Wymarłe Ekipy ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

Fighting Dragon Tokyo

Re: Górnik

Post autor: Fighting Dragon Tokyo »

wachuzl pisze:
kibic0 pisze:
Sven pisze:Czy istneją jescze zorganizowani kibice Górnika Polkowice?
Jedyna zorganizowana i kumata ekipa w Polkowicach to tamtejszy FC Zagłębia Lubin. Młyn Górnika jak istniałł to krótko mówiąc był po prostu nieporozumieniem.....
Zgadza jdyna ekipa w Polkowicach jest nasz Fc.
A Górnik Polkowice nie był Waszym FC normalnie? Czy był traktowany jak np. Szczakowianka przez GKS w Jaworznie?
iparts.pl
Wygrana

Post autor: Wygrana »

polkowice pamietam miało wyjazd było ich z 40-50 osob na derbach o 1 lige Stomil Olsztyn - Gornik Polkowice.
hanysek81
Kontakt:

Post autor: hanysek81 »

Wygrana pisze:polkowice pamietam miało wyjazd było ich z 40-50 osob na derbach o 1 lige Stomil Olsztyn - Gornik Polkowice.
niezłe derby :lol:
chyba o baraże chodzi
z tego co się orientuję to na tym meczu w Olsztynie goście nawet race mieli
drazen

Post autor: drazen »

A w Krakowie na 1 meczu w 1 lidze był 1 koleś chyba :lol:
pick-nick

Post autor: pick-nick »

Chyba nikt nie wspominal o Włókniarzu Pabianice, jedna z niewielu koszykarskich ekip (i to jeszcze kosz zenski) ktora bawila sie w klimaty hools,najlepszy okres mieli w drugiej polowie lat '90, w tym miescie gdzie scieraja sie wplywy ŁKS i Widzewa mieli bardzo ciekawe dzieje, praktycznie co zmiana pokolenia to przyjmowali inne opcje, od bardzo pro ŁKS (flaga Wlokniarza wisiala np na wyjezdzie na KSZO w '98 gdzie zdobylismy mistrza Polski), przez proby usamodzielnienia sie po maly bo maly ale jednak zwrot ku Widzewowi. Przez ladnych pare lat razem z ŁKSem i Gdynia rzadzili i dzielili w I lidze, byly sukcesy w europejskich pucharach, byly fajne mecze z nimi z racji bliskiej odleglosci i wysokiej stawki sportowej. Z czasem sukcesow bylo coraz mniej, dla mlodych widocznie bardziej atrakcyjne byly stadiony pilkarskie w Łodzi niz hala w Pabianicach. Na dzien dzisiejszy klub z powodu problemow finansowych zostal zdegradowany do II ligi a mlynek Wlokniarza to paru nastolatkow ktorych mozna policzyc na palcach obu rak. Moglby ktos kto zna dokladnie historie tych kibicow to opisac bo mieli naprawde ciekawe dzieiej :)
NajwiększyHooliganWPolsce

Post autor: NajwiększyHooliganWPolsce »

co slychac w Huraganie Morąg?
^m@rcin^

!!

Post autor: ^m@rcin^ »

AKS NIWKA zaliczył ostatnio chyba 3 "wyjazdy" na Czarnych Sosnowiec, CKS Czeladź w PP i Górnik 09 Mysłowice. Więcej może napisze ktoś z Niwki.
Il_Fanatico

Post autor: Il_Fanatico »

cobalt pisze:ZKS Celuloza Kostrzyń
KostrzyN, Kostrzyń to jest koło Poznania gwoli ścisłosci.
Z tego co mi wiadomo to raczej niewiele sie dzieje, jakies niedobitki czasami się zbiorą, jeśli się coś zmieniło w tej kwestii to niech mnie ktoś poprawi.
Zupełnie Zielony

Post autor: Zupełnie Zielony »

Chciałbym sie więcej dowiedzieć o Lechii Zielona Góra. Wiem że jeszcze nie dawno coś tam sie kręciło (nawet chyba mieli zgode z Wartą Poznań). Jak jest teraz.
ps. Prosiłbym kogoś z Zielonki aby się dokładnie wypowiedział. Jakieś info oi nich, bo na necie nie znalazłem.
Tuls

