Kibic Żydem XXI wieku [Janusz Korwin-Mikke]

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

bykoBytovia

Post autor: bykoBytovia » 24.12.2007, 19:39

No kurde same fakty. Nic dodać nic ująć.
razem z chlopakami chodzimy po miescie kinkanascie centymetrow nad chodnikami

iparts.pl
Klossu

Post autor: Klossu » 24.12.2007, 19:57

Jak dla mnie to szuka po prostu sobie wyborców wśród sporej rzeszy kibiców. Co wy myślicie, że polepszy nam warunki bytowania? Że będzie popierał organizowanie grilla i zakaże policji interweniować w razie awantur? Myślicie, że nie ugnie się przed opinią publiczną i nie będzie walczył ze "stadionowymi bandytami"? Gówno prawda panowie. Nie dajmy się zwariować jakiemuś panu , który nie przekracza nigdy progu wyborczego...

osfp

Post autor: osfp » 24.12.2007, 20:14

ale przed jakimi wyborami? O czym Ty mówisz? Jak ktoś Nas beszta to źle i jak ktoś staje w obronie też źle? Więcej jest ludzi którzy głosowaliby na tych co kibiców zamknęliby w wiezieniach wiec nie mow o przypodobaniu sie

Klossu

Post autor: Klossu » 24.12.2007, 20:22

Po prostu trudno nie odczuć takiego wrażenia. Jedni próbują przypodobać się ludziom poprzez walkę z ekscesami na stadionach i poza nimi, wychodzi jak wychodzi więc każdy kiedy słyszy o walce z chuliganami puka się w czółko z niedowierzaniem. Mikke jak dla mnie wpadł na inny, niekonwencjonalny sposób aby zachęcić do siebie ludzi w kwestii walki z "kibolami". Ja tam osobiście nie wierzę żadnemu politykowi, jestem wyznawcą spiskowej teorii dziejów :lol:

13%

Post autor: 13% » 24.12.2007, 20:24

Widzę, że kolegom powyżej chciało się czytać cały tekst :roll:
Odpowiadam: traktować kibiców jak normalnych ludzi. Jeśli rozrabiają - fotografować i zmuszać bezwzględnie do zapłacenia za szkody. Jeśli atakują policję - strzelać ostrymi nabojami.

I po trzech tygodniach problem zniknie.

Państwo, które uważa, że zabicie obywatela atakującego przedstawiciela prawa jest czymś strasznym
i tak dalej i tak dalej

a teraz przeczytajcie jeszcze raz w całości.

g-20

Post autor: g-20 » 24.12.2007, 20:45

13% pisze:Widzę, że kolegom powyżej chciało się czytać cały tekst :roll:
Odpowiadam: traktować kibiców jak normalnych ludzi. Jeśli rozrabiają - fotografować i zmuszać bezwzględnie do zapłacenia za szkody. Jeśli atakują policję - strzelać ostrymi nabojami.

Państwo, które uważa, że zabicie obywatela atakującego przedstawiciela prawa jest czymś strasznym
i tak dalej i tak dalej

Dokładnie też mnie to razi :]

abcabc

Post autor: abcabc » 24.12.2007, 21:30

i tak dalej i tak dalej

przeczytałem w całości i ...

PS. Mój pomysł sprzed 30 lat (wydzielić na stadionach osobne sektory: "Zielony" na którym policja chroniłaby widzów - i "czerwony" - na którym kibice mogliby się nawet pozabijać, gdyby chcieli) jest obecnie wprowadzana (w złagodzonej wersji) w życie. Powstają "sektory rodzinne" - na które mogą bezpiecznie wchodzić kobiety i dzieci. Niestety: Policja nie wiadomo po co pilnuje porządku również na pozostałych.

jeśli wprowadzić plan Policja chroniłaby widzów, którzy nie chcą mieć nic wspólnego z hoolsami i tylko tych. Skoro byś ich atakowałby to oznacza, ze atakowałbyś ich bez powodu więc uważam, ze Policja w takim przypadku miałaby zupełne prawo strzelać z ostrej bez ostrzeżenia. Reguły byłyby proste, chcesz walki idziesz na czerwone, chcesz spokoju idziesz na zielone i tylko te chroni Policja. Skoro Policja chroni tylko tych, którzy chcą być chronieni to po co ją atakować ??

