Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

rozpuszczalnik1906

Re: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat

Post autor: rozpuszczalnik1906 »

ts06 pisze: 12.07.2026, 03:58 Co do stadionu to normalny biznes, klub będzie miał większe przychody jak tam będzie grała Wieczysta, niż Ukry. tzw, end of story.
Wystarczy użyć Google. Jeżeli patrzymy ze strony biznesowej, to zdecydowanie wygrywa Szachtar i jest to niezaprzeczalnie. Miliony różnicy.

Jeżeli się mylę, to proszę popraw i wskaż błąd.

Osobiście wolę każdy polski klub, nawet wolałbym Legię, czy Cracovię na Reymonta niż ukraiński klub.
iparts.pl
Nowohucianie1950

Post autor: Nowohucianie1950 »

Nie chce mi się cytować każdego , a było parę pytań i odniesień do mnie więc odpsize tak zbiorczo:
1.Wisła na Mistrzejowicach:
Tak oczywiście, że jest, w sumie zapomniałem wypisać malutkiego osiedla Mistrzejowice Nowe, które kibicuje Wiśle. Kiedyś TSW było też na dole Piastów, ale po pewnych wydarzeniach już ich tam nie ma. Na Złotym Wieku w jego dolnej części niegdyś Wisła pomimo, że w mniejszości to trzymała się dość mocno, ale dzisiaj to już też zostały jednostki.Inna sprawa, że Pasy pomimo, że trzymają to osiedle są cieniem ekipy sprzed lat.Swego czasu u góry Tysiąclecia była też grupka Wisły, ale chyba ich już nie ma.Przynajmniej jedna osoba, która znałem za TSW stamta się wyprowadziła lata temu.
2.Starcia Hutnika z Pasami:
Pewnie, że tak. W latach 2001-2006 na Centrum to własnie KSC było głownym wrogiem i starcia była praktycznie co tydzień. Kiedyś gdzieś to opisywałem tutaj. Ostatnia wieksza akcja to pewnie pocięcie naszych małolatów na Stalowym przez pewna znana postać z KSC , która z tego co mi wiaodmo jest w odosobnieniu.Faktem jest jednak to, że Pasy rzadko atakowały nasze rejony i poszczególnych ludzi o nas w sposób zorganizowany toteż dużo mniej było takich akcji.
3.Barwy na Wzgórzach:
Mówiłem o siłowni. Na osiedlach czasem można kogoś spotkać w innych.
4.Wisła, wynajmowanei stadionu i oprawa:
Szacunek dla Wisły za tą oprawę. Przypier**lanie się do nich o wynajem stadionu jest śmieszne.Każdy kto ma olej w głowie wie jak jest i, że kibice tutaj raczej nie mają za wiele do gadania.Inna sprawa to oczywiśćie żenujący trasnaparent z popieraniem ex prezydenta MiszCZalskiego. Ta skaza już na zawsze zostanie na Wiśle, że poprali tego człowieka w momencie gdy każdy w tym mieście był przeciw niemu (prócz skrajnego lewactwa i kolesi).
Hutnik Nowa Huta
Karpiu

Post autor: Karpiu »

factoryproject pisze: 09.07.2026, 17:40
Karpiu pisze: 09.07.2026, 15:43 Owszem niedawno i co z tego? Poprzedni kretyn uważa, że jak ktoś zrobił prawko w wieku 18 lat to musi kupić od razu samochód... Nie dziwie się z że ruch kubicowski wygląda jak wygląda skoro takie matoly się wypowiadają
Matołem to musisz być Ty pisząc o 2007 roku a konto mieć od nie dawna. Zresztą już w innym temacie Cię opisali...
Z mojej strony koniec tematu.
Aha rozumiem. Życie się zaczyna dopiero od założenia konta na FB czy zalogowaniu na k.net. Może Ty piszesz relację Tarnovii albo należysz do bocian gangu?
Psiak

