Inwestycje / Remonty ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
Konrad.

Post autor: Konrad. » 27.12.2007, 22:51

viceroy pisze: Sluchaj sam sobie przeczysz i nie wiem czy sam się rozumiesz piszac na forum? :roll: najpierw piszesz ze zarzad ma gówno do rzeczy a pozniej piszesz ze trzeba zrobic odpowiednie warunki do gry w OE no pomysl chłopie , nie wiem czy wiesz jakimi potencjałami władamy , 6 /8 tys na meczu przy full zapełnionym stadionie to mało jak na taki Bytom którego nikt nie zna? , wiem ze duzo ludzi nie chce nas w OE a w zamian wrzucic np Lechie która jest duzo lepiej znana , powiem ci tylko tyle ze taka Polonia Bytom ma lepszą historie kibicowską i piłkarską niz niejeden klub i niemam tu w domysle dyskoboli amiki , a kluby ktore sa dobrze znane Widzew , Lech ....., itd..itd chcesz to wkleje ci namiastke tej historii jesli sam jestes zainteresowany sprawdzeniem tego co pisze istnieje taka strona o kltubach gdzie pisze wszytko na ich temat ,... pozdrawiam :roll:
Ty dalej nie rozumiesz, że on piszę o dwóch różnych sprawach!

Raz - nie powinny grać kluby w ekstraklasie o marnych tradycjach kibicowskich - tutaj nikt się Polonii nie czepia!

Dwa - nie powinny grać kluby w OE nie przygotowane organizacyjnie. Ja wiem, że to nie wasza wina że macie nie kompetentnych działaczy, ale oni podobnie jak piłkarze i kibice, też są nie rozerwalną częścią klubu. I jeżeli dali d***, to sorry, puchar za zajęcie 3 miejsca w drugiej lidze się wam należy, ale licencja już nie, bo niestety przez te cyrki z waszym stadionem, Polska liga po raz kolejny się ośmiesza...

Jeśli chodzi o mnie, to mam nadzieje, że to był ostatni rok w którym ekstraklasa poszła na rękę klubom, bo jednak nie powiesz mi, że takiego miasta jak Bytom nie stać na podgrzewaną murawę, dachu, czy cywilizowanych szatni (skoro takie Kielce było stać wydać 45 milionów na nowy stadion?). To samo tyczy sie Ruchu i Zagłębia...

iparts.pl
neRka

Post autor: neRka » 28.12.2007, 00:01

Zagłębie teraz chyba będzie miało dostosowany stadion do wymagań.
Co do Ruchu, nam brakuje tylko podgrzewanej murawy, kibice za nią nie wyłożą :? a miasto ( właściciel stadionu ) powiedziało że nie opłaca się robić dwóch podgrzewanych muraw w niedużej odległości od siebie :? ( na stadionie Śląskim niedawno była założona podgrzewana )
Ruda Śląska Zawsze Z Ruchem!

chojny widzew

Post autor: chojny widzew » 28.12.2007, 01:53

Szkoda, że PZPN z równie dużą gorliwością nie dba o komfort kibiców przyjezdnych. Kto jeździ po Polsce ten wie jak wyglądają klatki na naszych stadionach. W I lidze jeszcze jakoś ujdzie, ale już w 2 lidze i niższych na wielu stadionach przyjezdni są trzymani jak bydło albo inne zwierzęta w klatkach w ZOO.

viceroy

Post autor: viceroy » 28.12.2007, 02:14

Konrad. pisze:
viceroy pisze: Sluchaj sam sobie przeczysz i nie wiem czy sam się rozumiesz piszac na [link]? :roll: najpierw piszesz ze zarzad ma gówno do rzeczy a pozniej piszesz ze trzeba zrobic odpowiednie warunki do gry w OE no pomysl chłopie , nie wiem czy wiesz jakimi potencjałami władamy , 6 /8 tys na meczu przy full zapełnionym stadionie to mało jak na taki Bytom którego nikt nie zna? , wiem ze duzo ludzi nie chce nas w OE a w zamian wrzucic np Lechie która jest duzo lepiej znana , powiem ci tylko tyle ze taka Polonia Bytom ma lepszą historie kibicowską i piłkarską niz niejeden klub i niemam tu w domysle dyskoboli amiki , a kluby ktore sa dobrze znane Widzew , Lech ....., itd..itd chcesz to wkleje ci namiastke tej historii jesli sam jestes zainteresowany sprawdzeniem tego co pisze istnieje taka strona o kltubach gdzie pisze wszytko na ich temat ,... pozdrawiam :roll:

Raz - nie powinny grać kluby w ekstraklasie o marnych tradycjach kibicowskich - tutaj nikt się Polonii nie czepia!

