Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

Karpiu

Re: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat

Post autor: Karpiu »

KosaACAB pisze: 03.06.2026, 18:20 O co chodzi z Myszą PK? Widzialem ze przestał nagrywać z jego starą ekipą i niektóre z nim kawałlki wrzucali na nowo, z wycięciem Myszy zwrotki. Naprawde Mysza jest pogoniony? Czy to nie pewna informacja?
Jest pogoniony, ale nie wiem dokładnie o co chodziło, a nie chce siać fermentu. Podeślij linka Bernardo kawałków
iparts.pl
KosaACAB

Post autor: KosaACAB »

https://www.youtube.com/watch?v=7DgzV9j ... rt_radio=1 Miał on wczesniej więcej kawałków ale je pousuwał.
Karpiu

Post autor: Karpiu »

KosaACAB pisze: 03.06.2026, 22:58 https://www.youtube.com/watch?v=7DgzV9j ... rt_radio=1 Miał on wczesniej więcej kawałków ale je pousuwał.
Mordo przecież to jakiś grafoman
halodrol

Post autor: halodrol »

KosaACAB pisze: 03.06.2026, 22:43 Interesuje mnie ten temat dlatego, bo byłem jego słuchaczem. On nagrywał wcześniej rap. Tak samo dopytuje tu o Mysze, bo ktoś poruszył jego temat. Caly czas słucham jego kawałków. I dlatego mnie interesuje czy zachował się jakoś nie elegancko. Tak samo ciekawi mnie co z Libim. Bo tak samo jestem jego słuchaczem. A nie chce słuchać kogoś co zachował się w jakiś przesadnie kurewski sposób. I ciekawi mnie to czy te osoby nie mają wykreconych lewych afer bo niestety w tym całym ulicznym środowisku, jest kreconych wiele kulawych afer.
W takim razie zlituję się, bo widzę że to strasznie ważne dla ciebie :)
Ale wcześniej mi powiedz, czym naprawdę inspirują cię (Cię, nawet z wielkiej litery napiszę) takie łaki i beztalencia?
Serio nie ma bardziej ambitnej muzyki w tym klimacie? :)

Pan Bernard zwany też Ha. lata z sharksami, więc możesz sobie sam dopowiedzieć co należy sądzić o tym jegomościu.
Pan Daniel, zwany też Libi w sensie stricte sztywności zeznań jest czysty jak łza, więc z dumą możesz odpalać jego prawilne wiersze recytowane i chłonąć prawdę ulicy. Został odsunięty za zupełnie inne sprawy.
Stachu Wirażka

Post autor: Stachu Wirażka »

To za co został pogoniony? Domowy ninja?

halodrol a co z Rybą vel Rybką? Chodzi na mecze czy odbił całkowicie? Bo sensownie się wypowiada przestrzegając młodych przed tym bagienkiem. Ogólnie jak dla mnie tacy ludzie byliby potrzebni na trybunach zarówno Wisły jak i Cracovii by zmienić model kibicowania. Treningi zamiast ćpania, walki na łapy zamiast ganianie z maczetami i gazem. Za dekadę kolejne pokolenie mogłoby już rywalizować na ulicy w zupełnie inny sposób. Co o tym myślisz?
KosaACAB

Mi osobiście podobają się ich kawałki, szczegolnie Myszy i Libiego. Słucham tez wiadomo, wielu innych twórców. I osoby o których wypisywałem, nie są moimi ulubionymi artystami. Co do Libiego. Zasady nie konczą się na samym milczeniu. To że nikogo nie wydał, nie znaczy ze jest osobą zasadową. I wiedziałem to wcześniej że nikogo on nie sprzedał. Ale zastanawia mnie czy np. Nie okradł kolegów. Bo to tak samo kurewski czyn. Slyszałem, ze wiele osób mówi o tym że znecał się nad rodziną i tak samo zastanawia mnie czy to prawda. Nie wiem czy jego kobieta była tego nie wymyśliła, bo bywają nie raz takie sytuacje że kobiety wymyślają różne historie na swoich byłych partnerów.
cpcasual