skonczzzbednapolemika

Post autor: skonczzzbednapolemika » 24.12.2007, 22:20

pozatym wezcie pod uwage ze w policji nie zawsze pracuja inteligenci i wypadki przy pracy pewnie zdarzaly by sie im jeszcze czesciej niz teraz tyle ze skutki byly by katastroflane (zabijanie przypadkowych osob czy nawet za lekki wybryk )

Bonjo

Post autor: Bonjo » 24.12.2007, 22:53

Klossu pisze:Jak dla mnie to szuka po prostu sobie wyborców wśród sporej rzeszy kibiców. Co wy myślicie, że polepszy nam warunki bytowania? Że będzie popierał organizowanie grilla i zakaże policji interweniować w razie awantur? Myślicie, że nie ugnie się przed opinią publiczną i nie będzie walczył ze "stadionowymi bandytami"? Gówno prawda panowie. Nie dajmy się zwariować jakiemuś panu , który nie przekracza nigdy progu wyborczego...
Gdyby Korwin uginal sie pod opinia publiczna, to juz dawno bylby w sejmie ;) On ma swoje zdanie i ma gdzies czy dostanie sie do sejmu. A to ze mowi PRAWDĘ i rzeczy oczywiste nazywasz populizmem? JKM proponuje konkretne pomysly i wg mnie one sa duzo lepsze od obecnej "walki z chuliganstwem".
Częstochowski Klub Motocyklowy "WŁÓKNIARZ"

LzS

Post autor: LzS » 25.12.2007, 04:46

Poczatek jest prawda , a czytajac koncowke to jest juz gorzej.

rzadowa propaganda!

j**** prawo!!!

BIC

Post autor: BIC » 25.12.2007, 10:26

abcabc pisze:

i tak dalej i tak dalej

przeczytałem w całości i ...

PS. Mój pomysł sprzed 30 lat (wydzielić na stadionach osobne sektory: "Zielony" na którym policja chroniłaby widzów - i "czerwony" - na którym kibice mogliby się nawet pozabijać, gdyby chcieli) jest obecnie wprowadzana (w złagodzonej wersji) w życie. Powstają "sektory rodzinne" - na które mogą bezpiecznie wchodzić kobiety i dzieci. Niestety: Policja nie wiadomo po co pilnuje porządku również na pozostałych.

jeśli wprowadzić plan Policja chroniłaby widzów, którzy nie chcą mieć nic wspólnego z hoolsami i tylko tych. Skoro byś ich atakowałby to oznacza, ze atakowałbyś ich bez powodu więc uważam, ze Policja w takim przypadku miałaby zupełne prawo strzelać z ostrej bez ostrzeżenia. Reguły byłyby proste, chcesz walki idziesz na czerwone, chcesz spokoju idziesz na zielone i tylko te chroni Policja. Skoro Policja chroni tylko tych, którzy chcą być chronieni to po co ją atakować ??
Nagle z psow sie juz Policja zrobila. :lol: a gdyby Pan Policjant sie nacpal i chcial sie wyrzyc? Pewnie kibice z czerwonego sektora dopuscili by sie najgorszego gdzies w ustronnym miejscu...granatow pewnie dzielni Policjanci musieli by uzyc by powstrzymac ta bezwzgledna bande z czerwonego sektora. :roll:

Korwin Mikke chyba na jakims haju wymysla te swoje rewelacje. Gdyby chociaz czesc z nich wcielic w zycie to nawet niechce sobie wyobrazac co by bylo...wojna domowa w najlepszym przypadku. :lol:

PawełTSW

Post autor: PawełTSW » 25.12.2007, 11:37

Jak zwykłe, utopie Korwin przedstawia. W tym jest najlepszy.

van.dal

Post autor: van.dal » 25.12.2007, 12:04

dla mnie ten facet to blazen i tak jak ktos napisal wyzej szuka sobie wyborcow chyba tylko po to "by mogl do nich puzniej strzelac "
JKM proponuje konkretne pomysly i wg mnie one sa duzo lepsze od obecnej "walki z chuliganstwem".
Jeśli atakują policję - strzelać ostrymi nabojami.
bonjo czy ty sie czlowieku ku*** slyszysz?

