Ruch się zebrał Gieksa nie także remis z wskazaniem na Ruchexplore pisze: 30.05.2026, 22:32na filmiku jest jedynie pokazane, że Ruch podszedł jak już koledzy z MO są.Stachu Wirażka pisze: 30.05.2026, 20:36 Patrząc na ten filmik z Chorzowa to Gieksa miała sporo szczęścia, że tam psy się zjawiły. Z całym szacunkiem do nich, bo uważam ich za solidną ekipę, ale skoro Ruch sobie 3 godziny siedział w Katowicach i Gieksa nie potrafiła się zebrać a tu Ruch potrafił się zebrać w niecałe pól godziny to jednak różnica jest. Ta pokazówka mogła się dla nich źle skończyć. Ten Chorzów to faktycznie musi być miasto świrów jak tam w pół godziny w ciągu dnia potrafi się zjechać kilkadziesiąt chłopa. Idę o zakład, że Gieksiarze jadąc tam nie brali pod uwagę takiego scenariusza.
Więc po co te pierdolenie ? Po drugie. Albo się zbierają i coś, albo niech nie podchodzą. Dwie osoby stopują zapędy innych - bo przypał.
Jedna i druga akcja - pstryczek w nos. Remis.
Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
Re: Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko
Mamy się bardzo dobrze wystarczy spojrzeć na mecz z Rakowem II 😉Kadm pisze: 30.05.2026, 19:30I specjalnie po się zarejestrowałeś?19h64 pisze: 30.05.2026, 17:04 W ostatnim czasie widać na Rybniku kto rządzi w mieście. W Rybniku TYLKO ROW. Żaby precz!
Jak tam młyn na ROWie w ostatnim czasie? Bo patrząc po ostatnich meczach to trochę ciężko bez kibiców Górnika z Rybnika ;)
https://rybnickifusbal.pl/galeria-row-1 ... 5-2026/11/
https://rybnickifusbal.pl/galeria-row-1 ... 4-2026/01/
Grafy zamalowane, wlepki zerwane, ale na mecz już nie ma czasu przyjść ;)
A, co tam u L? Karnet na Górnik wykupiony to nawet po zerwaniu zgody szkoda żeby się zmarnował, prawda? :)
-
SilesiaStreets
Między Górnikiem a Gieksa to jednak kolorowo nie ma… nie dziwne też ruchy Rowu.
to znasz może tofosifoto? :)
Najlepszy typ co pier na początku do psa jak go pyta czy miasta pomylyli.. ONI TEŻ BYLI OSTATNIO U NAS ekipa kozak
"żaby precz", "jak was kur.." - Piszą wychowani na trybunach Górnika, synowie, wnukowie kibiców zabrzańskiego klubu. Klubu którego kibice parę chwil wstecz ratowali ROW przez organizowane zbiórki na jego potrzeby. Zasady, honor, przecież ci którzy za tym stoją są totalnym ich zaprzeczeniem.. Inny kibic ROW pisze że mają się świetnie odsyłając do fotek z meczu z Rakowem 2.... kolego nie umniejszając, bo nigdy nic poza sympatią nie miałem do ROW, gdybym miał porównywać to podobne obrazki są normą na Ruchu Radzionków. U was się zdarzają. Pozdrowienia dla kibiców Górnika i ROW z Rybnika, trzymajcie się chłopaki, po burzy zawsze wychodzi słońce.19h64 pisze: 30.05.2026, 17:04 W ostatnim czasie widać na Rybniku kto rządzi w mieście. W Rybniku TYLKO ROW. Żaby precz!
