Koszykówka Kibicowsko ...
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
no juz zakazali rzucania serpentyn a ostatnio na meczu w Kwidzynie wyprowadzili dzieciaczka za to ze ciepnal czyms na parkiet.
a tak szczerze to fajnie ze cos sie kreci na koszu,ale stare czasy to stare czasy.Juz nie wroca Za duzo komerchy
a tak szczerze to fajnie ze cos sie kreci na koszu,ale stare czasy to stare czasy.Juz nie wroca Za duzo komerchy
Trzej Królowie Wielkich Miast
Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk
Nie Sądzcie a nie Bedziecie Sądzeni(...)Odmierza Wam Bowiem taką Miarą jaką Wy odmierzacie".
Nie Sądzcie a nie Bedziecie Sądzeni(...)Odmierza Wam Bowiem taką Miarą jaką Wy odmierzacie".
-
-
Klub powstał w 1995r. z inicjatywy prezesa firmy Trefl. Taką też nosił nazwę. Mogę się nieco mylić, co do reszty bo na meczach w Sopocie nie bywałem od kilki lat. Zespół piął się w górę jako Trefl, atmosfera była zdecydowanie lepsza niż teraz. Później nastąpiło dojście Prokomu, pasmo sukcesów na niwie sportowej. Zmieniano halę, postawiono na "granatowomarynarkowych" i odstawione panie. Popcorn i Pepsi. Klub kibica uzależniony od klubu, w którym spora część liczy na zniżki przy biletach, itd.. Pełna komercjalizacja, odcięci od kranika z kasą (czyt. Krauze) raczej bez przyszłości.
Po dojściu Prokomu, była grupa ludzi, może dalej jest?. Ci chcieli trwać przy nazwie Trefl. Doping, szale, nawet flagę uszyli. Raczej kumate towarzystwo. Niestety zostali "zjedzeni" przez resztę, wręcz wyśmiewani, że nie chcą krzyczeć Prokom jak pozostałe towarzystwo. wzajemnej adoracji.
Może dalej chodzą na mecze, a może już odpuścili jak spora część osób, której panująca atmosfera w tym klubie dawno już przestała się podobać.
Po dojściu Prokomu, była grupa ludzi, może dalej jest?. Ci chcieli trwać przy nazwie Trefl. Doping, szale, nawet flagę uszyli. Raczej kumate towarzystwo. Niestety zostali "zjedzeni" przez resztę, wręcz wyśmiewani, że nie chcą krzyczeć Prokom jak pozostałe towarzystwo. wzajemnej adoracji.
Może dalej chodzą na mecze, a może już odpuścili jak spora część osób, której panująca atmosfera w tym klubie dawno już przestała się podobać.
-
W przypadku Stomilu nie chce się wypowiadać ale jeśli chodzi o Elane i Stilon to powstały jako kluby zakładowe. Powstały one lata temu zanim jeszcze w Polska ruszyła kibicowsko. Stilon i Elana były ZKSami, zaś Stomil powstał jako Olsztyński Klub Sportowy i w późniejszym czasie patronat nad nim przyjęły OZOS. Różnica między tymi klubami, a takim czymś jak Prokom itp. w moim odczuciu polega na tym, że kluby te powstały dawno przy zakładach produkcyjnych, a te jak wiadomo w dobie komunizmu nie potrzebowały zbytniej reklamy z racji tego że mieliśmy wtedy taki typ gospodarki, że zakłady te były niemalże w 100% monopolistami i były na utrzymaniu państwa. Prokom natomiast zaczął sponsorować MKS Trefl Sopot po to by siebie rozreklamować co zapewniło mu zdobycie MP i występy w Eurolidze. Podsumowując: Prokom zainwestował w te kluby tylko z powodów czysto komercyjnych i tylko o to chodzi. Poza tym kibice przywiązali się do sojej starej nazwy drużyny mimo że teraz nazywają się OKS 1945, TKP i GKP. I tym się też różni publika na koszu (nie wszyscy) od tej z piłki nożnej (tu za to bywają wyjątki). Tyle w temacie nazw i nie ma sensu tego rozdrapywać. Tak jest i już. Pozdrawiam.
