rozmowy o pakcie były kilka razy juz prowadzone i nic z nich nie wynika fakt faktem apator jest mocniejszy na pięsci a elana na sprzetpatrinhotrn pisze: 20.08.2026, 20:56Apator na ten moment na pewno nie i z tego powodu odrzucili propozycje. Z kolei nie mam pojęcia skąd Elana by miała zebrać te 50 osób ponieważ patrząc obecnie na ich frekwencję itp to aż tak dużo ich aktywnych nie ma. Słuchu chodzą że z bramek, itpcossycoosak pisze: 20.08.2026, 20:51Teraz Pytanie czy te 50 osób oby dwie ekipy były by wstanie zebrać? Oczywiście bez zgód/układówgumisiowytoudi pisze: 20.08.2026, 20:46 W Toruniu sprzęt używany jest przez obie strony i ciezko bedzie to zmienić jeśli młodzież po obu stronach chodzi zaopatrzona na codzień. Zawsze dojdzie do jakichs przypadkowych spotkań na ulicy gdzie ktoś nie utrzyma ciśnienia.
Rozmowy były, propozycja również była, ale na ten moment została odrzucona przez Apator.
Toruń i kujawsko-pomorskie
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
WrzosowiczANTYGPW62
Re: Toruń i kujawsko-pomorskie
-
CyganOddajDywan
Mam zgoła odmienne zdanie. Już w 2024 Apator zebrał 40 ludzi do wojaży, gdzie tak naprawdę propozycja wyjścia rzucana była z dnia na dzień. Doszło do starcia, skończyło się kamieniami i przedłużaniem rąk. Przy aktualnej liczbie aktywnych zarówno po jednej jak i po drugiej stronie myślę że spokojnie by po 5 dyszek ekipy uzbierały może i nawet więcej. Apator możliwe że z tych aktualnych latających, Elana sięgnęła by po starszyznę. Z jednej i z drugiej strony kiedy jest możliwość sprawdzenia się, to nawet ci bardziej „wiekowi” potrafią jednorazowo wracac, aby wspierać ekipę. Myślę że takie spotkanie byłoby jak najbardziej możliwe. Apator ma teraz swoje najlepsze lata od niepamiętnych czasów, Elana wciąż posiada dużą ekipę starszyzny.
-
gumisiowytoudi
Dokładnie jak zostało napisane wyżej. Elana spokojnie mogłaby wystawić ponad 50 osób bez żadnych zgód. Jeśli ktoś w to nie wierzy jest oderwany od rzeczywistości. Wróciła Rolnicza, jest Rubinkowo, EZW, Bydgoskie, GTW i masa ludzi, którzy odbili przez różne okolicznosci w przeszłości, ale jednorazowo na Apator by wyszli. Nie mierzcie siły Elany liczbami młyna, bo kibicowsko na trybunach mieli lepsze lata. Na mieście dalej mają przewagę.
-
WrzosowiczANTYGPW62
niby mają przewage, lecz nie jest ona tak wyrazista nak nawet 2 lata temu teraz Toruń jest około 60 40 na strone elany {osiedla} wiec w przeciągu kilku lat może sie coś zmienićgumisiowytoudi pisze: 20.08.2026, 21:20 Dokładnie jak zostało napisane wyżej. Elana spokojnie mogłaby wystawić ponad 50 osób bez żadnych zgód. Jeśli ktoś w to nie wierzy jest oderwany od rzeczywistości. Wróciła Rolnicza, jest Rubinkowo, EZW, Bydgoskie, GTW i masa ludzi, którzy odbili przez różne okolicznosci w przeszłości, ale jednorazowo na Apator by wyszli. Nie mierzcie siły Elany liczbami młyna, bo kibicowsko na trybunach mieli lepsze lata. Na mieście dalej mają przewagę.
-
zero osiem
ciezko sobie wyobrazic jak oni w takim razie znosza fajerwerki na sylwestra
Co to jest to całe gpw? To jakaś poważna ekipa czy zwykła zbieranina? To jakis odłam z rolniczej?
