Euro 2008 - bilety!!!

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
andgdynia

Post autor: andgdynia » 11.12.2007, 14:37

Otrzymalem ten list,niestety nie znam angielskiego.Czy ktos by przetlumaczyl te trzy zdania:Please note:Do not change in any way the Reason for payment indicated in the instructions; Partial payments are not accepted;Never pay multiple Ticket orders within 1 payment. Your Ticket order is due at the following date:17.12.07. Z gory dzieki.

iparts.pl
Xth

Post autor: Xth » 11.12.2007, 14:56

Do not change in any way the Reason for payment indicated in the instructions
Pod zadnym pozorem nie mozesz zmieniac tytulu przelewu (tytu; masz podany przez nich wczesniej).
Partial payments are not accepted
Nie akceptuja czesciowej wplaty. Trzeba wplacac calosc
Never pay multiple Ticket orders within 1 payment
Tu nie jestem pewien, ale chyba chodzi o to ze dla kazdego zamowienia musisz dokonac oddzielnego przelewu.
Your Ticket order is due at the following date:17.12.07
Naleznosc trzeba wplacic do 17.12

andgdynia

Post autor: andgdynia » 11.12.2007, 15:37

Jeszcze raz dzieki!!!

tomano

Post autor: tomano » 11.12.2007, 17:07

Orientuje sie ktos kiedy Uefa ma rozsyłac wylosowane/zapłacone bilety na pojedyncze mecze?

dynek

Post autor: dynek » 11.12.2007, 20:00

Moglby ktos podac dane konta, na ktore trzeba wplacac kase za bilety FMT (nie swojego ale uefa:)) oraz jak wyglada tytul przelewu, czy to jest poprostu numer zamowienia ? Znajomy ma bilety ale ciagle nie dostal listu, za to maila z ponagleniem z uefa.

padiatra

Post autor: padiatra » 12.12.2007, 09:21

[link]

ginger

Post autor: ginger » 19.12.2007, 11:30

czyli jak można było się domysleć znowu "kiszka", i jakims cudem nikt z pzpn biletów nie wylosuej:

"UEFA ustaliła, ile wejściówek na EURO 2008 dostanie PZPN. Na każdy z trzech grupowych meczów Polaków w EURO 2008 PZPN dostanie od 19 do 20 procent biletów. Taką decyzję podjęła wczoraj UEFA na specjalnym posiedzeniu w Wiedniu.Oznacza to, że polska federacja otrzyma po około 5700 wejściówek na spotkania z Niemcami i Chorwacją (oba w Klagenfurcie), a na mecz z Austrią dostanie blisko 10 tysięcy biletów (w Wiedniu).
- UEFA ustaliła też warunki dystrybucji biletów. Zabronione jest na przykład rozprowadzanie ich w drodze loterii dla celów promocyjnych - zdradza Krzysztof Rola-Wawrzecki, który reprezentował PZPN w Wiedniu.
Ile z przeznaczonych dla polskiej federacji biletów trafi do rąk zwykłych kibiców? Rola-Wawrzecki przyznaje, że dużą część przyznanej puli PZPN podaruje sponsorom, działaczom, klubom itp.

- W czwartek zbiera się zarząd PZPN i podjęte zostaną pierwsze decyzje dotyczące systemu dystrybucji wejściówek - mówi. - Chcemy się do tego bardzo dobrze przygotować, a na to potrzeba czasu. Prawdopodobnie kibice będą mogli ubiegać się o bilety w drugiej połowie stycznia. Stworzony zostanie internetowy system zgłoszeń, a szczęśliwców wyłoni losowanie."

Darko Pancev

Post autor: Darko Pancev » 19.12.2007, 14:26

mam znajomych austriaków w Austrii ale nie są zbytnio operatywni ani rozeznani w temacie biletów .
Czy ktoś wie kiedy i w jaki sposób bedzie mozna nabyć bilety w Austrii ???

pozdrawiam.

Dzikson!

