Degradacja Widzewa i Zagłębia Lubin ??

Opisy spotkań i wydarzeń sportowych.
ODPOWIEDZ
Wilkowy

Post autor: Wilkowy » 04.01.2008, 23:55

pryk pisze:miałem przyjemnosc rozmawiac z jednym z piłkarzy dość znaczących w ówczesnej drużynie Widzewa, przekonywał że dla niego wiadomosci o korupcji sa tak dziwne jak i dla mnie, wierze mu. Poza tym słyszeliście jak wyglądało to "kupowanie"?
mecz bodajże z kujawiakiem włocławek, ktos sie pytaszymanskiego przed meczem czy kupuje mecz za tyle i tyle, on ze nie. no to tuz przed przerwa Widzew traci gola po karnym z kapelusza, w przerwie znowu pytanie do Szymańskiego czy kupi mecz za tyle i tyle, to on sie zgadzał..

ktory pilkarz odwazy sie przyznac kibicowi do handlowania meczami?? troche powagi...

iparts.pl
benek

Post autor: benek » 05.01.2008, 00:15

A co maja powiedziec kibice juz zdegradowanych klubow???sa w takiej samej sytuacji tylko ze ich ta najgorsza kara juz dotknela.Wszystkie kluby trzeba traktowac rowno a nie ze jednym przybija sie degradacje a innym nie.
A odnosnie Bonka,to moze nie bede sie wypowiadal nt tego zaklamanego typka.Jak osoba jedna z bardziej wplywowych ludzi w Widzewie mogla nie wiedziec o ustawianiu meczow.
Wywoluje to tylko smiech na mojej twarzy.

kakaktus

Post autor: kakaktus » 05.01.2008, 13:13

Dziennikarzom "Sportu" udało się dotrzeć do [link], jakie otrzymają za aferę korupcyjną drużyny Zagłębia Lubin i Widzewa Łódź.
Obie drużyny nie zostaną raczej zdegradowane, ale otrzymają znaczącą grzywnę i minimum 20 punktów ujemnych na starcie w nowym sezonie.

To jest chyba ku*** kpina. Jesli to okaze sie prawda to bedzie widac czarno na bialym ze sa rowni i rowniejsi. Arke, Górnik i inne kluby zdegradowali to czemu te kluby maja zostac w 1 lidze ? Bo to jest mistrz Polski ? Bo Widzew gral w Lidze Mistrzów ? Noz ku*** kupowali mecze to powinni leciec przynajmniej do drugiej ligi i tam powinni miec takze -20 pkt i jeszcze powinni im dojebac takie kary o ktorych im sie nie snilo.

does.not.matter

Post autor: does.not.matter » 05.01.2008, 13:35

macie wszystko, kasy tyle, że starczy dla wnuków, wspaniałą rodzinę, jesteście znani i szanowali, swoja osobą otwieracie każde drzwi, jesteście zapraszani do programów TV w Polsce i za granicą, na bale, imprezy itd. itp. i... ryzykujecie tym, ze bierzecie udział w ustawianiu meczów? przecież to jest bezsensu, nawet debil by wiedział ze za dużo ma się do stracenia żeby w to się bawić. tym bardziej, ze juz wtedy były sygnały ze prokuratura zaczyna się tym tematem interesować.

Szymański mówi, że sam załatwiał mecze, ze nikt inny nie wiedział, Boniek mówi, że nie wiedział, że Szymański kupował mecze, prokuratura nie ma żadnych dowodów, że Boniek wiedział, ale wy oczywiście że Boniek brał w tym udział.

ja też nie jestem do końca przekonany, że nikt w Widzewie o tym nie wiedział co robi Szymański, ale akurat w to że Boniek nie wiedział to wierzę…

Boniek był ważny, ale czy w tamtym okresie był najważniejszy? przez pryzmat mediów tak to mogło wyglądać, bo wywiad czy opinia Bonka w gazecie zawsze zwiększy sprzedaż, zawsze to lepiej z nim pogadać, ale to Szymanski wtedy dawał kasę na Widzew, to jego pieniądze pozwoliły nam się odbudować. do tego Boniek na co dzień siedział w Rzymie do Łodzi wpadał rzadziej niż np. do Warszawy, spotkań Widzewa widział kilka (i to na ogół w TV) przez ten cały okres, to chyba miał prawo nie wiedzieć ze ktoś za jego plecami kręci wałki, czyż nie? taki mały przykład czy każdy z was wie co się dzieje u was w rodzinie? czy wasi rodzicie wiedzą co wy robicie na co dzień? chyba nie, a przecież wasi rodzice są bliżej was niz Boniek był kiedykolwiek Widzewa...

