Oficjalna grupa eliminacji Mistrzostw Świata 2010

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

Kolorowy Sweter

Post autor: Kolorowy Sweter »

Di Pablo pisze:
Reggie pisze:
Di Pablo a widzisz mylisz się :)

12 października 2005 mecz San Marino z Hiszpanią na stadionie w Serravalle obejrzało 3 426 kibiców.

6 września 2006 roku San Marino rezegrało na własnym terenie pamiętny mecz z Niemcami (0:13) a na stadionie było 5,019 widzów

Mecz z Polską reprezentacją w roku 2002 obejrzało w Serravalle 2000 widzów.

Taka ciekawostka...
Piłkarze San Marino rozegrali jak dotąd 93 mecze . Bilans to 1 zwycięstwo, 5 remisów i 87 porażek. Bilans bramkowy - 16:379
Najwyższe i zarazem jedyne zwycięstwo w meczu międzypaństwowym San Marino odniosło z Liechtensteinem w stosunku uwaga!! 1:0
Co nie oznacza, że nie urwą komuś punktów w nadchodzących eliminacjach, tak jak to zrobili Turcji w El.MŚ.
no to mnie zdziwiles... nie przypuszczalbym zeby UEFA pozwolila na miejsca stojace ze wzledu bezpieczenstwa; a co do samego meczu San Marino z Polska to powinni chyba wynajac specjalny stadion :)
Dokładnie . Tak samo było w meczu Andorra - Anglia, grali na Olimpijskim w Barcelonie. Wiadome było ze przyjedzie od c**** Angoli.

San Marino niech jak najbardziej gra, ale w preeliminacjach z innymi tego typu potęgami.

Dobrze byłoby by miec takie dwa wyjazdowe motywy, Słowenia ( środa ) San Marino (sobota) - albo odwrotnie - i Czechy (środa) Słowacja ( sobota ) - albo odwrotnie.
Te kraje są blisko siebie i nie byłoby to głupie wyjscie. A juz nie musze dodawac jakie Polscy kibice mieliby zajebiste dni melanżu, a San Marino to alkoholowy raj...

Na kazdym wyjezdzie powinno nas byc od c**** nie ma co ukrywac. Moze w San Marino mniej, ale to tez moze byc zależne od kalendarza.

Zobaczymy co pokaze czas, do Czech i na Słowacje jade nawet bez biletu ( a tak samo postąpi pewnie z 5 tys. osob, jak nie wiecej ) .

Piłkarsko grupa jak najbardziej do ogrania, ale trzeba tez powiedziec , ze moze ona byc bardzo wyrównana. Mysle ze powalczymy o 1 miejsce.

Z tymi drugimi miejscami to jest kino, ze jedna druzyna nie zagra w barazach. Nie jest tak , ze nie zagra najsłabsza, tylko ta która bedzie miała najbardziej wyrównana grupe. Tak jest w grupie 8 tam sie bedzie grało ciezko kazdemu z kazdym... Miałbym to w d**** , ale ten system jest niesprawiedliwy i nas tez moze dotknąć.

Co do innych grup to Anglia - Chorwacja i Niemcy - Rosja , moze byc i pewnie bedzie ciekawie. Gruzja w jakichkolwiek kwalifikacjach po raz nie wiem który trafiła na Italie, maja do nich szczescie...

Jest ogolnie bardzo duzo powtorek z eliminacji do ME.

P.S. Fajnie byłoby teraz trafic na Czechów w Euro 2008 8)
iparts.pl
Bruster

Post autor: Bruster »

Niestety losowanie nie po mojej mysli. Jedyny atrakcyjny wyjazd do Irlandii. Troche ciesze sie, ze Slowenia, ale brak Kaukazu, Wysp Owczych czy Islandii nie moge sobie wydarowac. Komplet spotakn powinien byc zaliczony z mojej strony, bez mrugniecia oka. Tak poza tym uswiadomilem sobie, ze w najblizszych 5 latach czeka Kadre bardzo mala ilosc ciekawych spotkan (2 imprezy na ktorych juz jestesmy + MS 2010) mnie tego nie wynagrodza. A wracajac do eliminacji to nie wiem czym sie tak podniecacie Czechy, Slowacja? Dla mnie przelipa.
Dzikson!