Post autor: Dzikson! » 19.12.2007, 14:36

W Austrii od 01.01.2008

Sprzedarz bedzie przez internet. (Strony jeszcze niema)
I jeszcze niewiadomo czy bedzie "kto pierwszy, ten lepszy", czy losowanie. Jak bedzie to pierwsze to jak inni beda strzelac petardami o 00:00 ja bede siedzial na internecie :lol:

W puli ma byc po 10.000 biletow na 3 mecze (z Polska, Niemcami i Chorwacja)

Ale moze to by tez tylko dla obywateli Austrii.

hudy

Post autor: hudy » 19.12.2007, 15:28

Dzikson! pisze: Ale moze to by tez tylko dla obywateli Austrii.
na pewno tak bedzie ale powalczyc mozna:))
w koncu na meczu w Wiedniu ma byc 50 tys austryjakow
wiec jak bedzie ich o 10 tys mniej to nikt nie zauwazy:D:D

Darko Pancev

Post autor: Darko Pancev » 19.12.2007, 15:41

Dzikson! pisze:W Austrii od 01.01.2008

I jeszcze niewiadomo czy bedzie "kto pierwszy, ten lepszy", czy losowanie. Jak bedzie to pierwsze to jak inni beda strzelac petardami o 00:00 ja bede siedzial na internecie :lol:

w razie pojawienia sie informacji o stronie z jakiej austiacy beda zamaiwać prosze o poniformowanie tutaj w temacie .

pozdrawiam

padiatra

Post autor: padiatra » 19.12.2007, 16:10

ponoc na jakiejs wiedenskiej stronie proticket mozna nabyc w miare tanio bilety ale to narazie plota bo nie moglem tego znalezc

Dzikson!

Post autor: Dzikson! » 19.12.2007, 16:32

Dzikson! pisze:W Austrii od 01.01.2008

Wlasnie wyczytalem ze dalsze informacje o tych biletach beda 01.01.2008

remes

Post autor: remes » 20.12.2007, 10:02

Czy komus zmienił się już status płatności za FMT (płatność przelewem)???
Ja płaciłem 12.12.2007 i od poniedziałku mam info:
You do not have any payment outstanding for this Application
czyli kasy nie mają

hfb

Post autor: hfb » 20.12.2007, 14:15

czy jakies biora pdrozy oranizuja wyjazd na mistrzostawa zapeniajac bilety itp...????

z gory dzieki za odpowiedz

andgdynia

Post autor: andgdynia » 21.12.2007, 14:44

Ja rowniez wplacilem kase 12.12 i do dzisiaj status platnosci sie nie zmienil.

dynek

Post autor: dynek » 23.12.2007, 15:18

outstanding znaczy zalegly, czyli nie ma zadnych zaleglych oplat dla tej aplikacji wiec ja to rozumiem, ze kase zaksiegowali

maciejch

Post autor: maciejch » 27.12.2007, 14:50

Jest dokladnie tak jak napisal Dynek.
Remes - Twoja kasa dotarla.

ginger

Post autor: ginger » 28.12.2007, 12:21

zasady sprzedaży w Austrii

ÖFB (Austriacki Zwiazek Pilki Noznej) otrzyma 20% pojemnosci netto stadionu, więc około 10.000 biletów.
Dla kibicow piłki nożnej zostanie z tej puli przeznaczonych 70 % biletów. Reszta trafi do sponsorów (13%) i dla rodziny piłki nożnej (17%).

Kibice będą mogli kupić 70% biletow na kilka sposobów:

- Akcja wierności ÖFB (pula dla uczestnikow jednego z meczów międzypaństwowych Austrii rozgrywanych przed Mistrzostwami Europy) - 10,2 %
- członkowie fan klubów klubów Bundesligi - 6,5 %
- Zwycięzcy konkursów meczowych - 1,2 %
- Klub przyjaciół reprezentacji kraju - 3 %
- Pozostałe karty zostaną sprzedane przez internet - 49,1% (każda osoba może nabyć maksymalnie 4 karty)

Dla rodziny piłki nożnej - 17 % biletów

Członkowie drużyny narodowej, trenerzy, pracownicy Związku, członkowie komisji, itd. będą mogli zarezerwować 17% kart wstępu.
W tym dla klubów piłkarskich i przedstawcieli ligi - 5,2 %; dla 9 regionalnych związków piłkarskich 3,0 %.

