Zgody/Kosy/Układy reaktywacja.

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

Taksepatrze

Re: Zgody/Kosy/Układy reaktywacja.

Post autor: Taksepatrze »

ziomek pisze: 10.06.2026, 19:43 Większość teraz patrzy na zgodę Śląska i Lechii jako tę "nie do rozjebania" I zgoda jest mocna ale v tak szczerze przed 2016 to w TKWMie bliżej do siebie było Wisła i Lechia i zapewne gdyby WSH się zachowali inaczej w pewnym momencie to może zgoda Lechia by przetrwała na niekorzyść Śląska, który zawsze blisko był z Motorem, a do którego daleko było dwóm pozostałym koalicjantom;)
No a dziś jest jak jest. Ja to tylko się nie mogłem się nadziwić na pewnym etapie jak po zerwaniu zgody Wrocławianie i Krakusy się cisnęli (ale to chyba nie tylko ja)
Tyle tylko, że Slask tolerował zabawki u krakusów, a nawet tez w krk z nimi biegał, wiec dziwnie sie tego slucha po latach. Zreszta u nas tez byly wewnatrz zgrzyty nt. Śląska. W sensie dotyczyl własnie tych chlopakow, ktorzy byli pro Motor - czesc miasta, ktore przytoczyłeś. Przypomnij mi to haslo z Anty Wisłą? Tak czy siak temu duzo ludzi mrugnelo pozniej w strone Widzewa, kiedy juz była sielanka z Ruchem. Strony interesow/biznesow nie poruszam.
iparts.pl
ferment

Post autor: ferment »

Pytanie do kibiców Ruchu Radzionków;
Nie przeszkadza wam to że wasi nowi koledzy z Podbeskidzia Bielsko-Biała jeszcze kilka lat temu mieli na młynie wywieszoną flagę Konfidenci z którą się identyfikowali ???

Post autor: Soczek01 »

Powiedzcie mi o c*** chodzi z tymi zgodami dziś.

1.Są zgody bez oficjalnych zgód tj Pogoń i Ruch, Lechia i GKM itd

2.FC jeżdżą na swój klub czasami jako FC a czasami nie. Np Kościerzyna jeździ na Arkę jako FC Kościerzyna, jakaś tam Slavia Ruda Śląska to wiadomo też że Górnik, a nie Slavia jedzie na Wisłokę jako Slavia. Ale Chojniczanka Chojnice będąca FC Lechii wymienia się już jako Chojniczanka - osobny byt, a nie Lechia FC Chojnice, jak jeżdżą wspierać swoje zgody np Gryfa to jako odrębne ekipy. Nawet nie wiadomo co tam jest priorytetem, Lechia czy Chojniczanka i w sumie czy to jeszcze dalej FC czy już zgoda i osobne byty.

3.Są zgody z FC swojej zgody - np Polonia Bytom i Gryf Wejherowo, gdzie Gryf nie jest niezależną ekipą i FC Arki w Wejherowie tworzą kibice Gryfa. Zresztą mocny skład i na pewno ludzie z HFA też tam są. Natomiast Polonia ma bezpośrednio zgodę z Arką od kilkudziesięciu lat. Tego to ku*** w ogóle nie rozumiem. To samo Gryf Słupsk i Chojniczanka Chojnice.

4.Są zgody między ekipami, które są FC tego samego klubu i niezależnie działają wręcz okazjonalnie lub przy starciach z lokalnymi ekipami (często ekipy przychylne ich kosom). Przykład to np zgoda Kaszubii Kościerzyna z Gryfem Wejherowo. Przecież jedni i drudzy to Arka Gdynia. A jakby zgoda upadła to co? Są tarcia wewnątrz w Arce? A np Pisat Człuchów co jest też FC Arki z Człuchowa to już nie zgoda? c*** wie co jest pięć.

5.Są jakieś zgodo-fc, których też nie idzie skumać. Np Goplania Inowrocław i Zawisza. Inowrocław to mocny FC Zawiszy, Goplania niby jest niezależna i nie ma z Zawiszą nic wspólnego sama w sobie, ale na Goplanię chodzą też ludzie z ZFCI. Dodatkowo, Goplania jeździ na Zawiszę jako Goplania, nie mając oficjalnej zgody, ZFCI jeździ jako ZFCI.

