Toruń i kujawsko-pomorskie

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

DZnr1

Re: Toruń i kujawsko-pomorskie

Post autor: DZnr1 »

Kiedy arkowcy przybili oficjalną zgodę z Olimpią G. oraz Lębork z bydgosZczanami?
iparts.pl
Soczek01

Post autor: Soczek01 »

DZnr1 pisze: 23.04.2026, 22:44 Kiedy arkowcy przybili oficjalną zgodę z Olimpią G. oraz Lębork z bydgosZczanami?
Nie przybili i nie przybiją bo Olimpia sobie będzie orbitować tak wokół Arki jak GKM wokół Lechii i nie będzie tego się dało w zaden sposob nazwać i pewnie jak ktoś do Grudziądza będzie jeździł to Tczew. Tak samo zreszta jak na GKMie pojawia sie glownie Nowe,Kwidzyn,Malbork,Pelplin i c*** wie kto tam jeszcze.

A co do postów wyżej to awanturę kręciła na Olimpii Arka z Tczewa przeciw Bałtykowi. Olimpia wtedy nie miała ekipy na stadionie bo im przyjebali solidnie zakazy za dym z ochroniarkami w Toruniu więc do wybiegajacej na tartan Arki wyskoczyło kilkanaście osób glownie od was i doszło do krótkiego spiecia co dokladnie widac na video. Nie wiem co nazywasz Młodym Bałtykiem ale chyba nie tych gosci 30+ co tam byli
tom_k

Post autor: tom_k »

Blablabla11 pisze: 23.04.2026, 17:04 nie wiem, który to był rok, 2006 albo okolice i wyjazd Zawiszy na Olimpię Grudziądz, standardowy "wjazd z bramą" a na trybunach oprócz gości po jednej stronie trubyny naprzeciwko młynek raczkującej wtedy Olimpii, trochę dalej na tej samej trybunie WFCG a na łuku Bałtyk. Nie wiem czy gdzieś były, ale jeśli tak to pewnie nieliczne, takie przypadki, żeby na jednym stadionie, na jednym meczu były obecne 4 niezwiązane ze sobą ekipy - chociaż Bałtyk jednak w tamtym czasie podbijał do Olimpii, albo i odwrotnie ;). Tak czy siak nie staliście wtedy razem z Olimpią.
Tak ciekawa sytuacja z 4 ekipami miała miejsce na finele PP w 97 przy al. Unii. Legia (w sektorze przyjezdnych) grała z Gieksą (na łuku koło Galery), ŁKS u siebie, a w dodatku z jakiegoś powodu (bo raczej oczywiste, że nie przez zgodę z kimkolwiek) na meczy pojawili się czerwoni i usiedli na łuku po prawej stornie zegara. Wcześniej urwali się psom pod naszą pijalkę. Ja z ziomeczkiem wyszedłem przejsciem pozdziemnym koło Galery prosto na GKS...ciekawi było.
DZnr1

tom3k pisze: 25.04.2026, 21:25
Bla.bla.bla11 pisze: 23.04.2026, 17:04 Nie wiem, który to był rok, 2006 albo okolice i wyjazd Zawiszy na Olimpię Grudziądz, standardowy "wjazd z bramą", a na trybunach oprócz gości po jednej stronie trubyny - naprzeciwko młynek raczkującej wtedy Olimpii, trochę dalej na tej samej trybunie - wFcG oraz na łuku Bałtyk. Nie wiem, czy gdzieś były, ale jeśli tak, to pewnie nieliczne, takie przypadki, żeby na jednym stadionie, na jednym meczu były obecne 4 niezwiązane ze sobą ekipy - chociaż Bałtyk jednak w tamtym czasie podbijał do Olimpii, albo i odwrotnie. ;). Tak, czy siak, nie stali wtedy razem z Olimpią.
Taka ciekawa sytuacja z 4. ekipami miała miejsce na łodzkim finele PP w '97 przy al.Unii. Legia (byli w sektorze przyjezdnych) grała z GieKSą (na łuku koło "Galery"), ŁKS u siebie, a w dodatku z jakiegoś powodu (bo raczej oczywiste, że nie przez zgodę z kimkolwiek z powyższych) na tym meczu pojawili się "czerwoni" i usiedli na łuku po prawej stornie naszego zegara. Wcześniej urwali się psom pod naszą 'pijalkę'. Ja z ziomeczkiem wyszedłem przejsciem pozdziemnym przy naszej "Galerze" prosto na GKS ..., ciekawie było.
Pamiętam ten mecz, to były same początki bandy ... 'dzieciojers/'destroyed1996', ale ŁKS wtedy chyba jednak miał jeszcze coś wspólnego z obecnymi wówczas hanysami z Katowic itd.
sket1968