Sponsorzy ÖFB, partnerzy, goście - 13 % biletów

Ceny:

* 1. kategoria: € 110,-
* 2. kategoria: € 80,-
* 3. kategoria: € 45,-

Do ceny biletu należy doliczyć 5% kosztów manipulacyjnych i koszty wysyłki.

Terminy
- Jedna osoba moze zamowic maksymalnie 4 bilety. O przyznaniu biletu zadecyduje losowanie, nie jest zatem wazne, kiedy zlozysie zamowienia.

- Zamówienia beda przyjmowane od 16 lutego 2008, 00:00 godziny, do 22. lutego 2008, 23:59 godziny.

- Wpływ zamówienia oraz informacja o wylosowaniu biletow bedzie potwierdzona osobom zainteresowanym w terminie do 15. marca 2008 i za bilety trzeba zaplacic do 2 kwietnia 2008 zgodnie z zamowieniem.
W przypadku niedokonania zaplaty w terminie osoba traci bilety.

- Bilety są przeznaczone wyłącznie dla kibicow austriackiej druzyny narodowej, którzy są obywatelami państwa austriackiego. Zamówienia z zagranicy nie są przyjmowane.

Bilety zostana doreczone w polowie maja 2008 r.

Źródło:
[link]

gr
Ostatnio zmieniony 07.01.2008, 14:36 przez ginger, łącznie zmieniany 3 razy.

czeladzianin

Post autor: czeladzianin » 28.12.2007, 12:35

moze w skrocie prztlumaczysz, nie wszyscy posluguja sie j. niemieckim. Dzieki
Tato, nie byłeś dobrym ojcem ale nauczyłeś mnie szacunku i wierności dla klubu, dla CKS-u Czeladź i Reprezentacji Polski, dziękuję. Tego Ci nie zapomnę!!!

opeth

Post autor: opeth » 29.12.2007, 17:04

Nie wiem czy już ktoś to wklejał ale myslę że dla tych którzy wybierają się na mistrzostwa samochodem może być to przydatne

[link]

jest to darmowa przesyłka, sam zamówiłem i po 2 tygodniach dostałem do domu oficjalny katalog Euro2008 z opisanymi miastami, datami meczów, telefonami do informacji turystycznych odpowiednich miast, mapkami, opisem odległościi czasu dojazdu/lotu i całkiem fajnymi zdjęciami. Do tego osobno przewodniki turystyczne i plany miasta Innsbruck'u i Salzburg'a w języku polskim oraz obszerny plan miasta z informacją turystyczną Wiednia (niestety po niemiecku). Ogólnie bardzo fajna sprawa i jak to mówią Czesi - zdarma!
Może być na pw... ;-)

Dzikson!

Post autor: Dzikson! » 03.01.2008, 13:38

[link]

Te Bilety o ktorych wczesniej pisalem sa tylko dla obywateli Austrii. Rejstracja na stronie (narazie jeszcze niema) bedzie od 16.02-22.02.2008. Po 10.000 na kazdy mecz przy normalnych cenach:
1. Kategorie: €110,-
2. Kategorie: €80,-
3. Kategorie: €45,-

Bilety beda losowane.

pozdrawiam

Walker

Post autor: Walker » 03.01.2008, 16:10

hfb pisze:czy jakies biora pdrozy oranizuja wyjazd na mistrzostawa zapeniajac bilety itp...????

z gory dzieki za odpowiedz
Z moich niepewnych informacji, dowiedziałem się że Sindbad będzie coś organizował. Cena ma wynieść ok 1500 zł za 3 dni ( bilet, dojazd, nocleg, szamanie) Czyli jeśli to była by prawda to hujowo ktoś wyjdzie kto zapłaci 300 euro za sam bilet

Reggie

Post autor: Reggie » 03.01.2008, 18:34

andgdynia pisze:Noclegow w Klagenfurcie praktycznie nie ma,chyba ze kogos stac na 150 euro za dwojke(doba).Ja zabukowalem noclegi w pobliskiej Slowenii ,kto bedzie samochodem to jest jakies wyjscie.Okolo 60 km.od stadionu za 40 euro na dwie osoby ze sniadankiem :) .
Odnośnie noclegów

Kontaktowałem się z Claudią Kogler- kordynatorką ds.wolontariatu w Klagenfurcie i napisałą mi dziś, tj.03.01.2008r., że miejsca są i nie należy się o to martwić. Podała także przydatne linki, odnośnie kwaterunku w Klagenfurcie.

