Kibic Żydem XXI wieku [Janusz Korwin-Mikke]

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

Bonjo

Post autor: Bonjo » 26.12.2007, 20:37

PS: Ludzie typu Mikke są zagrożeniem cywilizacji. Zastanówcie się ile byłoby procesów, gdyby wszedł przepis o strzelaniu do kibiców z ostrej amunicji.
Teraz przepisu nie ma, a i tak strzelaja :shock: A co najlepsze, ani widu i słychu jakiegokolwiek procesu...
Częstochowski Klub Motocyklowy "WŁÓKNIARZ"

iparts.pl
PawełTSW

Post autor: PawełTSW » 26.12.2007, 21:24

1968 pisze:
PawełTSW pisze:
poparciem spolecznym (w wyborach, bo rzeczywiste jest duzo wieksze) w granicach ~2% trudno jest cokolwiek zrobic
No właśnie, to poparcie dużo mówi. Jego pomysły dla większości Polaków wydają się poronione.
Po prostu większość Polaków to głupcy wierzący w puste farmazony największych partii. :roll:
Albo jest tak jak mówisz, albo wręcz przeciwnie, czyli wszyscy przejrzeli już, że JKM to zwykły szarlatan, któego pomysły są utopijne.

Myślę, że tak jak ktoś wyżej napisał, temat powinien być zamknięty a dalsza polemika nad słusznością myśli pana Korwina nie ma sensu. Każdy może pisać felietony i przedstawiać w nich swoje myśli, tylko czasami pasowałoby się zastanowić nad sensem ich publikacji, bo jak wszyscy wiemy większość jego pomysłów nigdy nie zostanie wprowadzona w życie.

Scpn

Post autor: Scpn » 26.12.2007, 21:59

Albo jest tak jak mówisz, albo wręcz przeciwnie, czyli wszyscy przejrzeli już, że JKM to zwykły szarlatan, któego pomysły są utopijne.
Szczerze w to wątpię, niestety mamy bardzo bezmózgie społeczeństwo - stado Homerów Simpsonów bez własnego zdania.

Ludzie lecą na "cud gospodarczy", albo "Polskę solidarną"... bo fajnie brzmi - a konkrety ich nie obchodzą. Szczególnie że w tym wszystkim nie ma żadnych konkretów.
(M)!

van.dal

Post autor: van.dal » 26.12.2007, 23:23

Bonjo chcialem ci podziekowac za znakomity tekst ktory mi poleciles ale chcialbym zaowarzyc ze weszles tym samym na moja prywatnosc o ktorej pan jan tak duzo mowi jak ja pisze i czy uzywam kropek czy myslnikow to moja prywatna sprawa wazne ze rozumiesz co pisze a stwierdzam to po tym ze masz chcec odpowiadac na moje posty ale do rzeczy
van.dal napisał:
niewiem co pan jkm chcial przez ten artykul osiagnac moze wybielic nas kibicow (potecjalnych swoich wyborcow)

Janusz Korwin-Mikke w tym artykule po prostu wyrazil swoje zdanie. Czy to az tak trudne do zrozumienia?
chcialbym cie zapytac czy zajesz sobie sprawe ze polityk (typu jkm) mowiac na jakis temat ma zawsze ukryty cel a prywatne zdanie wyraza w domu zonie lub najblizszym
van.dal napisał:
czesto oskarzanych o poglady skrajnie prawicowe i antysemityzm przeciez w polityce jest to niedopuszczalne i niemogl by sobie pozwolic by jego wyborcy uchodzili wlasnie za takich ludzi bylby to paradoks na skale swiatowa

Czemu nie moglby sobie pozwolic? JKM to nie jest jeden z tych posłów, ktorych zawodem jest bycie "parlamentarzystą". Dlatego wydaje mi sie ze ma gdzies, kto jest jego wyborcą. Wyraza on swoje zdanie ktore przy okazji popierane jest przez niektorych kibicow. A jesli uwazasz ze to paradoks na skale swiatowa ( ) to co powiedziec np. o NPD w Niemczech czy Lidze Polnocnej we Wloszech, ktorzy wyborcow maja duzo bardziej skrajnych niz JKM.
oczywiscie ze nie jest poniewaz nie przekracza progu wyborczego ale jego chec wdrazania swoich teori mowi to ze chcialby byc nim bo ja sobie nie wyobrazam rzadzenia bez bycia parlametarzysta chyba ze mowimy o rozwiazaniu jego po dojsciu do wladzy przez wyzej wymienionego
a liga polnocna we wloszech nie kryje sie ze swojimi pogladami i ma wyborcow o tych samych pogladach
van.dal napisał:
wracajac do paradoksow to paradoksem jest juz to ze konserwatywny liberal popiera zachowanie ludzi ktorzy uwazani sa za skrajnych prawicowcow wrecz nacjonalistow

Konserwatywny liberalizm w wydaniu JKM to wlasnie skrajna prawica ("na prawo jest już tylko mur") Dlatego tez ma elementy wspolne z nacjonalizmem.

van.dal napisał:
w artykule widac czysta demagogie autor nawet nie staral sie jej delikatnie zatuszowac i sadze ze ty Bonjo tez z latwoscia ja zaowarzasz

