BIALO-ZOLTO-CZERWONE PLYMOUTH
Kibice w UK
Moderator: Automoderation
Jezeli mowa tu o piknikach to uważam że w 100% taka "ekipa" jest Plymouth. Fakt jest faktem mają dużo kibiców co chwile widac zielone barwy na miescie ale to wszystko moim zdaniem jest sztuczne, chociaż w pewnym stopniu mam do nich jakiś sentyment
z tego względu że jest w c*** mlodych co idzie przed miasto i bujaja w np. koszulkach manchesteru tylko i wylacznie bo zdobyl on np. mistrzostwo angli. Na meczu Plymouth tam na prawde nie byłem (bede w drugi dzien swiat) ale byłem bodajze 2 razy pod kasami przed meczami i jakos nie zauwazylem nikogo kto chcialby sobie pogrilowac. To wlasciwie tyle na ten temat.
-
kiwa jako tako
-
kiwa jako tako
Ja napisałem to co o nich myśle i to co widzę. Mieszkam tu 7 miesiąc i wydaje mi się że piszę obiektywnym okiem. Będe jak na razie tego trzymał, czy zmienie o nich zdanie to się okaże. Również pozdrawiam.maja pisze:Pomyslec a potem pisac ( dowiedz sie wiecej, potem pisz o jakiejs ekipie) pozdrawiam
Sekcja Plymouth
-
kiwa jako tako
ekipa sportowa nazywa sie CENTRAL ELEMENTChodor pisze:Jezeli mowa tu o piknikach to uważam że w 100% taka "ekipa" jest Plymouth. Fakt jest faktem mają dużo kibiców co chwile widac zielone barwy na miescie ale to wszystko moim zdaniem jest sztuczne, chociaż w pewnym stopniu mam do nich jakiś sentymentz tego względu że jest w c*** mlodych co idzie przed miasto i bujaja w np. koszulkach manchesteru tylko i wylacznie bo zdobyl on np. mistrzostwo angli. Na meczu Plymouth tam na prawde nie byłem (bede w drugi dzien swiat) ale byłem bodajze 2 razy pod kasami przed meczami i jakos nie zauwazylem nikogo kto chcialby sobie pogrilowac. To wlasciwie tyle na ten temat.
kiedys pracowalem z kolesiem ktory sie z nimi bujal kilka lat temu .
Fakt na meczach u Siebie raczej nic sie nie dzieje z tego co zauwazylem ale nie mozna powiedziec ze jest tam 100% piknik .
pozdrowienia z south-west England
ps- ekipy raczej nie spotkasz pod stadnionem ...wbijaj sie w puby
ps1 - chcesz zobaczyc ekipe ?:) niedlugo bedziesz mial okazje ...jedz na wyjazd ( Bristol City ) to sa takie derby poludniowo-zachodniej Anglii.
-
kiwa jako tako
-
czeladzianin
- Kontakt:
-
Wrocławianin
-
noonelikesus
Moim zdaniem to ciezko cos okreslic na obecna chwile kto jest lepszy od kogo bo niewiele sie dzieje a cikawe konfrontacje sa zazwyczaj tlumione w zarodku przez bardzo dobrze zorganizowana policje na wyspachInter pisze:Chodzą głosy, że nr 1 w Anglii na obecna chwile...Wrocławianin pisze:o kibicach Tottenhamu moglby ktos cos szrajbnac?
-
mks pruszkow
Ja trzymam zawsze kciuki za M City i za Liverrpool.Inter pisze:Niestety nie mialem stycznosci z fanami M. City, ale z tego co slyszalem, to mieszkancy Manchesteru z dziada pradziada. Jezdza dobrze, jak zreszta wiekszosc ang. ekip. Gdy bylem w Manchesterze nie widzialem ani jednego kibica w niebieskiej koszulce, z tego wynika, ze sa w mniejszosci w miescie.. Komercha MU zabrala sporo fanów na Old Trafford. Ciekawostka jest, ze nie ma jakiegos cisnienia na M. City i nawet w Liverpoolu sporo osób wypowiadalo sie w superlatywach o MC i ich kibicach, chyba jako przeciwwaga do MU sa nawet lubiani.
Mają to swoje "Blue Moon", które im niezle wychodzi:
http://pl.youtube.com/watch?v=EfIgew2tI ... re=related
Faktycznie,byc kibicem City to wyzwanie,tzn w anglii kibicowanie przechodzi z ojca na syna.
Dla mnie cos niesamowitego bylo,kiedy w czasach najwiekszych sukcesów MU,City spadlo do. trzeciej ligi.
w trzeciej lidze cały czas mieli komplet-35 tysiecy...to robi wrazenie.
Po przeprowadzcce na nowy stadion,klimat tam podobno podupadl,ciesze sie ze ostatnio lepiej graja,ci kibice na to zaslugują.
-
kiwa jako tako
-
kiwa jako tako
-
MaciejOrłoś
Na obu stadionach zajebiscie. Z biletami latwiej na EFC, ceny podobne +/- 32 kłity. Obczaj w necie od kiedy bilety sprzedaja na dany mecz LFC i wal pod kase rano, dasz radeGoroL pisze:Gdzie lepiej wybrac sie na mecz Evertonu czy Liverpool'u ???
i jak z biletami ??
Na Anfield polecam trybuny Main Stand lub Centenary, Na GP: Top Balcony.
-
kiwa jako tako
QPR - dobra ekipa, londynskie metro opanowane
układ z Chelsea
CP - dobre Ultras, uklad z The Yids
Charlton - wbrew pozorom dobra banda
Fulham - od czasu do czasu cos nabroją.
To tak po krótce. Szkoda, ze kolega NISC tu nie zaglada, bo ma duza wiedze w tych klimatach...
O Wimbledonie sporo ostatnio napisano na tym forum. Poszukaj..
To tak po krótce. Szkoda, ze kolega NISC tu nie zaglada, bo ma duza wiedze w tych klimatach...
-
kiwa jako tako
O Wimbledonie wiem, bo sam pytałem o nich wcześniej. Z tym Crystal Palace i dobrym Ultras to troche smiech bo czasem wywieszą tą swoją mało angielską flage fanatics i pokażą kilka transparentówInter pisze:QPR - dobra ekipa, londynskie metro opanowaneukład z Chelsea
-
kiwa jako tako

Wimbledon ma umiejscowienie tu gdzie Palace jako ze Wombles rozgrywali swoje mecze od 91 roku na Selhurst a nie u siebie na Plough Lane. To była jedna z wymówek do przeprowadznie się do MK przez działaczy Wimbledonu. Że niby nie grają na swoim stadionie i w swojej dzielnicy itd. W tej chwili jako AFC Wimbledon grają już w swojej dzielnicy
http://www.fussballinlondon.de/stadia_eng.php - Wszystkie stadiony w Londynie ( chyba chodzi o zawodowe zespoły )
Pewnie ciekawe były derby w 4 lidze Daggers vs Barnet. Pozatym gra tam jeszcze Brentford który moze liczyc na liczną rzesze fanów. Dzisiaj kibiców Dag&Red na meczu wyjazdowym w FA Cup w Southend było ponad 1000 ! A bilety w Anglii na IV lige porownywalne są nawet do Premiership
Tutaj duzo info. Szkoda ze nie znam niemieckiego
http://www.fussballinlondon.de/index2_de.php?pgid=
Pozatym http://en.wikipedia.org/wiki/Football_in_London
-
stone island