Hokej Kibicowsko

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

WiecznieMłody

Post autor: WiecznieMłody »

Szkoda ze Legia nie gra o extralige bo dobra odskocznia by była dla kibiców Legii od tej atmosfery, która jest teraz na Łazienkowskiej.
iparts.pl
Xth

Post autor: Xth »

Niewazne w ktorej lidze bedzie hokejowa Legia.
Biorac pod uwage nasza sytuacje mysle ze zainteresowanie bedzie sie jeszcze zwiekszac.
Trzeba liczyc ze znajdzie sie jakis sponsor.
kolba

Post autor: kolba »

Na Torwarze II jest 640 krzesełek! W której bedziemy grac lidze to jest dla wiekszosci raczej malo istotne... ale milo by bylo zagrac o mistrza np. z Cracovia lub jechac na mecz przyjazni z Zagłebiem Sosnowiec ;). Obok tego Torwaru jest duzy Torwar ktory ma ok 5000 miejsc jak by sie jakis sponsor trafil i by walczyli o awans to mysle ze byli bysmy w stanie go zapelnic i stworzyc fantastyczna atmosfere!
GKS_Tychy'71

Post autor: GKS_Tychy'71 »

Ładnie to wygląda, te zdjęcia z meczu Legii. Jak widać klimat sie utowrzył bardzo dobry na lodowisku. To czekamy na wasz awans bo wkoncu jakis konkurent powazny sie pojawił w dziedzinie kibicowskiej.
UN-1946-IA

Post autor: UN-1946-IA »

Niestety jak widze sa tu same slowa zachwytu, niestety... bo przeciez gdy Legia ma sezon w pilke to na hale chodzi po 100 osob. Dlatego tez nie ma sie czym zachwycac. Ja mam nadzieje ze u was ta frekwencja sie utrzymie co pozwoli na to by klub troche finansowo odetchnal i kibice w koncu zainteresuja sie ta dyscyplina, i naucza o co w niej chodzi bo jest naprawde swietna :) Mam nadzieje ze Kibice Gksu Tychy znow zaczna aktywnie kibicowac, nie wspomninajac o reszcie klubow...
bizon87

Post autor: bizon87 »

Fanatykiem hokeja nie jestem, ale śledze ten temat od dłuższego czasu i zastanawia mnie jedno, czy Unia Oświęcim jest taką potęgą kibicowską jaką ją przedstawiają jej kibice?
DOLNOSLAZAK

Post autor: DOLNOSLAZAK »

Miałem okazję widzieć ich na żywo i powiem tak: potęgą na pewno nie są, ale nie należy ich lekceważyć bo można się zdziwić.
dno

Post autor: dno »

UN-1946-IA pisze:Niestety jak widze sa tu same slowa zachwytu, niestety... bo przeciez gdy Legia ma sezon w pilke to na hale chodzi po 100 osob. Dlatego tez nie ma sie czym zachwycac. Ja mam nadzieje ze u was ta frekwencja sie utrzymie co pozwoli na to by klub troche finansowo odetchnal i kibice w koncu zainteresuja sie ta dyscyplina, i naucza o co w niej chodzi bo jest naprawde swietna :) Mam nadzieje ze Kibice Gksu Tychy znow zaczna aktywnie kibicowac, nie wspomninajac o reszcie klubow...
No bo takie kluby jak Legia czy ŁKS mają po kilka sekcji , ale kibice-fanatycy są wychowani w wiekszości i tak na piłce i piłka w tych klubach zawsze będzie numerem jeden.Tak jak dla Twojej Unii hokej.Zimą jak nie ma piłki również na ŁKSie na meczach kosza jest wieksza liczba normalnych kibiców.
A w Legii raczej bedzie sie ta tendencja utrzymywac bo sekcje hokeja czy kosza męskiego to prawdziwy CWKS , a patrząc na sytuacje ich sekcji piłki , zryw na te sekcje mnie nie dziwi
Walker

Post autor: Walker »

bizon87 pisze:Fanatykiem hokeja nie jestem, ale śledze ten temat od dłuższego czasu i zastanawia mnie jedno, czy Unia Oświęcim jest taką potęgą kibicowską jaką ją przedstawiają jej kibice?
A skąd pan Bizon to wywnioskował ? Do najlepszych brakuje nam jak do twojego Gdańska i z powrotem. hokej kibicowsko podupadł co można zauważyć gołym okiem. Jednak są jeszcze ekipy które jeszcze nie rzuciły broni - min my. Pomimo fatalnej postawy hokeistów staramy stworzyć im dobrą atmosferę.
A do kogo chcesz nas porównać ? Do tychów ? Do Zagłębia ? Do Cracovii?
TYLKO PASY

