Oficjalna grupa eliminacji Mistrzostw Świata 2010

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

Reggie

Post autor: Reggie » 26.11.2007, 00:02

Szybki_PL pisze:No chyba zartujesz :lol: :lol: :lol:

San Marino wygrało do tej pory tylko jeden mecz, w kwietniu 2004 roku z Liechtensteinem. Za najlepszy występ reprezentacji uznaje się spotkanie z Turcją w eliminacjach do Mistrzostw Świata 1994, zakończone bezbramkowym remisem.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Po co takie cos gra? przez 70 lat wygrali tylko jeden mecz i jeden zremisowali.

Jak strzelą jedną bramkę to będzie dobrze.
Na pewno żadnego punktu nikomu nie zabiorą.
Nie 1 remis a 4 jeśli już :x :lol:
13 września 1987 remis z Libanem 0:0
10 marzec 1993 remis z Turcją 0:0
25 kwietnia 2001 remis z Łotwą 1:1
20 sierpnia 2003 remis z Liechtensteinem 2:2
Stomil Olsztyn OKS

iparts.pl
Il_Fanatico

Post autor: Il_Fanatico » 26.11.2007, 00:49

Szybki_PL napisał:
No chyba zartujesz

San Marino wygrało do tej pory tylko jeden mecz, w kwietniu 2004 roku z Liechtensteinem. Za najlepszy występ reprezentacji uznaje się spotkanie z Turcją w eliminacjach do Mistrzostw Świata 1994, zakończone bezbramkowym remisem.

Po co takie cos gra? przez 70 lat wygrali tylko jeden mecz i jeden zremisowali.

Jak strzelą jedną bramkę to będzie dobrze.
Na pewno żadnego punktu nikomu nie zabiorą.

Nie 1 remis a 4 jeśli już
13 września 1987 remis z Libanem 0:0
10 marzec 1993 remis z Turcją 0:0
25 kwietnia 2001 remis z Łotwą 1:1
20 sierpnia 2003 remis z Liechtensteinem 2:2
I nie 70 tylko 20kilka. Po co grają? Zajebista przygoda, grasz w piłke dla przyjemności, potykasz sie z gwiazdami europejskiej piłki a jak juz czasami coś wpadnie (najszybszy gol w historii eliminacji do MŚ. Anglia-San Marino Davide Gualterii z SMA) to wogóle bajka. Tak sobie pomyślcie jakby parunastu chłopa z dajmy na to takiego Wodzisławia zebrało się i wystawiło swoją repre. A żeby juz nie ciągnać kwestii pozakibicowskich- jak oceniacie inne grupy? Ciekawie wygląda Niemcy-Rosja, Szwecja-Dania,Turcja-Bośnia (znowu),Chorwacja-Anglia

HardcoreHooligan

Post autor: HardcoreHooligan » 26.11.2007, 02:25

SUUUUUUPER wyszlo :D hehe w Pradze i Bratyslawie juz napewno robia w gacie :lol:
Obrazek

Di Pablo

Post autor: Di Pablo » 26.11.2007, 07:58

Reggie pisze:
Di Pablo a widzisz mylisz się :)

12 października 2005 mecz San Marino z Hiszpanią na stadionie w Serravalle obejrzało 3 426 kibiców.

6 września 2006 roku San Marino rezegrało na własnym terenie pamiętny mecz z Niemcami (0:13) a na stadionie było 5,019 widzów

Mecz z Polską reprezentacją w roku 2002 obejrzało w Serravalle 2000 widzów.

