tak oto najstarszy ze znanych egzemplarzy przerzutow sam sie ujawnil :)oldies years pisze: 05.05.2026, 14:31nie twoj interes lebku gdzie bylem i co kiedy robilem. A na galerze siedzialem nie raz i nie dwa, bo kiedys chodzilo sie na rozne kluby w Lodzi i na rozne dyscypliny. Tylko, ze aniolkiem jeszcze wtedy byles, wiec nie mamy o czym gadac. nie zasmiecam wiecej tematu - gadajcie dalej o sprawach obgadanych sto razy i oczywistych do bolu.zero osiem pisze: 05.05.2026, 14:06 zeby nie bylo mam wiele szacunku dla starszych ale jest taki rodzaj odjebania w glowie ze jak ktos zyl w czasach wojny to wspomina i monte cassino i lenino i na westerplatte byl i przy podpisywaniu kapitulacji, tak samo ty caly widzew tworzyles od lat 60-tych, potem tylko wy byliscie a lksu nie bylo i w parku 3 maja byles i na galerze siedziales i na wielkich meczach widzewa z juventusem i liverpoolem rozgrywanych na stadionie lks przy kilkudziesieciu tysiacach lodzian moze nawet jakies flagi widzewa widziales? opowiedz
Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
-
zero osiem
Re: Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko
-
serce miasta
Chodzi mi o fakt że w latach 80 do połowy 90 na Śródmieściu rządził niepodzielnie ŁKS tzw.Creazy Cannibals.Mniej więcej w połowie lat 90 Śródmieście zdominowali Widzewiacy na długie lata,sytuacja się zmieniła tzn.Lks doszedł do głosu jak rozpruł się jedras i mnóstwo Widzewiaków poszło siedzieć.Piatek Trzynastego pisze: 05.05.2026, 14:25Plączesz się. Kiedyś za ŁKS-em, ale nie mieliśmy nic do powiedzenia, teraz podzielone, ale chwalicie się jednym zdjęciem kiedy tam na moment stanęliście...serce miasta pisze: 05.05.2026, 08:51 Śródmieście Łodzi jest podzielone a kiedyś było za ŁKS-em więc o czym rozmowa...długi czas nie mieliście tam nic do powiedzenia szczególnie w latach 2000
Wiadomo, że ryba najszybciej rośnie między złapaniem jej przez wędkarza a jego opowiadaniem, a wielkość Pierdzewa wzrasta najbardziej niesamowicie między jakimś wydarzeniem a opisem na forum i z biegiem lat dalej się powiększa.
PS. To jest moje jedyne konto, kumatsi z łódzkich akcji właśnie z lat 2000 wiedzą skąd mój nick i nie jestem małolatem.
No popatrz, a kilka tygodni temu Widzew sobie spacerował po Pietrynie. Koledzy się nie pochwalili czy w necie nie napisali? Dziwny ten brak wiedzy u takiego kumacza :)Jan Barbados pisze: 04.05.2026, 19:37 Zmyśliłeś to.
Po jakim meczu i w którym roku pokonaliście nie niepokojeni chociaż 200-metrowy odcinek Piotrkowskiej?
W którym lokalu "balowaliście"?
-
Jan Barbados
To jest niewyobrażalne...Thor1910 pisze: 05.05.2026, 17:38No popatrz, a kilka tygodni temu Widzew sobie spacerował po Pietrynie. Koledzy się nie pochwalili czy w necie nie napisali? Dziwny ten brak wiedzy u takiego kumacza :)Jan Barbados pisze: 04.05.2026, 19:37 Zmyśliłeś to.
Po jakim meczu i w którym roku pokonaliście nie niepokojeni chociaż 200-metrowy odcinek Piotrkowskiej?
W którym lokalu "balowaliście"?
Ale moja ciocia też niezła,
bo w zeszłym tygodniu (jakoś chyba koło 7 pod wieczór)
tankowała swoją hondę na Circle K
prawie naprzeciwko waszego stadionu!
-
zero osiem
ok nasza porazkaThor1910 pisze: 05.05.2026, 17:38 a kilka tygodni temu Widzew sobie spacerował po Pietrynie. Koledzy się nie pochwalili czy w necie nie napisali?
