Obiektywnie czy subiektywnie?😅tak tylko pytam pisze: 21.08.2026, 08:39A co tutaj jest do opisywia ? Obiektywnie - w Rzeszowie rządzi Stal, w Tarnowie Tarnovia.Nie wiem jak w Przemyślu;-).
Jak wygląda sytuacja w ?
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Jak wygląda sytuacja w ?
-
GieKSiarz00
W Tarnovie pustynia kibicowska, w Rzeszowie wyraźna dominacja Stali. Gdzie napisal nieprawdę?MDT0000 pisze: 21.08.2026, 09:31Obiektywnie czy subiektywnie?😅tak tylko pytam pisze: 21.08.2026, 08:39A co tutaj jest do opisywia ? Obiektywnie - w Rzeszowie rządzi Stal, w Tarnowie Tarnovia.Nie wiem jak w Przemyślu;-).
W Przemyślu przewaga Czuwaju
Chodzi o fakt, że takie osądy wydaje się na podstawie swoich własnych upodobań, gdzie raczej ciężko o obiektywizm. No chyba że kolega nie jest związany z żadną ze stron w jednym z wymienionych miast i posiada głęboką analizę rozpoznawczą 🤔GieKSiarz00 pisze: 21.08.2026, 11:33W Tarnovie pustynia kibicowska, w Rzeszowie wyraźna dominacja Stali. Gdzie napisal nieprawdę?MDT0000 pisze: 21.08.2026, 09:31Obiektywnie czy subiektywnie?😅tak tylko pytam pisze: 21.08.2026, 08:39
A co tutaj jest do opisywia ? Obiektywnie - w Rzeszowie rządzi Stal, w Tarnowie Tarnovia.Nie wiem jak w Przemyślu;-).
O to właśnie chodzi, każdy z Nas z zewnątrz ma wyrobione zdanie.MDT0000 pisze: 23.08.2026, 06:36Chodzi o fakt, że takie osądy wydaje się na podstawie swoich własnych upodobań, gdzie raczej ciężko o obiektywizm. No chyba że kolega nie jest związany z żadną ze stron w jednym z wymienionych miast i posiada głęboką analizę rozpoznawczą 🤔GieKSiarz00 pisze: 21.08.2026, 11:33W Tarnovie pustynia kibicowska, w Rzeszowie wyraźna dominacja Stali. Gdzie napisal nieprawdę?
Chyba dużo osób się zgodzi że te 3 Miasta wyglądają ciekawe na kibicowskiej Mapie Kraju,
I fajnie było by przeczytać jak widzą to lokalni Kibice.
Podobnie jak opisany został Tczew na poprzedniej stronie
Jak aktualnie wygląda sytuacja w Koronowie?
Jak maluje się sytuacja w Końskich, w województwie świętokrzyskim?
Pytanie do ekspertów jak wygląda sytuacja w Wałczu, Szczecinku, Kościerzynie, Tczewie, Kwidzynie, Grudziądzu, Mławie, Zambrowie, Toruniu, Inowrocławiu, Lesznie, Sochaczewie, Żyrardowie, Jaworznie, Olkuszu, Rzeszowie, Przemyślu, Tarnowie, Rudzie Śląskiej, Gliwicach i Katowicach? Jeśli coś pominąłem to przepraszam
Czy może ktoś opisać Słupsk? Czarni FC Lechii, Gryf zgoda Lechii. Czarni nie mają już sekcji piłki a na kosza nie chodzą. Udzielają się tylko w Gdańsku? Jak historycznie wyglądały relacje między ekipami? Czy miały swoje rejony?
Zapytaj Biedronia. xDTRH00 pisze: 27.08.2026, 17:24 Czy może ktoś opisać Słupsk? Czarni FC Lechii, Gryf zgoda Lechii. Czarni nie mają już sekcji piłki a na kosza nie chodzą. Udzielają się tylko w Gdańsku? Jak historycznie wyglądały relacje między ekipami? Czy miały swoje rejony?
z tego co wiem kiedyś kosa, później neutral po śmierci Przemka Czajki, a teraz znowu kosa, ale głównie ze strony GryfaTRH00 pisze: 27.08.2026, 17:24 Czy może ktoś opisać Słupsk? Czarni FC Lechii, Gryf zgoda Lechii. Czarni nie mają już sekcji piłki a na kosza nie chodzą. Udzielają się tylko w Gdańsku? Jak historycznie wyglądały relacje między ekipami? Czy miały swoje rejony?