Taka ciekawostka...
Piłkarze San Marino rozegrali jak dotąd 93 mecze . Bilans to 1 zwycięstwo, 5 remisów i 87 porażek. Bilans bramkowy - 16:379
Najwyższe i zarazem jedyne zwycięstwo w meczu międzypaństwowym San Marino odniosło z Liechtensteinem w stosunku uwaga!! 1:0
Co nie oznacza, że nie urwą komuś punktów w nadchodzących eliminacjach, tak jak to zrobili Turcji w El.MŚ.
no to mnie zdziwiles... nie przypuszczalbym zeby UEFA pozwolila na miejsca stojace ze wzledu bezpieczenstwa; a co do samego meczu San Marino z Polska to powinni chyba wynajac specjalny stadion :)
Wierny Po Porażce, Dumny Po Zwycięstwie!
[link]

Kolorowy Sweter

Post autor: Kolorowy Sweter » 26.11.2007, 09:21

Di Pablo pisze:
Reggie pisze:
Di Pablo a widzisz mylisz się :)

12 października 2005 mecz San Marino z Hiszpanią na stadionie w Serravalle obejrzało 3 426 kibiców.

6 września 2006 roku San Marino rezegrało na własnym terenie pamiętny mecz z Niemcami (0:13) a na stadionie było 5,019 widzów

Mecz z Polską reprezentacją w roku 2002 obejrzało w Serravalle 2000 widzów.

Taka ciekawostka...
Piłkarze San Marino rozegrali jak dotąd 93 mecze . Bilans to 1 zwycięstwo, 5 remisów i 87 porażek. Bilans bramkowy - 16:379
Najwyższe i zarazem jedyne zwycięstwo w meczu międzypaństwowym San Marino odniosło z Liechtensteinem w stosunku uwaga!! 1:0
Co nie oznacza, że nie urwą komuś punktów w nadchodzących eliminacjach, tak jak to zrobili Turcji w El.MŚ.
no to mnie zdziwiles... nie przypuszczalbym zeby UEFA pozwolila na miejsca stojace ze wzledu bezpieczenstwa; a co do samego meczu San Marino z Polska to powinni chyba wynajac specjalny stadion :)
Dokładnie . Tak samo było w meczu Andorra - Anglia, grali na Olimpijskim w Barcelonie. Wiadome było ze przyjedzie od c**** Angoli.

San Marino niech jak najbardziej gra, ale w preeliminacjach z innymi tego typu potęgami.

Dobrze byłoby by miec takie dwa wyjazdowe motywy, Słowenia ( środa ) San Marino (sobota) - albo odwrotnie - i Czechy (środa) Słowacja ( sobota ) - albo odwrotnie.
Te kraje są blisko siebie i nie byłoby to głupie wyjscie. A juz nie musze dodawac jakie Polscy kibice mieliby zajebiste dni melanżu, a San Marino to alkoholowy raj...

Na kazdym wyjezdzie powinno nas byc od c**** nie ma co ukrywac. Moze w San Marino mniej, ale to tez moze byc zależne od kalendarza.

Zobaczymy co pokaze czas, do Czech i na Słowacje jade nawet bez biletu ( a tak samo postąpi pewnie z 5 tys. osob, jak nie wiecej ) .

Piłkarsko grupa jak najbardziej do ogrania, ale trzeba tez powiedziec , ze moze ona byc bardzo wyrównana. Mysle ze powalczymy o 1 miejsce.

Z tymi drugimi miejscami to jest kino, ze jedna druzyna nie zagra w barazach. Nie jest tak , ze nie zagra najsłabsza, tylko ta która bedzie miała najbardziej wyrównana grupe. Tak jest w grupie 8 tam sie bedzie grało ciezko kazdemu z kazdym... Miałbym to w d**** , ale ten system jest niesprawiedliwy i nas tez moze dotknąć.

Co do innych grup to Anglia - Chorwacja i Niemcy - Rosja , moze byc i pewnie bedzie ciekawie. Gruzja w jakichkolwiek kwalifikacjach po raz nie wiem który trafiła na Italie, maja do nich szczescie...

Jest ogolnie bardzo duzo powtorek z eliminacji do ME.