Przed:
Po:
![]()
Osobiście ja do Górnika nic nie mam ani sympatii ani wrogości.. nie pochwalam napisów o łamaniu żaboli ale czy młyn 200-250 osób jest normą w Radzionkowie? To nie byłbym taki pewien nie umniejszając imGoral74 pisze: 01.06.2026, 09:07"żaby precz", "jak was kur.." - Piszą wychowani na trybunach Górnika, synowie, wnukowie kibiców zabrzańskiego klubu. Klubu którego kibice parę chwil wstecz ratowali ROW przez organizowane zbiórki na jego potrzeby. Zasady, honor, przecież ci którzy za tym stoją są totalnym ich zaprzeczeniem.. Inny kibic ROW pisze że mają się świetnie odsyłając do fotek z meczu z Rakowem 2.... kolego nie umniejszając, bo nigdy nic poza sympatią nie miałem do ROW, gdybym miał porównywać to podobne obrazki są normą na Ruchu Radzionków. U was się zdarzają. Pozdrowienia dla kibiców Górnika i ROW z Rybnika, trzymajcie się chłopaki, po burzy zawsze wychodzi słońce.19h64 pisze: 30.05.2026, 17:04 W ostatnim czasie widać na Rybniku kto rządzi w mieście. W Rybniku TYLKO ROW. Żaby precz!
Przed:
Po:
![]()
Młyn to mieliście dzięki Górnikowi na meczu Ruchem parę lat temu prawie na całą prostą. W meczu z Rakowem, to był conajwyżej młynek... O innych meczach już nie wspominając...
A pamiętacie jak Zagłębie tych przepoteznych gladiatorów skroilo w dniu meczowym😂? Internetowe celebrytkiXsexx pisze: 01.06.2026, 17:28 Młyn to mieliście dzięki Górnikowi na meczu Ruchem parę lat temu prawie na całą prostą. W meczu z Rakowem, to był conajwyżej młynek... O innych meczach już nie wspominając...
Przypomnę że my również skroiliśmy Zagłębie, "przepotężnych"? Sugerujesz tym że ZS to słaba ekipa że musisz dodawać przepotężnych?Braun2025 pisze: 01.06.2026, 17:43A pamiętacie jak Zagłębie tych przepoteznych gladiatorów skroilo w dniu meczowym😂? Internetowe celebrytkiXsexx pisze: 01.06.2026, 17:28 Młyn to mieliście dzięki Górnikowi na meczu Ruchem parę lat temu prawie na całą prostą. W meczu z Rakowem, to był conajwyżej młynek... O innych meczach już nie wspominając...
Nie mówie konkretnie o flagach a o paru fantachZnajomybienia pisze: 01.06.2026, 19:55Jakie flagi Wy flagi skroiliście Zagłębiu ?KH1964 pisze: 01.06.2026, 19:10Przypomnę że my również skroiliśmy Zagłębie, "przepotężnych"? Sugerujesz tym że ZS to słaba ekipa że musisz dodawać przepotężnych?Braun2025 pisze: 01.06.2026, 17:43
A pamiętacie jak Zagłębie tych przepoteznych gladiatorów skroilo w dniu meczowym😂? Internetowe celebrytki
Po pierwsze jestem wdzięczny że nie będziesz mnie łamał :) Po drugie, z szacunku do kibiców Górnika którzy kibicują też ROW nie będę się nad Tobą pastwił. Porównując ten młyn z Radzionkowem pisałem o obrazkach które wyglądają podobnie. Zerknij porównaj. Nie kropkowałem ludzi na sektorze. Na oko garstka tu i tu. Ilu kolegów stało w "młynie" w meczach z Szombierkami, Turzą czy Ustroniem ? Czy aby więcej nie bywa na meczach Trnawy czy Banika ? Czy tu aby na pewno chodzi o ROW czy Górnika ?KH1964 pisze: 01.06.2026, 16:00Osobiście ja do Górnika nic nie mam ani sympatii ani wrogości.. nie pochwalam napisów o łamaniu żaboli ale czy młyn 200-250 osób jest normą w Radzionkowie? To nie byłbym taki pewien nie umniejszając imGoral74 pisze: 01.06.2026, 09:07"żaby precz", "jak was kur.." - Piszą wychowani na trybunach Górnika, synowie, wnukowie kibiców zabrzańskiego klubu. Klubu którego kibice parę chwil wstecz ratowali ROW przez organizowane zbiórki na jego potrzeby. Zasady, honor, przecież ci którzy za tym stoją są totalnym ich zaprzeczeniem.. Inny kibic ROW pisze że mają się świetnie odsyłając do fotek z meczu z Rakowem 2.... kolego nie umniejszając, bo nigdy nic poza sympatią nie miałem do ROW, gdybym miał porównywać to podobne obrazki są normą na Ruchu Radzionków. U was się zdarzają. Pozdrowienia dla kibiców Górnika i ROW z Rybnika, trzymajcie się chłopaki, po burzy zawsze wychodzi słońce.19h64 pisze: 30.05.2026, 17:04 W ostatnim czasie widać na Rybniku kto rządzi w mieście. W Rybniku TYLKO ROW. Żaby precz!
