Pb i torca
Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko
Moderatorzy: Automoderation, LechiaCHWM, Zorientowany
-
wezstoperan
-
Stachu Wirażka
Re: Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko
Najlepsze są te teksty, że daliby sobie za niego obie łapy uciąć. Przekaz do młodych. Nie idźcie tą drogą bo w tego typu ''interesach'' nie ma kolegów i prędzej czy później was ktoś sprzeda. Tam brat brata sprzeda, żeby uniknąć wyroku.
Wie ktoś co z tym chłopakiem z Tauzena?
Co to za ciamnawy kolunio biega w ekipie Rucha?

-
zabarsking
Znam kibiców żużlowego ROW, którzy, tak jak zupełnie nic nie mają do tego piłkarskiego i nie rozumieją, czemu piłkarski ROW ma coś do nich, tak na futbol jadą do Zabrza.
Jak przedmówcy powiedzieli - piłkarski ROW to nisza, choć oczywiście dobrze im życzę.
Jak przedmówcy powiedzieli - piłkarski ROW to nisza, choć oczywiście dobrze im życzę.
-
łajdaczyna
Kasuj konto dziadek i wypad na onet
-
łajdaczyna
Tak, właśnie jestem na trasie na ostrym sprzęcie
Jeszcze jedno. Jeśli myślicie że w Gliwicach kibicują Górnikowi bo dobrze gra i lubią piłkę nożną albo w Rudzie Ruchowi i KSG bo też lubią piłkę to gratuluję. Kibicują tam dzięki kibolom.
-
zabarsking
A ludzie spoza Śląska, tacy jak ja, to kibicują Górnikowi lub Ruchowi dzięki komu? Z ciekawości pytam o Twoje wyobrażenie.hardy666 pisze: 07.08.2026, 18:16 Jeszcze jedno. Jeśli myślicie że w Gliwicach kibicują Górnikowi bo dobrze gra i lubią piłkę nożną albo w Rudzie Ruchowi i KSG bo też lubią piłkę to gratuluję. Kibicują tam dzięki kibolom.
Tacy jak Ty kibicują z powodu sukcesów piłkarzy.zabarsking pisze: 08.08.2026, 09:18A ludzie spoza Śląska, tacy jak ja, to kibicują Górnikowi lub Ruchowi dzięki komu? Z ciekawości pytam o Twoje wyobrażenie.hardy666 pisze: 07.08.2026, 18:16 Jeszcze jedno. Jeśli myślicie że w Gliwicach kibicują Górnikowi bo dobrze gra i lubią piłkę nożną albo w Rudzie Ruchowi i KSG bo też lubią piłkę to gratuluję. Kibicują tam dzięki kibolom.
-
zabarsking
To by oznaczało, że kibicuję Górnikowi od kilku miesięcy, czyli od zdobycia Pucharu Polski. A kibicuję od dawna, pamiętam spadki Górnika z ekstraklasy i totalną biedę wokół klubu.Richat pisze: 09.08.2026, 23:26Tacy jak Ty kibicują z powodu sukcesów piłkarzy.zabarsking pisze: 08.08.2026, 09:18A ludzie spoza Śląska, tacy jak ja, to kibicują Górnikowi lub Ruchowi dzięki komu? Z ciekawości pytam o Twoje wyobrażenie.hardy666 pisze: 07.08.2026, 18:16 Jeszcze jedno. Jeśli myślicie że w Gliwicach kibicują Górnikowi bo dobrze gra i lubią piłkę nożną albo w Rudzie Ruchowi i KSG bo też lubią piłkę to gratuluję. Kibicują tam dzięki kibolom.
Powód kibicowania Górnikowi mimo mieszkania w zupełnie innym województwie jest nadzwyczaj prosty. Mój tata pochodzi ze Śląska, jeździł na Górnika w latach 70tych i 80tych, na wyjazdy również. W domu o Górniku dużo się mówiło, wspomnienia finału PZP i goli Lubańskiego to w pewnym sensie jest element naszej rodzinnej tradycji.
Rozumiem Twój tok rozumowania, bo w latach 90tych tak było, że większość kibiców Legii czy Widzewa to było kibice, którzy z tymi klubami zapoznali się dzięki sukcesom na europejskich podwórkach.
No ale u mnie akurat z Górnikiem było zupełnie inaczej.
