Re: Europejskie Puchary -2026/2027

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

Stachu Wirażka

Re: Re: Europejskie Puchary -2026/2027

Post autor: Stachu Wirażka »

Podolski ma znajomości w Stambule to szybko temat załatwił. Kolejny prezes po Królewskim, Mioduskim a wcześniej Leśnodorskim, który stoi murem za kibicami.
iparts.pl
bigosm

Post autor: bigosm »

Pokaże ktoś te celtyki na PAOKu?
Dżolo Rypandolo

Post autor: Dżolo Rypandolo »

Żylina przyjeżdża czy wyjazdy też bojkotują ?
AMF1948

Post autor: AMF1948 »

Dżolo Rypandolo pisze: 27.07.2026, 21:40 Żylina przyjeżdża czy wyjazdy też bojkotują ?
Wyjazdów nie bojkotują, ale czy będą to już GKS musi się wypowiedzieć.
Against Modern Football !!! 1.3.1.2
olek765

Post autor: olek765 »

UrzadSkarbowy pisze: 24.07.2026, 23:56 Ruskie boty pięknie rozjebały temat, rozumiem nie lubicie ukraińców bo zajebali wam prace w fabryce za minimalną bo przychodziliście do niej najebani dzień w dzień i teraz płaczecie

Trzy rozbiory, zsyłki, 1920, Operacja Polska NKWD, 17.09, represje, Katyń, okupacja od 1945r ale to ukraina jest zła xDDD powinni was deportować do rosji kutasy
Ukraina ku*** świnia

j**** ruskich maczetami

CHWAŁA WIELKIEJ POLSCE!
Salowy_Choroszcz

Post autor: Salowy_Choroszcz »

UrzadSkarbowy pisze: 24.07.2026, 23:56 Ruskie boty pięknie rozjebały temat, rozumiem nie lubicie ukraińców bo zajebali wam prace w fabryce za minimalną bo przychodziliście do niej najebani dzień w dzień i teraz płaczecie

Trzy rozbiory, zsyłki, 1920, Operacja Polska NKWD, 17.09, represje, Katyń, okupacja od 1945r ale to ukraina jest zła xDDD powinni was deportować do rosji kutasy
To zabieraj rodaków i W**********
OoO Biały Honor Biała Duma
Krasa

Post autor: Krasa »

salowy do roboty tyłki podcierać hehe
BaltykOldSchool

Post autor: BaltykOldSchool »

Mam przyjaciela z Olympiakosu. Georgis jest starej załogi Gate 7. Ktoś tu napisał, że Ply to prawicowa załoga. No nie według ich samych. Założona przez anarchistów grupa G7 nie cierpi zarówno faszystów i prawicy jak i lewicy, chociaż mniej. U nich pojęcie lewicy i prawicy jest na odwrót niż u nas. Wydarzenia po II wojnie światowej w Grecji spowodowały eksodus Greków między innymi do PRL. To byli ich lewacy uciekający przed prawicą ale w ich oczach w oczach Greków Oly to patrioci, mimo że wolą Che od Adolfa czy Musso. Ich historia jest inna i tego nie da się porównać, zupełnie tak jak Irlandii. Choć o scenie tam wiedzy nie mam to się nie wypowiadam. Tu o Oly mam bezpośrednio od kumpla.

Napewno mój kolega z Arki Andrzej "Szczurek" mógłby nam sporo o scenie greckiej opowiedzieć ale nie wiem czy tu bywa. Kolekcjoner napewno też ma wiedzę. A wiem, że tu był.
zabarsking

Post autor: zabarsking »

Ja bym dodał, że Grecy jako naród bardzo lubią Polaków, co wiąże się m.in. z przyjęciem greckich uchodźców w czasach PRL, to o czym przedmówca pisał. O sympatii do Polaków nie można z kolei powiedzieć w przypadku Anglików, Francuzów i całego Zachodu, który postrzega nas jako "polaczków" (choć tu akurat pogarda dla Polaków łączy się z bólem czterech liter, bo Zachód jest coraz bardziej świadomy tego, jaki awans ekonomiczny dokonał się nad Wisłą.