Dwa - nie powinny grać kluby w OE nie przygotowane organizacyjnie. Ja wiem, że to nie wasza wina że macie nie kompetentnych działaczy, ale oni podobnie jak piłkarze i kibice, też są nie rozerwalną częścią klubu. I jeżeli dali d***, to sorry, puchar za zajęcie 3 miejsca w drugiej lidze się wam należy, ale licencja już nie, bo niestety przez te cyrki z waszym stadionem, Polska liga po raz kolejny się ośmiesza...

Jeśli chodzi o mnie, to mam nadzieje, że to był ostatni rok w którym ekstraklasa poszła na rękę klubom, bo jednak nie powiesz mi, że takiego miasta jak Bytom nie stać na podgrzewaną murawę, dachu, czy cywilizowanych szatni (skoro takie Kielce było stać wydać 45 milionów na nowy stadion?). To samo tyczy sie Ruchu i Zagłębia...
rozmowa toczy sie o stadion Polonii ok , mówisz ze 3 miejsce sie nam nalezy ok , ale wspomniałes tez o słabej historii kibicowskiej Polonii ? , jesli miałes w domysle Polonie i piszesz o słabej historii to jednak nie masz pojęcia o czym piszesz , piszesz brednie w takim razie (gdy piszesz o Polonii która ma niby słaby poziom kibicowski , wiem ze w pierwszej lidze nie jestesmy na jakims imponującym miejscu , jestesmy ciągle niedoceniani , fakt ze teraz gralismy na sląskim i na stadionie Ruchu co nie przełozyło sie na dosc dobrą frekwencje ale mysle z te 3tys z Cracovia gdzies 4.5 z Legią było dobrym wynikiem , jeszcze dodam ze nasz zarzad znow odpierdolił klocki i moglismy jechac tylko 3 tramwajami , zero reklamy która zaciągneła by co niektorych piknikow do chorzowa , pojechali tylko najwierniejsi jak w nas kolejce bedzie sie czm wykazac , i jeszcze wam wyjdą te stereotypy . pozdrawiam
Obrazek
Gůrny Ślůnsk , Freistaat Bayern , Euskadi Vasca

MuRPhY

Post autor: MuRPhY » 28.12.2007, 09:57

Konrad. pisze:
viceroy pisze: Sluchaj sam sobie przeczysz i nie wiem czy sam się rozumiesz piszac na forum? :roll: najpierw piszesz ze zarzad ma gówno do rzeczy a pozniej piszesz ze trzeba zrobic odpowiednie warunki do gry w OE no pomysl chłopie , nie wiem czy wiesz jakimi potencjałami władamy , 6 /8 tys na meczu przy full zapełnionym stadionie to mało jak na taki Bytom którego nikt nie zna? , wiem ze duzo ludzi nie chce nas w OE a w zamian wrzucic np Lechie która jest duzo lepiej znana , powiem ci tylko tyle ze taka Polonia Bytom ma lepszą historie kibicowską i piłkarską niz niejeden klub i niemam tu w domysle dyskoboli amiki , a kluby ktore sa dobrze znane Widzew , Lech ....., itd..itd chcesz to wkleje ci namiastke tej historii jesli sam jestes zainteresowany sprawdzeniem tego co pisze istnieje taka strona o kltubach gdzie pisze wszytko na ich temat ,... pozdrawiam :roll:

a ja mam wlasnie odmienne zdanie... bo idac takim tokiem rozumowania niezly pilkarsko klub z dobrymi tradycjami kibicowskimi bedzie sie wiecznie blakal po 2 i 3 lidze...
awans dla wielu klubow jest dopiero szansa na normalnosc... na to zeby wreszcie sie miasto zainteresowalo w nalezytym stopniu, zeby wymogi licencyjne zaczac spelniac itd... ponadto awans przyciaga do dobrych marek kibicowsko-klubowych tez sponsorow ktorzy niekoniecznie chca inwestowac jak klub jest w nizszych ligach, przyciaga tez media i chocby kase z C+... idac Twoim tokiem rozumowania to Zaglebie, Polonia, czy Ruch w ogole nie mialyby szansy wejsc do ligi, a kilka jeszcze zespolow by polecialo i to nie te ktorych sie wszyscy inni chca pozbyc bo sa mierne kibicowsko bote akurat ze wzgledu na male miasto itd (zainteresowanie biznesu tylko tym klubem) szybciej czesto moga spelnic wymogi (np.: Grodzisk, Belchatow, do niedawna Amica)