6.Są ekipy "prolegijne", "prowidzewskie" i pro coś tam c*** wie. Np Unia Skierniewice to ekipa prowidzewska, gdzie jawnie można wyczaić osoby z FC Widzewa, ale nie jest oficjalnym FC. Trzyma z Unią Wąbrzeźno, która jest już oficjalnym FC Elany. Star Starachowice to niby niezależna ekipa, ale są wśród nich osoby z Widzew FC Starachowice. Niby nie trzymają z Widzewem, ale trzymają, ale nie trzymają. Pojebane to wszystko.
Gablota

Post autor: Gablota »

Soczek01 pisze: 29.06.2026, 15:40 Powiedzcie mi o c*** chodzi z tymi zgodami dziś.

1.Są zgody bez oficjalnych zgód tj Pogoń i Ruch, Lechia i GKM itd

2.FC jeżdżą na swój klub czasami jako FC a czasami nie. Np Kościerzyna jeździ na Arkę jako FC Kościerzyna, jakaś tam Slavia Ruda Śląska to wiadomo też że Górnik, a nie Slavia jedzie na Wisłokę jako Slavia. Ale Chojniczanka Chojnice będąca FC Lechii wymienia się już jako Chojniczanka - osobny byt, a nie Lechia FC Chojnice, jak jeżdżą wspierać swoje zgody np Gryfa to jako odrębne ekipy. Nawet nie wiadomo co tam jest priorytetem, Lechia czy Chojniczanka i w sumie czy to jeszcze dalej FC czy już zgoda i osobne byty.

3.Są zgody z FC swojej zgody - np Polonia Bytom i Gryf Wejherowo, gdzie Gryf nie jest niezależną ekipą i FC Arki w Wejherowie tworzą kibice Gryfa. Zresztą mocny skład i na pewno ludzie z HFA też tam są. Natomiast Polonia ma bezpośrednio zgodę z Arką od kilkudziesięciu lat. Tego to ku*** w ogóle nie rozumiem. To samo Gryf Słupsk i Chojniczanka Chojnice.

4.Są zgody między ekipami, które są FC tego samego klubu i niezależnie działają wręcz okazjonalnie lub przy starciach z lokalnymi ekipami (często ekipy przychylne ich kosom). Przykład to np zgoda Kaszubii Kościerzyna z Gryfem Wejherowo. Przecież jedni i drudzy to Arka Gdynia. A jakby zgoda upadła to co? Są tarcia wewnątrz w Arce? A np Pisat Człuchów co jest też FC Arki z Człuchowa to już nie zgoda? c*** wie co jest pięć.

5.Są jakieś zgodo-fc, których też nie idzie skumać. Np Goplania Inowrocław i Zawisza. Inowrocław to mocny FC Zawiszy, Goplania niby jest niezależna i nie ma z Zawiszą nic wspólnego sama w sobie, ale na Goplanię chodzą też ludzie z ZFCI. Dodatkowo, Goplania jeździ na Zawiszę jako Goplania, nie mając oficjalnej zgody, ZFCI jeździ jako ZFCI.

6.Są ekipy "prolegijne", "prowidzewskie" i pro coś tam c*** wie. Np Unia Skierniewice to ekipa prowidzewska, gdzie jawnie można wyczaić osoby z FC Widzewa, ale nie jest oficjalnym FC. Trzyma z Unią Wąbrzeźno, która jest już oficjalnym FC Elany. Star Starachowice to niby niezależna ekipa, ale są wśród nich osoby z Widzew FC Starachowice. Niby nie trzymają z Widzewem, ale trzymają, ale nie trzymają. Pojebane to wszystko.
KMWTW
w miare kumaty

Post autor: w miare kumaty »

Były takie czasy, że w Starachowicach na Starzę można było spotkać osoby w szalach zarówno Widzewa jak i Legii. To był dopiero kosmos. Teraz już chyba Legia wymarła w tym mieście.
Banita_1982