W każdym razie... Jak dla mnie to niech sobie będą lewakami, dopóki nie ma u nich sierpów i młotów na trybunach to jakoś to przeżyję. Zresztą zapominamy o tym, że i w naszej historii dość wyraźna była aktywność lewicy niepodległościowej (Okrzeja, Daszyński itp.), więc też specjalnie nie ma co stawiać znaku równości między lewicą a walką przeciw własnej ojczyźnie.

Sto razy bardziej wolę uśmiechniętych i życzliwych Greków z ich kuchnią, piękną historią i kulturowym dziedzictwem niż takich choćby angoli, których życiowe ambicje ograniczają się do żłopania piwa i zamoczenia co jakiś czas.
JednoMiastoJedenKlub

Post autor: JednoMiastoJedenKlub »

To ich kulturowe dziedzictwo jest widoczne na każdym kroku i do dziś oddziałuje na połowę świata.
Zaś realia są takie, że jest to brudny, spedalony, zlewaczały-roszczeniowy zakątek świata, bez większej przyszłości.
Jedyne co ich ratuje, to coś na co nie mają żadnego wpływu - czyli walory turystyczne.

Chłopy bez sprzętu nic nie znaczą, a jak realnie przychodzi co do czego to palą wrotki, albo biegną na psy.
Zresztą najlepiej o nich świadczy, że realnie władze na ich ulicach przejęły jakieś bambusy odratowane z Morza Śródziemnego.
Faktycznie wzór do naśladowania.
Taksepatrze

Post autor: Taksepatrze »

BaltykOldSchool pisze: 28.07.2026, 12:35 Mam przyjaciela z Olympiakosu. Georgis jest starej załogi Gate 7. Ktoś tu napisał, że Ply to prawicowa załoga. No nie według ich samych. Założona przez anarchistów grupa G7 nie cierpi zarówno faszystów i prawicy jak i lewicy, chociaż mniej. U nich pojęcie lewicy i prawicy jest na odwrót niż u nas. Wydarzenia po II wojnie światowej w Grecji spowodowały eksodus Greków między innymi do PRL. To byli ich lewacy uciekający przed prawicą ale w ich oczach w oczach Greków Oly to patrioci, mimo że wolą Che od Adolfa czy Musso. Ich historia jest inna i tego nie da się porównać, zupełnie tak jak Irlandii. Choć o scenie tam wiedzy nie mam to się nie wypowiadam. Tu o Oly mam bezpośrednio od kumpla.

Napewno mój kolega z Arki Andrzej "Szczurek" mógłby nam sporo o scenie greckiej opowiedzieć ale nie wiem czy tu bywa. Kolekcjoner napewno też ma wiedzę. A wiem, że tu był.
Czesc kolego,

Zapytaj swojego przyjaciela o kontakty z Wisłą Kraków. Ciekawe jak on je odbierał swego czasu. Za moich czasow takie kontakty istniały - pamietam doskonale barwy Olympiakosu na Reymonta u nieprzypadkowych osob.
eNGie

Post autor: eNGie »

Taksepatrze pisze: 28.07.2026, 13:44
BaltykOldSchool pisze: 28.07.2026, 12:35 Mam przyjaciela z Olympiakosu. Georgis jest starej załogi Gate 7. Ktoś tu napisał, że Ply to prawicowa załoga. No nie według ich samych. Założona przez anarchistów grupa G7 nie cierpi zarówno faszystów i prawicy jak i lewicy, chociaż mniej. U nich pojęcie lewicy i prawicy jest na odwrót niż u nas. Wydarzenia po II wojnie światowej w Grecji spowodowały eksodus Greków między innymi do PRL. To byli ich lewacy uciekający przed prawicą ale w ich oczach w oczach Greków Oly to patrioci, mimo że wolą Che od Adolfa czy Musso. Ich historia jest inna i tego nie da się porównać, zupełnie tak jak Irlandii. Choć o scenie tam wiedzy nie mam to się nie wypowiadam. Tu o Oly mam bezpośrednio od kumpla.