Mmm

Post autor: Mmm » 05.01.2008, 13:49

Nie łatwy werdykt mają do ustalenia.To jest wydział dyscypliny nie jakiś tam płaczek ze Śląska czy eŁksy który patrzy przez pryzmat nienawiści i moze strachu i już werdykt wydał.Jak czytam co powiedział Fryzjer to bym nie karał nikogo,czy to by było Zagłębie,Lech czy Legia.On wszystkim obracał,jak nie chciałeś dawać to remis był szczytem marzeń.On decydował kto muś dać a kto tylko może.Gostek sie przyznał do tego i nie wiem czego szukają w klubach.A jeśli juz dostaną największa kare to mam nadzieje ze udupią wszystkie kluby pierwszoligowe.Bo czemu ma spadac Zagłebie jak pare lat temu wszyscy widzieli co robiła Legia z eŁesą.Jak Lech przegrywał by przeciwnik sie utrzymywal w lidze itd.itp.

dno

Post autor: dno » 05.01.2008, 13:50

Nie moja sprawa , ale jeśli Widzewiacy wierzycie że Boniek nic nie wiedział to gratuluję.Boniek był twarzą Widzewa , a takiego Szymańskiego wziął do spółki właśnie po to , żeby był od brudnej roboty , to proste jak konstrukcja cepa.Nie chce byc tutaj alfa i omegą i ferowac wyroków jak przekupa na targu , ale jestem pewny że tak było.

Boniek był wielkim piłkarzem , ja tego nie neguję , w sumie nie dziwię się Wam że go bronicie i mu wierzycie , ale jak patrze na to z boku to chce mi się śmiac tylko.

Zawsze w Widzewie byli "operatywniejsi" działacze i do momentu nawet Wam tego zazdrościłem.Teraz pozostaje mi się cieszyc że nasi to nieudacznicy i gołodupcy.

BISKUP2

Post autor: BISKUP2 » 05.01.2008, 14:03

mimo ze Boniek grał i cieszyl gra wielu ludzi to ja c**** nigdy nie lubilem i nie wierze w ani jedno jego slowo

co do degradacji to mnie nie obchodzi jaki klub,ile na tym zyskal i ile meczy kupil-sam fakt handlowania meczami powiniem byc karany degradacja klubu co najmniej o 1 lige w dol

Pogoń gra teraz w niskiej klasie rozgrywek a jakos ludzie jezdza na wyjazdy(o ile ktos sie zgodzi na rozgrywanie meczy u siebie z Pogonia)a na mecze w Szczecinie tez zawsze przychodzi pewna ilosc osob
moim zdaniem nie ma co plakac nad rozlanym mlekiem,bo jesli chcemy ogladac prawdziwa pilke a nie ustawiony teatr to trzeba byc bezwglednym

RZL

Post autor: RZL » 05.01.2008, 14:08

Harry pisze:RZL - proszę ! nie mów, że piszesz to na poważnie :lol: nie uwierze :lol:
Może rozbawię cię jeszcze bardziej ...na poważnie.
Do 1947 i Kolorowy Sweter...na czyich ligowych meczach wybiórcza robiła zdjęcia "prorokom"? O czym Brzozowski pisał najczęściej?
Tacy jak wy kibice Śląska wyśmiejecie mnie, pisząc o kompleksach i innych bzdurach. Nie jest moim zamiarem obrażać kibiców z Wrocławia, ale prawda jest taka, że gdyby dziennikarze, przede wszystkim B. od razu pisali o karaniu ludzi, a nie klubów to WD raczej dostosowałoby się do tego. Dziennikarze Stec, Brzozowski nie pisali ponieważ, tak myślę, mieli w tym interes...więcej drużyn spada z I ligi szybszy awans innych klubów( rozniecę wojnę:) np. Śląska)...napiszę to jeszcze raz sprawę rozdmuchali dziennikarze wrocławskiej wybiórczej i dla mnie to wszystko tłumaczy.
Dla mnie sprawa jest jasna...kupiliśmy to co zostało nam w wyniku korupcji odebrane...podobno korupcyjny proceder Łęcznej rozpoczął się od baraży z ZL...

Kiju

Post autor: Kiju » 05.01.2008, 14:18

dno pisze:Nie moja sprawa .
8)

Czy aby napewno?
Obrazek

dno

Post autor: dno » 05.01.2008, 14:53

Kiju pisze:
dno pisze:Nie moja sprawa .
8)

Czy aby napewno?
A sie rozpisales.W jakis sposob napewno , bo jestesmy lokalnymi rywalami i nie oszukujmy sie ze Ciebie i mnie intersuje co sie dzieje w Widzewie i ŁKSie.

Jeszcze zapomniałem dodac , żeby chłopaki z Zawiszy uważali i nie dali Bońkowi się podpinac do ich klubu :wink:

Kiju

Post autor: Kiju » 05.01.2008, 15:41

dno pisze: Jeszcze zapomniałem dodac , żeby chłopaki z Zawiszy uważali i nie dali Bońkowi się podpinac do ich klubu :wink:

wiec po co piszesz ze nie Twoja sprawa,skoro jest inaczej...

Faktycznie,Zawisza jest w tak tak komfortowej sytuacji,ze moga odrzucic ewentualna pomoc Bonka.
Tylko ten by musial najpierw chciec pomoc.

Wracajac do tematu...

