynku jakieś 20 głów...3 kiepskie flagi...na początku spotkania ...szok. Podjeżdża autokar Pelikana jakieś 4 dyszki...4 fany w tym jedna Łowicz w barwach RTSu. My podchodzimy do grupki machającej szalami Startu i zadajemy cokolwiek dziwne pytanie
-za kim jesteście?
jakiś typek z dłuższym językiem odpowiada że połowa za ŁKSem połowa za Widzewem i wszyscy z Bałut
Po jakichś 15 minutach łodzianin i fan Pelikana spotykają się gdzieś na koronie stadionu...jakaś gadka po czym obydwaj wracają do swoich grup i zaczyna się pozdrawianie przeciwników...Trwa to do końca pierwszej połowy po czym Pelikan zwija flagi i rzuca się przez murawę na młynek Startu...tamci po krótkim spięciu uciekają a zieloni wzbogacają się o 3 fany Startu...ot taki folklor z lig niższych...

Potem Start próbował coś kombinować na siatkówce kobiet ale raczej im nie wyszło choć bywało że zebrało się 4 dychy

Na stadionie natomiast zdarzały się całkiem przyjemne sprawy takie jak przyjazd Zawiszy...oczekiwanie na pojawienie się Sosnowca, wygonienie Jastrzębia ze stadionu przez ŁKS czy też zawiązanie zgody pomiędzy Zawiszakami i Jastrzębiem na tymże meczu[b/]...

podsumowując nie spodziewałbym się aby w Łodzi pojawił się ten ...."trzeci"

Tez sie tego nie spodziewam a wracajac do awantur na Stadionie Startu .... Pierwsza która w miare pamietam miała miejsce w 1998 roku ( Starcie czterech ekip :) ) tego samego dnia ŁKS [link]ł z MU w Eliminacjach do Ligi Mistrzów ...
Nastepna awantura Rodowitych z Jastrzebiem miała miejsce rok pozniej ( tego samego dnia był mecz Widzew - Fiorentina ) Jastrzebie przyjechało jednym autokarem ... wywiesili jedna flage gdy zza budynku klubowego wyłoniła sie grupa ŁKS-u ( około 50 os. ) Pisarnia sie w pore połapała zaczeła strzelac z gumek ... i było po balu.
Wracajac do Kibiców Startu ... to na ich forum wyczytałem ze od nowej rundy beda sie bawic w Ultras :)
Zobaczymy jak im to wyjdzie ... prywatnie trzymam kciuki :))) Zawsze nadałoby to troszke kolorytu w tym szarym jak p**** miescie !
:arrow:

Falls

Post autor: Falls » 29.01.2008, 18:35

Owszem White1910Pride zatarg był na tej linii głównie z tej przyczyny że w młynku SKSu brylował między innymi jeden ciekawy eŁKSiak z Radogoszcza ale coś mi się wydaje że Pelikan był (jest?)mało rozgarniętą ekipą zresztą podobnie jak i Start...więc pewnie łowiczanom bardziej chodziło o jakiś spektakularny sukces w ich mniemaniu...
1925...są plusy i minusy takiej sytuacji...z jednej strony ciekawie jest mieć w mieście "kogoś" nowego z drugiej jednak strony musiałoby być to coś kontrolowanego...bo inaczej obydwu ekipom wyrósłby na przestrzeni lat jakiś taki "Widzew" : )
poza tym wpływy obydwu klubów są raczej zbyt silne i gdyby na Start chodziło za dużo Widzewiaków wpadłby tam ŁKS (analogocznie w drugą stronę) więc...raczej nie wypali...

choć...Łódź to miasto cudów : )

Karol

Post autor: Karol » 29.01.2008, 18:49

Falls pisze:Owszem White1910Pride zatarg był na tej linii głównie z tej przyczyny że w młynku SKSu brylował między innymi jeden ciekawy eŁKSiak z Radogoszcza ale coś mi się wydaje że Pelikan był (jest?)mało rozgarniętą ekipą zresztą podobnie jak i Start...więc pewnie łowiczanom bardziej chodziło o jakiś spektakularny sukces w ich mniemaniu...
Źle Ci się wydaje. Po prostu nasi mysleli ze Start to też Widzew dopoki ktos nie zaspiewal czegos o ŁKSie czy cos w tym stylu.

mzks1963

Post autor: mzks1963 » 29.01.2008, 19:32

Foggy pisze:
Młynek 20 osob głównie dzieci z okolicznego przedszkola. No i osławiona fana ,,Kolejarz Hooligans'' :D
A flagi po meczu są zabierane i chowane do bagażnika .... a raczej na rowerowy bagażnik pewnego dziecka. Zajebiście to wygląda jak ten dzieciak zapierdala na tym składaku do domu. :D

Ogólnie to patologia tam jest pełną gębą, napinka trwa 90 minut a nawet 115 bo w przerwie nie mają nawet na co patrzeć to skupiają się na przyjezdnych, jak ktoś będzie chciał to wrzucę fotkę z sezonu tego z meczu, z KSW.
A.C.A.B

Michał z Łodzi

Post autor: Michał z Łodzi » 29.01.2008, 21:21

Skoro było o Starcie to czy dzieje się coś na meczach Gwardii Warszawa, kontynuując wątek "trzeciej siły w mieście"? Bo o ile dobrze pamiętam, Gwardziści mieli jakiś tam młynek i bynajmniej nie był to młynek prolegijny.
A Garbarnia Kraków? Ktoś chodzi na jej mecze?

Antichrist's Hammer
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: Antichrist's Hammer » 29.01.2008, 21:33

Michał z Łodzi pisze: A Garbarnia Kraków? Ktoś chodzi na jej mecze?
Niedawno był tam jeszcze młynek młodzieżowy ok 20-30 osób z pobliskiego osiedla + plus kilku zgredów na stadionie,mają fane robią drobną oprawę jakieś balony,strobo,napisy styropianowe i takie tam.Chyba największą frekwencje zaliczyli gdy przyjechała Tarnowska Unia ale to już za sprawą Wiślaków
[link]

[link]

z e(L)ka w sercu

Post autor: z e(L)ka w sercu » 29.01.2008, 21:41

Michał z Łodzi pisze:Skoro było o Starcie to czy dzieje się coś na meczach Gwardii Warszawa, kontynuując wątek "trzeciej siły w mieście"? Bo o ile dobrze pamiętam, Gwardziści mieli jakiś tam młynek i bynajmniej nie był to młynek prolegijny.
A Garbarnia Kraków? Ktoś chodzi na jej mecze?
jesli chodzi o Gwardie to jak bylismy tam z Piasecznem to trzech chlopaczkow w wieku 15 lat probowalo krecic cos w podobie mlyna :) generalnie przy Raclawickiej nie dzieje sie nic konkretnego od ladnych paru lat,jednakze pojawiaja sie na stadionie ludzie w barwach..
Z przedmieść sto(L)icy..Legii fanatycy PIASECZNO 100% LEGIA

ODPOWIEDZ