Wiesz co chłopaku (Factoryproject) patrze na to ze swojej perspektywy, kiedy m.in. ciągnąłem, namawiałem niejednokrotnie moich rowieśników ze sto lat temu do biegania vs. ilu wtedy odpuszczało, ilu osobom sie nie chciało, bo przypał, bo strach, bo inne priorytety, bo to, bo siamto, temu cieszy, że dalej sie małolotam chce, a widac, ze takich cały czas nie brakuje, temu mnie, starego, to poprostu cieszy. Że biegają po krakowsku? Cóż taki mielismy, mamy i bedziemy miec klimat. Dajmy sie malolatom bawic - siła w młodziezy. Czesc z nich wyrosnie na grupe decyzyjną, a jak będq pozniej zarzadzać, to juz inna historia.factoryproject pisze: 03.07.2026, 21:22Wiesz co jak szanuje mega Twoje zdanie i widać że jesteś ogarnięty tak sam przyznaj jak to ku*** żałośnie i słabo wygląda.Taksepatrze pisze: 03.07.2026, 20:11 w********** raz na zawsze od Krakowa i sie nie wpierdalac jak sie Wan nie podoba. Nikt z nas sie tego nie wstydzi, a wręcz przciwnie, jest dumny, ze tylu mamy małolatów chcących dalej biegać. Malolaty sie gonią po osiedlach i bardzo dobrze, że im sie jeszcze chce. Nie podoba sie, przyjedz im zwróć im uwage, że tak nie można.
Dalej biegać...Ty to serio nazywasz bieganiem ? Gonią się psik psik, psik gaz. Fotka lub filmik na fb/ig czy co tam jeszcze jest i takie to "bieganie".
Czasy się zmieniły wiadomo że internet robi swoje, ale nie zachwalajmy znowu 60 kg szczurków że im się chce...
P.S. Dobrze że coś próbują działać, ale naprawdę spójrzmy jak to wygląda.
Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
-
Taksepatrze
Re: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
-
xDominik98
A zadam Ci teraz pytanie odnosnoe Unii. Czy zostala wedlug Ciebie Tarnowska Unia sprawiedliwie potraktowana, jak inne ekipy wczesniej uzywały sprzetu, odbierajac innym zycie? Chodzi o to mi ze, Legia wystawiła taki transparent: ,,Wisla i Unia mordercy i ś...., nie ma dla tych k.... miejsca w kibicowskim świecie!" Oświadczyli w ten sposób, ze są za wykluczeniem Unii Tarnów z swiata kibicowskiego. To ja zapytam, czego nie chcieli wczesniej wykluczyc innych ekip, co uzywali sprzetu? I odbierali zycie. To jest istna hipokryzja! Kolejna kwestia zaraz po tym zdarzeniu w Radlowie jak z Kszo grala Unia, to wyczytałem ze kibice Kszo nie chcieli wpuscic Unii. Tutaj podaje linki:https://radioostrowiec.pl/2023/09/07/ks ... zie-pusta/ i https://stadionowioprawcy.net/kszo-unia ... cow-gosci/ Jest tam napisane tak: ,,Poprzez konsultacje z naszym środowiskiem kibicowskim postanowiliśmy, że chcemy przekazać nie tylko kibicom Unii Tarnów, ale wszystkim, że obowiązują pewne zasady i są one nieprzekraczalne. Nasza decyzja jest konsekwencją zachowania kibiców Unii, dlatego na meczu w sobotę 9 września w Ostrowcu Świętokrzyskim nie będzie miejsca dla kibiców z Unii Tarnów – mówi Piotr Chorab, prezes KSZO.smerf Maruda pisze: 25.06.2026, 13:23 mają na sumieniu 3 głowy kibiców z Polski (nie licząc Krk) a ty oczekujesz że ktoś będzie się z nimi obchodził jak z jajkiem?
oni powinni dziękować Bogu że Polska scena zdecydowała się na bojkot a nie na rewanż w myśl zasady "oko za oko, ząb za ząb"
a Cracovii powinni dziękować że przez jej akcje ze sprzętem na Podkarpaciu doszło do spotkania i była możliwość powrotu na scenę
i za czasów WSH wszystko byłoby już wyjaśnione na kibicowskich zasadach bo oni to rozumieli, chcieli iść w Polskę na gołe łapy
ale niestety się pozmieniało i obecnie rządzą wami półgłówki, poniższe słowa trafnie ujęte, w punkt:PanKlekswKosmosie pisze: 24.06.2026, 19:01 Aż przykro patrzeć na to, co takie przestrzelone pokraki z ego wypier.dolonym w kosmos, mające chwilę głosu tylko i wyłacznie dzięki długoletniej wojnie i działalności psiarni obecnie robią z Wisłą.
Podobne decyzje wykluczające kibiców Unii Tarnów z uczestnictwa w meczach podjęły inne kluby w Polsce.""
Jeśli zalozyc ze ten artykul jest prawdziwy to dlaczego kibice Kszo zezwalali swoim nosic barwy Pasów? Widziałem zdjecie pewnego kibica Kszo co nagrywa rap,(tez ma kawalek kibicowski)w barwach Cracovii, malo tego wyczytałem tutaj, ze w bardzo malych liczbach sìę te druzyny kilkukrotnie wspierały. A Pasy mają na sumieniu Kibica Pogoni Szczecin. Nie widzicie wy tutaj hipokryzji? Jak by Kszo gralo z Pasami by na pewno ich wpuscili do siebie, czy do nich na wyjazd pojechali. Dla mnie to totalny bezsens. Z tego co wiem Unia przed Radlowem nie miala, zadnego starcia przy ktorym by spadla glowa, komus z poza Tarnowa. Wiec uwazacie ze Unia zostala sprawiedliwie potraktowana w porownaniu do innych ekip? Jezdzily jakies ekipy do Unii ja wyjazdy, po sytuacji w Radlowie? Czy byla gdzies Unia nie przyjmowana po sytuacji w Radlowie? I moglby sie ktos wypowiedziec czy ten artykul co wyslalem jest rzetelny? Bo jak jest to podalem mocny argument, ze ten caly bojkot jest totalnym bezsensem. Skoro zgoda Lecha zbojkotowała by ekipę Unii Tarnoŵ(nie majacej wiecej za uszami od Pasów).Pozatym jeszcze w tym tygodniu ktos pisal tu temacie ze kibice Gornika zabili 3 kibicow. Jesli tak bylo, dlaczego nie bylo bojkotów ?