Polecimy czy nie,ja po prostu czuje sie oszukany,bylem na tych kupionych meczach,cieszylem sie jak dzieciak z wygranych,zrobiono ze mnia wała... :?

does.not.matter dobrze napisal o Bonku,zreszta nie raz na forum poruszalimsy ta sprawe...po prostu nie da sie dobrze rzadzic klubem,kiedy siedzi sie tysiace km dalej...chocby byl to Rzym.
Niestety,Szymanski wjebal na mine nie tylko Bonka,ale i Cacka-nowego wlasciciela,gdyz zapewnial go przed kupnem akcji ze Widzew jest czysty.
Gdyby bylo choc najmniejsze podejrzenie ze Boniek bral udzial w szwindlach,to momentalnie temat zostałby poruszaony na łamach gazet,chyba nie wyobrazacie sobie,ze fakt czy se przepusilyby taki temat....zreszta chyba wszystkie gazety momantalnie by to chwycily,bo czy komus sie to podoba czy nie,Boniek to jest ktoś.
Material dowodowy jest potezny,nie ma tam nic na Bonka,nawet poszlak,wiec skad wy mozecie cos wiedziec...przeciez prokuratuta ma dostep do wszelkich materialow i nic.

Mnie smieszy spocony tomek,feruje wyroki,domaga sie sprawiedliwosci,a sam przyznal sie do sprzedania meczu...chory klimat.

Dodatkowo ludzie z pzpn,instytucji ktora jest najbardziej zamieszana w afere,beda wydawac wyroki...przeciez to jest smieszny uklad.
Nienormalna sytuacja.

Ci kibice ktorzy wydaja dzisiaj wyroki ,niech sie jeszcze chwile wstrzymaja,sprawa nie jest zamknieta,co i rusz,przewiajaja sie w rozmowach nowe kluby.
Jutro moze sie okazac,ze tez jestescie na liscie 8)
Obrazek

pasikonik

Post autor: pasikonik » 05.01.2008, 15:55

dno pisze:Zawsze w Widzewie byli "operatywniejsi" działacze i do momentu nawet Wam tego zazdrościłem.Teraz pozostaje mi się cieszyc że nasi to nieudacznicy i gołodupcy.
działacze ŁKS sprzedawali a nie kupowali 8) i to była prawdziwa masówka ;) potrawili sprzedawac mecze stojac obok grupek kibiców, np. słynna porazka w drugiej lidze z Cracovia (w zamian Piątkowski został w Łodzi) ;)

działacze Widzewa kupowali aby druzyna osiagala jak najlepsze wyniki
działa cze ŁKS sprzedawali aby nabic sobie kase - takie z nich kutasy

a po prawdzie to wszycy sa miekkimi siusiakami i nie zasluguja na szacunek kibicow :?
Obrazek
[link]

MuRPhY

Post autor: MuRPhY » 05.01.2008, 16:47

to co napisal Pasikonik i Kojot z Lubina jest najblizsze prawdy... sam jestem Widzewiakiem i powiem jedno jesli sa dowody to nie wyobrazam sobie zeby klub nie byl ukarany... bo takie rzeczy karac trzeba i mentalnosc kalego jest tu jak najbardziej nie na miejscu...
chyba wolalbym degradacje i kare finansowa niz ujemne punkty bo kazdy wie ze to syf jest straszny.... to tak z perspektywy kibica bezposrednio zainteresowanego...

ale bez przekory i podtekstow pytam czy Widzew i Zaglebie to beda ostatnie kluby ukarane?? bo mam dziwne wrazenie ze moze tak byc...

niestety przez zdobycie Euro 2012 ekipa Listkiewicza dalej moze siedziec i dzielic i rzadzic w PZPNie... a to na pewno nie sprzyja wyjasnieniu wszystkich watkow tej afery bo jak wiemy ryba psuje sie od glowy a kluby w rozumieniu kibicow i wszystkich tych ktorym na sercu lezalo ich dobro zawsze sa tylko ofiarami wlasnie chorego systemu, lapowkarskiej mentalnosci, no i nieuczciwosci swoich dzialaczy, ale tez dzialaczy z ramienia zwiazku...

jesli te sprawy beda dalej jednak ciagniete i na tapecie znajda sie nastepne kluby... nie wiem jak Wy ale ja sobie nie wyobrazam abolicji, ale z drugiej strony nie wyobrazam sobie zeby nagle spuscic o klase rozgrywkowa pol ligi, a potem jeszcze przetrzepac kazda nizsza lige itd itd... wiadomo przeciez ze i a i b klasowe mecze sie w tym kraju ustawia moze tylko nie tak czesto bo nie czesto sie tam o cos gra no i wiadomo ze skala zjawiska i stawki sa nie takie ale to co sie dzieje aktualnie przy okazji Widzewa, Zaglebia, wczesniej Arki i Gornika to wierzchołek góry lodowej i nie wyobrazam sobie zeby bez jakiegos ujednoliconego prawa, sensownego bioracego pod uwage calosc problemu lacznie z faktem istnienia korupcji w PZPN karac pojedyncze wybrane kluby bo to po I podzieli wszystkich na lepszych i gorszych a po drugie nie zmieni nic moze tylko sprawi ze stawki wzrosna i sie sedziowie beda bardziej pilnowac... i wtedy to juz najczesciej nie bedzie zjawisko o ktorym bedzie kazdy wiedzial ale bedzie to zalatwiane po cichutku i bez swiadkow zeby nikt nie doniosl, nie nagral itd...

