Specyficzne Fotki Kibicowskie ...
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
-
-
Authentiks Paris
http://www.youtube.com/watch?v=ZAGxG-t1Rds
http://www.youtube.com/watch?v=t861qUbUKeQ
chociaz tez nienajlepsze filmiki, innych nie znalazlem...
Jak dla mnie zajebisty pomysl!
http://www.youtube.com/watch?v=ZAGxG-t1Rds
http://www.youtube.com/watch?v=t861qUbUKeQ
chociaz tez nienajlepsze filmiki, innych nie znalazlem...
Jak dla mnie zajebisty pomysl!
-
-
Jak na mój gust to o to, że powinno być I Hate Stripes bo belt to pasek od spodni.. ;]
Niech ktoś coś skroi, bo w temacie skrojone flagi nic sie nie dzieje. ;]
http://www.youtube.com/watch?v=hLkqVUlwT-Y - 0:52 - 0:59
http://www.youtube.com/watch?v=hLkqVUlwT-Y - 0:52 - 0:59
-
marysia pisze:stripes = pas kolorowy
ku*** macie problemy, belts i stripes może być
co innego jedno słowo znaczy a co innego gdy to słowo jest zamieszczone w zdaniu
bo tym tokiem myślenia wyjdzie (patrząc na stripes) - nienawidzę pasów kolorowych
"Belt" oznacza przedmiot, właśnie pas, ale taki do spodni.
"Stripe" to pas, w znaczeniu koloru - a właśnie od swoich barw taki przydomek ma Cracovia! Bo chyba nikt nie sądzi, że od pasków do spodni?

Nie wiem po co tworzysz z tego "pas kolorowy"? ...
Więc suma sumarum napis na w/w szaliku jest cokolwiek absurdalny.
-
Przeciętny angol po zobaczeniu takiego hasła stwierdzi że to szal fanatycznych miłośników szelek 

Owszem mają, stripe jest dokładnym odpowiednikiem. Belt to tylko przedmiot, pas od spodni, bezpieczeństwa, klinowy...czytelnik pisze:Pasy w znaczeniu tutaj rozkminianym nie maja odpowiednika w języku angielski
-
-
Ale jak ktoś się bierze za angielski to wypada żeby go znał a nie otwierał pierwszy lepszy słownik, popatrzył 'pasek - belt' i robił od razu kilkaset szali. Mogło być napisane po polsku a nie popisywanie się po angielsku. A dla tych dla których 'belt' i 'stripe' to jest to samo - polecam odrobinę czasu poświęcić szkole.
-
Popieram, wtopa z szalami.JSC pisze:Ale jak ktoś się bierze za angielski to wypada żeby go znał a nie otwierał pierwszy lepszy słownik, popatrzył 'pasek - belt' i robił od razu kilkaset szali. Mogło być napisane po polsku a nie popisywanie się po angielsku. A dla tych dla których 'belt' i 'stripe' to jest to samo - polecam odrobinę czasu poświęcić szkole.
A.C.A.B
-
lingwiści zajebani
12 h na zmywaku w UK siedzom a drugie 12 h kłócą się o belt i stripe.
o tak ku***, w szkole na pewno uczą o belt i stripe i na pewno mówią też który z powyższych jest bardziej pasujący do kibiców Cracovii.
wklejac fotki, nie pierdolić.

12 h na zmywaku w UK siedzom a drugie 12 h kłócą się o belt i stripe.
A dla tych dla których 'belt' i 'stripe' to jest to samo - polecam odrobinę czasu poświęcić szkole.

wklejac fotki, nie pierdolić.
-
-
L-N nie byłem nigdy w UK, tym bardziej nie pracowałem na zmywaku ale ja nie uzywam angielskiego dla popisu chociaz staram sie uczyc tego języka, to raz. Dwa - wszkole przynajmniej naucza poprawnie uzywać wyrazów albo nie używać jak się nie wie co dane słowo znaczy. Trzy - Wisła ma już drugą wtopę z szalem ( 'Prade of South'), a za wszelką cenę jacyś goście z czwartego sortu starają się tu udowodnić ze to nie jest żaden błąd, ze to jest dobrze napisane. Troszke pokory - wyszła wtopa, przyznaje się do błedu przynajmniej zamykając się i nie starając się wmówić ludziom że czarne jest białe i robić z nich debili. Zwłaszcza ze jak podejrzewam zadna z tych osób wypowiadających się w tym temacie ze strony Wisły nie robiła tego szalika. Koniec dyskusji z mojej strony
BO
BO
-
Dokładnie. Mimo że jestem z Wisly to z szalikami wtopa i nie ma co się zagłębiać.
Śmieszne błędy - jak ktoś sobie takie coś wyjebie na zeszycie to jego sprawa, ktos kto takie coś puszcza na masowe szaliki naraża się na wyśmianie.
Nie wiem po co moi koledzy po szalu starają się bronić bzdurnej teorii. Pośmiać się można i ze siebie - naprawdę.
Śmieszne błędy - jak ktoś sobie takie coś wyjebie na zeszycie to jego sprawa, ktos kto takie coś puszcza na masowe szaliki naraża się na wyśmianie.
Nie wiem po co moi koledzy po szalu starają się bronić bzdurnej teorii. Pośmiać się można i ze siebie - naprawdę.
-
Nie ma wątpliwości, na 100% jest niepoprawnie, myślę że po powyższym wpisie można już skończyć tą dyskusję.nikczemny pisze:Dokładnie. Mimo że jestem z Wisly to z szalikami wtopa i nie ma co się zagłębiać.
Pzdr.
-
Nie powinno byc zadnych "stripes" ani "belts", tylko po prostu "PASY", nazw wlasnych sie nie tlumaczyJohny84 pisze:Nie ma wątpliwości, na 100% jest niepoprawnie, myślę że po powyższym wpisie można już skończyć tą dyskusję.nikczemny pisze:Dokładnie. Mimo że jestem z Wisly to z szalikami wtopa i nie ma co się zagłębiać.
Pzdr.

-
ks. Henryk Surma-kapelan Cracovii jesli sie nie myle,grzenio pisze:KS Cracovia pisze:![]()
smycz kapelana![]()
![]()
![]()
w przeszlosci proboszcz parafii pw Zmartwychstania Pańskiego na na jednej z bydgoskich dzielnic.
Bardzo madry i poczciwy czlowiek,wielki fan sportu i pilki noznej;
mimo praktycznie zadnej sympatii do kosciola jako instytucji, mysle ze jakby wiecej takich ksiezy bylo, ludzie by chetniej odwiedzali polskie koscioly .
ps.To zdjecie dowodzi jak nietuzinkowa postacia jest ks.Henryk.
Z tego miejsca serdecznie poZdrawiam
Środmiejskiego Rejonu Ulic Tysiące - ŚRUT
-
-