EuroInfo
-
Bandyci rządzą w Argentynie!
W Stanach Zjednoczonych mogę wreszcie odetchnąć – stwierdził napastnik Colorado Rapids, Nicolas Hernandez. - Nawet nie chcę tego porównywać z okresem, gdy żyłem w Argentynie i grałem w Huracanie - pisze Magazyn Futbol.
Gdy kończył się trening, zawsze drżałem ze strachu. Wiedziałem, że mogę odjechać swoim samochodem, ale oni i tak będą gdzieś na mnie czekali. Członkowie gangu zawsze żądali pieniędzy. To było prawie jak rabunek! – czytamy w szokującym raporcie „Magazynu Futbol” o argentyńskich kibicach.
Niektórzy zawodnicy nie otrzymywali jednak tak “dżentelmeńskich” propozycji. Chuligani wiedzieli wszystko na ich temat – znali numery telefonów, adresy domów, a także szkół, do których chodziły ich dzieci. Wiele zależało od władz klubu, w którym występował zawodnik.
Jedne walczyły z gangami, inne im ulegały. Na przykład w Independiente, przed piętnastoma laty, piłkarze odbierając pensje zauważali, że otrzymywali mniej pieniędzy niż wynikałoby z zawieranych kontraktów.
- Nie mogłem uwierzyć! Ale suma nie zgadzała się z tą, którą powinienem dostać. Różnicę przekazywano do barra brava! Niewiarygodne, wcześniej myślałem, że takie rzeczy załatwia się “pod stołem” - przyznał były zawodnik drużyny, Antonio Mohamed, będący obecnie menedżerem, a którego cytuje „Magazyn Futbol”.
W ubiegłym roku Racing Avellaneda sprzedał do AC Milan Leandro Grimiego. Następnego dnia do południa sekretarka odebrała dziesięć telefonów od różnych członków gangu, którzy pragnęli złożyć wizytę w klubie.
Wiedzieli, że sprzedał zawodnika i chcieli pieniędzy. Gdy taka sytuacja dotyczy małych zespołów, na przykład w trzeciej lidze, jego szefowie są absolutnie bezbronni wobec żądań gangów.
W tym samym okresie, podczas jednego z wyjazdowych meczów Boca Juniors na prowincji, szefowie gangu rozdawali na trybunach autografy niczym gwiazdy! Jeden z nich, Rafael Di Zeo, odsiaduje teraz w więzieniu wyrok za brutalny napad na kibica klubu Chacarita Juniors, ale nadal ma odpowiednie wpływy w gangu. Bezczelnie stwierdził: - Jeśli pójdę do więzienia, zacznę mówić. W mojej komórce jest wiele numerów osób z najbardziej wpływowych sektorów...
Czy wiesz, że?
Członkowie meksykańskich piłkarskich gangów zapłacili za bilety lotnicze argentyńskich chuliganów, by dowiedzieć się od nich sekretów związanych z funkcjonowaniem barras bravas.
- My tylko eksportujemy wiedzę "know-how" dotyczącą flag i logistyki – stwierdził jeden z chuliganów River Plate w reportażu polskiego miesięcznika.
W Stanach Zjednoczonych mogę wreszcie odetchnąć – stwierdził napastnik Colorado Rapids, Nicolas Hernandez. - Nawet nie chcę tego porównywać z okresem, gdy żyłem w Argentynie i grałem w Huracanie - pisze Magazyn Futbol.
Gdy kończył się trening, zawsze drżałem ze strachu. Wiedziałem, że mogę odjechać swoim samochodem, ale oni i tak będą gdzieś na mnie czekali. Członkowie gangu zawsze żądali pieniędzy. To było prawie jak rabunek! – czytamy w szokującym raporcie „Magazynu Futbol” o argentyńskich kibicach.
Niektórzy zawodnicy nie otrzymywali jednak tak “dżentelmeńskich” propozycji. Chuligani wiedzieli wszystko na ich temat – znali numery telefonów, adresy domów, a także szkół, do których chodziły ich dzieci. Wiele zależało od władz klubu, w którym występował zawodnik.
Jedne walczyły z gangami, inne im ulegały. Na przykład w Independiente, przed piętnastoma laty, piłkarze odbierając pensje zauważali, że otrzymywali mniej pieniędzy niż wynikałoby z zawieranych kontraktów.
- Nie mogłem uwierzyć! Ale suma nie zgadzała się z tą, którą powinienem dostać. Różnicę przekazywano do barra brava! Niewiarygodne, wcześniej myślałem, że takie rzeczy załatwia się “pod stołem” - przyznał były zawodnik drużyny, Antonio Mohamed, będący obecnie menedżerem, a którego cytuje „Magazyn Futbol”.