Kiedyś pisałeś, że jesteś kibicem starszej daty, więc miałem na myśli prędzej ostatnie mistrzostwa Polski w latach 80-tych, a nie tegoroczny PP.zabarsking pisze: 10.08.2026, 07:40To by oznaczało, że kibicuję Górnikowi od kilku miesięcy, czyli od zdobycia Pucharu Polski. A kibicuję od dawna, pamiętam spadki Górnika z ekstraklasy i totalną biedę wokół klubu.Richat pisze: 09.08.2026, 23:26Tacy jak Ty kibicują z powodu sukcesów piłkarzy.zabarsking pisze: 08.08.2026, 09:18
A ludzie spoza Śląska, tacy jak ja, to kibicują Górnikowi lub Ruchowi dzięki komu? Z ciekawości pytam o Twoje wyobrażenie.
Powód kibicowania Górnikowi mimo mieszkania w zupełnie innym województwie jest nadzwyczaj prosty. Mój tata pochodzi ze Śląska, jeździł na Górnika w latach 70tych i 80tych, na wyjazdy również. W domu o Górniku dużo się mówiło, wspomnienia finału PZP i goli Lubańskiego to w pewnym sensie jest element naszej rodzinnej tradycji.
Rozumiem Twój tok rozumowania, bo w latach 90tych tak było, że większość kibiców Legii czy Widzewa to było kibice, którzy z tymi klubami zapoznali się dzięki sukcesom na europejskich podwórkach.
Finał PZP i gole Lubańskiego, czyli dużo się nie pomyliłem, że kibicujesz dzięki sukcesom piłkarzy.
Na ilu meczach u siebie w ciągu roku jesteś i na ilu wyjazdach?zabarsking pisze: 10.08.2026, 07:40To by oznaczało, że kibicuję Górnikowi od kilku miesięcy, czyli od zdobycia Pucharu Polski. A kibicuję od dawna, pamiętam spadki Górnika z ekstraklasy i totalną biedę wokół klubu.Richat pisze: 09.08.2026, 23:26Tacy jak Ty kibicują z powodu sukcesów piłkarzy.zabarsking pisze: 08.08.2026, 09:18
A ludzie spoza Śląska, tacy jak ja, to kibicują Górnikowi lub Ruchowi dzięki komu? Z ciekawości pytam o Twoje wyobrażenie.
-
zabarsking
Na kilku u siebie i kilku wyjazdowych. Mało? No mało, chciałbym więcej. Tylko uwzględnij to, że ze swojego domu na Roosevelta 81 mam 500 kilometrów. Zwykle weekendy mam też zajęte pracą zawodową, do tego dochodzi rodzina, w tym dwójka młodych, jeden w spektrum autyzmu.AMF1948 pisze: 10.08.2026, 15:20Na ilu meczach u siebie w ciągu roku jesteś i na ilu wyjazdach?zabarsking pisze: 10.08.2026, 07:40To by oznaczało, że kibicuję Górnikowi od kilku miesięcy, czyli od zdobycia Pucharu Polski. A kibicuję od dawna, pamiętam spadki Górnika z ekstraklasy i totalną biedę wokół klubu.
Każdy kibicuje tak, jak mu możliwości pozwalają. Dużo bliżej niż do Zabrza mam do kilku innych większych miast mających drużyny w ekstraklasie. Mimo to oddałem serce Górnikowi.
Ja zresztą nie uważam siebie za żadnego wzorcowego. Po prostu Górnika mam zawsze w sercu, tyle.
A wcześniej pisałeś,że chodziłeś w czasach gdy było was na stadionie kilkaset osób. Całkiem możliwe, że jesteś farnazoniarzzabarsking pisze: 10.08.2026, 19:12Na kilku u siebie i kilku wyjazdowych. Mało? No mało, chciałbym więcej. Tylko uwzględnij to, że ze swojego domu na Roosevelta 81 mam 500 kilometrów. Zwykle weekendy mam też zajęte pracą zawodową, do tego dochodzi rodzina, w tym dwójka młodych, jeden w spektrum autyzmu.AMF1948 pisze: 10.08.2026, 15:20Na ilu meczach u siebie w ciągu roku jesteś i na ilu wyjazdach?zabarsking pisze: 10.08.2026, 07:40
To by oznaczało, że kibicuję Górnikowi od kilku miesięcy, czyli od zdobycia Pucharu Polski. A kibicuję od dawna, pamiętam spadki Górnika z ekstraklasy i totalną biedę wokół klubu.
