Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
Re: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
Po c*** z tymi k****** z żydów oraz reszty polski gadacie? Tym k***** nie uświadomicie postami, że c**** się liczą. Wyjebane w zasady tych wieśniaków. Mogą pierdolic, komentować i na tym się kończy ich działanie. A te wioski mogą podziwiać Wisły oprawy, wyjazdy, frekwencję. Cały dorobek, którego nigdy nie osiągną. Bóg z nami c*** z nimi, cwelami ;)

-
Bananowiec
Faktycznie wy pijar macie dobry tylko nie wiem dlaczego.Biegacie za Polonią ze sprzętem,bijecie dzieci i wystawiliscie Wisłe policji na trasach a mimo to połowa Polski was kocha ,ale to chyba ta połowa która nie wie że jesteście k****** którym pomagają sędziowie,PZPN oraz komisja ligi.
... i abortujemy przybyszom czarne dzieciaki w obawie, że mogłyby w przyszłości przywdziać koszuliny pod kolor. j**** Czarne Koszule. O!
-
Mareczek86
Dobrze, że wy na Cracovii jesteście samymi gladiatorami z Krakowskich dzielnic i nie macie żadnych fanklubów i "wieśniaków", dobrze, że u Was się nikt nie rozjebał i ekipa nie została przestrzelona. Prezentujecie to samo co 10-20 lat temu i jesteście władcami Krakowa. Kibicowsko najważniejsze kto i jakie bramki trzyma.rympałek pisze: 21.06.2026, 21:16 Pierdolnij se powtórkę z Radłowa na tiktoku,a później wspomnij jak 20 lat temu trzymaliście bramke na Szewskiej,albo jak 30 lat temu w 60 tysięcy świętowaliście awans do pierwszej ligi i podziurawiliście chłopa na Krowoderskiej.
Gnujj pisze: 20.06.2026, 21:51Zupełnie zbędna skromność z Twojej strony. Wisła to nie tyle topowa, co od lat najmocniejsza ekipa w Polsce i dlatego reszta znalazła wygodny pretekst i zawiązała spisek mający na celu zdetronizowanie Wisły po latach terroru na wyjazdowym szlaku. Setki spektakularnych akcji, dominacja w rankingach Ultras World od lat (podobno kibice we Włoszech ze wzruszenia zaczęli płakać na widok kartoniady w meczu z Piastem). Do tego szczelnie nabite klatki, prężnie rozwijająca się sekcja sportów walki i wiele, wiele innych zasług dla polskiej sceny kibicowskiej.Gość obiektywny pisze: 20.06.2026, 21:09 A Wisla to po prostu topowa ekipa - na poziomie Lecha, Legii, Lechii, Widzewa itp.
A na poważnie - gdzie Rzym, gdzie Krym :)
Skoro cala Polska fleksuje sie do antygwiazdy a jedyne na co ja stac to chodzenie do zarzadu, zeby z pomoca policji zamknal sektor gosci to odpowiedz jest prosta.
Rzym jest na Reymonta, Krym to kibicowska Polska.
Przemoca i sila Wisle nie jestescie w stanie nic zrobic?
Tak czy nie?
Ukladami, medialnoscia, naciskami, wplywami Wisla was ograla.
Tak czy nie?
-
NiechcianyNielubiany
Czemu stare grzegórzki/Craccovia GS to teraz Cracovia Śródmieście ?
Myślałem, że Śródmieście to okolice Starego Kleparza. Widziałem gdzieś w necie wspólne wrzuty Dąbie + Śródmieście. Swego czasu na rondzie Grzegórzeckim był malunek "Cracovia Stare Miasto".NiechcianyNielubiany pisze: 22.06.2026, 15:24 Czemu stare grzegórzki/Craccovia GS to teraz Cracovia Śródmieście ?
Gnuj myśli że jak się ich zjechało na Rynek 50 koła z całej Małopolski to Wisła jest kibicowską potęgą i numerem 1 w Polsce. Aha zapomniałem o tym że w 20 koła pojechali do Chorzowa co z tego że dla 17 tysięcy to był pierwszy i ostatni wyjazd w życiu bo to tzw jedno meczowcy coś w stylu ludzi jadących na finał PP.
Więc chodź pomaluj mój świat na żółto i na niebiesko...
-
Taksepatrze
Twój klub świętował poza stadionem w 50 koła? Byliscie na wyjezdzie 2 razy w ciagu 2 lat w ponad 20 koła? Macie top średnią w Polsce? Drugą obecnie, bo tylko mistrz Polski Lech Poznań miał większą. Owszem, Wisła Kraków jest kibicowską potęgą w kraju, chocbys nie wiem jak to negował. A teraz machaj dalej szabelką ;)Jakuszyn pisze: 22.06.2026, 20:55 Gnuj myśli że jak się ich zjechało na Rynek 50 koła z całej Małopolski to Wisła jest kibicowską potęgą i numerem 1 w Polsce. Aha zapomniałem o tym że w 20 koła pojechali do Chorzowa co z tego że dla 17 tysięcy to był pierwszy i ostatni wyjazd w życiu bo to tzw jedno meczowcy coś w stylu ludzi jadących na finał PP.
Zawsze wydawało mi się, że aby aspirować do miana topowej ekipy kibicowskiej w Polsce trzeba regularnie udowadniać swoją wartość na co najmniej kilku płaszczyznach, ale najwyraźniej czasy się zmieniły i teraz wystarczy regularnie zapełniać stadion piknikami i licznie stawić się na fecie.