-
Radigoszcz1910
Oczywiście że wasza porażka władcy Łodzi i bramek jak to tak żebyśmy sobie chodzili po pietrynie no jak ,przecież nas nie ma to kto to wam tam chodził ? Krasnale.A ty 13 jesteś imbecylem chyba któremu tu płacą za pisanie.Jesli twój nick tyczy się akcji u nas pod stadionem gdzie mieliście aparaty bo to takie lata były to już wogóle na stare lata chyba leki nie pomagajązero osiem pisze: 05.05.2026, 18:00ok nasza porazkaThor1910 pisze: 05.05.2026, 17:38 a kilka tygodni temu Widzew sobie spacerował po Pietrynie. Koledzy się nie pochwalili czy w necie nie napisali?
-
Piatek Trzynastego
A to do mnie? W pierwszej połowie lat 2000 (ktoś tam od was pisał, że nie istnieliśmy :) wiesz ile było piątków trzynastego kiedy obskakiwaliście w******* od ŁKS-u? Minimum sześć. To była taka zabawa. Tak, i stąd mój nick. Jedni celebrują urodziny prezesa Rozenbauma, inni na luzie wspominają piątkowe tradycje. Sorry, że nie mam nicka Bloody Destroyer albo Wild Hunter.Radigoszcz1910 pisze: 05.05.2026, 18:23 Jesli twój nick tyczy się akcji u nas pod stadionem gdzie mieliście aparaty bo to takie lata były to już wogóle na stare lata chyba leki nie pomagają
-
ImperatorMistrz
Ale nikt nie pytał.
Większego kabareciarza dawno tu nie bylo. Ostatni raz chyba ten pejs co trzymał twarde dyski w komórce, patocośtam
#naoddziale
Większego kabareciarza dawno tu nie bylo. Ostatni raz chyba ten pejs co trzymał twarde dyski w komórce, patocośtam
#naoddziale
-
wściekły kojot
Widzew lepszy frekwencyjnie i ma więcej FC. ŁKS lepszy chuligańsko i jeżeli chodzi o miejską partyzantkę plus trzyma bramki w najlepszych łódzkich klubach co potwierdza to co napisałem bo ten kto trzyma bramki ten ma władzę w mieście. Myślę, że was pogodziłem. Nie dziękujcie! Temat można uznać za zakończony choć przyznam szczerze, że fajnie się czyta posty Janka Barbadosa. Umie trollować w inteligentny sposób.
-
ImperatorMistrz
Typ zalozyl trzy konta i pisze sam ze sobą. 27, 28 i 29 kwietnia. Dobrze tu byc bo naprawde mozna sie pośmiać :)
-
Radigoszcz1910
Weź ty już zamknij pizde stary a głupi a wiesz ile wy razy w******* i tak możemy się przekrzykiwać debilu.Macie cała Łódź przejęliście wszystko ,nas nie ma koniec tematu debiluPiatek Trzynastego pisze: 05.05.2026, 19:30A to do mnie? W pierwszej połowie lat 2000 (ktoś tam od was pisał, że nie istnieliśmy :) wiesz ile było piątków trzynastego kiedy obskakiwaliście w******* od ŁKS-u? Minimum sześć. To była taka zabawa. Tak, i stąd mój nick. Jedni celebrują urodziny prezesa Rozenbauma, inni na luzie wspominają piątkowe tradycje. Sorry, że nie mam nicka Bloody Destroyer albo Wild Hunter.Radigoszcz1910 pisze: 05.05.2026, 18:23 Jesli twój nick tyczy się akcji u nas pod stadionem gdzie mieliście aparaty bo to takie lata były to już wogóle na stare lata chyba leki nie pomagają
-
Jan Barbados
Wasz prezes Dobżydzki dziś apelował, żeby wszyscy kibice byli jednością.ImperatorMistrz pisze: 05.05.2026, 21:55 Typ zalozyl trzy konta i pisze sam ze sobą. 27, 28 i 29 kwietnia. Dobrze tu byc bo naprawde mozna sie pośmiać :)
-
Radigoszcz1910
