Zgody/Kosy/Układy reaktywacja.
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
JurekKiler77
Re: Zgody/Kosy/Układy reaktywacja.
Z kim najbliżej do oficjalnych kontaktów (układu) z Jagą? Bo ostatnio sporo się słyszy o kontaktach z innymi ekipami Orlęta i Górnik (Pojawiają się na wydarzeniach związanych z Jagą, oficjalnie wspierają ich chociażby w Lublinie, a i Jaga pojawia się na ich meczach), ŁKS Łódz (obecni na meczu z Widzewem, Jaga natomiast w Łodzi na meczu bodajze z Ruchem), Górnik Konin (Też dużo się słyszy o wzajemnych kontaktach, Górnik często pojawia się na meczach Jagielloni)
-
Abrakadabra1410
Jaga to żadna tajemnica ma bardzo dobre stosunki z ŁKS. Orlęta i Górnik Łęczna od kilku lat też waflują się z Jagiellonią. Ciekawi mnie co na to Motor? Bo raz nie są już ekipą nr 1 na wschodzie Polski. Dwa pod nosem, konkretnie w Łęcznej, mają teraz przeciwny obóz. Nie sądzę żeby Jaga odpuściła teren🙂.
-
Stachu Wirażka
Jaga w końcu się określiła i zaczęła mieć jakieś poważne kosy poza Legią i Pogonią z tych większych ekip. Jeszcze z 10-20 lat temu z większością kraju neutralne stosunki. Przyjechał do nich Górnik to chlali bimber, miesiąc później Ruch z Widzewem to z nimi też pochlali.
-
TajemniczyFanatyk
Poważne kosy to kogo masz na myśli? Cracovia od dawna, bo osoby z Jagi miały z nimi do czynienia przy okazji wyjazdów do Krakowa za czasów zgody z Wisłą i ciśnienie zostało. Teraz z racji znacznego ocieplenia stosunków z ŁKS doszedł wcześniej długo neutralny Widzew. Ktoś jeszcze z takich większych?Stachu Wirażka pisze: 12.08.2026, 21:44 Jaga w końcu się określiła i zaczęła mieć jakieś poważne kosy poza Legią i Pogonią z tych większych ekip. Jeszcze z 10-20 lat temu z większością kraju neutralne stosunki. Przyjechał do nich Górnik to chlali bimber, miesiąc później Ruch z Widzewem to z nimi też pochlali.
Fakt faktem, było wcześniej tak, że większość polskiej sceny kibicowskiej była Jagiellonii neutralna i wszystkie kosy można było wymienić na palcach jednej ręki.
Należy dodać Legia, ŁKS Łomża, Stomil, LechiaTajemniczyFanatyk pisze: 16.08.2026, 00:26Poważne kosy to kogo masz na myśli? Cracovia od dawna, bo osoby z Jagi miały z nimi do czynienia przy okazji wyjazdów do Krakowa za czasów zgody z Wisłą i ciśnienie zostało. Teraz z racji znacznego ocieplenia stosunków z ŁKS doszedł wcześniej długo neutralny Widzew. Ktoś jeszcze z takich większych?Stachu Wirażka pisze: 12.08.2026, 21:44 Jaga w końcu się określiła i zaczęła mieć jakieś poważne kosy poza Legią i Pogonią z tych większych ekip. Jeszcze z 10-20 lat temu z większością kraju neutralne stosunki. Przyjechał do nich Górnik to chlali bimber, miesiąc później Ruch z Widzewem to z nimi też pochlali.
Fakt faktem, było wcześniej tak, że większość polskiej sceny kibicowskiej była Jagiellonii neutralna i wszystkie kosy można było wymienić na palcach jednej ręki.
-
Carcassonne
Jagiellonia to pacyfiści.
No aktualne kosy Jagi: Legia, Widzew, Radomiak, Korona, Pogoń, Wisła, ŁKS Łomża, Polonia Warszawa, Stomil, Olimpia. Także nie wiem czy takie niepoważne ekipy.Stachu Wirażka pisze: 12.08.2026, 21:44 Jaga w końcu się określiła i zaczęła mieć jakieś poważne kosy poza Legią i Pogonią z tych większych ekip. Jeszcze z 10-20 lat temu z większością kraju neutralne stosunki. Przyjechał do nich Górnik to chlali bimber, miesiąc później Ruch z Widzewem to z nimi też pochlali.
-
łajdaczyna
Polonia Warszawa, Łomża?
