Re: Europejskie Puchary -2026/2027
Moderatorzy: Automoderation, LechiaCHWM, Zorientowany
Re: Re: Europejskie Puchary -2026/2027
Lech ciekawy wyjazd na Kretę, bardzo mocny ruch kibicowski w typowo greckim stylu. Jaga najlepiej trafiła bo najciekawszy wyjazd do Bułgarii. Ciekawy jestem jakie podejście będą mieli Grecy do Polaków ( Olympiakos ma zgodę że Spartakiem i z Crevna gdzie Jaga ma z jednymi i drugimi powiązania).
Też mnie to ciekawi, natomiast trzeba pamiętać, że w aglomeracji kilka innych ekip też jest. Obstawiam jednak, że charter w dniu meczu i nic wielkiego się nie wydarzy.Desmond_H pisze: 28.08.2026, 21:09 Lech ciekawy wyjazd na Kretę, bardzo mocny ruch kibicowski w typowo greckim stylu. Jaga najlepiej trafiła bo najciekawszy wyjazd do Bułgarii. Ciekawy jestem jakie podejście będą mieli Grecy do Polaków ( Olympiakos ma zgodę że Spartakiem i z Crevna gdzie Jaga ma z jednymi i drugimi powiązania).
Piszesz - zaplecze w żywej postaci - nie oszukujmy się/bez urazy/przeciętne jak na Polską czołówkę[/b Jak Twoim zdaniem Górnik ma przeciętny potencjał kibicowski to, bez urazy, ale pierdolis. Górnik jest w piątce klubów ponadregionalnych jeśli chodzi o popularność i nie jest to moje zdanie tylko badania socjologczne. Wg tych badań w tej 5 są Legia, Widzew, Wisła i Lech KOgo miałeś na myśli pisząc o czołówce PL ? pewnie wymienione wyżej kluby :) Co do Monako (apropo Martens komu kibicujesz ?) w ciągu trochę ponad miesiąc trzeba było wyskoczyć z prawie 6 koła i to bez szaleństw tj. sam transport i mecz... Mało ? normalnie pracuję na etacie...znajomydżeniferlopez pisze: 27.08.2026, 22:10Właściwie powrót pewny na tarczy,przeciwnik kibicowsko zabawny,koszty/kolejne/nie małe i zaplecze w żywej postaci - nie oszukujmy się/bez urazy/przeciętne jak na Polską czołówkę.KSG godnie w tych pucharach wypadli.Zeszła pompa,wyniki,przeciwnik,taka karma.Dla mnie na plus ta Ich przygoda w EuropieMertens pisze: 27.08.2026, 20:28 Ponad 300 żaboli w Monaco. Nie chcę się przypie***ać, ale w mojej ocenie liczba słaba. Jest jakis konkretny powód takiej liczby, czy to efekt kolejnego w krótkim odstępie czasu meczu wyjazdowego w pucharach ?
-
łajdaczyna
Ilu macie bandy? Oni nie robią na etacie i 6k to nic dla nich
Goral74 pisze: 31.08.2026, 09:23Piszesz - zaplecze w żywej postaci - nie oszukujmy się/bez urazy/przeciętne jak na Polską czołówkę[/b Jak Twoim zdaniem Górnik ma przeciętny potencjał kibicowski to, bez urazy, ale pierdolis. Górnik jest w piątce klubów ponadregionalnych jeśli chodzi o popularność i nie jest to moje zdanie tylko badania socjologczne. Wg tych badań w tej 5 są Legia, Widzew, Wisła i Lech KOgo miałeś na myśli pisząc o czołówce PL ? pewnie wymienione wyżej kluby :) Co do Monako (apropo Martens komu kibicujesz ?) w ciągu trochę ponad miesiąc trzeba było wyskoczyć z prawie 6 koła i to bez szaleństw tj. sam transport i mecz... Mało ? normalnie pracuję na etacie...znajomydżeniferlopez pisze: 27.08.2026, 22:10Właściwie powrót pewny na tarczy,przeciwnik kibicowsko zabawny,koszty/kolejne/nie małe i zaplecze w żywej postaci - nie oszukujmy się/bez urazy/przeciętne jak na Polską czołówkę.KSG godnie w tych pucharach wypadli.Zeszła pompa,wyniki,przeciwnik,taka karma.Dla mnie na plus ta Ich przygoda w EuropieMertens pisze: 27.08.2026, 20:28 Ponad 300 żaboli w Monaco. Nie chcę się przypie***ać, ale w mojej ocenie liczba słaba. Jest jakis konkretny powód takiej liczby, czy to efekt kolejnego w krótkim odstępie czasu meczu wyjazdowego w pucharach ?
Nie ma co się tutaj tłumaczyć.
