Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, LechiaCHWM, Zorientowany

Rudzki1920

Re: Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko

Post autor: Rudzki1920 »

Don John pisze: 24.09.2026, 18:01
kumate info pisze: 24.09.2026, 17:54 prawdomowny ziom ostatni post do ciebie bo szkoda klawiatury bo nie kumasz prostych spraw i sytuacji jaka panuje w Zabrzu i na Śląsku.No w sumie skąd możesz wiedzieć skoro na Pomorzu koczujesz.
Tak jak Góral napisał i to co ja pisałem idzie wszystko w dobrym kierunku.Zgoda z Gieksą padła i wyjdzie to wszystkim w Zabrzu na dobre,na FC jest progres,w Zabrzu jest progres.Kibicowsko piłkarsko progres a będzie jeszcze lepiej bo jest boom na Górnik.Ruch dołuje w 1 lidze,brak stadionu,brak perspektyw to wszystko przełoży się na to że w podzielonych FC młodzież bedzie szła w kierunku KSG.Będą mistrzostwa Polski,będą europejskie puchary co rok to zobaczycie co się będzie działo.Gieksa też poszła mocno do przodu w ostatnich latach no ale z nimi to już przeszłość i teraz każdy działa na swój rachunek.Ekipa się krystalizuje FC trzymają poziom.
Jest dobrze będzie jeszcze lepiej.
Aha bo tu często o Rudzie piszecie no i na jakiej podstawie twierdzicie że tam Ruch jest super mocny?Żyjecie chyba czasami sprzed 10 lat a teraz jest tam poziom wyrównany a liczebnie nadal przewaga KSG.
Poziom czego na Rudzie jest wyrównany…
Kogo chcesz do tego przekonać? Tak szczerze, wierzysz w to co piszesz?
Uwielbiam jak ludzie co na Rudzie byli tylko na autostradzie przejazdem 😅
TRSL od dobrych kilkunastu lat są w odwoźcie. Prawda robią pojedyncze akcje ale z słabym skutkiem.
Nie wykorzystali wcale naszego cięższego czasu.
iparts.pl
Mertens

Post autor: Mertens »

kumate info pisze: 24.09.2026, 17:54 prawdomowny ziom ostatni post do ciebie bo szkoda klawiatury bo nie kumasz prostych spraw i sytuacji jaka panuje w Zabrzu i na Śląsku.No w sumie skąd możesz wiedzieć skoro na Pomorzu koczujesz.
Tak jak Góral napisał i to co ja pisałem idzie wszystko w dobrym kierunku.Zgoda z Gieksą padła i wyjdzie to wszystkim w Zabrzu na dobre,na FC jest progres,w Zabrzu jest progres.Kibicowsko piłkarsko progres a będzie jeszcze lepiej bo jest boom na Górnik.Ruch dołuje w 1 lidze,brak stadionu,brak perspektyw to wszystko przełoży się na to że w podzielonych FC młodzież bedzie szła w kierunku KSG.Będą mistrzostwa Polski,będą europejskie puchary co rok to zobaczycie co się będzie działo.Gieksa też poszła mocno do przodu w ostatnich latach no ale z nimi to już przeszłość i teraz każdy działa na swój rachunek.Ekipa się krystalizuje FC trzymają poziom.
Aha bo tu często o Rudzie piszecie no i na jakiej podstawie twierdzicie że tam Ruch jest super mocny?Żyjecie chyba czasami sprzed 10 lat a teraz jest tam poziom wyrównany a liczebnie nadal przewaga KSG.
Widać, że za bardzo poniósł Cię sukces sportowy. Nic na żadnym FC się nie zmieni, oprócz ewentualnego wzrostu liczby pikników, to tak nie działa, że jak odnosisz sukces sportowy to nagle miasta zaczynają kibicować klubowi który je odnosi. Generalnie to zauważyłem, że wy ostatnio odnosicie ciągle progers na FC, u Was wszystko idzie do przodu, ale tylko w waszych głowach, bo nie ma żadnych realnych argumentów popierających waszą tezę. Jedyny progres jaki zaliczacie to ten sportowy, reszta pozostaje bez zmian. To nie działa w ten sposób, że zaliczasz dwa sezony w których walczysz o mistrzostwo i nagle karty się odwracają - nie łudź się. My prawie upadliśmy, spadaliśmy rok po roku aż na czwarty poziom rozgrywkowy i nie zmieniło się na osiedlach zupełnie nic, zejdźcie na ziemię :)
Pitfas

Post autor: Pitfas »