Mnie bardziej ta Pogoń interesuje choć Korona jako kosa też zaskoczeniem. Reszta takie oczywiste ;)
-
StonkaZiemniaczana
Swoją drogą, doszło kiedyś do starcia bezpośredniego Stomil vs Jaga? Bez wsparcia, zgód i układów tak jednych, jak i drugich. Były różne akcje z Mazurem, Łomżą, Polonią Bydgoszcz, Warmią itp, chyba większość na korzyść Stomilu? Bez obrazy dla jednych i drugich, ekipy z dosyć podobnym potencjałem, pomimo oczywistej różnicy w kontekście piłkarskim
Kosą Jagiellonii też jest Cracovia.Promil88 pisze: 16.08.2026, 22:38No aktualne kosy Jagi: Legia, Widzew, Radomiak, Korona, Pogoń, Wisła, ŁKS Łomża, Polonia Warszawa, Stomil, Olimpia. Także nie wiem czy takie niepoważne ekipy.Stachu Wirażka pisze: 12.08.2026, 21:44 Jaga w końcu się określiła i zaczęła mieć jakieś poważne kosy poza Legią i Pogonią z tych większych ekip. Jeszcze z 10-20 lat temu z większością kraju neutralne stosunki. Przyjechał do nich Górnik to chlali bimber, miesiąc później Ruch z Widzewem to z nimi też pochlali.
Zresztą, Jaga będąc w Amsterdamie na meczu z Ajaxem, ganiała się z Cracovią po mieście. To raz. A dwa. Jaga pojechała jakiś czas temu na turniej do ŁKSu i były tam różne ekipy, ale Jaga powiedziała, że nie chce by była Cracovia i nie było ich.
Zresztą oststni mecz między nimi pokazał, że nadal jest kosa
-
RicardoKaka
Co nie przeszkadza chłopakom z Jagi i Craxy być na jednym obozie w górach.
-
WodaGazowanaZpluszem
Wsparcie zgód Zagłębia Sosnowiec w Rybniku -Czuwaj 60 ,BKS Bielsko 54 ,20 Slavia Praga i UWAGA 4 Legia .Zastanawia mnie tak słabe wsparcie Legii na meczach ZS ,to nie chodzi tylko o ten mecz ,bo zauważyłem ,że w bardzo skromnych liczbach wspierają Zagłębie ,to na dużo lepsze wsparcie może liczyć np. Podlasie Biała Podlaska,a ZS zawsze, szczególnie na Śląsku dobrymi liczbami wspomaga Legię . Dla Zagłębia mecz z ROWem to najważniejszy mecz w sezonie ,bo poza nimi mają jeszcze tylko Stilon i Karkonosze z ciekawszych meczów ,ale to już nie to ciśnienie co potyczka z ROWem .Trochę to dziwne jak dla mnie ..
:) UWAGA - sprawdź może poprzedni sezon, bo coś Ci się woda z pluszem nie rozmieszała :)
-
WodaGazowanaZpluszem
Proszę :Stpne pisze: 17.08.2026, 23:55 :) UWAGA - sprawdź może poprzedni sezon, bo coś Ci się woda z pluszem nie rozmieszała :)
Unia Skierniewice – Zagłębie, 100 Legionistów(60 km )
Stal Stalowa Wola – Zagłębie kilkunastu Legionistów
Sandecja – Zagłębie -25 Legionistów
Sokole Kleczew było 10 Legionistów,
To Twoim zdaniem dobre wsparcie jak na kibiców z Warszawy i może odnieś się jeszcze do tego meczu sezonu ROW -ZS i tego czteroosobowego wsparcia :)
Nie sprawdzałem tych liczb, bo mi się nie chce... Chyba pominąłeś pojemność "sektorów dla przyjezdnych", ale przecież "w życiu nie chodzi o drobne" ;)WodaGazowanaZpluszem pisze: 18.08.2026, 00:18 Proszę :
Unia Skierniewice – Zagłębie, 100 Legionistów(60 km )
Stal Stalowa Wola – Zagłębie kilkunastu Legionistów
Sandecja – Zagłębie -25 Legionistów
Sokole Kleczew było 10 Legionistów,
Ale, że na tym forum mam się tłumaczyć wodzie gazowanej? :) To jest bardzo skomplikowane - Zagłębie głównie nas wspiera w swoich okolicach, a my Zagłębie w swoich (i FC). Dorzucisz nasze wizyty w Sosno?WodaGazowanaZpluszem pisze: 18.08.2026, 00:18 To Twoim zdaniem dobre wsparcie jak na kibiców z Warszawy i może odnieś się jeszcze do tego meczu sezonu ROW -ZS i tego czteroosobowego wsparcia :)
-
89piotrekski
To była zgoda obecnie Jagiellonia by się przebiegła po StomiluStonkaZiemniaczana pisze: 17.08.2026, 13:32 Swoją drogą, doszło kiedyś do starcia bezpośredniego Stomil vs Jaga? Bez wsparcia, zgód i układów tak jednych, jak i drugich. Były różne akcje z Mazurem, Łomżą, Polonią Bydgoszcz, Warmią itp, chyba większość na korzyść Stomilu? Bez obrazy dla jednych i drugich, ekipy z dosyć podobnym potencjałem, pomimo oczywistej różnicy w kontekście piłkarskim
-
zero osiem
a nawet zawisza obok lecha i co z tego przeciez to nie zbrodnia lubic lks a raczej trudno go nie lubic :)RicardoKaka pisze: 17.08.2026, 22:52 Co nie przeszkadza chłopakom z Jagi i Craxy być na jednym obozie w górach.
