Komentarze Dla Miasta Łódź ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

Hultaj
Kontakt:

Post autor: Hultaj »

mejdej pisze:Pewnie na derbach nie byłeś skoro piszesz że było Nas 8 tyś.Co do FC to uważam że jest to wasz duży plus.
Jestem w stanie zrozumiec ze to co podaly gazety (8000 osob) jest liczba oficjalna a rzeczywistosc jest inna, lecz dalem tu porownanie liczb zazwyczaj oficjalnych. (Krew mnie zalewa jak na stadionie nie ma gdzie stac, jest ciasno jak cholera a oficjalna liczba to +- 9000 osob)

PS Twoj nick przeczytalem jako "Madej" :shock: a moze?? ee...
iparts.pl
leszek orzeszek

Post autor: leszek orzeszek »

Stadion ŁKS będzie modernizowany
PAP | 2007.03.20 16:00

Wiceprezydent Łodzi Włodzimierz Tomaszewski zapewnił we wtorek podczas konferencji prasowej, że budowa hali widowiskowo-sportowej na terenach Łódzkiego Klubu Sportowego, zakończy się na początku 2009 r. Jednocześnie Tomaszewski poinformował, że stadion ŁKS, obok którego powstanie hala, zostanie zmodernizowany.

We wtorek w Instytucie Europejskim w Łodzi odbyło się Forum Informacyjne dla Inwestorów, dotyczące powstania hali widowiskowo- sportowej, mające na celu zainteresowanie potencjalnych firm do zainwestowania w obiekt.

Budowa hali rozpoczęła się w styczniu 2006 r. Początkowo koszt inwestycji obliczano na 100 mln zł. Obecnie władze miasta szacują, że inwestycja pochłonie około 230 mln zł. Urzędnicy poszukują operatora, który zainwestowałby własne pieniądze w budowę obiektu, a później zarządzał nim.

"Pierwszy etap budowy, czyli oddanie hali w stanie surowym, jest w trakcie realizacji. Powinien on zakończyć się pod koniec tego roku. Drugi etap to wykończenie hali. Kolejny, to wyposażenie obiektu w specjalistyczny sprzęt. I do tego właśnie potrzebny jest nam operator, który wyłoży pieniądze" - powiedział Tomaszewski.

Łódzka hala ma być jednym z największych tego typu obiektów w Polsce z widownią na ponad 10 tys. miejsc. Będzie można organizować w niej zawody rangi mistrzostw świata w lekkiej atletyce oraz w grach zespołowych, gimnastyce, sportach walki i tenisie. Specjalna konstrukcja areny sportowej z układem rur i kanałów chłodniczych umożliwi rozgrywanie meczów hokeja na lodzie. Ponadto obiekt będzie przystosowany do organizowania występów artystycznych, koncertów, wystaw, targów, a także kongresów.

Hala realizowana jest a planie koła o średnicy 140 metrów i będzie otoczona fosą. Konstrukcja dachu w najwyższym punkcie będzie się znajdować 34 metry ponad poziomem areny. Powierzchnia użytkowa ma wynosić 26 tys. metrów kwadratowych. W jej skład wejdzie m.in. arena lekkoatletyczna otoczona bieżnią i widownia.

Władze miasta proponują też potencjalnemu operatorowi, że będzie on zarządzał stadionem ŁKS, który ma zostać zmodernizowany w najbliższych latach. Według poseł Joanny Skrzydlewskiej (PO), oznacza to, że stadion przy Al. Unii będzie stadionem miejskim, gdzie mecze mogliby rozgrywać zarówno piłkarze Widzewa jak i ŁKS.

"Czy to będzie obiekt o charakterze miejskim, czy klubowym, to jest to sprawa otwarta. My poszerzamy tylko ofertę dla operatora, a nie mówimy, że to będzie stadion miejski" - tłumaczył wiceprezydent.