Post autor: sket1968 »

BaltykOldSchool pisze: 23.04.2026, 16:10 Powiem tak – prawda musi być mówiona, bo po co ją koloryzować? Żeby się napinać na forum? Czy żeby normalnie pogadać i poznać inne perspektywy? Ja wolę to drugie. Często ktoś „z drugiej strony” albo ktoś postronny widział coś inaczej i z tego są najlepsze dyskusje. Plucie w ekran mnie nie kręci – szkoda czasu i energii.

To nie tak że Bałtyk ciągnął Pogoń. Obie ekipy się nawzajem bardzo dobrze trzymały i wspomagały. Raz jedni raz drudzy. To nie była zgoda dla interesów a po prostu przyjaźnie między ludzkie. Mówiliśmy, że dwa kluby a jedna ekipa. Czasami to Bałtyk był słaby w tej układance. To co się porobiło to wymiana pokoleń, oraz brak wymiany pokoleń, odpowiednio w Pogoni i w Bałtyku. Te przyjaźnie, o których mowa, trwają i będą trwać choć kto nie miał takich relacji to pewnie będzie się czubił. Mi tam przyjaciół nikt wybierać nie będzie. Śluby, pogrzeby, wakacje, praca, wspólna emigracja. To nie jest coś co można o tak wyje.bać w annały zapomnienia.

Teraz przyjaźnią się z Arką. Ich wybór my nie mieliśmy nic do zaoferowania. A oni chcą się rozwijać w tematach różnych. Czy to ok? No pewnie, że serducho pęka jak się widzi kiedyś ukochaną Pogoń na znienawidzonej Arce. Ale nie przejmujmy się czymś czego nie możemy zmienić. Przyjaźń Pogoni i Bałtyku była prawdziwa i szczera, choć to Bałtyk czasami traktował Pogoń "z góry". A karma nie lubi egocentryzmu.

Ale to temat toruńsko - kujawski.

Pierwsza nasza ustawka z Zawiszą w Laskowicach, u boku mieliśmy kumpli z Pogoni! A jak! Ale czasy się zmieniają. Zresztą Zawisza mega honorowa ekipa. Z wielu starć ale i innych wspólnych spotkań ich pamiętam i zawsze elegancko. Olimpia? Tam kiedyś wpadliśmy i wygoniliśmy ludzi ze stadionu. Ale tam kiedyś się nic nie działo. Biliśmy się bardziej z chamami, ochroną i tajniakami. Było spięcie z WFCG. Potem zaczął się tam ruch kibicowski i się fajnie rozwijał i przez to, że nasz FC Drwęca miał tam dobre kontakty to Bałtyk tam gościł. Nie było ani zgody ani układu nigdy. Natomiast była wizyta gdy Grudziądz odwiedzała również Arka...mecz chyba Olimpia vs Polonia Bytom? (znowu lata mijają więc mogę się mylić). Do dziś po necie lata filmik jak ekipa Młodego Bałtyku dąży do walki z Arką. Słynne foto arkowców tracących szal i gubiących buta na bieżni i rzucanie śmietnikiem dużym. Ale potem znowu na Bałtyku chuliganka się skończyła to i relacje i z Olimpią i z każdym się skończyły. Co do Torunia to kilka wesołych starć z Apatorem zaliczyłem i z punkami z antify w knajpie (Pilon) pod mostem. Tam to było wesoło bo brudasy mocne. Zaryglowali się kiedyś w środku i psikali gazem przez kratke w oknie, udało się wbić w to okno ławki z ogródka piwnego i chcieliśmy ich ogniem wypłoczyć ze środka, ale psy zaczały ostrą broń wyciągać. Napewno są osoby z Elany, które to albo pamiętają albo słyszały o tych akcjach, a i od nas ktoś bejsbolem w czachę zarobił jak się wbić do środka próbowalisy.