wymogi licencyjne PZPN maja byc motorem napedowym do dzialan a nie pozwalac na robienie fuszerek itd... powinno dawac sie klubom czas na przedstawienie jakiegos planu modernizacji i czas przejsciowej/ tymczasowej/ warunkowej licencji tak aby niezaleznie od wyniku pilkarskiego zmuszac kluby odgornie do poprawiania infrastruktury... bo bez tego niektore kluby w I lidze mialy by jeszcze lawki drewniane a'la wczesny Gierek... w tym akurat przypadku uwazam ze sie to troche sprawdza... np.: na Jadzce powstalo oswietlenie i nie jest wazne czy Jadzka spadnie czy nie, ale juz mozna tam normalnie rozgrywac czy I czy II lige niekoniecznie o 13...

na wielu murawach mamy podgrzewanie i juz mozna normalnie wystartowac z liga a nie jak w jakims panstwie III swiata spadl lekki snieg to nagle cala liga staje na glowie... a pozniej jest albo jakis maraton albo sie liga przedluza...

wg mnie nie wolno od razu wywalac klubu za nie spelnianie wymogow trzeba zwlaszcza beniaminkom dac szanse ale na jasnych przejrzystych i rownych zasadach, tak aby wiadomo bylo ze nie w tym sezonie to za 2 lata bedzie dobrze ale bedzie na pewno bo to ktos ogarnia itd... ponadto uwazam ze jesli klub juz wezmie takie zobowiazanie to powinno ono byc w mocy nawet w przypadku spadku do nizszej ligi bez wzgledu na to czy tam wymogi sa mniejsze czy nie... bo jesli za rok awansuje to cyrk moze sie wiecznie powtarzac, a ponadto dodatkowym argumentem jest to ze powinno sie podnosci wymogi, a przez to poprawiac baze rokrocznie w kazdej lidze... to ma sens i nikt nie przekona mnie ze jest inaczej, zwlaszcza w odniesieniu do Euro... male osrodki przy dobrej infrastrukturze maja duza szanse na goszczenie jakiejs kadry itd...

ponadto i to juz ostatnia kwestia za 45 milionow to teraz wybudujesz moze 1 porzadna trybune... wiec nie ta skala... Korona miala fart, bo tanim kosztem udalo sie jej zbudowac niezly stadion na ich warunki odpowiedni... ale dzis sytuacja na rynku jest nieco inna...

viceroy

Post autor: viceroy » 28.12.2007, 10:45

Dokładnie sie z Tobą zgadzam , w Polsce dokłądnie jest tak ze tym prowodorem musi byc awans i to on powinien wymusic na zarzadzie , urzadzie miasta remont i doprowadzenie go do wymogów inaczej to sami w polsce sie za robote nie wezmą wolą siedziec na stołkach i miec trybuny jak za czasów wilusia.. , wiem ze pomimo tego iz zrobia oswietlenie zrobia to co potrzeba bedzie lipa ale co zrobic ? zarzad tylko umie duzo gadac a zawsze nic z tego nie wychodzi dobrego wiec lepiej cieszyc sie z tego co jest puki co mogło byc gorzej ... a tak aby przyszło te oswietlenie itp i stadion juz jakos wyglada... :D
Obrazek

Desmond

Post autor: Desmond » 28.12.2007, 12:10

taka Polonia Bytom ma lepszą historie kibicowską i piłkarską niz niejeden klub i niemam tu w domysle dyskoboli amiki , a kluby ktore sa dobrze znane Widzew , Lech
Mówisz poważnie? :shock: No może tylko z Lechem bym się zgodził ale czy znowu kibicowsko? Poza tym nie ma co zyć przeszłością. Z tamtych lat został wam np. ten pseudo stadion, którego nie miał kto wyremontować.
Jak już napisał Konrad. masz problemy z czytaniem, a ja nie będe cię uczył czegos co nie zdołałeś pojąc przez pare (naście) lat, w 5 minut.
Moim zdaniem (będe je podtrzymywał) kluby, które nie spełniają wymagań nie powinny grać w ekstraklasie. Inaczej takich Grodzisków, Amik itd. będziemy mieć coraz więcej.
Tak na zakończenie przypomniała mi się historia zespołu niedawno grającego w II lidze. Nazywał się on Heko Czermno. Dzięki kasie jakiegoś idioty zespół ze wsi liczącej może 500 osób grało na zapleczu ekstraklasy. Stadion jak na taką wieś wyglądał jak Camp Nou :wink: (trybuny usypane na jakiejś ziemi). Wg. mnie takie zespoły ze wsi nie powinny mieć pozwolenia na gre w II czy I lidze.
PS> Heko gra teraz z Lidze Okregowej z tego co pamiętam :P