-
StonkaZiemniaczana
89piotrekski pisze: 18.08.2026, 08:19To była zgoda obecnie Jagiellonia by się przebiegła po StomiluStonkaZiemniaczana pisze: 17.08.2026, 13:32 Swoją drogą, doszło kiedyś do starcia bezpośredniego Stomil vs Jaga? Bez wsparcia, zgód i układów tak jednych, jak i drugich. Były różne akcje z Mazurem, Łomżą, Polonią Bydgoszcz, Warmią itp, chyba większość na korzyść Stomilu? Bez obrazy dla jednych i drugich, ekipy z dosyć podobnym potencjałem, pomimo oczywistej różnicy w kontekście piłkarskim
Dosyć odważna teoria, muszę przyznać.
Czuwaj w dobrej liczbie bo to mała ekipa i dla nich zgoda z taką topowa ekipa jak Zagłębie to dar niebios więc pokazują się jak tylko mogą. Bielsko i Slavia mają stosunkowo blisko. Sam zauważyłeś, że Zagłębie wspiera dobrymi liczbami Legię głównie na Śląsku czyli tam gdzie mają blisko. Tak bym to interpretował.WodaGazowanaZpluszem pisze: 17.08.2026, 23:48 Wsparcie zgód Zagłębia Sosnowiec w Rybniku -Czuwaj 60 ,BKS Bielsko 54 ,20 Slavia Praga i UWAGA 4 Legia .Zastanawia mnie tak słabe wsparcie Legii na meczach ZS ,to nie chodzi tylko o ten mecz ,bo zauważyłem ,że w bardzo skromnych liczbach wspierają Zagłębie ,to na dużo lepsze wsparcie może liczyć np. Podlasie Biała Podlaska,a ZS zawsze, szczególnie na Śląsku dobrymi liczbami wspomaga Legię . Dla Zagłębia mecz z ROWem to najważniejszy mecz w sezonie ,bo poza nimi mają jeszcze tylko Stilon i Karkonosze z ciekawszych meczów ,ale to już nie to ciśnienie co potyczka z ROWem .Trochę to dziwne jak dla mnie ..
Podobny potencjał? Białystok jest miastem prawie dwa razy większym od Olsztyna, więc chociażby po samej liczbie ludności potencjał Białostocki jednak "troszkę" większy.StonkaZiemniaczana pisze: 17.08.2026, 13:32 Swoją drogą, doszło kiedyś do starcia bezpośredniego Stomil vs Jaga? Bez wsparcia, zgód i układów tak jednych, jak i drugich. Były różne akcje z Mazurem, Łomżą, Polonią Bydgoszcz, Warmią itp, chyba większość na korzyść Stomilu? Bez obrazy dla jednych i drugich, ekipy z dosyć podobnym potencjałem, pomimo oczywistej różnicy w kontekście piłkarskim
-
telewizor z tcl
Na Czuwaj jeszcze niedawno nikt nie chodził poza dziadkami. Nagle mają 60 typa na wsparcie ukladowicza hehe. Rynek przygraniczny przejęła koalicja ZS-Legiunia z rąk WRWE. Stąd nagły odpływ na Polonii a przypływ na Czuwaju.
To jeśli nie Motor to kto według Ciebie jest ekipą numer jeden na wschodzie? Pytam poważnie, bo mimo że daleko mi do Motoru to dla mnie wschód to od zawsze Motor (nie mówię o koalicjach, familiach czy innych układach tylko danej ekipie).Abrakadabra1410 pisze: 12.08.2026, 17:23 Jaga to żadna tajemnica ma bardzo dobre stosunki z ŁKS. Orlęta i Górnik Łęczna od kilku lat też waflują się z Jagiellonią. Ciekawi mnie co na to Motor? Bo raz nie są już ekipą nr 1 na wschodzie Polski. Dwa pod nosem, konkretnie w Łęcznej, mają teraz przeciwny obóz. Nie sądzę żeby Jaga odpuściła teren🙂.