Mam wrażenie, że niektórzy mają spory problem z rozróżnieniem marki i legendy jaką Wisła ma i bycia topową ekipy jaką Wisła z oczywistych względów nie jest. Zaznaczam, że to moje prywatne zdanie. Jeśli ktoś uważa, że dwie masówki do Chorzowa znaczą więcej niż setki wyjazdów zaliczanych przez lata na drugim końcu Polski, a dojeżdżanie się sprzętem na osiedlach 20 vs 5 znaczy więcej niż aktywność i konfrontowanie się z innymi na kibicowskim szlaku, to ok. Po prostu inaczej patrzymy na te same kwestie i siłą rzeczy się nie dogadamy. Z mojej strony EOT
Mam wrażenie, że niektórzy mają spory problem z rozróżnieniem marki i legendy jaką Wisła ma i bycia topową ekipy jaką Wisła z oczywistych względów nie jest. Zaznaczam, że to moje prywatne zdanie. Jeśli ktoś uważa, że dwie masówki do Chorzowa znaczą więcej niż setki wyjazdów zaliczanych przez lata na drugim końcu Polski, a dojeżdżanie się sprzętem na osiedlach 20 vs 5 znaczy więcej niż aktywność i konfrontowanie się z innymi na kibicowskim szlaku, to ok. Po prostu inaczej patrzymy na te same kwestie i siłą rzeczy się nie dogadamy. Z mojej strony EOT
Dlaczego te dwie Poznańskie parówy które były z konfidentem na wakacjach dalej jeżdżą na mecze? w normalnym mieście derbowym dawno by już były pogonione,w Krakowie jak trzymasz z konfidentem to jesteś tak samo traktowany,na Górnym Śląsku czy Łodzi to samo.
Przecież to jest kpina
https://zapodaj.net/plik-RmmoVUzkwg
Przecież to jest kpina
https://zapodaj.net/plik-RmmoVUzkwgRe: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
Jednym z rewelacyjnych rozwiązań które ułatwi Wam kontynuację leczenia jest recepta online jaką otrzymacie zaglądając na portal https://www.ereceptaonline24.pl/ Strona została zaprojektowana w sposób przejrzysty, co znacząco ułatwia pacjentowi przejście przez cały proces od wypełnienia formularza medycznego, aż po otrzymanie kodu e‑recepty. Szczególnie istotne jest to, że konsultacje prowadzone są przez lekarzy posiadających stosowne uprawnienia, co gwarantuje zgodność z obowiązującymi przepisami oraz zapewnia pacjentowi poczucie bezpieczeństwa. Platforma działa sprawnie, a czas realizacji jest krótki, co ma ogromne znaczenie w sytuacjach wymagających szybkiej reakcji. To rozwiązanie, które w sposób profesjonalny łączy wygodę z rzetelną opieką medyczną.
Zanim skrytykujesz kogokolwiek to przypomnij ilu Was było na ostatnim meczu w Częstochowie?Jakuszyn pisze: 22.06.2026, 20:55 Gnuj myśli że jak się ich zjechało na Rynek 50 koła z całej Małopolski to Wisła jest kibicowską potęgą i numerem 1 w Polsce. Aha zapomniałem o tym że w 20 koła pojechali do Chorzowa co z tego że dla 17 tysięcy to był pierwszy i ostatni wyjazd w życiu bo to tzw jedno meczowcy coś w stylu ludzi jadących na finał PP.
Najjaśniejsza z wszystkich Gwiazd.
-
Zgredek1906
Swoją drogą, ciekawa sytuacja.. taka mocna Cracovia gra w tym samym czasie ważny mecz, trasa pokrywa się z trasą Wisły.. i nie wykorzystuje nawet śmiesznej puli 300 biletów.. nie atakuje nigdzie na trasie… Obawy przed policją czy jednak nie takie mocne te pasy ?
Dobrze, ze Wisla od 50 lat nie jezdzi na wyjazdy i nie zalicza regularnie setek wyjazdow na drugi koniec Polski :DHolione pisze: 22.06.2026, 22:28 Jeśli ktoś uważa, że dwie masówki do Chorzowa znaczą więcej niż setki wyjazdów zaliczanych przez lata na drugim końcu Polski
Dla Ciebie wiecej wazy zebranie sie raz na pol roku w 15 osob, w limicie wiekowym i wagowym - ktos inny patrzy na Ciebie z pogarda bo mu 10 typow z siekierami czeka pod klatka co 3 dzien.Holione pisze: 22.06.2026, 22:28 a dojeżdżanie się sprzętem na osiedlach 20 vs 5 znaczy więcej niż aktywność i konfrontowanie się z innymi na kibicowskim szlaku, to ok. Po prostu inaczej patrzymy na te same kwestie i siłą rzeczy się nie dogadamy. Z
No nie dogadacie sie.
Fists pisze: 22.06.2026, 23:19 Dlaczego te dwie Poznańskie parówy które były z konfidentem na wakacjach dalej jeżdżą na mecze? w normalnym mieście derbowym dawno by już były pogonione,w Krakowie jak trzymasz z konfidentem to jesteś tak samo traktowany,na Górnym Śląsku czy Łodzi to samo.