-
GieKSiarz00
Ruda Śląska podzielona - Ruch z dominacją na Chebziu, Nowym Bytomiu, Kochłowicach, Halembie, Bykowinie/ Górnik na Goduli, Rudzie 1, Wirku ( chociaż traci), Goduli oraz Orzegowie.matador88 pisze: 26.08.2026, 23:33 Pytanie do ekspertów jak wygląda sytuacja w Wałczu, Szczecinku, Kościerzynie, Tczewie, Kwidzynie, Grudziądzu, Mławie, Zambrowie, Toruniu, Inowrocławiu, Lesznie, Sochaczewie, Żyrardowie, Jaworznie, Olkuszu, Rzeszowie, Przemyślu, Tarnowie, Rudzie Śląskiej, Gliwicach i Katowicach? Jeśli coś pominąłem to przepraszam
Gliwice z przewagą piasta, Górnik oczywiście też obecny, ale tutaj nie ma się co oszukiwać co do dominacji Piasta.
Katowice to GieKSa, nikogo w barwach Ruchu nigdy nie spotkasz - wyjątkami są oczywiście Nikisz, Szopy i Janów.
Jaworzno podzielone, zarówno Ruch jak i GieKSa mają tam bardzo dobre FC.
W Kwidzynie zaczyna się robić po malu pustynia. Legia jezdzaca dalej, głównie starsi kibice. W barwach raczej nikłe szanse kogoś spotkać. Widzew który nie jezdzi wcale , duży upadek po wjeździe GKM (sytuacja ze skrojeniem bębna) czasami barwy widoczne ale nie zmienia to faktu ze juz upadają. Na Rodle pustki, zero zorganizowania wbrew propagandzie z jednej i drugiej strony do kogo Rodlo należy. Ostatnio dosc mocno widoczna Lechia, jeżdżą, wydają gadżety , jakieś grafy ale dalej nie są nikim znaczącym. Maja skład do jeżdżenia na mecze, jednego zawodnika na emigracji , wydają wlepki anty reszta a na mieście echo. Tak w skróciematador88 pisze: 26.08.2026, 23:33 Pytanie do ekspertów jak wygląda sytuacja w Wałczu, Szczecinku, Kościerzynie, Tczewie, Kwidzynie, Grudziądzu, Mławie, Zambrowie, Toruniu, Inowrocławiu, Lesznie, Sochaczewie, Żyrardowie, Jaworznie, Olkuszu, Rzeszowie, Przemyślu, Tarnowie, Rudzie Śląskiej, Gliwicach i Katowicach? Jeśli coś pominąłem to przepraszam
To jest najdziwniejsza relacja w kibicowskiej Polsce.kómaty pisze: 27.08.2026, 20:14z tego co wiem kiedyś kosa, później neutral po śmierci Przemka Czajki, a teraz znowu kosa, ale głównie ze strony GryfaTRH00 pisze: 27.08.2026, 17:24 Czy może ktoś opisać Słupsk? Czarni FC Lechii, Gryf zgoda Lechii. Czarni nie mają już sekcji piłki a na kosza nie chodzą. Udzielają się tylko w Gdańsku? Jak historycznie wyglądały relacje między ekipami? Czy miały swoje rejony?
No bo zgoda Lechii (czyli Gryf), ma kosę z słupskim FC Lechii (tj. z Czarnymi).
A do tego, Czarni jeszcze do niedawna byli chyba zgodą na równi z Gryfem, ale zostali zdegradowani.
Jak tam wygląda sytuacja w Lesznie? Unia dominuje czy LFK?
Unia to nie tak dawno opublikowała oświadczenie że oni chuliganów nie mają, ze nie bawią się w takie rzeczy a ich jedyna grupa jest bycza armia co się bawi w ultraske l
.. tyle znaczy Unia w Lesznie
-
Rodowity1928
Chłopy mam pytanie o Bytów.
Ostatnio widziałem foto z derbów miasta i mnie to zaciekawiło.
Mianowicie chodzi o kibiców Ks Bytów? To nowy klub w mieście ?? Nigdy o nich nie słyszałem. Bytów od zawsze kojarzył się z mocnym fc Lechii i lokalnymi kibicami Bytovii ?
Czy Bytovia ma jeszcze kibiców ?? Jak to tam teraz wygląda ??
Ks Bytów to typowo fc Lechii a Bytovia ludzie skupiający się na lokalnym klubie ??
I od razu pytanie o Szczecinek gdzie widziałem że sportowo odradza się Wielkim ( kibice Legii) a co z drugim klubem. Darzbór? tam zdaje się działali kibice Lecha ??
Czy Pogoń ma w mieście swoich kibiców ?
Dzięki
Ostatnio widziałem foto z derbów miasta i mnie to zaciekawiło.
