Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

GieKSiarz00

Re: Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko

Post autor: GieKSiarz00 »

m.. pisze: 20.08.2026, 17:41
GieKSiarz00 pisze: 20.08.2026, 17:05
Jepsen pisze: 20.08.2026, 16:49
Imielin z zdecydowaną dominacją Ruchu? Ze wszystkim innym zgoda.
Słowo honoru, że dosłownie zacząłem myśleć nad tym Imielinrm czy czegoś nie pojebałem. Mówię c***, wchodzę na forum, żeby przeczytać co tam najebalem. Cofam to. Imielin dobry FC, blisko do Lędzin, ale Ruchu też sporo.
Matematyka nie jest twoją dobrą stroną.
Gdzie ty na Rymerze masz 30-35 % Gieksy?
W Lędzinach pełna dominacja Gieksy ale nie 100%.
Sporo osób kibicuje Ruchowi jednak są niezorganizowani.
Jeżeli chodzi Ci o zawyzenie liczby GieKSy to mogę się zgodzić, sam myślałem czy nie dać jakichś 85% - 15%, ale jak tam bywałem ostatnio to coraz więcej grafow GieKSy się tam pojawia. Tak czy siak uznaje to za zdecydowane terytorium Ruchu.
iparts.pl
Bce_FCM

Post autor: Bce_FCM »

Wtaszka pisze: 20.08.2026, 15:50
GieKSiarz00 pisze: 19.08.2026, 20:11 Jeżeli chodzi o sytuację w Katowicach to wygląda to moim zdaniem następująco:
1. Ruch utrzymuje się głównie na Nikoszowcu, Szopienicach. Do tego dochodzą Panewniki oraz Kokociniec ( małe ilości, ale są)
2. Ciężko będzie wypędzić Niebieskich z takiego Nikiszowca czy Szopienic - tradycja przekazywana z pokolenia na pokolenie, surowy klimat, uważam, że nie ma na to szans.
3. Ruchu na Piotrowicach nie ma i nie będzie, żadna propaganda tego nie zmieni.
Jeżeli chodzi o to gdzie najwięcej się dzieje to wskazałbym Załęże - dużo się dzieje chociażby z takim Batorym.
Tak naprawdę nastąpił drugi okres mody na GieKSe (awans, europa, nowy stadion), po spadku i odbudowie w latach 2005-2010 wtedy to doszło do pierwszego czyszczenia dzielnic, teraz niestety dla Ruchu następuje drugi etap. Fakt Szopki i Nikiasz ciężki do odbicia ale taki już Janów kiedyś był już jedną nogą po stronie GieKSy.
Mnie ciekawi jaka jest sytuacja w Mysłowicach, Jaworznie,i rejonie Lędziny - Imielin- Chełm śl. może ktoś opisze?
Imielin - sporo osób z Ruchu i Gieksy, garstka z Górnika. W Imielinie aktywność kibicowska zaczyna się i kończy tylko na oglądaniu meczów, ogólnie sielanka.
Chełm Śląski - dominacja Ruchu pod każdym względem. Są również osoby po 40/50 lat, które jeżdżą na Giekse i Górnik, ale oprócz spokojnego oglądania meczów nic innego ich nie interesuje.
SilesiaStreets

Post autor: SilesiaStreets »

Góra Gieksy i Ruchu współpracują ze sobą a normalni się bija. Dlaczego ten post jest usuwany?
SilesiaStreets

Post autor: SilesiaStreets »