„Polacy i Wisła to Polska”
-
xDominik98
23.05.26 Kibice Kszo pojechali na wyjazd z Cracovia II . I jakos Pasów nie zbojkotowali, mimo ze maja na sumieniu Kibica Pogoni! A Unii wedlug tego artykulu nie wpuscili. A to jest raczej rzetelny artykul. Bo na stronie internetowej radia Ostrowca, powolali się na slowa prezesa klubu Piotra Choraba. Watpie by oszukali wszystkich, ze wypowiedzial takie slowa. No w radiu moga mowic w wielu kwestiach nie prawde. Ale watpie ze mogliby by wymyslic cala wypowiedz prezesa odnosnie podania powodu nie wpuszczenia kibicow gosci na stadion! Wiec zobaczcie jaka to hipokryzja jest!
nie jestem z wisly zebys pisal "wam" skoro mieliscie gaz to was potraktowali jak trzeba, a potem sie jeszcze z koalicjantami posprzedawaliscie na policji.tyle są ware wasze grozne miny z sportowego zaglebia. Ten tunezyjczyk w barra bravas jest okej?ptkqq pisze: 03.07.2026, 23:15Mowisz o tych szczurkach, które w tym Radłowie musiały posługiwać się gazem i maczetą? Kiedy zabierze wam się te dwie rzeczy to kończycie tak, jak z Jastrzębiem, ale wracając do tematu to tylko świadczy o tej beznadziejnej polskiej scenie kibicowskiej na jakim marnym poziomie jest.shoe1984 pisze: 03.07.2026, 22:08 najlepsi chuligani w Polsce wspomagaja sie Tunezyjczykiem i nie przeszkadza to nikomu bo przezciez wieszaja flage zawsze był tu czytsy kraj, potem jada do radłowa i w pizde od szczurków
-
xDominik98
Reasumując moje powyższe wypowiedzi zapytam: Czy uważacie że sprawiedliwe jest to, że Kszo bojkotując Unię, jednocześnie:
-Jezdzi na wspierać Kszo na wyjazdach gdy grają z Cracovia II?
-Akceptują noszenie barw Cracovii przez swoich kibiców.
- Wspierali kilkukrotnie (w małych liczbach) Pasy i gościli ich u siebie?
Gdzie Pasy mają na sumieniu kibica z Pogoni i atakowali Stalówkę na sprzęcie, więc nie są wcale bardziej ,,czystsi'' od Unii. Czy wy nie widzicie tego, że ten bojkot jest pozbawiony logicznego sensu? Nie widzicie tego,że tutaj są równi i równiejsi...?
-Jezdzi na wspierać Kszo na wyjazdach gdy grają z Cracovia II?
-Akceptują noszenie barw Cracovii przez swoich kibiców.
- Wspierali kilkukrotnie (w małych liczbach) Pasy i gościli ich u siebie?
Gdzie Pasy mają na sumieniu kibica z Pogoni i atakowali Stalówkę na sprzęcie, więc nie są wcale bardziej ,,czystsi'' od Unii. Czy wy nie widzicie tego, że ten bojkot jest pozbawiony logicznego sensu? Nie widzicie tego,że tutaj są równi i równiejsi...?
Mylisz się Legia akurat przez pewien czas nie jeździła ani do Craxy ani do Wisły bojkotując obie ekipy . Działo się to chyba gdy zabiliście Małpę z Kielc . Teraz sprawy poszły za daleko . Wisła opublikowała oświadczenie gowno warte jak się okazało , a Craxa na Podkarpaciu wyleciała ze sprzętem . Ogólnopolski zjazd kibiców dał warunki za Craxe zagwarantowały zgody , Wisła olała temat a jej zgody przyklepały pakt , nie chcąc gwarantować za Wisłę . Tyle w temacie wyciąganie spraw z historii nie zmieni obrazu Wisły . Craxa się dostosowała, Wisła nie . Niech podziwia swoich bocianów spoko ich cyrk ich małpy . Zgody Wisły vide Pogoń potrafią stanąć do walki dostać klapsy ale mają szacunek reszty Polski . Wisle poza własnym nieuzasadnionym ego, nie zostało nic .xDominik98 pisze: 04.07.2026, 04:02A zadam Ci teraz pytanie odnosnoe Unii. Czy zostala wedlug Ciebie Tarnowska Unia sprawiedliwie potraktowana, jak inne ekipy wczesniej uzywały sprzetu, odbierajac innym zycie? Chodzi o to mi ze, Legia wystawiła taki transparent: ,,Wisla i Unia mordercy i ś...., nie ma dla tych k.... miejsca w kibicowskim świecie!" Oświadczyli w ten sposób, ze są za wykluczeniem Unii Tarnów z swiata kibicowskiego. To ja zapytam, czego nie chcieli wczesniej wykluczyc innych ekip, co uzywali sprzetu? I odbierali zycie. To jest istna hipokryzja! Kolejna kwestia zaraz po tym zdarzeniu w Radlowie jak z Kszo grala Unia, to wyczytałem ze kibice Kszo nie chcieli wpuscic Unii. Tutaj podaje linki:https://radioostrowiec.pl/2023/09/07/ks ... zie-pusta/ i https://stadionowioprawcy.net/kszo-unia ... cow-gosci/ Jest tam napisane tak: ,,Poprzez konsultacje z naszym środowiskiem kibicowskim postanowiliśmy, że chcemy przekazać nie tylko kibicom Unii Tarnów, ale wszystkim, że obowiązują pewne zasady i są one nieprzekraczalne. Nasza decyzja jest konsekwencją zachowania kibiców Unii, dlatego na meczu w sobotę 9 września w Ostrowcu Świętokrzyskim nie będzie miejsca dla kibiców z Unii Tarnów – mówi Piotr Chorab, prezes KSZO.smerf Maruda pisze: 25.06.2026, 13:23 mają na sumieniu 3 głowy kibiców z Polski (nie licząc Krk) a ty oczekujesz że ktoś będzie się z nimi obchodził jak z jajkiem?
oni powinni dziękować Bogu że Polska scena zdecydowała się na bojkot a nie na rewanż w myśl zasady "oko za oko, ząb za ząb"
a Cracovii powinni dziękować że przez jej akcje ze sprzętem na Podkarpaciu doszło do spotkania i była możliwość powrotu na scenę
i za czasów WSH wszystko byłoby już wyjaśnione na kibicowskich zasadach bo oni to rozumieli, chcieli iść w Polskę na gołe łapy
ale niestety się pozmieniało i obecnie rządzą wami półgłówki, poniższe słowa trafnie ujęte, w punkt:PanKlekswKosmosie pisze: 24.06.2026, 19:01 Aż przykro patrzeć na to, co takie przestrzelone pokraki z ego wypier.dolonym w kosmos, mające chwilę głosu tylko i wyłacznie dzięki długoletniej wojnie i działalności psiarni obecnie robią z Wisłą.