S.J.

Post autor: S.J. » 25.12.2007, 12:10

Czym sie tu podniecać.j***** populista i tyle .Już Leppera bardziej wolałem od niego ..

Scpn

Post autor: Scpn » 25.12.2007, 13:18

van.dal pisze:dla mnie ten facet to blazen i tak jak ktos napisal wyzej szuka sobie wyborcow chyba tylko po to "by mogl do nich puzniej strzelac "
JKM proponuje konkretne pomysly i wg mnie one sa duzo lepsze od obecnej "walki z chuliganstwem".
hahahah, no rece opadaja...

teraz nie moga strzelac - i co, nie strzelaja?

istotą rzeczy jest fakt że w takiej sytuacji psiarnia nie ma prawa się wpieprzać do jakiejkolwiek awantury, a ogień może otworzyć tylko wtedy gdy zostanie zaatakowana - a po co ją atakować skoro nie ma jej na meczach, nie ma na dworcach i nie ma pod sektorem gości?
(M)!

4TIFO.pl

Post autor: 4TIFO.pl » 25.12.2007, 14:16

Klossu pisze:Jak dla mnie to szuka po prostu sobie wyborców wśród sporej rzeszy kibiców.
Dokladnie tak. Jezeli ktos sledzi poczynania Pana Mikke to zauwazy ze ma on tak absurdalne pomysly, czasami nawet bedace prawda - ale tak czy siak nikt tego nie zaakceptuje bo przed wyborami oleje go i zagłosuje na cos co rozbrzmiewa w TV pod hasłami " By żyło się lepiej "

Jezeli ktos nie wierzy zachecam do wejscia na jego strone i poczytania jego artykułow dokladnie takich jak ten - kierowane do wąskich grup, najczesciej - ba prawie zawsze nawet atakujace i krytukujace druga grupe czy to spoleczna czy to ta ktora ma swoje przedstawicielstwo w rzadzie. Caly czas ta sama gra - caly czas w kólko ...

Kontrowersyjny na 5 minut a potem już tylko absurdlany tak postrzegaja go ludzie i postrzegac bo beda bo znudził się on już wyborcą.
Obrazek

krzysiek_AG

Post autor: krzysiek_AG » 25.12.2007, 14:46

Czy musicie kogoś odrazu wyzywać od jebanych itp?chyba raczej nie,każdy ma prawo wygłaszać swoje zdanie.
Dla mnie koleś ma trochę bujną fantazję,bo pomysły jego nigdy nie mogły by być wprowadzone w życie,przez to że Polska nie jest państwem całkowicie niepodległym i suwerennym,organizacje takie jak Unia Europejska,Nato,Fifa,Onz itd srawiają,że sprawy o których pisze JKM nie miają prawa bytu.
A co Wam się nie podoba,w pomyśle o sektorach dla kumatej części i dla pikników?czy on powiedział że będzie strzelał do tych co siedzą w młynie?nie,tylko do tych co będą robić dym na sektorach rodzinnych-bezpiecznych.Czy niefajnie było by się umówić na ustawke i mieć pewność,że grill nie okaże się wjazdem psów...
PZDR.

dno

Post autor: dno » 25.12.2007, 14:57

Abstahujac od treści artykułu.Głos tego człowieka jest jednym z w miare pozytywnych na nasz temat , ale ginie on w natłoku tych negatywnych i nic nie zmieni.
Nam pozostaje trwac przy swoim , media nigdy nie bedą po naszej stronie , "normalne społeczeństwo" tez.
Pozostaje nam "praca organiczna" np. wiekszośc mojej rodziny wie ze jestem aktywnym kibicem i podczas rodzinnych spotkań często o tym dyskutujemy i powiem Wam że większośc przekonałem swoimi argumentami.