I co jeszcze będzie?
Lucymek

Post autor: Lucymek »

Mertens pisze: 24.09.2026, 18:22
Widać, że za bardzo poniósł Cię sukces sportowy. Nic na żadnym FC się nie zmieni, oprócz ewentualnego wzrostu liczby pikników, to tak nie działa, że jak odnosisz sukces sportowy to nagle miasta zaczynają kibicować klubowi który je odnosi. Generalnie to zauważyłem, że wy ostatnio odnosicie ciągle progers na FC, u Was wszystko idzie do przodu, ale tylko w waszych głowach, bo nie ma żadnych realnych argumentów popierających waszą tezę. Jedyny progres jaki zaliczacie to ten sportowy, reszta pozostaje bez zmian. To nie działa w ten sposób, że zaliczasz dwa sezony w których walczysz o mistrzostwo i nagle karty się odwracają - nie łudź się. My prawie upadliśmy, spadaliśmy rok po roku aż na czwarty poziom rozgrywkowy i nie zmieniło się na osiedlach zupełnie nic, zejdźcie na ziemię :)
To jest tak. Jak lata temu slaba kibicowsko Gieksa zaczynała od czwartego poziomu a potem miała dekady marazm na drugim poziomie to też nie wymarla kibicowowsko. Górnik może nawet majstra zrobić i nie sprawi to,ze na Rudzie będzie Ruch lac. Jedynie co to będzie to Ruch wkurwiał,ze będą mieć to jedno mistrzostwo więcej ;-)
Parti1000

Post autor: Parti1000 »

Górnik to niech najpierw pogoni kolegów od Mary co za trenera mieli psa kryminalnego i jezdzili z nim na obozy i zawody. Potem niech odważy się wkońcu wyjść z Polonią Bytom a dopiero pózniej biorą się za przejmowanie FC Ruchu.
kumate info

Post autor: kumate info »

ty wiesz kto jest czyim kolegą za dużo naczytałeś się prawdomownego ziomka.
Prawdomówny gdzie jest ten chłopak i co się z nim stało?Gdzie sprzedał i gdzie zgubił dziecięce marzenia?Gdzie godność stracił i gdzie nauczył fałszu?Kto mu odebrał dziedzictwo ufności?Kto go wprowadził w zasadzkę pijanego rauszu?Gdzie jest ten chłopak co był tak lubiany?Coś się rozsypało i rozwiało.Coś wypaliło się.

Został tobie/wam internet a życie toczy się dalej swoim torem.Internet swoje ulica swoje.
prawdomównyziom

Post autor: prawdomównyziom »

kumate info pisze: 24.09.2026, 22:27 ty wiesz kto jest czyim kolegą za dużo naczytałeś się prawdomownego ziomka.
Prawdomówny gdzie jest ten chłopak i co się z nim stało?Gdzie sprzedał i gdzie zgubił dziecięce marzenia?Gdzie godność stracił i gdzie nauczył fałszu?Kto mu odebrał dziedzictwo ufności?Kto go wprowadził w zasadzkę pijanego rauszu?Gdzie jest ten chłopak co był tak lubiany?Coś się rozsypało i rozwiało.Coś wypaliło się.

Został tobie/wam internet a życie toczy się dalej swoim torem.Internet swoje ulica swoje.
U ciebie to już widzę grają komedie konkretne ty próbujesz tu kogoś przekonać do swoich urojeń hehe muszę ci powiedzieć masz rozmach i skrzywienie na psychice konkretne.
brutunio

Post autor: brutunio »

Parti1000 pisze: 24.09.2026, 20:17 Górnik to niech najpierw pogoni kolegów od Mary co za trenera mieli psa kryminalnego i jezdzili z nim na obozy i zawody. Potem niech odważy się wkońcu wyjść z Polonią Bytom a dopiero pózniej biorą się za przejmowanie FC Ruchu.
Szach mat. Idealnie w punkt. I tu powinno być zakończenie tematu 😊
Goral74

Post autor: Goral74 »