wydaje mi sie jednak ze ciezko bedzie komukolwiek doprowadzic do zrobienia porzadku w zwiazku itd bo teraz jest tylko poklepywanie Listkiewicza po plecach ze niby z korupcja walczy i ze niby mamy Euro i to jego zasluga...

a swoja droga to jakby sie okazalo ze w prywatnym biznesie tyle osob dzialalo w taki sposob jak na przyklad wygladalo to w kolegium sedziowskim zwiazku to juz dawno mowiono by o zorganizowanej przestepczosci... nie znam zarzutow jakie ma przedstawic czy przedstawia prokuratura ale w tym konkretnym przypadku jestem za tym aby wlasnie tych dziadow z miodowej tak potraktowac... bo ich ofiarami jest kazdy z nas, kto jeszcze mial choc cien nadziei ze to ma cos wspolnego ze sportem...

Kolorowy Sweter

Post autor: Kolorowy Sweter » 05.01.2008, 18:40

RZL pisze:
Harry pisze:RZL - proszę ! nie mów, że piszesz to na poważnie :lol: nie uwierze :lol:
Może rozbawię cię jeszcze bardziej ...na poważnie.
Do 1947 i Kolorowy Sweter...na czyich ligowych meczach wybiórcza robiła zdjęcia "prorokom"? O czym Brzozowski pisał najczęściej?
Tacy jak wy kibice Śląska wyśmiejecie mnie, pisząc o kompleksach i innych bzdurach. Nie jest moim zamiarem obrażać kibiców z Wrocławia, ale prawda jest taka, że gdyby dziennikarze, przede wszystkim B. od razu pisali o karaniu ludzi, a nie klubów to WD raczej dostosowałoby się do tego. Dziennikarze Stec, Brzozowski nie pisali ponieważ, tak myślę, mieli w tym interes...więcej drużyn spada z I ligi szybszy awans innych klubów( rozniecę wojnę:) np. Śląska)...napiszę to jeszcze raz sprawę rozdmuchali dziennikarze wrocławskiej wybiórczej i dla mnie to wszystko tłumaczy.
Dla mnie sprawa jest jasna...kupiliśmy to co zostało nam w wyniku korupcji odebrane...podobno korupcyjny proceder Łęcznej rozpoczął się od baraży z ZL...
Synu , chodzi o to , ze my z Gazeta Żydowska zyjemy jak pies z kotem , zawsze obrazali Sląsk i jego kibiców wiec nie wiem czego ty sie doszukujesz, jakiej pomocy... WKS jest pierwszy w tabeli i nawet jesli spadnie 15 druzyn z ligi to nam nie zrobi to roznicy.

Kazdy szanujacy sie kibic Śląska , chce aby WKS sie z Wami spotkał to oczywiste ,jest ku temu co najmniej milion powodów i pod tym wzgledem napewno nie mysli aby ZL spadło, no ale jak sie kupowało mecze to kara sie należy. Jesli mojej druzynie to udowodnia , to nie bede miał pretensji o taka kare, ale poki co Śląsk jest czysty.

Karanie indywidualnych ludzi to dla mnie głupota... wtedy np. prezesa mozna wymieniac co rok, albo nawet bez stresu kupowac spotkania , bo najwyzej wtopi tylko jedna osoba a zespół i tak bedzie na swoim, powtarzam najwyzej!

Kiju ma racje . jak chce sie isc na przedstawienie to idzie sie do teatru. Bo sprzedany od poczatku mecz nie jest niczym innym jak spektakl ze znanym wszystkim klasycznym zakończeniem. Niestety nie jest to sztuka najwyzszych lotów tylko Rumuńska objazdówka. To jest zwykłe okłamanie, zrobienie kogoś w c****, powinna byc mozliwosc dochodzenia o odszkodowanie. Najwiekszymi szmatami sa grajki ktore po takim wygranym meczu panosza sie , udaja emocje, czuja sie mistrzami świata... nie wiem jak to ejst na ich miejscu , ale czułbym sie jak zwykły śmiec któremu tata załatwił za kase promocje do nastepnej klasy bo sam byłem za słaby i zbyt głup[i aby sie nauczyć... Dla mnie takie zwyciestwo kompletnie nie miałoby smaku...

Masakryczna jest skala piłkarskiej korupcji nasz kraj jest zapedzony w taki róg , ze ciezko bedzie z niego wyjsc... to sie stało obyczajem... niestety...