van.dal

Post autor: van.dal » 25.12.2007, 15:32

istotą rzeczy jest fakt że w takiej sytuacji psiarnia nie ma prawa się wpieprzać do jakiejkolwiek awantury, a ogień może otworzyć tylko wtedy gdy zostanie zaatakowana - a po co ją atakować skoro nie ma jej na meczach, nie ma na dworcach i nie ma pod sektorem gości?
istota rzeczy powinno byc rozroznienie realnych sytulacji od fantazji tego czlowieka czytajac jego blog mam nieodparta chec stwierdzic ze ten czlowiek stworzyl pewien swiat w swojej glowie i propaguje go nie zwarzajac czy miesci sie to w standardach osiagnietej przez nas cywilizacji
wystarczy poczytac jego blog i zobaczyc jak duzo jest zbierznosci ktore serwuje roznym grupom spolecznym jedno jest pewne niektorym ten czlowiek dal by bron i pozwolenie na strzelanie pod jakims wymyslonym pretekstem
jedna z jego przewodnich mysli sa kary cielesne a stad juz tylko krok do tortur i znecania sie pan jkm chyba nie zna powiedzenia "dajcie mi czlowieka a paragraf sie znajdzie" a jezeli sadzi ze jego wladza byla by wszedobylsko kontrolowana przez niego samego i nie zdarzyly by sie wypadki naduzyc wladzy to ten pan naprawde jest marzycielem ktoremu szczerze wspulczuje
zeby nie bylo ze jestem jakims absolutnym wrogiem jkm stwierdzam ze ma kilka dobrych pomyslow ktore mozna by bylo wdrozyc lecz calego systemu ktory ten pan opracowal napewno nie potrzebna by do tego byla zmiana metalnosci ludzi a tego raczej sie nie uda

Scpn

Post autor: Scpn » 25.12.2007, 15:43

istota rzeczy powinno byc rozroznienie realnych sytulacji od fantazji tego czlowieka czytajac jego blog mam nieodparta chec stwierdzic ze ten czlowiek stworzyl pewien swiat w swojej glowie i propaguje go nie zwarzajac czy miesci sie to w standardach osiagnietej przez nas cywilizacji
i właśnie TO jest chore - że standardy naszej cywilizacji przeczą logice.
(M)!

van.dal

Post autor: van.dal » 25.12.2007, 17:19

wyznaje poglad ze malo jest logiki w swiecie otoczajacym nas przynajmniej w naszym rozumieniu tego slowa lecz chca podwarzac osiagniecia naszej cywilizacji musieli bysmy zrzucic wszystko na naszych ojcow i dziadow i ich winic co zarazem jest sprzeczne z logika "syn wrog ojca" itp. itd. ale nie ma co zaglebiac sie bo mozna zwaryjowac hehe

Bonjo

Post autor: Bonjo » 25.12.2007, 18:48

van.dal pisze:dla mnie ten facet to blazen i tak jak ktos napisal wyzej szuka sobie wyborcow chyba tylko po to "by mogl do nich puzniej strzelac "
Przeczytaj jeszcze raz ten artykul i nie oceniaj go na podstawie zdania wyrwanego z kontekstu ;) Jesli cos dla Ciebie bedzie niejasne, poszukaj innych (wczesniejszych) opinii JKM na temat kibicow. Moze wtedy zrozumiesz ze Korwin wcale nie chce strzelac do kibicow - tak jak to czyni sie obecnie.

13%

Post autor: 13% » 25.12.2007, 18:59

Bonjo widzę, że chyba jesteś zwolennikiem JKM ....z resztą ja również. Ciekawe, że zazwyczaj większość logicznie myślących kibiców oraz (nazwijmy ich) post-skinowskich kibiców uwielbia JKM - jest to pewnego rodzaju fenomen, również to, że mimo ogromnego poparcia internetowego od 15 lat nie dostał się do sejmu.