P.S. Fajnie byłoby teraz trafic na Czechów w Euro 2008 8)
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków

Bruster

Post autor: Bruster » 26.11.2007, 10:25

Niestety losowanie nie po mojej mysli. Jedyny atrakcyjny wyjazd do Irlandii. Troche ciesze sie, ze Slowenia, ale brak Kaukazu, Wysp Owczych czy Islandii nie moge sobie wydarowac. Komplet spotakn powinien byc zaliczony z mojej strony, bez mrugniecia oka. Tak poza tym uswiadomilem sobie, ze w najblizszych 5 latach czeka Kadre bardzo mala ilosc ciekawych spotkan (2 imprezy na ktorych juz jestesmy + MS 2010) mnie tego nie wynagrodza. A wracajac do eliminacji to nie wiem czym sie tak podniecacie Czechy, Slowacja? Dla mnie przelipa.
Po 1 Reprezentacja Polski!

Ultrasowski

Post autor: Ultrasowski » 26.11.2007, 10:56

the_real_lord_was_back pisze:Ilosciowo napewno pokazemy sie zajebiscie gorzej z jakoscia, juz widzie te setki piknikow z trabkami w Pradze czy Bratyslawie

nie ma co sie za wczasu przejmowac moze akurat "szczesliwie" sie zlozy ze Polacy beda c**** grali i do Bratysławy i Pragi pojadą sami kibole ;)

tarnow

Post autor: tarnow » 26.11.2007, 12:48

Na wyjazdach do naszych południowych sąsiadów w większości od "gospodarzy" powinien się stawić sam Górny/Dolny Śląsk
Myśle że o bilety do takiej Pragi może być podobnie ciężko jak na Euro jak jest 20 tys miejsc a no i gospodarze będa chcieli większośc dla siebie.
Piękna słowiańska grupa - ciekaw jestem Słowenii tam już chyba pachnie Europą (Euro itp) no i ciekawa podróż
Co do meczów z Słowacją/Czechami w Polsce to po złośliwości jestem za Bydgoszczą bo w Suwałkach nie ma godnych obiektów :wink:
Sportowo tylko zwycięstwo! stać nas na to

Dzikson!

Post autor: Dzikson! » 26.11.2007, 13:09

Dla nas, mieszkajacych w Wiedniu losowanie zajebiste! Wyjazd do Bratyslawy statkiem :D

swoj czlowiek

Post autor: swoj czlowiek » 26.11.2007, 14:01

Losowanie grup eliminacyjnych do MŚ 2010 w Durbanie odbyło się w cieniu dramatu. Przed ceremonią na polu golfowym niedaleko Durbanu doszło do tragedii.
Zastrzelono turystę z Europy. Początkowo podejrzewano, że może to być ktoś z krajowych delegacji na losowanie mundialu. Później szef FIFA Sepp Blatter temu zaprzeczył.

- Wiemy tylko, że to turysta z Austrii, ale żaden z delegatów – stwierdził Blatter.
Kilkadziesiąt minut później zidentyfikowano ofiarę jako 43-letniego Petera Burgstallera, byłego bramkarza austriackiego klubu SV Salzburg. Więcej w "Przeglądzie Sportowym"

Przestepczosc w RPA, warto obejrzec jesli ktos sie tam wybiera

http://pl.youtube.com/watch?v=-lYYZfztK ... re=related
http://pl.youtube.com/watch?v=eA7ZAsNzN ... re=related
http://pl.youtube.com/watch?v=fwcEhDdDLi4
http://pl.youtube.com/results?search_qu ... rch=Szukaj
EUROPA DLA BIAŁYCH
POLSKA DLA POLAKÓW

[link] 14/88
Aborcja-prawdziwy holocaust

Il_Fanatico

Post autor: Il_Fanatico » 26.11.2007, 19:07

Z tego co kojarze San Marino czasami w poprzednich latach rozgyrwało mecze w Bolonii