-
WrzosowiczANTYGPW62
hmm jakby to ując w zime grupa Łobuzy25 wywodząca sie z wrzosów 2 jechała ich tak mocno ze Rolnicza miała 3/4 grafów przestrzelonych w tym ten ich flagowy którego nie odmalowali pewnie od 5 lat ale nie o tym . no w skrócie teraz sie troche ogarneli bo wokoł rolniczej były normalnie lamunki Apatora w sensie od strony wrzosów (nie na samej ośce) teraz powstało te gpw to te malunki są wszytkie popisane **gpw** i rolnicza sie chyba lekko ogarneła ale znaczą dużo mniej niż kiedys ich z dorosłych jest obecnie tam z max 10 osob jak nie mniej myśle moze nawet z 6 + troche młodych . rolnicza wymiera to fakt . Teraz ta grupa Łobuzy25 nie są az tak aktywne moze dlatego nie jest wszystko przestrzelone.SEBAhtml pisze: 20.08.2026, 22:46A rolnicza coś jeszcze działa w Toruniu? Bo kiedyś byli aktywni, a potem cos ucichłoWrzosowiczANTYGPW62 pisze: 20.08.2026, 22:32nocne szczury zresztą chyba sie już rozpadli elana miła tworzyc jakąś grupe EPW ze elana przejmująca wrozsy ze tam kilku z GTW plus gpw ale chyba sie juz poddali tzn WSH złapało jakiegos przezuta na elane który był w tej grupie i sie chyba zesrali i jakos ich juz troche mniej widać tzn oni i tak nic nie znaczą to są małoletnie nocne szczury co grafy strzelały ale na WSH wyjść to juz nie mieli jajSEBAhtml pisze: 20.08.2026, 22:27 Co to jest to całe gpw? To jakaś poważna ekipa czy zwykła zbieranina? To jakis odłam z rolniczej?
Z tego co widze to w tym Toruniu to dużo jest tych mniejszych ekip. Tu jakieś łobuzy czy cos, też nie wiem co to jest. Kiedyś jak przejeżdżałem tam to widziałem jakieś wrzuty mzr, to następna jakaś ekipa?WrzosowiczANTYGPW62 pisze: 20.08.2026, 22:54hmm jakby to ując w zime grupa Łobuzy25 wywodząca sie z wrzosów 2 jechała ich tak mocno ze Rolnicza miała 3/4 grafów przestrzelonych w tym ten ich flagowy którego nie odmalowali pewnie od 5 lat ale nie o tym . no w skrócie teraz sie troche ogarneli bo wokoł rolniczej były normalnie lamunki Apatora w sensie od strony wrzosów (nie na samej ośce) teraz powstało te gpw to te malunki są wszytkie popisane **gpw** i rolnicza sie chyba lekko ogarneła ale znaczą dużo mniej niż kiedys ich z dorosłych jest obecnie tam z max 10 osob jak nie mniej myśle moze nawet z 6 + troche młodych . rolnicza wymiera to fakt . Teraz ta grupa Łobuzy25 nie są az tak aktywne moze dlatego nie jest wszystko przestrzelone.SEBAhtml pisze: 20.08.2026, 22:46A rolnicza coś jeszcze działa w Toruniu? Bo kiedyś byli aktywni, a potem cos ucichłoWrzosowiczANTYGPW62 pisze: 20.08.2026, 22:32
nocne szczury zresztą chyba sie już rozpadli elana miła tworzyc jakąś grupe EPW ze elana przejmująca wrozsy ze tam kilku z GTW plus gpw ale chyba sie juz poddali tzn WSH złapało jakiegos przezuta na elane który był w tej grupie i sie chyba zesrali i jakos ich juz troche mniej widać tzn oni i tak nic nie znaczą to są małoletnie nocne szczury co grafy strzelały ale na WSH wyjść to juz nie mieli jaj
-
CyganOddajDywan