Post autor: TYLKO PASY »

Tychy pisze się z dużej litery. A co do Unii to kibicowsko nie istnieje. Pamiętam jak graliśmy z nimi w play offach chyba 3 lata temu i 300 osobowa grupa z Krakowa przekrzykiwała ich tysiączek bez problemu. W hokeju liczą się tylko GKS Tychy i Cracovia jeśli chodzi o kibiców. Na 3 miejscu postawiłbym Sosnowiec.
droid

Post autor: droid »

Mit "liczącej się" Cracovii przeniósł się z piłki na hokeja 8)
TYLKO PASY

droid pisze:Mit "liczącej się" Cracovii przeniósł się z piłki na hokeja 8)
Widzę ze kolega się orientuje jak jest u nas na piłce :roll: Jak ceny biletów i traktowanie kibica na Cracovii były normalne mieliśmy po Lechu i Legii najlepszych kibiców w Polsce. Teraz jest jak jest przez nasz zarząd, zresztą podobnie pewnie będzie z Legią, która ma porąbany zarząd. A na hokeju znajdz mi lepszą ekipę (oprócz Tychów) od Cracovii.
agent 007

Post autor: agent 007 »

Tylko Pasy z tego co pisałeś w hyde parku masz 17 lat... 3 lata temu miałęs 14 lat i piszesz, że dobrze pamiętasz ten wyjazd... ciekawe :) A 3 lata temu to na naszą hale na meczu z Wami przychodziłó nie po tysiać tylko po 2000-2500 także już widze że o meczu słyszałeś od starszych kolegów :)
W tym sezonie na meczu Cracovia - Unia było z tego co pisał na necie kibic Cracovii ok 100 widzów... Prawda jest taka, że nic wielkiego nie prezentujecie :) Ale jak chcesz to zyj mitem o wielkiej Craxie...

Do Tychów, Zagłębia, Sanoka brakuje Wam sporo :) Chociaż w tym sezonie Wasza tyska zgoda się opuściła... Legia też się rozkręca

Moim zdaniem jeżeli chodzi o hokej to nie jesteśmy od Was gorsi :P No wiem Ty wiesz lepiej :D A tak jak napisał Walker nikt z kibiców Unii nie twierdzi, że jesteśmy potęgą
tyskie

Post autor: tyskie »

agent 007 pisze:Tylko A 3 lata temu to na naszą hale na meczu z Wami przychodziłó nie po tysiać tylko po 2000-2500 także już widze że o meczu słyszałeś od starszych kolegów :)
coraz lepiej :lol: w zyciu tylu Was nie było na meczach
ps. widze ze kibice Unii ponownie opanowali internet :wink: A co do sytuacjii w Tychach to powiem tak: w tym sezonie jest ogromne cisnienie na awans piłkarski, i to jest priorytetem, i chcąc nie chcac przełozylo sie to na frekwencje, do tego dodac trzeba wysokie ceny biletów, remont lodowiska wiec i doping siadł
Mysle na PlayOff pokazemy sie znów z bardzo dobrej strony, a pozniej to juz tylko piłka sie bedzie liczyc
arturo

Post autor: arturo »

UN-1946-IA pisze:
Tychy pisze się z dużej litery. A co do Unii to kibicowsko nie istnieje. Pamiętam jak graliśmy z nimi w play offach chyba 3 lata temu i 300 osobowa grupa z Krakowa przekrzykiwała ich tysiączek bez problemu. W hokeju liczą się tylko GKS Tychy i Cracovia jeśli chodzi o kibiców. Na 3 miejscu postawiłbym Sosnowiec.
No nie istniejemy :) Gdy Gks zdobywal mistrza na hokeju na pilce bylo 200 osob a teraz gry jest jak to ktos tu powiedzial "cisnienie" na awans to na hokeju jest 200 ludzi :0 wiec co ja sie tu bede sprzeczal...
Nie piszemy ze jestesmy potega ale ale cos dzialamy na hokeju i nie odstajemy od reszty wiec nie ma co farmazonow pie*****
Pozdrawiam
Czepiając sie kogoś popatrz najpierw na swoje podwórko...ale dobra ja tego nie zacząłem a wiec

po pierwsze pochwalcie sie waszymy liczbami na piłce ?? z tego co widzialem to też macie ciśniecie na awans do okregówki to pewno zainteresowanie wieksze jest

po drugie tak jak pisał mój poprzednik daj mi mecz na hokeju w ktorym jest nas 200 osób ?