Browarski

Post autor: Browarski » 27.11.2007, 12:05

Po(L)ak pisze:A jak myślicie - skoro terminarz ustala się tak żeby było jak najwygodniej wszystkim i często w sumie udaje się ustalic np. grę w ciagu tygodnia w Armenii i sasiednim Azerbejdżanie to czy jest szansa na mecze obok siebie w Czechach i na Słowacji ew. Słowenii? Wyobraźcie sobie jaka to byłaby zajebista wycieczka, a jeszcze z Pragi do Wiednia jest rzut beretem, tym bardziej, że już granice będa otwarte :D
Obym za te dwa lata był przy kasie :wink:
Niech cie gęś kopnie jak z Pragi jest rzut beretem do Wiednia :roll: , chyba raczej z Bratysławy przy dobrej pogodzie widać światła Wiednia... :wink: coś ci się pomyliło kolego...
ale z tak serio to taka wycieczka to jest coś, Czechy w sobotę, Słowacja w środę... :lol: Losowanie marzenie!.
POLONIA WARSZAWA

supanonimowy

Post autor: supanonimowy » 27.11.2007, 14:23

Dla mnie losowanie bardzo dobre chciałem w grupie czechów,słowaków i słoweńców.Mogliśmy zamiast San Marino trafić coś lepszego.

Per

Post autor: Per » 27.11.2007, 17:23

Co do San Marino to przypomnę że pare lat temu to o włos Polska byłaby jednym z nielicznych "sukcesów" San Marino. Wygraliśmy ledwo 1:0 po bramce strzelonej ręką przez Furtoka. 8)

M.O.W.

Post autor: M.O.W. » 27.11.2007, 17:38

Jak wygląda w Czechach sprawa jeśli idzie o mecze repry? Coś na kształt naszego układu czy się leją?

Walker

Post autor: Walker » 27.11.2007, 21:06

I z czego się cieszycie? Kiła jak nie wiem.....
Czech Słowacja Słowenia dadzą nam pewnie po tysiąc biletów, gdzie większość przypadnie piknikom i TPesowcom, bedzie płacz że bliski wyjazd a biletów nie ma.
San Marino pewnie większość oleje bo wyjazd nieciekawy....
Irlandia wyjazd raczej z tych kosztowniejszych więc większość i tak bedzie emigracji...

Ogólnie jestem nie mile zaskoczony, liczyłem że bedzie chociaż jeden wyjazd np do Sarajewa czy Splitu.

RHP

Post autor: RHP » 28.11.2007, 13:20

Ciekawa grupa -rywalizacja o prymat wśród zachodnich Słowian :)
Il_Fanatico pisze:A żeby juz nie ciągnać kwestii pozakibicowskich- jak oceniacie inne grupy? Ciekawie wygląda Niemcy-Rosja, Szwecja-Dania,Turcja-Bośnia (znowu),Chorwacja-Anglia
Mam nadzieję, że ustaszowski motłoch tym razem zostanie upokorzony :wink:

Fan_Gwardii

Post autor: Fan_Gwardii » 28.11.2007, 14:59

RHP pisze:Ciekawa grupa -rywalizacja o prymat wśród zachodnich Słowian :)
Il_Fanatico pisze:A żeby juz nie ciągnać kwestii pozakibicowskich- jak oceniacie inne grupy? Ciekawie wygląda Niemcy-Rosja, Szwecja-Dania,Turcja-Bośnia (znowu),Chorwacja-Anglia
Mam nadzieję, że ustaszowski motłoch tym razem zostanie upokorzony :wink:
ten motloch jest nam historycznie, religijnie blizszy niz panowie ktorzy nie dotrzymali obietnicy w 1939 roku. no chyba ze jestes w Anglii i taaaak Ci tam dobrze.
Obrazek

RHP

Post autor: RHP » 28.11.2007, 15:33

Ten nazistowsko-katolicki motłoch, kolaborując z hitlerowskim okupantem dokonywał najbardziej okrutnych zbrodni, nawet Niemcy byli zszokowani. Zawsze będę życzył tej reprezentacji jak najgorzej, tu nie chodzi nawet o to, że grają z Anglią bo wolałbym żeby w eliminacjach spotkali się z Serbią i dostali zasłużone baty...