Post autor: Tuls »

Zupełnie Zielony pisze:Chciałbym sie więcej dowiedzieć o Lechii Zielona Góra. Wiem że jeszcze nie dawno coś tam sie kręciło (nawet chyba mieli zgode z Wartą Poznań). Jak jest teraz.
ps. Prosiłbym kogoś z Zielonki aby się dokładnie wypowiedział. Jakieś info oi nich, bo na necie nie znalazłem.
P_ F h Z G , forum http://speedwayfan.mojeforum.net pisze: Ruch kibicowski w Zielonej Górze bazuje głównie na fanach Falubazu. Popularny jest także koszykarski Zastal występujący na zapleczu ekstraklasy, który pewnie zmierza po awans. Młyn na koszu kręcą głównie osoby z Falubaz Net F@ns. Zaliczyli już nawet kilka wyjazdów. Jest też 3-ligowa piłkarska Lechia Zielona Góra. Młyn oscyluje w granicach 15-20 osób na najlepszych meczach a tworzą go głównie"łysi"+kilku młodziutkich netfans'ów. Na najciekawszych kibicowsko meczach staramy się pojawiać także my, jednak tamten sezon pokazał, że wiąże się to z samymi kłopotami...Ogólnie w naszym mieście wszystkie grupy kibiców nastawione do siebie pokojowo. Pzdr.
mr_who

Post autor: mr_who »

Dziej sie coś na Huraganie Wołomin i Mazurze Radzymin, czy istnieją tylko jako FC Legii?
kibic0

Post autor: kibic0 »

cobalt pisze:Orientuje się ktoś może co się dzieje z tymi ekipami,wiem że w dawnych czasach istniał tam tzw."ruch kibicowski" teraz niestety.. cisza?
Kolejarz Opole
AKS Niwka Sosnowiec
ZKS Wda Świecie
GKS Victoria Wałbrzych(Boguszów-Gorce)
GKS Naprzód Rydułtowy
GKS Piast Nowa Ruda
MZKS Stal Brzeg
MZKS Polonia Łaziska
RKS Start Namysłów
MKS Nysa Kłodzko
ZKS Stoczniowiec Barlinek
RKS Lechia Tomaszów Maz.
WKS Wieluń
ZKS Celuloza Kostrzyń

Z Góry Thanx za odpowiedż...
Kolejarz Opole to zużel więc cieżko mi powiedzieć. Może najwyżej jakies pikniki bo w mieście dominuje Odra.
Niwka Sosnowiec - to tereny Zagłebia.
Wda Świecie - w Świeciu sa fani Zawiszy Bydgoszcz.
Victoria Wałbrzych nigdy nie miała fanów.
Naprzód Rydułtowy to swego czassu jakiś młyn kręcił u siebie plus pojedyncze wyjazdy. Nie wiem jak jest obecnie. Na pewno to FC Górnik Zabrze.
Piasto Nowa Ruda to nawet niezły FC Śląska. Są na każdym meczu WKSu. Na meczach Piasta zbierają sie okazyjnie np. na nas.
Stak Brzeg to chyba kosyzkówka. W Brzegu sa na pewno fani Ślaska.
Nysa Kłodzko - na Nysie w sumie nic poważnego nigdy nic nie było. W mieście było kilku fanów Śląska
fanatyk zupek chinskich

Post autor: fanatyk zupek chinskich »

cobalt pisze:Orientuje się ktoś może co się dzieje z tymi ekipami,wiem że w dawnych czasach istniał tam tzw."ruch kibicowski" teraz niestety.. cisza?
Kolejarz Opole
AKS Niwka Sosnowiec
ZKS Wda Świecie
GKS Victoria Wałbrzych(Boguszów-Gorce)
GKS Naprzód Rydułtowy
GKS Piast Nowa Ruda
MZKS Stal Brzeg
MZKS Polonia Łaziska
RKS Start Namysłów
MKS Nysa Kłodzko
ZKS Stoczniowiec Barlinek
RKS Lechia Tomaszów Maz.
WKS Wieluń
ZKS Celuloza Kostrzyń