Post autor: Psiak »

rympałek pisze: 10.07.2026, 18:06
Psiak pisze: 10.07.2026, 17:54
rympałek pisze: 10.07.2026, 17:43 Wiadomo że kit,a największy chyba był na Podwawelskim,gdzie rządziliście w opisany przeze mnie sposób.
Nie znam tematu, i nawet nie pamiętam byśmy tam rządzili, ale przy okazji popytam.
A co powiesz o zachowaniu Metala w stosunku do W w 38?
Nie wiem czy akurat on tam był,ale to akurat najmniej ważne.Tak jak napisałem wcześniej spirala nienawiści zaczęła się nakręcać dużo wcześniej niż od momentu złapania za noże,a akcja pod 38 była pod koniec lat 90tych.
To właśnie jest bardzo ważne. Bo od tej sytuacji uznałbym przyczynę "niehonorowych" zachowań z jednej lub drugiej strony.
Mylisz akcje na W z akcją w Świniarni.
Akacja w 38 miała miejsce gdzieś ok 95r. Później (za tydzień lub dwa) był nasz odwet.
Spirala nienawiści w którymś momencie się na pewno zaczęła, tylko dlaczego to ma być wyimaginowana przez ciebie sytuacja?
"Jak mnie słyszysz?
Ja Wisła, Ja Wisła!"
Psiak

Nowohucianie1950 pisze: 13.07.2026, 09:03 Nie chce mi się cytować każdego , a było parę pytań i odniesień do mnie więc odpsize tak zbiorczo:
Tak oczywiście, że jest, w sumie zapomniałem wypisać malutkiego osiedla Mistrzejowice Nowe, które kibicuje Wiśle. Kiedyś TSW było też na dole Piastów, ale po pewnych wydarzeniach już ich tam nie ma. Na Złotym Wieku w jego dolnej części niegdyś Wisła pomimo, że w mniejszości to trzymała się dość mocno, ale dzisiaj to już też zostały jednostki.Inna sprawa, że Pasy pomimo, że trzymają to osiedle są cieniem ekipy sprzed lat.Swego czasu u góry Tysiąclecia była też grupka Wisły, ale chyba ich już nie ma.Przynajmniej jedna osoba, która znałem za TSW stamta się wyprowadziła lata temu.
Pewnie, że tak. W latach 2001-2006 na Centrum to własnie KSC było głownym wrogiem i starcia była praktycznie co tydzień. Kiedyś gdzieś to opisywałem tutaj. Ostatnia wieksza akcja to pewnie pocięcie naszych małolatów na Stalowym przez pewna znana postać z KSC , która z tego co mi wiaodmo jest w odosobnieniu.Faktem jest jednak to, że Pasy rzadko atakowały nasze rejony i poszczególnych ludzi o nas w sposób zorganizowany toteż dużo mniej było takich akcji.
3.Barwy na Wzgórzach:
Szacunek dla Wisły za tą oprawę. Przypier**lanie się do nich o wynajem stadionu jest śmieszne.Każdy kto ma olej w głowie wie jak jest i, że kibice tutaj raczej nie mają za wiele do gadania.Inna sprawa to oczywiśćie żenujący trasnaparent z popieraniem ex prezydenta MiszCZalskiego. Ta skaza już na zawsze zostanie na Wiśle, że poprali tego człowieka w momencie gdy każdy w tym mieście był przeciw niemu (prócz skrajnego lewactwa i kolesi).
Zostawcie już te "starcia" Hutnika z Pasami.
To zwykłe osiedlowe podpierdółki byly.
Jedyne swoje (przy udziale Wisły) starcia z Pasami mieliście w drugiej połowie lat 80-tych i poźniej nieznaczne na samym początku lat 90-tych.

Daj przyklad jednego waszego stracie z Cracovią, gdzie biły się wasze bandy!?
To jest oczywiście pytanie retoryczne :D
"Jak mnie słyszysz?
Ja Wisła, Ja Wisła!"
Nowohucianie1950

Psiak pisze: 16.07.2026, 18:16
Nowohucianie1950 pisze: 13.07.2026, 09:03 Nie chce mi się cytować każdego , a było parę pytań i odniesień do mnie więc odpsize tak zbiorczo:
3.Barwy na Wzgórzach:
Jedyne swoje (przy udziale Wisły) starcia z Pasami mieliście w drugiej połowie lat 80-tych i poźniej nieznaczne na samym początku lat 90-tych.