Czesc kolego,

Zapytaj swojego przyjaciela o kontakty z Wisłą Kraków. Ciekawe jak on je odbierał swego czasu. Za moich czasow takie kontakty istniały - pamietam doskonale barwy Olympiakosu na Reymonta u nieprzypadkowych osob.
Ciekawostką było, że pewien gość w pasiaku Olympiakos'u brylował na trybunach na Reymonta.
Malolat_93

Post autor: Malolat_93 »

To jak to jest z wypadem bandy Widzewa do Lublina na PAOK? Padła propozycja dla lubelskiej ekipy i usłyszeli że nie czy to jednak bajki ? 😎
A.C.A.B
zero osiem

Post autor: zero osiem »

Malolat_93 pisze: 28.07.2026, 15:48 To jak to jest z wypadem bandy Widzewa do Lublina na PAOK? Padła propozycja dla lubelskiej ekipy i usłyszeli że nie czy to jednak bajki ? 😎
od kiedy widzew znowu ma jakas bande, od konca roku szkolnego?
Proof

Post autor: Proof »

Tak wracając troche w przeszłość, jak tam wielki obrońca suomi i reszta idiotów co broniła lewackie rayo za syf na ich stadionie nie działające kible itd? Polacy juz wtedy obnażyli ich gówo stadion
Trzeba powiedzieć ze patrząc na te obrazki to Lech i tak zachował sie w stosunki do nich z szacunkiem.

https://www.flashscore.pl/wiadomosci/ra ... /UFGDSpFl/

Nie działajace kible prąd, zalane klatki schodowe, przeciekajacy dach, niedziałajaće systemy przeciwpożarowe, ośiwetlenie awaryjne niedziałające itd itd ... ale wiadomo messi i ronaldo nie narzekali tylko źli Polaczki z Poznania hehe... tak sie konczy jak lewacki wlasciciel robi ze stadionu jakis squat dla lewakow
bigosm

zabarsking pisze: 28.07.2026, 13:05 Ja bym dodał, że Grecy jako naród bardzo lubią Polaków, co wiąże się m.in. z przyjęciem greckich uchodźców w czasach PRL, to o czym przedmówca pisał. O sympatii do Polaków nie można z kolei powiedzieć w przypadku Anglików, Francuzów i całego Zachodu, który postrzega nas jako "polaczków" (choć tu akurat pogarda dla Polaków łączy się z bólem czterech liter, bo Zachód jest coraz bardziej świadomy tego, jaki awans ekonomiczny dokonał się nad Wisłą.

W każdym razie... Jak dla mnie to niech sobie będą lewakami, dopóki nie ma u nich sierpów i młotów na trybunach to jakoś to przeżyję. Zresztą zapominamy o tym, że i w naszej historii dość wyraźna była aktywność lewicy niepodległościowej (Okrzeja, Daszyński itp.), więc też specjalnie nie ma co stawiać znaku równości między lewicą a walką przeciw własnej ojczyźnie.

Sto razy bardziej wolę uśmiechniętych i życzliwych Greków z ich kuchnią, piękną historią i kulturowym dziedzictwem niż takich choćby angoli, których życiowe ambicje ograniczają się do żłopania piwa i zamoczenia co jakiś czas.

I bardzo lubią kacapów bo ci walczyli przeciwko Turcji- czyli największemu wrogowi Greków. Greckie kibolki jak i naród jest skrajnie lewicowo- anarchistyczny i komunistyczny . Dość wspomnieć jakie partie tam rządziły i jakie mają największe poparcie. Identycznie jest ze sceną kibicowską. Nie ma greckiego, który ma prawicową ekipę , która rządzi. I nie jest do tej wiedzy potrzebny żaden specjalista z forum. Widzew zrobił sobie zgodę z LEWACKĄ EKIPĄ !
Xsexx

Post autor: Xsexx »

Górnik za wydarzenia w Stambule dostał 50k euro kary i zakaz wyjazdowy w zawieszeniu na 2 lata. Fuckuefa
bigosm

Podbijam swoje pytanie: pokaże ktoś zdjęcia celtyków, wolfsangelów, run i innych symboli prawego skrzydła na greckich trybunach?
bigosm