Post autor: Banita_1982 »

Goplania zawsze była powiązana z Zawiszą, od X lat była jako nasza taka zgoda , więc tutaj nie ma co polemizować .
zabarsking

Post autor: zabarsking »

Ciekawym zjawiskiem są w żaden sposób nieuregulowane, choć de facto przyjazne relacje Górnika Zabrze i Lecha Poznań. Obie ekipy dawno temu miały sztamę, ale to nie wystarczy do wyjaśnienia tego fenomenu.
A fenomen polega na tym, że z kim z Górnika nie gadam, to pozytywnie wyraża się o Lechu, to samo w drugą stronę. Jadąc do Poznania w barwach Górnika, za każdym razem z wieloma innymi Żabolami siadam na sektorach kibiców Lecha, zawsze pełna kulturka. To samo w Poznaniu na mieście oraz pod stadionem, przed meczem.

Kibicowsko mecze Górnika z Lechem zawsze top.
zgredzik

Post autor: zgredzik »

A nie wydał ostatnio Lech oświadczenia, że barwy Górnika nie będą tolerowane na sektorach Lecha?
Emigrujacy

Post autor: Emigrujacy »

zgredzik pisze: 02.07.2026, 09:39 A nie wydał ostatnio Lech oświadczenia, że barwy Górnika nie będą tolerowane na sektorach Lecha?
Tak było..ale koledze wyżej się marzy zgoda z Lechem z wiadomych względów ,więc wymyśla bajeczki
cała żyleta ciągnie policji fleta
zabarsking

zgredzik pisze: 02.07.2026, 09:39 A nie wydał ostatnio Lech oświadczenia, że barwy Górnika nie będą tolerowane na sektorach Lecha?
Z ciekawości - mógłbyś mi na priv wysłać info, gdzie jest to oświadczenie? Z ciekawości pogooglowałem i tak jak często spotykam oświadczenia różnych ekip czy to na Fejsie czy na SO, tak tego oświadczenia nie mogę znaleźć.

No offense, nie podważam tego co piszesz, po prostu chciałbym to zobaczyć.
-Fanatyk-

Post autor: -Fanatyk- »

Było info z obu stron.
zgredzik

Post autor: zgredzik »

zabarsking pisze: 02.07.2026, 11:40
Z ciekawości - mógłbyś mi na priv wysłać info, gdzie jest to oświadczenie? Z ciekawości pogooglowałem i tak jak często spotykam oświadczenia różnych ekip czy to na Fejsie czy na SO, tak tego oświadczenia nie mogę znaleźć.

No offense, nie podważam tego co piszesz, po prostu chciałbym to zobaczyć.
Chyba tu coś takiego wyczytałem. Nie śledzę profili na fb.
Rokass

Post autor: Rokass »

ziomek pisze: 10.06.2026, 19:43 Większość teraz patrzy na zgodę Śląska i Lechii jako tę "nie do rozjebania" I zgoda jest mocna ale v tak szczerze przed 2016 to w TKWMie bliżej do siebie było Wisła i Lechia i zapewne gdyby WSH się zachowali inaczej w pewnym momencie to może zgoda Lechia by przetrwała na niekorzyść Śląska, który zawsze blisko był z Motorem, a do którego daleko było dwóm pozostałym koalicjantom;)
No a dziś jest jak jest. Ja to tylko się nie mogłem się nadziwić na pewnym etapie jak po zerwaniu zgody Wrocławianie i Krakusy się cisnęli (ale to chyba nie tylko ja)
Mamy 2026 rok. 10 lat mineło, ludzie. A juz gadanie ze do wisły było bliżej niż do wrocławian - to absurd. Zreszta wiślacy juz mieli miec "rozmowe" z Lechią, ale wrotki były odpalone na najwyższym biegu u wiślaków. Po co debatować 'kto co był' 10 lat temu.
halodrol

Post autor: halodrol »