Już ci ktoś odpisał imbecylu czytać nie umiesz lataliśmy wam po stadionie jak chcieliśmy a w drugą stronę coś masz ??? Czekam.Skoro taki stary jesteś to wiesz co z wami było wtedy przed tym zanim za sprzęt złapaliście bo pizdy byliście i nie dawaliście radyPiatek Trzynastego pisze: 05.05.2026, 19:30A to do mnie? W pierwszej połowie lat 2000 (ktoś tam od was pisał, że nie istnieliśmy :) wiesz ile było piątków trzynastego kiedy obskakiwaliście w******* od ŁKS-u? Minimum sześć. To była taka zabawa. Tak, i stąd mój nick. Jedni celebrują urodziny prezesa Rozenbauma, inni na luzie wspominają piątkowe tradycje. Sorry, że nie mam nicka Bloody Destroyer albo Wild Hunter.Radigoszcz1910 pisze: 05.05.2026, 18:23 Jesli twój nick tyczy się akcji u nas pod stadionem gdzie mieliście aparaty bo to takie lata były to już wogóle na stare lata chyba leki nie pomagają
My nie dawaliśmy rady , to co powiesz o was w ostatnim 10-leciu, pochowani chuligani, u was nawet nie ma kogo bić, wy się pojawiacie raz na parę miesięcy i potem siedzicie w norach i sracie w gacie.Tyle o was.Radigoszcz1910 pisze: 05.05.2026, 22:40Już ci ktoś odpisał imbecylu czytać nie umiesz lataliśmy wam po stadionie jak chcieliśmy a w drugą stronę coś masz ??? Czekam.Skoro taki stary jesteś to wiesz co z wami było wtedy przed tym zanim za sprzęt złapaliście bo pizdy byliście i nie dawaliście radyPiatek Trzynastego pisze: 05.05.2026, 19:30A to do mnie? W pierwszej połowie lat 2000 (ktoś tam od was pisał, że nie istnieliśmy :) wiesz ile było piątków trzynastego kiedy obskakiwaliście w******* od ŁKS-u? Minimum sześć. To była taka zabawa. Tak, i stąd mój nick. Jedni celebrują urodziny prezesa Rozenbauma, inni na luzie wspominają piątkowe tradycje. Sorry, że nie mam nicka Bloody Destroyer albo Wild Hunter.Radigoszcz1910 pisze: 05.05.2026, 18:23 Jesli twój nick tyczy się akcji u nas pod stadionem gdzie mieliście aparaty bo to takie lata były to już wogóle na stare lata chyba leki nie pomagają
-
marcino2981
Jak wygląda obecnie sytuacja w Sochaczewie i Żyrardowie ?
-
NoMatterWhat
Na tyle dobrze, że ludzie kojarzą te miasta z województwem łódzkim, jeśli chodzi o kibicowanie.
Czerwony Sochaczew dalej musi się wspierać okolicznościowymi wioskami czy sam daje rade Legii?
Make you an offer you can't refuse You've only got your soul to lose... Eternally... let yourself go!
-
zero osiem
sochaczew jako fc widzewa w swojej historii moze sie pochwalic swoistym rekordem jakim jest czterokrotne wyjebanie ich z flagi przez lks
Re: ŁKS Łódź i woj. łódzkie rts-u - kibicowsko
Niewiele żydoStwu to daje, słyszałem, że po ... zmianie pokoLeniowej podobno nawet szefoWa widzewskiego "fcS" jest "u siebie ... dojeżdżana". ;)cherchesov pisze: 08.05.2026, 13:19Czy "czerwony sochaczew" dalej musi się posiłkować okolicznościowymi wiochami itd., czy same dają radę tamtejszej Legii?onA-milicjiWrak pisze: 08.05.2026, 12:10Na tyle dobrze, że ludzie już nie kojarzą tych miast z woj. łódzkim, jeśli chodzi o kibicowanie.
Stopper pisze: 08.05.2026, 14:14To w sumie byłoby 5.zero osiem Ł.. pisze: 08.05.2026, 13:48 Sochaczewski fanklub widzewU w swojej historii może się pochwalić swoistym rekordem, jakim jest czterokrotne 'wyjebanie" ich z flagi przez łks.