"bo to poznanski Lech, wielki Kolejorz KKS..."
i ma swoich kundli w Glogowie, Rzeszowie, Tychach, Bytomiu i reszcie tych zjebanych, wymierajacych miasteczek, usilnie poszukujacych swojej tozsamosci i sensu istnienia.
Co mozesz powiedziec malolatom z Siedlec, oprocz tego, ze w Poznaniu robia to samo?
Nic. Beznadzieja i rozpacz zaglada w oczy.
90% wyjedzie do innego miasta. Beda studiowac, pracowac, rozwijac sie. Wyjezdzac za granice. Ci ktorzy przegrali zycie zostana, a 40 letnie chlopy bede im wmawiac, ze jak zaloza czapke z Antygwiazda to maja cos wspolnego z tymi z Warszawy, Poznania, czy Lodzi.
-
patriota85
Może niech Wisła (bez sprzętu w łapach) spróbuje wziąć na huki tego Górala Żywiec.Zobaczymy, czy im się to uda:).
Eeee... uuuu...patriota85 pisze: 23.06.2026, 14:31 Może niech Wisła (bez sprzętu w łapach) spróbuje wziąć na huki tego Górala Żywiec.Zobaczymy, czy im się to uda:).
Foxxx ktos do ciebie :)
-
patriota85
Spoko, zdaję sobie sprawę, że Góral Żywiec to stanowczo za wysokie progi dla Wisły.Gnujj pisze: 23.06.2026, 14:35Eeee... uuuu...patriota85 pisze: 23.06.2026, 14:31 Może niech Wisła (bez sprzętu w łapach) spróbuje wziąć na huki tego Górala Żywiec.Zobaczymy, czy im się to uda:).
Foxxx ktos do ciebie :)
-
Bananowiec
Zapomnieliście napisać że Wisła przez dwa lata jedziła pod bramy od Tychów do Gdyni często bez obstawy policji,dwa lata i gdzie byliście wtedy wielcy honorowi huligani?my przynajmniej mamy swoją tożsamość wy chodzicie na łancuchu cwelki.
Wydupcaj szczerbaty, malomiasteczkowy menelu z Polski C. Zbierz tam 11 przegrywow z podstawowki i jedzcie na Marsz Niepodleglosci w 2028, moze na youtubie sie zobaczycie. Kup im moze koszulki w barwach to przedluzysz te agonie o 2 miesiace.patriota85 pisze: 23.06.2026, 15:09
Spoko, zdaję sobie sprawę, że Góral Żywiec to stanowczo za wysokie progi dla Wisły.
Ubierzcie czapeczki z przekreslona Biala Gwiazda to na stadionowych oprawcach, bedziecie na 5 stronie i cale miasto bedzie o was mowic.
Za 2 lata zbierzesz 4 przegrywow, a za 3 nikt nie bedzie chcial jechac na zalosny sped warszawskich frajerow bo wszyscy wyjada z tej twojej miesciny i zostanie ci tasowanie sie do zdjec sprzed 20 lat.
O to
Napisać ci dokładnie co miałeś na myśli?Oldfreak pisze: 31.05.2025, 21:01 Tak sie kończą układy z Wisłą.Pamiętacie Wisłę z Jagiellonią?Potem Wisłę ze Śląskiem i Lechią?Teraz Polonia i Stal.A to nie koniec.
Pierwsze starcie w historii na ręce? Pogratulować.rympałek pisze: 19.06.2026, 20:48 nie mają bladego pojęcia że Cracovia całkiem niedawno miała fajne starcie na trasie z bardzo dobrą ekipą do której Piastowi Gliwice daleko[...}.
Generalnie to myślę, że ta "kibicowska Polska", która zleciała się do tego tematu i opowiada jakieś brednie o m.in Goeteborgach powinna wyluzować. Nie wystarczy wam, że latacie donosić na nas na policję?
Proponuje posłuchać tego:
https://www.youtube.com/watch?v=Om-8dYdC7fA
:)
"Jak mnie słyszysz?
Ja Wisła, Ja Wisła!"
Ja Wisła, Ja Wisła!"
-
patriota85
Prawda zabolała frajerze z milicyjnego klubu? Nawet nie potrafisz się odnieść do tego, że Wisła do Górala Żywiec bez sprzętu w łapach nie ma kompletnie żadnego podjazdu.Gnujj pisze: 23.06.2026, 17:21Wydupcaj szczerbaty, malomiasteczkowy menelu z Polski C. Zbierz tam 11 przegrywow z podstawowki i jedzcie na Marsz Niepodleglosci w 2028, moze na youtubie sie zobaczycie. Kup im moze koszulki w barwach to przedluzysz te agonie o 2 miesiace.patriota85 pisze: 23.06.2026, 15:09
Spoko, zdaję sobie sprawę, że Góral Żywiec to stanowczo za wysokie progi dla Wisły.
Ubierzcie czapeczki z przekreslona Biala Gwiazda to na stadionowych oprawcach, bedziecie na 5 stronie i cale miasto bedzie o was mowic.
Za 2 lata zbierzesz 4 przegrywow, a za 3 nikt nie bedzie chcial jechac na zalosny sped warszawskich frajerow bo wszyscy wyjada z tej twojej miesciny i zostanie ci tasowanie sie do zdjec sprzed 20 lat.
A stadionowych oprawców, to przeglądają takie pazie na liścia jak ty. Bo tylko dla takich lamusów jak ty cwelu, jest ten gówniany portalik.
c*** ci na ryj milicyjna cioto.