Ale do czego zmierzam :)
z całą sympatią dla jego osoby i pełnym poparciu w kwestiach lustracji, dekomunizacji, odejściu od służalczych praktyk względem UE itd. uważam, że gość jest coraz bardziej jebniety z wiekiem, że wymienię tylko pomysły by zlikwidować dni wolne od szkoły (tzn. przerwy świąteczne itp.) bo wówczas pchamy dzieci w ręce dilerów, lub jego wrodzoną niechęć do wszelkich "zielonych".

Bonjo

Post autor: Bonjo » 25.12.2007, 19:10

z całą sympatią dla jego osoby i pełnym poparciu w kwestiach lustracji, dekomunizacji, odejściu od służalczych praktyk względem UE itd. uważam, że gość jest coraz bardziej jebniety z wiekiem,
Mi sie wydaje ze on chyba juz doszedl do wniosku iz nie ma szans na dostanie sie do sejmu, wiec mowi to co uwaza, nie zwracajac uwagi na "polityczna poprawnosc" ;)
że wymienię tylko pomysły by zlikwidować dni wolne od szkoły (tzn. przerwy świąteczne itp.) bo wówczas pchamy dzieci w ręce dilerów
Pierwsze slysze, masz moze jakies zrodlo? ;)
lub jego wrodzoną niechęć do wszelkich "zielonych".
To raczej dlatego ze 99% "zielonych" to zwykli lewacy, w dodatku dbajacy tylko o wlasny interes.

Fan_Gwardii

Post autor: Fan_Gwardii » 25.12.2007, 22:40

coz.. co by nie mowic, jest to czlowiek o pogladach wyrazistych, stalych i konsekwentnych i trudno zarzucic mu by dzialal pod publiczke bedac notorycznie ignorowany w mediach. jego propozycje dotyczace likwidacji zusow, i innych gowien ktore obciazaja nasz podatek (ile z kazdej odebranej zlotowki trafia do naszego lekarza a ile do urzednikow obslugujacych te zlotowke nawet nie chcialbym liczyc) sa calkiem rozsadne. lecz niestety pozostanie on zawsze w cieniu politykow wspieranych przez rozliczne agendy rzadowe. USA STRASZY WPROWADZA MODERFASZYZM ;)
Obrazek

AVEGB

Post autor: AVEGB » 26.12.2007, 01:11

Bonjo pisze:
lub jego wrodzoną niechęć do wszelkich "zielonych".
To raczej dlatego ze 99% "zielonych" to zwykli lewacy, w dodatku dbajacy tylko o wlasny interes.
dokładnie. ja też ich nie kocham :wink:

janek_

Post autor: janek_ » 26.12.2007, 11:33

Klossu pisze:Jak dla mnie to szuka po prostu sobie wyborców wśród sporej rzeszy kibiców. Co wy myślicie, że polepszy nam warunki bytowania? Że będzie popierał organizowanie grilla i zakaże policji interweniować w razie awantur? Myślicie, że nie ugnie się przed opinią publiczną i nie będzie walczył ze "stadionowymi bandytami"? Gówno prawda panowie. Nie dajmy się zwariować jakiemuś panu , który nie przekracza nigdy progu wyborczego...
z tego co wiem to podobno nie jestes niczyim kibicem wiec dlaczego zabierasz głos w tej dyskusji i piszesz o NAS kibicach skoro sam nie chodzisz na mecze ani nie udzielasz sie w zadnej ekipie
:roll: dziwne...

amfre

Post autor: amfre » 26.12.2007, 13:33

Jak Korwin jest populistą to ja jestem Adam Małysz. Człowiek, ktory popierdolil wielokrotnie telewizje publiczna ma szukac ulamkow procent poparcia w grupie spolecznej kibicow, w dodatku kilka miesiecy po zakonczonych wyborach. Gratuluję pomyslowosci.
cracovia 1906 krakow pisze:Kogo obchodzi ile on chodzi jak mu sie nie podobaja bluzgi na wisłe to nam tacy nie sa potrzebni.