Post autor: cpcasual »

Ryba chodzi na mecze i się często lansuje w barwach. A to pieprzenie o tym przestrzeganiu to można między bajki włożyć. Szuka waleczki na Fame i niebawem ją dostanie
GŁOS PRAWDY W TWOIM DOMU
KosaACAB

A co to Bernanda jeszcze dodam, że wiedziałem już też wcześniej ze biegał z WSH. I został już wcześniej od Wisły za to odsunięty. Ale po czasie, zobaczyłem że wkleili zdjęcie Bernanda na taką grafikę z twarzami rozjebusów z Krakowa. I jakies pare miesięcy temu jakos widziałem jak poszedł pod kryminał, oznajmiając że miał ktoś tam do jakiegoś czasu dostarczyć na niego papiery i nie dostarczył. I mnie to zastanawia czy wydał innych czy nie. Dzigi tez mowił że się Bernando rozjebał. Ale wiele opowieści Dzigiego, są wiadomo farmazonami. Czasami powie jakaś prawde, ale wiele razy klamie, wymyslajac różne bajki. (Potrafił nawet wymyślić, pare miesięcy temu, że jest on główną osobą, trzymającą Kraków) XD I nie wiem czy przy tym oskarzeniu w sprawie Bernanda mowil prawde, czy tak samo kłamał, jak w wiekszosci jego opowieści.
smerf Maruda

Post autor: smerf Maruda »

halodrol pisze: wczoraj, 09:04 Pan Daniel, zwany też Libi w sensie stricte sztywności zeznań jest czysty jak łza, więc z dumą możesz odpalać jego prawilne wiersze recytowane i chłonąć prawdę ulicy. Został odsunięty za zupełnie inne sprawy.
bycie domowym ninją jest czyste?
waflowanie z rozjebusem kajfałszem (dętka z puchy co siedziała na halinach) jest czyste?
okradnięcie NH osiedli na kilkadziesiąt tysięcy na ciuszki adidasa jest czyste?

jak można słuchać tych jego kwadratowych wysrywów, przecież gość nie potrafi składać rymów, niech ktoś to spisze bo przy niektórych niezły ubaw jak to brzmi a te klipy? przecież to z kilometra widać że ten ryj jest nieskalany intelektem

zresztą gdzie on się teraz bunkruje? dalej na Śląsku? z Wisły pogoniony, u WSH ma przejebane, chyba podobnie u Zagłębia (Radłów to przecież zasługa MF której przecież przewodził)
KosaACAB

eNGie pisze: 03.06.2026, 14:39 Libi NH pomimo pogonienia dalej nagrywa rap:
https://www.youtube.com/watch?v=2NmxV_E ... rt_radio=1
Z Endriu tez ostatnio nagrał kawałek. https://www.youtube.com/watch?v=ZDE6dov ... rt_radio=1
xDominik98

Post autor: xDominik98 »