Kumatsi i lepiej zorientowani napisaliby ci że Góral to akurat kiedyś zasadził się na Wisłę i to Górale mieli ze sobą maczety.patriota85 pisze: 24.06.2026, 10:41Prawda zabolała frajerze z milicyjnego klubu? Nawet nie potrafisz się odnieść do tego, że Wisła do Górala Żywiec bez sprzętu w łapach nie ma kompletnie żadnego podjazdu.Gnujj pisze: 23.06.2026, 17:21Wydupcaj szczerbaty, malomiasteczkowy menelu z Polski C. Zbierz tam 11 przegrywow z podstawowki i jedzcie na Marsz Niepodleglosci w 2028, moze na youtubie sie zobaczycie. Kup im moze koszulki w barwach to przedluzysz te agonie o 2 miesiace.patriota85 pisze: 23.06.2026, 15:09
A stadionowych oprawców, to przeglądają takie pazie na liścia jak ty. Bo tylko dla takich lamusów jak ty cwelu, jest ten gówniany portalik.
c*** ci na ryj milicyjna cioto.
Jeśli chodzi o sam temat to Panowie zarówno z jednej jak i drugiej strony naginają rzeczywistość pod siebie.
Antywiślacy piszą że na przestrzeni lat wszyscy Wisłę bili i generalnie ta Wisła to nic nie znaczyła. No z mojego doświadczenia to znaczyła i miałem nawet przyjemność zaliczenia słynnej "czystej" awantury która była ewenementem w warunkach krakowskich. Inną sprawą jest to co powiedzieliśmy chłopakom z Huty kiedy luźno padła propozycja żeby spróbować się jeszcze raz:)
Wiele sytuacji o których tutaj wspominacie wyglądało zupełnie inaczej niż chciałaby wasza niechęć do Wisły. I to jest raczej zrozumiałe dla wielu osób które 20 lat temu uczestniczyły w życiu kibicowskim swoich ekip i miały jakiekolwiek informacje z regionu/kraju.
Wiślacy natomiast żyją jakąś manią wielkości i opowiadaniami o gladiatorach spod kas i o tym jaki to nie jest potencjał. Kiedyś swój potencjał udowadniało się w konfrontacjach z rywalami/akcjami partyzanckimi/sprytem/ czymkolwiek. Wy jeździliście rzekomo bez wahadła po całej Polsce i nikt się na was nie ustawił choć mógł. Powiem wam w tajemnicy że to działa w dwie strony i też mogliście komuś coś udowodnić i wykazać się jakąkolwiek aktywnością. Póki co wychodzi na to że zweryfikowało was Jastrzębie bo fanklubowe ganianki to jednak element codziennej rzeczywistośći w wymieszanych miastach/osiedlach. No i z tym hołdowaniem Miśkowi to trochę was ponosi. Naprawdę z niektórych wpisów wynika że szkoda w sumie że go nie ma :).
Kolejna sprawa to temat Metala czy Mastera - chłopaki z Cracovii mówią że mało kto z aktualnego pokolenia ich pamięta. Brzmi to ciekawie tym bardziej że spora część z waszej ekipy miała przez nich nieprzyjemności. Pokuszę się nawet o tezę że gdyby nie młodzi z Huty (w 2012 już nie aż tak młodzi) to pewnie jego temat zostałby zamieciony pod dywan.
Wszyscy wkoło ciśniecie innym ekipom od 60tek chociaż tak naprawdę nie ma praktycznie w tym kraju większej ekipy która by przez nie nie cierpiałą. Nie nauczyiliśćie się tego że ta karma z obśmiewaniem dpk-ów i małych koronnych bardzo szybko wraca i uderza w wasze ekipy. To akurat jest przykre.
patriota85 pisze: 24.06.2026, 10:41 Nawet nie potrafisz się odnieść do tego, że Wisła do Górala Żywiec bez sprzętu w łapach nie ma kompletnie żadnego podjazdu.
Bez przesady.
11x11 do 14 lat w wagowym limicie do 52 kilogramow bez kopania w formule MMA z obserwatorami z Polonii Bytom i medyczna opieka zapewniana przez Lux-Med to mysle, ze Wisla mogla by wygrac po 91 sekundach.
Oczywiscie wszystko po sprawdzeniu legitymacji szkolnych i wykluczeniu kazdego Gorala, mieszkajacego w promieniu wiekszym niz 3 kilometry od Beskidu Zywieckiego liczac od schroniska na Rycerzowej.
Mam nadzieje że nie chodzi ci o mój wpis, misiek był kozakiem, tak jak metal,, tyca czy master. Przykre jest że ikony chuligańskie z obu stron poszły na współprace. I też trzeba trochę chronologii. Gdyby nie jedna gruba menda z Chorzowa, która rozjebała się i na swoich na na m. innymi miśka, to być może misio trzymał by język za zębami, bo de facto to tu miał najgrubiej(słynne 2 akcje na typa z Gieksy i Górnika). Przy takich grubych zarzutach myślę że 8 na 10 by się rozjebała i to są niestety realia. Niewielu jest jak np kilku typów z Ruchu, którzy wzięli na klatę grube kary.swrs1982 pisze: 24.06.2026, 12:18 . No i z tym hołdowaniem Miśkowi to trochę was ponosi. Naprawdę z niektórych wpisów wynika że szkoda w sumie że go nie ma :).