Podobne decyzje wykluczające kibiców Unii Tarnów z uczestnictwa w meczach podjęły inne kluby w Polsce.""
Jeśli zalozyc ze ten artykul jest prawdziwy to dlaczego kibice Kszo zezwalali swoim nosic barwy Pasów? Widziałem zdjecie pewnego kibica Kszo co nagrywa rap,(tez ma kawalek kibicowski)w barwach Cracovii, malo tego wyczytałem tutaj, ze w bardzo malych liczbach sìę te druzyny kilkukrotnie wspierały. A Pasy mają na sumieniu Kibica Pogoni Szczecin. Nie widzicie wy tutaj hipokryzji? Jak by Kszo gralo z Pasami by na pewno ich wpuscili do siebie, czy do nich na wyjazd pojechali. Dla mnie to totalny bezsens. Z tego co wiem Unia przed Radlowem nie miala, zadnego starcia przy ktorym by spadla glowa, komus z poza Tarnowa. Wiec uwazacie ze Unia zostala sprawiedliwie potraktowana w porownaniu do innych ekip? Jezdzily jakies ekipy do Unii ja wyjazdy, po sytuacji w Radlowie? Czy byla gdzies Unia nie przyjmowana po sytuacji w Radlowie? I moglby sie ktos wypowiedziec czy ten artykul co wyslalem jest rzetelny? Bo jak jest to podalem mocny argument, ze ten caly bojkot jest totalnym bezsensem. Skoro zgoda Lecha zbojkotowała by ekipę Unii Tarnoŵ(nie majacej wiecej za uszami od Pasów).Pozatym jeszcze w tym tygodniu ktos pisal tu temacie ze kibice Gornika zabili 3 kibicow. Jesli tak bylo, dlaczego nie bylo bojkotów ?
Buehehe. Wy jestescie jak te k******* z platformy obywatelskiej. Zyjecie w jakiejś innej rzeczywistości. Bojkotowaliscie żydów jak wprowadzali sprzet do Krk i przez dlugi czas byli jedynymi ktorzy uzywali sprzetu w Małopolsce bo na łapy gówno mieli do powiedzenia? Jak ciupali randomowych nastolatków, jak wpierdolili nastolatkowi nóż w plecy ktory szedł gdzieś z ojcem? Czy ktos z poznania, warszawy, gdyni czy innego zadupia otwierał wtedy swój pysk? Czy jak ten co dostał na dziure na grabiszyńskiej sam latał ze sprzetem i praktycznie zabil i tym sprzetem typka z bałtyku? To otwierał ktoś wtedy pysk ze to "nie honorowe"? Jak w gdyni wyspiewywali peany jak padł ktoś z wisły walony sprzetem przez żydów, ale juz wyzywali wisłe cały mecz od "niehonorowych k****" jak zajebali jakiegoś żyda?... Daleko mi do wiślaków, ale jak czytam ten zajebany bełkot hipokryzji to tylko śmiać mi się chce...asmodeL pisze: 04.07.2026, 10:20Mylisz się Legia akurat przez pewien czas nie jeździła ani do Craxy ani do Wisły bojkotując obie ekipy . Działo się to chyba gdy zabiliście Małpę z Kielc . Teraz sprawy poszły za daleko . Wisła opublikowała oświadczenie gowno warte jak się okazało , a Craxa na Podkarpaciu wyleciała ze sprzętem . Ogólnopolski zjazd kibiców dał warunki za Craxe zagwarantowały zgody , Wisła olała temat a jej zgody przyklepały pakt , nie chcąc gwarantować za Wisłę . Tyle w temacie wyciąganie spraw z historii nie zmieni obrazu Wisły . Craxa się dostosowała, Wisła nie . Niech podziwia swoich bocianów spoko ich cyrk ich małpy . Zgody Wisły vide Pogoń potrafią stanąć do walki dostać klapsy ale mają szacunek reszty Polski . Wisle poza własnym nieuzasadnionym ego, nie zostało nic .
Skiba,wez tabletki.Gnujj pisze: 03.07.2026, 21:52O Jezu, znowu... ;)Gość obiektywny pisze: 03.07.2026, 19:23
widok tych bocianich nóżek w połączeniu z najnowszymi (wyjątkowo paskudnymi zresztą) koszulkami Nowej Huty rodzi pytanie po co zapisy obejmują rozmiarówkę aż do 4XL?
Te bocianie nozki gonily gladiatorow z salek treningowych, tak ze ci spierdalali, wypadali z busow jak worki kartofli i zostawiali kolegow.
Mloda Ferajna jest lepsza niz chuligani Zaglebia Sosnowiec, jest lepsza niz Teddy Boys, jest lepsza niz CHWM (tak to ci co do internetu wrzucali zdjecia, po tym jak ich Elana oprawila).
Jest lepsza niz banda LKSu i jest lepsza od chuliganow Lecha Poznan.
Na poparcie mojej tezy daje przyklad pogonienia w Radlowie najsilniejszej polskiej koalicji chuliganskiej.
W jaki sposob wyzej wymienieni odegrali sie na MF?
Nie odegrali sie, bo sie obsrali. Szczytem ich mozliwosci jest wytatuowanie sobie antygwiazdy na bicepsie, czapka czy oprawa.