Mianowicie chodzi o kibiców Ks Bytów? To nowy klub w mieście ?? Nigdy o nich nie słyszałem. Bytów od zawsze kojarzył się z mocnym fc Lechii i lokalnymi kibicami Bytovii ?
Czy Bytovia ma jeszcze kibiców ?? Jak to tam teraz wygląda ??
Ks Bytów to typowo fc Lechii a Bytovia ludzie skupiający się na lokalnym klubie ??
I od razu pytanie o Szczecinek gdzie widziałem że sportowo odradza się Wielkim ( kibice Legii) a co z drugim klubem. Darzbór? tam zdaje się działali kibice Lecha ??
Czy Pogoń ma w mieście swoich kibiców ?
Dzięki
Tylko Lech. Chwilę rok temu coś tam UL próbowała kozaczyć - skończyło się na oświadczeniach, że jednak oni tylko ultrasują, a miasto w tym momencie to jest 100% Lech.
-
trzecigarnitur
dobre :) 100% Lech? Ilu jezdzacych na Lecha jest z Leszna? 10? Kilkunastu? na żużel na Unie zasuwa kilkanaście tys widzów, więc pisanie o Lesznie ze to 100% Lech to paranoja.
Nie tak dawno w Lubinie FC Leszno było obecne w 150 osób więc troszkę Lecha tam jest ;) Co do Unii oczywisce ze pikników tam jest masa, tylko widzisz większość tych pikników często tez jeździ na Lecha a juz na pewno wielu nie jest anty. Pseudo chuliganii Unii jeszcze Ponad rok temu kozaczyli chcieli sie wkupić w Łaski głownie Elany a kto wie pozniej moze i WIdzewa, na marszach na stadion często było slychać spiewki anty-Lech, bluzeczki ze znaczkiem chuligańskim były tam obecne, a koniec końców gdy trzeba było sie wykazać to w podskokach oświadczenia wrzucali do internetu ze u nich nie ma sekcji "H" a Bycza armia to tylko doping i oprawy.trzecigarnitur pisze: 29.08.2026, 14:17dobre :) 100% Lech? Ilu jezdzacych na Lecha jest z Leszna? 10? Kilkunastu? na żużel na Unie zasuwa kilkanaście tys widzów, więc pisanie o Lesznie ze to 100% Lech to paranoja.
-
PolnocnaStrona
Trochę to jest śmieszne ale tak to wygląda że kilkunastu chuliganów albo Ci no mają ich więcej na wysokim poziomie rządza w swoich miastach gdzie są tysiące pikników innej ekipy. Akurat w przypadku Leszna to sprawa inna bo rywale to żużel vs piłka nożna i to jeszcze Lech czołówka sceny kibicowskiej od lat i piłkarsko na fali.
Tak jak kolega wyżej napisał sporo z tych kibiców możliwe że jeździ tu jak i tu więc czołówkę UL poniosło mocno że chcieli się przeciwstawić Lechowi i byli anty. Ale tak to często bywa.
Tak jak kolega wyżej napisał sporo z tych kibiców możliwe że jeździ tu jak i tu więc czołówkę UL poniosło mocno że chcieli się przeciwstawić Lechowi i byli anty. Ale tak to często bywa.
-
CockSparrer
Proof pisze: 29.08.2026, 15:33Nie tak dawno w Lubinie FC Leszno było obecne w 150 osób więc troszkę Lecha tam jest ;) Co do Unii oczywisce ze pikników tam jest masa, tylko widzisz większość tych pikników często tez jeździ na Lecha a juz na pewno wielu nie jest anty. Pseudo chuliganii Unii jeszcze Ponad rok temu kozaczyli chcieli sie wkupić w Łaski głownie Elany a kto wie pozniej moze i WIdzewa, na marszach na stadion często było slychać spiewki anty-Lech, bluzeczki ze znaczkiem chuligańskim były tam obecne, a koniec końców gdy trzeba było sie wykazać to w podskokach oświadczenia wrzucali do internetu ze u nich nie ma sekcji "H" a Bycza armia to tylko doping i oprawy.trzecigarnitur pisze: 29.08.2026, 14:17dobre :) 100% Lech? Ilu jezdzacych na Lecha jest z Leszna? 10? Kilkunastu? na żużel na Unie zasuwa kilkanaście tys widzów, więc pisanie o Lesznie ze to 100% Lech to paranoja.Stefan49 pisze: 29.08.2026, 12:02
Tylko Lech. Chwilę rok temu coś tam UL próbowała kozaczyć - skończyło się na oświadczeniach, że jednak oni tylko ultrasują, a miasto w tym momencie to jest 100% Lech.
I sporo mimo wszystko jest anty.
Czy ktoś może wytłumaczyć fenomen Jaworzna ?