"We can provide you with some websites where you can find possible accommodation in Klagenfurt:

[link]

[link] <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

[link] "

WOLONTARIAT EURO 2008

Być może komuś się ta informacja przyda. Nie wiem czy ktoś rozważał taką możliwość, ale dowiadywałem się dokładnie w tej sprawie.

Po pierwsze: UEFA jest jeszcze cwańsza od PZPNu i umie umiejętnie manipulować potencjalnymi kandydatami. Nigdzie na oficjalnej stronie Euro 2008 ( [link] ) nie można znaleźć konkretów dotyczących uczestnictwa w tej wielkiej imprezie. Widnieją tam tylko "puste" slogany typu:
"To możliwość zdobycia niezapomnianych doświadczeń"
"Gwarantujemy czynne uczestnictwo w tej słynnej imprezie"
itp.

Wszystko fajnie. A więc gdzie tutaj w takim razie kryje się haczyk?
Po głębszym zapoznaniu się z regulaminem uczestnictwa w wolontariacie Euro 2008 doszedłem do wniosku, że... (i tutaj użyje kolokwializmu) to jest szukanie jelenia do pracy. Dlaczego?
Praca polega na otrzymaniu tzw. shiftu, czyli po polsku "fuchy". Długość shiftu zależy od miejsca przydzielenia do pracy i wynosi nie mniej niż 8 godzin i nie więcej niż godzin 12. Także istnieje możliwość pracy nawet 12h dziennie. A teraz narzuca się samo pytanie- Co w związku z tym mamy w zamian? Darmowe oglądanie meczów? Zakwaterowanie i nocleg za darmo? Wynagrodzenie finansowe? Nic z tych rzeczy.W zamian otrzymujemy posiłek, dzięki któremu będziemy mogli jakoś dotrwać do końca dnia. Za zakwaterowanie trzeba niestety zapłacić z własnej kieszeni. Biorąc pod uwagę ilość dni spędzonych w Austrii (minimum 22, gdyż tyle wynosi ilość dni którą musisz spędzić na wolontariacie decydując się na uczestnictwo w nim- od 7 czerwca do 29 czerwca- oczywiście można jechać na dłużej) jest to dość spory wydatek, przynajmniej dla mnie.

Jeżeli zaś chodzi o darmowe oglądanie meczów na Euro2008. Zapomnijcie o tym. Nie wejdziecie na stadion nawet jak będzie posiadali bilet wstępu. Powód? Codziennie musisz stawić się w miejscu pracy. Zapewne są odstępstwa od reguły, ale nie przewidziane w regulaminie wolontariatu.

Jeżeli chodzi o kwestie wynagrodzenia finansowego to chyba nie muszę się tutaj za dużo rozpisywać. Każdy kto choć raz miał styczność z wolontariatem wie, że jest on dobrowolny i nieodpłatny. A więc uczestniczycie w nim tylko i wyłącznie dla samego siebie i osób, którym chcecie pomóc.

Jedyną rzeczą jaką UEFA ma do zaoferowania ludziom chcącym "przeżyć przygodę życia" jest podarowanie stroju sportowego Adidas. Jednak nie dowiadywałem się dokładnie czy jest to dres czy może też koszulka w zestawie z czapeczką. Wiem zaś jedno- nie mam zamiaru pracować dla kogoś przez cały miesiąc za byle czapeczkę.

Kolejnym problemem z jakim boryka się UEFA jest pomyłkowe w moim mniemaniu określenie idei wolontariatu. Ale o tym napiszę w kolejnych akapitach moich wypocin.