Dodał on, że najpierw musi zostać przygotowana koncepcja architektoniczna, a później docelowa dokumentacja. Stadion ma być modernizowany w kilku etapach, tak by mogli z niego korzystać piłkarze.
pierdolicie Hipolicie :lol:
maciej!

Post autor: maciej! »

stary, dobry temat wraca. stadion miejski. szanse na takie coś zerowe, ale p******* politycy o nim chętnie.
BT
ban

Post autor: BT »

Miejski czy nie ŁKS bedzie mial zmoderbnizowany stadion. to jest jedyny + budowy tej hali. takiego stadionu przy niej nikt z glowa na karku nie chce widziec
maciej!

racja, źle sie wyraziłem. modernizacja pewnie będzie, moze nawet i dobrze, bo przy nowej hali moloch nie wyglada za specjalnie. a pamietac tez trzeba, ze za solidnie to nie wyglada, nigdy nie wiadomo czy pewnego dnia, podczas meczu ŁKS-u stadion nie zacznie się sypac... wizja katastrofalna i oby do niej nie doszło, ale lepiej zapobiegac, niz leczyc.
miiszczu

Post autor: miiszczu »

To, że powstanie obiekt na ŁKSie, to była tylko kwestia czasu... bo naprawdę wstydem dla Łodzi by było, gdyby w obszarze takiego kompleksu sprotowo rekreacyjnego stała taka ruina. Ten stadion grozi katastrofą budowlaną, naprawdę trzeba tam coś zrobić. Ja, mimo, że jestem kibicem Widzewa, naprawdę jestem za robieniem na ŁKSie wielofunkcyjnego stadionu (lekkoatletycznego, piłkarskiego, rugby itd. itp.) zintegrowanego z halą. Rejon parku na Zdrowiu tworzyłby bardzo ciekawy kompleks.

Oczywiście jestem przeciwny temu, żeby Widzew tam grał. Wydaje mi się, że klub powinien czynić starania o odzyskanie terenu stadionu Widzewa na własność a także na stworzenie planu zagospodarowania przestrzennego umożliwiającego, oprócz działalności sportowej, prowadzenie działalności komercyjnej. Ostatnio w Łodzi jest ogromne zapotrzebowanie na grunty pod działalność usługową. Korzystając z tego wydaje mi się, że udałoby się znaleźć inwestora, który w zamian za wybudowanie na terenie stadionu jakiegoś obektu komercyjnego (i czerpania z niego zysków), sukcesywnie modernizowałby trybuny stadionu (tak jak np na Wiśle).
kowalRTS

Post autor: kowalRTS »

BT pisze: to jest jedyny + budowy tej hali. takiego stadionu przy niej nikt z glowa na karku nie chce widziec

tu się zgodzę ale jestem ciekaw jak Ci pseudo urzędasy-politycy rozwiążą problem z parkingami. Według mnie lepiej było zmodernizować stadion a tam gdzie budują halę mogli zrobić parking wielo-poziomowy i byłby git! A może w przyszłości jest likwidacja infrastruktury kolejowej w całym kraju a wtedy eŁKSa pozyska całkiem niemały teren? :wink:
Incognito.

Post autor: Incognito. »

w temacie o wlepkach widac ze nasi "rodowici łodzianie"
wypuscili nowe równie rodowite wlepki Pabianic i Aleksandrowa :lol: :lol: :lol:
nitro

Post autor: nitro »

Derby 2007, wjazd na murawe ..nowy filmik
http://www.youtube.com/watch?v=y6Hx6x6u9Ag
aras1908

Post autor: aras1908 »

Naprawde jest sie czym chwalić :roll:
Szkoda że nie trwa dłuzej ten film ,bo chwile pozniej pada pytanie od spikera "kto wygra mecz?!" 8)
Incognito.

Post autor: Incognito. »

widac ze lksu namalowane albo poprostu takie niedorobione, wiec co sie morda cieszy :lol: ???