W ubiegłym roku Racing Avellaneda sprzedał do AC Milan Leandro Grimiego. Następnego dnia do południa sekretarka odebrała dziesięć telefonów od różnych członków gangu, którzy pragnęli złożyć wizytę w klubie.
Wiedzieli, że sprzedał zawodnika i chcieli pieniędzy. Gdy taka sytuacja dotyczy małych zespołów, na przykład w trzeciej lidze, jego szefowie są absolutnie bezbronni wobec żądań gangów.
W tym samym okresie, podczas jednego z wyjazdowych meczów Boca Juniors na prowincji, szefowie gangu rozdawali na trybunach autografy niczym gwiazdy! Jeden z nich, Rafael Di Zeo, odsiaduje teraz w więzieniu wyrok za brutalny napad na kibica klubu Chacarita Juniors, ale nadal ma odpowiednie wpływy w gangu. Bezczelnie stwierdził: - Jeśli pójdę do więzienia, zacznę mówić. W mojej komórce jest wiele numerów osób z najbardziej wpływowych sektorów...
Czy wiesz, że?
Członkowie meksykańskich piłkarskich gangów zapłacili za bilety lotnicze argentyńskich chuliganów, by dowiedzieć się od nich sekretów związanych z funkcjonowaniem barras bravas.
- My tylko eksportujemy wiedzę "know-how" dotyczącą flag i logistyki – stwierdził jeden z chuliganów River Plate w reportażu polskiego miesięcznika.
-
Oprawa Frankfurtu wczoraj z okazji 10 lecia ULTRAS FRANKFURT
http://www.youtube.com/watch?v=sXzb8HmiZqE
http://www.youtube.com/watch?v=sXzb8HmiZqE
-
-
powyzszy link nieaktywny, tu jest ok http://pl.youtube.com/watch?v=eeBH4qhgnus
do jan_kowalski,
Hampden Park - szkocki stadion narodowy mieszczący się w Glasgow. Na tym stadionie swoje spotkania rozgrywa drużyna piłkarska Queen's Park F.C.
ps. nie jestem z glasgow ale mam internet
do jan_kowalski,
Hampden Park - szkocki stadion narodowy mieszczący się w Glasgow. Na tym stadionie swoje spotkania rozgrywa drużyna piłkarska Queen's Park F.C.
ps. nie jestem z glasgow ale mam internet
j****
-
Zamaskowani osobnicy napadli w sobotę w Lipsku na kibiców miejscowego klubu piłkarskiego FC Sachsen.
Na świętujących 50 członków grupy "Diablos", rzuciło się 40-60 zamaskowanych uzbrojonych w kije bajsbolowe i pistolety gazowe chuliganów dotkliwie ich raniąc. Uszkodzone zostały stojące w pobliżu restauracji w sportowym parku Kunze samochody.
Policja wszczęła śledztwo z urzędu, ponieważ napadnięci nie zgłosili tego faktu organom ścigania. Nie prosili także o udzielenie pomocy medycznej.
-
Lokomotive i Halle wjechały w 50 osób dobrej ekipy, do knajpy w której ulrasi Chemie zoranizowali imprezę na zakończenie rundy jesiennej. Lali wszystkich jak popadnie, kolesi, laski, dzieciaki. Mieli na wyposażeniu wszystko, noże, kije, kastety, łańcuchy, w ruch poszły nawet gaśnice. Straty w lokalu (całkiem fajna knajpa) wyceniane są na 40000 ojro.
Pierwsze podejrzenia padły na chuliganów Chemie, którzy mają od pewnego czasu regularną kose z ultrasami z Diablos, jednak to były tylko plotki.
Ta akcja może oznaczać początek czegoś grubszego w Lipsku. Chemie zapewne będzie chciało się odegrać, skoro to LOK pierwsze złamało pakt o miejscach które zostawia się w spokoju (stadiony obu klubów, lokale)
[link]
Pierwsze podejrzenia padły na chuliganów Chemie, którzy mają od pewnego czasu regularną kose z ultrasami z Diablos, jednak to były tylko plotki.
Ta akcja może oznaczać początek czegoś grubszego w Lipsku. Chemie zapewne będzie chciało się odegrać, skoro to LOK pierwsze złamało pakt o miejscach które zostawia się w spokoju (stadiony obu klubów, lokale)
[link]
wszyscy jesteśmy Januszami.
-
200 piłkarskich chuliganów związanych z klubem Paris Saint Germain toczyło przez 45 minut bitwę z policją przed niedzielnym meczem z AJ Auxerre - poinformował w poniedziałek dziennik "Le Parisien".
Policja, aby uśmierzyć zamieszki użyła gazu łzawiącego, strzelała do chuliganów z broni gładkolufowej. Aresztowano dwóch pijanych osobników, a trzeciego - za kopnięcie psa policyjnego. Mecz wygrali piłkarze PSG 1:0.
-
wczorajsza LM
Olympiakos Pireus - Werder Brema