Zobaczymy co dalej
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków

fcb

Post autor: fcb » 05.01.2008, 23:21

ZARZUTÓW mamy tyle co Podbeskidzie, ktore dostalo tylko punkty ujemne i nie zostało zdegradowane.

jesli myslisz ze Śląsk jest czysty to :lol: (bez napinki!)

tak jak wczesniej ktos napisal, jak nawet z nami Śląsk kupil od ZL mecz, co wszyscy na stadionie widzieli, pozniej pilkarze musieli sie przed kibicami chowac bo w tak prestizowym meczu sie podlozyli!

ja tylko mam nadzieje ze po Nas przyjdzie kolej na nastepnych. ze nie bedzie abolicji! przeciez te 100 osob co zatrzymali nie kręciło wałków wokół tych 8 klubow ktore poniosly konsekwencje. ale mam wrazenie ze jak przyjdzie do co niektorych klubow (nie chce wymieniac z nazwy bo sie zacznie napinka) to powiedzą basta, abolicja.

co do pozostania w OE i ujemnych -20 pkt to wole juz by ZL zagralo w 2008/09 w 2 lidze, bo w 2009/10 juz pewnie zagralibysmy w pierwszej znowu
a tak to bedziemy grac o utrzymanie w 2008/09, i pewnie Nam sie to nie uda bo -20pkt to wątpie by dalo sie utrzymac, spadek i dopiero OE w 2010/11 :wink:
Gdański cHarakter pisze:Czemu wielkie Zagłębie pali flagi Śląska w młynie? Bliżej się nie dało?

orwell

Post autor: orwell » 06.01.2008, 02:19

czy kara finansowa jaka dostaloby Zaglebie.. splacone by bylo przez firme KGHM ? czyli przez panstwowa spolke gdzie tysiace osob tyra z calego okregu Legnicko-Glogowskiego na poczet kary dla Zaglebie?
wkurwia takie cos ojj wkurwia

drazen

Post autor: drazen » 06.01.2008, 07:50

orwell pisze:czy kara finansowa jaka dostaloby Zaglebie.. splacone by bylo przez firme KGHM ? czyli przez panstwowa spolke gdzie tysiace osob tyra z calego okregu Legnicko-Glogowskiego na poczet kary dla Zaglebie?
wkurwia takie cos ojj wkurwia
Nie :lol:

Kolorowy Sweter

Post autor: Kolorowy Sweter » 06.01.2008, 09:03

Wiadomo , te mecze które wymieniaja kibice Zagłębia to był skandal... Napisałem , ze poki co Śląsk jest czysty , bo tak faktycznie jest. Podejrzenia mozna miec do kazdego meczu. Oczywiscie przyznaje , ze wspomniane przez was spotkania to była parodia piłki i jawna zakrawa handlowa, tez mam wiele podejrzeń do tych "widowisk" , no ale nikt nie udowodnił tego , ze były kupione...

Popatrzcie na taki motyw. Jakby zdarzył sie taki mecz jak MU - Bayern z 99r. w lidze Polskiej , to nikt nie mówiłby , ze to było piękne widowisko z dramatyczna końcówka tylko po prostu sprzedany mecz, " bo inaczej to byłoby niemożliwe..." no a jednak... Takich meczów mozna wymienić miliony...

Co do Podbeskidzia , juz pisałem, co mieli z tego Oni a co Wy? Dlatego powinna sie roznic skala kary.
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków

Harry

Post autor: Harry » 06.01.2008, 09:30

fcb - zgoda, mecz nie był czysty, ale było to przed wprowadzeniem ustawy o korupcji w sporcie. A prawo wstecz nie działa, więc przykład nie trafiony :)

MuRPhY

Post autor: MuRPhY » 06.01.2008, 12:45

Harry pisze:fcb - zgoda, mecz nie był czysty, ale było to przed wprowadzeniem ustawy o korupcji w sporcie. A prawo wstecz nie działa, więc przykład nie trafiony :)
Harry wszystko pieknie ale tez nie stwarzajmy wrazenia ze przed wprowadzeniem tej ustawy korupcja byla legalna bo popadniemy w paranoje... tez byly metody na walke itd ale dopiero ostatnio temat bardziej ruszyl z miejsca choc i dzis obowiazujace przepisy sa jak dla mnie nie do konca wyczerpujace wszystkie problemy itd...

wyjdzie jeszcze na to ze kluby kupujace do 2003 powiedzmy spoko abolicja itd, zamiatanie pod dywan a te ktore pozniej handlowaly sa jedynymi sprawcami zla w lidze co kazdy srednio rozgarniety czlowiek uzna za idiotyczne podejscie do sprawy...