A no i jeszcze oczywiscie lazenie po zarzadzie, urzedzie i policji, ale nawet te walke przegrali :D
-
xDominik98
AsmodeL- Ja uważam że ten bojkot jest nie sprawiedliwy. Bo patrząc od strony Unii. Po uzyciu sprzetu w Radlowie zostali odrazu zbojkotowani przez KSZO! A KLUCZOWE JEST! Gdzie jeszcze przed atakiem Pasów na Stalówkę(przed przyjeciem przez Cracovie warunkow), Pasy mialy glowe na koncie z poza Krakowa i byly przez Kszo i przez reszte Polski akceptowani!A nagle Unia po sytuacji w Radlowie została przez Kszo zbojkotowana! Tu widzę wielką HIPOKRYZJĘ!! Nie mieli odrazu mozliwosci jak Pasy przyjac warunkow by nie byc bojkotowanym. Kibice Kszo inną ekipę uzywajaca sprzętu w Polsce (Cracovie) akceptowali przed Radłowem ale kibiców Unii juz odrazu zbojkotowali! Mimo ze mieli mniej za uszami od Pasów..Byly sytuacje w Polsce gdzie inne ekipy uzywaly sprzętu i nie ponosili konsekwencji bojkotów! Kibice Gornika jak zabili 3 kibiców, nie byli bojkotowani przez całą Polskę. Pasy zaatakowały po całym nagłośnieniu przez wiele Polskich ekip o sprzeciwie uzywania sprzętu w Polsce. I dostali odrazu mozliwosc przyjecia warunkow by jezdzic na wyjazdy. Ale Unia z Wislą na początku ich nie dostali i to jest kluczowe, bo to nie sprawiedliwe! Tylko dopiero po ataku Pasów na Stalowke, dostali tą propozycje. Ja pisalem ze ekipy które zapoczatkowaly ten bojkot powinny odrazu po tej sytuacji w Radlowie, dogadac się z resztą ekip w Polsce, by odrzucic sprzęt. Jak by wtedy jakas ekipa nowe zasady odrzuciła bylo by sprawiedliwe- jak by ją pozostali kibice bojkotowali. A tak to zostal ten bojkot nie sprawiedliwie poprowadzony takie moje zdanie. Jak pisałem tutaj są równi i równiejsi. Cracovia nie była jak pisałem ,,czystsza'' od Unii a dostała odrazu mozliwosc przyjecia warunków a Unia była odrazu zbojkotowana! No naprawdę to jest nie sprawiedliwe. Wszystkie działania prowadzące do odrzucenia w Polsce sprzętu byly nie sprawiedliwie przeprowadzone! Zgadzam się jedne ekipy narobiły mniej syfu, drugie więcej... no ale każdy moim zdaniem powinien zostać równo potraktowany, jak wyzej opisałem. I Wisła z Unią jak i pozostalymi ekipami uzywajacymi sprzęt po za swoim miastem, powinni dostać propozycję nowo panujących warunków- przed tym całym bojkotem! Pisales o tym pakcie anty sprzętowym Wisly. To ja juz pisałem, że ludzie tu mają różne poglądy. Jedni mówią że nie musiała się Wisła do nich dostosowywac, bo to były stare ustalenia Sharksów, których juz na Wisle nie ma. Inni natomiast uważają ze powinni się dalej tego paktu trzymac. Mi osobiscie ciezko ocenic, która strona ma rację. Ale Unia nie miała z tego co wiem dogadanego paktu(Chyba że jednak się mylę i tez miała dogadany pakt- jak się mylę napiszcie o tym) I zostala zbojkotowana a inne ekipy jak uzywali przed Radlowem sprzętu, nie mieli wyciaganych przez całą Polskę konsekwencji!
Chłopie analizujesz to jak jakiś Jacek Gmoch, ile ty masz lat? Jeszcze to KSZO śmieszne w tle 😅 Chłopie, pożyjesz jeszcze kilka lat i zrozumiesz że nie ma żadnej logiki, żadnych zasad. Jest tylko zasada pieniędzy i polecam się jej poświęcić i lamusów dymać na kasę bo od tego są
-
JestTuJakiśCwaniak?
Gnujj po części ma rację bo to Wisła na swoim terenie ustala zasady gry, a reszta kibicowskiej Polski ma prawo mieć o to pretensje. Można wyśmiewać tych małolatów o wadze 60 kg i bocianych nóżkach, ale trzeba brać pod uwagę, że oni od dzieciaka chłoną ten klimat i naprawdę nie boją się używać sprzętu. Taki 16 latek z Wisły/Cracovii ma już tak zlasowany mózg, że dla niego wypierdolić komuś maczetą to tak jak dla kogoś z Warszawy, Wrocławia czy Białegostoku zajebać prawego prostego albo low kicka. Oczywiście jeśli większości z nich zabierze się maczetę i gaz to tracą całą swoją bojową wartość. Taki mają klimat, na Bałkanach też nikt nie będzie się dostosowywał do przyjeżdżających tam chuliganów-zawodników mma.
Wisła ma swoje racje a kibicowska Polska swoje. Do konsensusu raczej nie dojdzie no chyba, że jakaś ekipa wyjdzie z Wisłą banda na bandę na sprzęt albo Wisła wyjdzie z jakąś ekipą na gołe ręce. Ta pierwsza opcja to mogłoby być naprawdę ciekawe.
Wisła ma swoje racje a kibicowska Polska swoje. Do konsensusu raczej nie dojdzie no chyba, że jakaś ekipa wyjdzie z Wisłą banda na bandę na sprzęt albo Wisła wyjdzie z jakąś ekipą na gołe ręce. Ta pierwsza opcja to mogłoby być naprawdę ciekawe.
