Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

Jan Barbados

Re: Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

Post autor: Jan Barbados »

Ej, no dobra,
zostawmy już z litości te lata 70.
Ale z 1983 i w ogóle z tych wspaniałych lat przepotężnego RTS-u,
który pokochała cała Polska i cały świat,
z takich rozgrywanych w Łodzi przy kilkudziesięciu tys. kibiców legendarnych meczów Widzew-Liverpool czy Widzew Juventus,
można prosić o wklejenie archiwalnej fotki ze stadionu chociaż jednej flagi Widzewa? :)
iparts.pl
Jan Barbados

Jeszcze raz powtórzę,
że "pół miasta" to bardzo mocne sformułowanie
i powiedziałbym wręcz jest ono niesamowicie odważne,
biorąc pod uwagę,
że nie było odpowiedzi dlaczego Widzew gości swoje zgody w Zgierzu, a nie w Łodzi
i dziwoląg parę postów wyżej
przedstawia informację o fotce kibiców Widzewa
zrobionej na rogu Piłsudskiego i Piotrkowskiej jako dowód, że cokolwiek znaczycie.
Pixie

Post autor: Pixie »

Ja wiem, że dyskusja za bardzo tu nie ma sensu, bo niektórzy tu przyszli tylko robić burdel, ale jeśli wg. Was Widzewa nie ma nawet w połowie Łodzi to jestem ciekaw jak to widzicie. To gdzie w takim razie na jakich osiedlach jest ŁKS a na jakich Widzew? Jestem ciekaw tych rewelacji.
wściekły kojot

Post autor: wściekły kojot »

Widzew robi zarzut z frekwencji na ŁKS a przecież jeśli chodzi o rywalizację w derbowym mieście to frekwencja nie ma żadnego przełożenia na sytuację na ulicach. Patrząc na całokształt to RTS obecnie jedynie frekwencyjnie jest lepszy od rywala, cała reszta na korzyść ŁKS.
Jan Barbados

Pixie pisze: 04.05.2026, 18:41 gdzie w takim razie na jakich osiedlach jest ŁKS a na jakich Widzew? Jestem ciekaw tych rewelacji.
Już było pytane i było wielokrotnie mówione, ale jak chcesz to jeszcze raz:
Jan Barbados pisze: 28.04.2026, 15:21 Bez napinki może ktoś z Wisły albo Rucha nas pogodzi i się tutaj wypowie, bo przecież to "wielotysięczne pielgrzymki" - co widział w Łodzi, jak wspomina słynne śródmiejskie lokale, dyskoteki, restauracje, albo znane aquaparki latem i dlaczego jednak w ogóle nie wspomina, bo siedział zabunkrowany w zasranym czyimś mieszkaniu na krańcu Widzewa Wschodu w oparach od jointów, wysłuchując opowieści że Pierdzew istnieje w mieście.
Jan Barbados

Zmyśliłeś to.
Po jakim meczu i w którym roku pokonaliście nie niepokojeni chociaż 200-metrowy odcinek Piotrkowskiej?
W którym lokalu "balowaliście"?
Kepi

Post autor: Kepi »

Możesz o tym nie wiedzieć bo ty żyjesz tylko w internecie ewentualnie nie opuszczasz obejszczanej bramy :D
Jan Barbados

OK. Dobrze. To jeszcze raz - kiedy, w którym roku? Przed albo po jakim meczu, w którym lokalu?
ImperatorMistrz

Post autor: ImperatorMistrz »

Jan Barbados pisze: 04.05.2026, 18:21 Jeszcze raz powtórzę,
że "pół miasta" to bardzo mocne sformułowanie
i powiedziałbym wręcz jest ono niesamowicie odważne,
biorąc pod uwagę,
że nie było odpowiedzi dlaczego Widzew gości swoje zgody w Zgierzu, a nie w Łodzi
i dziwoląg parę postów wyżej
przedstawia informację o fotce kibiców Widzewa
zrobionej na rogu Piłsudskiego i Piotrkowskiej jako dowód, że cokolwiek znaczycie.
Brzmi to jeszcze zabawniej bo właśnie wtedy byly zgody goszczone na tej Piotrkowskiej:) jeszcze lepsze jest to, że akurat co niektórzy wzięli L4 bo dopadła ich biegunka.