Daj przykład kiedy biły się wasze bandy :) No właśnie, żyjesz w Krakowie o myślisz, że tu jakieś walki band będą/były.

Starć osiedlowych było od groma, kolejna, która mnie się przypomniała to atak Pasów na nas w Piaskach Wielkich i nasza skuteczna kontrofensywa.Dużo było starć przy okazji spotkań z ich zgodami np na trasie z koalicja Sandecji i Cracovii. Co warte podekreślenia, oba starcia honorowo bez sprzętu. W 2010 roku nasz dywan ich barw nie był dużo krótszy od tego skrojonego wam. Był atak na nas w Muszynie i był też w Krakowie podczas jednego z naszych pobliskich wyjazdów.

Jak teraz tak sie zastanawiam to chyba wiecej razy oni nas atakowali przy okazji wyjazdów niż Wisła.
Hutnik Nowa Huta
Fists

Post autor: Fists »

Mieliście kiedyś na meczu jakiś dywan z ich barw ?
factoryproject

Post autor: factoryproject »

Karpiu pisze: 16.07.2026, 13:38
factoryproject pisze: 09.07.2026, 17:40
Karpiu pisze: 09.07.2026, 15:43 Owszem niedawno i co z tego? Poprzedni kretyn uważa, że jak ktoś zrobił prawko w wieku 18 lat to musi kupić od razu samochód... Nie dziwie się z że ruch kubicowski wygląda jak wygląda skoro takie matoly się wypowiadają
Matołem to musisz być Ty pisząc o 2007 roku a konto mieć od nie dawna. Zresztą już w innym temacie Cię opisali...
Z mojej strony koniec tematu.
Aha rozumiem. Życie się zaczyna dopiero od założenia konta na FB czy zalogowaniu na k.net. Może Ty piszesz relację Tarnovii albo należysz do bocian gangu?
Nie tylko jak widzę konto typu Psiak założone np. w 2014 roku czy tam 2019 to jakoś barziej jemu ufam.
Zresztą mam plan by pokazać taką listę ogarniętych osób.
P.S. Wie ktoś co się dzieje z użytkownikiem 'RadekZS" ?
bgh1930

Post autor: bgh1930 »

Ma się dobrze ale tutaj już nie będzie się udzielał
smerf Maruda

Post autor: smerf Maruda »

podobno "wielka" Wisła Kraków potrzebuje sprzętu nawet na Beskid Andrychów z kilkunastotysięcznego miasteczka...
Obrazek
Obrazek
mateusznow

Post autor: mateusznow »

Czy gazu można używać, czy nie? Bo tego akurat używają dosłownie wszędzie, gdzie są soorne tereny.
Nowohucianie1950

Fists pisze: 16.07.2026, 21:12 Mieliście kiedyś na meczu jakiś dywan z ich barw ?
Na derbach 2003 był, a inny spłonął na naszych boiskach bocznych.
Hutnik Nowa Huta
dave2123

Post autor: dave2123 »

mateusznow pisze: 17.07.2026, 09:41 Czy gazu można używać, czy nie? Bo tego akurat używają dosłownie wszędzie, gdzie są soorne tereny.
To chyba logiczne że nikt nie będzie chciał być honorowo rozjebanym przez 5 przeciwników
mateusznow

Post autor: mateusznow »

Czyli jednak można, tylko zależy kto używa.
Rokass

Post autor: Rokass »

Jeszcze te ckliwe teksty o tym jak to nawet jebane w dupska żydy przystali na nieużywanie sprzętu. Buehehehe. Juz ku*** widze, jak ktokolwiek bedzie chcial sie z nimi spotkac na łapy jak to scierwo NIGDY na łapy nie walczyło. A zanim wprowadzili sprzet do Krk to na honorowych zasadach gówno mieli w Krk do powiedzenia.
tak tylko pytam