-
xDominik98
Co do Kszo, to wytchnałem ich hipokryzję by niektórym osobom przedstawić jaki nie sprawiedliwy jest tej bojkot. Jeszcze co do moich wpisów odnośnie Kszo. Zadam tu ważne pytanie! Jaka była relacja na linii- Kszo- Cracovia od momentu kiedy Kibice Kszo zbojkotowali Unię Tarnów, aż do czasu ataku Pasów na Stalówkę- czyli momentu przyjęcia przez Pasy warunków? No chyba mi nikt nie powie, że mieli w tym okresie negatywne relację? To dlaczego akceptowali wtedy Cracovię, która zabiła Kibica Pogoni Szczecin, a Unię zbojkotowali? Tutaj przedstawiam wam tą hipokryzję! Przecież jak by teoretycznie zalozyc, ze grali by w tym okresie ze sobą mecz, to oczywiście że by Cracovie wpuścili. Mimo ze nie Cracovia nie jest bardziej nieskazitelna od Unii! Naprawdę ten bojkot to hipokryzja! A oświadczenie WSH brzmiało tak: Oświadczamy, że z dniem dzisiejszym w starciach z ekipami z całej Polski znika sprzęt i chuligani Wisły Kraków biją się jedynie na pięści. Dotyczy to również wszystkich żydowskich zgód, z wyłączeniem ich samych.bgh1930 pisze: 04.07.2026, 13:11 Chłopie analizujesz to jak jakiś Jacek Gmoch, ile ty masz lat? Jeszcze to KSZO śmieszne w tle 😅 Chłopie, pożyjesz jeszcze kilka lat i zrozumiesz że nie ma żadnej logiki, żadnych zasad. Jest tylko zasada pieniędzy i polecam się jej poświęcić i lamusów dymać na kasę bo od tego są
Z prostej przyczyny nie dotyczy to jedynie Krakowa i OKOLICZNYCH MIEJSCOWOŚCI!!https://stadionowioprawcy.net/od-dzisia ... na-piesci/ A Wisła była na terenie Unii Tarnów. Radłów jest to miejscowość leżąca obok Tarnowa. Więc nie uwazacie ze według tego oświadczenia mogli bronić się na terenie Unii, wraz z Unią po swojemu? Zwłaszcza, że bylo ich mniej? To jest dość sporny temat. Ja uważam że Wisła nie złamała tego oświadczenia, bo bronili się po swojemu na swoim terenie! A wy jakie macie zdanie?
Tak bardzo nie boją się używać sprzętu że potrafią na torbach spierdalać przed menelami z patykami i jeszcze gazem psikać :P Nie mają nawet 10% siły jaką miało stare wsh.JestTuJakiśCwaniak? pisze: 04.07.2026, 14:23 Gnujj po części ma rację bo to Wisła na swoim terenie ustala zasady gry, a reszta kibicowskiej Polski ma prawo mieć o to pretensje. Można wyśmiewać tych małolatów o wadze 60 kg i bocianych nóżkach, ale trzeba brać pod uwagę, że oni od dzieciaka chłoną ten klimat i naprawdę nie boją się używać sprzętu. Taki 16 latek z Wisły/Cracovii ma już tak zlasowany mózg, że dla niego wypierdolić komuś maczetą to tak jak dla kogoś z Warszawy, Wrocławia czy Białegostoku zajebać prawego prostego albo low kicka. Oczywiście jeśli większości z nich zabierze się maczetę i gaz to tracą całą swoją bojową wartość. Taki mają klimat, na Bałkanach też nikt nie będzie się dostosowywał do przyjeżdżających tam chuliganów-zawodników mma.
Nie zrozumiałeś? Czego ty wymagasz? Każdy w środowisku jest hipokrytą, każdy jest niezniszczalny, najlepszy. Większość to mentalnie nadal 15 lat.
Jedyne co jest zawsze pewne to, że użytkownik tego forum, niejaki bez-napinki, jest donosicielem bezdomnym.
Jedyne co jest zawsze pewne to, że użytkownik tego forum, niejaki bez-napinki, jest donosicielem bezdomnym.
-
factoryproject
Ja Cię doskonale rozumiem. Tylko Ty faktycznie działałeś i były to ciężkie lata w Krakowie.Taksepatrze pisze: 04.07.2026, 01:19 Wiesz co chłopaku (Factoryproject) patrze na to ze swojej perspektywy, kiedy m.in. ciągnąłem, namawiałem niejednokrotnie moich rowieśników ze sto lat temu do biegania vs. ilu wtedy odpuszczało, ilu osobom sie nie chciało, bo przypał, bo strach, bo inne priorytety, bo to, bo siamto, temu cieszy, że dalej sie małolotam chce, a widac, ze takich cały czas nie brakuje, temu mnie, starego, to poprostu cieszy. Że biegają po krakowsku? Cóż taki mielismy, mamy i bedziemy miec klimat. Dajmy sie malolatom bawic - siła w młodziezy. Czesc z nich wyrosnie na grupe decyzyjną, a jak będq pozniej zarzadzać, to juz inna historia.
A teraz nie porównujmy tego co powiedzmy działo się w latach 2000-2015. Trochę to idzie w złym kierunku. Bo co innego gdy latasz w ekipie gonisz podobnych sobie a co innego łebki po 13-15 lat jeżdżące z gazem... Sorry ale dla mnie to dwie zupełnie różne bajki. No ale każdy ma swoje zdanie, a punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
co aktualnie sądzi naucza innych o zajebistości obecnej Wisły mając chujowe zdanie o jej obecnych decyzyjnych osobach.
Dochodzi do ciebie skala twojego spierdolenia?
[/quote]
Gdybys zamiast chodzenia na salke i wysluchiwania madrosci troglodytow ze Sportowego...c*** wi czego, przeczytal "Przyslowia i porzekadla"
to nie musialbym ci odpowiadac cytatem.
"jednooki krolem wsrod slepcow"
Zreszta i tak nie zrozumiesz. Do ciebie przemawia trans na Lechu i oprawa na Zylecie, wiec z kim ja rozmawiam?
Idz tam na Marsz Niepodleglosci 2026 albo rob transa zeby Nawrocki zmienil ustawe, ktorej tresci i tak nie rozumiesz.
Szkoda ze na trasie spierdalania koalicji nie rosly, zadne wierzby, albo lipy ;)dave2123 pisze: 04.07.2026, 15:44 Tak bardzo nie boją się używać sprzętu że potrafią na torbach spierdalać przed menelami z patykami i jeszcze gazem psikać :P Nie mają nawet 10% siły jaką miało stare wsh.
Ego Wisly jest w 100% zasadne.
Mowia o tym tatuaze, oprawy, graffit, koszulki, transparenty Lecha, Legii, LKS, Zaglebia, Lechii, Slaska....
Rzuc kamieniem na slepo na dowolnym stadionie w Polsce, a trafisz w leb kiepa w koszulce z przekreslona Biala Gwiazda.