Bierzesz udział w jakimś eksperymencie społecznym odnośnie dostępu do internetu w Choroszczy? :)

#naoddziale
Jan Barbados

Czyli serio kiedyś pokazaliście Ruchowi róg Piłsudskiego i Pietryny, a nawet zrobiliście sobie tam zdjęcie? To jest niesamowite. Z fartem, chuligani.
Pixie

Cały czas piszesz Garbatynosie o Piotrkowskiej, ale nadal na pytanie które wg. Ciebie osiedla w Łodzi należą do ŁKS-u nie odpisałeś. Gdzie białe końcówki mogą się pokazać oficjalnie w barwach jeśli Widzewa nie ma nawet w połowie Łodzi? Cały czas mnie to ciekawi co wymyślisz na poparcie swojej tezy.
zero osiem

Post autor: zero osiem »

przyjedz z parzeczewa poza co drugim weekendem to sam sprawdzisz
Pixie

Uuuu cięta riposta, myślałem że już na coś lepszego was stać. I radził bym Ci Parzęczewa się nie czepiać,bo się okaże, że za chwilę będziecie chcieli je przejmować. Ja Cię po prostu zapraszam na Stare Bałuty i Stare Miasto w białych barwach żebyś nas przekonał czy ten ŁKS jest wszędzie w Łodzi.
ImperatorMistrz

Ruch na pewno bawił sie lepiej na pietrynie niz Zawisza ktora wpadła w odwiedziny na abramke do kolegów. Pewnie do dzisiaj im dudni w głowie po tej dyskotece na której byli parkietem:)
serce miasta

Post autor: serce miasta »

Śródmieście Łodzi jest podzielone a kiedyś było za ŁKS-em więc o czym rozmowa...długi czas nie mieliście tam nic do powiedzenia szczególnie w latach 2000
Daniel2345

Post autor: Daniel2345 »

Ogólnie Śródmieście mnie się zawsze wydawało że jest tam więcej kibiców ŁKS. W szczególności większy teren na południe od Piłsudskiego . Tzw Tyły .
Jarcar

Post autor: Jarcar »

Daniel2345 pisze: 05.05.2026, 12:02 Ogólnie Śródmieście mnie się zawsze wydawało że jest tam więcej kibiców ŁKS. W szczególności większy teren na południe od Piłsudskiego . Tzw Tyły .
Ciągle tak jest. Wiadomo, że teraz akurat w temacie jest burdel, więc zaraz będą przepychanki, ale ciągle więcej jest na Śródmieściu kibiców ŁKS, chociaż Widzew też ma swoją mocną część. Zresztą, sama Piotrkowska jest z dwóch stron otoczona przez tereny należące do ŁKSu.
Daniel2345

Post autor: Daniel2345 »

A ta część Piotrkowskiej między Milionową a Sieradzką komu tam bardziej kibicują?.
zero osiem

oldies years pisze: 05.05.2026, 08:19 a kilkunastu elkasesiakow sie przygladalo z daleka. Podobnie bylo na meczu z Hutnikiem Krakow, gdzie Widzew przechodzil sobie pod galera w strone Hutnika w celu wspolnego dopingu a Lks sie patrzyl
opowiedz jeszcze dziadek wiecej jak walczyles budowales miedzygalaktyczna potege widzewa i przechodziles kolo galery a lks patrzyl, to z tego wynika ze w ciagu ostatnich 30 lat to jednak wlasnie lks zyskal na znaczeniu a wy przydolowaliscie, no nie tak megapotego lat 90, ktorej szkoda tylko ze nikt nie pamieta, wiec musisz wymyslac wiecej
Piatek Trzynastego