Nasze bardzo krótkie ale bardzo dobre relacje z Elaną to świetny moim zdaniem okres. Bardzo dobrze wspominam Elanę i nasze wspólne przygody. A Apator zawsze próbował coś niecoś ale zawsze w plecy. Ale byli i próbowali tylko nie wychodziło. A za próby pochwała. Więc też nic nie jest czarne ani białe. Nikt nie jest totalnie chujowy a inny super zajebisty.

Bo i kiedyś to śmialiśmy się z różnych mniejszych ekip czy miejscowości. Mieliśmy przerost ego a teraz co? Pstro i z nas się śmieją. Takie życie.

Generalnie z większością dzisiejszych ekipa miałem do czynienia. Tylko, że to kiedyś dla nas nie były ekipy a nawet ekipki. Goplania, Sparta, Legia, Rodło, Unia czy Wąbrzeźno czy Janikowo, Lipno, był wtedy Kujawiak, no pełno tego było. A teraz w części z nich naprawdę ciekawie się kibicowsko dzieje. Pokolenia!

A no i Polonia Bydgoszcz. Jak będzie kogoś interesowało to chętnie pogadam.

https://pomorska.pl/zadyma-na-stadionie ... ar/7182754
Pamiętam tamte czasy i te konkretne "atrakcje", ahh stare piękne czasy. Bałtyk w tamtych latach bardzo dobrze się prezentował.
WieszWięcej

Post autor: WieszWięcej »

W Grudziądzu to chyba bardziej Olimpii zależy na zakończeniu paktu?

https://www.facebook.com/reel/2302967880231284/?app=fbl
Wch1962

Post autor: Wch1962 »

WieszWięcej pisze: 27.04.2026, 09:28 W Grudziądzu to chyba bardziej Olimpii zależy na zakończeniu paktu?

https://www.facebook.com/reel/2302967880231284/?app=fbl
Podpisało się TAG, więc póki GKM nie zetrze się na mieście z GKS to nic w tej kwestii się nie zmieniło.
Miszmasz

Post autor: Miszmasz »

W ogóle w Grudziądzu istnieje jakiś podział kibicowsko na osiedla, czy miks kompletny? Jakieś zmiany na przestrzeni 10-15l?
19GG79

Post autor: 19GG79 »

Raczej bez zmian, GKM poprzejmowal rejony wfcg.
Olimpia: Batorego, Śródmieście, Kopernika, Tarpno, Rzadz, część Centrum i osiedla domków.
GKM: centrum, lotnisko, dzierzyna, Tarpno, mniszek, strzemiecin.
czehulov

Post autor: czehulov »

Co to znaczy poprzejmował? Czerwoni nagle wyparowali czy się przerzucili :)?
Oldfreak

Post autor: Oldfreak »

Tam w tym pilonie to jeszcze jedna ekipa zaprzyjazniona z Elaną miała awantury z brudasami.
DZnr1

Re: Tracony przez (m)E... Toruń oraz woj. kuj-pom.

Bandit.of.dead pisze: 29.04.2026, 13:11
cherchesov pisze: 28.04.2026, 21:59
19.GG.79 pisze: 28.04.2026, 20:54
[...]

Raczej bez zmian, GKM poprzejmowal rejony wfcg.

Olimpia: Batorego, Śródmieście, Kopernika, Tarpno, Rzadz, część centrum i osiedla domków;

GKM: centrum, lotnisko, Dzierzyna, Tarpno, Mniszek i Strzemiecin.
Co to znaczy "poprzejmował", czerWone nagle wyparowały, czy się poprzerzucały na ... Rodło? :)
Bo to już jest w zasadzie historia, bo tego wFCg, o którym większość z nas myśli, nie ma już od ponad dekady. Większość z nich ma dziś 45-50 lat. A na mieście poza 2-ma ekipami nie ma nikogo inneGo. Chyba nawet f-p wFCg już nie istnieje tak, że masz odpowiedź. Ostatnią linią widzewskiego oporu dla GKM-u były dwie sąsiadujące ulice, Focha i Kwiatowa, ale i tam nic nie ma już od dawna wFCg za rts-em . Dziś młodzież ma do wyboru któryś z klubów lokalnych.
Czyżby 'zajebanie' fLagi "visitors" z zaparkowanego i niepilnowanego auta było jedną z głośniejszych i ... pożegnalnych akcji grudziądzko-kwidzyńskich widzewiaków? :)

PS
Obrazek
:(

PPS
Obrazek

Pozostał w Grudziądzu ktoś obrotny, aby sprawdzić, czy to prawda, że pewna cwelebrytka z bandy "turystów97" przebywa obecnie w ośrodku penitencjarnym z poniższej ramki?