-
Chłopcze tylko te zespoly mają jeszcze pewne części w swoich nazwach - OKS czy ZKS. Zresztą Elana to również TKP Toruń. A czy Anwil lub Prokom mają w swojej pełnej nazwie człon niepochodzący od sponsora? Albo czy mają inną nazwę? A wiekszość klubów koszykarskich ma nazwe swojego sponsora i nie odwracaj kota ogonem doszukując się nielicznych wyjątków jeżeli chodzi o piłkę nożną. Rzadko na tym forum, a w szczególności w tym temacie trudno ludziom pogodzić się z prawdą.CZESIU pisze:Stomil? Elana? Stilon? tolerujesz te nazwy?SerGi0 pisze:czyli twoim zdaniem śpiewanie nazwy sponsora jest kumate ?
jak nic nie wnosisz do tematu to lepiej nie pisz nic
-
chlopcze przekumaty otoz Anwil ma, WTK Anwil Włocławek brzmi cala nazwa, wiec c**** wiesz, wiec c**** sie odzywaj, to w tym temacieDesmond pisze:Chłopcze tylko te zespoly mają jeszcze pewne części w swoich nazwach - OKS czy ZKS. Zresztą Elana to również TKP Toruń. A czy Anwil lub Prokom mają w swojej pełnej nazwie człon niepochodzący od sponsora? Albo czy mają inną nazwę? A wiekszość klubów koszykarskich ma nazwe swojego sponsora i nie odwracaj kota ogonem doszukując się nielicznych wyjątków jeżeli chodzi o piłkę nożną. Rzadko na tym forum, a w szczególności w tym temacie trudno ludziom pogodzić się z prawdą.CZESIU pisze:Stomil? Elana? Stilon? tolerujesz te nazwy?SerGi0 pisze:czyli twoim zdaniem śpiewanie nazwy sponsora [link] jest kumate ? :roll:
jak nic nie wnosisz do tematu to lepiej nie pisz nic
Popolupo masz racje, ale skoro kibice Stomilu utozsamiaja sie z nazwa Stomil, ba walcza o nia! To czemu my nie mozemu utozsamiac sie z nazwa Anwil? Bo jestesmy ekipa koszykarska? I przekumata brac typu desmond i inne kylimandzaro tego nie moga pojac?
Ostatnio zmieniony 05.12.2007, 22:11 przez CZESIU, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- ban
-
Dobra dajcie sobie spokój
Ja tylko czekam na dzien w którym zmieni sie u nas sponsor z Anwilu na innego. I chociaz to moze oznaczac spadek poziomu koszykówki we Włocławku to bedzie jeden plus. Wszyscy sie przekonaja ze nie jestesmy jak reszta tych jebanych pikników z Prokomu itp. i swojej nazwy i barw nie zmienimy. Tyle w tym temacie.

-
A zwracam honor. Przypomniało mi się o tym WTK jak napisałem już posta. Ale wg. mnie sama nazwa WTK już dawno odeszła w lamusa, a kojarzy mi się co najwyżej z mlodzikami tego zespołu. Dobra Czesiu ale pokaż mi film, na którym Hala mistrzów lub wasz H1 krzyczy WTK. A jakbyś mógł wrzuć zdjęcie z flagą lub chociaż vlepką, w których będzie widniało "WTK". Z tego co pamiętam w "herbie" też tego nie ma. A i nie napinaj się i nie wyskakuj z "chujami" (chyba że jesteś pedałem) tak ziomulek, bo się spocisz.
E pewnym stopniu popieram wypowiedź Kostka ;]
E pewnym stopniu popieram wypowiedź Kostka ;]
-
-
Anwil Włocławek - STAL OSTRÓW WLKP.