Klossu

Post autor: Klossu » 26.12.2007, 13:45

Walka o stołki trwa cały czas, tak to już jest w naszej "polityce", że dzisiaj jest rząd a jutro go nie ma...

van.dal

Post autor: van.dal » 26.12.2007, 15:05

Bonjo oczywiscie ze przeczytalem ten artykul i juz samo porownanie nas do zydow jest bardzo niestosowne na swiecie jest mnustwo powtarzajacych sie cyklicznie wydarzen chodzby wziasc najprostszy przyklad przyplywow kazdy mieszkajacy nad morzem wie ze zarzaja sie one codziennie ale za kazdym razem jest on inny tak jak sytulacja zydow byla zupelnie inna od naszej swoja droga pewnie nie raz slyszeliscie opowiadania swoich dziadkow ktorzy nie zbyt pochlebnie wypowiadali sie o narodzie wybranym nie mam pojacia czy zaslurzyli sobie na taki los ale nie mnie to oceniac nie zylem w tamtych czasach
niewiem co pan jkm chcial przez ten artykul osiagnac moze wybielic nas kibicow (potecjalnych swoich wyborcow) czesto oskarzanych o poglady skrajnie prawicowe i antysemityzm przeciez w polityce jest to niedopuszczalne i niemogl by sobie pozwolic by jego wyborcy uchodzili wlasnie za takich ludzi bylby to paradoks na skale swiatowa wracajac do paradoksow to paradoksem jest juz to ze konserwatywny liberal popiera zachowanie ludzi ktorzy uwazani sa za skrajnych prawicowcow wrecz nacjonalistow
w artykule widac czysta demagogie autor nawet niestaral sie jej delikatnie zatuszowac i sadze ze ty Bonjo tez z latwoscia ja zaowarzasz
skoro pan jkm zaglada na ta strone a tak jest napisane w artykule to czemu nie sprubuje podjac z nami debaty z jego artykulu wynika ze chetnie by nam pomugl powolujac sie na jakies artykuly kk. ktore nas chronia tylko jak sam mowi nie sa respektowane przez nasza wladze
powiem tak pisac kazdy moze ale tylko przez dzialanie czlowiek zjedna sobie ludzi

Bonjo

Post autor: Bonjo » 26.12.2007, 15:54

Na sam początek polecam Ci taki bardzo fajny tekst: [link].

Ale zeby nie zbaczac z tematu.
van.dal pisze:niewiem co pan jkm chcial przez ten artykul osiagnac moze wybielic nas kibicow (potecjalnych swoich wyborcow)
Janusz Korwin-Mikke w tym artykule po prostu wyrazil swoje zdanie. Czy to az tak trudne do zrozumienia?
van.dal pisze:czesto oskarzanych o poglady skrajnie prawicowe i antysemityzm przeciez w polityce jest to niedopuszczalne i niemogl by sobie pozwolic by jego wyborcy uchodzili wlasnie za takich ludzi bylby to paradoks na skale swiatowa
Czemu nie moglby sobie pozwolic? JKM to nie jest jeden z tych posłów, ktorych zawodem jest bycie "parlamentarzystą". Dlatego wydaje mi sie ze ma gdzies, kto jest jego wyborcą. Wyraza on swoje zdanie ktore przy okazji popierane jest przez niektorych kibicow. A jesli uwazasz ze to paradoks na skale swiatowa ( :shock: ) to co powiedziec np. o NPD w Niemczech czy Lidze Polnocnej we Wloszech, ktorzy wyborcow maja duzo bardziej skrajnych niz JKM.
van.dal pisze:wracajac do paradoksow to paradoksem jest juz to ze konserwatywny liberal popiera zachowanie ludzi ktorzy uwazani sa za skrajnych prawicowcow wrecz nacjonalistow
Konserwatywny liberalizm w wydaniu JKM to wlasnie skrajna prawica ("na prawo jest już tylko mur") ;) Dlatego tez ma elementy wspolne z nacjonalizmem.
van.dal pisze:w artykule widac czysta demagogie autor nawet niestaral sie jej delikatnie zatuszowac i sadze ze ty Bonjo tez z latwoscia ja zaowarzasz
"Socjalizm to ustroj, w ktorym bohatersko pokonuje się przeszkody nie znane w innych ustrojach".
JKM pokazuje banalne rozwiazania tych problemow ktore SĄ mozliwe do zrealizowania. Dlatego nie zgadzam ze stwierdzeniem ze to demagogia.
van.dal pisze:skoro pan jkm zaglada na ta strone a tak jest napisane w artykule to czemu nie sprubuje podjac z nami debaty z jego artykulu wynika ze chetnie by nam pomugl powolujac sie na jakies artykuly kk. ktore nas chronia tylko jak sam mowi nie sa respektowane przez nasza wladze
Nie pisze zapewne dlatego, ze od razu zlecialo by sie stado baranow krytykujacych go. Wiec rowniez nie byloby sensu wdawac sie w dyskusje. JKM wyraza swoje zdanie i niech kazdy je oceni.
Zreszta gdyby na tym forum pisal to znowu bylyby oskarzenia o "populizm" ;)
van.dal pisze:powiem tak pisac kazdy moze ale tylko przez dzialanie czlowiek zjedna sobie ludzi
Z poparciem spolecznym (w wyborach, bo rzeczywiste jest duzo wieksze) w granicach ~2% trudno jest cokolwiek zrobic. A jesli uwazasz ze JKM nigdy nic nie robil, to polecam zapoznanie sie z jego dzialaniami z okresu kiedy byl w sejmie (np. ustawa lustracyjna).