Dynamo Zagrzeb w Norwegii w meczu decydującym o awansie do Ligi Mistrzów
https://image.dnevnik.hr/media/images/1 ... veskoj.jpg
Ostatnio Rangers, którzy potrafią pojechać na sparing w kilka tysięcy byli w Białymstoku w 700 osób. Lazio, Napoli, Ajax, Delije, Fiorentina nikt w Polsce nie pojawiał się tutaj w dużych liczbach, więc patrząc na potencjał Górnika i polskiej ekonomii w porownaniu do wymienionych ekip liczba jest dobra. W Polsce panuje jakiś kult tych pucharów i owszem ekipy robią liczby, ale to się zaczyna od decydujących spotkań.
uroki eliminacji, wyjazd co tydzień lub dwa i poznawanie rywali z krótki wyprzedzeniem do tego jak gdzieś trzeba lecieć samolotem to koszty potrafią być ogromne
Goral74 pisze: 31.08.2026, 09:23Piszesz - zaplecze w żywej postaci - nie oszukujmy się/bez urazy/przeciętne jak na Polską czołówkę[/b Jak Twoim zdaniem Górnik ma przeciętny potencjał kibicowski to, bez urazy, ale pierdolis. Górnik jest w piątce klubów ponadregionalnych jeśli chodzi o popularność i nie jest to moje zdanie tylko badania socjologczne. Wg tych badań w tej 5 są Legia, Widzew, Wisła i Lech KOgo miałeś na myśli pisząc o czołówce PL ? pewnie wymienione wyżej kluby :) Co do Monako (apropo Martens komu kibicujesz ?) w ciągu trochę ponad miesiąc trzeba było wyskoczyć z prawie 6 koła i to bez szaleństw tj. sam transport i mecz... Mało ? normalnie pracuję na etacie...znajomydżeniferlopez pisze: 27.08.2026, 22:10Właściwie powrót pewny na tarczy,przeciwnik kibicowsko zabawny,koszty/kolejne/nie małe i zaplecze w żywej postaci - nie oszukujmy się/bez urazy/przeciętne jak na Polską czołówkę.KSG godnie w tych pucharach wypadli.Zeszła pompa,wyniki,przeciwnik,taka karma.Dla mnie na plus ta Ich przygoda w EuropieMertens pisze: 27.08.2026, 20:28 Ponad 300 żaboli w Monaco. Nie chcę się przypie***ać, ale w mojej ocenie liczba słaba. Jest jakis konkretny powód takiej liczby, czy to efekt kolejnego w krótkim odstępie czasu meczu wyjazdowego w pucharach ?
Nie pisałem tego, żeby się przyj**ać, po prostu byłem zdziwiony taką liczbą i zapytałem co mogło być powodem, odpisałeś, że skumulowane koszty wyjazdów co w mojej ocenie jest uzasadnionym powodem, nie każdy sra pieniędzmi ;) także dzięki za odpowiedź.
P.S. jestem za Ruchem odpowiadając na twojej pytanie
-
znajomydżeniferlopez
Wiesz co?Chyba jednak muszę posypać głowę popiołem.Masz rację - jak na gabaryty i liczebność/zdaje się max 150 koła/ to Zabrze właściwie można bez problemu lokować w czołówce,choć co do wymienionych tu przez Ciebie,dodałbym bez wątpienia Ruch,który jednak stawiam nieco wyżej w tej materii od Was,ale to żadna ujma- kibicuję Klubowi z miasta które jest 5 razy większe od Zabrza gdzie tzw.potencjał kibicowski jest,obiektywnie rzecz ujmując,zaskakująco przeciętny.
suomi pisze: 31.08.2026, 10:04Goral74 pisze: 31.08.2026, 09:23Piszesz - zaplecze w żywej postaci - nie oszukujmy się/bez urazy/przeciętne jak na Polską czołówkę[/b Jak Twoim zdaniem Górnik ma przeciętny potencjał kibicowski to, bez urazy, ale pierdolis. Górnik jest w piątce klubów ponadregionalnych jeśli chodzi o popularność i nie jest to moje zdanie tylko badania socjologczne. Wg tych badań w tej 5 są Legia, Widzew, Wisła i Lech KOgo miałeś na myśli pisząc o czołówce PL ? pewnie wymienione wyżej kluby :) Co do Monako (apropo Martens komu kibicujesz ?) w ciągu trochę ponad miesiąc trzeba było wyskoczyć z prawie 6 koła i to bez szaleństw tj. sam transport i mecz... Mało ? normalnie pracuję na etacie...znajomydżeniferlopez pisze: 27.08.2026, 22:10
Właściwie powrót pewny na tarczy,przeciwnik kibicowsko zabawny,koszty/kolejne/nie małe i zaplecze w żywej postaci - nie oszukujmy się/bez urazy/przeciętne jak na Polską czołówkę.KSG godnie w tych pucharach wypadli.Zeszła pompa,wyniki,przeciwnik,taka karma.Dla mnie na plus ta Ich przygoda w Europie
Nie ma co się tutaj tłumaczyć.
Dynamo Zagrzeb w Norwegii w meczu decydującym o awansie do Ligi Mistrzów
https://image.dnevnik.hr/media/images/1 ... veskoj.jpg
Ostatnio Rangers, którzy potrafią pojechać na sparing w kilka tysięcy byli w Białymstoku w 700 osób. Lazio, Napoli, Ajax, Delije, Fiorentina nikt w Polsce nie pojawiał się tutaj w dużych liczbach, więc patrząc na potencjał Górnika i polskiej ekonomii w porownaniu do wymienionych ekip liczba jest dobra. W Polsce panuje jakiś kult tych pucharów i owszem ekipy robią liczby, ale to się zaczyna od decydujących spotkań.
Banik bardzo dobrze się zaprezentował. Sparta to samo w Warszawie. Mówię tutaj wyłącznie o liczbie oraz wizualnej prezentacji. No ale to wyjątki potwierdzające regułę.
-
ziomal1910
Typy sie nudzą w wywalają posty...