Pogoń kosa była od dawna, ale szale przechyliła, akcja kiedy Pogoń pojechała za Jaga zobaczyć gdzie są flagi i potem sprzedała info Legii, a Ci tydzień czy 2tyg później skroili.(S) pisze: 17.08.2026, 11:15 Mnie bardziej ta Pogoń interesuje choć Korona jako kosa też zaskoczeniem. Reszta takie oczywiste ;)
A wtedy Pogoń była na zakazie w Białymstoku. Jaga gościnnie ich wpuściła, a ci tak się odwdzięczyli ;)
-
Stadionowy
Czy Ty sugerujesz że Jaga to są debilne którzy zabraliby Pogoń w miejsce gdzie trzymali flagi ? Mieszasz mocno fakty i to co się wtedy działo ( budowa stadionu ).costam pisze: wczoraj, 07:41Pogoń kosa była od dawna, ale szale przechyliła, akcja kiedy Pogoń pojechała za Jaga zobaczyć gdzie są flagi i potem sprzedała info Legii, a Ci tydzień czy 2tyg później skroili.(S) pisze: 17.08.2026, 11:15 Mnie bardziej ta Pogoń interesuje choć Korona jako kosa też zaskoczeniem. Reszta takie oczywiste ;)
A wtedy Pogoń była na zakazie w Białymstoku. Jaga gościnnie ich wpuściła, a ci tak się odwdzięczyli ;)
Nie zabrała.
Wystarczyłoby, ze Pogoń na przyczajce poczekała po meczu i pojechała za nimi.
Zreszta swiezo po tej sprawie Pogoń sama oświadczyła, ze podpowiedziała Legii.
Wtedy jeszcze zgoda była
Wtedy jeszcze zgoda była
-
Stadionowy
No nawet tego dnia był mecz zgodowy. Ciekawe czemu razem nie pojechali ?Tak jak myślałem nie połączyłeś faktów i wymyśliłeś „oświadczenie „.costam pisze: wczoraj, 10:49 Nie zabrała.
Wtedy jeszcze zgoda była
Żeby nie spamować
Jagiellonia Siarka neutralne relacje po zakończonej przyjaźni ?
-
TajemniczyFanatyk
Przecież to jest zbyt logiczne, żeby było nieprawdziwe. Skąd Legia miałaby informację o dokładnej lokalizacji magazynu poza stadionem? Pogoń była w Białym na zakazie 2 tygodnie wcześniej, w trakcie pobytu pewnie mieli zadanie, żeby sprawdzić skąd są przywożone flagi. Wyczaili i przekazali info. Dwa tygodnie później wpadła Legia, ówczesna zgoda Pogoni. Z pewnością przypadek, zbieg okoliczności.Stadionowy pisze: wczoraj, 12:00No nawet tego dnia był mecz zgodowy. Ciekawe czemu razem nie pojechali ?Tak jak myślałem nie połączyłeś faktów i wymyśliłeś „oświadczenie „.costam pisze: wczoraj, 10:49 Nie zabrała.
Wtedy jeszcze zgoda była
Żeby nie spamować
-
Stadionowy
Aaaaa takie rozkminki. Nie no tak ,ciekawe kto Widzewowi wyczaił gdzie czekać na flagi Lecha albo Zagłębiu gdzie wbić po Polonii Bytom itd ,itpTajemniczyFanatyk pisze: wczoraj, 15:12Przecież to jest zbyt logiczne, żeby było nieprawdziwe. Skąd Legia miałaby informację o dokładnej lokalizacji magazynu poza stadionem? Pogoń była w Białym na zakazie 2 tygodnie wcześniej, w trakcie pobytu pewnie mieli zadanie, żeby sprawdzić skąd są przywożone flagi. Wyczaili i przekazali info. Dwa tygodnie później wpadła Legia, ówczesna zgoda Pogoni. Z pewnością przypadek, zbieg okoliczności.Stadionowy pisze: wczoraj, 12:00No nawet tego dnia był mecz zgodowy. Ciekawe czemu razem nie pojechali ?Tak jak myślałem nie połączyłeś faktów i wymyśliłeś „oświadczenie „.costam pisze: wczoraj, 10:49 Nie zabrała.