fcb

Post autor: fcb » 06.01.2008, 13:02

Harry pisze:fcb - zgoda, mecz nie był czysty, ale było to przed wprowadzeniem ustawy o korupcji w sporcie. A prawo wstecz nie działa, więc przykład nie trafiony :)
aha czyli wszystko bylo wporządku. ok! :roll:
nie piszcie tylko ze Śląsk jest czysty.
Kolorowy Sweter pisze: Co do Podbeskidzia , juz pisałem, co mieli z tego Oni a co Wy? Dlatego powinna sie roznic skala kary.
według mnie czy ktos kupowal czy sprzedawal kara powinna byc, niezaleznie od tego co ktos z tego miał. Najlepszy przykład Widzewa ze kupowali, a nic z tego nie mieli bo i tak w tym sezonie z ktorego pochodzi wiekszosc zarzutów nie mieli nic, bo nie awansowali.
Kolorowy Sweter pisze:Wiadomo , te mecze które wymieniaja kibice Zagłębia to był skandal... Napisałem , ze poki co Śląsk jest czysty , bo tak faktycznie jest. Podejrzenia mozna miec do kazdego meczu. Oczywiscie przyznaje , ze wspomniane przez was spotkania to była parodia piłki i jawna zakrawa handlowa, tez mam wiele podejrzeń do tych "widowisk" , no ale nikt nie udowodnił tego , ze były kupione...
chłopie wierz mi lub nie ale wiem o czyms czego tu nie moge napisac. nie ciągnij mnie za jezyk bo i tak tego tu nie napisze. musisz po prostu mi tu zaufac, jakkolwiek niewiarygodnie to moze brzmiec
Gdański cHarakter pisze:Czemu wielkie Zagłębie pali flagi Śląska w młynie? Bliżej się nie dało?

Harry

Post autor: Harry » 06.01.2008, 13:14

Oczywiście, że nie jest całkowicie czysty (swoją drogą, czy ktokolwiek jest w całej historii?), ale kluby karane są od wprowadzenia właśnie tej ustawy (2003?). I nie wmawiaj mi, że piszę, że jest wszystko ok. Macie po prostu pecha, kupowaliście w nieodpowiednim momencie. Cóż, życie :)

fcb

Post autor: fcb » 06.01.2008, 13:31

jesli nie spadniemy, i na [link]
cos napiszą ze sa rowni i rowniejsi, bo nie spadlismy to tez napisze "coż zycie" :D

Kolorowy Sweter

Post autor: Kolorowy Sweter » 06.01.2008, 14:43

Dobra temat idzie w złą strone.

Ja napisze jeszcze raz, Śląsk podejrzewać można , bo roznie bywało, ale poki co jest czysty. Co do Zagłębia i Widzewa tylko degradacja bedzie uczciwa kara.

reszta jak cos na priv.

Dyczak

Post autor: Dyczak » 08.01.2008, 14:23

Dyczak pisze:Wprowadzą abolicję wtedy, kiedy wyjdzie na jaw, że takie kluby jak Wisła Kraków, Lech czy Legia też kupowały mecze...
[link]
...i tylko Legia, Legia Warszawa

K. :)

Post autor: K. :) » 16.01.2008, 11:05

News z wczoraj:

Jutro PZPN zdegraduje Widzew i Zagłębie!

Nie upiecze się im. W środę Wydział Dyscypliny PZPN zdegraduje do drugiej ligi za ustawianie spotkań Zagłębie Lubin i Widzew Łódź. Działacze obu drużyn liczyli, że uda im się pozostać w ekstraklasie i dostaną tylko ujemne punkty oraz kary finansowe. Nic z tego.

Oba kluby będą bezwzględnie ukarane, tak jak Arka Gdynia, która za korumpowanie sędziów i obserwatorów została zdegradowana z ekstraklasy o jedną klasę rozgrywkową - informuje "Przegląd Sportowy".

Kolejnymi klubami uwikłanymi w kupowanie spotkań, którymi zajmie się Wydział Dyscypliny, będą Cracovia i Jagiellonia Białystok.

[link]

Czyli niedługo powinno się wyjaśnić. Oby spuścili ich jak najniżej, nie ma litości dla kupczyków.

19(J)20

Post autor: 19(J)20 » 16.01.2008, 13:33

No i z czego tu się k**** cieszyć.Tracą na tym tylko kibice.Co biedny kibic ma do tego że jego ukochana drużyna wygrywała mecze dzięki temu że jakiś frajer z klubu je kupował bądz sprzedawał.A tu nagle po 1-2 latach spadają do nizszej ligi i zaczynają sezon z ujemnymi punktami.Szkoda mi jest Widzewa kibicowsko a Zagłębia sportowo.Ale jeżeli już kary degradacji są nieuniknione to powinni degradować klub jeżeli osiągnął z tego jakąś korzyść.Jeżeli kupował mecze i osiągnął jakiś sukces np.awans,mistrza to wtedy tak.

Co do Jagi:Myślę że nie zdegradują nas bo my sprzedawaliśmy mecze(kilka) chyba 4 a nie kilkanaście i nie ośiągneliśmy z tego nic.Działało to tylko na niekorzyść klubu!A osoby zamieszane w to zostały od razu usunięte z klubu!Więc za co mają nas degradować?Może kilka ujemnych punktów i kara finansowa!To byłaby najsprawiedliwsza kara.zobaczymy co tam pzpn wymyśli!