GieKSiarz00 pisze: 20.08.2026, 16:43
GieKSiarz00 pisze: 19.08.2026, 20:11 Jeżeli chodzi o sytuację w Katowicach to wygląda to moim zdaniem następująco:
1. Ruch utrzymuje się głównie na Nikoszowcu, Szopienicach. Do tego dochodzą Panewniki oraz Kokociniec ( małe ilości, ale są)
2. Ciężko będzie wypędzić Niebieskich z takiego Nikiszowca czy Szopienic - tradycja przekazywana z pokolenia na pokolenie, surowy klimat, uważam, że nie ma na to szans.
3. Ruchu na Piotrowicach nie ma i nie będzie, żadna propaganda tego nie zmieni.
Jeżeli chodzi o to gdzie najwięcej się dzieje to wskazałbym Załęże - dużo się dzieje chociażby z takim Batorym.
Tak naprawdę nastąpił drugi okres mody na GieKSe (awans, europa, nowy stadion), po spadku i odbudowie w latach 2005-2010 wtedy to doszło do pierwszego czyszczenia dzielnic, teraz niestety dla Ruchu następuje drugi etap. Fakt Szopki i Nikiasz ciężki do odbicia ale taki już Janów kiedyś był już jedną nogą po stronie GieKSy.
Mnie ciekawi jaka jest sytuacja w Mysłowicach, Jaworznie,i rejonie Lędziny - Imielin- Chełm śl. może ktoś opisze?
Prawda jest taka, że Ruch jest mocniejszy pod względem h, bo mają ludzi zaprawionych życiem z takich patologicznych dzielnic, nie będę nawet wspominał o Rudzie, Świętochłowicach, samym Chorzowie itp itd. Nie mówię twgo wcale złośliwie, żeby nie było.
Mysłowice z przewagą GieKSy, ale taka Rymera na przyklad to jakieś 65-75% % na korzyść Niebieskich.
Jaworzno 50/50, obie ekipy mają tam dobre FC.
Lędziny 100% GiekSa.
Imielin i Brzezinka z zdecydowaną dominacją Ruchu.
Rymera to Ruch o dziwo jedyna dzielnica na śląsku od lat gdzie zapytali za kim jestem, nie powiem klimat ciężki, mocno patlogiczny ale na takich klimatach właśnie Ruch zdobył terenów na Rudzie, totalna patola nie zważająca na nic terroryzowała przeciwników
scania

Post autor: scania »

SilesiaStreets pisze: 20.08.2026, 22:56

Prawda jest taka, że Ruch jest mocniejszy pod względem h, bo mają ludzi zaprawionych życiem z takich patologicznych dzielnic, nie będę nawet wspominał o Rudzie, Świętochłowicach, samym Chorzowie itp itd. Nie mówię twgo wcale złośliwie, żeby nie było.
Mysłowice z przewagą GieKSy, ale taka Rymera na przyklad to jakieś 65-75% % na korzyść Niebieskich.
Lędziny 100% GiekSa.
Rymera to Ruch o dziwo jedyna dzielnica na śląsku od lat gdzie zapytali za kim jestem, nie powiem klimat ciężki, mocno patlogiczny ale na takich klimatach właśnie Ruch zdobył terenów na Rudzie, totalna patola nie zważająca na nic terroryzowała przeciwników
Czyli według Ciebie taka Bykowina Kochłowice to patologia a np Bielszowice czy Ruda 1 już nie?
PSEUDO99

Post autor: PSEUDO99 »

Lędziny 100% GiekSa.
Rymera to juz nie ta sama Rymera co kilka/kilkanascie lat temu,dalej oczywiscie dzielnica Ruchu,ale czasy sie zmieniają i napływ "normalnych" ludzi wyplewił tą patologie o której mowa(chociaż ciagle w jakims procencie ona jest).Niejednokrotnie widziane tez inne barwy na tej dzielnicy niz niebieskie.
Abrakadabra1410

Post autor: Abrakadabra1410 »

O sile Rymery może świadczyć fakt, że mieszka tam jeden Gieksiarz, który robi co chce. Mysłowice to bezapelacyjnie miasto Gieksy. Ruch w dużym odwrocie. Na chwilę obecną Brzezinka to najbardziej niebieska dzielnica Myslowic. Brzęczki mocno pro Ruch. Klachowiec odpuścił. Żabole w dużych ilościach na Wesołej i porozrzucani po mieście
PSEUDO99

Post autor: PSEUDO99 »

Abrakadabra1410 pisze: 21.08.2026, 15:09 O sile Rymery może świadczyć fakt, że mieszka tam jeden Gieksiarz, który robi co chce. Mysłowice to bezapelacyjnie miasto Gieksy. Ruch w dużym odwrocie. Na chwilę obecną Brzezinka to najbardziej niebieska dzielnica Myslowic. Brzęczki mocno pro Ruch. Klachowiec odpuścił. Żabole w dużych ilościach na Wesołej i porozrzucani po mieście
pełna zgoda
GieKSiarz00

scania pisze: 21.08.2026, 14:38
Lędziny 100% GiekSa.
Czyli według Ciebie taka Bykowina Kochłowice to patologia a np Bielszowice czy Ruda 1 już nie?
Ale to jest wyjątek - Chropaczów, Świętochłowice jako większość miasta, Sam patologiczny Chorzów, Chebzie, Nowy Bytom, Szopienice, Nikiszowiec, Janów itp itd.Ruch po prostu dominuje w liczbie patologicznych terenów.
scania