Z Ostrowa we Włocławku 55 osob (autokar 2 osobowki)
wywieszamy dwie flagi i prezentujemy dwie oprawy(fotki niebawem)
Anwil tez prezetuje oprawe z flag w barwach,doping z ich strony prawie nie słyszalny,ogolnie dziwny klimat jeden młynek zagłusza drugi zero zgrania

Z Ostrowa we Włocławku 55 osob (autokar 2 osobowki)
wywieszamy dwie flagi i prezentujemy dwie oprawy(fotki niebawem)
Anwil tez prezetuje oprawe z flag w barwach,doping z ich strony prawie nie słyszalny,ogolnie dziwny klimat jeden młynek zagłusza drugi zero zgrania
Ostatnio zmieniony 11.12.2007, 06:52 przez Stalowiec, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Jak wyzej... doping z naszej strony słaby, trzeba to przyznac... szału nie zrobilismy. W młynie H1 jakies 90 osob, wiec zgodnie z oczekiwaniami. Nie wiem czemu ale w sezonie zasadniczym mobilizacja jest tylko na Śląsk i Prokom... Prokom juz za tydzien wiec moze byc ciekawie. Z oprawy flagowisko w barwach. Wywieszamy tylko 1 fane. Gości nie slyszalem za bardzo wiec sie nie bede wypowiadał, ale jak dla mnie to dobrze sie zaprezentowali. Jakas sektorówke widzialem, flagi na kijach...
-
Stalowiec... generalnie to ciezko sie zgrac na takiej hali jelsi jest sie w takich miejscach jak my :/
jak zbuduja duza hale w Ostrowie to sami zobaczycie ze jesli srodkowe sektory nie reaguja a naprzeciwko siedza ciołki ktore dopinguja gdy dzwiek do nich dociera zamiast wykonywac te same czynnosci w tym samym czasie co my... 2 sprawa ze jestemsy przy pariecie gdzie akustyka jest najgorsza z mozliwych
Poza tym mamy 3kk co jest istna paranoja..
My jako jedyny dopingujemy, obok jest miejski ktory cos tam probuje ale generalnie dno, a na przeciw siedzi(!) kk z firmy sponsoorujacej, i napierdala w bebny i traba zagluszjaac nas w ten sposob... a ruszyc ich sie nie da bo sa od sponsora...
Czasem samibysmy chcieli zeby ta druzyna grla w nizszej lidze bo wtedy moznaby bylo cos stworzyc i pierdoleni kibice sukcesu zostawali by w domach
a wcozrajszy mecz to porazka z dopingiem po calosci... dawno niewidzialem tak zblazowalenj hali ktora na wyniku kolo remisu siedzi z dupami i nic nie robi...
Jedyny plus z wcozraj ze zebralismy kolo tysiaca na oprawe na najblizszy mecz co na warunki halowe pozwoli nam stworzyc cos ciekawego.. mam nadzieje
sorka za literowki
jak zbuduja duza hale w Ostrowie to sami zobaczycie ze jesli srodkowe sektory nie reaguja a naprzeciwko siedza ciołki ktore dopinguja gdy dzwiek do nich dociera zamiast wykonywac te same czynnosci w tym samym czasie co my... 2 sprawa ze jestemsy przy pariecie gdzie akustyka jest najgorsza z mozliwych
Poza tym mamy 3kk co jest istna paranoja..
My jako jedyny dopingujemy, obok jest miejski ktory cos tam probuje ale generalnie dno, a na przeciw siedzi(!) kk z firmy sponsoorujacej, i napierdala w bebny i traba zagluszjaac nas w ten sposob... a ruszyc ich sie nie da bo sa od sponsora...
Czasem samibysmy chcieli zeby ta druzyna grla w nizszej lidze bo wtedy moznaby bylo cos stworzyc i pierdoleni kibice sukcesu zostawali by w domach
a wcozrajszy mecz to porazka z dopingiem po calosci... dawno niewidzialem tak zblazowalenj hali ktora na wyniku kolo remisu siedzi z dupami i nic nie robi...