R76-Grzyb

Post autor: R76-Grzyb » 16.01.2008, 14:04

Ta wypowiedź świadczy raczej o tym, że on nie z tych jeżdżących
Widzew - Śródmieście

Magister Blokers

Post autor: Magister Blokers » 16.01.2008, 14:18

Mnie najbardziej śmieszy a zarazem irytuje to ,że za karanie jakiegokolwiek klubu z 1 czy też bądź 2 ligi bierze się skorumpowany PZPN.Taka była na nich nagonka ,rok temu Listkiewicz miał odejść i co ? I nic.Jak było tak jest.Żeby ludzie odjebali się od nich ,w dowód ,że coś robią z korupcją w polskiej lidze spuszczą ze 2 zespoły i będą mieli święty spokój na kolejny rok.Nie wiem jak wy ale ja wyników spotkań nie biorę na poważnie i chodzę/jeżdżę na mecze głównie ze względów kibicowskich ,bo jakoś trudno mi uwierzyć żeby ktoś mógł wybielić naszą ligę tak aby można było powiedzieć "jesteśmy czyści".Płakać się chce ,że nikt z tym nie może zrobić porządku.My jako kibice też dajemy na to ciche przyzwolenie ,bo poza okrzykami "j**** pzpn" ,kilkoma transparentami nic większego nie zrobiliśmy.Media też zachowują się jakby miały na to wyjebane.

A tak nawiasem jak dla mnie zamieszana w korupcję nie jest jedynie Wisła Kraków (choć to są tylko moje domysły).Dlaczego ? A no bo dlatego ,że mając takich piłkarzy można spokojnie poradzić sobie z innymi drużynami w naszej lidze i pograć w chociażby Pucharze UEFA.Reszta to dno.

Romano

Post autor: Romano » 16.01.2008, 16:46

karolinka pisze:
K. pisze:Czyli niedługo powinno się wyjaśnić. Oby spuścili ich jak najniżej, nie ma litości dla kupczyków.
nie wiem komu kibicujesz i szczerze mówiąc nic mnie to nie obchodzi, ale jeśli jest to klub 1-ligowy, to życzę Ci żeby do pierwsze ligi weszły kluby bez tradycji kibicowskiej i żebyś musiał jeździć po nudnych dziurach gdzie nie ma pkp i pks

19(J)20, masz rację :twisted:
Na to sie raczej nie zanosi czołówka jest atrakcyjna kibicowsko :)

K. :)

Post autor: K. :) » 16.01.2008, 17:43

19(J)20 pisze:No i z czego tu się k**** cieszyć.Tracą na tym tylko kibice.Co biedny kibic ma do tego że jego ukochana drużyna wygrywała mecze dzięki temu że jakiś frajer z klubu je kupował bądz sprzedawał.A tu nagle po 1-2 latach spadają do nizszej ligi i zaczynają sezon z ujemnymi punktami.Szkoda mi jest Widzewa kibicowsko a Zagłębia sportowo.Ale jeżeli już kary degradacji są nieuniknione to powinni degradować klub jeżeli osiągnął z tego jakąś korzyść.Jeżeli kupował mecze i osiągnął jakiś sukces np.awans,mistrza to wtedy tak.
karolinka pisze:nie wiem komu kibicujesz i szczerze mówiąc nic mnie to nie obchodzi, ale jeśli jest to klub 1-ligowy, to życzę Ci żeby do pierwsze ligi weszły kluby bez tradycji kibicowskiej i żebyś musiał jeździć po nudnych dziurach gdzie nie ma pkp i pks
A co ma powiedzieć Arka, Łęczna i Sosnowiec?! Ja rozumiem, że miłość do swojego klubu, ale może byście spróbowali spojrzeć na to chociaż odrobinę obiektywnie? Założę się o browara, że połowa co tak tutaj piszą o abolicji dopóki afera nie zaczęła dotyczyć ich klubów, takie samo miało zdanie jak ja. Argument o wioskach w ekstraklasnie jest nie trafiony, bo w 2 lidze czołówkę tworzą teraz dobre ekipy, które od długiego czasu czekają by móc dobrze pokazać się w elicie. Co do kibiców to cięższa sprawa, chociaż też byli jednymi z tych, którzy na tym całym procederze zyskiwali(wtedy było fajnie, a teraz co, odcinamy się?). Poza tym były kluby gdzie kibice o całych akcjach wiedzieli i gorąco temu przyklaskiwali, a potem udawali niewiniątka. Dla mnie cała ta korupcja to jeden wielki syf i jak sie słyszy jaka była tego skala to aż się odechciewa przychodzić na stadiony. Jakim cudem można ją zwalczyć wprowadzając abolicję? "E, nie ukarali nas, waldek idz z tym do sedziego..." Musi być taka kara, żeby kupowanie meczów następnym razem się nie opłacało.
Magister Blokers pisze:Mnie najbardziej śmieszy a zarazem irytuje to ,że za karanie jakiegokolwiek klubu z 1 czy też bądź 2 ligi bierze się skorumpowany PZPN.
Akurat tutaj błąd bo za karanie klubów w związku z aferą korupcyjną bierze sie Wydział Dyscypliny, który tworzą Tomczak i kilku innych prawników, powołanych przez Lipca jeszcze za Kaczyńskiego. Reszta skorumpowanego PZPNu chciałaby abolicji, co mnie wcale zresztą nie dziwi.

Pozdrawiam.

Chino XL

Post autor: Chino XL » 16.01.2008, 18:25

Najśmieszniejsze jest to, że najbardziej za abolicją optuje Boniek, zgrywający poszkodowanego. Nie wierzę, że sam nic nie wiedział o działalności Szymańskiego a poza tym sam ma wiele za uszami, jeszcze jako piłkarz (choćby finał ligi z 1982).