Aby zostać ochotnikiem UEFA należy przejść szereg formalności itp. Pierwszy to rzetelne wypełnienie aplikacji w języku angielskim (nie pamiętam czy był do wyboru inny język). Gdy przejdziecie ten etap selekcji spotyka was kolejny- bardziej ambitny. A mianowicie dzwonią do was z Austrii lub Szwajcarii i wypytują o jakieś dziwne rzeczy typu "Czy masz wystarczająco dużo zapału aby być wolontariuszem". Hmmm no zapał to może i mam, ale do momentu gdy dowiaduję się o szczegółach, jakie musiałbym spełnić aby zostać "żądnym przygód" ochotnikiem. Po wywiadzie telefonicznym odbywa się trzeci etap selekcji zwany "personal interwiev". Najwidoczniej aplikacja i rozmowa telefoniczna to za mało. Chcą zobaczyć gębę. Ok. Nie ma problemu. Jeżeli zwrócą chociaż 70% ceny biletów za podróż to czemu by nie? Przy okazji zwiedzi się kawałek Austrii. Ale gdzież tam! Za podróż trzeba zapłacić z własnej kieszeni. To samo ma się do zakwaterowanie w danym mieście, w którym odbywa się wywiad. A więc trzeba przejechać pół Europy, żeby zobaczyli twoją gębę i zamienili 10 zdań.

Jeżeli już przejdzie się wszystkie etapy selekcji. Wydawać by się mogło, że jesteście szczęściarzami. Jedziecie na EURO 2008!! Niestety, znowu muszę was rozczarować. Po "personal interwiev" musicie zacząć zbierać pieniążki na następna podróż w kwietniu i maju, w celu szkolenia. Nie muszę chyba dodawać, że płacimy za wszystko z własnej kieszonki. Na miejscu nie otrzymamy nawet przysłowiowego sucharka, mimo, że to jest przecież szkolenie przeprowadzone dla "pracowników" UEFA.

Moim celem nie jest zniechęcenie was do udziału w tym przedsięwzięciu, ale tylko chęć ukazania prawdziwych reguł gry narzuconych przez UEFA. Jest to tylko moja opinia (zresztą dość sarkastyczna) ...
W każdym bądź razie- życzę wszystkim kandydatom na wolontariusza EURO 2008 jak najlepiej. Mam nadzieję, że macie spory zapas oszczędności, bo "takie przygody" nie zdarzają się zbyt często. :D

Pozdrawiam

Stomil Olsztyn OKS

maldini

Post autor: maldini » 04.01.2008, 14:00

18 stycznia zarząd PZPN zdecyduje o sposobie dystrybucji biletów na piłkarskie mistrzostwa Europy w Austrii i Szwajcarii. Polska federacja otrzyma od organizatorów około 20 tys. kart wstępu na trzy spotkania w grupie B.

- 18 stycznia zarząd PZPN zdecyduje o sposobie dystrybucji biletów - poinformował rzecznik związku Zbigniew Koźmiński. - Wiadomo, że jako federacja uczestnicząca w ME możemy liczyć na 19 procent biletów na każdy mecz naszej reprezentacji. Ich liczba uzależniona będzie więc od wielkości stadionu, na którym będzie rozgrywane konkretne spotkanie. Na mecz z Austrią w Wiedniu otrzymamy dziewięć tysięcy biletów, a na spotkania z Niemcami i Chorwacją w Klagenfurcie po pięć tysięcy.

Koźmiński dodał, że w przypadku meczów w Klagenfurcie pula dla polskich kibiców może wzrosnąć o około 300 biletów, jeżeli organizatorzy nie zdecydują się na utworzenie tzw. strefy buforowej między sympatykami przeciwnych zespołów.

- Na razie za wcześnie na spekulacje, ile biletów trafi do publicznej sprzedaży. Jedno jest pewne - zdecydowanie za mało w stosunku do zapotrzebowania. Dlatego musimy się poważnie zastanowić nad sposobem ich dystrybucji. Być może wszystko zlecimy firmie zewnętrznej, tak by uniknąć wszelkich podejrzeń - przyznał rzecznik PZPN.

Kibice starający się o bilety na mistrzostwa świata w 2006 roku składali zamówienia drogą internetową. Do wyłonienia posiadaczy kart wstępu na mecze konieczne było losowanie.

Przed mundialem w Niemczech PZPN otrzymał z FIFA osiem procent biletów na każdy mecz reprezentacji Polski. Było to od 3082 wejściówek na spotkanie z Kostaryką w Hanowerze, do 4510 na mecz z Niemcami w Dortmundzie. W przypadku Euro 2008 choć procentowo związek otrzyma ponad dwa razy więcej biletów, to ich liczba nie będzie wiele większa, ze względu na znacznie mniejszą pojemność stadionów.