Przed:
Po:
![]()
A ty rozumiesz że trafiliście busa a oni was skroili po meczu i siebie? Ty rozumiesz że wam skroili szmatę która wisiała na płocie a wy koszulki z busa? Napinka trwa za chwilę znowu przyjdzie weryfikacjaKH1964 pisze: 01.06.2026, 19:10Przypomnę że my również skroiliśmy Zagłębie, "przepotężnych"? Sugerujesz tym że ZS to słaba ekipa że musisz dodawać przepotężnych?Braun2025 pisze: 01.06.2026, 17:43A pamiętacie jak Zagłębie tych przepoteznych gladiatorów skroilo w dniu meczowym😂? Internetowe celebrytkiXsexx pisze: 01.06.2026, 17:28 Młyn to mieliście dzięki Górnikowi na meczu Ruchem parę lat temu prawie na całą prostą. W meczu z Rakowem, to był conajwyżej młynek... O innych meczach już nie wspominając...
-
SilesiaStreets
Czyli już oficjalnie wojna Rowu z Górnikiem teraz tylko czekać na ruch Gieksy.
Row to ma problem pojechać na wyjazd w 50 osób... Nie bądź zabawny wcale się nie zdziwię jak to Odra czy Ruch robią takie akcje żeby narobić młynu jednym czy drugimSilesiaStreets pisze: 02.06.2026, 14:25 Czyli już oficjalnie wojna Rowu z Górnikiem teraz tylko czekać na ruch Gieksy.
-
Korfanciorz
To był okazjonalny transparent, skierowany między innymi do kibiców Odry Wodzisław. Fani Górnika z Rybnika przekazali w nim, że pomimo bliższej odległości do Wodzisławia, to oni mają w sercu Górnik. Dokładna treść brzmiała: "Chłopaki z Rybnika kochają TYLKO Górnika", czyli z pominięciem ROW-u, który był traktowany jako wspólna, rybnicka rodzina Górnika.Braun2025 pisze: 28.05.2026, 20:55Kiedyś dawno temu był taki baner na starym stadionie " chłopaki z Rybnika kochają Górnika" i na tym to polegało, że to zabole którzy też chodzą na lokalny Row coś jak Knurów i concordiawezstoperan pisze: 28.05.2026, 20:38 Niby zgoda ROWu z Górnikiem zerwana, ale jednak finał PP ciężko było paru osobom odpuścić.
No ale to jak kiedyś z kolegą M. pracującym w impelu czy innym juventusie, obstawiając mecze w Wodzisławiu i gazując kiboli, a następnie wyjazdy z Rybnikiem i krzyczenie 'ochroniarze c*** wam w twarze' to "wyjątkowa sytuacja" ;)
ZABRZAŃSCY GÓRNICY - TRÓJKOLOROWI ŻABOLE Z TORCIDY
Kaniol prawdopodobnie niebawem wyskoczy, stąd teraz moje takie pytanko
Czy gieksa znajdzie jaja w du.pie i znajdzie się chociaż JEDEN z was który wyjdzie z nim na łapy? Póki co wyszedł tylko raz jeden małolat 😅
Czy gieksa znajdzie jaja w du.pie i znajdzie się chociaż JEDEN z was który wyjdzie z nim na łapy? Póki co wyszedł tylko raz jeden małolat 😅
GŁOS PRAWDY W TWOIM DOMU
Czyli Górnik Wojkowice a FC ZS z Wojkowic to dwie inne ekipy i tworzą je inni ludzie?