Post autor: Dzikson! »

Dla nas, mieszkajacych w Wiedniu losowanie zajebiste! Wyjazd do Bratyslawy statkiem :D
swoj czlowiek

Post autor: swoj czlowiek »

Losowanie grup eliminacyjnych do MŚ 2010 w Durbanie odbyło się w cieniu dramatu. Przed ceremonią na polu golfowym niedaleko Durbanu doszło do tragedii.
Zastrzelono turystę z Europy. Początkowo podejrzewano, że może to być ktoś z krajowych delegacji na losowanie mundialu. Później szef FIFA Sepp Blatter temu zaprzeczył.

- Wiemy tylko, że to turysta z Austrii, ale żaden z delegatów – stwierdził Blatter.
Kilkadziesiąt minut później zidentyfikowano ofiarę jako 43-letniego Petera Burgstallera, byłego bramkarza austriackiego klubu SV Salzburg. Więcej w "Przeglądzie Sportowym"

Przestepczosc w RPA, warto obejrzec jesli ktos sie tam wybiera

http://pl.youtube.com/watch?v=-lYYZfztK ... re=related
http://pl.youtube.com/watch?v=eA7ZAsNzN ... re=related
http://pl.youtube.com/watch?v=fwcEhDdDLi4
http://pl.youtube.com/results?search_qu ... rch=Szukaj
Il_Fanatico

Post autor: Il_Fanatico »

Z tego co kojarze San Marino czasami w poprzednich latach rozgyrwało mecze w Bolonii
Browarski

Post autor: Browarski »

Po(L)ak pisze:A jak myślicie - skoro terminarz ustala się tak żeby było jak najwygodniej wszystkim i często w sumie udaje się ustalic np. grę w ciagu tygodnia w Armenii i sasiednim Azerbejdżanie to czy jest szansa na mecze obok siebie w Czechach i na Słowacji ew. Słowenii? Wyobraźcie sobie jaka to byłaby zajebista wycieczka, a jeszcze z Pragi do Wiednia jest rzut beretem, tym bardziej, że już granice będa otwarte :D
Obym za te dwa lata był przy kasie :wink:
Niech cie gęś kopnie jak z Pragi jest rzut beretem do Wiednia :roll: , chyba raczej z Bratysławy przy dobrej pogodzie widać światła Wiednia... :wink: coś ci się pomyliło kolego...
ale z tak serio to taka wycieczka to jest coś, Czechy w sobotę, Słowacja w środę... :lol: Losowanie marzenie!.
supanonimowy

Post autor: supanonimowy »

Dla mnie losowanie bardzo dobre chciałem w grupie czechów,słowaków i słoweńców.Mogliśmy zamiast San Marino trafić coś lepszego.
Per

Post autor: Per »

Co do San Marino to przypomnę że pare lat temu to o włos Polska byłaby jednym z nielicznych "sukcesów" San Marino. Wygraliśmy ledwo 1:0 po bramce strzelonej ręką przez Furtoka. 8)
M.O.W.

Post autor: M.O.W. »

Jak wygląda w Czechach sprawa jeśli idzie o mecze repry? Coś na kształt naszego układu czy się leją?
Honky

Post autor: Honky »

ja najbardziej ciesze się na wyjazdy do Słowenii i San Marino. Mam nadzieje, że oba będą w gorących miesiącach i będzie sobie można zrobić dłuszą wycieczkę.
Inter

Post autor: Inter »

RHP i CB na forum pokemonów :shock:
Pozdrawiam obu.
A zeby nie bylo, ze rozmywam, to ciesze sie, ze trafilismy na taka grupe :lol:
RHP

Post autor: RHP »

Inter pisze:RHP i CB na forum pokemonów :shock:
Pozdrawiam obu.
A zeby nie bylo, ze rozmywam, to ciesze sie, ze trafilismy na taka grupe :lol:
Po prostu nie mogłem się powstrzymać jak typ spytał co sądzimy o Anglia-Chorwacja :oops: :wink:

Z naszej grupy można się tylko cieszyć...

CB - po starej znajomości? Wolne żarty :lol:
ODPOWIEDZ