Mi Chorwaci nie są wogóle bliscy, jak wręcz przeciwnie...

RHP

Post autor: RHP » 28.11.2007, 15:48

poljud pisze: Serbowie lizący się z Ruskimi na każdym kroku są nam za to braćmi od wieków
Co ma piernik do wiatraka? A Chorwaci to są czyiś bracia? Może twoi?

Typ się pytał co sądzimy o innych grupach eliminacji, to piszę że życzę Chorwacji klęski a się zaczyna wypominanie "Ruskich" nie wiadomo po co. Ekipy rosyjskie czy białoruskie bywają w Polsce, a Polacy na tamtejszych stadionach więc jak widać na gruncie kibicowskim może być inaczej niż na szczeblu rządowym...

Honky

Post autor: Honky » 29.11.2007, 15:40

ja najbardziej ciesze się na wyjazdy do Słowenii i San Marino. Mam nadzieje, że oba będą w gorących miesiącach i będzie sobie można zrobić dłuszą wycieczkę.

CelticBhoy

Post autor: CelticBhoy » 29.11.2007, 16:58

RHP pisze:Ten nazistowsko-katolicki motłoch, kolaborując z hitlerowskim okupantem dokonywał najbardziej okrutnych zbrodni, nawet Niemcy byli zszokowani. Zawsze będę życzył tej reprezentacji jak najgorzej, tu nie chodzi nawet o to, że grają z Anglią bo wolałbym żeby w eliminacjach spotkali się z Serbią i dostali zasłużone baty...

RHP pisze:Ten nazistowsko-katolicki motłoch, kolaborując z hitlerowskim okupantem dokonywał najbardziej okrutnych zbrodni, nawet Niemcy byli zszokowani. Zawsze będę życzył tej reprezentacji jak najgorzej, tu nie chodzi nawet o to, że grają z Anglią bo wolałbym żeby w eliminacjach spotkali się z Serbią i dostali zasłużone baty...

Czesc Czerwona Łapo!
Taa, Niemcy często bywali zszokowani, najbardziej zszkowani byli ich liderzy w Norymberdze, jak im pookazali fotki z Auschwitz... :lol: Po starej znajomości poradzę Ci coś RedHand- przestań pierdolić :wink: i zamiast tego
podaj jakies przyklady tych "najbardziej okrutnych" (jak to przerażająco brzmi !! :shock: ) zbrodni, rzekomo mogących zszkować nawet chłopców z Tottenkopfu..?

AJMO HRVATSKA! :D Chorwaci znowu pojadą z Angolami... Nasza grupa taka sobie, ale fajnie ze trafilismy na Czechow. Praga to jednak piekna jest ..
This is CELTIC - my religion.
"What a fuckin shame. It used to be a Paradise, now it's a Little Palestine"

Inter

Post autor: Inter » 29.11.2007, 18:05

RHP i CB na forum pokemonów :shock:
Pozdrawiam obu.
A zeby nie bylo, ze rozmywam, to ciesze sie, ze trafilismy na taka grupe :lol:
http://slowfoot.pl/

RHP

Post autor: RHP » 29.11.2007, 21:47

Inter pisze:RHP i CB na forum pokemonów :shock:
Pozdrawiam obu.
A zeby nie bylo, ze rozmywam, to ciesze sie, ze trafilismy na taka grupe :lol:
Po prostu nie mogłem się powstrzymać jak typ spytał co sądzimy o Anglia-Chorwacja :oops: :wink:

Z naszej grupy można się tylko cieszyć...

CB - po starej znajomości? Wolne żarty :lol:

ODPOWIEDZ