Lks! co! ksero!
Matpaw

Post autor: Matpaw »

Incognito. pisze:widac ze lksu namalowane albo poprostu takie niedorobione, wiec co sie morda cieszy :lol: ???

Lks! co! ksero!
ksero to bedzie jak wywiesicie te flagi u siebie :lol: :lol:
mLr

Post autor: mLr »

Jedna z osob z Łksu pytala sie Skorda gdzie on widzi ze te flagi sa namlowane sprayem. Otoż

Obrazek

Obrazek

Reszte zostawie bez komentarza bo to jest po prostu zenujace :roll:
Kiju

Post autor: Kiju »

Cos tam wymyslili,o co naprawde im chodzilo to nie mam pojecia.

Obrazek

Obrazek
Łódź=ŁKS
ban
Kontakt:

Post autor: Łódź=ŁKS »

już są rozkminki do flag, czekamy jeszcze na matematyka co będzie stawiał kropki :D

Kiju a o co miało nam chodzić, poprostu sobie flagi wywiesiliśmy nie ? :lol:
akuku
ban

Post autor: akuku »

hehe widze ze spora czesc osob nie wie o co chodzi jeszze z flagami :lol:
eŁKSa nie spi 8)
skord

Post autor: skord »

akuku pisze:hehe widze ze spora czesc osob nie wie o co chodzi jeszze z flagami :lol:
eŁKSa nie spi 8)
eŁKSa kseruje :lol:

chyba nieuważacie że my Widzewiacy skserowaliśmy te flagi bo normalnie śmiech na sali :lol:

pokażcie projekty :wink:

zreszta widac po tym jak są flagi wykonane Widzewa starannie uszyte eŁKSy starannie namalowane :lol: na grafa na murze by ekstra wyglądało ale na fladze hmmm
BT
ban

Skord tez nie wie o co chodzi nadal :D kto nastepny :lol:
puzom

Post autor: puzom »

skord pisze:oho widze koledzy wielce kumaci, co chodzi wam o to ze namalowaliscie sobie flagi na 1 mecz zeby zadebiutowaly pierwsze i zebysmy niemogli juz wywiesic naszych i zeby bylo ze to my skserowalismy??? hmmm akcja moim zdaniem zenujaca co chcecie przez to pokazać??? ze umiecie sie wlamac na forum &*%^@ fotki i namalowac na szybko flagi :roll:
pilnujcie swoich projektow dobrze i tyle
a moze ktos w waszym gronie sie nawrocil na wlasciwa droge :)
BT
ban

Skord juz nie udawaj, nie ukryjesz tego. Powiedz ze to twoja sprawka :lol:
akuku
ban

skord ty pewnie dowiesz sie o szczegółach jak ruszy infocentrum(albo z innego zródła internetowego), narazie zamilcz , bo smiech mnie bierze
BT
ban

Magik pisze:ŁKS co ksero... :lol:

ja pier...e ale beka :lol:

Lubie jak oni to wszystko potrafia sobie ladnie wytlumaczyc :lol:

post pode mna takze fajnie wytlumaczony :lol:
skord

Post autor: skord »

akuku pisze:skord ty pewnie dowiesz sie o szczegółach jak ruszy infocentrum(albo z innego zródła internetowego), narazie zamilcz , bo smiech mnie bierze
a co sami niepotraficie tego wytłumaczyć??? zamilcze bo i tak nie ma sensu dyskutowanie, ale powiedz sam jakby Widzew wykręcił taką akcje też byś pisał, że ksero :lol:
puzom

Post autor: puzom »

czy kiedykolwiek, ktokolwiek z widzewa bedzie obiektywny

wam sie udalo z transparentami przed Derbami
Nam sie udola pozyskac informacje o waszych przyszlych flagach, wiec jakby nie patrzec nasz sukces
Młody B.