Stoi taki chuligan z Lecha w Kotle, prezy sie groznie do fotek, a na bicepsie antygwiazda.
No i co? Jedyne co zrobilo to bozyszcze Stadionowych Oprawcow przeciwko Wisle to zostalo poklute igla przez tatuatora.
I Wisla nie moze miec wiekszego ego niz LPH? :D
Ale żebyśmy to dobrze zrekonstruowali: najpierw ciśnie się bekę, że całe WSH się posprzedawało, potem wysyła się obczajkę na turniej, która przekazuje dalej coś w stylu: "tam jest banda bocianów, nikogo podobnego do WSH tam nie ma, flagi do wzięcia za darmo", a potem powołuje się na oświadczenie WSH sprzed kilku lat?
Gdyby w tym środowisku silnorękich, męskich mężczyzn i innych samców alfa faktycznie istniało coś takiego jak szacunek i inne wielkie słowa rodem z kodeksu rycerskiego to Wiśle powinno się bić brawo za to, że będąc "bandą leszczy" dali radę obronić swoje flagi będąc zaskoczonym przez takie topowe ekipy.
Wola Duchacka Zachód - Gromady - jest Wiślacka?
-
Czerwiec_76
Czy północne dzielnice takie jak Górka Narodowa, Gotyk oraz cześć Prądnika Białego to teraz tereny Cracovii?
-
Bananowiec
Chciałeś napisać zbieranina z całego Krakowa i okolic która raz jest modlniczką,raz krowodrzą ,raz azorami a raz PB.te czasy się konczą bo w ciągu dwuch tygodni 3 razy zaliczyła plecy i nic tu nawet nie pomogło dofinasowanie starszych koleżanek kurewek
Widziałem nawet sytuacje gdzie 2 typów na heh, hulajnogach, zamalowywało takiego małego grafa. idę na następny dzień a tu podpis 4 osiedli...
Cała Wola Duchacka = Cracovia.
-
gilardinotsw
eNGie po co ty się wypowiadasz wiecznie w tym temacie, jak cała twoja wiedza to to co znajdziesz w internecie.
-
obserwator17
zapraszamy koleżanki z katowic serdecznie <3
-
xDominik98
Podejrzewam, że wiele osób już ma dosyć słuchania na temat tego przewałkowanego tutaj w dużej części bojkotu. Także nie złośćcie się, bo muszę jeszcze zadać pytanie powyższemu Użytkownikowi co odpowiedział na mój wcześniejszy wpis i skleić w calosc co myslę w tej kwestii, by przedstawic hipokryzję w tym temacie. Juz tym ostatnim wpisem wyczerpę wszystko to co chciałem przekazać w tej kwestii.
[/quote]
No dobra ale ocenmy zachowanie Legii w kwestii tego aktualnego bojkotu.
Czy uważasz że po tym jak Legia zapoczątkowała ten cały bojkot, oznajmiając na swoim transparencie, że Wisła z Unią nie należą do świata kibicowskiego, zachowała się sprawiedliwie wpuszczając Cracovię, którzy mieli na sumieniu kibica Pogoni Szczecin? Przecież Cracovię każdy wpuszczał, (KLUCZOWE):ZANIM jeszcze podbiła te warunki w kwestii odstawienia sprzętu przeciwko ekipom z Polski. Natomiast Unię co miała mniej za uszami od Pasów, wykluczaliście a Cracovie akceptowaliście? Sprawiedliwe to jest zachowanie z waszej strony? Jeszcze raz wyrazniej napiszę!Kibice Kszo po zbojkotowaniu Unii, zaraz po tym zdarzeniu w Radłowie, mieli jakieś tam kontakty z Pasami, akceptowali noszenie ich barw, KLUCZOWE- jeszcze przed tym jak Cracovia przyjeła warunki o nie uzywaniu sprzętu, majac na sumieniu kibica Pogoni, byli przez Kszo akceptowani!Czy sprawiedliwe się zachowali bojkotując Unie? Przecież to wielka hipokryzja, nie widzicie tego!?Skoro Unia mając czystsze sumienie od Pasów byla przez nich bojkotowana, a Cracovia akceptowana...Teraz ktoś tutaj pisał że Cracovia była postawiona w takiej samej sytuacji jak Wisła. Otóż stwierdzam że nie prawda. Jak już kilka razy pisałem, Cracovia dostała odrazu po uzyciu sprzętu propozycję mozliwosci dostosowania się do nowych warunków, nie będąc automatycznie odrazu zbojkotowanym jak w przypadku Wisły i Unii.. Nie widzicie różnicy!? Nie musieli Pasy też wychodzić z nikim do lasu, by móc dalej jezdzić. Tutaj jak pisałem są równi i równiejsi, a nie powinno tak być...
Mylisz się Legia akurat przez pewien czas nie jeździła ani do Craxy ani do Wisły bojkotując obie ekipy . Działo się to chyba gdy zabiliście Małpę z Kielc . Teraz sprawy poszły za daleko
[/quote]
No dobra ale ocenmy zachowanie Legii w kwestii tego aktualnego bojkotu.
Czy uważasz że po tym jak Legia zapoczątkowała ten cały bojkot, oznajmiając na swoim transparencie, że Wisła z Unią nie należą do świata kibicowskiego, zachowała się sprawiedliwie wpuszczając Cracovię, którzy mieli na sumieniu kibica Pogoni Szczecin? Przecież Cracovię każdy wpuszczał, (KLUCZOWE):ZANIM jeszcze podbiła te warunki w kwestii odstawienia sprzętu przeciwko ekipom z Polski. Natomiast Unię co miała mniej za uszami od Pasów, wykluczaliście a Cracovie akceptowaliście? Sprawiedliwe to jest zachowanie z waszej strony? Jeszcze raz wyrazniej napiszę!Kibice Kszo po zbojkotowaniu Unii, zaraz po tym zdarzeniu w Radłowie, mieli jakieś tam kontakty z Pasami, akceptowali noszenie ich barw, KLUCZOWE- jeszcze przed tym jak Cracovia przyjeła warunki o nie uzywaniu sprzętu, majac na sumieniu kibica Pogoni, byli przez Kszo akceptowani!Czy sprawiedliwe się zachowali bojkotując Unie? Przecież to wielka hipokryzja, nie widzicie tego!?Skoro Unia mając czystsze sumienie od Pasów byla przez nich bojkotowana, a Cracovia akceptowana...Teraz ktoś tutaj pisał że Cracovia była postawiona w takiej samej sytuacji jak Wisła. Otóż stwierdzam że nie prawda. Jak już kilka razy pisałem, Cracovia dostała odrazu po uzyciu sprzętu propozycję mozliwosci dostosowania się do nowych warunków, nie będąc automatycznie odrazu zbojkotowanym jak w przypadku Wisły i Unii.. Nie widzicie różnicy!? Nie musieli Pasy też wychodzić z nikim do lasu, by móc dalej jezdzić. Tutaj jak pisałem są równi i równiejsi, a nie powinno tak być...