No chyba nie do końca wiesz co było te 10 lat temu.
zabarsking

Emigrujacy pisze: 02.07.2026, 09:47
Tak było..ale koledze wyżej się marzy zgoda z Lechem z wiadomych względów ,więc wymyśla bajeczki
Z jakich "wiadomych względów"?
Mnie się nic nie marzy. Stwierdzam tylko, zgodnie z faktami, że nie raz i nie dwa w Poznaniu w barwach Górnika na sektorze Lecha byłem. A spacerowanie po mieście kończyło się przebijaniem piątek z fanami Kolejorza. Tyle.
Adamkibic

Post autor: Adamkibic »

To samo jest z Koroną w Zabrzu, Górnikiem w Kielcach. Podczas ostatniego meczu Korony na Górniku- zbijanie piątek, pod stadionem Korona wymieszana z Górnikiem itd.
Lepiej niż z Gieksą hehe
lubię czytać książki

Post autor: lubię czytać książki »

Bo tutaj Koronie marzy się zgoda z Górnikiem, w sumie to od lat.
nr1

Post autor: nr1 »

Po tym co się wydarzyło w szeregach Górnika Lech sobie nie pozwoli na sztamę co innego Korona oni przymkną oko na kulawe numery byle ich ktoś przygarnął
shoe1984

Post autor: shoe1984 »

nr1 pisze: 03.07.2026, 12:10 Po tym co się wydarzyło w szeregach Górnika Lech sobie nie pozwoli na sztamę co innego Korona oni przymkną oko na kulawe numery byle ich ktoś przygarnął
mówisz o tym Lechu ktory zabiera konfidentów na wakacje , nie rozmieszaj forumowiczów
UrzadSkarbowy

Post autor: UrzadSkarbowy »

"Wcześniej ekipa Górnika Wałbrzych została zaproszona na mecz do Nowego Sącza, a teraz Sączersi gościnnie pojawili się w Wałbrzychu na turnieju miejscowych."

Nowy układ na scenie?
Obrazek
1964RUDA SLASKA

Post autor: 1964RUDA SLASKA »

zabarsking pisze: 02.07.2026, 08:36 Ciekawym zjawiskiem są w żaden sposób nieuregulowane, choć de facto przyjazne relacje Górnika Zabrze i Lecha Poznań. Obie ekipy dawno temu miały sztamę, ale to nie wystarczy do wyjaśnienia tego fenomenu.
A fenomen polega na tym, że z kim z Górnika nie gadam, to pozytywnie wyraża się o Lechu, to samo w drugą stronę. Jadąc do Poznania w barwach Górnika, za każdym razem z wieloma innymi Żabolami siadam na sektorach kibiców Lecha, zawsze pełna kulturka. To samo w Poznaniu na mieście oraz pod stadionem, przed meczem.

nawet po wyjezdzie Gornika dwa sezony temamu kibice Ksg dostali od swoich info zeby nie nujac sie po poznaniu w barwach itp
NaprzodRydultowy

Post autor: NaprzodRydultowy »

1964RUDA SLASKA pisze: 06.07.2026, 10:03
zabarsking pisze: 02.07.2026, 08:36 Ciekawym zjawiskiem są w żaden sposób nieuregulowane, choć de facto przyjazne relacje Górnika Zabrze i Lecha Poznań. Obie ekipy dawno temu miały sztamę, ale to nie wystarczy do wyjaśnienia tego fenomenu.

nawet po wyjezdzie Gornika dwa sezony temamu kibice Ksg dostali od swoich info zeby nie nujac sie po poznaniu w barwach itp
Ale to nic dziwnego. Nie ma nic oficjalnego wiec to normalne ze sie w barwach nie chodzi.
:P
zabarsking

Bo oficjalnych relacji nie ma, sam to przecież napisałem. Mówię o nieoficjalnych, oddolnych i spontanicznych relacjach kibiców, zarówno tych bardziej piknikowych, jak i bardziej zaangażowanych. Po prostu z jakichś powodów kibice Lecha i Górnika dobrze sobie życzą. Coś jak Węgry i Polska w czasie II wojny światowej. Oficjalnie w osobnych sojuszach, nieoficjalnie dobre ziomki. Przyczyn takiego stanu rzeczy pewnie jest sporo. Ja nie czuję się kompetentny, by je wymieniać. 😉
bgh1930