To może na gate 7 mi ktoś celtyki pokaże:

Obrazek

?
Krasa

Post autor: Krasa »

Wszystkie ekipy w Grecji są lewicowe niektóre skrajnie lewicowe i komunistyczne :)
szkieletor123

Post autor: szkieletor123 »

Ilu Duńczyków ma dziś zasiąść w sektorze gości w Poznaniu?
czehulov

Post autor: czehulov »

W jednym z wywiadów chuligani Panathy przyznali, że są apolityczni w porównaniu do Olympiacosu gdzie jest sporo nacjonalistów. Nie mierzcie innych swoją miarą. Tak jak na AEKu masz dobrą ekipę prawicową chociaż flagi mówią często co innego. Jacy wy ograniczeni umysłowo jesteście to ja nawet nie mam pytan.
Make you an offer you can't refuse You've only got your soul to lose... Eternally... let yourself go!
BekazWas

Post autor: BekazWas »

Wam się lewactwo całego świata kojarzy z lgbt, tęczowymi flagami i pluciem na własny kraj. Rzeczywistość jest jednak zupełnie inna i Grecja jest tego świetnym przykładem.
ŚMIERĆ RUSKIM k***** I PUTINOWI
Proof

czehulov pisze: wczoraj, 09:33 W jednym z wywiadów chuligani Panathy przyznali, że są apolityczni w porównaniu do Olympiacosu gdzie jest sporo nacjonalistów. Nie mierzcie innych swoją miarą. Tak jak na AEKu masz dobrą ekipę prawicową chociaż flagi mówią często co innego. Jacy wy ograniczeni umysłowo jesteście to ja nawet nie mam pytan.
Oczywiście ze tak, pare lat temu wiele grup kibicowskich w Grecji a także same media atakowały Gate 7 czyli olympiakos za ich powiązania z uwazaną za neonazistowska i skrajna prawicową partie "złoty świt" mowiono ze ta partia rekrutuje w niektórychch frakcjach gate 7 swoich zwolenników. Partia ta już oczywiscie została zdelegalizowan w Grecji, teraz działa tam partia "Spartiates" która prowadzi dawny lider złotego świtu. Ale wracając do Tematu to wychodziły wywiady kibicowskie wlaśnie jak napisałeś Panathy, ale tez przyjaciół z Widzewa czyli Paoku lata temu gdzie gość mówił ze Olympiakos zwalczają na wszelkie sposoby głownie przez ich powiazania z prawicowymi partiami jak wczesniej wymieniona. Samo Gate 7 nigdy sie nie przyznało do współpracy z ta partia i gadało o neutalnosci politycznej, ale nie ma co się dziwić skoro tam tak jak w kazdym duzym klubie w Grecji jest mieszanka polityczna więc o walki węwnętrzne o takie sprawy nie jest trudno.

https://161crew.org/wywiad-z-przedstawi ... da-ksanti/ - tutaj np wywiad ultrasa z 2016r małego klubu w Grecji Ksanti gdzie opowiada o ruchu kibiowskim w grecji polityce, wspomina o zlotym swicie ze powiazania z nim mialy rozne ekipy w Grecji itd.
Marcin
Kontakt:

Post autor: Marcin »

Kibice Górnika Zabrze nie dali pospać piłkarzom Fenerbahce

Proof

Proof pisze: wczoraj, 10:17
czehulov pisze: wczoraj, 09:33 W jednym z wywiadów chuligani Panathy przyznali, że są apolityczni w porównaniu do Olympiacosu gdzie jest sporo nacjonalistów. Nie mierzcie innych swoją miarą. Tak jak na AEKu masz dobrą ekipę prawicową chociaż flagi mówią często co innego. Jacy wy ograniczeni umysłowo jesteście to ja nawet nie mam pytan.
Oczywiście ze tak, pare lat temu wiele grup kibicowskich w Grecji a także same media atakowały Gate 7 czyli olympiakos za ich powiązania z uwazaną za neonazistowska i skrajna prawicową partie "złoty świt" mowiono ze ta partia rekrutuje w niektórychch frakcjach gate 7 swoich zwolenników. Partia ta już oczywiscie została zdelegalizowan w Grecji, teraz działa tam partia "Spartiates" która prowadzi dawny lider złotego świtu. Ale wracając do Tematu to wychodziły wywiady kibicowskie wlaśnie jak napisałeś Panathy, ale tez przyjaciół z Widzewa czyli Paoku lata temu gdzie gość mówił ze Olympiakos zwalczają na wszelkie sposoby głownie przez ich powiazania z prawicowymi partiami jak wczesniej wymieniona. Samo Gate 7 nigdy sie nie przyznało do współpracy z ta partia i gadało o neutalnosci politycznej, ale nie ma co się dziwić skoro tam tak jak w kazdym duzym klubie w Grecji jest mieszanka polityczna więc o walki węwnętrzne o takie sprawy nie jest trudno.