dave2123 pisze: 31.05.2026, 20:32
xDominik98 pisze: 31.05.2026, 14:36 Jesli Zaglebie faktycznie atakowalo wczesniej Wislakow ze sprzetem w Olkuszu czy Jaworznie, to ten bojkot byl nie sprawiedliwy. I zostal on w niezasadowy, sposob poprowadzony. Bo na poczatku prokuratura ustalila, ze ten kibic sam sie postrzelil raca. A po jawnym strzeleniu z d*** 7egii na transparencie, prokuratura wznowila sledztwo. Wszystkie prawie ekipy zaczeli bojkotowac Wisle, wiec ze wzgledu na glosnosc tego zdarzenia odnowa wznowili slectwo, po czym ustalili ze nie mogl on sie samemu zabic ta raca, bo byla ona wystrzelona z daleka, wedlug pozniejszych ustalen bieglych medycyny sądowej i ekspertow od srodkow pirotechnicznych. Przez ten transparent kibice Wisly i Unii beda grupowo odpowiadac za smierc tego kibica, przez co dostana grubsze wyroki. I jak to jest ze taka legla jest szanowana w srodowisku kibicowskim? Jak jawnie zajebali z d*** i przez nich prokuratura odnowila slectwo. Bo bylo o tej sprawie glowno i wszyscy oskarzali Wislakow o ta smierc. I przez to zaczeli odnowa badac ta sprawe ze smiercia. Strasznie chujowo sie ten caly bojkot dla Wisly potoczyl.
Prokuratura nie wznowiła śledztwa, bo ono trwało cały czas. Była tylko hipoteza, że sam się o******, ale wykluczyli to biegli i eksperci.
Kurde kiedys czytałem, ze jakis reporter napisal na chyba twitterze, ze zwiazku z licznymi oskarzeniami kibicow, tam jakas grupa ludzi zaczela spowrotem ustalac przyczyne smierci kibica. Jak tak nie bylo, to sory za wprowadzenie w błąd, bo powtorzylem byc moze nie prawdziwa informacje, ze przez ten transparent i naglosniona sprawe z bojkotami, odnowa zaczely sluzby badac przyczyne smierci kibica. Ale jednak uwazam ze legia strasznie chujowo postapila wystawiajac taki transparent, bo na poczatku sluzby ustalili ze sam się odstrzelił. A Legia oskarzyla kibicow Wisly i Unii, wywieszajac ten transparent swiezo po tej sytuacji, w czasie trwania tego slectwa. No takich informacji nie mozna tak wyjawniać...
xDominik98

op3 pisze: 02.06.2026, 12:43
Galileusz pisze: 01.06.2026, 21:58
op3 pisze: 01.06.2026, 07:28 W Olkuszu nigdy nie było sprzętu i to właśnie Wisła go wprowadziła jakie czas temu do miasta i okolic. Do Zagłębia na ręce nie mieli żadnego podjazdu.
Dobrze że jest ta Wisła to wszystkie problemy tego świata jest na kogo zrzucać...nie wiem co ćpasz ale bierz mniej a o starciach jakie były na terenie Olkusza i okolic widać ze nie masz pojęcia

Oto twój wpis z 29 marca,czyli sprzed 2 miesięcy.

"
Witam,
Jak wygląda sytuacja w Skawinie i Olkuszu na ten moment? Który z FC jest najsilniejszy/najbardziej liczny. Przejeżdżając kilka razy w ostatnim czasie przez Olkusz najbardziej widoczna Wisła. "

Dwa miesiące temu pytasz jak wygląda sytuacja w Olkuszu,a dziś jesteś prawdziwym znawcą.Pamietaj - nie zawsze to co koledzy ci napiszą musi być prawdą.
To nie Galileusz pisał ten wpis, a inny uzytkownik. Użytkownik do ktorego piszesz, po prostu odpisał z cytatem tylko na post, który wyżej wkleiłeś. Ciekawi mnie jak wyglądają starcia na Olkuszu, konkretnie czy dochodzi tam do starć na łapy między Wiślakami a Zagłębiem i Gksa. Bo pare lat do tyłu wiem od byłego Wiślaka, że za czasów jak ten gość chodził jeszcze do szkoły i się udzielał, to on i jego koledzy walczyli na mieście normalnie na pieści z przeciwnymi ekipami. Ale czy są tam jeszcze jakieś osiedla Wiślackie, co konkurują tylko na pieści? Bo jak jest tam wprowadzony sprzęt, to nie znaczy że każdy musi z niego korzystać. I ciekawi mnie czy jest jakas wieksza grupa kibiców co konkuruje tam na pieści. Bo np z tego co słyszałem od nie jednej osoby, na Krakowie na ten moment, nie ma starć na łapy. 10-15 lat temu, ziomek co biegał na hucianie , to mówił mi że dochodziło czasami do grupowych starć na łapy. Mówił że dawniej były inne czasy i nie walczyło się o interesy a o to kto lepszy. I dawniej mimo ze byl często uzywany sprzęt to bylo dosc sporo walk na pieści. A teraz niestety tylko kazdy na sprzęcie biega.
xDominik98