Jeden post "kumate info" Górnika i bodaj siedmiu użytkowników anty Górnik się ciepło na synka :)
Frekwencja odwrotne proporcjonalna do tej na stadionie.......
Chłopcze "kumate info" fajnie że zrobiłes z nas 15,16 i 17 MP ale niestety zostaje to w sferze marzeń... pięknych ale marzeń :)
Myślę jak Wam tu w jednym poście wszystkim odpowiedzieć....
1. Mertens piszesz że poza wynikami sportowymi nic u nas nie poszło do przodu
- systematyczny wzrost frekwencji. Teraz to ponad 26 koła i brak biletów sporo przed meczami
- komplety na wyjazdach
- atmosfera najlepsza w ekstraklasie (ankieta canal plus wśród piłkarzy) Dla jasności nie piknikowa jak niektórzy chcą sugerować
Na ten moment z namacalnych, mierzalnych rzeczy to tyle.. na inne trzeba poczekać.
Pisałem że nie chcę pisać o Rudzie... a tu znów się zaczęło
Pytanie, czy wyobrażanie sobie sytuacje w której ŁKS przed derbami z Widzewem zbiera się na nich przed meczem na dworcu po czym jak Widzew się pojawia to ŁKS spierdala jak dzikie zające ?
Na koniec... Skoro 2 pisze że w Górniku idzie ku dobremu a 10 że to bzdura to nie ma szans żeby ten 1 czy 2 było mądrzejszych. I w takiej świadomości żyjcie :)
Pitfas

Post autor: Pitfas »

Ciężko nie skomentować postu który aż bije megalomanią. Chłop w co drugim zdaniu pisze "będzie". Fajnie, a co jest każdy widzi. Podjaraliście się wynikami sportowymi, co jest zrozumiałe, ale może zamiast wróżyć na podstawie wyników, poczekajcie co życie przyniesie.
Mertens

Post autor: Mertens »

Goral74 pisze: 25.09.2026, 08:30 Jeden post "kumate info" Górnika i bodaj siedmiu użytkowników anty Górnik się ciepło na synka :)
Frekwencja odwrotne proporcjonalna do tej na stadionie.......
Chłopcze "kumate info" fajnie że zrobiłes z nas 15,16 i 17 MP ale niestety zostaje to w sferze marzeń... pięknych ale marzeń :)
Myślę jak Wam tu w jednym poście wszystkim odpowiedzieć....
1. Mertens piszesz że poza wynikami sportowymi nic u nas nie poszło do przodu
- systematyczny wzrost frekwencji. Teraz to ponad 26 koła i brak biletów sporo przed meczami
- komplety na wyjazdach
- atmosfera najlepsza w ekstraklasie (ankieta canal plus wśród piłkarzy) Dla jasności nie piknikowa jak niektórzy chcą sugerować

Na ten moment z namacalnych, mierzalnych rzeczy to tyle.. na inne trzeba poczekać.
Pisałem że nie chcę pisać o Rudzie... a tu znów się zaczęło
Pytanie, czy wyobrażanie sobie sytuacje w której ŁKS przed derbami z Widzewem zbiera się na nich przed meczem na dworcu po czym jak Widzew się pojawia to ŁKS spierdala jak dzikie zające ?
Na koniec... Skoro 2 pisze że w Górniku idzie ku dobremu a 10 że to bzdura to nie ma szans żeby ten 1 czy 2 było mądrzejszych. I w takiej świadomości żyjcie :)
Zgodzę się, skoczyła frekwencja na meczach domowych i wyjazdach, co przełożyło się na atmosferę na szpilu, ale to by było na tyle z tego progresu (moim okiem). Napisałem o przyroście pikników, co właśnie przełożyło się na frekwencję u Was. Czy napisałem gdzieś nieprawdę? Ja tylko odniosłem się do komentarza w którym ktoś pisał o Waszym progresie na FC co uważam za delikatne nadużycie, bo jakoś tego nie odczuwamy, no chyba, że mówimy nadal o tej frekwencji, to faktycznie obudziło się jakieś grono pikników, miłośników piłki kopanej, nie odbieram Wam tego. Z mojej strony zero ofensywy.
Silesia 90

Post autor: Silesia 90 »

Ta frekwencja na Górniku to jest w duże mierze farsa i jeden wielki piknik. Teraz są wyniki to jeździ pełno takich kibiców dla lansu, którzy chcą się identyfikować z sukcesem. Masa kibiców, którzy są debiutantami lub od lat na stadionie nie byli, bo byli zmęczeni marazmem. Doskonale to było widać podczas oburzenia takowych kibiców jak nie mogli kupić biletu na mecze pucharowe, bo był warunek, że trzeba było być na minimum jednym meczu w przeciągu 3 ostatnich lat. Teraz dochodzi do tak skrajnych sytuacji, że kibice jeżdżący od lat (bez karnetów) nie zdążą kupić biletów, bo takie parcie jest na bilety, że np. na derby z Piastem bilety rozeszły się w moment.