po trzecie wasze liczby na kolana nie powalają choć co prawda gra waszych hokeistow tez nie powala na kolana no ale prawdziwy fanatyk z klubem jest na dobre i na zle

po czwarte zapewne dobrze wiesz jako kibic hokejowy ze Polski hokej jest chory i ludzie ktorzy nim steruja tez i mnie naprzyklad nie dziwi ze ludzie odstrasza 4 mecz w sezonie wciągu kilku miesięcy z Unią w ktorym mecz już nie przynosi takich emocji jak choćby 3 lata temu

po piate kogo interesuje niech przeczyta to
http://www.hokej.sport24.pl/news/show/46347/
Xth

Wiem ze troche "leniwe" pytanie
W jakiej cenie sa u Was bilety ?
arturo

Xth pisze:Wiem ze troche "leniwe" pytanie
http://www.hokej.sport24.pl/news/show/41142/

Tu masz wszystkie ceny biletów na lodowiskach ekstraligi. Dodam tylko że w tamtym sezonie bilety u nas kosztowały 8 i 12 , ale ze względu na zamknięcie jednej częsci trybun bilety poszły w góre co z pewnością odbiło sie na naszej frekfencji :/
Walker

quote="TYLKO PASY"]Tychy pisze się z dużej litery. A co do Unii to kibicowsko nie istnieje. Pamiętam jak graliśmy z nimi w play offach chyba 3 lata temu i 300 osobowa grupa z Krakowa przekrzykiwała ich tysiączek bez problemu. W hokeju liczą się tylko GKS Tychy i Cracovia jeśli chodzi o kibiców. Na 3 miejscu postawiłbym Sosnowiec.[/quote]
Napisanie z małej litery nie było celowe, poprostu mój błąd.
Zapewnie chodzi o ten mecz
Obrazek
Z tego co pamiętam to tylko pare razy coś krzykliście i na tym wasz doping sie skonczył. A swoją drogą skąd mogłeś wiedzieć że nas zagłusiliście jak byliście po przeciwnej stronie
I nie było nas 1000 w młynie a cos koło 250
Obrazek

Wieksze cisnienie zawsze zaczyna się na play - off i zobaczymy jak teraz ekipy bedą sobie radzic i na co je stać
Xth

arturo pisze:
Xth pisze:Wiem ze troche "leniwe" pytanie
http://www.hokej.sport24.pl/news/show/41142/

Tu masz wszystkie ceny biletów na lodowiskach ekstraligi. Dodam tylko że w tamtym sezonie bilety u nas kosztowały 8 i 12 , ale ze względu na zamknięcie jednej częsci trybun bilety poszły w góre co z pewnością odbiło sie na naszej frekfencji :/
Dzieki
agent 007

"coraz lepiej w zyciu tylu Was nie było na meczach
ps. widze ze kibice Unii ponownie opanowali internet A co do sytuacjii w Tychach to powiem tak: w tym sezonie jest ogromne cisnienie na awans piłkarski, i to jest priorytetem, i chcąc nie chcac przełozylo sie to na frekwencje, do tego dodac trzeba wysokie ceny biletów, remont lodowiska wiec i doping siadł
Mysle na PlayOff pokazemy sie znów z bardzo dobrej strony, a pozniej to juz tylko piłka sie bedzie liczyc"

tyskie nigdy nas nie było tyle na meczach?? Na finałach było nas po ok 5-6 tys...

Tutaj tyle wkleje Wam frekwencje między innymi z meczu o którym mowa wyżej:

SEZON 2004/05

Data Mecz Widzów Młyn Gosci
18.03.2005 UNIA - GKS Tychy (PO) 3000 150 300
11.03.2005 UNIA - GKS Tychy (PO) 4000 150 300
04.03.2005 UNIA - Cracovia (PO) 3500 150 50
27.02.2005 UNIA - Cracovia (PO) 4000 150 200

z www.unia-oswiecim.juz.pl
arturo

5-6 tys. to sporo ludzi...ee nie wydaje mi się
agent 007

http://unia-oswiecim.juz.pl/info/14.jpg na potwierdzenie :)
Na hali jest chyba 4000 krzesełek a było wypchane wszystko schody itd... :) Nad trybunami upchani ludzi stali :)
Pozdro
UN-1946-IA

Tyscy Kibice juz dawno opanowali internet i nie chca oddac korony. Badzmy powazni

6 tys ludzi na Finale z Podhalem http://i1.tinypic.com/85u2qlv.jpg

Poczytaj troche statystyk to sie dowiesz ze po 300-400 ludzi chodzi z 200 przesadzilem. Dobrze by bylo gdybym dowiedzial ze ze macie po 1000 ludzi i mlyn na kazdym meczu.

Nie ma sie co klocic bo pseudo wladze pzhlu smieja nam sie w twarz niszczac hokej, cala masa zakazow i chujstwa wszelakiego

HOKEJ DLA KIBICOW !