Napisał ci chłop że mieli barwy h z ZS i BKS czego jeszcze nie rozumiesz
Jakby wynik poszedł w drugą stronę też byś uprawiał takie fikołki logiczne, że to nie było fc Górnika tylko Slavia Ruda Śląska wspomagana Jastrzębiem Bielszowice?? Fakty są takie że niecałe 20 osób TRSL wychodzi na plus z ponad 2x większa grupą przyjezdnych i tyle
Za to z twojej narracji wynika że gadżety z H dostają u was przypadkowe osoby. Dla mnie koniec tematu
-
MałoMiasteczkowy
Górnik odwiedził bytomską dzielnicę Karb, czy to chat GPT ?
-
prawdomównyziom
Ziomek po co duskutujesz z amebą umysłową przecież to łeb j***** jakich tu pełno ten ku*** głąb zobaczy bluze h i układa tu swoje historie daj spokój z tą kurwą bo zaraz powie że on nie jest z Górnika, śmieć j***** z kulawymi zasadami co próbuje tu wciskać kit następny ku*** fighter z Roosevelta a wszędzie w******* i kupa w majtach jak dzwonią.NormalnyKibic pisze: 04.06.2026, 23:06Co prawda to prawda.Znajomybienia pisze: 04.06.2026, 22:57Ale wyszli i walczyli, nie uciekli do autokaru zostawiając młodych,a to ogromna różnica.NormalnyKibic pisze: 04.06.2026, 22:42
Twoi koledzy też się poddali, tyle, że oficjalnie jako Młoda Torcida i w umówionym grillu. Natomiast trzeba oddać im, że mają charakter.
Pozdrawiam:)
PDW !!
-
Stachu Wirażka
Ty prawdomównyziom jakiś jebnięty jesteś? Ksg coś robi, obijają ludzi z Zagłębia i BKSu(co kogo obchodzi czy FC skoro byli w chuligańskich ciuchach), młoda Torcida wychodzi na grilla to też ci nie pasuje.
Nie wiem jak można się uważać za kibica Górnika i mieć ból d*** na każdą wzmiankę o ich ekipie. Robią coś źle, nie robią nic źle. Ty siedzisz na d**** i w internecie komentujesz uważając się za wielkiego chuligana a sam pisałeś, że nawet na mecze nie chodzisz.
Nie chcę tu być ich adwokatem ale jak widzę takie pierdolenie jak twoje to po prostu reaguję.
Nie wiem jak można się uważać za kibica Górnika i mieć ból d*** na każdą wzmiankę o ich ekipie. Robią coś źle, nie robią nic źle. Ty siedzisz na d**** i w internecie komentujesz uważając się za wielkiego chuligana a sam pisałeś, że nawet na mecze nie chodzisz.
Nie chcę tu być ich adwokatem ale jak widzę takie pierdolenie jak twoje to po prostu reaguję.
-
JOKERJOKES
Wy tu niezle downy jestescie.
Prawda jest jest taka gorole przyjechali na goracuvtwren gdzie dziala TRSL i NRSL dwa najlepsze fan cluby w okolicy i dostali po mordzie.
Chlopcy czyvto fan club BKS czy Zaglebia pozkladali sobie bluzy H jako straszak przyszla weryfikacji i nie pyklo.
A wy jedenie mozecie sobie dalej szcekac
Prawda jest jest taka gorole przyjechali na goracuvtwren gdzie dziala TRSL i NRSL dwa najlepsze fan cluby w okolicy i dostali po mordzie.
Chlopcy czyvto fan club BKS czy Zaglebia pozkladali sobie bluzy H jako straszak przyszla weryfikacji i nie pyklo.
A wy jedenie mozecie sobie dalej szcekac
-
Korfanciorz
Kolego "po szalu", wygląda na to, że jesteś jednym z najstarszych kibiców na tym forum. Wątpię, żeby znalazł się tu ktoś, kto sięga pamięcią aż tak głęboko. Jak to dobrze, że Stara Gwardia wiecznie żywa i podnoszą się głosy starej szkoły :) PozdrawiamCelownik pisze: 29.05.2026, 13:02 Odnośnie pochodów czy spacerów po mieście.
Polska - Argentyna 1976.