Post autor: Młody B. »

Moim zdaniem to ogromna róznica zrobic odpowiedz na okazjonalne transparenty i sektorówki, a bezczelnie ukrasc pomysł na fany

I w prostacki sposób namalowac je na przescieradłach...
amfre

Post autor: amfre »

puzom pisze:czy kiedykolwiek, ktokolwiek z widzewa bedzie obiektywny

wam sie udalo z transparentami przed Derbami
Nam sie udola pozyskac informacje o waszych przyszlych flagach, wiec jakby nie patrzec nasz sukces
Niby na plus informacje, ale flagi zrobiliscie malowane no i w ogole cala ta akcja jakas taka... z d***.

Dla mnie jako obiektywnego obserwatora nie jest to akcja na plus dla ŁKS. Średnio jest czym się chwalić, aczkolwiek samą inicjatywę trzeba pochwalić.
Torfiorz_1977

Post autor: Torfiorz_1977 »

pomysł ciekawy ale jakoś wykonania flag pozostawia troche do życzenia ale rozumiem , że to przez pośpiech aby uprzedzić rywala .Mimo wszystko ciekaw jestem co widzew zrobi teraz ze swoimi "nowymi" flagami ;) ( zawisną czy nie ??)
W

Post autor: W »

Teraz sie zacznie rozkminka na 10 stron o "kserowaniu" tak jak o biletach na derby. Nie rozkminiajcie za bardzo bo bedzie was glowa bolec. Zrobili co zrobili i tyle. Zycie toczy sie dalej.
Kiju

Torfiorz_1977 pisze: .Mimo wszystko ciekaw jestem co widzew zrobi teraz ze swoimi "nowymi" flagami ;) ( zawisną czy nie ??)
Oczywiscie ze zawisna,niby czemu mialyby nie zawisnąć??
Hezbollah

Post autor: Hezbollah »

Ogólnie Łódź mam w d**** więc pisze obiektywnie
Akcja ŁKS jak najbardziej na plus
amfre

Post autor: amfre »

Kiju pisze:
Torfiorz_1977 pisze: .Mimo wszystko ciekaw jestem co widzew zrobi teraz ze swoimi "nowymi" flagami ;) ( zawisną czy nie ??)
Dokładnie. Z tego co widze tylko Kiju przejawia zdrowy rozsadek z Widzewa. Wszelkie posty typu "łks ksero" itd pograzaja autorow, bo o to chodzilo ludziom z ŁKS zebyscie sie wkurwiali i pruli tutaj, wiec... w to im graj... albo sie opamietajcie ;)

Wydaje mi sie, czy niektorzy sa tak tepi ze mysla, ze LKS bedzie te "flagi" co tydzien wieszał? :lol:
worek

Post autor: worek »

akcja ma bardziej wydźwięk humorystyczny.
taki pstryczek w nos dla kibiców Widzewa i tyle.

oczywiscie jak najbardziej na +

i za to jeszcze na plus + że nikomu wcześniej tego typu pomysł nie przyszedł do głowy lub patrz nie miał możliwości wykonania.
akuku
ban

nie bo kiedys tam słyszałem ze widzewiacy i honor cos takiego ?
Ludzie Honoru ? widac pojecia widzew i honor poprostu sie mijaja ,
odAdoZ

Post autor: odAdoZ »

Często widziałem wcześniej zrobione flagi, które nie miały debiutu stadionowego ale jak do tej pory nikt nie kserował flag. Teraz nasuwa się pytanie czy flagi powinny mieć swój debiut na stadionie by je uznać jako własne? Moim zdaniem nie. To widzewiacy wymyślili motywy tych flag, wcześniej wykonali własne,z drugiej strony kiepściutkie malowanki ełkaesiaków,pewnie po to by miały wcześniej debiut, ale czy jest to wykładnikiem by powinny one należeć do nich?
Jeszcze raz napisze ,,nie'' choć pewnie większa ilość osób ma odmienne zdanie, ich prawo to dla mnie to pozostanie tylko kiepskim ksero.
WidzeW_1910