https://www.facebook.com/photo/?fbid=18 ... 8718765700

I takie chciały być wielkie, jak ... "przeorany" (w ... Chodakowie?) widzewski rugbysta alias "mie7ony" [nawet nie pamiętam, jaki miał "wabik" ten (obecny?) emigrant, choć był "tu" chyba nawet 'mod/admin'em], a dały się "zrobić" niegroźnym "turystom97", którzy (wcześniej?) nawet przegrali umówioną konfrontację z wyselekcjonowaną bandą dESTROYEdSóW (HfW), nazwaną przez te eRTeeS-iary - "fcK(utno)" :)
-
zero osiem
pierdzewowi jak wiadomo w sochaczewie nawet urodziny liderow sie nie udaja i nie moga spokojnie pizzy przelknac w takim da grasso, to samo zreszta w lodzi - gdzie pobalowac aktualnie po prostu NI MA
taki rekord należy chyba do Żorskich Gieksiarzyzero osiem pisze: 08.05.2026, 13:48 sochaczew jako fc widzewa w swojej historii moze sie pochwalic swoistym rekordem jakim jest czterokrotne wyjebanie ich z flagi przez lks
Znalazłem w mitoGrafii widzewiaków na "w-t'm" nawet wzmianki o tym/ch ich niepotomnym(ch) "sukcesie/sach": ;)zero Osiem Ł.. pisze: 08.05.2026, 15:48I pierdzeWowi, jak wiadomo, w Sochaczewie nawet urodziny ich liderów się nie udaja i nie mogą spokojnie np. przełknąć pizzy w tamtejszym "da grasso", to samo zresztą z lodami - gdzie pobalować aktualnie po prostu 'nimajo'.DZnr1 pisze: 08.05.2026, 15:40Niewiele żydoStwu to daje, słyszałem, że po ... zmianie pokoLeniowej podobno nawet szefoWa widzewskiego "fcS" jest "u siebie ... dojeżdżana". ;)cherchesov pisze: 08.05.2026, 13:19
Czy "czerwony sochaczew" dalej musi się posiłkować okolicznościowymi wiochami itd., czy same dają radę tamtejszej Legii?
Stopper pisze: 08.05.2026, 14:14
To w sumie byłoby 5.
https://www.facebook.com/photo/?fbid=18 ... 8718765700
I takie chciały być wielkie, jak ... "przeorany" (w ... Chodakowie?) widzewski rugbysta alias "mie7ony" [nawet nie pamiętam, jaki miał "wabik" ten (obecny?) emigrant, choć był "tu" chyba nawet 'mod/admin'em], a dały się "zrobić" niegroźnym "turystom97", którzy (wcześniej?) nawet przegrali umówioną konfrontację z wyselekcjonowaną bandą dESTROYEdSóW (HfW), nazwaną przez te eRTeeS-iary - "fcK(utno)". :)

Przy okazji odnalazłem forumowy pseudonim ww., to ... skopany (pod Sochaczewem?) jak ... typowy frajer niejaki kIJU: :)

Á propos, to on spisał te baśnie w stylu hANKI z bandKi "turystów97" lub ... "małej czerwonej kur(W)y i paschalnej macy", czy to jednak np. ... b7IŹNIAKI, które tak często już ... w 1995 roku w ich (czarno-białym?) "widzewioku" opisywały wiekopomne "zwycięstwa" (przyszłych) członków czerWonych dEhAwU2000? :D

Wstał kurwiszon 😅 idź na cmentarz bo ci matkę kurwiszonie wykopali i każdy pies w okolicy już się zejszcał jej do ryja
GŁOS PRAWDY W TWOIM DOMU
-
JestTuJakiśCwaniak?
Panowie byłem niedawno w Łodzi.Po baletach postanowiłem poszwędać się nocą po mieście.Tak łaziłem i nagle patrzę a tam 12 czy 15 chłopa na jednym rowerze jedzie.Mówię ku*** co się tu dzieje ale to jest c***.Jeden miał tak długie włosy ze się mu wkręciły w łańcuch i wszyscy wykurwili na asfalt.Tramwaj stojący nieopodal odjechał z piskiem opon,ludzie co nie zdążyli wsiąść to pospierdalali z przystanku.Baba zostawiła 15 kilo truskawek na chodniku i paletę jajek,straż miejska to wszystko widziała ale nie reagowali.Ja spierdoliłem na dach kamienicy i tam przesiedziałem kilka godzin,o 4 nad ranem na kwaterę wróciłem.Jak to właścicielce opowiedziałem to mi na kolejną dobę pobytu nie przedłużyła choć chciałem wziąć opcję z pełnym wyżywieniem.Trzymajcie się i uważajcie na siebie.