https://161crew.org/wywiad-z-przedstawi ... da-ksanti/ - tutaj np wywiad ultrasa z 2016r małego klubu w Grecji Ksanti gdzie opowiada o ruchu kibiowskim w grecji polityce, wspomina o zlotym swicie ze powiazania z nim mialy rozne ekipy w Grecji itd.

https://avtonom.org/en/news/interview-m ... essaloniki Tutaj juz dosyć stary wywiad (2014) ultrasa z PAOKU o ich powiazaniach politycznych strukturze kibicowskiej itd

https://avtonom.org/en/news/interview-r ... kos-athens - tu z kolei wywiad z ultrasem Panathinakos gdzie takze mowia ze Gate 7 to faszysci, a sami w swoich ugurpowaniach maja "faszystów" z ktorymi dochodzi ( albo dochodziło tez stary wywiad) do walk wewnętrznych.
leonidas88

Post autor: leonidas88 »

Z tą prawicą i lewicą,to nawet u nas jest różnie?. PO powstawało jako prawicą( może centroprawica) a poglądy światopoglądowo ma lewicowe, żeby nie powiedzieć lewackie.. A PIS? Gospodarczo to praktycznie socjaliści..
To jest moje zdanie, ta granica się zaciera i ewoluuje nawet u nas, a co kraj to obyczaj i tam często w ogóle naszej miary nie ma co do tego przykładać.
FWS**

Post autor: FWS** »

leonidas88 pisze: wczoraj, 12:38 Z tą prawicą i lewicą,to nawet u nas jest różnie?. PO powstawało jako prawicą( może centroprawica) a poglądy światopoglądowo ma lewicowe, żeby nie powiedzieć lewackie.. A PIS? Gospodarczo to praktycznie socjaliści..
To jest moje zdanie, ta granica się zaciera i ewoluuje nawet u nas, a co kraj to obyczaj i tam często w ogóle naszej miary nie ma co do tego przykładać.
U nas jeśli dzielić na prawica, lewica to wyłącznie pod względem obyczajowym bo w gospodarce wszyscy poza PiS i Razem to mniej lub bardziej liberałowie. No chyba, że ktoś jest fanatycznym korwinista to wtedy PO to socjalizm bo opowiadają się za istnieniem jakichkolwiek usługowy licznych i regulacji, ale to pomijam. Jakby brać już gospodarkę pod uwagę to raczej jest u nas podział elity i lud. Są partie chcące utrzymać przywileje majętnych i wpływowych ( ryczałtowcy, deweloperzy, fundację rodzinne itp.) i tu po stronie elit masz na pewno PO (oni to jeszcze przywileje dla artystów), PSL, lewica i trochę obie Konfederację ( może chcą znieść przywileje artystów czy sędziów nie wiem jak mundurowych? ale fundację rodzinne i ryczałt dla wybranych to już spoko, tak samo utrzymywanie nierentownego górnictwa bo precz z OZE tylko węgiel ! ). Natomiast po stronie ludu to trochę PiS, Polska 2050 ( uderzają w deweloperów, chcą zlikwidować ryczałt i zrównać wiek emerytalny kobiet i mężczyzn więc też koniec z przywilejem kobiet) i Razem chociaż ci ostatni to totalnie nie moja bajka.
Marcin
Kontakt:

Post autor: Marcin »