W tamtych czasach kibice Górnika zbierali się pod browarem Górnośląskim (Było to nieliczne miejsce gdzie jeśli w ogóle było świeże piwo) Oczywiście realia zupełnie nie te ale towarzystwo zebrane na mecz reprezentacji (Bilet chyba kupiłem na kopalni lub rozdawali ? ) wybiera sie do Chorzowa pociągiem. Tam wysiadamy na Batorym i wszyscy z śpiewem na ustach idziemy na Stadion Śląski właściwie przez cały Chorzów ku zupełnemu zaskoczeniu miejscowych którzy słyszą piosenki chwalące Górnik i piłkarzy. (W tamtych czasach wiele przyśpiewek odnosiło się bezpośrednio do piłkarzy) Kiedyś chyba nawet było zdjęcie z tego pochodu z kibicem z sporą flagą Polski na kiju co już zupełnie było ewenementem. Jest jeszcze ktoś na tym forum kto to pamięta lub był świadkiem ? Sporo szczrgółów już nie pamiętam z tamtych lat.
ZABRZAŃSCY GÓRNICY - TRÓJKOLOROWI ŻABOLE Z TORCIDY
A ten Celownik to nie cytował jakiejś relacji? Bo jeśli chodził na mecze w 1976 to szacun.
GŁOS PRAWDY W TWOIM DOMU
-
prawdomównyziom
Odniose się do ciebie,posłuchaj kmiocie jak dla ciebie obicie przez taką markę jaką jest Górnik Zabrze paru kmiotków tobie podobnych z Wojkowic (bez urazy chłopaki) to niskie loty masz i p********* głupoty zamilcz lepiej, rozumiem że reprezentujesz kogoś innego niż Górnik? A o mnie to ty h*** wiesz.naraStachu Wirażka pisze: 05.06.2026, 07:14 Ty prawdomównyziom jakiś jebnięty jesteś? Ksg coś robi, obijają ludzi z Zagłębia i BKSu(co kogo obchodzi czy FC skoro byli w chuligańskich ciuchach), młoda Torcida wychodzi na grilla to też ci nie pasuje.
PDW !!
-
Stachu Wirażka
Gość ma coś nie tegez z głową. Wroga ekipa przyjeżdża na teren Ksg a ten pisze, że obicie ich to tak naprawdę nic bo to przecież wielka marka Górnik. Naprawdę mocny hooligans z niego.
-
NaprzodRydultowy
Chłopy sie ku*** przejmujecie jakimś fletem. Szkoda nerwow. On by chciał, żeby każda ekipa była jak LPH i co starcie to bez porażki bo inaczej nie uznaje.
-
NaprzodRydultowy
Chłopy sie ku*** przejmujecie jakimś fletem. Szkoda nerwow. On by chciał, żeby każda ekipa była jak LPH i co starcie to bez porażki bo inaczej nie uznaje.
-
jakisyf1997
Ludzie każda ekipa ma swoje koszulki i raczej nie dostaniesz w sprzedaży a z eblematem h jest dużo
W 76' tym byłem jeszcze szczylem ale ten spacer wbil mi się w pamięć. Mam jeszcze kilka wspomnień może kiedyś coś tutaj wyskrobie. Trzymaj sie.Korfanciorz pisze: 05.06.2026, 10:53
Kolego "po szalu", wygląda na to, że jesteś jednym z najstarszych kibiców na tym forum. Wątpię, żeby znalazł się tu ktoś, kto sięga pamięcią aż tak głęboko. Jak to dobrze, że Stara Gwardia wiecznie żywa i podnoszą się głosy starej szkoły :) Pozdrawiam
-
SilesiaStreets
Młody ROW dostał ostatnio od starszyzny Górnika czy starszyzny ROW-u? Takie szybkie pytanko?
co zrobisz jest ich wiecej i w internecie wychodzimy na bardzo slabych torcida fc internet zawsze w formieszobiszowicefanatic pisze: 01.04.2026, 17:35Gwarek to była dyskoteka a sprzęt był obecny tylko w waszych rękach zresztą tak jak w przypadku 90% sytuacji z użyciem sprzętu.mloduksg1 pisze: 01.04.2026, 10:00 Gwarek to nie była dyskoteka a sprzęt w tamtych czasach był wszechobecny a co do mary to każdy wie
Mam pytanie - czemu BKS nie używa nazwy "Stal"? I jest to często pomijane? I co to za paradoks, że Bialski Klub Sportowy nazywacie BKS Bielsko? Dlaczego nie BKS Bielsko-Biała albo BKS Biała? tu absurd goni absurd.