Do wszystkich zwolenników abolicji.

Panowie, abolicja już była. Był czas, żeby zgłosić się do PZPN. I ten czas minął. Teraz nie może być już litości. Jeśli ktoś handlował meczami na potęge, to niech leci do 2 albo i 3 ligi, choćby nawet w Elidze miały grać drużyny z pastwiskami zamiast boisk.
No Pasaran, krzyczeli komuniści
No Pasaran a jednak my przeszliśmy

Kiju

Post autor: Kiju » 16.01.2008, 18:28

Widzew zdegradowany! Zagłębie czeka na wyrok
Jacek Sarzało2008-01-16, ostatnia aktualizacja 2008-01-16 18:08

Były działacz Widzewa Wojciech Sz. przyznał się do udziału w ustawianiu meczów Fot. Małgorzata Kujawka / AG
Widzew Łódź nowy sezon zacznie w drugiej lub trzeciej lidze (jeśli teraz zajmie miejsce spadkowe). Wydział Dyscypliny PZPN zdecydował w czwartek o karze dla łódzkiego kluby za korupcję.
To nie koniec kar dla łodzian. W nowym sezonie Widzew zacznie rozgrywki z sześcioma ujemnymi punktami. Dodatkowo klub musi zapłacić 35 tys. złotych grzywny.

Zagłębie Lubin wciąż czeka na wyrok. W czwartek przedstawiciele klubu z Dolnego Śląska zaproponowali, że przyjmą karę ujemnych piętnastu punktów, ale nie zgodzili się na karę.
----------------------------------------------------------------------------------

Cóz,wiec lecimy...

teraz oby sie tylko utrzymac.
Obrazek

maciej!

Post autor: maciej! » 16.01.2008, 18:38

c*** tam, nie takie cuda już się na Widzewie przeżywało. Skoro Szymański rzeczywiście kupował mecze to RTS musi ponieść karę, o to nie mam pretensji. Dziwią mnie jednak punkty ujemne. Abstrahując od tego, że jest ich dość mało i nie beda miec raczej wielkiego znaczenia w przyszłym sezonie to z jakiej paki my je w ogóle dostaliśmy... Kupowaliśmy mecze - Otrzymamy degradacje. Pomijając, ze dzieki tym meczom nie awansowaliśmy to c*** w to, moge sie zgodzić. Ale po jaki c*** te punkty ? Widzew dzieki 12 ustawionym meczom i tak nie awansował do OE.

Ale cyrk, ja p*******. Cale szczescie, ze mi kopacze Widzewa latają koło c****, a interesuje mnie tylko aspekt kibicowski na meczach. Inaczej mógłbym się niepotrzebnie wkurwić, a tak tylko się wnerwiłem 8) .

Dobra, kończąc:

j**** PZPN.
ROBOTNICZE TOWARZYSTWO SPORTOWE

iluminati

Post autor: iluminati » 16.01.2008, 18:46

hmm Jako Kibic ŁKS nie ukrywam ze odczuwam satysfakcje z Degradacji Widzewa jednak nie ze względów ze to Widzew lecz ze względu na zapewnienia ze oni byli uczciwi a z korupcją należy walczyć nawet jak ŁKS będzie niech karają ... Wkurwiło mnie tylko brak decyzji w sprawie Zagłębia ...
CALSBERG - PROBABLY THE BEST BEER IN THE WORLD

chojny widzew

Post autor: chojny widzew » 16.01.2008, 18:46

Nie powiem, surowo nas potraktowali, ale nie mam oto jakiś specjalnych pretensji, żalu. Liczyłem na łagodniejszą karę, zwłąszcza że wydział dyscypliny stopniowo spuszczał z tonu. Ale cóż życie toczy się dalej, mam tylko nadzieję że wszystkie kluby poważnie umoczone w korupcję zostaną sprawiedliwie osądzone, nie będzie równych i równiejszych.

Spocony Janek musi teraz orgazmu dostawac :lol:

nitro

Post autor: nitro » 16.01.2008, 18:55

ja tez :)

jeeeeeeeeeeeeeeeeeest !!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Michał z Łodzi

Post autor: Michał z Łodzi » 16.01.2008, 18:56

A teraz pewnie abolicja. Jeszcze lubinki się na nią załapią. :D

No nic, piłkarsko od lat padaczka na Widzewie. Najważniejsze, że kibicowsko trzymamy poziom 8)

Młody B.

Post autor: Młody B. » 16.01.2008, 19:00

nitro pisze:ja tez :)

jeeeeeeeeeeeeeeeeeest !!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Gratuluje dobrego samopoczucia 8) ... w sumie wy walczycie o majsta :lol: :lol:

Kara nalezala sie nam jak najbardziej, ale jej wysokosc jest juz nieco zaskakujaca...bo w sumie dostalimy wiecej niz Arka :shock:
Red is my color, WIDZEW is my PRIDE!

ODPOWIEDZ