Obrazek
:D
DennisWise

Re: Tracony przez (m)E... Toruń oraz woj. kuj-pom.

Post autor: DennisWise »

DZnr1 pisze: 30.04.2026, 00:14
Bandit.of.dead pisze: 29.04.2026, 13:11
cherchesov pisze: 28.04.2026, 21:59
Co to znaczy "poprzejmował", czerWone nagle wyparowały, czy się poprzerzucały na ... Rodło? :)
Bo to już jest w zasadzie historia, bo tego wFCg, o którym większość z nas myśli, nie ma już od ponad dekady. Większość z nich ma dziś 45-50 lat. A na mieście poza 2-ma ekipami nie ma nikogo inneGo. Chyba nawet f-p wFCg już nie istnieje tak, że masz odpowiedź. Ostatnią linią widzewskiego oporu dla GKM-u były dwie sąsiadujące ulice, Focha i Kwiatowa, ale i tam nic nie ma już od dawna wFCg za rts-em . Dziś młodzież ma do wyboru któryś z klubów lokalnych.
Czyżby 'zajebanie' fLagi "visitors" z zaparkowanego i niepilnowanego auta było jedną z głośniejszych i ... pożegnalnych akcji grudziądzko-kwidzyńskich widzewiaków? :)

PS
Obrazek
:(

PPS
Obrazek

Pozostał w Grudziądzu ktoś obrotny, aby sprawdzić, czy to prawda, że pewna cwelebrytka z bandy "turystów97" przebywa obecnie w ośrodku penitencjarnym z poniższej ramki?

Obrazek
:D
Ćwierkali na x że zarządza stamtąd grudziądzkim fan clubem CWKS. Ja Brzoza, ja brzoza, Grab jak mnie słyszysz? Matka siedzi z tyłu. Powtarzam matka siedzi z tyłu.
DennisWise

Post autor: DennisWise »

Marek poszedł na cele dla grypsujących Ukrainek, ma czyste papiery trzy razy z 278, rąbnął kilo schabu z kością z dyskontu i bojler 25 kg Ukraińce z mieszkania oraz nielegalnie doprowadził energię elektryczną. Za bojler dodatkowo ma zuchwałą bo jak jechał rowerem z przyczepką do skupu metali kolorowych na Rakowie to częstochowska sotnia ukraińska goniła go przez dwie ulice. W każdym razie porządna warszawska złodziejska robota nie jakiś łódzki numer.
Stachu Wirażka

Post autor: Stachu Wirażka »

Hanke to jeszcze podniosą jak będzie dostawał dobre siano na wypiskę.Takie dziś są ''zasady'' w kryminałach,że wcale by mnie to nie zdziwiło.
Stachu Wirażka

Post autor: Stachu Wirażka »

Mam taką rozkminę,że to jego zatrzymanie dziwnie zbiegło się z czasem akurat w momencie gdy zaczął karierę youtubera i druga sprawa to wyjście na wolność Szkatuły.
Świadek koronny poszukiwany?Przypadkowe zatrzymanie?Jakoś się to kupy nie trzyma wszystko.
JadomJadom

Post autor: JadomJadom »

Co tam w Solcu było?
yyyco

Post autor: yyyco »

Nie odpłynąłeś trochę? Widzew robi komplety (lub prawie komplety) od jakichś 8 i pół roku, czyli odkąd mają nowy stadion i to nawet na poziomie 3 ligi.
Teraz mają bogatego właściciela i kwestią czasu jest jak będą walczyć o mistrza (nawet gdyby teraz spadli).
zero osiem

Post autor: zero osiem »

kupie ci bilet na widzew to wejdziesz na stadion rozejrzysz sie i ocenisz te komplety, serio na skokach narciarskich i siatce kibice wygladaja kumaciej a zeby nie odbiegac od tematu kujawsko-pomorskiego to na zbiorkach wfcg tez byly stuosobowe komplety
Stpne

Post autor: Stpne »