Post autor: Piatek Trzynastego »

serce miasta pisze: 05.05.2026, 08:51 Śródmieście Łodzi jest podzielone a kiedyś było za ŁKS-em więc o czym rozmowa...długi czas nie mieliście tam nic do powiedzenia szczególnie w latach 2000
Plączesz się. Kiedyś za ŁKS-em, ale nie mieliśmy nic do powiedzenia, teraz podzielone, ale chwalicie się jednym zdjęciem kiedy tam na moment stanęliście...
Wiadomo, że ryba najszybciej rośnie między złapaniem jej przez wędkarza a jego opowiadaniem, a wielkość Pierdzewa wzrasta najbardziej niesamowicie między jakimś wydarzeniem a opisem na forum i z biegiem lat dalej się powiększa.
PS. To jest moje jedyne konto, kumatsi z łódzkich akcji właśnie z lat 2000 wiedzą skąd mój nick i nie jestem małolatem.
Julianów

Post autor: Julianów »

I opowiedz też koniecznie jak szybkim krokiem wychodziłeś z derbów kwadrans przed końcem na Armii Czerwonej. I kiedy byłeś na derbach na Al. Unii ale nie incognito tylko w barwach i tam też mieliście zwyczaj ucieczki przed końcem meczu.
serce miasta

Post autor: serce miasta »

Piatek Trzynastego pisze: 05.05.2026, 14:25
serce miasta pisze: 05.05.2026, 08:51 Śródmieście Łodzi jest podzielone a kiedyś było za ŁKS-em więc o czym rozmowa...długi czas nie mieliście tam nic do powiedzenia szczególnie w latach 2000
Plączesz się. Kiedyś za ŁKS-em, ale nie mieliśmy nic do powiedzenia, teraz podzielone, ale chwalicie się jednym zdjęciem kiedy tam na moment stanęliście...
Wiadomo, że ryba najszybciej rośnie między złapaniem jej przez wędkarza a jego opowiadaniem, a wielkość Pierdzewa wzrasta najbardziej niesamowicie między jakimś wydarzeniem a opisem na forum i z biegiem lat dalej się powiększa.
PS. To jest moje jedyne konto, kumatsi z łódzkich akcji właśnie z lat 2000 wiedzą skąd mój nick i nie jestem małolatem.
Chodzi mi o fakt że w latach 80 do połowy 90 na Śródmieściu rządził niepodzielnie ŁKS tzw.Creazy Cannibals.Mniej więcej w połowie lat 90 Śródmieście zdominowali Widzewiacy na długie lata,sytuacja się zmieniła tzn.Lks doszedł do głosu jak rozpruł się jedras i mnóstwo Widzewiaków poszło siedzieć.
Thor1910

Post autor: Thor1910 »

Jan Barbados pisze: 04.05.2026, 19:37 Zmyśliłeś to.
Po jakim meczu i w którym roku pokonaliście nie niepokojeni chociaż 200-metrowy odcinek Piotrkowskiej?
W którym lokalu "balowaliście"?
No popatrz, a kilka tygodni temu Widzew sobie spacerował po Pietrynie. Koledzy się nie pochwalili czy w necie nie napisali? Dziwny ten brak wiedzy u takiego kumacza :)
zero osiem

Thor1910 pisze: 05.05.2026, 17:38 a kilka tygodni temu Widzew sobie spacerował po Pietrynie. Koledzy się nie pochwalili czy w necie nie napisali?
ok nasza porazka
ImperatorMistrz

Ale nikt nie pytał.

Większego kabareciarza dawno tu nie bylo. Ostatni raz chyba ten pejs co trzymał twarde dyski w komórce, patocośtam

#naoddziale
wściekły kojot

Post autor: wściekły kojot »

Widzew lepszy frekwencyjnie i ma więcej FC. ŁKS lepszy chuligańsko i jeżeli chodzi o miejską partyzantkę plus trzyma bramki w najlepszych łódzkich klubach co potwierdza to co napisałem bo ten kto trzyma bramki ten ma władzę w mieście. Myślę, że was pogodziłem. Nie dziękujcie! Temat można uznać za zakończony choć przyznam szczerze, że fajnie się czyta posty Janka Barbadosa. Umie trollować w inteligentny sposób.
ImperatorMistrz