viceroy

Post autor: viceroy » 28.12.2007, 15:35

Desmond pisze:
taka Polonia Bytom ma lepszą historie kibicowską i piłkarską niz niejeden klub i niemam tu w domysle dyskoboli amiki , a kluby ktore sa dobrze znane Widzew , Lech
Mówisz poważnie? :shock: No może tylko z Lechem bym się zgodził ale czy znowu kibicowsko? Poza tym nie ma co zyć przeszłością. Z tamtych lat został wam np. ten pseudo stadion, którego nie miał kto wyremontować.
Jak już napisał Konrad. masz problemy z czytaniem, a ja nie będe cię uczył czegos co nie zdołałeś pojąc przez pare (naście) lat, w 5 minut.
Moim zdaniem (będe je podtrzymywał) kluby, które nie spełniają wymagań nie powinny grać w ekstraklasie. Inaczej takich Grodzisków, Amik itd. będziemy mieć coraz więcej.
Tak na zakończenie przypomniała mi się historia zespołu niedawno grającego w II lidze. Nazywał się on Heko Czermno. Dzięki kasie jakiegoś idioty zespół ze wsi liczącej może 500 osób grało na zapleczu ekstraklasy. Stadion jak na taką wieś wyglądał jak Camp Nou :wink: (trybuny usypane na jakiejś ziemi). Wg. mnie takie zespoły ze wsi nie powinny mieć pozwolenia na gre w II czy I lidze.
faktycznie z tą lepszą historia sie jebłem miałem w umysle ze dosc dobrą dorównujaca Lechowi , Widzewowi itp .
z tymi Amikami i Grodziskami tez sie zgadzam , ale mysle ze nie kojarzy i niebedzie kojarzył nikt nas z takim czyms jak amika , co do historii piłkarskiej to 2 mistrze Polski , i puchar Rappana , którego nikt z Polski nie osiągnoł ? moze sie myle ? mozna by sprawdzic ale to nie pilkarskie forum .
Obrazek

drazen

Post autor: drazen » 28.12.2007, 16:13

[link]

Konrad.

Post autor: Konrad. » 28.12.2007, 17:19

viceroy pisze:rozmowa toczy sie o stadion Polonii ok , mówisz ze 3 miejsce sie nam nalezy ok , ale wspomniałes tez o słabej historii kibicowskiej Polonii ? , jesli miałes w domysle Polonie i piszesz o słabej historii to jednak nie masz pojęcia o czym piszesz , piszesz brednie w takim razie
:lol: ja p*******... Ile ty masz lat? Umiesz już czytać ze zrozumieniem, czy jeszcze nie?
Konrad. pisze:Raz - nie powinny grać kluby w ekstraklasie o marnych tradycjach kibicowskich - tutaj nikt się Polonii nie czepia!
Rozumiesz co tutaj jest napisane? Jak nie to spytaj mamy, kumpla niech ci wytłumaczą.

ogryzek1

Post autor: ogryzek1 » 28.12.2007, 18:56

Potej waszej calej gadce mozna wywnioscokwac ze w OE powinny grac tylko te kluby ktorych stadiony jako tako wygladaja...podgrzewana plytka,oswietlenie, trybuny jakie mozna zobaczyc za granica, itp. itd. Cofacie sie do stopnia tych wszystkich pseudo dzialaczy, obserwatorow, itp. itd. Wyglada to tak jakby tu zgromadzeni, wszyscy niebyli kibicami... Moim zdaniem liczy sie to jak te stadiony wygladaja dzieki kibicom, ktorzy probuja je ukoloryzowac a to ze jacys pseudo dzialacze obiecuja i gowno za przeproszeniem robia w tym kierunku powinno nam tylko dac sile do dzialania aby ich przezwyciezyc (Mozna wspomneic tu o Legi, to co teraz robia ich kibice powinno byc godne uwagi, Chwala im za to!) Co do Polonii niemartwcie sie, oswietlenie juz maja, trawa neidlugo bedzie, krzeselka takze. Wiec czego wy jeszcze chcecie, chcecie wygodnie umiescic dupsko na stadionie? Moim zdaniem caly ten Kibicowski trud pojdzie niedlugo w Ch*j! Bedzie Anglia, wszyscy wezma ze soba popcorn, gazetke i bedzie git. Wyglada na to ze wy chcecie aby w OE graly takei wioski jak Wronki, Łowicze itp. A pozniej bedzie dyskusja... po jakiego wala graja takei klubiki w tej lidze, wyjeba*ich, zadnej historii, kijowi kibice itp. Kiedys nikt niebral pod uwage nawet jak wyglada stadion, tylko czlowiek szedl na mecz, bral udzial, i tworzyl histrie kibicowskiego swiata. A wy tu peirdolici* farmazony ze oni maja kijowy stadion, zly catering, pojeban* dzialacze itp.