Z Góry Thanx za odpowiedż...

cisza i spokoj
Fighting Dragon Tokyo

Post autor: Fighting Dragon Tokyo »

Niwka Sosnowiec wraz z Zagłębiem niedawno odwiedziła na wyjeździe Górnik 09 Mysłowice w ponad 100 osób. Może ktoś potwierdzić?
lesiu

Post autor: lesiu »

WKS Wielun ma grupe kibicow. U siebie kreca mlynek ok 15-30 osob. Zaliczyli w tym sezonie bodajze 2 wyjazdy ok. 10 osobowe.
mejdej

Post autor: mejdej »

Ja cos o Wlokniarzu Pabianice
Obecnie ekipa MRKS to glownie kibice starsi, ktorzy jezdza na LKS.Sa to nadal sympatycy kosza na Wlokniarzu, jednak juz nie dzailajacy.
Co do ich dzialalnosci w latach 90
Ja zaczalem sie udzielac w sezonie 93,94 jako 14 latek.Pamietam e ten okres jakby to bylo wczoraj.Wlokniarz razem z Widzewem mieli spora grupe w P-cach.Tak bylo do sezonu bodajrze 95-96 kiedy ich poglady zmienily sie na pro LKS.Od tamtego czasu nierozerwalna przyjazn laczy nasze ekipy.NIestety obie sa juz lekko w podeszlym wieku.Mozna smialo powiedziec ze do 2002 w Pabianicach Widzew sie nie liczyl.Obecnie panuje moda na Widzew w Pabianicach i dlatego osiagneli duza przewage.Co nieznaczy ze nas nie ma.Zreszta sami o tym wiedza.

Sorki za brak polskich znakow
Zatoka

Post autor: Zatoka »

NajwiększyHooliganWPolsce pisze:co slychac w Huraganie Morąg?
W Moragu czasem jest wystawiany mlynek(tak na oko 20-30 osob),jesli dobrze pamietam to maja takze flage.Ogolnie nic wielkiego...
Mateusz82

Post autor: Mateusz82 »

FC Stomilu
tikwath

Post autor: tikwath »

W Skalbmierzu nie ma zorganizowanej grupy kibiców.
Najprawdopodobniej osoby studiujące w Krakowie tworzą FC Wisły
Tam_1947

Post autor: Tam_1947 »

"Słów kilka o reaktywacji Zagłębia Wałbrzych. Mimo że Występujący w IV lidze i DLJ klub nazywa się Górnik Zagłębie Wałbrzych to coraz mocniej kojarzony jest z Górnikiem. Pamięć o Zagłębiu, mającym w swojej historii wiele lat w I i II lidze oraz występ w Pucharze Miast Targowych (ówczesna nazwa Pucharu UEFA), klubu, w którym grali tacy zawodnicy jak mocne punkty Śląska Stachuła, Kostrzewa Pawłowski, Kwiatkowski, Matysek, jest dalej duża. Przez wiele lat na mecze tej drużyny uczęszczało kilkanaście tysięcy widzów a kibice Zagłębia byli mocno zaprzyjaźnieni z kibicami Śląska. Dlatego z dużą radością na;eży przyjąć fakt, że grupa entuzjastów postanowiła w ub. Roku reaktywować Zagłębie. Póki co klub ten ma 2 grupy młodzieżowe, w przyszłym sezonie zamierza zgłosić do rozgrywek drużynę seniorów. Miłym zaskoczeniem była też obecność grupy kibiców Zagłębia, którzy głośnym dopingiem zagłuszyli grupkę kibiców Górnika. Pozytywnie należy też ocenić postawę młodych graczy Zagłębia. Mimo, że zajęli oni tylko VI miejsce zawodnicy grający na co dzień w klasie terenowej (III poziom rozgrywek) postawili trudne warunki rywalom. Wygrali z Karkonoszami i zaledwie po 0:1 przegrali z Wisłą i ze Śląskiem. W meczu o V miejsce długo prowadzili z lokalnym rywalem Górnikiem, by ostatecznie ulec 1:2. Drużynie Thoreziaków życzymy wielu sukcesów i powrotu do lat dawnej świetności. "

