CHOREOGRAFIA RUNDY JESIENNEJ

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
rts

CHOREOGRAFIA RUNDY JESIENNEJ

Post autor: rts » 27.12.2007, 14:21

Choreo Jesieni

W końcu są - wyniki na najlepszą choreografię minionej jesieni na polskich trybunach.

To zaszczytne miano trafia do ultrasów Widzewa Łódź! Zwycięska oprawa zaprezentowana została w sierpniu na sektorze w Poznaniu. To pierwsza w historii naszych rankingów prezentacja, która okazała się najlepszą w rundzie, a była stworzona na wyjeździe. Składała się ona z dwuczęściowej sektorówki kibica z racą, stylizowaną na logo NBA oraz transparentem na płot z głównym hasłem tejże własnie ligi - "I Love This Game!". Dodatkowo po opadnięciu płótna na sektorze pojawiły się transparenty na dwóch kijach okraszone czerwonymi racami. Na 1000 możliwych punktów zdobyła 733 pkt!

Srebny medal przypadł ultrasom Lecha Poznań za październikową choreografię na meczu z Legią Warszawa. Przedstawiała ona lechickiego bobasa namalowanego na sektorówce, na tle niebieskiego tła kartonowego wraz z napisem "Od kołyski tak się kręci fanatycznie pierdolnięci" na chmurkowym transparencie. Zabrakło jej 120 pkt do pierwszego miejsca.

Trzecie miejsce na podium zajęli kibice innej łódzkiej drużyny - ŁKSu. Prezentacja przedstawiała głowę orła namalowanego na płótnie, na tle chorągiewek w barwach klubu i miasta wraz z transparentami na płot "Od Prawie Stu Lat Nadajemy W Tym Tonie", "Wierni I Dumni Jak Orzeł w Koronie". Sierpniowa choreografia meczu z Legią Warszawa zebrała 516 pkt.

Sklasyfikowano 30 opraw wśród ktorych znalazło się aż sześć opraw Widzewa. Ponadto pięć Lecha, trzy Wisły Kraków, ŁKS Łódź i Jagiellonii, dwie Motoru i Górnika oraz po jednej GKSu Katowice, Arki, Korony, Cracovii, Stomilu, Legii i Zagłębia Sosnowiec.

Podział 86 głosujących na kluby przedstawiaja się następująco:
11 głosów - Legia Warszawa, Widzew Łódź
10 głosów - Lech Poznań
9 głosów - Korona Kielce
6 głosów - Wisła Kraków, Jagiellonia Białystok, Zagłębie Sosnowiec
3 głosy - Motor Lublin, Pogoń Szczecin, Zagłębie Lubin
2 głosy - Ruch Radzionków, Odra Opole, ŁKS Łomża, Lechia Gdańsk, GKS Tychy, Wisłoka Dębica
1 głos - Ruch Chodzów, Ruch Wysokie Maz., Dyskobolia Grodzisk Wlkp., Cracovia Kraków, Podbeskidzie Bielsko-Biała, GKS Katowice

Oto pełne wyniki głosowania:

1. I Love This Game - Widzew Łódź - 733 pkt
Obrazek
Obrazek

2. Fanatycznie Pierdolnięci - Lech Poznań - 613 pkt
Obrazek

3. Orzeł - ŁKS Łódź - 516 pkt
Obrazek

4. Fanatyczny Styl - GKS Katowice - 442 pkt
Obrazek

5. To Co Dla Was Jest Sufitem - Widzew Łódź - 333 pkt
Obrazek

6. Arka Gdynia - Arka Gdynia - 331 pkt
[link]

7. TKM - Jagiellonia Białystok - 244 pkt
[link]

8. Miasto Nam Przychylne - Jagiellonia Białystok - 214 pkt
[link]

9. Ultra Aktywni - Korona Kielce - 213 pkt
[link]

10. 100% LPU - Lech Poznań - 175 pkt
[link]

11. Patra Mori - Motor Lublin - 160 pkt
[link]

12. Imperium Poznańskie - Lech Poznań - 154 pkt
[link]

13. Bułgarska - Lech Poznań - 139 pkt
[link]

14. Queen Of Poland - Wisła Kraków - 138 pkt
[link]

15. Łódź By Night - Widzew Łódź - 137 pkt
[link]