Nie tylko w internecie jest jeszcze telewizja i gazety. :)gilardinotsw pisze: 05.07.2026, 10:22 eNGie po co ty się wypowiadasz wiecznie w tym temacie, jak cała twoja wiedza to to co znajdziesz w internecie.
Nic nie bojkotowali tylko nie chcieli korzystać z wejść na zakazieasmodeL pisze: 04.07.2026, 10:20Mylisz się Legia akurat przez pewien czas nie jeździła ani do Craxy ani do Wisły bojkotując obie ekipy . Działo się to chyba gdy zabiliście Małpę z Kielc
Będzie to trochę brutalne ale pokaże grubą hipokryzje. Chuliganka i śmierć, generalnie trza wziąć na bary że może się zdarzyć i się zdarzało. nie patrząc w dawne czasy - były i rakietnice, były noże, maczety, było skakanie po głowach i nie pisze tu o Wiśle. Czy był jakiś ogólnopolski bojkot?. Legia prawie zabiła nożami typa na jakimś patriotycznym marszu. Ktoś coś wtedy?. Kibole Wisły, zmuszeni przez drugą stronę, w okolicach 95/96 też sięgnęli za sprzęt. Mamy 2026 rok czyli 30 lat i trzy trupy.
Pierwsza śmierć - Grabiszyńska 2003 rok. Ok tu nie ma usprawiedliwienia.
Druga - 2007 rok, Kielce. Tu mam mały zgrzyt, bo kibole Korony dobrze wiedzieli że Wisła będzie na sprzęcie. Jak wiesz że ktoś będzie miał karabin a Ty masz maczetę, to się nie pchasz i tyle. Nie usprawiedliwiam w żaden sposób sprawcy, dziwi mnie bardziej zachowanie gości z Korony i i tyle.
Trzecia, moim zdaniem najbardziej kontrowersyjna 2023. Ja jestem prosty chłopak - jak by mi wjechało 5 typa na chatę, to brałbym co mam tylko pod ręką. jeśli nazywacie reakcje frajerską, to jak frajerski i głupi był ten atak. Sprawdzili że ekipy nie ma i byli pewnie że wezmą te niedobitki na huki. Nie pykło, spierdalali jak zające i do tego jeszcze ta tragedia.
Podsumowując. Wisła, to nie są masowi mordercy, którzy przez dekady terroryzowali całą Polskę a bojkot ponoć nie jest za samą akcje a za to że nikt nie przyjechał na podpisanie paktu. Sorry, ale stanie ramie w ramie z typami z Legii, którzy najpierw sprzedali kto i co a potem jeszcze zainicjowali ten żenujący bojkot...Chyba nie, co?
Ja jestem ciekaw, czy nadal wielkie charakterniaki, będą współpracować z psami, byle tylko nie wpuścić Wisły. I co zrobią kluby.
Będzie ciekawie;).
Druga - 2007 rok, Kielce. Tu mam mały zgrzyt, bo kibole Korony dobrze wiedzieli że Wisła będzie na sprzęcie. Jak wiesz że ktoś będzie miał karabin a Ty masz maczetę, to się nie pchasz i tyle. Nie usprawiedliwiam w żaden sposób sprawcy, dziwi mnie bardziej zachowanie gości z Korony i i tyle.
Trzecia, moim zdaniem najbardziej kontrowersyjna 2023. Ja jestem prosty chłopak - jak by mi wjechało 5 typa na chatę, to brałbym co mam tylko pod ręką. jeśli nazywacie reakcje frajerską, to jak frajerski i głupi był ten atak. Sprawdzili że ekipy nie ma i byli pewnie że wezmą te niedobitki na huki. Nie pykło, spierdalali jak zające i do tego jeszcze ta tragedia.
Podsumowując. Wisła, to nie są masowi mordercy, którzy przez dekady terroryzowali całą Polskę a bojkot ponoć nie jest za samą akcje a za to że nikt nie przyjechał na podpisanie paktu. Sorry, ale stanie ramie w ramie z typami z Legii, którzy najpierw sprzedali kto i co a potem jeszcze zainicjowali ten żenujący bojkot...Chyba nie, co?
Ja jestem ciekaw, czy nadal wielkie charakterniaki, będą współpracować z psami, byle tylko nie wpuścić Wisły. I co zrobią kluby.
Będzie ciekawie;).
-
Stachu Wirażka
Bojkot zakończył pzpn, który pod naciskiem Królewskiego nałożył bańkę kary na Śląsk. W ekstraklasie żadnemu klubowi nie przyjdzie do głowy nie wpuszczanie Wisły, bo pzpn zagroził, że kary finansowe mogą być jeszcze surowsze plus jakieś inne konsekwencje. Teraz nasuwa się pytanie czy kibice będą się pojawiać w sektorze gości przy Reymonta no i czy będą zasiadać w młynach gdy Wisła będzie w sektorach gości na ich stadionach.
Stachu Wirażka pisze: 05.07.2026, 18:59 Bojkot zakończył pzpn, który pod naciskiem Królewskiego nałożył bańkę kary na Śląsk. W ekstraklasie żadnemu klubowi nie przyjdzie do głowy nie wpuszczanie Wisły, bo pzpn zagroził, że kary finansowe mogą być jeszcze surowsze plus jakieś inne konsekwencje. Teraz nasuwa się pytanie czy kibice będą się pojawiać w sektorze gości przy Reymonta no i czy będą zasiadać w młynach gdy Wisła będzie w sektorach gości na ich stadionach.