Post autor: tak tylko pytam »

factoryproject pisze: 16.07.2026, 22:07 Nie tylko jak widzę konto typu Psiak założone np. w 2014 roku czy tam 2019 to jakoś barziej jemu ufam.
Serio, bierzesz na poważnie Psiaka, który twierdzi, że Wisła to prekursorzy ustawek ? :-)
Jak będziesz "pokazywał" taką listę, to Psiaka tam nie umieszczaj.
factoryproject

Post autor: factoryproject »

tak tylko pytam pisze: 18.07.2026, 15:57
factoryproject pisze: 16.07.2026, 22:07 Nie tylko jak widzę konto typu Psiak założone np. w 2014 roku czy tam 2019 to jakoś barziej jemu ufam.
Serio, bierzesz na poważnie Psiaka, który twierdzi, że Wisła to prekursorzy ustawek ? :-)
Słuchaj punt widzenia, zależy od punktu siedzenia.
Przeczytaj jego wszystkie opisy i wg nich ja go uznaję za rzetelnego.
Jesli ktoś z Was przejeździł kilkaset meczy, poznał kibicowskie życie inaczej niż pikol to wie że zjeby i kumaci sa w każdym klubie
Ja teraz już nie jeżdżę, ale szanuje zdanie i Psiaka Wisły i chłopaków z Hutnika , i z Cracoviii z Legii czy nie wiem z Jagi.
Wszędzie są zjeby, wszedzie są osoby charakterne.
15 lat temu nie mogłem na niektóre osoby nawet patrzeć... a dzisiaj już nie działając normalnie z nimi rozmawiam.
Mamy po 40-50 lat coś żeśmy narozrabiali to nasze, ale mamy do siebie SZACUNEK.
I chyba to kiedyś było najważniejsze, teraz już nie.
Cytując klasykę polskiego kina" Wróg, wróg, ale swój."
Psiak

Nowohucianie1950 pisze: 16.07.2026, 19:46
3.Barwy na Wzgórzach:

Daj przykład kiedy biły się wasze bandy :) No właśnie, żyjesz w Krakowie o myślisz, że tu jakieś walki band będą/były.

Starć osiedlowych było od groma, kolejna, która mnie się przypomniała to atak Pasów na nas w Piaskach Wielkich i nasza skuteczna kontrofensywa.Dużo było starć przy okazji spotkań z ich zgodami np na trasie z koalicja Sandecji i Cracovii. Co warte podekreślenia, oba starcia honorowo bez sprzętu. W 2010 roku nasz dywan ich barw nie był dużo krótszy od tego skrojonego wam. Był atak na nas w Muszynie i był też w Krakowie podczas jednego z naszych pobliskich wyjazdów.

Jak teraz tak sie zastanawiam to chyba wiecej razy oni nas atakowali przy okazji wyjazdów niż Wisła.
Poważnie pytasz kiedy biły się nasze bandy w przeszłości?
W tym temacie było przynajmniej kilkanaście jak nie kilkadziesiąt opisywanych starć. Wybacz, ale nie chce mi się szukać ;)
Nie pamiętam by gdzieś był opis waszych starć głównych ekip. Oprócz oczywiście wspomnianych przeze mnie.
"Jak mnie słyszysz?
Ja Wisła, Ja Wisła!"
Psiak