jestTuJakiś.cwaniak! pisze: 08.05.2026, 23:04Panienko, byłem niedawno w okolicach Łodzi. Po "baletach" postanowiłem poszwędać się nocą na miejscu. Tak łaziłem i nagle patrzę, a tam 12 czy 15 chłopów małorolnych na jednym rowerze wodnym jedzie. Mówię 'kůrwom', co się tu dzieje, ale to widzewskie 'cwele'. Jeden miał tak długie włosy jak diabeł spod Opatówka, że się mu wkręciły w łańcuch i wszyscy 'wykurwili' na asfalt. Trabant stojący nieopodal odjechał z piskiem opon, ludzie, co nie zdążyli wsiąść, to 'pospierdalali' z przystanku PKS. Baba zostawiła 15 kilo truskawek na chodniku i paletę jajek, straż wiejska to wszystko widziała, ale nie reagowała. Ja 'spierdoliłem' na dach krematorium i tam przesiedziałem kilka godzin, ale o godz. 4 nad ranem na kwaterę wróciłem do stodoły. Jak to właścicielce wszystko opowiedziałem, to mi na kolejną dobę pobytu nie przedłużyła, choć chciałem wziąć opcję z pełnym wyżywieniem. Trzymajcie się i uważajcie na siebie.chcę.anal pisze: 08.05.2026, 20:50Wstałam, jak źydowski 'kurwiszon' i idę na cmentarz, bo mi matkę "kurokopy" wykopały i każdy pies z okolicy już się zejszcał jej do ryja. 😥

Znacie którąś z nich? 8)
O czym Ty mówisz?zero osiem pisze: 08.05.2026, 13:48 sochaczew jako fc widzewa w swojej historii moze sie pochwalic swoistym rekordem jakim jest czterokrotne wyjebanie ich z flagi przez lks
Jakie to flagi? Masz jakieś zdjęcia?
Chyba pomyliłeś miasta i FC albo to ja żyje w błędzie i chętnie się dokształcę.
Ponoć straszny smród pod stadionem łksu, co tam tak capi ?
Aaaa , to hanior mu w dupe
Fanatycy Lutka Rozenbauma podjechali to capi. No ale chwilę później się ulotnili, więc kwestia kilku godzin aż przestanie. 😉
HISTORIA NIE KŁAMIE, RODOWICI ŁODZIANIE!
-
zero osiem
sklep pierdzewa dwa razy zasmrodzony i drugi sklep osprejowany, sklep lksu raz zasmrodzony, a na ulicach miasta zycie toczy sie dalej i pierdzewa dalej na nich nie ma, dzis po meczu co najwyzej jakies trzy osiedlowe pijalki beda w czerwonych barwach gdzies na wschodnich zadupiach lodzi
A ty widze znowu lekow nie wzialeszero osiem pisze: 09.05.2026, 16:00 sklep pierdzewa dwa razy zasmrodzony i drugi sklep osprejowany, sklep lksu raz zasmrodzony, a na ulicach miasta zycie toczy sie dalej i pierdzewa dalej na nich nie ma, dzis po meczu co najwyzej jakies trzy osiedlowe pijalki beda w czerwonych barwach gdzies na wschodnich zadupiach lodzi
Ty po prostu nie rozumiesz do czego dąży, przez wasze łamanie zasad będą reakcje , aż w końcu znowu dojdzie do sytuacji typu " Kamil nie zasypiaj ". Jesteście rakiem łodzizero osiem pisze: 09.05.2026, 16:00 sklep pierdzewa dwa razy zasmrodzony i drugi sklep osprejowany, sklep lksu raz zasmrodzony, a na ulicach miasta zycie toczy sie dalej i pierdzewa dalej na nich nie ma, dzis po meczu co najwyzej jakies trzy osiedlowe pijalki beda w czerwonych barwach gdzies na wschodnich zadupiach lodzi
-
zero osiem
obrzydliwe "nie zasypiaj" sami nabazgraliscie na bloku szczycac sie tym dopadnieciem w kupie ze sprzetem i widze do teraz jestescie dumni (wtedy jeszcze jakos tam istnieliscie w miescie) a jakbym byl rownie zlosliwy to byloby bardziej przykro bo bym wymienil rzeczywiste glowy od was ktore poszly w piach ("sytuacje typu" jakich jednak u nas nie bylo) i doszlo do tego bez zadnego sprzetu, bo byli po prostu nieprzygotowani fizycznie do swoich chuliganskich aspiracji i zostaly po nich wasze czerwone gile wzruszenia
Nadal przygłupie nie zrozumiałes
Ma prawie identycznie jak te:zzzzzzzA pisze: 09.05.2026, 13:21Aaaa...., czy "hanior z t97" ma 'chůja' w důpie, jak ja i reszta dhw?