Wtedy jeszcze zgoda była
Żeby nie spamować
-
StonkaZiemniaczana
Wracając jeszcze do wschodu, ktoś kilka dni temu w innym temacie pytał o zniknięcie Chełmianki wśród zaprzyjaźnionych ekip w Białymstoku. Robią się ciekawe obozy w tej części Polski i przeplatanka lubelsko-podlaska, jeżeli to nie tajemnica to Chełmianka sama odbiła?
Uwielbiam te legendy z kibicowskich akcji po latach , zaraz się okaże , że to Łukaszenko rozkminil magazyn Jagi .
-
zero osiem
ogolnie jestem po stronie ekipy ktora ma wielokrotnie wiecej flag zdobytych niz straconych w tym najwazniejsze lokalnego rywala ale mimo to uwazam ze wiekszym wstydem niz strata flagi na rzecz jakiegos spryciuli ktory podpierdoli ja z bagaznika na stacji i szybko ucieknie w las jest odmowienie wyjasnienia tej straty kiedy poszkodowana ekipa dzwoni do zdobywcow i chce sie honorowo bic a ci bohaterscy nowi wlasciciele barw sie obsrywaja
Flagi były jumane od lat 90tych, większość na spontanie i patencie , dopiero teraz nastały jakieś durne "zasady" herosów z internetu , że o te barwy trzeba "honorowo" walczyć
-
zero osiem
nie wiem czy 1910 w twoim nicku to to co mysle ale nie chodzi nawet o honorowa mozliwosc odzyskania ale sposob zdobycia i roznice kiedy chudy kuternoga od was cichaczem zabiera legii visitors a kiedy chlopaki od nas wpadaja centralnie na wasz stadion w trakcie suszenia sztandarowych fantow (robotnicze)
zero osiem pisze: wczoraj, 21:03 nie wiem czy 1910 w twoim nicku to to co mysle ale nie chodzi nawet o honorowa mozliwosc odzyskania ale sposob zdobycia i roznice kiedy chudy kuternoga od was cichaczem zabiera legii visitors a kiedy chlopaki od nas wpadaja centralnie na wasz stadion w trakcie suszenia sztandarowych fantow (robotnicze)
To musisz zwołać spotkanie wszystkich kibicowskich grup i ustalić w jaki sposób można teraz kraść flagi i jak je odzyskiwać , jeśli każdy się przybije to wtedy będziesz mógł tutaj pisać swoje mądrości , póki co każdy robi to na swój sposób
-
zero osiem
spoko jeden ma satysfakcje z uszczypniecia rywala w posladek a drugi z pierdolniecia w ryj
-
Zawsze z fasonem
No i to jest ku*** hit! Po stracie "Robotniczego" Widzew z waszej strony usłyszał, że Łks nic już nie musi udowadniać i nigdzie wychodzić. To było ponad 2 dekady temu i układ sił w Łodzi wyglądał dużo inaczej, niż obecnie, a ciebie psi chuju pewnie na świecie nie bylo. Standardy się wam zmieniły? A to że szczekasz jeszcze na temat okoliczności zdobycia przez Nas flag rywali i deprecjonujesz nasze zdobycze, to mega hit! Pewnie w twojej żydowskiej pustej pale się nie mieści, że można bez GPSów i innych kurewskich zachowań. c*** ci na czoło, internetowa spierdolino!zero osiem pisze: wczoraj, 20:24 ogolnie jestem po stronie ekipy ktora ma wielokrotnie wiecej flag zdobytych niz straconych w tym najwazniejsze lokalnego rywala ale mimo to uwazam ze wiekszym wstydem niz strata flagi na rzecz jakiegos spryciuli ktory podpierdoli ja z bagaznika na stacji i szybko ucieknie w las jest odmowienie wyjasnienia tej straty kiedy poszkodowana ekipa dzwoni do zdobywcow i chce sie honorowo bic a ci bohaterscy nowi wlasciciele barw sie obsrywaja
-
zero osiem
tak i po robotniczym minelo 12 lat i przyszla kolej na awanturnikow plus inne wasze nastepne najwazniejsze ktore po wyjebaniu byly wozone wieszane odwrotnie na pare godzin w ogrodku piwnym na pietrynie i nawet nie chcesz wiedziec co jeszcze bylo z nimi robione no a wy nic natomiast kurewskim zachowaniem o ktorym piszesz jest przede wszystkim wasz paniczny szczeniecy i wrodzony strach przed lksem trwajacy juz wcale nie 5 lat ani nie 10 ani 15 ani 20