tak tylko pytam pisze: 08.07.2026, 10:01
Psiak pisze: 07.07.2026, 16:37 Judokami Wisły? Ha, ha... czyli nie tylko jesteśmy prekursorami ustawek na ręce, ale tez prekursorami zabierania zawodników na te ustawki :)
Wymień te ustawki Wisły:-).
tak tylko pytam pisze: 18.07.2026, 15:57
Masz pogrubione poniżej.
Psiak pisze: 07.07.2026, 17:29
w miare kumaty pisze: 06.07.2026, 22:20
Psiak pisze: 06.07.2026, 18:39 Chronologia zdarzeń (sprzętowych):
1. 91 r. Cracovia ładuje leżącemu chłopakowi od nas kosę w tętnicę udową przed meczem PP z GKS. Całe szczęście na miejscu jest karetka, która ratuje chłopakowi życie.
2. Możliwe, ze przed tym (tak mi się wydaje z prespektywy czasu) lub zaraz po, uciekająca Cracovia wbija nóż chłopakowi z Hutnika w Hucie przy okazji jakiegoś meczu.
3. Od tego mniej więcej czasu w Krakowie zaczynają się coraz częstsze ataki na Wiślaków z użyciem ostrego sprzętu przez Cracovię.
4. Wisła absolutnie nie pozostaje bierna, choć nie używa sprzętu ostrego. W 92? dochodzi do bardzo brutalnego dymu na Prokocimiu, gdzie Wisła napierdaala całą ówczesną ekipę "żydów" ich własnym sprzętem.
5. W 93 Cracovia zabija nożami kibica Pogoni Szczecin w tramwaju w bitce 5*50 przed meczem Pol Ang. Pogoń bez sprzętu.
6. W 1994? przyjeżdza Arka na mecz Wisła=Arka i kroi razem z żydami małolatów z Wisły używająć przy tym ostrego sprzętu. W noc poprzedzającą mecz dochodzi do walki na Rynku, którą wygrywa Wisła (dalej bez sprzętu ostrego).
7. 94? Pakty Gdyński na repre do którego przystępuje Wisła. Wcześniej chyba Pakt Radomski do którego również przystępujemy.
8. 1995r Paryż Przed meczem Cracovia dostaje w******* od Wisły i ucieka do autokaru, za nią wstawia się Arka, która wybiega na Wisłę ze sprzętem i łamie pakt gdyński. Na stadionie proponujemy Cracovii walkę po meczu, na gołe ręce! banda na bandę. Cracovią proponuje 10*10. Przystajemy na to i wychodzimy przed autokar. Cracovia wspomagana Arką wpada na nas ze sprzętem. Po 10-15 minutach podjeżdza do na Lech i pyta co i jak...
9. Tego samego roku lub rok później wjeżdżamy dwukrotnie w nocy z gołymi rękami ! na Żelazną- klubu Cracovii.
10. W tym czasie (95-96) trwa permamentna wojna w Krakowie. Na wjazdy odpowiadamy wjazdami. Jesteśmy na Rynku co weekend, mamy tam swoją knajpę, ale ostrego sprzętu nie używamy.
Po awansie wygrywamy trzy starcia (pierwsze z całą ich ekipą) na Rynku i w okolicach. Dalej bez ostrego sprzętu z naszej strony.
11. 1997 zmiana rządzących na Wiśle. Cracovia coraz brutalniejsza ładuje kosy komu popadnie, oczywiście głownie w sytuacjach "10 na 1".
12. Tego samego roku> Lech robi zgodę z Cracovią.
13. 1998 Wisła zaczyna używać ostrego sprzętu choć są to pojedyncze przypadki.
14. 2002 Cracovia zabija (choć bez ostrego sprzętu prawdopodobnie) chłopaka z Wisły na 2PL - zwykłego kibica, ojca dzieci, który po meczu pucharowym wyszedł z knajpy i głośno spiewał o Wiśle.
15. Ten sam rok? I Cracovia wpadająca z Lechem na cieżkim, ostrym sprzęcie pod stadion Wisły.
15. W takich okolicznościach dochodzi do "ustawki" na Grabiszyńskiej.

amaris- to tylko grubsze sytuacje ,o mniejszych, drobniejszych, codziennych to bym mógł książkę napisać. W każdym bądź razie Wisła robiła co mogła - i tego nam nikt nie odbierze - ale fakt, nie złapała za ostry sprzęt więc i nie dała rady.
Piękne kalendarium. Skończyło się w 2002, a później m.in. wspomniana Grabiszynska. Uzupełnij pozostałe 24 lata - zobaczymy czy biedna Wisła była ciemiężona, czy może jednak zachowała się chujowo (zwłaszcza w Polsce).
Po co mam to uzupełniać?
To miało pokazać jak rozwijał sie sprzęt w Krakowie i jakie ekipy go akceptowaly.