Oczywiście nie zmienia to faktu, że powyższa sytuacja nie pozbawia Górnika bycia Top na Górnym Śląsku pod względem frekwencji. Bo 14 000 karnetowiczów + kilka tysięcy stałych kibiców na biletach i tak mówi za siebie.

Tylko spójrzmy na to tak, że jakby tak Ruch grał o majstra i puchar to też na Śląskim byłoby spokojnie 20-30 tysięcy. Nawet Piast w swoim primetimie wypełniał stadion nie mając fanclubów w mieście zamieszkałym przez 160 000 ludzi, gdzie 2 i pół dzielnicy im nie kibicuje. Gieksa powoli też ma tendencję wzrostową.
-Fanatyk-

Post autor: -Fanatyk- »

Piast raz z Lechem zapełnił stadion w sezonie mistrzowskim. Średnia pewnie coś koło 4 tysięcy. Sukces jak widać nie przełożył się na liczby wyjazdowe i frekwencję u siebie.
SilesiaStreets

Post autor: SilesiaStreets »

Kaniol się pojawił zapowiada kolejne wyjaśnienia, ciekawe czy tylko na zapowiedziach się zakończy.
łajdaczyna

Post autor: łajdaczyna »

On na zapowiedziach nigdy nie kończy. Napinacze z potężnej png już się barykadują 😅
GieKSiarz00

Post autor: GieKSiarz00 »

Ostatnia forma Górnika pokazała jaki potencjał drzemie w Zabrzu. Zawsze frekwencja była na bardzo dobrym/dobrym poziomie, ale terazbwraz z budową czwartek trybuny jest top. Jeszcze dojdą miejsca VIPowskie, więc będzie 32 koła. U nas również wzrost, ale jeszcze widać przepaść względem Żaboli, wyjazdy TOP, ale na mecze domowe nie ma jakiegoś niesamowitego ciśnienia.
SilesiaStreets

Post autor: SilesiaStreets »

GieKSiarz00 pisze: 25.09.2026, 22:31 Ostatnia forma Górnika pokazała jaki potencjał drzemie w Zabrzu. Zawsze frekwencja była na bardzo dobrym/dobrym poziomie, ale terazbwraz z budową czwartek trybuny jest top. Jeszcze dojdą miejsca VIPowskie, więc będzie 32 koła. U nas również wzrost, ale jeszcze widać przepaść względem Żaboli, wyjazdy TOP, ale na mecze domowe nie ma jakiegoś niesamowitego ciśnienia.
U was tendencja spadkowa u siebie co dziwne. Przecież jak GKS spadnie do - 1 ligi to powrót do góra 3 tys na mecz jest jak najbardziej możliwy. Katowice nie żyją Giekasem taka jest prawda
Emigrant64

Post autor: Emigrant64 »

SilesiaStreets pisze: 25.09.2026, 13:36 Kaniol się pojawił zapowiada kolejne wyjaśnienia, ciekawe czy tylko na zapowiedziach się zakończy.
Nie jestem za żadną stroną akurat w tym "konflikcie" ale jedno jest pewne. Adrian daje do sprawy za gwałt.
umulung

Post autor: umulung »

Emigrant64 pisze: 26.09.2026, 03:13
SilesiaStreets pisze: 25.09.2026, 13:36 Kaniol się pojawił zapowiada kolejne wyjaśnienia, ciekawe czy tylko na zapowiedziach się zakończy.
Nie jestem za żadną stroną akurat w tym "konflikcie" ale jedno jest pewne. Adrian daje do sprawy za gwałt.
i jak to teraz jest, na gwałciciela można? czy wręcz trzeba? albo bron boże ?
Qbek18

Post autor: Qbek18 »

umulung pisze: 26.09.2026, 04:25
Emigrant64 pisze: 26.09.2026, 03:13
i jak to teraz jest, na gwałciciela można? czy wręcz trzeba? albo bron boże ?
Dwóch rabinów - sprawnych w torze
W karczmie, o wieczornej porze
Siedli, jedzac groch i śledzie
Rozprawiają o swej wierze.
Starszy mówi; my za młodu
Całe życie dali Bogu
A wy zamiast czytać torę,
Palić świece i menorę -
Handlujecie - odzież, koce
Kredyt - i to na wysoki procent
Wszystko prócz czytania tory
Brak przyszłości z waszej szkoły.
Mówi młody - prócz czytania
Korzyść jest też z handlowania
I nie gniewaj się rabinie,
Szanowany w całej gminie
Zbyt zem się juz najadł śledzia
Żebym torze wciąż zawierzał.
Stary na to pojednany -
Nowego mądrego mamy
MCHT'08