Każdy kibicuje tak, jak mu możliwości pozwalają. Dużo bliżej niż do Zabrza mam do kilku innych większych miast mających drużyny w ekstraklasie. Mimo to oddałem serce Górnikowi.
Ja zresztą nie uważam siebie za żadnego wzorcowego. Po prostu Górnika mam zawsze w sercu, tyle.
.
-
zabarsking
Nie, nie napisałem nigdzie, że chodziłem, jak na stadionie było kilkaset osób. To po pierwsze.
Po drugie - wystarczy znajomość podstaw logiki, by wiedzieć, że chodzenie kilka razy w roku na stadion nie wyklucza chodzenia na mecze, na których jest kilkaset osób. Jak pójdziesz raz na ruski rok na mecz A klasy, to jest 99% szans na to, że będziesz jednym z zaledwie kilkuset, a nawet kilkudziesięciu kibiców.
Naprawdę warto zastanowić się czasem 2 razy, zanim się coś napisze.
Zresztą, jeszcze raz, gdyby były wątpliwości: nigdzie nie napisałem, że chodziłem na mecze, gdzie było kilkaset osób. Walnąłeś chochoła.
Po drugie - wystarczy znajomość podstaw logiki, by wiedzieć, że chodzenie kilka razy w roku na stadion nie wyklucza chodzenia na mecze, na których jest kilkaset osób. Jak pójdziesz raz na ruski rok na mecz A klasy, to jest 99% szans na to, że będziesz jednym z zaledwie kilkuset, a nawet kilkudziesięciu kibiców.
Naprawdę warto zastanowić się czasem 2 razy, zanim się coś napisze.
Zresztą, jeszcze raz, gdyby były wątpliwości: nigdzie nie napisałem, że chodziłem na mecze, gdzie było kilkaset osób. Walnąłeś chochoła.
Tu pisałeś
Skoro jesteś starszy to pamiętasz jak na górnik chodził niecały tysiąc ludzi ? Przypomnij nam dzięki komu się to zmieniło? To pikniki nakręcały fankluby i kibiców by odwiedzać stadion czy ci źli chuligani? Klub pomógł bo zrobił bilety po 5zl bo tym piknikom było żal zapłacić więcej.
Pamiętam. Chodziłem wtedy. Byłem z klubem w czasach, gdy Górnik grasował po 1 lidze.
Skoro jesteś starszy to pamiętasz jak na górnik chodził niecały tysiąc ludzi ? Przypomnij nam dzięki komu się to zmieniło? To pikniki nakręcały fankluby i kibiców by odwiedzać stadion czy ci źli chuligani? Klub pomógł bo zrobił bilety po 5zl bo tym piknikom było żal zapłacić więcej.
Pamiętam. Chodziłem wtedy. Byłem z klubem w czasach, gdy Górnik grasował po 1 lidze.
-
bez-napinki
Po prostu zapomniał się przelogować.
Górnik grol 3 razy w I lidze, z tego 2 po boomie na frekwencja, więc co to za grasowanie? Po 1 sezonie?hardy666 pisze: 11.08.2026, 11:11 Tu pisałeś
-
zabarsking
Nie zwróciłem uwagi na to zdanie "tysiąc ludzi". Miałem na myśli, że byłem z klubem gdy spadał z ekstraklasy.Jabollo pisze: 11.08.2026, 12:17Górnik grol 3 razy w I lidze, z tego 2 po boomie na frekwencja, więc co to za grasowanie? Po 1 sezonie?hardy666 pisze: 11.08.2026, 11:11 Tu pisałeś
Zresztą nawet w ekstraklasie Górnik przed długie lata grał bardzo słabo.
Still... jedno nie wyklucza drugiego.
PS. Wy z tymi zarzutami o multikonta naprawdę jesteście nudni. Zresztą jak wam to pomoże, to umówmy się, że faktycznie mam kilka kont. Z ciekawości - powiedzcie mi, które konta jeszcze są moje? 😉
Siemano, Czy Jastrzębie ma jakieś aktywne fc w innych miastach, lub jest info o osobach z innych miast?