Bizard

Post autor: Bizard » 28.12.2007, 21:00

przebudowa stadionu Stali Gorzów wciąż trwa, w styczniu rozpoczyna sie kolejny etap tj. budowa tzw. "podwieszanej'' trybuny wraz z zadaszeniem.
Obrazek

zakonczenie tego etapu planowane jest na początek sezonu, tj. na początek kwietnia.

więcej:
[link]

mapa_fizyczna_polski

Post autor: mapa_fizyczna_polski » 28.12.2007, 21:38

viceroy pisze:
Desmond pisze:
faktycznie z tą lepszą historia sie jebłem miałem w umysle ze dosc dobrą dorównujaca Lechowi , Widzewowi itp .
z tymi Amikami i Grodziskami tez sie zgadzam , ale mysle ze nie kojarzy i niebedzie kojarzył nikt nas z takim czyms jak amika , co do historii piłkarskiej to 2 mistrze Polski , i puchar Rappana , którego nikt z Polski nie osiągnoł ? moze sie myle ? mozna by sprawdzic ale to nie pilkarskie forum .
Polonia jako pierwsza zaczela krecic mlyn na Gornym Slasku(3 w Polsce), takze raczej sie nie jebnales :wink:

Takie staiony maja swoj urok. I pewnie kazdy kto mial mozliwosc dopingowac na nowych i starych trybunach pewnie potwierdzi moje slowa(np Wisla).

ps co do Chorzowa - paranoja, szkoda mi kibicow Ruchu, ale coz zrobic nie w kazdym miecie "wladza" zyje sportem.

neRka

Post autor: neRka » 28.12.2007, 23:54

mapa_fizyczna_polski pisze: co do Chorzowa - paranoja, szkoda mi kibicow Ruchu, ale coz zrobic nie w kazdym miecie "wladza" zyje sportem.
gwarantuje Ci że nasza "władza" żyje sportem... co kilka lat przed wyborami :lol:
Ruda Śląska Zawsze Z Ruchem!

Desmond

Post autor: Desmond » 29.12.2007, 01:44

neRka pisze:
mapa_fizyczna_polski pisze: co do Chorzowa - paranoja, szkoda mi kibicow Ruchu, ale coz zrobic nie w kazdym miecie "wladza" zyje sportem.
gwarantuje Ci że nasza "władza" żyje sportem... co kilka lat przed wyborami :lol:
Tak jak prawie wszedzie :P

viceroy

Post autor: viceroy » 29.12.2007, 10:47

Niemiecka firma zainwestuje w stadion Polonii?

W bytomskim ratuszu odbędą się rozmowy na ten temat.
Zgodnie z zapowiedziami prezesa Polonii Damiana Bartyli do Bytomia przyjechali wczoraj przedstawiciele niemieckiej firmy budowlanej, która jest zainteresowana udziałem w modernizacji stadionu przy ul. Olimpijskiej. Szef firmy ma dziś osobiście przedstawić prezydentowi miasta Piotrowi Kojowi rozwiązania finansowe umożliwiające rozpoczęcie inwestycji. Przypomnijmy, że to już druga firma z Niemiec, która interesuje się stadionem Polonii. Dodajmy, że wczoraj - zgodnie z zapowiedziami "Gazety" - sfinalizowano transfer definitywny Rafała Grzyba, wcześniej wypożyczonego z Wiernej Małogoszcz.

Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice
[link]

Juz poraz drugi przyjezdzają i nic , moze tym razem :roll:
inwestor chce za zmodernizowanie stadionu , miejsca za stadionem gdzie sa obecnie działki , inwestycja byla by dobra dla nas ale czy zarzad i miasto znow dadzą popis? poprostu nasz zarzad i miasto jest o dupe rozczas nic nie potrafią zrobic dobrze.
Obrazek

drazen

Post autor: drazen » 02.01.2008, 20:20

[link]

bizon87

Post autor: bizon87 » 02.01.2008, 23:53

Stadion Korony jest jeszcze nie skończony?

Mika

Post autor: Mika » 03.01.2008, 16:22

Kielczanin pisze:
bizon87 pisze:Stadion Korony jest jeszcze nie skończony?
skończony, choć być może zrobią piętrowy parking dla samochodów tuż obok stadionu. Poza tym mieli jeszcze beton pomalować na biało, żeby był lepszy efekt, ale nawet jeśli to nie wiadomo kiedy... A mogliby bo na pewno lepiej by się stadion prezentował.

trzeba czekac 5lat zanim cos pomaluje sie na stadionie, bardz przeniesie...
[link]

Michał z Łodzi

Post autor: Michał z Łodzi » 03.01.2008, 18:53

Kielczanin pisze:
bizon87 pisze:Stadion Korony jest jeszcze nie skończony?
skończony, choć być może zrobią piętrowy parking dla samochodów tuż obok stadionu. Poza tym mieli jeszcze beton pomalować na biało, żeby był lepszy efekt, ale nawet jeśli to nie wiadomo kiedy... A mogliby bo na pewno lepiej by się stadion prezentował.
Na wiosnę 2007 pod trybyną wzdłuż linii bocznej (obok sektora gości) były płyty chodnikowe takie na chama rzucone na piachu za siatką. Patrząc od strony ulicy\przystanku autobusowego. Dokończyli to? Tyle czasu po otwarciu stadionu zaskoczył mnie negatywnie ten widok.

NajwiększyHooliganWPolsce

Post autor: NajwiększyHooliganWPolsce » 06.01.2008, 15:11

[link]
BKS
LECHIA
władcy północy

speed

Post autor: speed » 06.01.2008, 15:40

No hala Gdańsk/Sopot zapowiada się imponujaco. Pobierzcie sobie folder w pdfie z tej stronki co wrzucił hugilan. A co najwazniejsz ejuz prace sa w dosc zawansowanym stadium....wie ktos co zhala w Łodzi?? jakies fotki ?
TYLKO WISŁA

Torfiorz

Post autor: Torfiorz » 06.01.2008, 18:00

oficjalna pisze:Mimo przenikliwego zimna nie ma żadnych opóźnień w budowie południowej trybuny naszego stadionu. Dziś na placu budowy, można zaobserwować wzmożony ruch ciężkiego sprzętu, bowiem rozpoczął się montaż żurawia wieżowego. Oprócz tego, trwa montaż ścianki szczelnej. Zakończono już układanie zbrojenia pod ławy fundamentowe, a w najbliższym czasie ma się rozpocząć układanie szalunku.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
[link]
Szycie flag na płot, sektorówek, machajek ...
Hafty, naszywki, poduszki, rękawiczki, bluzy, spodnie dresowe, czapki polarowe i rybaczki ...

Bati

Post autor: Bati » 09.01.2008, 12:04

Tempo prac na stadionie GKS-u naprawde oszałamiające :shock: to sie nazywa szybka budowa :)
<<Jedno Miasto Jeden Klub - Piast Gliwice>>

drazen

Post autor: drazen » 09.01.2008, 15:38

A juz tak ladnie wszystko szlo :evil:

[link]

Rodowity_Mazowszanin

Post autor: Rodowity_Mazowszanin » 09.01.2008, 21:24

Brak słów na tych miejskich urzędasów. Wszędzie tacy sami. :x

gryps28

Post autor: gryps28 » 09.01.2008, 23:31

Spokojnie wszystko jest w porzadku :)

[link]

Post autor: NajwiększyHooliganWPolsce » 10.01.2008, 13:54

Jupitery teraz, podgrzewana murawa latem!