Kolejna sprawa to temat Metala czy Mastera - chłopaki z Cracovii mówią że mało kto z aktualnego pokolenia ich pamięta. Brzmi to ciekawie tym bardziej że spora część z waszej ekipy miała przez nich nieprzyjemności. Pokuszę się nawet o tezę że gdyby nie młodzi z Huty (w 2012 już nie aż tak młodzi) to pewnie jego temat zostałby zamieciony pod dywan.
Jak bym miał skomentować 'karierę' miśka, to od bohatera do zera. Gdzie ten bohater to też nie do końca, bo on grubo jechał ze swoimi, ale może taki typ był właśnie potrzebny na was.
Pozdro.
I przy okazji, kolejny raz spytam bo standardowo w tym temacie cisza, co ci "honorowi i nieskazitelnie czyści" z poznania, gdyni, i całe stado mniejszych ekipek wciagnietych w ten młyn, maja do.powiedzenia ws bojkoyowania wisły. No bo czym tak na prawde wisła różni sie od cracovi. Nie było bojkotu po trupie ze szczecina, nie było bojkotu po nastolatku ktory szedł z ojcem i nie mial nic wspolnego z kibicowaniem, dostał nóż w plecy, jak cracovia wprowadzila sprzet i jako jedyni w ktj przez dlugi czas uzywali go jako jedyni, o innych trupach i wymachiwaniu sprzetem na gołe łapy, o stadzie 60, przerzutów itd itd. Bo do tej pory nikt jakos w tak oczywistym temacie mordy nie otworzył...
-
PanKlekswKosmosie
O ku.rwa. Forumowy król życia o ksywie gów.no pierdoli coś z poczuciem wyższości w kierunku ludzi z Rzeszowa, Tychów itp. O wymierających miasteczkach bez perspektyw i sensie istnienia. Wytarłeś już mordę po pizzy z ziomkami z Kalisza czy inną Chojną? Pokazałeś im w osiedlowej pizzerii na czym polega harde życie zwycięzcy?Gnujj pisze: 23.06.2026, 12:09 i ma swoich kundli w Glogowie, Rzeszowie, Tychach, Bytomiu i reszcie tych zjebanych, wymierajacych miasteczek, usilnie poszukujacych swojej tozsamosci i sensu istnienia.
Co mozesz powiedziec malolatom z Siedlec, oprocz tego, ze w Poznaniu robia to samo?
90% wyjedzie do innego miasta. Beda studiowac, pracowac, rozwijac sie. Wyjezdzac za granice. Ci ktorzy przegrali zycie zostana, a 40 letnie chlopy bede im wmawiac, ze jak zaloza czapke z Antygwiazda to maja cos wspolnego z tymi z Warszawy, Poznania, czy Lodzi.
Aż przykro patrzeć na to, co takie przestrzelone pokraki z ego wypier.dolonym w kosmos, mające chwilę głosu tylko i wyłacznie dzięki długoletniej wojnie i działalności psiarni obecnie robią z Wisłą.
Nie mierz wszystkich swoja miara i nie obrazaj mnie.PanKlekswKosmosie pisze: 24.06.2026, 19:01 Wytarłeś już mordę po pizzy z ziomkami z Kalisza czy inną Chojną? Pokazałeś im w osiedlowej pizzerii na czym polega harde życie zwycięzcy?
Juz tu kiedys napisalem, ze gdyby TKWM trwala nadal to nie wpuszczalby nas i chodzil po zarzadach Ruch z Widzewem, a cisnal by po was Slask z Lechia.
To, ze ty lykasz kazde gowno, zapodane ci przez gniazdowego i decyzyjnych nie znaczy, ze kazdy ma inteligencje kalafiora.
O kumatych z Kalisza, Chojny? Chorzowa, Gdanska i Wroclawia mam podobne zdanie.
O tych z Wisly jeszcze gorsze.
O Legijnych nawet nie wspomne.
-
smerf Maruda
tym że Cracovia pojawiła się na spotkaniu i przybiła pakt jak wszyscy
a Wisła obsrała się nawet tego pierwszego, o drugim nie wspominając
i to kończy dyskusje, ta reszta twoich wywodów jest bez znaczenia
wystarczyło być, przybić nowe zasady tak jak Pasy, Ruch, Widzew, Pogoń - oni też są pod butem L bo byli tam obecni i respektują te ustalenia?
Zostaw go, to prawdziwy gangster forumowy i zyciowy, ma lata doświadczenia z latanie z maczetą i nożem po osiedlach, nie straszny mu nikt gdy tylko ma ze sobą torbe z arsenałem ciętym. Smieszne salki treningowe są dla pizd, ważne po ilu ciosach maczęta jesteś stanie przeciąć komuś ręke. A takiej Wiśle to mafie z lat 90 to mogą dupe czyścić oni to prawdziwi gangsterzy sami przeciwko całej Polsce, a być może i przeciwko całemu światu. Pokój musi mieć przyozdobiony w WSH ze zdjęciem miśka nad łózkiem, oczywiscie pod poduszką jak prawidziwy gangster z wisly maczeta schowana bo nigdy nie wiesz kogo sie mozesz spodziewać.PanKlekswKosmosie pisze: 24.06.2026, 19:01O ku.rwa. Forumowy król życia o ksywie gów.no pierdoli coś z poczuciem wyższości w kierunku ludzi z Rzeszowa, Tychów itp. O wymierających miasteczkach bez perspektyw i sensie istnienia. Wytarłeś już mordę po pizzy z ziomkami z Kalisza czy inną Chojną? Pokazałeś im w osiedlowej pizzerii na czym polega harde życie zwycięzcy?Gnujj pisze: 23.06.2026, 12:09 i ma swoich kundli w Glogowie, Rzeszowie, Tychach, Bytomiu i reszcie tych zjebanych, wymierajacych miasteczek, usilnie poszukujacych swojej tozsamosci i sensu istnienia.