U nas jest cisnienie na pilke? awas do okregowki? hhah dobre
My jestesmy skazani na A Klase, choc nie powiem bo wybralismy sie w 70 osob do chelmka i na wyjazdy na wsie jedza chlopaki
mlyn na pilce jak bedzie wazym mecz taki jak u nas z chelmkiem bylo 80-100 osob i http://i17.tinypic.com/542wi1t.jpg
Ostatnio zmieniony 09.01.2008, 22:38 przez UN-1946-IA, łącznie zmieniany 2 razy.
TYLKO PASY

No ze 4 tys było. Dawno to było i juz mi sie mogło pomylić. Ale ta oprawa na 1 zdjęciu - żenada :lol:
blabla44

Post autor: blabla44 »

na tych zdjeciach 4 tysiace ? = beka :lol:
michal12567
ban

Post autor: michal12567 »

Napewno tam nie ma 4 tys. :shock:
3 to max
Walker

Dodam tylko że ta sektorówka została wykonana przez FC Oświęcim, i na młynie rozwijana nie była
TYLKO PASY

Ghost84 pisze:Kazdy wie ze jestescie zydami nawet wasza bojowka sie tak nazwala(jude gang), wec mimo wolnie, sie nimi robicie, wiec skoncz pierdolic i wmawiac ze czarne jest biale.
Dobrze ale chcąc, nie chcąc pisząc "anty jude" obrażacie Żydów, a nie Cracovię.
lampart

Post autor: lampart »

KSUFANATIC, Ghost84 - 100% racji, a Ty UN-1946-IA skoncz juz, jak to kiedys bylo. Wazne, to co jest i to nas czeka, a czeka nas PlayOff i wtedy zobaczymy czy KSC, czy GKS a moze Podhale zabłyszzcy:)
arturo

Powiem Ci że kazdy z tych klubów co wymieniłeś w jakimś tam stopniu zabłyszczy. Tak jak mówiłem wszystkie te mecze nie mają takie znaczenia jak PO i dlatego na lodowiskach w całej Polsce wygląda biednie jak wygląda. Według mnie powinno być 36 meczy w sezonie 4 razy każdy z każdym 2 wyjazdy 2 u siebie i kto wygra ten ma mistrza a nie wygrasz cały sezon a po Play Off-ach bedziesz 6 :| to jest chore
Kubal

Post autor: Kubal »

UN-1946-IA

Mialem tu juz nie wypisywac, nic rewelacyjnego nie wkleiles
Filimki z finalu tu zapodajesz? Gdybym mial to bym wkleil filmiki z fety mistrzowskiej badz tez podczas meczu z Podhalem gdy bylo 6 tys ludzi na pewno nie mialbym sie czego wstydzic wiec wez sie tak nie wywyzszaj

Nie musimy wam w niczym dorownywac, my mamy swoje cele, swoje sprawy i napewno priorytetem jest podciaganie poziomu kibicowskiego a nie konfrontacje z kibicami Cracovi badz Gksu Tychy
Bo takiej mobilizacji jak wy napewno nie zrobimy, mamy mlyn przy scianie a nie na srodku trudno jest podciagnac reszte do dopingu jak to jest u was! Robcie swoje o nas sie nie martwcie, jak myslisz ze jestesmy dnem to mysl tak dalej nie bede sie juz wyklocal czy tak jest czy tez nie

http://pl.youtube.com/watch?v=fyKwTO_Hr-s
woocash

Post autor: woocash »

Dodam ,że mecz ten można zobaczyć w "publicznym" TVP Sport. Czasem zastanawiam się , za co ja płace 8) abonament .
SnikerS

Post autor: SnikerS »

Tak w kwestii wyjaśniającej, to ten filmik jest już deczko stary. To nie jest z niedawno meczu z GKS, a z meczu z nimi rok temu (bodajże początek lutego 2007r. 8)) Pamiętam, bo to mój debiut na hokeju :wink:
Legioholic

Post autor: Legioholic »

SnikerS

Post autor: SnikerS »

Legioholic pisze:tutaj sa filmiki z terazniejszego meczu z Gieksa. oprawa + doping
http://legia.tv/video/78,Hokejowy_doping_i_oprawa_cz_1
http://legia.tv/video/77,Hokejowy_doping_i_oprawa_cz_2
Hmm nie wiem, może się czepiam, pewnie się nie znam, ale ten film to na pewno nie jest z meczu z GKS 8) :roll: Rozumiem, że przychodząc na hokeja nie interesował cię rywal, tylko głośny doping i stąd ta twoja pomyłka ? :wink: Dla zainteresowanych dodam, że był to mecz Legia - Orlik.
ODPOWIEDZ