Olimpique Marseille - Liverpool FC
Olimpique - Liverpool FC

Celic Glasgow - Shakhtar Donietsk

ps: a karteczki w biureczku masz równiutko poukładane?
Olympiakos Pireus - Werder Brema

Olimpique Marseille - Liverpool FC

Olimpique - Liverpool FC

Celic Glasgow - Shakhtar Donietsk

ps: a karteczki w biureczku masz równiutko poukładane?
Ostatnio zmieniony 12.12.2007, 20:44 przez Tabasco, łącznie zmieniany 1 raz.
-
A jak tam wygląda frekwencja na spotkaniach Queens Park. Jakie są ich stosunki z Rangers i Celtics?RHP pisze:Jan_Kowalski pisze:Pytanie do kogos z Glasgow, czy QPR rozgrywa swoje mecze na Hampden Park?
A żeby wszystko było jasne![]()
QPR to Queens Park Rangers z Londynu. W Glasgow grają Queens Park FC i Rangers FC
-
-
Support28 pisze:http://uk.youtube.com/watch?v=sxY1qTwuTe0
tez do litwy...
Rytas Ultras (Lietuvos Rytas):
http://www.youtube.com/watch?v=QtxGEHqBWj4
wyjazd do Alitusu...:
http://www.youtube.com/watch?v=KDNUS1_9KYA
-
-
-
-
-
przy hampden parku jest mały stary stadionik queens park , ogolnie jezeli chciałbys to pojedz na hampden park - zwiedzanie stadionu i muzeum kosztuje 8 funtów a troche mozna zobaczyc , gosciu wiele ci opowie o historii klubu !ostatnio weszli do szkockiej 3 ligi i troche lepiej ponoc u nich z frekwencja a pozatym quenns park jest to najstarsza druzyna piłkarska w szkocji która gra do tej pory i nadal jest to drużyna amatorska która niebieze pieniedzy za grę!
W IMIÉ OJCA I SYNA UNIA NOWA SARZYNA
-
-
-
-
-
Zdjecia nie wkleje bo sporo twarzy jest, a nie chce sie mi sie zamazywac. Ot zwykle zdjecie mlyna, kibice bez koszulek i tekst w luznym tlumaczeniu, z przymrozeniem okaOporowian pisze:kibic(L) pisze:Hmm ciekawe z jakiej okazji ?Holba pisze:Dzisiaj w darmowej gazecie rozdawanej przy stacjach londynskiego metra - "Sport" jest zdjecie kibicow Legii.
cos wiecej na ten teamt ?

Piers Europy. Kibice Legii Warszawa udowadniaja, ze sa tak twardzi jak gwozdzie kibicujac bez koszulek swojemu klubowi w czasies meczu u siebie z Gornikiem Zabrze podczas ostatniego weekendu. Temperatury w stolicy Polski spadly ponizej zera w ten weekend sugeruje ze ci kolesie prawdopodobnie mogliby "przebic w pokazywaniu cyckow" kibicow Newcastle Utd. Klaszcie dalej chlopaki.

Londyn 100% Widzew
-
Dobry filmik z meczu Hansa II Rostock - Dynamo Berlin
[link]

[link]
Ostatnio zmieniony 16.12.2007, 13:59 przez Ultras Widzew, łącznie zmieniany 1 raz.
-