halodrol pisze: 31.05.2026, 22:09 Ja pierdolę :D
Kolejne bekowe troll-konto w stylu sajkokapral (coś takiego:) a wy matoły bierzecie to na poważnie i się wdajecie w dyskusję :D
Quo vadis Polsko w XXI wieku?
Niee, co do mnie akurat się w tym wypadku mylisz :D Nie chcę sobie z nikogo tu zartów strugać i trolowac. Chciałem się po prostu dowiedzieć czy istnieje jeszcze jakieś FC Wisły, które konkuruje na pieści. Ja jestem z małego miasteczka z świętokrzyskiego i chciałbym jak pisałem coś pobiegać. U nas nie uzywalo się sprzętu w przypadku starć. Z tego też pewnie względu, w moich oczach, uzywanie sprzętu jest przesadyzmem. Interesują mnie tylko, starcia na pieści. Chcialbym dolaczyc sie do jakiegoś FC z którym mógłbym jezdzić na Wisle i mógłbym mieć w świadomości to że gdzieś na trasie, czy na mieście wracajac w barwach po meczu, mogla by się zaczaić na nas jakaś druga ekipa, dążąca do starć na pieści. Ale na Krakowie i okolicach niestety jest tak, że Pasy i inne ekipy konkurują z Wislą na sprzęcie. Co jest nie dla mnie. A co do mojego wpisu odnosnie wznowienia ustalenia przyczyny smierci kibica, przyznalem we wczesniejszym poscie ze powielilem prawdopodobnie nie prawdziwa informacje.
Niepierdol

Post autor: Niepierdol »

Co do Bernardo i wsh - wsh to chyba już umarło śmiercią naturalną jak KSC na przy Arce. Te niedobitki z wsh w większości mieszkają daleko poza Krakowem. Z głównej siły w Krakowie pomimo silnego JG w ubiegłych latach oraz odradzającej się w bardzo powolnym tempie Wisły, wsh przestało mieć całkowicie znaczenie na mieście. Przeminęło z wiatrem

A co do sprzętu w Krakowie, to ma on funkcję jedynie odstraszającą. Żaden 60 kilowy szczur z obojętnie której strony barykady, nie ma jaj by go użyć. No i w sumie prawidłowo, bo nawet te przećpane bezmózgi chyba w końcu zrozumiały że użycie przedłużacza to pewny przypał i kłopoty. Dlatego szczury potrafią użyć wyłącznie butli.

Chlastanie w Krakowie powoli umiera jak wsh i idzie to w dobrą stronę
xDominik98

Wie ktoś może jaka ekipa wpadła w miejsce nie daleko stadionu Wisły 10.08.2018 roku po meczu Wisly Kraków i Wisły Płock? I co się wtedy wydarzylo? Pamiętam ze poszlismy po tym meczu, gdzieś w niedalekie miejsce od stadionu, grupą kibiców upamiętnić poległych w powstaniu Warszawskim. Odpalone byly race, zaspiewalismy hymn. I się to zgromadzenie zakonczylo. Wiekszosc kibicow zaczela sie rozchodzic i zostalismy nie daleko tego miejsca grupą kibicow. Ja jeszcze wtedy malolatem bylem i z zarogu wybiegła grupa Wislaków i zaczeli krzyczec do nas bysmy spier dalali. To po chwili razem z nimi zaczelismy uciekac, kazdy sie rozbiegl w rozne strony, slyszalem po chwili ze policyjne suki zaczely wyc. Jeden kibic Wisly od tej grupy kibicow co wybiegla za rogu w nasza strone, mowil podczas tej ucieczki, jak wbiegl z nami za bloki, ze chyba pasy wpadły. Ale koniec koncow nie dowiedzialem sie co sie tam wydarzylo, bo gosc pobiegl w innym pozniej kierunku niz ja.A wiadomo podczas ucieczki nie bylo czasu na zadawanie pytan. Potem znajomy mi mowil ze podobno to nie Pasy wpadly a Hutnik. Wie ktos co sie wtedy po tym meczu wydarzylo?
cpcasual