16. Przy Tobie Pozostać - Widzew Łódź - 127 pkt
[link]
[link]

17. Bogowie Trybun - Wisła Kraków - 125 pkt
[link]
[link]

18. Ludzie Są Po To... - Widzew Łódź - 99 pkt
[link]

19. Reaktywacja - Cracovia Kraków - 98 pkt
[link]

20. Rodowici Łodzianie - ŁKS Łódź - 92 pkt
[link]

21. Wyjazd Rzecz Święta - Wisła Kraków - 73 pkt
[link]

22. Ultras Non-Limits - Górnik Zabrze - 70 pkt
[link]
[link]

23. My Się Nie Poddamy - Jagiellonia Białystok - 64 pkt
[link]
[link]

24. Jeden Zwycięzca - Stomil Olsztyn - 58 pkt
[link]

25. 5 Lat e-Lecha - Lech Poznań - 54 pkt
[link]

26. Karty - Motor Lublin - 53 pkt
[link]

27. Komunistyczny Pochód - Legia Warszawa - 52 pkt
[link]

28. Weźcie Się W Garść - ŁKS Łódź - 50 pkt
[link]

29. Świątynia Sportu - Górnik Zabrze - 44 pkt
[link]

30. Fanatycy Znad Brynicy - Zagłębie Sosnowiec - 43 pkt
[link]

iparts.pl
maciej!

Post autor: maciej! » 27.12.2007, 14:32

Znów ja i znów filmik, który daje dużo do myślenia:

http://www.youtube.com/watch?v=27XyGtuZY2E
ROBOTNICZE TOWARZYSTWO SPORTOWE

esenes

Post autor: esenes » 27.12.2007, 14:55

Widzew zdominował reszte, oprawa była miazdząca ;). Co do Ultarsów Górnika, to widac że chłopaki się rozkręcaja, są to młode chłopaki, jak widac nie brak im zapału. Wyróżnienie rundy powinno poleciec do GieKSiarzy, co oni wyprawiają na swoim stadionie jest naprawde niemozliwe. Ich oprawa z motywem "Fanatyczny styl zycia" zajebiscie mi sie podoba ;). Tyle mojego, działac chłopaki, działac ;).

Ps. i oczywiście poleciało do nich, zapomniałem dodac ;).
We'll never surrender !

sytam*

Post autor: sytam* » 27.12.2007, 15:13

esenes pisze:Widzew zdominował reszte, oprawa była miazdząca ;). Co do Ultarsów Górnika, to widac że chłopaki się rozkręcaja, są to młode chłopaki, jak widac nie brak im zapału. Wyróżnienie rundy powinno poleciec do GieKSiarzy, co oni wyprawiają na swoim stadionie jest naprawde niemozliwe. Ich oprawa z motywem "Fanatyczny styl zycia" zajebiscie mi sie podoba ;). Tyle mojego, działac chłopaki, działac ;).

Chyba zartujesz.Folie robily wrazenie moze z 3lata temu.Dla mnie ta oprawa nawet nie jest na pierwsza 20tke.pomyslu zero moze tylko troche pochwaly nalezy sie za sporo pracy i estetyke.Folie byly jzu na polskich stadionach miliony razy poczynając od ekip pierwszo ligowych koncząc na A-klasowych.

A1986

Post autor: A1986 » 27.12.2007, 15:15

Tej rts a nie szło już nazwać normalnie tematu, że to wyniki na choreo jesieni? Tylko musiałeś swoje klubowe wkręty zapodać?! Zajeżdza trochę onetownią. Te forum nigdy nie wyjdzie na prostą :| Na forach klubowych jakoś idzie normalnie podejść do tematu i nie spinać się na ogłoszone wyniki.

Widzewowi gratuluje!

Pozdrawiam

Legioholic

Post autor: Legioholic » 27.12.2007, 15:35

jak dla mnie oprawa Widzewa bezkonkurencyjna a jeszcze jak widze ten filmik to naprawde swietne i to na wyjezdzie...
Gratulacje
Legia Warszawa

yogiPOLSKA

Post autor: yogiPOLSKA » 27.12.2007, 20:58

sytam* pisze:
esenes pisze:Widzew zdominował reszte, oprawa była miazdząca ;). Co do Ultarsów Górnika, to widac że chłopaki się rozkręcaja, są to młode chłopaki, jak widac nie brak im zapału. Wyróżnienie rundy powinno poleciec do GieKSiarzy, co oni wyprawiają na swoim stadionie jest naprawde niemozliwe. Ich oprawa z motywem "Fanatyczny styl zycia" zajebiscie mi sie podoba ;). Tyle mojego, działac chłopaki, działac ;).