2 sprawa - beka z ignorowania sukcesów Podbeskidzia przez BKS. Dziś się śmieją a za 10 lat będą płakać jako stare tatusie z brzuszkiem i sobie nostalgicznie wspominać swoją dominację na meczach na które chodzi 100 osób w A klasie.
2 sprawa - beka z ignorowania sukcesów Podbeskidzia przez BKS. Dziś się śmieją a za 10 lat będą płakać jako stare tatusie z brzuszkiem i sobie nostalgicznie wspominać swoją dominację na meczach na które chodzi 100 osób w A klasie.
Ty masz orzeczenie o niepełnosprawności umysłowej w stopniu znacznym? Lata mijają, BKS Bielsko gra w okregowkach i nadal to wystarczy żeby żaden parch i frajerzyna z Tsp w barwach nochala nie wyściubił z piwnicy. Tam na tych tchórzy to wystarczy dwóch z ekipy i ten śmieszny młynek ucieka co zresztą miało miejsce. 100 lat minie i nic się nie zmieni. Takie kluby są na równi z polonia Warszawa, wieczystą i innymi tego typu frajerkami. Nosiscie ciuchy anty, wyzywacie na meczach to miejcie później odwagę walczyć a jeśli nie to spalcie te go...wna z płotu i znajdźcie sobie inne zainteresowania, zakały sceny kibicowskiej
GŁOS PRAWDY W TWOIM DOMU
jak ja z Bielska nie jestem typie, ale młodych BKS po prostu nie przyciąga z tego co widaćcpcasual pisze: wczoraj, 21:09 Ty masz orzeczenie o niepełnosprawności umysłowej w stopniu znacznym? Lata mijają, BKS Bielsko gra w okregowkach i nadal to wystarczy żeby żaden parch i frajerzyna z Tsp w barwach nochala nie wyściubił z piwnicy. Tam na tych tchórzy to wystarczy dwóch z ekipy i ten śmieszny młynek ucieka co zresztą miało miejsce. 100 lat minie i nic się nie zmieni. Takie kluby są na równi z polonia Warszawa, wieczystą i innymi tego typu frajerkami. Nosiscie ciuchy anty, wyzywacie na meczach to miejcie później odwagę walczyć a jeśli nie to spalcie te go...wna z płotu i znajdźcie sobie inne zainteresowania, zakały sceny kibicowskiej
Podbeskidzie jest jakie jest, ale 2? Razy do BKS wyszli.cpcasual pisze: wczoraj, 21:09 Ty masz orzeczenie o niepełnosprawności umysłowej w stopniu znacznym? Lata mijają, BKS Bielsko gra w okregowkach i nadal to wystarczy żeby żaden parch i frajerzyna z Tsp w barwach nochala nie wyściubił z piwnicy. Tam na tych tchórzy to wystarczy dwóch z ekipy i ten śmieszny młynek ucieka co zresztą miało miejsce. 100 lat minie i nic się nie zmieni. Takie kluby są na równi z polonia Warszawa, wieczystą i innymi tego typu frajerkami. Nosiscie ciuchy anty, wyzywacie na meczach to miejcie później odwagę walczyć a jeśli nie to spalcie te go...wna z płotu i znajdźcie sobie inne zainteresowania, zakały sceny kibicowskiej
dla ROWu teraz w najbliższym sezonie to będzie prawdziwy sprawdzian, 3 liga, już pojawią się wyjazdy do Gorzowa i jakichś tam tych innych miast po ponad 200 kilometrów, no i w jednej lidze z Zagłębiem, sam jestem ciekaw ich liczby jak np w tygodniu przyjdzie im jechać na jakieś " zadupie " parę godzin od Rybnika :)