źródło: slasknet.com

http://www.youtube.com/watch?v=xRdieRXhbX4
yogi_1981

Post autor: yogi_1981 »

Widzę że kibicom Górnika bardzo denerwuje fakt że kilka starszych gości reaktywowało Zagłębie, które nie przedstawia żadnego poziomu
kibicowskiego i jest ekipą czysto piknikową.
Kiedyś Górnik mógł podjąć rękawicę ze Śląskiem, teraz dostaje w solówkach od Karkonoszy swojego byłego fan klubu, jak było z fan klubem Zagłebia Lubin- Bolesławiec, nawet Spartakus widząc poziom kibicowski Górnika odwrócił się od niego jak i reszta okolicznych ekipek.
Teraz Górnik znalazł przeciwnika przed którym może się wykazać.
mzksiak

Post autor: mzksiak »

kibic0 ten post co takiego mial pokazac?? przez wklejenie tego postu pokazales swoja klase,a raczej jej brak.
moje prywatne zdanie
kibic0

Post autor: kibic0 »

mzksiak pisze:kibic0 ten post co takiego mial pokazac?? przez wklejenie tego postu pokazales swoja klase,a raczej jej brak.
moje prywatne zdanie
Dziękuje za opinie i ja szanuje.

Jak mozna okazać klasę ekipie w nagraniu ktorej występuje policjant ??? I do tego ścigający fanów Górnika!
02:19 1 od lewej w dolnym rzędzie.......
Łupaszko

Post autor: Łupaszko »

Kibic PB pisze:Z kim Zagłębie Wałbrzych miało sztamy w czasach gdy grali w II lidze ???
Z Piastem Gliwice.

To raczej smutne, że życie kibicowskie w Włabrzychu umiera od tylu już lat...Naprawdę trzeba być małodusznym, zeby pozwolić sobie na docinki, jakie widziałem powyżej. Ja pamiętam Górnik, jako dobrą, solidną ekipę, z którą każdy miał ciężko na jej terenie. I to było jeszcze z 10 lat temu...A z drugiej strony starsi mają w pamięci drogę świetlną Zagłębia Lubin od chłopaków z gitarami do polskiego topu. Trochę pokory bo historia kołem się toczy. I bez przesady z tym szanowaniem konfidenckich ekip.
Ostatnio zmieniony 15.01.2008, 10:24 przez Łupaszko, łącznie zmieniany 1 raz.
ozyrys

Post autor: ozyrys »

A co sie dzieja na Jango Katowice (ekipa futsalowa)
Wiem, że jak było Jango Mysłowice była ekipa zawsze w młynie, ale nie wiem jak teraz.
nagi

Post autor: nagi »

http://www.zaglebie.walbrzych.pl/index. ... &Itemid=28

wspominam ta ekipę z wielkim sentymentem!!!!chociaż tylko 2 raz spotkałem ich na kibicowskim szlaku w latach 80-tych.
Sven

AZS Start Lublin

Post autor: Sven »

Czy AZS Start Lublin ma jakichś zorganizowanych kibiców?
Sven

ekipy

Czy istnieje/istniał na meczach tych drużyn "ruch kibicowski"?

Zelmer Rzeszów
Start Łodź
Bzura Chodaków
Mazovia Rava Maz.
Viking Orły
chojny widzew

Post autor: chojny widzew »

Na Starcie nigdy nie istniał i nie istnieje. Niby widziałem gdzieś fotkę szalika Startu, ale nikt tam oprócz paru dziadków nie chodzi.
mlody_kibic

Re: AZS Start Lublin

Post autor: mlody_kibic »

Sven pisze:Czy AZS Start Lublin ma jakichś zorganizowanych kibiców?
Ogolnie na mecze ludzie chodz ale z powodu wynikow jest ich mniej. Jest paru chlopakow, ktorzy tworza maly mlynek po kilka czasem kilkanascie osob. Sa to glownie kibice lubelskiego Motoru. Wydali szaliki, koszulki, jak i edycje vlepek (2 wzory). Szykowali tez jakis wyjazd ale chyba cos nie wyszlo. Zapewne sa oni na tym forum obecni (jeden na 100% :wink: ), wiec moze napisze cos od siebie.
Pozdrawiam
Sven