Post autor: MCHT'08 »

Parti1000 pisze: 24.09.2026, 20:17 Górnik to niech najpierw pogoni kolegów od Mary co za trenera mieli psa kryminalnego i jezdzili z nim na obozy i zawody. Potem niech odważy się wkońcu wyjść z Polonią Bytom a dopiero pózniej biorą się za przejmowanie FC Ruchu.
Już Ci tu odpisywałem, być może Twojemu koledze po szalu, gdzie ma Górnik - Polonię.
Branzulj się dalej.
explore

Post autor: explore »

MCHT'08 pisze: 27.09.2026, 00:14
Już Ci tu odpisywałem, być może Twojemu koledze po szalu, gdzie ma Górnik - Polonię.
Branzulj się dalej.
Polonia też tam ma Gornik. Oprócz frekwencji w czym ten Górnik jest lepszy od Polonii ?
GieKSiarz00

Post autor: GieKSiarz00 »

SilesiaStreets pisze: 25.09.2026, 22:37
GieKSiarz00 pisze: 25.09.2026, 22:31 Ostatnia forma Górnika pokazała jaki potencjał drzemie w Zabrzu. Zawsze frekwencja była na bardzo dobrym/dobrym poziomie, ale terazbwraz z budową czwartek trybuny jest top. Jeszcze dojdą miejsca VIPowskie, więc będzie 32 koła. U nas również wzrost, ale jeszcze widać przepaść względem Żaboli, wyjazdy TOP, ale na mecze domowe nie ma jakiegoś niesamowitego ciśnienia.
U was tendencja spadkowa u siebie co dziwne. Przecież jak GKS spadnie do - 1 ligi to powrót do góra 3 tys na mecz jest jak najbardziej możliwy. Katowice nie żyją Giekasem taka jest prawda
Katowice żyją GieKaeSem, tendencji spadkowej nie ma, ale żeby mieć komplet lub blisko kompletu co mecz to narazie jest nierealne.
Hanys_1964

Post autor: Hanys_1964 »

GieKSiarz00 pisze: 27.09.2026, 11:51
SilesiaStreets pisze: 25.09.2026, 22:37
Katowice żyją GieKaeSem, tendencji spadkowej nie ma, ale żeby mieć komplet lub blisko kompletu co mecz to narazie jest nierealne.
Średnia frekwencja w poprzednim sezonie 12.200, w tym po 3 meczach 11.100. Jak dojdą mecze z Legią, Lechem czy Górnikiem, średnia powinna wrócić do tej z poprzedniego sezonu.
JOKERJOKES

Post autor: JOKERJOKES »

explore pisze: 27.09.2026, 11:12
Branzulj się dalej.
Polonia też tam ma Gornik. Oprócz frekwencji w czym ten Górnik jest lepszy od Polonii ?
We wszystkim Polonia to lokakny klubik ktiry nawet nie ma pod kontrola swojego miasta. 20 lat szcury sie chowaly raz sie wychylily na osiedlu to to dzisiaj ich tam zbieraja pod stadionem . TRSL sam ich wciagal nosem na Godule to tylko w nocy nze sprayem. Teraz wiatru dostali a jak za 2 lata sie na Girnikubpouklada ti znowu na 20 lat przepadna. Jak juz ktos Ci napisal Gornik ma wyj… na taka Polonie.
Taksepatrze

Post autor: Taksepatrze »

Skoro mowa o frekwencji. Dla zainteresowanych, ponizej top 30 średniej frewencji na Polskich stadionach.

1. Wisła Kraków — 32 216
2. Górnik Zabrze — 27 331
3. Legia Warszawa — 26 851
4. Lech Poznań — 26 787
5. Śląsk Wrocław — 19 089
6. Jagiellonia Białystok — 18 521
7. Pogoń Szczecin — 18 165
8. Widzew Łódź — 16 990
9. Korona Kielce — 12 758
10. Motor Lublin — 12 644
11. Cracovia — 11 836
12. GKS Katowice — 11 157
13. Ruch Chorzów — 9 553
14. Radomiak Radom — 9 439
15. Arka Gdynia — 9 341
16. Wisła Płock — 8 050
17. Sandecja Nowy Sącz — 7 444
18. Lechia Gdańsk — 6 860
19. Zagłębie Lubin — 6 647
20. Piast Gliwice — 6 182
21. ŁKS Łódź — 5 723
22. Odra Opole — 5 380
23. Raków Częstochowa — 5 117
24. Wieczysta Kraków — 4 037
25. Stal Mielec — 3 616
26. Podbeskidzie Bielsko-Biała — 3 455
27. Zawisza Bydgoszcz — 3 240
28. GKS Tychy — 3 162
29. Stal Rzeszów — 3 138
30. Termalica Nieciecza — 3 044
kibiccc1