SEBAhtml pisze: 20.08.2026, 23:07Z tego co widze to w tym Toruniu to dużo jest tych mniejszych ekip. Tu jakieś łobuzy czy cos, też nie wiem co to jest. Kiedyś jak przejeżdżałem tam to widziałem jakieś wrzuty mzr, to następna jakaś ekipa?WrzosowiczANTYGPW62 pisze: 20.08.2026, 22:54hmm jakby to ując w zime grupa Łobuzy25 wywodząca sie z wrzosów 2 jechała ich tak mocno ze Rolnicza miała 3/4 grafów przestrzelonych w tym ten ich flagowy którego nie odmalowali pewnie od 5 lat ale nie o tym . no w skrócie teraz sie troche ogarneli bo wokoł rolniczej były normalnie lamunki Apatora w sensie od strony wrzosów (nie na samej ośce) teraz powstało te gpw to te malunki są wszytkie popisane **gpw** i rolnicza sie chyba lekko ogarneła ale znaczą dużo mniej niż kiedys ich z dorosłych jest obecnie tam z max 10 osob jak nie mniej myśle moze nawet z 6 + troche młodych . rolnicza wymiera to fakt . Teraz ta grupa Łobuzy25 nie są az tak aktywne moze dlatego nie jest wszystko przestrzelone.SEBAhtml pisze: 20.08.2026, 22:46
A rolnicza coś jeszcze działa w Toruniu? Bo kiedyś byli aktywni, a potem cos ucichło
No w ostatnim czasie takich „podgrup” narobiło się sporo w Toruniu. Z najbardziej aktywnych:
Elana: Ekipa Zza Wisły, Mokrusy, Hooligans From Bydgoskie, Elana z Piskorskiej, Młodzi z Rolniczej, Grupa przejmująca wrzosy (wcześniej wspomniane GPW)
Apator: Młody Apator, Gladiatorzy, Wrzosy Street Hooligans, Łobuzy’25, Młode BLW (Bielawy), Przysiek Vandals, West Thorn (którzy patrząc po aktywności z grafami małymi krokami zaczynają sprawiać problemy chłopakom z HFB)
-
WrzosowiczANTYGPW62
no napisałes juz wszystko za mnie ale warto wspomniec ze GPW juz sie rozpadło najprawdopodobniejCyganOddajDywan pisze: 20.08.2026, 23:55SEBAhtml pisze: 20.08.2026, 23:07Z tego co widze to w tym Toruniu to dużo jest tych mniejszych ekip. Tu jakieś łobuzy czy cos, też nie wiem co to jest. Kiedyś jak przejeżdżałem tam to widziałem jakieś wrzuty mzr, to następna jakaś ekipa?WrzosowiczANTYGPW62 pisze: 20.08.2026, 22:54
hmm jakby to ując w zime grupa Łobuzy25 wywodząca sie z wrzosów 2 jechała ich tak mocno ze Rolnicza miała 3/4 grafów przestrzelonych w tym ten ich flagowy którego nie odmalowali pewnie od 5 lat ale nie o tym . no w skrócie teraz sie troche ogarneli bo wokoł rolniczej były normalnie lamunki Apatora w sensie od strony wrzosów (nie na samej ośce) teraz powstało te gpw to te malunki są wszytkie popisane **gpw** i rolnicza sie chyba lekko ogarneła ale znaczą dużo mniej niż kiedys ich z dorosłych jest obecnie tam z max 10 osob jak nie mniej myśle moze nawet z 6 + troche młodych . rolnicza wymiera to fakt . Teraz ta grupa Łobuzy25 nie są az tak aktywne moze dlatego nie jest wszystko przestrzelone.
No w ostatnim czasie takich „podgrup” narobiło się sporo w Toruniu. Z najbardziej aktywnych:
Elana: Ekipa Zza Wisły, Mokrusy, Hooligans From Bydgoskie, Elana z Piskorskiej, Młodzi z Rolniczej, Grupa przejmująca wrzosy (wcześniej wspomniane GPW)
Apator: Młody Apator, Gladiatorzy, Wrzosy Street Hooligans, Łobuzy’25, Młode BLW (Bielawy), Przysiek Vandals, West Thorn (którzy patrząc po aktywności z grafami małymi krokami zaczynają sprawiać problemy chłopakom z HFB)
-
SztywnyChłopak
Ja osobiscie uwazam ze elana czuje duży respekt do Apatora. Tak jak wczesniej bylo powiedziane, Apator na piesci mocniejszy a elana na sprzet. Jestem ciekawy kto by wygrał 50 vs 50- myślę że Apator, ale wiadomo że elana by sciągała kogo tylko się da a Apator by wyszedł swoim składem co zawsze.