-
oberschlesien321
masz w nicku 1962 i pytasz sie o FC swojej drużyny ?mrgks1962 pisze: dzisiaj, 12:33 Siemano, Czy Jastrzębie ma jakieś aktywne fc w innych miastach, lub jest info o osobach z innych miast?
Konto założone dzisioj..oberschlesien321 pisze: dzisiaj, 13:31masz w nicku 1962 i pytasz sie o FC swojej drużyny ?mrgks1962 pisze: dzisiaj, 12:33 Siemano, Czy Jastrzębie ma jakieś aktywne fc w innych miastach, lub jest info o osobach z innych miast?
Zagłębie Sosnowiec serio ma muzlumanskiego araba fightera co z nimi lata? Ja p******* co to sie odpierdala
W Ruchu też obcokrajowy jest, więc nic dziwnego.Lucymek pisze: dzisiaj, 15:18 Zagłębie Sosnowiec serio ma muzlumanskiego araba fightera co z nimi lata? Ja p******* co to sie odpierdala
-
zabarsking
Rodzisz się w Polsce, dorastasz w Polsce, masz polskich kolegów, z którymi po raz pierwszy jako nastolatek idziesz na mecz drużyny w swoim mieście, a równocześnie masz tatę i mamę pochodzenia bliskowschodniego, którzy wychowywali cię w wierze przodków. Więc zostajesz muzułmaninem, który kocha drużynę, na którą uczęszcza od dziecka. Co w tym trudnego do zrozumienia?Lucymek pisze: dzisiaj, 15:18 Zagłębie Sosnowiec serio ma muzlumanskiego araba fightera co z nimi lata? Ja p******* co to sie odpierdala
Dopóki facet jest ładnie zasymilowany i mimo zachowania swojej wiary jest lojalnym obywatelem Polski, to niby czemu nie mógłby być zagorzałym kibicem?
Ten arab to wyznawca Allaha czytający Koran? Czy ateista?Lucymek pisze: dzisiaj, 15:18 Zagłębie Sosnowiec serio ma muzlumanskiego araba fightera co z nimi lata? Ja p******* co to sie odpierdala
A tolerancja arabów i kolorowych w swoich drużynach jest ok?
Haha jaka poprawność polityczna na kibice.net broniaca ciapatych muzlumanow w ekipach, niezla abstrakcja, znak czasów.
-
zabarsking
Nie poprawność polityczna, a rozsądek. Jeżeli ów muzułmanin jest przedstawicielem fundamentalistycznej organizacji i robi w naszym kraju podkopy, to się nadaje do deportacji.Lucymek pisze: dzisiaj, 15:42 Haha jaka poprawność polityczna na kibice.net broniaca ciapatych muzlumanow w ekipach, niezla abstrakcja, znak czasów.
Jeżeli jest dobrze zasymilowany i czuję się Polakiem, płaci tu podatki i nie stwarza problemów, to niby czemu mam się do niego sadzić? Polskich Tatarów, którzy są muzułmanami, a których przodkowie walczyli ku chwale Rzeczpospolitej, też byś pogonił?
Jak ktoś jest spoko to jest spoko. Ja tam np. generalnie nie lubię narodu na literę Ż, a zarazem jestem w stanie przyjąć, że ten czy inny, pojedynczy przedstawiciel tego narodu jest w porządku. Rozumiesz już?
-
łajdaczyna
Jakich czasów dozylismy, ja pier.dole. Jakieś lapsy bronią czarnuchów
Weź Ty już zamilcz, kibicu sprzed telewizora.zabarsking pisze: dzisiaj, 16:08Nie poprawność polityczna, a rozsądek. Jeżeli ów muzułmanin jest przedstawicielem fundamentalistycznej organizacji i robi w naszym kraju podkopy, to się nadaje do deportacji.Lucymek pisze: dzisiaj, 15:42 Haha jaka poprawność polityczna na kibice.net broniaca ciapatych muzlumanow w ekipach, niezla abstrakcja, znak czasów.
Jeżeli jest dobrze zasymilowany i czuję się Polakiem, płaci tu podatki i nie stwarza problemów, to niby czemu mam się do niego sadzić? Polskich Tatarów, którzy są muzułmanami, a których przodkowie walczyli ku chwale Rzeczpospolitej, też byś pogonił?