Z zasady nie oglądam tego pajaca (pierwszy odcinek wystarczył), ale żaden z asystentów Ziobry nie pomagał chłopakom z trybun. M.W. robił to wcześniej, gdy był doktorantem na UW za pierwszego Tuska, a nie Ziobry. Wtedy zresztą przy udziale OZSK były próby pracy nad prokibolską nowelizacją ustawy o bezpieczeństwie imprez masowych, również przy wsparciu Wiplera (wtedy Fundacja Republikańska). Tak "w kwestii formalnej" ;)
xkmlx4

Post autor: xkmlx4 »

Zawisza jedzie na Elane?
ICAO

Post autor: ICAO »

Wszyscy tak trąbią, że Apator rośnie w siłę, a ze strony Apatora nawet nikt tego nie wykorzystuje ... nie dzwonią do Elany z propozycją wyjścia do lasu, nie robią przemarszy w mieście (żeby pokazać że są), nie wpadają Elanie w osiedla - wykorzystując ich spadek (nie liczę Rotek). Elanę czekają drerby i podwyższona czujność na mieście połączenie koalicji Zeta-ŁKS-Arka- może i Lech VS Elana-Widzew - Kalisz zapowiada się ciekawie
Banita_1982

Post autor: Banita_1982 »

Jakiś czas temu na starówce w Toruniu co się działo ? Bo z tego co wiem to elana plecy ,zresztą nie tylko na starówce . Skąd ty wziąłeś u nas Lecha ? a co do elany i Kalisza to się nie będę wypowiadał , ale chyba nie wygląda to ostatnio kolorowo .
WieszWięcej

Z ciekawości włączyłem wczoraj na chwilę transmisję Apator - GKM.

Gospodarze z nabitym na maksa młynem, na stadionie na pewno było ponad 10 tysięcy ludzi.
Apator już prawdopodobnie nigdy nie będzie miał takiej okazji, żeby zdominować miasto, patrząc jak to wygląda na Elanie, która się musi posiłkować trickami fotograficznymi, żeby pokazać, że w ogóle się jeszcze zbierają.
https://www.facebook.com/share/1Cgf1HF24i/

Generalnie widać było wielu małolatów na trybunach Apatora i raczej strzelam, że młode pokolenia będą bardziej lgnąć do nich, co raczej nie dziwi, znając historię liderów Elany.
cpcasual

Post autor: cpcasual »

To samo możesz powiedzieć o Polonii Bydgoszcz. Frekwencje mogą miec nawet 20 koła i nic z tego nie wyniknie
xkmlx4

Post autor: xkmlx4 »

Flaga Pakość na sektorze Polonii, działa tam jakiś aktywny fabclub? Bo z tego co pamiętam rok temu w Ostrowie też ta flaga wisiała.
WieszWięcej

Elana chyba odetchnęła z ulgą, że dostała tylko 1300 biletów na derby?

Pewnie gorzej, jakby musieli pokazać w pełni swój obecny potencjał.
Miszmasz

Post autor: Miszmasz »

WieszWięcej pisze: 06.05.2026, 08:45 Elana chyba odetchnęła z ulgą, że dostała tylko 1300 biletów na derby?

Pewnie gorzej, jakby musieli pokazać w pełni swój obecny potencjał.
Czy to nie będzie i tak rekord jak wykorzystają? Bywali w lepszej formie tak myślę.

Jaki rewir Torunia najmocniejszy na Elanie? Bydgoskie bardzo fajny klimat, i co mnie zdziwiło bardzo dużo malunków na każdym kroku. Nie wiem jak w reszcie Torunia
yyyco

Post autor: yyyco »

Ale mecz jest w Toruniu.
SEBAhtml

Post autor: SEBAhtml »

WieszWięcej pisze: 04.05.2026, 07:22 Z ciekawości włączyłem wczoraj na chwilę transmisję Apator - GKM.

Gospodarze z nabitym na maksa młynem, na stadionie na pewno było ponad 10 tysięcy ludzi.
Apator już prawdopodobnie nigdy nie będzie miał takiej okazji, żeby zdominować miasto, patrząc jak to wygląda na Elanie, która się musi posiłkować trickami fotograficznymi, żeby pokazać, że w ogóle się jeszcze zbierają.
https://www.facebook.com/share/1Cgf1HF24i/