Ale do nagrania napinki pierwsi. Żenada
-
Taksepatrze
Moze ktos w sensowny sposob wyjasnic czemu oni tak uciekali? Mysleli ze tam Apatora jest wiecej czy o co chodzi? W glowie mi sie to nie miesci co sie tam wydarzylo :)
-
SztywnyChłopak
Prosta psychologia, 6 osob zaczelo uciekac, zobaczyli to koledzy i wszyscy zaczęli. Od początku mieli pełne gacie tam wchodząc i tak naprawdę jedna rzecz a w zasadzie jeden chłop przesądziły o ewakuacji. Nie rozumiem natomiast tłumaczenia, że był ze sprzetem. Co to za sprzet- zaden noz, zadna siekierka tylko fajerwerki xD. Skompromitowali się na całą PolskeTaksepatrze pisze: 21.08.2026, 11:38 Moze ktos w sensowny sposob wyjasnic czemu oni tak uciekali? Mysleli ze tam Apatora jest wiecej czy o co chodzi? W glowie mi sie to nie miesci co sie tam wydarzylo :)
skąd przekonanie o dobrej dyspozycji sportowej Apatora? w tym roku przegrali z Górnikiem Łęczna, więc czy by się faktycznie przebiegli po Elanie?
-
trzecigarnitur
Znikąd, internet i to forum wszystko przyjmie, napisał coś jakiś jednopostowiec, pojawił się filmik i już mamy ustaloną narrację. Można tutaj napisać każdą bzdurę, łącznie z tym że w temacie łódzkim czyta się że Widzewa już nie ma i zostały pikniki :)kómaty pisze: 21.08.2026, 12:59 skąd przekonanie o dobrej dyspozycji sportowej Apatora? w tym roku przegrali z Górnikiem Łęczna, więc czy by się faktycznie przebiegli po Elanie?
-
SztywnyChłopak
Młodzież zahartowana w boju, porażka z Górnikiem o niczym nie świadczy bo młodzież Górnika jest silna. Nie twierdzę, że by się przebiegli po elanie aczkolwiek uważam, że by wygrali. Nie rozumiem troszkę też dlaczego elanowcy nie przyjmą tej sytuacji za kompromitacje tylko walczą, że to przez sprzęt ale no na litość boską na szczęście jest film. Gdyby nie bylo, przedstawione by to zostało w internecie, że Apator wylecial z ciężkim sprzętem i przewagą liczebną.kómaty pisze: 21.08.2026, 12:59 skąd przekonanie o dobrej dyspozycji sportowej Apatora? w tym roku przegrali z Górnikiem Łęczna, więc czy by się faktycznie przebiegli po Elanie?
Czasy są takie, że ekipy z Grudziądza są w stanie wyjść spokojnie po 50 osób a nawet więcej, a ekipy z Torunia nie
Dla mnie to zagranie nie fair Apatora. To po prostu sprzęt. Czy L ich wykluczy?
Poza tym Elanie nie widziała ilu ich było. Cwaniaczki bo z góry widać
-
WrzosowiczANTYGPW62
no ok ale nie widzieli przeciez równej sobie bandy a max 8 osob zreszta przecież 8 osob z apatora nie dałoby rady na 70 osob z elanyjar2789 pisze: 21.08.2026, 14:05 Dla mnie to zagranie nie fair Apatora. To po prostu sprzęt. Czy L ich wykluczy?
Litości, chłopie, przecież ten sam filmik widzimy. Iskierki nad ich głowami wystrzeliwane lotem parabolicznym z 30 metrów przez 3 gości w tym jednego łysiejącego 50-latka, nawet półroczny jamnik by wytrzymał psychicznie.
Chyba że sarkazmu nie ogarnąłem.
Istotnie. Zło czai się wszędzie. Nadchodzi zawsze z najmniej oczekiwanej strony. WRWE zmaga się ze złem. Choć nie tym razem.
Kończąc już temat tych toruńskich fajerwerków to takie pytanie kogo mocnego pokonała Elana? Nie chodzi mi kto im odmawiał gdy samozwańczo określili się najlepszą młodą bandą w Polsce. Wiem, że bili się z mocnymi ekipami, ale z kim wygrali?
-
WrzosowiczANTYGPW62
jutro Ryba cup ciekawe czy jakaś ekipa poza Dyskobolią będzie ;)
Taka potęga jak Elana pogoniona przez dwóch typów z Apatora.