Jedyny plus z wcozraj ze zebralismy kolo tysiaca na oprawe na najblizszy mecz co na warunki halowe pozwoli nam stworzyc cos ciekawego.. mam nadzieje
sorka za literowki
Lecz nie zapomnisz tego co dał Ci ten kraj - honor na wieki, dziedzictwo tysięcy lat
-
Jedziecie tak z tym Prokomem, a czy sami nie powinniście używać nazwy Nobiles. Jak już tak sławicie sponsora, to chyba to właśnie Nobiles, był przed Anwilem. Dziwicie się jak można zamiast Trefl krzyczeć Prokom, zmienili się kibice i "kibice" jedni nie pamiętają np. czasów Trefla, tak jak wy pewnie nie pamiętacie czasów Nobilesu, no bo jak wytłumaczyć to, że akurat Anwil uznaliście za jedyną prawidłową nazwę Waszego klubu.Kostek_H1 pisze:Dobra dajcie sobie spokójJa tylko czekam na dzien w którym zmieni sie u nas sponsor z Anwilu na innego. I chociaz to moze oznaczac spadek poziomu koszykówki we Włocławku to bedzie jeden plus. Wszyscy sie przekonaja ze nie jestesmy jak reszta tych jebanych pikników z Prokomu itp. i swojej nazwy i barw nie zmienimy. Tyle w tym temacie.
PS. Z waszej strony dowiedziałem się, że jeszcze wcześniej wasz klub zwał się Provide, tak więc trochę nie trafione te wasze argumenty, że tylko pikniki przyjmą każdą nazwę chociaż zrobiliście tak samo.[/url]
-
a ja jestem pokoleniem MZ.K.S Czarni Słupsk.
Mielismy juz sponsorow od cholery.
Pierwszy Brok Alkpol pozniej byl M&S Czarni Słupsk
pozniej Brok Czarni Słupsk,przez chwile nawet Brok Słupsk.
Chodziłem przez cały czas na Czarnych i zawsze niezmiennie był okrzyk M.Z.K.S.
Pamietajcie zaden Prokom,Anwil czy inne Energii,nie beda trwac wiecznie,za to Pamiec o M.Z.K.S-ach, TKP,OKS-ach i ZKS-ach Zawsze Będzie żywa.
Sport jest dla Nas dla Kibiców.
Pamietajcie zaden Prokom,Anwil czy inne Energii,nie beda trwac wiecznie,za to Pamiec o M.Z.K.S-ach, TKP,OKS-ach i ZKS-ach Zawsze Będzie żywa.
Trzej Królowie Wielkich Miast
Zgadzam się z przedmówcą w 100 %.3Królowie pisze:a ja jestem pokoleniem MZ.K.S Czarni Słupsk.
-
ANWIL Włocławek - Prokom Trefl Sopot
Nie potrafie oszacować liczby H1 na sektorze... jak na moje oko ze 110 - 120 osob. Jak wiecej to niech ktos mnie poprawi. Pod wzgledem kibicowskim to był najlepszy mecz w tym sezonie biorac pod uwage oprawe jak i doping. Wywieszamy trzy fany: "Kujawiacy z krwi i kości...", "H1 Skład" i "Ultras Włocławek". Podszas prezentacji prezentujemy dwa (a własciwie trzy) elementy oprawy. Na naszym sektorze sektorówka "ANWIL TO MY", a na całej hali kartoniada. Fotki dam nizej. na sektorach ABCD kartoniada w barwach pionowo, natomiast naprzeciwko na sektorach EFGH w barwach poziomo. Kibiców gosci około 30 osob, ale grupa GORZEJ niz piknikowa. Cały mecz siedzieli, nic nie krzyczeli, a na pytanie "Czemu nic nie krzyczycie ?" jeden odpowiedzial ze i tak by ich nie bylo slychac
W sumie racje mial 
Fotki (po niedzieli bedzie wiecej moze):

Nie potrafie oszacować liczby H1 na sektorze... jak na moje oko ze 110 - 120 osob. Jak wiecej to niech ktos mnie poprawi. Pod wzgledem kibicowskim to był najlepszy mecz w tym sezonie biorac pod uwage oprawe jak i doping. Wywieszamy trzy fany: "Kujawiacy z krwi i kości...", "H1 Skład" i "Ultras Włocławek". Podszas prezentacji prezentujemy dwa (a własciwie trzy) elementy oprawy. Na naszym sektorze sektorówka "ANWIL TO MY", a na całej hali kartoniada. Fotki dam nizej. na sektorach ABCD kartoniada w barwach pionowo, natomiast naprzeciwko na sektorach EFGH w barwach poziomo. Kibiców gosci około 30 osob, ale grupa GORZEJ niz piknikowa. Cały mecz siedzieli, nic nie krzyczeli, a na pytanie "Czemu nic nie krzyczycie ?" jeden odpowiedzial ze i tak by ich nie bylo slychac

Fotki (po niedzieli bedzie wiecej moze):

Ostatnio zmieniony 16.12.2007, 12:42 przez Kostek_H1, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Ja też, z tym że pamięć o TKP to raczej nieŻurek pisze:Zgadzam się z przedmówcą w 100 %.3Królowie pisze:a ja jestem pokoleniem MZ.K.S Czarni Słupsk.