Post autor: kibiccc1 »

Która z śląskich drużyn ma najciezej, a która "najlzej"na śląsku? Z moich obserwacji mysle, ze jezeli chodzi o to kto jest najbardziej dojezdzany to Piast, ale moge sie mylić - zapraszam do dyskusji...
JOKERJOKES

Post autor: JOKERJOKES »

kibiccc1 pisze: 27.09.2026, 18:20 Która z śląskich drużyn ma najciezej, a która "najlzej"na śląsku? Z moich obserwacji mysle, ze jezeli chodzi o to kto jest najbardziej dojezdzany to Piast, ale moge sie mylić - zapraszam do dyskusji...
Nikt nikogo nie dojezdza pojedyncze akcje raz w 1 raz w 2
panzer_STP

Post autor: panzer_STP »

JOKERJOKES pisze: 27.09.2026, 14:59

Branzulj się dalej.
We wszystkim Polonia to lokakny klubik ktiry nawet nie ma pod kontrola swojego miasta. 20 lat szcury sie chowaly raz sie wychylily na osiedlu to to dzisiaj ich tam zbieraja pod stadionem . TRSL sam ich wciagal nosem na Godule to tylko w nocy nze sprayem. Teraz wiatru dostali a jak za 2 lata sie na Girnikubpouklada ti znowu na 20 lat przepadna. Jak juz ktos Ci napisal Gornik ma wyj… na taka Polonie.
Trudno żeby w 80 rozjebać 200 połączonej koalicji
Jakoś na stolarzowicach to zaboli trzeba bylo zbierać i to z Gliwic, Rudy ...
Nie ma co kalkulować tylko sie sprawdzić z tą Polonia ale znając Ksg to przez następne lata z nikim nie wyjdą na liczby
AMF1948

Post autor: AMF1948 »

panzer_STP pisze: 27.09.2026, 20:50

Nie ma co kalkulować tylko sie sprawdzić z tą Polonia ale znając Ksg to przez następne lata z nikim nie wyjdą na liczby
A jakie liczby 6vs6 czy może 15vs15? To nie ma sensu.
Hultaj88

Post autor: Hultaj88 »

Myślę, że to do was pytanie. Po ilu jesteście w stanie wystawić. Szanuje Górnik, bo poznałem kilku chłopaków od was na kadrze. Nie umniejszam mu w żadnym wypadku ale latami się nie sprawdzacie z nikim w zadanej formule, więc po co w ogóle jakieś teksty że nie ma sensu. Wiem, że szybciej niż później u was wróci normalność w tej kwestii i trzymam za to kciuki. Ale narazie Polonia by was rozdupcyla w jakiejkolwiek konfiguracji wiekowo/liczbowej. To fakt.
Parti1000

Post autor: Parti1000 »

Branzulj się dalej.
Wygodne tłumaczenie. To mi napisz jeszcze coś o pierwszej częśći mojego postu.
prawdomównyziom

AMF1948 pisze: 27.09.2026, 22:24
panzer_STP pisze: 27.09.2026, 20:50

A jakie liczby 6vs6 czy może 15vs15? To nie ma sensu.
Po co robisz na siłę z siebie durnia? Przecież ma rację.
Goral74

Post autor: Goral74 »

Hultaj88 pisze: 27.09.2026, 22:35 Myślę, że to do was pytanie. Po ilu jesteście w stanie wystawić. Szanuje Górnik, bo poznałem kilku chłopaków od was na kadrze. Nie umniejszam mu w żadnym wypadku ale latami się nie sprawdzacie z nikim w zadanej formule, więc po co w ogóle jakieś teksty że nie ma sensu. Wiem, że szybciej niż później u was wróci normalność w tej kwestii i trzymam za to kciuki. Ale narazie Polonia by was rozdupcyla w jakiejkolwiek konfiguracji wiekowo/liczbowej. To fakt.
Nie umniejszam mu w żadnym wypadku ale latami się nie sprawdzacie z nikim w zadanej formule
- kto wyszedł do Zagłębia Sosnowiec czy Arki Gdynia jak nie chłopaki Młodej Torcidy ? To raczej topowe polskie ekipy, które też przechodziły słabsze czasy. Dlaczego kłamiesz ?
thelastboyscout