Generalnie widać było wielu małolatów na trybunach Apatora i raczej strzelam, że młode pokolenia będą bardziej lgnąć do nich, co raczej nie dziwi, znając historię liderów Elany.
Apator obecnie ma wszystko by przejąć miasto. U młodych jest moda na żużel, ogromna frekwencja. Sportowo zuzlowcy są mistrzem Polski, co może przyciągnąć nowych fanów. Elana już nie jest taka silna jak 10 lat temu, wiec jak będą robic swoje to młodzież może zmienić oblicze miasta. Jeśli jednak nie wykorzystają obecnej sytuacji to już chyba nigdy w Toruniu nic sie nie zmieni
SEBAhtml

marmar pisze: 06.05.2026, 21:44 Problem jest taki że na wszystkich starych osiedlach dominuje Elana i nie sądzę że nagle chłopacy z tych osiedli ustaną w młynie
z żużlofanami pochodzącymi głównie z bogatych osiedli domków jenorodzinnych, z januszami starymi babami czy innymi snobami
Co masz na myśli mówiąc stare osiedla? W sensie, ze np Jakubskie? Obecnie jest cisza. Mowi sie o elanie tylko przez pryzmat belwederu, ktory jest już nieaktywny. Elana trzyma sie mocno na Mokrym, Lewobrzezu i Bydgoskim, tam są nie do wygryzienia. R1 jeszcze jest aktywne, ale tam też trochę Apatorów jest, wiec istnieje możliwość zmiany stron. Reszta to neutrale
WieszWięcej

Na Elanie widać spory regres, patrząc jak się zebrali na derby, zwłaszcza w porównaniu do lat ubiegłych.

Zdziwię się, jeśli młodzi w mieście nie będą teraz częściej wybierać Apatora niż Elany, więc postawiłbym, że w perspektywie 2-3 lat dojdzie tam do zmiany sił.
cpcasual

Post autor: cpcasual »

Młodzi wybierają mocniejszych na mieście którzy są widoczni, trzymają bramki, mają swoją legendę itp
SEBAhtml

cpcasual pisze: 11.05.2026, 08:05 Młodzi wybierają mocniejszych na mieście którzy są widoczni, trzymają bramki, mają swoją legendę itp
Legenda elany w mieście akurat nie jest dobra
WieszWięcej

witoldpyrkosz pisze: 11.05.2026, 11:08
WieszWięcej pisze: 11.05.2026, 07:53 W Toruniu byłem raz w życiu na wycieczce w podstawówce, także chyba pomyliłeś osoby.

Ci co są to będą, dopóki są. Ale młodzi wybiorą Apator, bo tak sugeruje podstawowy kontakt z rzeczywistością.

krótko mówiąc, produkujesz się przed 6 rano w poniedziałek o ekipach, z których nawet nie widziałeś na żywo?
i ty coś o kontakcie z rzeczywistością

w rzeczywistości to ekipa sna zostawi dwa razy małolata na pewny w******* i mu się zmieni zdanie
i może w twoim mieście nie przeszkadza ludziom bujanie się z konfiturami, ale u nas przeszkadza
Postawiłem luźną tezę, która może okazać się błędna.
I przecież sami wybraliście tak medialnych liderów, że nie muszę mieszkać w Toruniu, żeby mieć zarys, co tam się działo.

Oni jeżdżą na wyjazdy w liczbach, które Wy wystawiacie w młynie u siebie.
Moim zdaniem trend jest w c*** widoczny i tym się głównie kierowałem.
Resistance

Post autor: Resistance »

cpcasual pisze: 11.05.2026, 07:03 Widać, że propaganda kibiców motorków jest tutaj duża. Niestety ale nie macie podjazdu żadnego do Elany. Teraz mogą mieć regres ale zaraz się ogarną i się wezmą za was parchy. To kim jesteście to już podsumował Ruch jak zrywał zgodę z Wami.

Żużlofani 😅
A którzy to z Ruchu ich podsumowali? Ci którzy z nimi trzymali isie wspierali czy ci co byli za Elana? Chorzów czy fan cluby? Czy może zdanie Myszkowa było ważne w tym temacie? A jak podsumowali w takim razie pidsumowali najlepszą zgodę - Elane?
Banita_1982

Post autor: Banita_1982 »

polonistki gdzie dzisiaj byłyście ???
Foremny

Post autor: Foremny »

Standard, mają okazje się pokazać to jest bunkier
WieszWięcej

Czy to prawda, że młyn Elany na wczorajszym meczu z Unią Swarzędz liczył 30 osób?
GrubyKot

Post autor: GrubyKot »

Ktoś wie co z Oliwierem z Polonii Bydgoszcz ?
ODPOWIEDZ