Aż przykro patrzeć na to, co takie przestrzelone pokraki z ego wypier.dolonym w kosmos, mające chwilę głosu tylko i wyłacznie dzięki długoletniej wojnie i działalności psiarni obecnie robią z Wisłą.
Wiadomo że ci żaden Wislak i halodrol na to nie odpowie. W punktGość obiektywny pisze: 23.06.2026, 18:12haha no te teksty o L są najlepsze w tym wszystkim :D
cała Polska co nielubi Legii jest na jej łańcuchu?
a może cała Polska ma na tyle oleju w głowie że mimo animozji między sobą jeszcze bardziej gardzi nożownikami
to wy macie problem a nie reszta kraju bo to wy jesteście JEDYNYMI wyłomowcami którzy nie potrafią się dogadać jak dojrzali ludzie
na czyim łańcuchu byliście wtedy?
Kali ukraść - dobrze, Kalemu ukraść - źle?
Złote cytaty filozofów po łacinie obejmują sentencje takie jak
Cogito, ergo sum (René Descartes), Errare humanum est (błędem jest ludzką rzeczą) i Faber est quisque suae fortunae (każdy jest kowalem własnego losu), które odzwierciedlają mądrość starożytną i nowożytną.
Cogito, ergo sum (René Descartes), Errare humanum est (błędem jest ludzką rzeczą) i Faber est quisque suae fortunae (każdy jest kowalem własnego losu), które odzwierciedlają mądrość starożytną i nowożytną.
-
Bananowiec
Wy to macie taki honor jak ten ROW Rybnik ostatnio, i zabierajcie tych 30 alfonsow z burdeli razem ze sobą.
I gdzie tu kłamstwo?Psiak pisze: 23.06.2026, 17:34O to
Napisać ci dokładnie co miałeś na myśli?Oldfreak pisze: 31.05.2025, 21:01 Tak sie kończą układy z Wisłą.Pamiętacie Wisłę z Jagiellonią?Potem Wisłę ze Śląskiem i Lechią?Teraz Polonia i Stal.A to nie koniec.
Pierwsze starcie w historii na ręce? Pogratulować.rympałek pisze: 19.06.2026, 20:48 nie mają bladego pojęcia że Cracovia całkiem niedawno miała fajne starcie na trasie z bardzo dobrą ekipą do której Piastowi Gliwice daleko[...}.
Generalnie to myślę, że ta "kibicowska Polska", która zleciała się do tego tematu i opowiada jakieś brednie o m.in Goeteborgach powinna wyluzować. Nie wystarczy wam, że latacie donosić na nas na policję?
Proponuje posłuchać tego:
https://www.youtube.com/watch?v=Om-8dYdC7fA
:)
Receptę na różnego rodzaju leki otrzymasz zaglądając na świetną stronę a mianowicie https://www.ereceptaonline24.pl/ Pacjent otrzymuje jasne instrukcje dotyczące kolejnych kroków, co zwiększa poczucie bezpieczeństwa i minimalizuje ryzyko błędów. Tego typu transparentność jest szczególnie istotna w usługach medycznych, gdzie pacjent musi mieć pewność, że jego dane są przetwarzane zgodnie z prawem, a konsultacja ma charakter rzeczywisty, a nie automatyczny. Cały proces odbywa się online, pacjent wypełnia formularz medyczny, opłaca konsultację, a następnie otrzymuje kod e‑recepty drogą mailową, zwykle w ciągu około 15 minut. To rozwiązanie zachwyci Was pod każdym względem i pozwoli zaoszczędzić cenny czas.