Przed mundialem do sprzedaży publicznej trafiło 37 procent biletów z puli, jaką PZPN uzyskał od FIFA. Reszta została rozdysponowana m.in. wśród sponsorów i partnerów związku, klubów ligowych oraz wojewódzkich związków piłki nożnej.

- To po prostu obowiązek związku, wynikający z różnych umów i zobowiązań. Poza tym pracownicy firm sponsorujących reprezentację czy działacze związków wojewódzkich są przecież również kibicami reprezentacji Polski - podkreślił Koźmiński.

Źródło informacji: PAP/INTERIA.PL

dlizak

DFB

Post autor: dlizak » 14.01.2008, 09:12

moglby ktos to z grubsza przetlumaczyc:

[link]

temat dotyczy chyba dystrybucji biletow przez niemiecki DFB

Dzikson!

Re: DFB

Post autor: Dzikson! » 14.01.2008, 11:08

dlizak pisze:moglby ktos to z grubsza przetlumaczyc:

[link]

temat dotyczy chyba dystrybucji biletow przez niemiecki DFB
Maja na mecze Niemcow w Klagenfurcie po 5tys. biletow, czyli na Polske 5tys. Ale wydaje mi sie i napewno tak bedzie jak w Austrii ze te bilety beda tylko dla obywateli Niemiec.

dlizak

Re: DFB

Post autor: dlizak » 14.01.2008, 13:06

Dzikson! pisze: Maja na mecze Niemcow w Klagenfurcie po 5tys. biletow, czyli na Polske 5tys. Ale wydaje mi sie i napewno tak bedzie jak w Austrii ze te bilety beda tylko dla obywateli Niemiec.
moze bedzie tak, ze warunkiem rejestracji i udzialu w losowaniu bedzie np. adres/zameldowanie na terenie niemiec, a nie koniecznie samo obywatelstwo,

to by nieco ulatwilo sprawe ;)

Psmks

Post autor: Psmks » 14.01.2008, 17:47

Ja tam załatwiam bilety przez znajomą która tyra w PSV-ce na Holandia- Włochy później wymienię lub pchnę dalej bo z tego co patrzyłem to ludzie wystawiają je +/- 500 euro (średnia żeby nie było ze przeginam)... Może ktoś chętny :)

otak

Post autor: otak » 16.01.2008, 20:24

[link]

:shock:

bizon87

Post autor: bizon87 » 16.01.2008, 21:16

Witam,
Podobno jest jakaś strona gdzie można zamówić darmowe informatory dotyczące mistrzostw, ma ktoś może linka?
Z góry dzieki.

Xth

Post autor: Xth » 16.01.2008, 21:25

opeth pisze:Nie wiem czy już ktoś to wklejał ale myslę że dla tych którzy wybierają się na mistrzostwa samochodem może być to przydatne

[link]

jest to darmowa przesyłka, sam zamówiłem i po 2 tygodniach dostałem do domu oficjalny katalog Euro2008 z opisanymi miastami, datami meczów, telefonami do informacji turystycznych odpowiednich miast, mapkami, opisem odległościi czasu dojazdu/lotu i całkiem fajnymi zdjęciami. Do tego osobno przewodniki turystyczne i plany miasta Innsbruck'u i Salzburg'a w języku polskim oraz obszerny plan miasta z informacją turystyczną Wiednia (niestety po niemiecku). Ogólnie bardzo fajna sprawa i jak to mówią Czesi - zdarma!
Mysle ze koledze powyzej chodzilo o to

bizon87

Post autor: bizon87 » 16.01.2008, 21:30

Dzięki kolego za linka :)
Zamawiał ktoś z tej strony to?
Tam w polu "wiadomość" coś wpisuje?