Z tego co kojarzę kibiców ma tam lokalna Szczakowianka i Victoria, do tego sa tam FC Ruchu, Wisły, Gieksy, kiedy był Pogoni Szczecin i jeszcze pewnie znajadą się jednostki z innych ekip, a do tego jeszcze jakieś lumpy z antify (chociaż pewnie to tylko internetowe działania). Miasto nie jest jakaś metropolita a jednak funkcjonuje tam wiele grup które podobno się nie przenikają. Nie kojarzę drugiego tak podzielonego miasta w Polsce.
Z tego co kojarzę kibiców ma tam lokalna Szczakowianka i Victoria, do tego sa tam FC Ruchu, Wisły, Gieksy, kiedy był Pogoni Szczecin i jeszcze pewnie znajadą się jednostki z innych ekip, a do tego jeszcze jakieś lumpy z antify (chociaż pewnie to tylko internetowe działania). Miasto nie jest jakaś metropolita a jednak funkcjonuje tam wiele grup które podobno się nie przenikają. Nie kojarzę drugiego tak podzielonego miasta w Polsce.
Miasto leży na styku Małopolski, Śląska i Zagłębia. Jest bardzo duże terytorialnie przez co gęstość zaludnienia jest niewielka. Jest kilka dużych osiedli, które są podzielone między wymienione przez Ciebie FC, a na "wiejskich" terenach miasta, których nie brakuje jest duży misz masz.SKG pisze: 30.08.2026, 22:12 Czy ktoś może wytłumaczyć fenomen Jaworzna ?
-
łajdaczyna
Kiedyś tak było. Obecnie w Jaworznie liczy się tylko Gieksa i Ruch
-
GieKSiarz00
Dokładnie, obie ekipy mają tam bardzo dobry FCłajdaczyna pisze: 31.08.2026, 07:05 Kiedyś tak było. Obecnie w Jaworznie liczy się tylko Gieksa i Ruch
Pogoń Szczecin w Jaworznie to głównie jedna osoba niejaki J. Flaga była nawet i to chyba nie jedna, na pewno jedna skrojona przez Ruch.Klapklap pisze: 30.08.2026, 22:24Miasto leży na styku Małopolski, Śląska i Zagłębia. Jest bardzo duże terytorialnie przez co gęstość zaludnienia jest niewielka. Jest kilka dużych osiedli, które są podzielone między wymienione przez Ciebie FC, a na "wiejskich" terenach miasta, których nie brakuje jest duży misz masz.SKG pisze: 30.08.2026, 22:12 Czy ktoś może wytłumaczyć fenomen Jaworzna ?
-
łajdaczyna
Jagla został pogoniony lata temu. Flagę mu kroił Ruch i później Zagłębie Sosnowiec a on robił kolejne 😅 w latach 90 czołowa postać na Pogonii, totalny wariat. Do historii przeszły jego samotne wyjazdu pociągiem przez Polskę do Szczecina, najczęściej z flagą Pogoni w oknie 😀 On w ogóle pochodził ze Szczecina ale rodzina przyjechała na Śląsk za pracą a mały Jagła razem z nimi. Później już w samym Jaworznie wkręcił w Pogoń kilka osób ale liczył się tylko on. Trzymał z miejscową Gieksą jeżdżąc z nimi nawet na wyjazdy, z ruchem chyba również ale nie jestem pewny. Później chodził na Szcaskowianke ze flagą Pogoni. Ostatecznie rozj.ebał się do ustawki z Piastem i tak zakończył bujną karierę. Jestem ciekawy jak sama Pogoń ze Szczecina to widziała?
Faktycznie jak Wisła grała ze Szczakowianką w latach 2000 widziałem tego całego Jagłę.łajdaczyna pisze: wczoraj, 16:01 Jagla został pogoniony lata temu. Flagę mu kroił Ruch i później Zagłębie Sosnowiec a on robił kolejne 😅 w latach 90 czołowa postać na Pogonii, totalny wariat. Do historii przeszły jego samotne wyjazdu pociągiem przez Polskę do Szczecina, najczęściej z flagą Pogoni w oknie 😀 On w ogóle pochodził ze Szczecina ale rodzina przyjechała na Śląsk za pracą a mały Jagła razem z nimi. Później już w samym Jaworznie wkręcił w Pogoń kilka osób ale liczył się tylko on. Trzymał z miejscową Gieksą jeżdżąc z nimi nawet na wyjazdy, z ruchem chyba również ale nie jestem pewny. Później chodził na Szcaskowianke ze flagą Pogoni. Ostatecznie rozj.ebał się do ustawki z Piastem i tak zakończył bujną karierę. Jestem ciekawy jak sama Pogoń ze Szczecina to widziała?