-
xDominik98
Mialem juz sie tu nie udzielać, ale jeszcze napisze ten post. Bo moze uda mi się swoim wpisem otworzyć niektórym osobom oczy w sprawie tego nie sprawiedliwego bojkotu. Pierw zapytam. Czy to prawda że ktoś kiedyś z ekipy Legii w klubie w Warszawie, pochlastał gościa z bramki(osobę z środowiska) i zawinął na wyspy po tej sytuacji? Nie będę pisał inicjałów tej osoby, ale dowiedziałem się o takiej sytuacji od paru osób. Chodzi mi o pewna znaną w środowisku osobę z Legii. Więc jeżeli to co słyszałem było prawdą, to tym bardziej Legia nie powinna wymyślać tego całego bojkotu na Wisłę, skoro sami nie mają czystych rąk... Moim zdaniem, ten szereg działań dążący do odstawienia sprzetu, powinien przebiegać inaczej. Powinno nie być przede wszystkim na samym początku bojkotu przeciwko Wiśle, ze wzgledu faktu używania sprzętu w Polsce przez pozostałe ekipy(przez co ten bojkot jest hipokryzją). Moim zdaniem zaraz po tym zdarzeniu w Radłowie, ekipy co zapoczątkowały ten cały bojkot powinny zebrać się z WSZYSTKIMI pozostałymi ekipami w Polsce i powinny postawić twardy warunek dla WSZYSTKICH EKIP, że jeżeli jakieś ekipy w Polsce uzyją sprzętu, czy będa katować lezące osoby, zostaną wykluczone(nie wliczając uzywania sprzętu na swoim podwórku, przeciw derbowym przeciwnikom). Wtedy Wisła być może by się zgodziła nie używać sprzętu przeciwko ekipom z poza Krakowa. Bo zostali by równo z każdym potraktowani. I takie postawienie warunkow dla wszystkich bez wczesniejszego bojkotu Wisly, bylo by sprawiedliwe! Wislę po sytuacji w Radlowie pierw wszyscy oprócz zgód i Polonii odrazu bojkotowali, gdzie inne ekipy nie były wczęsniej bojkotowane za sprzęt! Dlaczego ich nie bojkotowaliście? Juz trochę Wiślaków zadawało to ,,nie wygodne'' pytanie i nie widziałem by ktoś na nie sensownie odpowiedział!Nawet ktoś tu nie dawno zarzucał jakieś ekipie używania broni palnej! Więc jak Wisła dostała informację DOPIERO PO JAKIMŚ CZASIE trwania bojkotu o przymusie spełnenia DWÓCH warunków, by móc jezdzić na wyjazdy(odrzucenia sprzętu i walki z Zagłębiem w lesie) to Wisła powiedziała że nie będzie przystawać na takie zaproponowane warunki ze względu na wielką hipokryzję! Bo inne ekipy uzywajace sprzetu nie byly wczesniej bojkotowane i nie musiały dostosowywać się do żadnych zarzuconych warunków by jezdzić na wyjazdy, PRZED sytuacją w Radłowie. I porównajmy jak zostały potraktowane Pasy, przez kibicowska Polskę po ich ataku sprzętem w porownaniu do potraktowania Wisły. Pasy po tym jak pochlastały ekipe z Polski, nie byli automatycznie zbojkotowani jak Wiślacy. Tylko dostali odrazu propozycję możliwości jezdzenia na wyjazdy po spełnieniu tu co ważne JEDNEGO warunku odrzucenia w Polsce sprzętu. Wisła natomiast odrazu była zbojkotowana i po czasie trwania bojkotu dostali informacje ze musza spelnic dwa warunki by wrocic na stadiony. Musieli pierw nasłuchać sie miedzy innymi, że nie są częścią kibicowskiej Polski, by postawić im warunki, przez ekipy co też mają swoje za uszami w tej kwestii. I to ważne Wisła musiała spełnić DWA warunki, odrzucić uzywanie sprzętu w stosunku do pozostalych ekip(nie wliczajac Cracovi) i do tego musiała wyjść jeszcze z kibicami Zagłębia do lasu... Pasom jakoś nikt nie kazał wychodzić do lasu, ze Stalowka czy inną jakas mocna ekipa z Polski by móc jezdzić na wyjazdy. Nie uważacie że te ekipy nie zostały równo potraktowane? Bo ja tak uwazam. Jak by Pasy zostały po ataku sprzętem ODRAZU zbojkotowane(jak Wisła) i dostali by dopiero po czasie tą informację o mozliwosci jezdzenia na wyjazdy po spełneniu tego wymogu odrzucenia sprzetu w Polsce i jeszcze kazali by im wyjść do lasu, by moc jezdzić. To możliwe ze też by odrzucili taką ,,propozycje''. Bo by powiedzieli ze nie bedzie im nikt takich warunków stawiał, przy takiej hipokryzji i po bojkocie. Takie moje zdanie. Po nasłuchaniu się że nie są częścią Kibicowskiej Polski, tez ze wzgledu na Honor, by mogli odmówić nie uzywania sprzętu w stosunku do pozostałych ekip. Nie sądzicie? W zły sposób zostały te warunki moim zdaniem przekazane Wiśle. Wiem w Radłowie zginał człowiek. To znacząca różnica niz przy ataku Pasów na Stalówke(jeśli jestem w błędzie poprawcie mnie). Na szczęscie tam taka sytuacja się nie wydarzyła. Ale też mają osobę z poza Wisły na sumieniu. I byli inaczej potraktowani niz Wiślacy. Bojkotowanie jakieś ekipy by miało sens, gdyby PRZED bojkotem na Wisłe-było zebranie ogolnopolskie ekip i by bylo powiedziane do wszystkich, ze kto nie dostosuje się do panowanych nowych zasad w Polsce, bedzie wykluczany. I gdyby ktoś nie przyjał tych zasad, mógłby być wtedy zbojkotowany. Wtedy bojkot byłby moim zdaniem sprawiedliwy. Rozumiecie mój tok myślenia, w tej kwestii? A tak to Wisła była odrazu zbojkotowana mimo ze inne ekipy wczesniej