Post autor: WidzeW_1910 »

HHhmmm no niezle niezle.
Trzymac tak dalej z tymi wzorami a moze sie nauczycie poprawnie pisac, przyda sie przy nastepnych "oprawach"....
W Lodzi dwa kluby WidzeW i AntyWidzeW

Dzieli nas róźnica skali.....
Karlito77

Post autor: Karlito77 »

Ogólnie trzeba przyznać że pomysł spoko(gorzej z wykonaniem).Tak czy inaczej cwane icki :wink: zrobiły delikatny wałek.Nie rozumiem tylko dlaczego Widzew miałby tych flag nie wywieszać?Akcja pomysłowa ale bez przesady.
odAdoZ

Post autor: odAdoZ »

A akcja przeprowadzona w stylu my pierwsi wywiesimy to oni nie będą mogli (bo nie sądzę że ełkasiacy będą chcieli je wywieszać) to kolejna rzecz nad którą będzie wiele odmiennych zdań,gdyż tego chyba jeszcze nie było o ile mi wjadomo. I każda ze stron pewnie będzie miała racje :D
Kiju

akuku pisze:
nie bo kiedys tam słyszałem ze widzewiacy i honor cos takiego ?
Ludzie Honoru ? widac pojecia widzew i honor poprostu sie mijaja ,
Ale o co Ci chodzi??Bo bełkoczesz cos bez ładu i składu.
Co te flagi maja wspolnego z honorem lub jego brakiem??
maciej!

złodziejstwo - normalnie cos niehonorowe. na Łksie jednak powód do dumy i określania "akcji" jako "konkret".

to jak tam chłopaki, "Dzieli nas różnica skali..."

derby pod znakiem bluzgów, teraz podwędzili projekty, dziwna niechęć do kupowania biletów. istna patologia
kibicX

Post autor: kibicX »

odAdoZ pisze:A akcja przeprowadzona w stylu my pierwsi wywiesimy to oni nie będą mogli (bo nie sądzę że ełkasiacy będą chcieli je wywieszać) to kolejna rzecz nad którą będzie wiele odmiennych zdań,gdyż tego chyba jeszcze nie było o ile mi wjadomo. I każda ze stron pewnie będzie miała racje :D
Popraw mnie jeśli się mylę ale czy dokładnie taka zasada nie panuje w przypadku pieśni w naszym "światku kibicowskim"?
Jaga i Lech zapożyczyły sobie pieśń ŁKSu i niby wszystko było ok. Ale jak ŁKS zapożyczył sobie pieśni od nich to od razu podniosło się larum i płacze że ŁKS xeruje. Groteskowa sytuacja zważywszy że wszystkie pieśni wchodzacego w grę były xerowane od innych ekip z Europy.
Abstrahując już od tematyki pieśni to ta akcja pokaże czy Widzew, który z takim zamiłowaniem oskarża o ŁKS o xerowanie dosłownie wszystkiego (nawet "kto nie skacze..." - co jest raczej absurdem), potrafi zachować się "honorowo" przynajmniej wg ich dotychczasowych poglądów.
Inną kwestią jest sposób w jaki Widzew został uprzedzony, co powinno dać im do myślenia. Zresztą zdaje się że sami nie tak dawno temu chełpili się rozkminką transparentów derbowych, a teraz wielce urażeni są rozkminką przeciwko nim.

PS
Najzabawniejsze sa teraz wpisy kibiców Widzewa oskarżające eŁKaeSiaków o xero, a w myśl zasad za którymi do tej pory stali murem to ich flagi stanowią repliki, bo przecież ŁKSu pojawiły się wcześniej. Panowie, przecież nie da się biec w 2 strony jednocześnie, zdecydujcie się...
Zablokowany