We wtorek w siedzibie gdańskiego MOSiR została zorganizowana konferencja prasowa, podczas której przedstawiono projekt budowy sztucznego oświetlenia oraz innych inwestycji na stadionie przy ul. Traugutta.
- Jeszcze w styczniu, a dokładnie w przyszłym tygodniu, zostanie zorganizowany plac budowy, na którym powstaną maszty oświetleniowe. Na pierwszy mecz Lechii w rundzie wiosennej jupitery będą już gotowe. Będą miały one nachylenie w wysokości 5% - powiedział dyrektor MOSiR Leszek Paszkowski. - Co jeśli wykonawca nie zdąży z wykonaniem prac na czas? Umowa jasno określa termin zakończenia inwestycji. Jeśli nie zostałby on spełniony, wówczas zastosujemy odpowiednie kary, jakie przewiduje umowa. Mówi ona, że za każdy dzień zwłoki będzie to 1% wartości inwestycji, czyli 38 tys zł. Takiego scenariusza jednak nie zakładamy - stwierdził dyrektor MOSiR.

- My, jako Lechia, bylibyśmy wówczas zmuszeni zmienić godziny meczów - dodał prezes Lechii, Maciej Turnowiecki.

Paszkowski ujawnił też na jakim etapie są inne projekty, które mają być realizowane na gdańskim obiekcie jeszcze w tym roku.

- Dyrekcja Rozbudowy Miasta Gdańska jest na etapie przygotowywania dokumentu, który określi warunki zamówienia publicznego na zainstalowanie podgrzewania murawy głównego boiska przy Traugutta oraz położenia nowej trawy. Po obejrzeniu terenu przez ekspertów, uznano, że będzie to ogrzewanie elektryczne. Inwestycja ta będzie realizowana po zakończeniu rundy wiosennej sezonu 2007/2008. Dobrą wiadomością jest też to, że finanse na ten cel są już zapewnione. Szacowany koszt wyniesie ok. 5 mln zł - dodał dyrektor MOSiR, który ujawnił także szczegóły techniczne tej inwestycji. - Na naszym stadionie nie łatwo będzie zainstalować podgrzewaną murawę. Wykonawca, aby wjechać ciężkim sprzętem na główną płytę, będzie musiał przebić się przez któryś z tuneli pod trybunami stadionu. Prawdopodobnie będzie trzeba jeden z nich tymczasowo zlikwidować.

Leszek Paszkowski odniósł się także do zatrzymanej budowy treningowego boiska na byłej "Saharze".

- To zadanie jest na razie zamrożone - dosłownie i w przenośni. Sprawą zajmuje się obecnie Dyrektor Rozbudowy Miasta Gdańska, który jest inwestorem. Umowa z wykonawcą - firmą Beata - została zerwana. Niebawem zostanie zorganizowany przetarg na nowego wykonawcę. Inwestycja ma zostać zakończona jeszcze w pierwszym półroczu tego roku.

Podczas konferencji prasowej dyrektor Paszkowski przedstawił również inne inwestycje, jakie będą realizowane w roku 2008.

- Będą to monitoring, system dostępu, nagłośnienie, oraz internet bezprzewodowy typu hot-spot. Są to inwestycje, które będą realizowane sukcesywnie, nie będące pod presją czasu. Nie są one bowiem niezbędne do przyznania klubowi licencji pierwszoligowej - wyjaśnił szef właściciela obiektów przy Traugutta.

[link]
BKS
LECHIA
władcy północy

Kiju

Post autor: Kiju » 10.01.2008, 14:48

Wykonawca, aby wjechać ciężkim sprzętem na główną płytę, będzie musiał przebić się przez któryś z tuneli pod trybunami stadionu. Prawdopodobnie będzie trzeba jeden z nich tymczasowo zlikwidować.

--------------------------------------

co to za tunele?jakies umocnienia poniemieckie?
Obrazek

Post autor: NajwiększyHooliganWPolsce » 10.01.2008, 15:14

Kiju pisze:Wykonawca, aby wjechać ciężkim sprzętem na główną płytę, będzie musiał przebić się przez któryś z tuneli pod trybunami stadionu. Prawdopodobnie będzie trzeba jeden z nich tymczasowo zlikwidować.

slyszales o czyms takim jak tunele pod trybunami, zeby mogly wjechac na murawe np. karetki? [link] są po prostu za małe na ten sprzęt co ma tam wjechac i bedzie trzeba go "poszerzyć" Kapujesz?
BKS
LECHIA
władcy północy

Kiju

Post autor: Kiju » 10.01.2008, 15:48

NajwiększyHooliganWPolsce pisze:
Kiju pisze:Wykonawca, aby wjechać ciężkim sprzętem na główną płytę, będzie musiał przebić się przez któryś z tuneli pod trybunami stadionu. Prawdopodobnie będzie trzeba jeden z nich tymczasowo zlikwidować.

slyszales o czyms takim jak tunele pod trybunami, zeby mogly wjechac na murawe np. karetki? [link] są po prostu za małe na ten sprzęt co ma tam wjechac i bedzie trzeba go "poszerzyć" Kapujesz?