Toruńska Elana
-
http://www.wroclawianie.info/galeria - zdjęcia kibiców i nie tylko
-
Do Zgorzelca wybieramy się w 35 osob, cały mecz dopingujemy, czasem nas słychać, ale ciężko było się przebić. Doping Zgorzelca dobry. W czasie przerwy Turów traci szalik, po czym poszkodowany sprzedaje nas ochronie... W 3 kwarcie 3 z nas wybiera sie do sklepu na hali, podczas zakupow dostają strzały z partyzanta od miejscowego FC Śląska, po całym zajściu napięta atmosfera u nas na sektorze, lecą butelki, wchodzi policja na sektor, po meczu jesteśmy spisywani... W drodze powrotnej jedzie za nami auto, jakies 50 km, wjezdzamy na stacje, oni za nami, ale tylko obcinaja, kieruja sie pozniej w strone Wrocławia
-
-
CZESIU pisze:Do Zgorzelca wybieramy się w 35 osob, cały mecz dopingujemy, czasem nas słychać, ale ciężko było się przebić. Doping Zgorzelca dobry. W czasie przerwy Turów traci szalik, po czym poszkodowany sprzedaje nas ochronie... W 3 kwarcie 3 z nas wybiera sie do sklepu na hali, podczas zakupow dostają strzały z partyzanta od miejscowego FC Śląska, po całym zajściu napięta atmosfera u nas na sektorze, lecą butelki, wchodzi policja na sektor, po meczu jesteśmy spisywani... W drodze powrotnej jedzie za nami auto, jakies 50 km, wjezdzamy na stacje, oni za nami, ale tylko obcinaja, kieruja sie pozniej w strone Wrocławia
Ty. Wy się w końcu określcie. Najpierw piszecie,że nie jesteście chuliganami, a tutaj jakimiś krojeniami się chwalicie. Rozumiem,że skoro to robicie to godzicie się na inne aspekty życia kibicowskiego?
-
kroicie barwy piknikom ze Zgorzelca, a jak się Śląsk (pilkarski) chce z wami się zabawić to macie już wielkie pretensję. Jeszcze was dziwi zachowanie policji.CZESIU pisze:ty, skrojenie barw to wg Ciebie wielka chuliganka? okresl sie bo nie wiem co myslec o twoim poscie... na priv
Rozumiem, że w kosz wbija większość ekip i energia was rozpiera, ale później bez krzyków.
aha, usuńcie gościa o nicku : Kostek_H1 , koleś tylko wstyd wam przynosi.
-
przeciez nie mamy o nic pretensji, moj post byl relacja z wyjazdu, udanego zresztaHonky pisze: kroicie barwy piknikom ze Zgorzelca, a jak się Śląsk (pilkarski) chce z wami się zabawić to macie już wielkie pretensję. Jeszcze was dziwi zachowanie policji.
Rozumiem, że w kosz wbija większość ekip i energia was rozpiera, ale później bez krzyków.