Xth

Post autor: Xth » 16.01.2008, 21:41

Tak
W sumie tam niema nic ciekawego.
Dla mnie jedynie przydatne sa 3 plany miast: Wiednia, Salzburga, Innsbrucku. Niestety nie ma Klagenfurtu
Poza tym kilka stron o kazdym z miast.
Nic to kompletnie nie kosztuje wiec zamowic mozna.
Ja w tym polu nie wpisalem nic.

bizon87

Post autor: bizon87 » 16.01.2008, 21:50

jeszcze raz dzieki :)
nic nie kosztuje to sprawdzić można co to :lol:

murdock

Post autor: murdock » 17.01.2008, 01:25

też nic tam nie wpisałem ale doszło po jakichś dwóch tygodniach.
Myślałem, że ciekawsze to będzie, ale nie ma co narzekać.
Nowa Huta - to brzmi dumnie....

czeladzianin

Post autor: czeladzianin » 18.01.2008, 15:24

Bilety na mecze Polaków w finałach ME 2008

Polski Związek Piłki Nożnej uprzejmie informuje kibiców reprezentacji Polski, iż rejestracja w systemie zamówień i dokonywanie rezerwacji biletów na mecze polskiego zespołu na Euro 2008 odbywać się będzie w dniach 16 - 29 lutego 2008 roku. Nie obowiązuje zasada „kto pierwszy, ten lepszy”. Rozdział biletów odbędzie się w drodze losowania, które zaplanowane zostało na 7 marca 2008 roku.

Zamawianie biletów odbywać się będzie wyłącznie drogą internetową poprzez system kupbilet.pl

W podanym terminie należy zgłosić zapotrzebowanie zarówno na bilety na mecze grupowe Polaków, jak również spotkania fazy pucharowej (tzw. bilety warunkowe – dostępne tylko w przypadku awansu reprezentacji Polski do danej fazy rozgrywek).

Kibice, którzy wylosują bilety będą musieli dokonać płatności – zarówno za bilety na mecze grupowe, jak również bilety warunkowe - do 20 marca 2008 roku. W przypadku braku wpłaty, zamówienie będzie anulowane.

Dokładne zasady zamawiania i zakupu biletów zostaną podane w „Regulaminie sprzedaży biletów na Euro 2008”, który zostanie zatwierdzony przez Zarząd PZPN 9 lutego 2008 roku. Określony zostanie wówczas również procentowy podział puli biletów przekazanych przez UEFA do dystrybucji za pośrednictwem PZPN.

Terminarz:

09.02 – zatwierdzenie przez Zarząd PZPN „Regulaminu sprzedaży biletów"
16.02 – 29.02 - rejestracja i możliwość dokonywania rezerwacji biletów
07.03 – losowanie biletów
20.03 – koniec możliwości dokonywania wpłat za zamówione bilety
Tato, nie byłeś dobrym ojcem ale nauczyłeś mnie szacunku i wierności dla klubu, dla CKS-u Czeladź i Reprezentacji Polski, dziękuję. Tego Ci nie zapomnę!!!

erni_90

Post autor: erni_90 » 18.01.2008, 16:59

nie wiem czy było bo nie czytałem całego tematu 8)

Jak wygląda sprawa gdy już zostanę wylosowany w tym kupbilet.pl to ten bilet MUSI być dla mnie na moje dane w rejestracji? Czy mogę podać inne dane, kumpla, brata, sąsiada, który pojedzie?

takisobienick

Post autor: takisobienick » 18.01.2008, 17:43

Wiem że nie każdy wchodzi na tą złodziejską strone ale jest szczegółowo napisane co i jak: [link].

Przerażająco mało najtańszych biletów a napewno jeszcze michał z kolegami coś podpierdoli dla siebie. Będzie ciężko ale niektórzy już bilety mają-brawo dla nich, a Ci co nie mają pierdolić to i jechać bez jak sie nie uda 8)

Pozdro

edyta:
Właśnie w wiadomościach ubek Koźmiński powiedział że jedna osoba może zamówić tylko dwa bilety i nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale coś że jedno zamówienie to tylko jeden mecz. Czyli wg tych debili oficjalnie można kupić bilet tylko na 1 mecz dla 2osób. :lol: . No nic znowu będzie trzeba po 30 aplikacji na wujków ciotki i wymyślone persony składać.

czeladzianin

Post autor: czeladzianin » 18.01.2008, 19:56

własnie Kożmiński powiedział, że będą chcieć by każdy kibic mógł kupić tylko 2 bilety :shock: tylko nie wiem jak to rozumieć czy dla dwóch osób czy dwa bilety total :evil:

ODPOWIEDZ