"Socjalizm to ustroj, w ktorym bohatersko pokonuje się przeszkody nie znane w innych ustrojach".
JKM pokazuje banalne rozwiazania tych problemow ktore SĄ mozliwe do zrealizowania. Dlatego nie zgadzam ze stwierdzeniem ze to demagogia.
widzisz kolego ty nie zgadzasz sie z tym a dla mnie to oczywiste jak sadzisz ile te proste rozwiazania zajely by czasu by je wdrozyc
mamy konstytucje wiaza nas prawa miedzynarodowe jak sadzisz czy pan jkm bylby w stanie przeforsowac z swoja partia ta cala biurokracje czy jako kraj nie zeszlibysmy na margines i mowiono by o nas tak jak dzis mowi sie o bialorusi czy w kapitalizmie stworzonym przez tego polityka obce firmy nie baly by sie inwestowac szczerze watpie by nawet bedac przy wladzy jkm pozwolil by sobie na niektore swe pomysly dlatego uwazam ze to demagogia
van.dal napisał:
skoro pan jkm zaglada na ta strone a tak jest napisane w artykule to czemu nie sprubuje podjac z nami debaty z jego artykulu wynika ze chetnie by nam pomugl powolujac sie na jakies artykuly kk. ktore nas chronia tylko jak sam mowi nie sa respektowane przez nasza wladze

Nie pisze zapewne dlatego, ze od razu zlecialo by sie stado baranow krytykujacych go. Wiec rowniez nie byloby sensu wdawac sie w dyskusje. JKM wyraza swoje zdanie i niech kazdy je oceni.
Zreszta gdyby na tym forum pisal to znowu bylyby oskarzenia o "populizm"
sa sposoby by mozna bylo prowadzic taka debate od pilnowania porzadku sa medatorzy i przy checiach zainteresowanyh strony bylo by to mozliwe przeprowadzic czysta dyskusje ale jak pisalem nie pisanie tylko dzialanie

Bonjo

Post autor: Bonjo » 26.12.2007, 23:49

Bonjo chcialem ci podziekowac za znakomity tekst ktory mi poleciles ale chcialbym zaowarzyc ze weszles tym samym na moja prywatnosc o ktorej pan jan tak duzo mowi jak ja pisze i czy uzywam kropek czy myslnikow to moja prywatna sprawa
To rowniez moja sprawa, bo ten post kierujesz do mnie i marnujesz moj czas na zrozumienie o co Ci chodzi ;)
chcialbym cie zapytac czy zajesz sobie sprawe ze polityk (typu jkm) mowiac na jakis temat ma zawsze ukryty cel a prywatne zdanie wyraza w domu zonie lub najblizszym
I tym wlasnie JKM rozni sie od "politykow", ze swoje zdanie na dany temat wyraza na blogu czy tez w roznych felietonach, a nie tylko mowi zonie i najblizszym :P
oczywiscie ze nie jest poniewaz nie przekracza progu wyborczego ale jego chec wdrazania swoich teori mowi to ze chcialby byc nim bo ja sobie nie wyobrazam rzadzenia bez bycia parlametarzysta chyba ze mowimy o rozwiazaniu jego po dojsciu do wladzy przez wyzej wymienionego
Chodzilo mi o ludzi, ktorzy w zyciu nigdy nie robili nic innego oprocz bycia poslem.
a liga polnocna we wloszech nie kryje sie ze swojimi pogladami i ma wyborcow o tych samych pogladach
JKM nie kryje sie ze swoimi pogladami i ma wyborcow o tych samych pogladach.
widzisz kolego ty nie zgadzasz sie z tym a dla mnie to oczywiste jak sadzisz ile te proste rozwiazania zajely by czasu by je wdrozyc
mamy konstytucje wiaza nas prawa miedzynarodowe jak sadzisz czy pan jkm bylby w stanie przeforsowac z swoja partia ta cala biurokracje czy jako kraj nie zeszlibysmy na margines i mowiono by o nas tak jak dzis mowi sie o bialorusi czy w kapitalizmie stworzonym przez tego polityka obce firmy nie baly by sie inwestowac szczerze watpie by nawet bedac przy wladzy jkm pozwolil by sobie na niektore swe pomysly dlatego uwazam ze to demagogia
Po 1. JKM nie moze dojsc do wladzy, co najwyzej UPR ktorego Korwin jest czlonkiem. A ta partia nie ma az tak skrajnego programu ;)
Po 2. Czemu obce firmy mialy by sie bac inwestowac? Bo podatki za niskie? Bo biurokracja ograniczona do minimum? Bo nie trzeba tysiecy zezwolen i koncesji?
sa sposoby by mozna bylo prowadzic taka debate od pilnowania porzadku sa medatorzy i przy checiach zainteresowanyh strony bylo by to mozliwe przeprowadzic czysta dyskusje ale jak pisalem nie pisanie tylko dzialanie
Chcesz podyskutowac z JKM to napisz mu maila albo komentarz na blogu.
Częstochowski Klub Motocyklowy "WŁÓKNIARZ"

Żoliborski

Post autor: Żoliborski » 27.12.2007, 01:52

Ten tekst był już zamieszczany na forum niejednokrotnie ;]
Obrazek

pajo

Post autor: pajo » 27.12.2007, 17:29

No i co z tego ze byl,dla wiekszosci pojawil sie teraz i teraz o nim dyskutuja ale znalazlo sie paru baranow ktorzy sie malo nie spuszcza bo temat juz byl bo trzeba go zamknac itd.nie chcesz to ku*** nie czytaj.Przepraszam za rozmywanie tematu :D

pijzemna

Post autor: pijzemna » 27.12.2007, 17:58

macie moze jakiegos linka do internetowej wersji tego tekstu?? dla tych, ktorych swiezbi zeby napisac:"wystarczy poszukac" informuje - szukalem, nie znalazlem.
a tak w temacie - artykul jaki jest kazdy widzi. szkoda ze Mikke i jego artykuly nie ciesza sie wieksza poczytnoscia i odzewem. a nazywanie go populista - jak dla mnie to swiadczy o tym, ze ktos gowno sie zna na polityce.

ODPOWIEDZ