A Kolejarz Stróże ?
Czy istnieją tam zorganizowani kibice?
Tricolores

Post autor: Tricolores »

Pogoń Lębork

1 ostrzeżenie :!:
bOdziO_01
Kontakt:

Post autor: bOdziO_01 »

Sven pisze:A Kolejarz Stróże ?
Nie, bynajmniej nic mi o takich nie wiadomo.
Foggy

Post autor: Foggy »

Sven pisze:A Kolejarz Stróże ?
Młynek 20 osob głównie dzieci z okolicznego przedszkola. No i osławiona fana ,,Kolejarz Hooligans'' :D
lesiu

Post autor: lesiu »

Mazovia Rawa Mazowiecka:

Jest grupa kibicow, ktorzy z tego co pamietam spiewaja tylko: " Do poki plynie, plynie..." Grupka z kilkoma szalami.
1925

Post autor: 1925 »

chojny widzew pisze:Na Starcie nigdy nie istniał i nie istnieje. Niby widziałem gdzieś fotkę szalika Startu, ale nikt tam oprócz paru dziadków nie chodzi.
Szalik Startu wydany został w 5 wzorach :) kto chce niech szuka ...
Na Starcie Ruch kibicowski jako taki istniał jeszcze na samym poczatu lat 90 ( Pełny stadion na meczu z Włokniarzem Pabianice )
Od tamtego czasu wszystko poszło w ruine ... Wiadomo skonczył sie ustrój panujacy i wspierający Kluby Spółdzielcze , tak tez Start przestał sie liczyc i rok w rok leciał coraz nizej ... ( Obecnie gra w V lidze )
Jesli chodzi o kibiców to poza tymi dziadkami na wazne mecze przychodzi młodziez i starsza młodziez w szalikach Staru i próbuje pikarzy jakos dopingowac ( moze czasem jest to z 10 osób ) ... z mizernym skutkiem no ale zawsze licza sie checi. Tak to wyglada na obecny czas kto chce moze poczytac o tym klubi na stronie www.startlodz.pl ...

Pzdr
Falls

Post autor: Falls »

w bodaj 95 roku na Starcie miała miejsce ciekawa scena rodzajowa ...

mianowicie podczas meczu Start - Pelikan Łowicz doszło do....45 minutowej zgody pomiędzy kibicami obydwu klubów : )
Z nudów z kumplem wybraliśmy się na ten szlagier... Startu w młynku jakieś 20 głów...3 kiepskie flagi...na początku spotkania ...szok. Podjeżdża autokar Pelikana jakieś 4 dyszki...4 fany w tym jedna Łowicz w barwach RTSu. My podchodzimy do grupki machającej szalami Startu i zadajemy cokolwiek dziwne pytanie
-za kim jesteście?
jakiś typek z dłuższym językiem odpowiada że połowa za ŁKSem połowa za Widzewem i wszyscy z Bałut
Po jakichś 15 minutach łodzianin i fan Pelikana spotykają się gdzieś na koronie stadionu...jakaś gadka po czym obydwaj wracają do swoich grup i zaczyna się pozdrawianie przeciwników...Trwa to do końca pierwszej połowy po czym Pelikan zwija flagi i rzuca się przez murawę na młynek Startu...tamci po krótkim spięciu uciekają a zieloni wzbogacają się o 3 fany Startu...ot taki folklor z lig niższych...

Potem Start próbował coś kombinować na siatkówce kobiet ale raczej im nie wyszło choć bywało że zebrało się 4 dychy

Na stadionie natomiast zdarzały się całkiem przyjemne sprawy takie jak przyjazd Zawiszy...oczekiwanie na pojawienie się Sosnowca, wygonienie Jastrzębia ze stadionu przez ŁKS czy też zawiązanie zgody pomiędzy Zawiszakami i Jastrzębiem na tymże meczu...

podsumowując nie spodziewałbym się aby w Łodzi pojawił się ten ...."trzeci"
ODPOWIEDZ