Wisła rozwijała się pięknie. West Ham, "Koalicja" Legia-Lechia- Śląsk. Poznań dwa razy. Np przejęcie Lecha w KRK na dworcu i puszczenie ich wolno. Prozpozycja Wisły bitki na ręce gruby czas przed tym jak "kibicowska Polska " na to w ogóle wpadła. Bitki z gołymi łapami np. wjazdy na Żelazną. Tak rozwijała się Wisła! Gdyby nie Cracovia i popierające ją (sprzęt) zgody to teraz w Polsce prawdopodobnie karty rozdawałaby Wisła!

Grabiszyńska? Powtórzę. Wisła sie z nikim na nic nie umawiała, co więcej, cała zadyma wypadła w najgorszym czasie jaki się mógł zdarzyć, pare miesiecy po zabójstwie zwykłego kibica Wisły!
Dokładnie 16.08.1995 ! Z godzinę przed meczem !
Zawsze możesz podać polską ekipę, którą przed tą datą zaproponowała innej polskiej ekipie bitke na ręce i obojętne mi jest, czy była to propozycja walki banda na bandę, czy propozycja bitki na liczby.
Myśmy wtedy proponowali i przyjęli każdą opcję.

A tak w ogóle to za kim jesteś?
"Jak mnie słyszysz?
Ja Wisła, Ja Wisła!"
Psiak

Sory Panowie,
Miało być oczywiście godzinę nie przed a po meczu.
Nasza propozycja i dogadywanie się było na samym stadionie przed rozpoczęciem meczu.
"Jak mnie słyszysz?
Ja Wisła, Ja Wisła!"
Dzepetto

Post autor: Dzepetto »

Czy przez ostatnie 10 lat znacie przypadki ciężkiego poniżania przeciwnika ?
W latach 90 kreatywność znęcania się nad wrogiem była naprawdę mocna
Znam historię jak typ zbierał kozy z nosa do pudełka i nakarmił tym kibica przeciwnej drużyny w zamian za uniknięcie wpierdolu
Kilka podobnie obrzydliwych i mocnych akcji kojarzę
Stosuje się te metody dzisiaj ? Czy unia europejska i te sprawy to już nie gnoi się ludzi przesadnie ?
Gnujj

Post autor: Gnujj »

https://ibb.co/M59z0ZJQ

Hahahaha....
Hahaha....

To jest tak absurdalne, ze nawet Rympalkowi sie nie snilo.

Cracovia Srodmiescie i .... PROSZOWICE

Hahaha....
Gnujj

Post autor: Gnujj »

2 ostatnich chlopow, ktorzy kibicuja I mieszkaja na Starych Grzegorzkach, zaprosilo 2 chlopow z....Proszowic i zrobili kolabo, w postaci sredniego wrzuta.

To jeszcze mozna by przemilczec i z litosci spuscic zaslone milczenia nad upadkiem, jaki zaliczyl ruch kibicowski na Cracovii.
Ale oni to wrzucili w internety I z duma podpisali - uwaga !

Cracovia Srodmiescie I PROSZOWICE XD
Tu Wawel, Kazimierz i Rynek (tak, tak LKS, moze uwierzy xd), a tu pola uprawne w Opatkowicach.

Zgadza wam sie to w obliczu wysmiewania Wisly za ich FC?
Taksepatrze

Post autor: Taksepatrze »

Ale że co, że nie ma Cracovii na Śródmieściu czy Proszowicach ? Wspomniane tereny zdaje sie są podzielone. Czy cos sie jednak zmieniło? Na Środmiesciu bywalem czesto ze 20 czy nawet 30 lat temu ;) W Proszowicach nigdy, ale wiem, że obie grupy tam działały - swego czasu przewaga Cracovii.
swrs1982

Post autor: swrs1982 »