tez uzywali sprzętu. I to jest kluczowe! To jest ta wielka niesprawiedliwość! Powinna Wisla miec przed tym bojkotem, mozliwosc odrzucenia sprzętu by jezdzic dalej na wyjazdy! Muszę dodać ze Sharksi z10 lat temu oglosili ze ekipami, nie wliczajac pasow, bedą walczyć na pięści. I tu jest kwestia sporna, bo ich na Wiśle nie ma. Okradali Wislaków, klub, poszlo duzo z nich na uklady. I część osób uważa ze Wisła dalej powinna się do deklaracji, Sharksów dostosowywać. A część osób mówi ze to były dawne deklaracje i ze wzgledu skutku konfliktu Wisły z Sharksami, nie muszą się pozostali na Wisle do tego paktu dostosowywać. Bo Sharksi zostali odlaczeni od Wisły. I tutaj niestety zdania są podzielone. Wiele osób pisze że Pasy pojawili się na spotkaniu i nie zostały zbojkotowane bo przyjeli te warunki. Ale kluczowe jest to, że oni odrazu dostali taką propozycję a nie byli pierw bojkotowani. Rozumiecie tą znaczącą różnicę? Chyba że się mylę i Wisła odrazu zostala poinformowana, (jeszcze przed zapoczatkowaniem bojkotu) ze jak nie odstawia sprzętu to beda wykluczeni. Ale jak by zalozyc ze tak bylo, to jeszcze musieli by wyjsc z Zaglebiem by jezdzić dalej na mecze. I to jest to złe potraktowanie. Bo co to za stawianie warunkow Wisle i nakazywanie wychodzenia do lasu, gdzie inne ekipy uzywajace sprzetu przed bojkotem nie mieli ich wczesniej postawionych?Inne ekipy co uzywali sprzetu nie musieli wychodzić z nikim wczesniej do lasu, by mogli jezdzic na wyjazdy. Mam nadzieję że rozumiecie co chciałem wam przekazać.Rokass pisze: 24.06.2026, 18:32 I przy okazji, kolejny raz spytam bo standardowo w tym temacie cisza, co ci "honorowi i nieskazitelnie czyści" z poznania, gdyni, i całe stado mniejszych ekipek wciagnietych w ten młyn, maja do.powiedzenia ws bojkoyowania wisły. No bo czym tak na prawde wisła różni sie od cracovi. Nie było bojkotu po trupie ze szczecina, nie było bojkotu po nastolatku ktory szedł z ojcem i nie mial nic wspolnego z kibicowaniem, dostał nóż w plecy, jak cracovia wprowadzila sprzet i jako jedyni w ktj przez dlugi czas uzywali go jako jedyni, o innych trupach i wymachiwaniu sprzetem na gołe łapy, o stadzie 60, przerzutów itd itd. Bo do tej pory nikt jakos w tak oczywistym temacie mordy nie otworzył...
„Polacy i Wisła to Polska”
-
protektormalopolska
Wszyscy rozumieją a zwłaszcza zgodowicze Cracovii którym przed Radłowem Fiskars w ręku braci z Kraka nie przeszkadzał :)
ABG
-
smerf Maruda
mają na sumieniu 3 głowy kibiców z Polski (nie licząc Krk) a ty oczekujesz że ktoś będzie się z nimi obchodził jak z jajkiem?
oni powinni dziękować Bogu że Polska scena zdecydowała się na bojkot a nie na rewanż w myśl zasady "oko za oko, ząb za ząb"
a Cracovii powinni dziękować że przez jej akcje ze sprzętem na Podkarpaciu doszło do spotkania i była możliwość powrotu na scenę
i za czasów WSH wszystko byłoby już wyjaśnione na kibicowskich zasadach bo oni to rozumieli, chcieli iść w Polskę na gołe łapy
ale niestety się pozmieniało i obecnie rządzą wami półgłówki, poniższe słowa trafnie ujęte, w punkt:
oni powinni dziękować Bogu że Polska scena zdecydowała się na bojkot a nie na rewanż w myśl zasady "oko za oko, ząb za ząb"
a Cracovii powinni dziękować że przez jej akcje ze sprzętem na Podkarpaciu doszło do spotkania i była możliwość powrotu na scenę
i za czasów WSH wszystko byłoby już wyjaśnione na kibicowskich zasadach bo oni to rozumieli, chcieli iść w Polskę na gołe łapy
ale niestety się pozmieniało i obecnie rządzą wami półgłówki, poniższe słowa trafnie ujęte, w punkt:
PanKlekswKosmosie pisze: 24.06.2026, 19:01 Aż przykro patrzeć na to, co takie przestrzelone pokraki z ego wypier.dolonym w kosmos, mające chwilę głosu tylko i wyłacznie dzięki długoletniej wojnie i działalności psiarni obecnie robią z Wisłą.
Dlaczego Legia nie byla tak wspanialomyslna i wyrozumiala wzgledem Polonii Warszawa, kiedy ci cos szczekali ze beda w Warszawie wprowadzac krakowskie klimaty?smerf Maruda pisze: 25.06.2026, 13:23 oni powinni dziękować Bogu że Polska scena zdecydowała się na bojkot a nie na rewanż w myśl zasady "oko za oko, ząb za ząb"
Dlaczego na Zylecie nie wywieszono transparentow o wykluczeniu i smieciach? Dlaczego nie zaczeto prosic "kibicowskiej Polski" o solidarnosc i wspolne dzialanie?
Dlaczego TB nie chodzili po zarzadach i dzialaczach, zeby nie wpuszczac Polonii na sektory gosci?
Dlaczego zaczeli wywozic polonistow do lasu i ich katowac i wybjac im z glowy kibicowanie?
Skad ta roznica w dzialaniu i traktowaniu?
Bo Polonie mogli wtedy zrobic po chuligansku, a Wisly dzisiaj nie sa w stanie. Bo z niemocy tak sie zesrali w majteczki, ze woleli napluc na wszystkie zasady jakimi chcieli by sie kierowac i poszli do dzialaczy, zeby wezwali prewencje do zamkniecia sektora gosci.\
Ot cala roznica.