-
WrzosowiczANTYGPW62
potęga hahahahahqqah jak miasto jest 60 40 dla elany potega to to była w 2014 nie teraz
-
WieszWięcej
Uważam, że jest bardzo mało prawdopodobne, że Apator nie zdominuje Torunia.
Mają po swojej stronie wszystko teraz - potencjał, hajp, zasoby ludzkie, lepszy wizerunek.
Elana ciężko będzie miała coś wyrzeźbić z tej garstki, która chodzi teraz na mecze i nie wróżę im, żeby cokolwiek się szybko zmieniło.
Mają po swojej stronie wszystko teraz - potencjał, hajp, zasoby ludzkie, lepszy wizerunek.
Elana ciężko będzie miała coś wyrzeźbić z tej garstki, która chodzi teraz na mecze i nie wróżę im, żeby cokolwiek się szybko zmieniło.
Pięknie Elana spierdalała hahah . Mnie ciekawi ilu z tych gladiatorów było ubranych , miało emblematy z logo ( h ) .
W Unisławiu będącym fc Elany ostatnio też się działo ptaszki ćwierkają
Właśnie, jak to wygląda w Chełmnie? Wiem, że jednostki jeżdżą na Legie,Lechie,Arke i GKM, a jest jeszcze Zawisza? Może coś więcej? Na mieście zdarzy się jakieś starcie czy nikt nie wchodzi sobie w drogę? Bo Unisław, moment od Chełmna to już Elana, więc ciekawe te wioski pod względem ilości klubówWolf_wolf pisze: 20.08.2026, 20:59Akurat co do Chełmna to raczej też cień dawnej ekipy. Legia w Chełmnie była mocna do 2012 potem mocna dominacja Zawiszy wspomagana przez Świecie. A co by nie mówić Świecie miało bardzo mocną ekipę przez co chełmińska Legia przestała być widoczna w mieście. Obecnie ktoś tam działa ale widać vlepy Lechii, Legii i ostatnio jakiś napis Arka się pojawiłForemny pisze: 20.08.2026, 11:13 Legia Chełmża może i by zebrała 50 osób do bicia, ale z okolicznych Rypinów, Chełmna i starej gwardii, cień ekipy sprzed lat
Chełmno to obecnie pustynia kibicowała, coś tam działa legijne Chełmno ale to nie to samo co przed 2010. W okolicy od pewnego czasu dużo vlepek Lechii nawet typowo z herbem Chełmna w tle i raz może dwa widziałem kogoś w barwach. Arka jak kiedyś była jedynym oficjalnym FC w tym mieście z flagą, szalikami a nawet ekipą (Łobuzy z Chełmna) tak teraz kompletnie nikogo nie widać, jedynie jak wyżej pisałem ostatnio pojawił się napis Arka na murze niedaleko szpitala. Po Zawiszy widać jakieś napisy na murach z lat 2012- 2015 ale od kiedy Zawisza spadł, ekipa się rozsypała i raczej Zawiszy na mieście już nie widać. Podsumowując na mieście stricte kibicowsko nic się nie dzieje, jedyne starcia na mieście to między ekipami małolatów ale nic mi nie wiadomo aby to były starcia stricte kibicowanieForemny pisze: 22.08.2026, 11:42Właśnie, jak to wygląda w Chełmnie? Wiem, że jednostki jeżdżą na Legie,Lechie,Arke i GKM, a jest jeszcze Zawisza? Może coś więcej? Na mieście zdarzy się jakieś starcie czy nikt nie wchodzi sobie w drogę? Bo Unisław, moment od Chełmna to już Elana, więc ciekawe te wioski pod względem ilości klubówWolf_wolf pisze: 20.08.2026, 20:59Akurat co do Chełmna to raczej też cień dawnej ekipy. Legia w Chełmnie była mocna do 2012 potem mocna dominacja Zawiszy wspomagana przez Świecie. A co by nie mówić Świecie miało bardzo mocną ekipę przez co chełmińska Legia przestała być widoczna w mieście. Obecnie ktoś tam działa ale widać vlepy Lechii, Legii i ostatnio jakiś napis Arka się pojawiłForemny pisze: 20.08.2026, 11:13 Legia Chełmża może i by zebrała 50 osób do bicia, ale z okolicznych Rypinów, Chełmna i starej gwardii, cień ekipy sprzed lat
Na uwagę zasługują też okolice Wąbrzeźna. O ile samo Wąbrzeźno to dalej FC Elany, o tyle powiat powoli zaczyna być dominowany przez GKM.