Post autor: bgh1930 »

Jakie ku... dobre ziomki, dziadek? Możesz tam harnasia z pikolami pić na ławce a lph to chu... wbija ten wasz krzywy górnik
zabarsking

bgh1930 pisze: 06.07.2026, 18:25 Jakie ku... dobre ziomki, dziadek? Możesz tam harnasia z pikolami pić na ławce a lph to chu... wbija ten wasz krzywy górnik
Od kiedy kibice ograniczają się tylko do LPH czy jakiejkolwiek bojówki jakiegokolwiek klubu?
shoe1984

Post autor: shoe1984 »

bgh1930 pisze: 06.07.2026, 18:25 Jakie ku... dobre ziomki, dziadek? Możesz tam harnasia z pikolami pić na ławce a lph to chu... wbija ten wasz krzywy górnik
co robił krzywego Górnik co było by bardziej krzywe niz jezdzenie na wakacji z konfidetem?
bgh1930

Post autor: bgh1930 »

Nie ograniczają się do bojówek ale tylko one mają na wszystko wpływ. Cała reszta jest podporządkowana
zabarsking

Mnie to w ogóle śmieszy jak kibice jednej drużyny się nadzwyczaj interesują tym, co się dzieje w innej drużynie. Dorastałem w takim świecie, w którym ploteczkami zajmowały się wsiowe baby, a nie szanujący się mężczyźni. No ale czego się spodziewać po "kumatych" dla których największą nobilitacją jest poklepanie po ramieniu przez innego, im podobnego grzmota, ewentualnie "bycie w ekipie". 🫢
HaWuuu

Post autor: HaWuuu »

Ale to właśnie Lph gościło osoby z Górnika na meczu z Widzewem i haselko "łączą nas wspólnie wrogowie ' 😅😅😅
zabarsking

bgh1930 pisze: 06.07.2026, 19:26 Nie ograniczają się do bojówek ale tylko one mają na wszystko wpływ. Cała reszta jest podporządkowana
No więc ja kilka postów temu podałem Ci z życia wzięte przykłady, że niekoniecznie "reszta jest podporządkowana". Obejrzyj sobie oficjalną fotorelację z jakiegokolwiek meczu Lecha z Górnikiem przy Bułgarskiej, a szybko się przekonasz, że na trybunie im. Anioły zasiada sporo kibiców w trójkolorowych barwach. Na poznańskim rynku też ich zobaczysz przed meczem. Każdy, kto był w Poznaniu na meczu nie raz i nie dwa wie o czym mówię.
swiatkibicow

Post autor: swiatkibicow »

Ktoś z WRWE zasugerował Pogoni, że Kotwica to niepasujący element i zeby dali sobie z nimi spokój
kómaty

Post autor: kómaty »

swiatkibicow pisze: 07.07.2026, 21:04 Ktoś z WRWE zasugerował Pogoni, że Kotwica to niepasujący element i zeby dali sobie z nimi spokój
od momentu oficjalnych kontaktów na linii Kotwa-Gryf czułem, że Pogonii się to może nie spodobać. i tak dość długo nie było żadnej reakcji ze strony Pogonii ani Lechii
Polok17

Post autor: Polok17 »

HaWuuu pisze: 07.07.2026, 07:57
Ale to właśnie Lph gościło osoby z Górnika na meczu z Widzewem i haselko "łączą nas wspólnie wrogowie ' 😅😅😅
Kiedy to było?
BekazWas

Post autor: BekazWas »

Weź wyjdź już jeden z drugim z koleżeńskim relacjami Lecha i Górnika. Takich sytuacji w Polsce było od c**** i często to się kończy później bluzgami i kosą bo ktoś idzie w swoją stronę. Tak też bedzie gdy Górnik się skuma z Koroną
ŚMIERĆ RUSKIM k***** I PUTINOWI
SilesiaStreets