Jak ktoś jest spoko to jest spoko. Ja tam np. generalnie nie lubię narodu na literę Ż, a zarazem jestem w stanie przyjąć, że ten czy inny, pojedynczy przedstawiciel tego narodu jest w porządku. Rozumiesz już?
-
zabarsking
AMF1948 pisze: dzisiaj, 16:10Weź Ty już zamilcz, kibicu sprzed telewizora.zabarsking pisze: dzisiaj, 16:08Nie poprawność polityczna, a rozsądek. Jeżeli ów muzułmanin jest przedstawicielem fundamentalistycznej organizacji i robi w naszym kraju podkopy, to się nadaje do deportacji.Lucymek pisze: dzisiaj, 15:42 Haha jaka poprawność polityczna na kibice.net broniaca ciapatych muzlumanow w ekipach, niezla abstrakcja, znak czasów.
Ok, zastanowię się i dam znać.
Wielki kibic, co zaliczył parę wyjazdów i kilka meczu u siebie.zabarsking pisze: 48 min temuAMF1948 pisze: dzisiaj, 16:10Weź Ty już zamilcz, kibicu sprzed telewizora.zabarsking pisze: dzisiaj, 16:08
Nie poprawność polityczna, a rozsądek. Jeżeli ów muzułmanin jest przedstawicielem fundamentalistycznej organizacji i robi w naszym kraju podkopy, to się nadaje do deportacji.
Jednych wyzywa się od cyganów, drudzy maja arabów w ekipie, a trzeci gonią bilety wśród upadlińców aby im frekwencje zrobili.
Śmiechu ku*** warte czasy.
Śmiechu ku*** warte czasy.
-
zabarsking
No i po co te uszczypliwości? Obraziłem cię czymś i masz mi za złe? Pożyczyłem i nie oddałem?AMF1948 pisze: 36 min temuWielki kibic, co zaliczył parę wyjazdów i kilka meczu u siebie.
Napisałem uczciwie, nie bawiąc się w mitomanię jak masa ludzi na tym forum.
Zresztą żadnym wielkim kibicem nie jestem, jestem zwykłym kibicem.
I nie kilka, tylko dużo więcej. Kilka u siebie i kilka wyjazdowych to zaliczam w skali roku. Będziesz mieszkał kilkaset kilometrów od Śląska to pogadamy na temat twojej frekwencji.
-
łajdaczyna
Nie zastanowię się psie, tylko wypad. Imbecyl napier.dolił bachorów z raszplą i teraz robi w szklarni u Hansa albo w innym syfie i będzie tutaj pouczał nieudacznik skończony. Zauroczył się Ahmedem w miejscowym kebabie z mięsem z psa i stał się tolerancyjny. Gorąco jest, więc bierz bachory na smycz i wypadzabarsking pisze: 48 min temuAMF1948 pisze: dzisiaj, 16:10Weź Ty już zamilcz, kibicu sprzed telewizora.zabarsking pisze: dzisiaj, 16:08
Nie poprawność polityczna, a rozsądek. Jeżeli ów muzułmanin jest przedstawicielem fundamentalistycznej organizacji i robi w naszym kraju podkopy, to się nadaje do deportacji.
-
Invisible17
Ja p*******, to jest ku*** nie do wiary. Kopa w dupe powinien dostać a nie na mecz z kolegami i na tym cała jego historia z klimatem powinna się zakończyć. Szacunek dla każdej ekipy, która trzyma zasady i o której coś takiego by nie przeszło, mam wrażenie że można by je policzyć najwyżej na palcach obu rąkzabarsking pisze: dzisiaj, 15:35Rodzisz się w Polsce, dorastasz w Polsce, masz polskich kolegów, z którymi po raz pierwszy jako nastolatek idziesz na mecz drużyny w swoim mieście, a równocześnie masz tatę i mamę pochodzenia bliskowschodniego, którzy wychowywali cię w wierze przodków. Więc zostajesz muzułmaninem, który kocha drużynę, na którą uczęszcza od dziecka. Co w tym trudnego do zrozumienia?Lucymek pisze: dzisiaj, 15:18 Zagłębie Sosnowiec serio ma muzlumanskiego araba fightera co z nimi lata? Ja p******* co to sie odpierdala
Dopóki facet jest ładnie zasymilowany i mimo zachowania swojej wiary jest lojalnym obywatelem Polski, to niby czemu nie mógłby być zagorzałym kibicem?