Post autor: thelastboyscout »

CentrumGS pisze: 19.09.2026, 17:14 To jest coś pięknego, Górnik treningi z psem , Piast w ekipie Ukraince, Ruch w ekipie Armeńczyk ps, na dodatek decyzyjny . Ten Śląsk to serio upada.
Chyba smutnego. Biorąc pod uwagę fakt, że przytłaczająca część dziadków a raczej już pradziadków dzisiejszych fanów z Okrzei byli ludźmi uciekającymi tu przed ukraińskimi zbrodniami i do końca życia żywili do tychże Ukraińców gigantyczną niechęć czy wręcz nienawiść to fakt bratania się z nimi i wpuszczania ich w swoje szeregi jest abberacją i splunięciem na dziedzictwo jakie niosą za sobą takie kluby jak Piast czy Polonia Bytom.
Co do Ormianina z NRŚL to też ciekawa historia, zawsze Ruch szanowałem za fakt iż przez wszystkie lata ich funkcjonowania nigdy nie skalali się zatrudnieniem do swojego zespołu żadnego czarnoskórego czy arabskiego skórokopacza w przeciwieństwie do wszystkich innych śląskich klubów, jak widać kaukaskie grupy etniczne są tam kategoryzowane inaczej. Ale, żeby nie było że bije tylko do Ruchu to faktem jest, że masowe stylizowanie się na wirażków z tamtej części świata przez współczesnych przedstawicieli ruchu H w Polsce nie jest przypadkowe, a kurs samej sceny jest dziś znacznie bardziej liberalny niż z dwie dekady temu.
shoe1984

Post autor: shoe1984 »

thelastboyscout pisze: 28.09.2026, 13:57
CentrumGS pisze: 19.09.2026, 17:14 To jest coś pięknego, Górnik treningi z psem , Piast w ekipie Ukraince, Ruch w ekipie Armeńczyk ps, na dodatek decyzyjny . Ten Śląsk to serio upada.
Chyba smutnego. Biorąc pod uwagę fakt, że przytłaczająca część dziadków a raczej już pradziadków dzisiejszych fanów z Okrzei byli ludźmi uciekającymi tu przed ukraińskimi zbrodniami i do końca życia żywili do tychże Ukraińców gigantyczną niechęć czy wręcz nienawiść to fakt bratania się z nimi i wpuszczania ich w swoje szeregi jest abberacją i splunięciem na dziedzictwo jakie niosą za sobą takie kluby jak Piast czy Polonia Bytom.
Co do Ormianina z NRŚL to też ciekawa historia, zawsze Ruch szanowałem za fakt iż przez wszystkie lata ich funkcjonowania nigdy nie skalali się zatrudnieniem do swojego zespołu żadnego czarnoskórego czy arabskiego skórokopacza w przeciwieństwie do wszystkich innych śląskich klubów, jak widać kaukaskie grupy etniczne są tam kategoryzowane inaczej. Ale, żeby nie było że bije tylko do Ruchu to faktem jest, że masowe stylizowanie się na wirażków z tamtej części świata przez współczesnych przedstawicieli ruchu H w Polsce nie jest przypadkowe, a kurs samej sceny jest dziś znacznie bardziej liberalny niż z dwie dekady temu.
a co powiesz o tunezyjczku w barra bravas?
kumate info

Post autor: kumate info »

JOKERJOKES w punkt na temat Polonii Bytom. Ja pisałem to samo albo coś w tym stylu .Lokalny klubik jak Piast Gliwice Tychy Jastrzębie gdzie nigdy nie będą mieli podjazdu do ekip takich jak Górnik,Gieksa czy Ruch. Zrobią jakąs akcje partyzancką raz na kilka lat coś tam podziałają u siebie w mieście i to wszystko. Z czym do ludzi a ustawiać się chcą na liczby może 10x10 do 23 lat.To nie ma nic wspólnego z chuliganką na Górnym Śląsku gdzie walka trwa non stop i gdyby Górnik się uwziął i zaczął notorycznie wjeżdżać na Bytom to po kilku wjazdach Polonia by z piwnic nie wychodziła.
Sama TRŚL niszczy taką Polonię Bytom czy tam Tyskich Piasty Jastrzębia.Gdyby np nie to że głównym i godnym rywalem jest Ruch Chorzów i na tym się Torcida skupia to Polonia ma względny spokój.
Zresztą oni z Ruchem wolą mieć neutralne stosunki czy udawać że ich nie widzą na Łagiewnikach niż iść z nimi na wojnę bo wiedzą jakby się to dla nich skończyło.
Dajcie spokój i piszcie o poważnych ekipach w tym temacie. Polonia Bytom to niech się zajmie Ruchem Radzionków a nie wygraża poważnym bandom.
łajdaczyna