Typ zalozyl trzy konta i pisze sam ze sobą. 27, 28 i 29 kwietnia. Dobrze tu byc bo naprawde mozna sie pośmiać :)
Jan Barbados

ImperatorMistrz pisze: 05.05.2026, 21:55 Typ zalozyl trzy konta i pisze sam ze sobą. 27, 28 i 29 kwietnia. Dobrze tu byc bo naprawde mozna sie pośmiać :)
Wasz prezes Dobżydzki dziś apelował, żeby wszyscy kibice byli jednością.
marcino2981

Post autor: marcino2981 »

Jak wygląda obecnie sytuacja w Sochaczewie i Żyrardowie ?
NoMatterWhat

Post autor: NoMatterWhat »

marcino2981 pisze: 08.05.2026, 11:33 Jak wygląda obecnie sytuacja w Sochaczewie i Żyrardowie ?
Na tyle dobrze, że ludzie kojarzą te miasta z województwem łódzkim, jeśli chodzi o kibicowanie.
czehulov

Post autor: czehulov »

Czerwony Sochaczew dalej musi się wspierać okolicznościowymi wioskami czy sam daje rade Legii?
zero osiem

sochaczew jako fc widzewa w swojej historii moze sie pochwalic swoistym rekordem jakim jest czterokrotne wyjebanie ich z flagi przez lks
zero osiem

pierdzewowi jak wiadomo w sochaczewie nawet urodziny liderow sie nie udaja i nie moga spokojnie pizzy przelknac w takim da grasso, to samo zreszta w lodzi - gdzie pobalowac aktualnie po prostu NI MA
shoe1984

Post autor: shoe1984 »

zero osiem pisze: 08.05.2026, 13:48 sochaczew jako fc widzewa w swojej historii moze sie pochwalic swoistym rekordem jakim jest czterokrotne wyjebanie ich z flagi przez lks
taki rekord należy chyba do Żorskich Gieksiarzy
JestTuJakiśCwaniak?

Post autor: JestTuJakiśCwaniak? »

Panowie byłem niedawno w Łodzi.Po baletach postanowiłem poszwędać się nocą po mieście.Tak łaziłem i nagle patrzę a tam 12 czy 15 chłopa na jednym rowerze jedzie.Mówię ku*** co się tu dzieje ale to jest c***.Jeden miał tak długie włosy ze się mu wkręciły w łańcuch i wszyscy wykurwili na asfalt.Tramwaj stojący nieopodal odjechał z piskiem opon,ludzie co nie zdążyli wsiąść to pospierdalali z przystanku.Baba zostawiła 15 kilo truskawek na chodniku i paletę jajek,straż miejska to wszystko widziała ale nie reagowali.Ja spierdoliłem na dach kamienicy i tam przesiedziałem kilka godzin,o 4 nad ranem na kwaterę wróciłem.Jak to właścicielce opowiedziałem to mi na kolejną dobę pobytu nie przedłużyła choć chciałem wziąć opcję z pełnym wyżywieniem.Trzymajcie się i uważajcie na siebie.
Zzzzzzzz

Post autor: Zzzzzzzz »

Ponoć straszny smród pod stadionem łksu, co tam tak capi ?
Zzzzzzzz

Post autor: Zzzzzzzz »

Aaaa , to hanior mu w dupe
MW10

Post autor: MW10 »

Zzzzzzzz pisze: 09.05.2026, 13:06 Ponoć straszny smród pod stadionem łksu, co tam tak capi ?
Fanatycy Lutka Rozenbauma podjechali to capi. No ale chwilę później się ulotnili, więc kwestia kilku godzin aż przestanie. 😉
shoe1984

Post autor: shoe1984 »

DoBrZe ze HanKe z TeddyGiRl96/turystki99 zaMkneli bo by na jaw wySZło ze w rozEbusach przesciGniecie cracovie,Ruch , ilu juz wymieNił 5?
ODPOWIEDZ