Chyba zartujesz.Folie robily wrazenie moze z 3lata temu.Dla mnie ta oprawa nawet nie jest na pierwsza 20tke.pomyslu zero moze tylko troche pochwaly nalezy sie za sporo pracy i estetyke.Folie byly jzu na polskich stadionach miliony razy poczynając od ekip pierwszo ligowych koncząc na A-klasowych.

To pokaż mi "miszczu" fotkę z chociażby jednej takiej folii jak ta!!. ROzumiem folie na płot itp. Ale takiej wielkiej ja bynajmniej jeszcze nie spotkalem, do tego taka ilosc piro :shock: Jeśli uważasz że to jest słabe to ja nie mam pytań.... :roll:
Polonia Bydgoszcz & Stomil Olsztyn

Romano

Post autor: Romano » 27.12.2007, 23:47

A co to w ogóle jest? :shock: Chociaż dobrze że my nie jesteśmy tam ujęci.Może troche staromodny jestem ,ale ilu ludzi obchodzi ilość baloników i chorągiewek na meczu?Faktycznie tylu sie tym pasjonuje że nawet jakies punktacje są robione?

aqq08

Post autor: aqq08 » 28.12.2007, 01:02

Romano pisze:A co to w ogóle jest? :shock: Chociaż dobrze że my nie jesteśmy tam ujęci.Może troche staromodny jestem ,ale ilu ludzi obchodzi ilość baloników i chorągiewek na meczu?Faktycznie tylu sie tym pasjonuje że nawet jakies punktacje są robione?
wiesz nie którzy zaczeli tutaj ekipy po tym oceniac :lol:

radekKKS

Post autor: radekKKS » 28.12.2007, 01:11

Nareszcie obiektywne i sprawiedliwe wyniki ;) Widzewowi za oprawa "I Love This game" należało sie pierwsze miejsce... Co do nazwy tematu mam pewne zastrzeżenie :) ale już sie nie czepiajmy :D równie dobrze mogłeś pogrubić 5 opraw Lecha czy chodźby 3 ŁKSu (chociaż najlepszym rozwiązaniem było by nikogo nie pogrubiać 8) ) Ale już sie przyzwyczaiłem do tego że mało który widzewiak stara sie być obiektywny :lol:
Obrazek

chojny widzew

Post autor: chojny widzew » 28.12.2007, 01:31

Romano pisze:A co to w ogóle jest? :shock: Chociaż dobrze że my nie jesteśmy tam ujęci.Może troche staromodny jestem ,ale ilu ludzi obchodzi ilość baloników i chorągiewek na meczu?Faktycznie tylu sie tym pasjonuje że nawet jakies punktacje są robione?
Kogoś widac to obchodzi skoro nawet 4 ligowe ekipy z najgorszych dziur, z "młynkiem" 10 osobowym machają chorągiewkami czy balonikami (co uważam za parodię). Powiem szczerze, że wasze (Lechistów) podejście do kwestii ultraski zawsze mnie dziwiło. Niby, podkreślacie na każdym kroku, że macie wyjebane na te sprawy, a z drugiej strony działają u Was ultrasi (Greengos czy jakoś tak) i coś tam próbują robic. Dla mnie jednak pewna niekonsekwencja. Jakby nie patrzec to generalnie ekipy z czółówki tego rankingu a także więkoszośc z niższych miejsc są co najmniej niezłe także w innych aspektach kibicowskich, choc i dla mnie ultras ma drugorzędne znaczenie. Wg. mnie trochę w złym kierunku to idzie - za mało jest spontaniczności a za dużo reżyserii, sztuczności.

dno

Post autor: dno » 28.12.2007, 01:37

radekKKS pisze:Nareszcie obiektywne i sprawiedliwe wyniki ;) Widzewowi za oprawa "I Love This game" należało sie pierwsze miejsce... Co do nazwy tematu mam pewne zastrzeżenie :) ale już sie nie czepiajmy :D równie dobrze mogłeś pogrubić 5 opraw Lecha czy chodźby 3 ŁKSu (chociaż najlepszym rozwiązaniem było by nikogo nie pogrubiać 8) ) Ale już sie przyzwyczaiłem do tego że mało który widzewiak stara sie być obiektywny :lol:
Ja nie wiem jakim cudem to jest niepoprawione jeszcze.Czy to jest forum Widzewa czy kibiców z całej Polski?
W sumie dawne napinki ŁKS-Widzew już tu ucichły , ale coś jest nie halo.Najpierw przed meczem z Bełchatowem napinka karolinek i innych wynalazków , teraz to i zero reakcji.Już nawet nie próbujecie udawac?