Post autor: scania »

Bez sensu wyliczanka. Gieksa czy Górnik nie ma patologicznych dzielnic? Ja się odniosłem do Rudy i tyle. Nowy Bytom zaliczasz do tego grona? To kaj Ty mieszkosz synek? :)
Jabollo

Post autor: Jabollo »

Fryna jako patologiczno dzielnica, rozdupi mie..
Mertens

Post autor: Mertens »

Kaj jest mój post z wczoraj? Co z nim było nie tak ?
Adiś

Post autor: Adiś »

A Nikiszowiec to dalej jest ten sam Nikiszowiec ? Myslalem , ze ta dzielnica zrobila sie bardziej "reprezentatywna" ?
GieKSiarz00

Adiś pisze: 22.08.2026, 13:12 A Nikiszowiec to dalej jest ten sam Nikiszowiec ? Myslalem , ze ta dzielnica zrobila sie bardziej "reprezentatywna" ?
Niby idzie to w dobrą stronę, ludzie tam inwestują, ale nie da się nagle zmienić opinii budowanej przez lata.
Co do Katowic - jeden c***, chodzi mi o to, że Ruch ma takie rejony jak: Szopienice, Świętochłowice, Ruda Śląska, Szopienice, Nikiszowiec, Janów, Bytomiu, a GieKSa to ma z 2-3 tereny surowsze jakimi są Załęże, Bogucice i Burowiec/Zawodzie.
hardy666

Post autor: hardy666 »

W B klasie są zespoły Odry i Jastrzębia. Czy to są te zespoły z zapleczem kibolskim czy jakieś inne twory?
łajdaczyna

Post autor: łajdaczyna »

Z zapleczem nie gra czasami WTS Odra Wodzisław? Można się pogubić tam
M.O.W.

Post autor: M.O.W. »

hardy666 pisze: 22.08.2026, 19:38 W B klasie są zespoły Odry i Jastrzębia. Czy to są te zespoły z zapleczem kibolskim czy jakieś inne twory?
Obydwie drużyny wspierane przez fanów; derby w październiku.
hardy666

Post autor: hardy666 »

A będą to imprezy masowe? Czy bez gości? Ciekawe czy zdarzyło się by takie marki grały razem w tak niskiej lidze.
Monster123

Post autor: Monster123 »

Z kąt wy bieżecie info na temat rymery na mysłowicach?? ..mijacie się z faktami panowie....dzielnica jest 100% Ruch .może i przez ostatnie lata było tam gorzej to nie znaczy że ta dzielnica sie połozy a wręcz przeciwnie idą do przodu co raz lepiej na tej dzielnicy jest młodzieży coraz więcej pro Ruch
Monster123

Post autor: Monster123 »

GieKSiarz00 pisze: 20.08.2026, 17:49
m.. pisze: 20.08.2026, 17:41
GieKSiarz00 pisze: 20.08.2026, 17:05
Słowo honoru, że dosłownie zacząłem myśleć nad tym Imielinrm czy czegoś nie pojebałem. Mówię c***, wchodzę na forum, żeby przeczytać co tam najebalem. Cofam to. Imielin dobry FC, blisko do Lędzin, ale Ruchu też sporo.
Matematyka nie jest twoją dobrą stroną.
Gdzie ty na Rymerze masz 30-35 % Gieksy?
W Lędzinach pełna dominacja Gieksy ale nie 100%.
Sporo osób kibicuje Ruchowi jednak są niezorganizowani.
Jeżeli chodzi Ci o zawyzenie liczby GieKSy to mogę się zgodzić, sam myślałem czy nie dać jakichś 85% - 15%, ale jak tam bywałem ostatnio to coraz więcej grafow GieKSy się tam pojawia. Tak czy siak uznaje to za zdecydowane terytorium Ruchu.
Kaj ty widziałeś grafy gieksy na rymerze ??
Amok-rts

Post autor: Amok-rts »

Ile Ruchu było z Wisłą w Zabrzu?
Zgredek1906

Post autor: Zgredek1906 »

Nie było Ruchu !
AMF1948

Post autor: AMF1948 »

Amok-rts pisze: wczoraj, 19:17 Ile Ruchu było z Wisłą w Zabrzu?
Ja p*******, Ty jesteś kibicem Widzewa ?
ODPOWIEDZ