:lol:

Zle zrozumialem :oops: ,myslalem ze pod murawą cos jest... :D
Obrazek

nagi

Post autor: nagi » 14.01.2008, 20:59

10 stycznia Spółka Jarocin Sport podpisała umowę z firmą Kaszub z miejscowości Kiełpino k. Kartuz, która wygrała przetarg na budowę boiska na terenie należącym do spółki. Pełnowymiarowe boisko ze sztuczną nawierzchnią w Jarocinie(JKS Jarota), którego budowa ma się zakończyć już w kwietniu, będzie trzecią tego typu inwestycją w Wielkopolsce.
W ramach zaplanowanych prac na terenie 7,775 m2 powstanie oświetlone i ogrodzone płotem boisko do gry w piłkę nożną ze sztuczną trawą. Teren wokół boiska zostanie ponadto wyłożony kostką brukową, za bramkami pojawią się piłkochwyty, a z trybun sportowe zmagania będzie mogło obserwować 275 fanów piłki nożnej. Jeżeli pogoda będzie sprzyjała inwestycji pierwsze prace na boisku ruszą już w przyszłym tygodniu. Koszt inwestycji oszacowano na 2.159.999,74 zł brutto.

źródło: jarocin.pl
LIGA TO CHLEB POWSZEDNI,LIGA MISTRZÓW TO ŚWIĘTO,ALE NIC TAK NIE EKSCYTUJE JAK KADRA!!!!!!!

Torfiorz

Post autor: Torfiorz » 15.01.2008, 14:30

oficjalna pisze:W związku z wielkim zainteresowaniem kibiców prezentujemy projekt graficzny trybuny północnej bełchatowskiego stadionu, która zostanie oddana do użytku w listopadzie. W porównaniu z przeciwległą trybuną południową obecna inwestycja będzie przede wszystkim całkowicie zadaszona, węższa (zamiast ośmiu sześć sektorów) a II przeszklone piętro pozbawione siedzisk spełniać będzie m.in. funkcje gastronomiczne. W pełni wykorzystane zostaną również wnętrza i zaplecze trybuny.

Trybuna północna posiadać będzie dwa wejścia: dla kibiców GKS od ul. Sportowej specjalnym korytarzem wokół parkingu oraz dla przyjezdnych od ul Czyżewskiego.

Dzięki sprzyjającej pogodzie coraz liczniejsza ekipa budowlana rozpocząć ma w przyszłym tygodniu stawianie ścian.
Obrazek
Obrazek
[link]
Szycie flag na płot, sektorówek, machajek ...
Hafty, naszywki, poduszki, rękawiczki, bluzy, spodnie dresowe, czapki polarowe i rybaczki ...

Post autor: NajwiększyHooliganWPolsce » 15.01.2008, 14:33

dzisiaj zaczeło się stawianie oświetlenia na Lechii [link]
BKS
LECHIA
władcy północy

Kiju

Post autor: Kiju » 15.01.2008, 17:05

Torfiorz pisze:
oficjalna pisze:W związku z wielkim zainteresowaniem kibiców prezentujemy projekt graficzny trybuny północnej bełchatowskiego stadionu, która zostanie oddana do użytku w listopadzie. W porównaniu z przeciwległą trybuną południową obecna inwestycja będzie przede wszystkim całkowicie zadaszona, węższa (zamiast ośmiu sześć sektorów) a II przeszklone piętro pozbawione siedzisk spełniać będzie m.in. funkcje gastronomiczne. W pełni wykorzystane zostaną również wnętrza i zaplecze trybuny.

Trybuna północna posiadać będzie dwa wejścia: dla kibiców GKS od ul. Sportowej specjalnym korytarzem wokół parkingu oraz dla przyjezdnych od ul Czyżewskiego.

Dzięki sprzyjającej pogodzie coraz liczniejsza ekipa budowlana rozpocząć ma w przyszłym tygodniu stawianie ścian.
Obrazek
Obrazek

Niezbyt duza pojemnosc tego sektora...

Po przebudowie,gdzie bedzie sie miscil nowy sektor gosci?
Obrazek

Post autor: NajwiększyHooliganWPolsce » 15.01.2008, 17:13

to będzie właśnie sektor gości.
BKS
LECHIA
władcy północy

ODPOWIEDZ