Kibice Aarhus GF na ulicach Poznania
R3K4F

Post autor: R3K4F »

szkieletor123 pisze: wczoraj, 09:11 Ilu Duńczyków ma dziś zasiąść w sektorze gości w Poznaniu?
Komplet - ok. 2000-2100.
BekazWas

Post autor: BekazWas »

FWS** pisze: wczoraj, 13:02
leonidas88 pisze: wczoraj, 12:38 Z tą prawicą i lewicą,to nawet u nas jest różnie?. PO powstawało jako prawicą( może centroprawica) a poglądy światopoglądowo ma lewicowe, żeby nie powiedzieć lewackie.. A PIS? Gospodarczo to praktycznie socjaliści..
U nas jeśli dzielić na prawica, lewica to wyłącznie pod względem obyczajowym bo w gospodarce wszyscy poza PiS i Razem to mniej lub bardziej liberałowie. No chyba, że ktoś jest fanatycznym korwinista to wtedy PO to socjalizm bo opowiadają się za istnieniem jakichkolwiek usługowy licznych i regulacji, ale to pomijam. Jakby brać już gospodarkę pod uwagę to raczej jest u nas podział elity i lud. Są partie chcące utrzymać przywileje majętnych i wpływowych ( ryczałtowcy, deweloperzy, fundację rodzinne itp.) i tu po stronie elit masz na pewno PO (oni to jeszcze przywileje dla artystów), PSL, lewica i trochę obie Konfederację ( może chcą znieść przywileje artystów czy sędziów nie wiem jak mundurowych? ale fundację rodzinne i ryczałt dla wybranych to już spoko, tak samo utrzymywanie nierentownego górnictwa bo precz z OZE tylko węgiel ! ). Natomiast po stronie ludu to trochę PiS, Polska 2050 ( uderzają w deweloperów, chcą zlikwidować ryczałt i zrównać wiek emerytalny kobiet i mężczyzn więc też koniec z przywilejem kobiet) i Razem chociaż ci ostatni to totalnie nie moja bajka.
Mniej więcej tak to wygląda, aczkolwiek dla mnie konfederacja to najgorsze ścierwo jeżeli chodzi o gospodarkę, mam nieprzyjemność znać kilka osób które kandydują od nich z list i są to bardzo zamożni ludzie, właściciele firm, egocentrycy, mający ludzi za gówno i plebs. Idą w politykę tylko i wyłącznie po to by mieć władzę i zrobić dobrze swoim firmom i koleżkom z klubów biznesowych. Jako człowiek średnio zamożny który przez lata ciężko pracował, nie jestem w stanie oddać na nich głosu, nigdy. Jak komuś się marzy powrót do XIX wieku i jebanie na przedsiębiorcę po 12 godzin, bez żadnych praw to dobry wybór.
I tak jak Widzewa nie lubię, tak szacunek do nich za to, że pamiętają o rewolucji 1905 roku która zwłaszcza na ulicach Łodzi przebiegła gwałtownie, gdzie robotnicy lali na ulicach carskiego okupanta, ale też walczyli o poprawę warunków pracy.
ŚMIERĆ RUSKIM k***** I PUTINOWI
Gogeta

Post autor: Gogeta »

Ale ty jestes chlopie odklejony 🤣 typowe lewackie pierd0lenie 🤣
kivloff

Post autor: kivloff »

"Konfederacja idzie robić dobrze swoim firmom i koleżkom", ok. To przyjrzyjmy się na kolejnym przykładzie (inne w innym wątku)
Głosowanie w sprawie ustawy wprowadzającej system kaucyjny
Obrazek

Konfederacja przeciw bo "idzie robić dobrze swoim firmom i koleżkom". Reszta za, bo robi dobrze zachodnim koncernom. Ustawa, której już wszyscy chyba zdążyli doświadczyć. Zostawiacie te swoje złotówki i pięćdziesięciogroszówki. Czasem odbieracie. Co się dzieje z tymi nieodebranymi? Zostają u operatorów. Operatorów jak dobrze pamiętam jest 6, czy 7. Oczywiście żaden nie jest z Polski. Są tam na pewno Duńczycy, chyba Norwedzy czy Szwedzi, prawdopodobnie Niemcy. Ustawa jest tak skonstruowana, że nieodebrane kaucje operator ma przeznaczać na "rozwój systemu". Kto głosował za? Kto tam gardłuje najgłośniej za tym systemem? No wszyscy ci, co po stronie ludu podobno. Polska 2050 i PiS też.