Psiak pisze: 20.07.2026, 17:29
Nowohucianie1950 pisze: 16.07.2026, 19:46

Poważnie pytasz kiedy biły się nasze bandy w przeszłości?
W tym temacie było przynajmniej kilkanaście jak nie kilkadziesiąt opisywanych starć. Wybacz, ale nie chce mi się szukać ;)
Nie pamiętam by gdzieś był opis waszych starć głównych ekip. Oprócz oczywiście wspomnianych przeze mnie.
Jak będę miał czas to może napisze coś więcej na temat HKS/KSC/TSW z początku lat 00 ale tak zagajając temat to powiem że dla mnie wyjazd do Wieliczki na jesieni 2000 i solidne oprawienie ekipy Cracovii (wiadomo że nie topki ale też nie przypadkowej zbieraniny) było jednym z fajniejszych wspomnień ze względu na fakt że jeden z Pasiaków zgubił buta którego oczywiście honorowo mu zwrócono;).
smerf Maruda

powiedzcie że to jakiś fotomontaż... ejAjI prawda?

https://youtube.com/shorts/Pij6j6ULjNc? ... XTMF4GgzjR

https://youtube.com/shorts/qZFbcU4_MSU? ... AeIFdRnaU4

przecież chyba nie można być aż tak głupim, ślepym i nie rozumiejącym na jakie pośmiewisko sie wystawiłeś publikując publicznie odwalenie takiego gówna?😆🤣😂
mds

Post autor: mds »

Pewnie to twoj kolega Ważniak tam bazgroli 😂😂😂
rozpuszczalnik1906

Post autor: rozpuszczalnik1906 »

smerf Maruda pisze: wczoraj, 21:54 powiedzcie że to jakiś fotomontaż... ejAjI prawda?

https://youtube.com/shorts/Pij6j6ULjNc? ... XTMF4GgzjR

https://youtube.com/shorts/qZFbcU4_MSU? ... AeIFdRnaU4

przecież chyba nie można być aż tak głupim, ślepym i nie rozumiejącym na jakie pośmiewisko sie wystawiłeś publikując publicznie odwalenie takiego gówna?😆🤣😂
Jak to jest autentyk, to powinni dostać wpie rdol. Może była za gruba impreza, albo ktoś udaje fanów Wisły.
Nie wiem, nie znam się, nie widziałem. Beka z idiotów.
zetor

Post autor: zetor »

Oznaczone jakieś konta co podpisują się "sharksu_1906", na forum wrzuca od razu stały c***, który ciągle pruje się do Wisły na 50 kontach na wszystkich portalach, teraz założył sobie nawet konto na yt z filmikami. No w ogóle nie oczywista prowokacja
smerf Maruda

zetor pisze: dzisiaj, 10:35 Oznaczone jakieś konta co podpisują się "sharksu_1906", na forum wrzuca od razu stały c***, który ciągle pruje się do Wisły na 50 kontach na wszystkich portalach, teraz założył sobie nawet konto na yt z filmikami. No w ogóle nie oczywista prowokacja
buhahaha jak już totalnie nie ma jak wytłumaczyć swoich cymbałów po szalu to teraz będzie że prowokacja haha :D
widać we łbie masz tyle co te półgłówki widoczne na filmach - oni to grafficiarze po wylewie a ty to detektyw też po wylewie

a teraz wbij sobie na te oznaczone profile i zobaczysz że autorami tych bazgrołów są sami wiślacy, dodatkowo zobacz kto to podaje dalej i z dumą rozprzestrzenia - też wiślacy, więc doinformuj się, skończ pierdolić i przeproś za pomówienie

albo nie musisz, idź w zaparte, w chuju mam słowo jakiegoś pomawiacza
powiedz że to co publikują oficjalne strony osiedlowe jak niżej "Wisła Złocień":
Obrazek
to też prowokacja prawda?
jesteście żałosną zbieraniną degeneratów która sama ośmiesza się na każdym kroku, pogódź się z tym
bez-napinki

Post autor: bez-napinki »

Jak Cracovia wrzuca podobne rzeczy (a wrzuca i to wcale nie mniej), to jest ok rozumiem?
ODPOWIEDZ