Był na "starym" forum temat poświęcony kibicowaniu na Wyspach, Polakom którzy śmigają tam na mecze, nie wiem jak Wy ale myślę ze to był interesujący temat który warto by było kontynuować.
(L)o - łapiesz mnie za słówka, a to była raczej ogólna refleksja na temat tego jaki to podobno Anglicy zrobili porządek z chuligaństwem
Na stadionach faktycznie mniej zadym, choć też się zdarzają (Fulham-Chelsea), ale poza stadionami bywa różnie.
Pzdr.
w Sobote mecz Polska- Azerbejdzan. Fudbolowi Patrioci organizuja oglondanie meczu w londynskim Pubie The Ring, stacja metra Park Royal, godz 16.30 tak wiec do zobaczenia!!
pozdro
elo,wybiera sie ktos jutro na nowe Wembley?ja wieczorem bede wiedzial czy mam bilet i jak ktos by cisnal to mozna jakas ustawke zrobic przed meczem,jak cos to priv!pozdro elo
To prawda nowe Wembley robi piorunujace wrazenie stadion jest kolosalny.Pelno korytarzy wind itp.Nawet sie zdarzylem zgubic i przy graniu hymnow znalazlem sie przy tunelu dla zawodnikow w pierwszym rzedzie Troszke pozwiedzalem zaplecze molocha Wiec mozna ominac kontrole bez problemu.,moze dlatego ze byl to pierwszy mecz i nie kazdy wiedzil co jest grane.Ogolnie akcja na plus
Czesc
Idziemy dzis na mecz z Armenia z chlopakami do polskiego klubu w Richmond. Nie bylem tam jeszcze. Podobno na przeciwko Argosu. Polonia czy cos takiego.
O ile Czelsi i Leeds cos prezentuja to ManU to kompletne dno (niech nie zmyla cie zajscia z wczorajszego meczu z Roma)mialem, okazje przekonac sie naocznie
gniady_lopez pisze:O ile Czelsi i Leeds cos prezentuja to ManU to kompletne dno (niech nie zmyla cie zajscia z wczorajszego meczu z Roma)mialem, okazje przekonac sie naocznie
gniady_lopez pisze:O ile Czelsi i Leeds cos prezentuja to ManU to kompletne dno (niech nie zmyla cie zajscia z wczorajszego meczu z Roma)mialem, okazje przekonac sie naocznie
Red Army pokazała się już 2 raz w tym sezonie z dobrej strony na wyjeździe, pierwszy raz w trakcie meczu 1/8 w Lens.
Nie wiem kto jest kto bo wszyscy bez barw ... Może ktoś po komentarzach by coś powiedział. Wydaje mi sie ze na końcu filmiku pokazany jest Watford na żółtych krzesełkach, albo na odwrót ze na początku wybiegają kibice Watford.
Szable to Unided,Wednesday to Sowy.Chodzi o herby tych klubów.
Może ktos napisać co sie dzieje z fanami Wimbledonu(nielicznymi),podobno założyli swój klub który gra w 5czy 6 ???lidze
No to może zmienie nieco temat. Jak wyglądają angielscy kibice jeśli chodzi o atmosferę na meczu. Z czego ja wiem to cienkie bolki. Żadnego ultras z prawdziwego zdarzenia, doping ożywia się jeśli już to w trakcie jakieś większej sytuacji podbramkowej. Czy tak jest rzeczywiście??? Według mnie tam kibicowska kultura w dużej mierze polega na oglądaniu meczu a nie żywym wspieraniu swojej drużyny.
stone island pisze:
Może ktos napisać co sie dzieje z fanami Wimbledonu(nielicznymi),podobno założyli swój klub który gra w 5czy 6 ???lidze
To prawda,założyli własny klub.Stary stadion został zmieniony na obiekt gdzie odbywają się gonitwy chartów .Teraz grają na kameralnym obiekcie Kingsmedow.Na mecze chodzi około 2000 osób,fani wywodzą się głównie z dzielnic,gdzie kiedyś znajdował się stary obiekt.Nie prezentują oni jakieś siły bojowej.Więcej informacji o samym klubie tu: http://www.afcwimbledon.co.uk/