Post autor: łajdaczyna »

I ten celebryta dym knf pdf 😅 parcie na szkło a wychodek przed familokiem. Bankowo latają na uchu
takietam123

Post autor: takietam123 »

kumate info pisze: 28.09.2026, 16:02 JOKERJOKES w punkt na temat Polonii Bytom. Ja pisałem to samo albo coś w tym stylu .Lokalny klubik jak Piast Gliwice Tychy Jastrzębie gdzie nigdy nie będą mieli podjazdu do ekip takich jak Górnik,Gieksa czy Ruch. Zrobią jakąs akcje partyzancką raz na kilka lat coś tam podziałają u siebie w mieście i to wszystko. Z czym do ludzi a ustawiać się chcą na liczby może 10x10 do 23 lat.To nie ma nic wspólnego z chuliganką na Górnym Śląsku gdzie walka trwa non stop i gdyby Górnik się uwziął i zaczął notorycznie wjeżdżać na Bytom to po kilku wjazdach Polonia by z piwnic nie wychodziła.
Sama TRŚL niszczy taką Polonię Bytom czy tam Tyskich Piasty Jastrzębia.Gdyby np nie to że głównym i godnym rywalem jest Ruch Chorzów i na tym się Torcida skupia to Polonia ma względny spokój.
Zresztą oni z Ruchem wolą mieć neutralne stosunki czy udawać że ich nie widzą na Łagiewnikach niż iść z nimi na wojnę bo wiedzą jakby się to dla nich skończyło.
Dajcie spokój i piszcie o poważnych ekipach w tym temacie. Polonia Bytom to niech się zajmie Ruchem Radzionków a nie wygraża poważnym bandom.
Aż musiałem tutaj konto założyć. Czy Wy jesteście poważni? Przecież Żabole to się do lasu nie nadają. Dużo ich jest, ale jakość nie ta. Skoro są takimi władcami, to czemu nie potrafią po 30 wyjść z tą słabą Polonią? Zapomnieliście już, jak to było lata temu, kiedy dostawali łomot młodymi składami od Polonii, a stara Torcida wtrąciła się we wszystko (co potwierdza Legia)? Pewnie w tych czasach też by frajerski numer wykręcili i przyszli całą bandą. Tfu! Najbardziej niehonorowa ekipa na Śląsku.
prawdomównyziom

takietam123 pisze: 28.09.2026, 19:30
kumate info pisze: 28.09.2026, 16:02 JOKERJOKES w punkt na temat Polonii Bytom. Ja pisałem to samo albo coś w tym stylu .Lokalny klubik jak Piast Gliwice Tychy Jastrzębie gdzie nigdy nie będą mieli podjazdu do ekip takich jak Górnik,Gieksa czy Ruch. Zrobią jakąs akcje partyzancką raz na kilka lat coś tam podziałają u siebie w mieście i to wszystko. Z czym do ludzi a ustawiać się chcą na liczby może 10x10 do 23 lat.To nie ma nic wspólnego z chuliganką na Górnym Śląsku gdzie walka trwa non stop i gdyby Górnik się uwziął i zaczął notorycznie wjeżdżać na Bytom to po kilku wjazdach Polonia by z piwnic nie wychodziła.
Aż musiałem tutaj konto założyć. Czy Wy jesteście poważni? Przecież Żabole to się do lasu nie nadają. Dużo ich jest, ale jakość nie ta. Skoro są takimi władcami, to czemu nie potrafią po 30 wyjść z tą słabą Polonią? Zapomnieliście już, jak to było lata temu, kiedy dostawali łomot młodymi składami od Polonii, a stara Torcida wtrąciła się we wszystko (co potwierdza Legia)? Pewnie w tych czasach też by frajerski numer wykręcili i przyszli całą bandą. Tfu! Najbardziej niehonorowa ekipa na Śląsku.
Ten odklejony po rozpuszczalniku wali z wora on tu o poważnych bandach pisze dobry co , ty Polonia was robi nawet o 3 w nocy i skończ tu robić z siebie pin ponga gorszego niż jesteś,a te wyjścia z Zagłębiem Arką po parę osób mają coś wspólnego z chuliganka? Kulawe info idź spać nie rób wstydu.
ODPOWIEDZ