PawełTSW

Post autor: PawełTSW » 26.12.2007, 16:21

poparciem spolecznym (w wyborach, bo rzeczywiste jest duzo wieksze) w granicach ~2% trudno jest cokolwiek zrobic
No właśnie, to poparcie dużo mówi. Jego pomysły dla większości Polaków wydają się poronione.

sapter

Post autor: sapter » 26.12.2007, 16:39

Przeciez ten tekst jest z lipca bodajze, w dziale o polityce bylo o tym.

Luksus
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: Luksus » 26.12.2007, 18:00

PawełTSW pisze:
poparciem spolecznym (w wyborach, bo rzeczywiste jest duzo wieksze) w granicach ~2% trudno jest cokolwiek zrobic
No właśnie, to poparcie dużo mówi. Jego pomysły dla większości Polaków wydają się poronione.

Większość Polaków nawet nie zna jego pomysłów a pewnie ok 1/5 nawet nie wiem ze on istnieje :roll:
Obrazek
Ale któż ze zwykłych ludzi pomyślałby, że to właśnie ci stadionowi chuligani i bandyci w szalikach jako pierwsi poszliby walczyć za Ojczyznę, gdyby taka przyszła potrzeba? To właśnie ludzie cechujący się tak wielkim patriotyzmem broniliby kraju, gdyby urodzili się w czasach Powstania Warszawskiego lub wojny światowej- Janusz Korwin Mikke

1968

Post autor: 1968 » 26.12.2007, 18:24

PawełTSW pisze:
Po prostu większość Polaków to głupcy wierzący w puste farmazony największych partii. :roll:
Toruńska Elana

Walker

Post autor: Walker » 26.12.2007, 19:21

wracajac do paradoksow to paradoksem jest juz to ze konserwatywny liberal popiera zachowanie ludzi ktorzy uwazani sa za skrajnych prawicowcow wrecz nacjonalistow
Korwin jest takim konserwatywnym liberałem jak pół d*** zza krzaka. On jest poprostu libertarianem czy po chłopsku mówiąć prawicowym anarchistom

Bonjo

Post autor: Bonjo » 26.12.2007, 20:04

O ile z tym ze jest libertarianinem moge sie zgodzic, to z "prawicowym anarchistą" juz nie ;) Jesli juz go grupowac w tak szczegolowych kategoriach, to raczej anarchokapitalizm, ktory z anarchizmem ma wspolna tylko nazwe :P
Choc to wszystko i tak jest bliskie i pokrewne konserwatywnemu liberalizmowi.

BTW. Chyba lepiej ten temat przenies do innego dzialu )[/quote]

ODPOWIEDZ