To jebane NEOKOLONIALNE ZŁODZIEJSTWO to jest kamień milowy, co to PiS się zgodził wprowadzić za paciorki KPO, a dzisiejsza koalicja ochoczo realizuje. I to nie koniec. Otóż w Polsce już mieliśmy wyjebany w kosmos recykling plastiku w każdej gminie. Ten cały system kaucyjny jest ku*** psu na c*** potrzebny, bo akurat butelki w każdym pszoku opłacało się najbardziej segregować, i wysyłać dalej jako surowiec. Ci gminni operatorzy - no wiadomo ku*** przeciembiorcy pierdoleni wyzyskiwacze dla takich lewusów jak ci kretyni tu parę postów wyżej - na tym zyskiwali, więc rekompensowało to cenę za śmieci. Już nie będzie, bo za najbardziej zyskowny surowiec, ten cały LUD ma płacić zachodnim firmom. Tak że tak idioto, nie głosuj na Konfederację broń Boże, żeby tam czasem jakiś polski przedsiębiorca czegoś nie zyskał, bo nasi kochani kolonizatorzy z UE (a nawet spoza - bo Norwegia nie jest w UE) też się mierzą z globalną recesją i nie mają na kawioru na chlebek.
FWS**

Post autor: FWS** »

No dobra splakakes się o system kaucyjny, każdy już powiedział co mu się podoba, a co nie i starczy rozwalania wątku. To jest temat o europejskich pucharach, o polityce sobie możemy w Hyde parku pogadać.
zabarsking

Post autor: zabarsking »

Panowie, weźcie nie szastajcie pojęciem "lewak". To słowo obecnie stało się tak samo puste i nic nieznaczące jak słowo "faszysta". Czyli mało merytoryczne wyzwisko.

Dla uściślenia: określenie "lewak" w pierwotnym znaczeniu oznaczało kogoś o SKRAJNIE lewicowych poglądach. Czyli np. działaczy Baader-Meinhof czy ludzi jawnie nawiązujących do dziedzictwa bolszewizmu.

Partia Razem to zwyczajna europejską partia lewicowa, socjaldemokratyczna.
Platforma to zwyczajne centrum, PiS to typowa chadecja (synteza państwa socjalnego z deklarowaną aksjologią chrześcijanską), prawica to Konfederacja czy Braun.

To, że jakieś ugrupowanie proponuje rozwiązania socjalne czy związki partnerskie jeszcze nie czyni tego ugrupowania lewackim. Świat jest troszeczkę bardziej złożony, serio.

A tak w ogóle, to chyba mocno odpłynęliśmy od tematu przewodniego tego forum.
JestTuJakiśCwaniak?

Post autor: JestTuJakiśCwaniak? »

fws piszesz, że kopalnie nierentowne? Kiedyś tak mówili o polskich cukrowniach i całej masie innych zakładów, żeby zniszczyć, sprzedać, zajebać a potem uzależnić się od zachodu i wschodu. Wszystko jest nierentowne, bo polskie, ale jak już w łapach zachodnich koncernów to nagle staje się rentowne. To całe OZE to sobie w d*** wsadź lemingu.
łajdaczyna

Post autor: łajdaczyna »

Weźcie załóżcie temat polityka
jar2789

Post autor: jar2789 »

Ma ktoś jakiegoś stremka bo chcę też na Górnika luknąć w laptopie
rybak007

Post autor: rybak007 »

WYPlERDALAC z polityka pedaly jedne!
j**** homopropagande
olek765

Post autor: olek765 »

Wpadło mi nagranie podpisane "Aarhus zwiedza Poznań nocą". Prawdziwe? Faktycznie łazikowali? (i czy sami czy z tyłu 4 budy)
ODPOWIEDZ