Czy poza zŁOTĄ i gEBE7Sową można dopisać kolejnych oficjalnych frajerów do listy sporządzonej kilka lat temu przez jakiegoś eŁKaeS-iaka?
DoBrZe ze HanKe z TeddyGiRl96/turystki99 zaMkneli bo by na jaw wySZło ze w rozEbusach przesciGniecie cracovie,Ruch , ilu juz wymieNił 5?
-
zdeptany trawnik
bialy08 pisze: 06.05.2026, 00:29My nie dawaliśmy rady , to co powiesz o was w ostatnim 10-leciu, pochowani chuligani, u was nawet nie ma kogo bić, wy się pojawiacie raz na parę miesięcy i potem siedzicie w norach i sracie w gacie.Tyle o was.Radigoszcz1910 pisze: 05.05.2026, 22:40Już ci ktoś odpisał imbecylu czytać nie umiesz lataliśmy wam po stadionie jak chcieliśmy a w drugą stronę coś masz ??? Czekam.Skoro taki stary jesteś to wiesz co z wami było wtedy przed tym zanim za sprzęt złapaliście bo pizdy byliście i nie dawaliście radyPiatek Trzynastego pisze: 05.05.2026, 19:30
A to do mnie? W pierwszej połowie lat 2000 (ktoś tam od was pisał, że nie istnieliśmy :) wiesz ile było piątków trzynastego kiedy obskakiwaliście w******* od ŁKS-u? Minimum sześć. To była taka zabawa. Tak, i stąd mój nick. Jedni celebrują urodziny prezesa Rozenbauma, inni na luzie wspominają piątkowe tradycje. Sorry, że nie mam nicka Bloody Destroyer albo Wild Hunter.
Ale nie złapaliśmy za sprzęt jak wy kiedyś w rozpaczy by ratować dupe i nie pisz ze tak nie było. Teraz zaczęliście bawić sie w chemików i rozlewać badziewie po sklepach
shoe1984, Kilku z nich hanior zdążył wymienić, zresztą już tutaj na forum ktoś wrzucił ich wabiki. A ilu jest zbunkrowanych, albo takich co dali na gębę co było dosyć powszechnym zjawiskiem w Warszawie to na razie nie wiadomo, ale prędzej czy później wyjdzie to na światło dzienne.
No więc tak, oprócz haniora z tb r******** się jeszcze Wstrząs(ksywka wymieniona kiedyś na transparencie pdw na żylecie), Marcinek od żoliborskich mający swego czasu mocną pozycję w tb, no i Niedźwiedź.
No więc tak, oprócz haniora z tb r******** się jeszcze Wstrząs(ksywka wymieniona kiedyś na transparencie pdw na żylecie), Marcinek od żoliborskich mający swego czasu mocną pozycję w tb, no i Niedźwiedź.
Ze sprzętem to latała wasza cała rodzinka mieliście coś z tym zrobić alr wam to pasowałozdeptany trawnik pisze: 10.05.2026, 09:31bialy08 pisze: 06.05.2026, 00:29My nie dawaliśmy rady , to co powiesz o was w ostatnim 10-leciu, pochowani chuligani, u was nawet nie ma kogo bić, wy się pojawiacie raz na parę miesięcy i potem siedzicie w norach i sracie w gacie.Tyle o was.Radigoszcz1910 pisze: 05.05.2026, 22:40
Już ci ktoś odpisał imbecylu czytać nie umiesz lataliśmy wam po stadionie jak chcieliśmy a w drugą stronę coś masz ??? Czekam.Skoro taki stary jesteś to wiesz co z wami było wtedy przed tym zanim za sprzęt złapaliście bo pizdy byliście i nie dawaliście rady
Ale nie złapaliśmy za sprzęt jak wy kiedyś w rozpaczy by ratować dupe i nie pisz ze tak nie było. Teraz zaczęliście bawić sie w chemików i rozlewać badziewie po sklepach