A teraz uswiadomcie sobie, ze Miedz Legnica, Chrobry Glogow, czy Pogon GM, nie pojechaly na wyjazd swojego zycia do Krakowa, bo Legia im tak kazala xd
34 000 osob, na przeciwko Wisla Krakow, mecz o awans do ekstraklasy, atmosfera jakiej kibic Pogoni Grodzisk nie zobaczy juz nigdy przez cale swoje zycie, a ten nie pojechal bo mu kibicowska solidarnosc nie pozwolila xd
Jak sie czujecie decyzyjni z Tychow, Grodziska, Bytomia Glogowa?
Jest warszawska mela na twarzy? Smakuje? Wytlumaczycie teraz malolatom, ze to tylko deszcz? :D
Gdyby to byla normalna scena kibicowska, to na kazdym I ligowym stadionie z mlyna pierwsza przyspiewka na otwarcie sezonu bylo by LTSK.
-
Stachu Wirażka
Jak Gieksa faktycznie do Krakowa przyjedzie to kibice z ww. ekip będą mogli się czuć wydymani przez tych co ten bojkot wcielili w życie.
Grodzisk to Legia, Legnica i Chrobry to pachołki Malinowych, ale że Lechia i Jaga (które wiedzą jak to ze sprzetem było i skad się wziął i jak) w ten bojkot weszły to się bardzo dziwię. Ale to juz ich sprawa... krótka pamięćGnujj pisze: 05.07.2026, 19:19Stachu Wirażka pisze: 05.07.2026, 18:59 Bojkot zakończył pzpn, który pod naciskiem Królewskiego nałożył bańkę kary na Śląsk. W ekstraklasie żadnemu klubowi nie przyjdzie do głowy nie wpuszczanie Wisły, bo pzpn zagroził, że kary finansowe mogą być jeszcze surowsze plus jakieś inne konsekwencje. Teraz nasuwa się pytanie czy kibice będą się pojawiać w sektorze gości przy Reymonta no i czy będą zasiadać w młynach gdy Wisła będzie w sektorach gości na ich stadionach.
A teraz uswiadomcie sobie, ze Miedz Legnica, Chrobry Glogow, czy Pogon GM, nie pojechaly na wyjazd swojego zycia do Krakowa, bo Legia im tak kazala xd
34 000 osob, na przeciwko Wisla Krakow, mecz o awans do ekstraklasy, atmosfera jakiej kibic Pogoni Grodzisk nie zobaczy juz nigdy przez cale swoje zycie, a ten nie pojechal bo mu kibicowska solidarnosc nie pozwolila xd
Jest warszawska mela na twarzy? Smakuje? Wytlumaczycie teraz malolatom, ze to tylko deszcz? :D
Gdyby to byla normalna scena kibicowska, to na kazdym I ligowym stadionie z mlyna pierwsza przyspiewka na otwarcie sezonu bylo by LTSK.
Wisła ma ponad 10 głów na koncie a nie 3.Reszty głupot nawet nie chce mi sie komentować...ts06 pisze: 05.07.2026, 18:07 Będzie to trochę brutalne ale pokaże grubą hipokryzje. Chuliganka i śmierć, generalnie trza wziąć na bary że może się zdarzyć i się zdarzało. nie patrząc w dawne czasy - były i rakietnice, były noże, maczety, było skakanie po głowach i nie pisze tu o Wiśle. Czy był jakiś ogólnopolski bojkot?. Legia prawie zabiła nożami typa na jakimś patriotycznym marszu. Ktoś coś wtedy?. Kibole Wisły, zmuszeni przez drugą stronę, w okolicach 95/96 też sięgnęli za sprzęt. Mamy 2026 rok czyli 30 lat i trzy trupy.
Będzie ciekawie;).
Typie, jak już chcesz sobie kimś wycierać twarz, a pojęcia nie masz o czym piszesz to chociaż sprawdź zanim to zrobisz. Chociaż w internecie, jak nie masz gdzie indziej.ts06 pisze: 05.07.2026, 18:07Legia prawie zabiła nożami typa na jakimś patriotycznym marszu. Ktoś coś wtedy?.
-
Taksepatrze
Jeszcze wiekszą mam beczke z tych co to opuszczali swoj wlasny stadion, bo Wisła przyjechala. Opuscic swoj wlasny dom, bo wrog przyjezdza, to do tej pory mi sie nie miesci w glowie :DGnujj pisze: 05.07.2026, 19:19Stachu Wirażka pisze: 05.07.2026, 18:59 Bojkot zakończył pzpn, który pod naciskiem Królewskiego nałożył bańkę kary na Śląsk. W ekstraklasie żadnemu klubowi nie przyjdzie do głowy nie wpuszczanie Wisły, bo pzpn zagroził, że kary finansowe mogą być jeszcze surowsze plus jakieś inne konsekwencje. Teraz nasuwa się pytanie czy kibice będą się pojawiać w sektorze gości przy Reymonta no i czy będą zasiadać w młynach gdy Wisła będzie w sektorach gości na ich stadionach.
Biorąc pod uwagę decyzję Gieksy - Toście nas wykluczyli, hoho...Jakuszyn pisze: 21.06.2026, 20:11 Jełop gnuj dalej nie rozumie, że tu nie chodzi o to co się dzieje w Krakowie pomiędzy gts a KSC. Za nie respektowanie ogólnie przyjętych zasad zostali wykluczeni a gnuj i jego kumpelki dalej płaczą nad swoim losem. Jeżeli kibice Cracovii zrobiliby podobnie to spotkałby ich ten sam los.
Gnuj ciesz się że Królewski wam ogarnął temat w pzpn bo byś sektorów gości w ekstraklasie nawet nie powąchał.
"Proszę Państwa, 5 Lipca 2026 roku skończył się w Polsce Bojkot"
-
obserwator17
no niezla beka teraz z tej miedzi czy innego chrobrego a jak pisalem tutaj ze oni c**** znacza tym swoim bojkotowaniem to sie ludzie napinali.
zreszta nie pierwszy raz GKS pokazuje że jest konkretna ekipą, mam nadzieje ze wpadna w komplecie 2000
zreszta nie pierwszy raz GKS pokazuje że jest konkretna ekipą, mam nadzieje ze wpadna w komplecie 2000