Odpocznij młody trochę od forum
GŁOS PRAWDY W TWOIM DOMU
Oldfreak

Post autor: Oldfreak »

cpcasual pisze: wczoraj, 17:49 Odpocznij młody trochę od forum
Albo ty odpocznij.W pół roku 500 postów spłodzic :)
cpcasual

Ale jakich konkretnych 😀
GŁOS PRAWDY W TWOIM DOMU
op3

Post autor: op3 »

xDominik98 pisze: wczoraj, 15:47
To nie Galileusz pisał ten wpis, a inny uzytkownik. Użytkownik do ktorego piszesz, po prostu odpisał z cytatem tylko na post, który wyżej wkleiłeś.
Faktycznie,mój błąd.

Ale nie zmienia to faktu że to Wisła wprowadziła sprzęt do Olkusza.
GKS KATOWICE
Pepsizero

Post autor: Pepsizero »

cpcasual pisze: wczoraj, 09:56 Ryba chodzi na mecze i się często lansuje w barwach. A to pieprzenie o tym przestrzeganiu to można między bajki włożyć. Szuka waleczki na Fame i niebawem ją dostanie
Wcale nie tak dawno temu mówił że raz na jakiś czas pójdzie na mecz i to wszystko. Odmieniło mu się jednak i teraz jest regularnym bywalcem meczów domowych i lubi sobie pstryknąć zdjęcie w barwach. Z tym przestrzeganiem coś pewnie jest na rzeczy ale robienie z tego kontentu pod walkę sprawiło że po jakimś czasie ciężko to traktować poważnie i teraz bardziej jest to odbierane jako szopka
Pepsizero

Post autor: Pepsizero »

xDominik98 pisze: wczoraj, 15:47

Dobrze że jest ta Wisła to wszystkie problemy tego świata jest na kogo zrzucać...nie wiem co ćpasz ale bierz mniej a o starciach jakie były na terenie Olkusza i okolic widać ze nie masz pojęcia

"
Witam,
Jak wygląda sytuacja w Skawinie i Olkuszu na ten moment? Który z FC jest najsilniejszy/najbardziej liczny. Przejeżdżając kilka razy w ostatnim czasie przez Olkusz najbardziej widoczna Wisła. "