Post autor: SilesiaStreets »

Koniec zgody Pogoń Kotwa. Dziwne w c*** bo dobrze ze soba żyli od lat i też dlugi czas Lechia oraz Pogoń nie ingerowali w układy Gryfa z Kotwica, myślałem że będzie się to dalej kręcić pod okiem „wielkich bratow”
Diego Armando

Post autor: Diego Armando »

kómaty pisze: 07.07.2026, 21:14
swiatkibicow pisze: 07.07.2026, 21:04 Ktoś z WRWE zasugerował Pogoni, że Kotwica to niepasujący element i zeby dali sobie z nimi spokój
od momentu oficjalnych kontaktów na linii Kotwa-Gryf czułem, że Pogonii się to może nie spodobać. i tak dość długo nie było żadnej reakcji ze strony Pogonii ani Lechii
Szczerze to myślałem, że to pierdzielnie dużo szybciej.
Zaskoczeniem była nowa wspólna flaga zaprezentowana chyba w poprzedniej rundzie, czy mocne wsparcie w Katowicach gdzie spora część sektora to była Wisła z Ruchem.
tetteh

Post autor: tetteh »

Pewnie ultimatum bylo do otwarcia brakujacrgo odcinka trasy S6 ;)
czehulov

Post autor: czehulov »

SilesiaStreets pisze: 07.07.2026, 22:02 Koniec zgody Pogoń Kotwa. Dziwne w c*** bo dobrze ze soba żyli od lat i też dlugi czas Lechia oraz Pogoń nie ingerowali w układy Gryfa z Kotwica, myślałem że będzie się to dalej kręcić pod okiem „wielkich bratow”
Wielkich bratów? Wielki to może być roczny dochód zakładu produkującego paprykarz
Make you an offer you can't refuse You've only got your soul to lose... Eternally... let yourself go!
DZnr1

Re: Kosy/układo-zgody - reaktywacja

Post autor: DZnr1 »

kosmaty pisze: 07.07.2026, 21:14
świat.kibicow pisze: 07.07.2026, 21:04Chyba któraś banda z sojuszu "w.pÎe.r.w" zasugerowała szczecinianom, że "kotWa" to niepasujący element ... i żeby dali sobie z nią spokój.
Od momentu oficjalnych kontaktów na linii fani Kotwicy i milicyjnego Gryfa czułem, że Pogonii się to może w końcu nie spodobać. I tak bardzo długo nie było żadnej reakcji ze strony "paprykarzy", ani lechistów.
Jak ekipka z 'kolberg' swatała przez/via kaliski fanklub eRTeeS-u tzw. ... pogonionych ze 'ßtëttin' ... z resztą koalicji ... "60-tek", to ten ... puzzel im wszystkim pasował? ;)
w miare kumaty

Re: Kosy/układo-zgody - reaktywacja

Post autor: w miare kumaty »

DZnr1 pisze: 09.07.2026, 20:05
kosmaty pisze: 07.07.2026, 21:14
świat.kibicow pisze: 07.07.2026, 21:04Chyba któraś banda z sojuszu "w.pÎe.r.w" zasugerowała szczecinianom, że "kotWa" to niepasujący element ... i żeby dali sobie z nią spokój.
Od momentu oficjalnych kontaktów na linii fani Kotwicy i milicyjnego Gryfa czułem, że Pogonii się to może w końcu nie spodobać. I tak bardzo długo nie było żadnej reakcji ze strony "paprykarzy", ani lechistów.
Jak ekipka z 'kolberg' swatała przez/via kaliski fanklub eRTeeS-u tzw. ... pogonionych ze 'ßtëttin' ... z resztą koalicji ... "60-tek", to ten ... puzzel im wszystkim pasował? ;)
Nie wiem czemu tak cieszy Cię używanie niemieckich nazw polskich miast, ale zgaduje, że swojego raczej Warschau nie nazywasz. W czasach które dobrze pamiętasz panowała zasada, że możemy się nienawidzieć, ale powinniśmy się szanować.
ODPOWIEDZ