Nie zdziwię się jeżeli tereny na wschód od Wisły tego województwa będą zdominowane przez ekipy żuzlowe. GKM bardzo aktywny a i Apator mocno zyskuje.Soczek01 pisze: 22.08.2026, 12:38 Na uwagę zasługują też okolice Wąbrzeźna. O ile samo Wąbrzeźno to dalej FC Elany, o tyle powiat powoli zaczyna być dominowany przez GKM.
-
patrinhotrn
Dziś turniej Ryba Cup. Oficjalne pozdrowienia dla Gwardii Koszalin i Arki Gdynia. W turnieju biorą udział takie drużyny jak Młody Golub Dobrzyń czy FC Inowrocław.
-
WrzosowiczANTYGPW62
potwierdzam, byłem . takie pytanie do koleżanek z elany--- i co teraz ? bo gadałyscie dobre 2 lata ze kontakty z Arką to fake a ostatnio bylo pseudo info ze Arka nas w dupe kopnęła...patrinhotrn pisze: 22.08.2026, 12:51 Dziś turniej Ryba Cup. Oficjalne pozdrowienia dla Gwardii Koszalin i Arki Gdynia. W turnieju biorą udział takie drużyny jak Młody Golub Dobrzyń czy FC Inowrocław.
To Lębork co zaczął z Arką jeździć miał się tłuc z Apatorem i sie cisnęli, tym samym który teraz pozdrawia Arkę i Gwardię na Ryba Cup. Jeszcze w tym wszystkim jest Zawisza, który pewnie też do Apatora chęcią nie pała, pojebane czasy :)
-
WrzosowiczANTYGPW62
powiem tak na Zawiszy byłem z kolegą w koszulkach zety i czapkach oraz smyczkach wrzosy Apatora i podeszlismy do chłopaków na gniezdzie i powiedzieli ze nie mają problemu z tym i luz wiec nie wiem czy aż takSoczek01 pisze: 22.08.2026, 13:11 To Lębork co zaczął z Arką jeździć miał się tłuc z Apatorem i sie cisnęli, tym samym który teraz pozdrawia Arkę i Gwardię na Ryba Cup. Jeszcze w tym wszystkim jest Zawisza, który pewnie też do Apatora chęcią nie pała, pojebane czasy :)
-
patrinhotrn
To prawda że Pogoń Lębork miał się bić z Apatorem, niestety przez psy do niczego nie doszło ale nie cisneli się. Żadnej kosy nie było, na gali Afera siedzieli na jednych trybunach. Jak widać na polskiej scenie zaczęły tworzyć się rodziny więc siłą rzeczy Apator który się rozwija do którejś z tych rodzin musiał dołączyć a że wiadomo że do WRWE nie ma nawet takiej opcji, do rodziny Lechii przez GKM i Polonię tez nie tak więc padło na Arkę szczególnie że zawsze była sympatia do Arki na Apatorze. Patrząc na młodzież to nawet i do Zawiszy pałają sympatia mimo że Starzy nie są w stanie sobie tego nawet wyobrazić. No ale takie czasySoczek01 pisze: 22.08.2026, 13:11 To Lębork co zaczął z Arką jeździć miał się tłuc z Apatorem i sie cisnęli, tym samym który teraz pozdrawia Arkę i Gwardię na Ryba Cup. Jeszcze w tym wszystkim jest Zawisza, który pewnie też do Apatora chęcią nie pała, pojebane czasy :)
-
WrzosowiczANTYGPW62
-
cossycoosak
Z tego ci mi wiadomo od x lat na lini Zawisza - Apator jest totalnie neutralnie. Kiedy niby Lębork i Apator jechali po sobie? Ale co do tych pozdrowień i obecności tych dwóch ekip na tym turnieju to nie uwierzę.Soczek01 pisze: 22.08.2026, 13:11 To Lębork co zaczął z Arką jeździć miał się tłuc z Apatorem i sie cisnęli, tym samym który teraz pozdrawia Arkę i Gwardię na Ryba Cup. Jeszcze w tym wszystkim jest Zawisza, który pewnie też do Apatora chęcią nie pała, pojebane czasy :)