Dwa miesiące temu pytasz jak wygląda sytuacja w Olkuszu,a dziś jesteś prawdziwym znawcą.Pamietaj - nie zawsze to co koledzy ci napiszą musi być prawdą.
To nie Galileusz pisał ten wpis, a inny uzytkownik. Użytkownik do ktorego piszesz, po prostu odpisał z cytatem tylko na post, który wyżej wkleiłeś. Ciekawi mnie jak wyglądają starcia na Olkuszu, konkretnie czy dochodzi tam do starć na łapy między Wiślakami a Zagłębiem i Gksa. Bo pare lat do tyłu wiem od byłego Wiślaka, że za czasów jak ten gość chodził jeszcze do szkoły i się udzielał, to on i jego koledzy walczyli na mieście normalnie na pieści z przeciwnymi ekipami. Ale czy są tam jeszcze jakieś osiedla Wiślackie, co konkurują tylko na pieści? Bo jak jest tam wprowadzony sprzęt, to nie znaczy że każdy musi z niego korzystać. I ciekawi mnie czy jest jakas wieksza grupa kibiców co konkuruje tam na pieści. Bo np z tego co słyszałem od nie jednej osoby, na Krakowie na ten moment, nie ma starć na łapy. 10-15 lat temu, ziomek co biegał na hucianie , to mówił mi że dochodziło czasami do grupowych starć na łapy. Mówił że dawniej były inne czasy i nie walczyło się o interesy a o to kto lepszy. I dawniej mimo ze byl często uzywany sprzęt to bylo dosc sporo walk na pieści. A teraz niestety tylko kazdy na sprzęcie biega.
Słynne powiedzenie zalezy jak leży ma tu odzwierciedlenie. Oczywiście jakiś dużych starc na łapy z obu stron nie ma. Ale zdążają się mniejsze czy większe bitki w których któraś ze stron tego sprzętu nie ma,lub klasyczne najebanie komuś. Kraków to duże miasto. Nie ma tu spektakularnych akcji na zasadzie krojenia flag ale z racji na wielkość terenu dużo się dzieje, pokusiłbym się o stwierdzenie nawet że nadal” akcje „ mają miejsce codziennie a to że to akcje mniej zorganizowane i na mniejszą skalę niż kiedyś to inna bajka. Co do sprzętu to ostatni miesiąc udowodnił że wcale nie jest to złoty środek i młodej Wiśle kilka razy nie poszło do końca po ich myśli pomimo że oni sprzęt mieli a przeciwnicy nie. Oprócz noszenia toreb większych niż ustawa pasowałoby tam jeszcze nosić jaja. Ale obiektywnie to tyczy się małolatów z obu stron
Galileusz

Post autor: Galileusz »

op3 pisze: 01.06.2026, 07:28 W Olkuszu nigdy nie było sprzętu i to właśnie Wisła go wprowadziła jakie czas temu do miasta i okolic. Do Zagłębia na ręce nie mieli żadnego podjazdu.

"
Witam,

Typie faktycznie przestań ćpać naprawdę bo widzę że grubo nie ogarniasz, chyba że masz 13 lat to ok wyłącz te internety bo ci szkodzi.
To nie ja pytałem o Olkusz... popatrz dokładnie zanim się dopierdolisz dzbanie
factoryproject

Post autor: factoryproject »

cpcasual pisze: wczoraj, 09:56 Ryba chodzi na mecze i się często lansuje w barwach. A to pieprzenie o tym przestrzeganiu to można między bajki włożyć. Szuka waleczki na Fame i niebawem ją dostanie
A cóż Ty ku*** wiesz jak w każdym temacie się przypierdalasz pajacu a jesteś internetową szmatą...
Ciekawe czy byś mu to pajacu j***** powiedział w twarz
Niepierdol

Post autor: Niepierdol »

Co do pytania czy któreś z FC Wisły walczy na pięści to Jaworzno biega bez sprzętu. Powodem jest pakt, który obowiązuje wszystkich na terenie całego Jaworzna.
A czy Jaworznicka Wisła faktycznie bije się na pięści? Tego nie wiem
xDominik98

Niepierdol pisze: wczoraj, 23:22 Co do pytania czy któreś z FC Wisły walczy na pięści to Jaworzno biega bez sprzętu. Powodem jest pakt, który obowiązuje wszystkich na terenie całego Jaworzna.
A czy Jaworznicka Wisła faktycznie bije się na pięści? Tego nie wiem
Ok dzieki Ci bardzo za odpowiedz. Takiej odpowiedzi oczekiwałem. Jeszcze ciekawi mnie czy Wiślacy z Pińczowa maǰą jakieś sprzeczki z miejscowymi kibicami Korony. Widziałem ze produkowali bluzy z odwroconym herbem Korony z napisem Armia Wisly Pinczów. Wie ktoś jak wyglada tam sytuacja? Wiem to temat o Krakowie, a ja przez moje wpisy tworze tu dyskusje o innych miejscowosciach, no ale jeszce bym sie chcial dowiedziec, czy kibice Wisly z Pinczowa mają tam u siebie jakies starcia na rece.
ODPOWIEDZ