chojny widzew

Post autor: chojny widzew » 28.12.2007, 01:41

Kolega rts po prostu skopiował temat z naszego forum - tam jest taki sam tytuł tematu i pogrubione są nasze oprawy. Dlatego wyszło jak wyszło, niech mod zmieni tytuł i po problemie.

radekKKS

Post autor: radekKKS » 28.12.2007, 11:57

Swoją drogą oprawa eŁKSy nr 20 o ile dobrze pamiętam także składała sie z dwóch części 8)
Obrazek

WhiteFanatic

Post autor: WhiteFanatic » 28.12.2007, 13:37

wogole to to jest wlasnie 2 czesc...
1. oprawa to Wojwnik (nie znalazl sie w rankingu :? )
2. kartony i strobo w barwach klubu...po zwinieciu odrazu pojawila sie sektorowka i ze wzgledu na wczesniejsze piro byla malo widoczna

dno

Post autor: dno » 28.12.2007, 23:33

O , w połowie się udało...
Ostatnio zmieniony 29.12.2007, 11:01 przez dno, łącznie zmieniany 1 raz.

BornToBeRed

Post autor: BornToBeRed » 29.12.2007, 01:46

Nie nadal rządzisz ty.....

Derles(RTS)

Post autor: Derles(RTS) » 31.12.2007, 12:42

Wyjazdowe Choreo Jesieni

Tradycyjnie głównemu konkursowi na Choreografie Rundy towarzyszy również osobny na te robione na wyjazdach.

Najlepszą oprawę wyjazdową tej jesieni przygotowali kibice Widzewa Łódź na sierpniowym wyjeździe do Poznania. Składała się ona z dwuczęściowej sektorówki kibica z racą, stylizowaną na logo NBA oraz transparentem na płot z głównym hasłem tejże własnie ligi - "I Love This Game!". Dodatkowo po opadnięciu płótna na sektorze pojawiły się transparenty na dwóch kijach okraszone czerwonymi racami. Prezentacja ta zmiażdzyła całą resztę stawki i zdobyła aż 936 pkt na 1000 możliwych!

Na drugim miejscu z wynikiem 468 pkt uplasowała się oprawa Lecha Poznań z września. Sektorówka zatytułowana "Imperium Poznańskie" bardzo dobrze wkopmonowała się w sektor gości Wisły Kraków.

Brązowy medal wyjazdowej jesieni zdobyła prezentacja Jagiellonii Białystok także z wyjazdu na Reymonta. Sektorówka z rycerzem na tle miasta oraz transparentem z hasłem "Kraków - miasto od wieków nam przychylne" zgromadziła 433 pkt.

Sklasyfikowano 15 opraw wśród ktorych znalazły się trzy oprawy ŁKS Łódź i Lecha, dwie Widzewa oraz po jednej Jagiellonii, Wisły Kraków, Legii, Lechii, Górnika, Olimpii i Korony.

Podział 86 głosujących na kluby przedstawiaja się następująco:
12 głosów - Lech Poznań
11 głosów - Widzew Łódź
10 głosów - Legia Warszawa
9 głosów - Korona Kielce
8 głosów - Zagłębie Sosnowiec
6 głosów - Wisła Kraków, Jagiellonia Białystok
3 głosy - Motor Lublin, Odra Opole, Zagłębie Lubin
2 głosy - ŁKS Łomża, Ruch Radzionków, Wisłoka Dębica
1 głos - Lechia Gdańsk, Ruch Chorzów, Ruch Wysokie Maz., Cracovia Kraków, Pogoń Szczecin, GKS Katowice, Polonia Bytom, GKS Tychy, Podbeskidzie Bielsko-Biała.

Oto pełne wyniki głosowania:

1. I Love This Game - Widzew Łódź - 936 pkt
Obrazek
Obrazek

2. Imperium Poznańskie - Lech Poznań - 468 pkt
Obrazek

3. Miasto Nam Przychylne - Jagiellonia Białystok - 433 pkt
Obrazek

4. Rodowici Łodziane - ŁKS Łódź - 241 pkt
Obrazek

5. Wyjazd Rzecz Święta - Wisła Kraów - 213 pkt
Obrazek