Toruń i kujawsko-pomorskie

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

czehulov

Re: Toruń i kujawsko-pomorskie

Post autor: czehulov »

Co to znaczy poprzejmował? Czerwoni nagle wyparowali czy się przerzucili :)?
Make you an offer you can't refuse You've only got your soul to lose... Eternally... let yourself go!
iparts.pl
UlicznyDruid88

Post autor: UlicznyDruid88 »

BezimiennyCzłek pisze: 23.04.2026, 20:58
Oldfreak pisze: 23.04.2026, 20:33
BaltykOldSchool pisze: 23.04.2026, 16:10 Co do Torunia to kilka wesołych starć z Apatorem zaliczyłem i z punkami z antify w knajpie (Pilon) pod mostem. Tam to było wesoło bo brudasy mocne. Zaryglowali się kiedyś w środku i psikali gazem przez kratke w oknie, udało się wbić w to okno ławki z ogródka piwnego i chcieliśmy ich ogniem wypłoczyć ze środka, ale psy zaczały ostrą broń wyciągać. Napewno są osoby z Elany, które to albo pamiętają albo słyszały o tych akcjach, a i od nas ktoś bejsbolem w czachę zarobił jak się wbić do środka próbowalisy.
Ta knajpa chyba ciągle istnieje i antifa w Toruniu cos działa.Aż dziwne że taka potężna Elana nic z tym nie zrobiła.
Pilonu od kilku ładnych lat już nie ma. A szczury, jak wszędzie - wyłącznie w kanałach, lub na vlepkach.
Z tego co slyszalem to antydezodoranciarze w dwóch światach na bramkach stoją 🤣
Oldfreak

Post autor: Oldfreak »

Tam w tym pilonie to jeszcze jedna ekipa zaprzyjazniona z Elaną miała awantury z brudasami.
DZnr1

Re: Tracony przez (m)E... Toruń oraz woj. kuj-pom.

Post autor: DZnr1 »

Bandit.of.dead pisze: 29.04.2026, 13:11
cherchesov pisze: 28.04.2026, 21:59
19.GG.79 pisze: 28.04.2026, 20:54
[...]

Raczej bez zmian, GKM poprzejmowal rejony wfcg.

Olimpia: Batorego, Śródmieście, Kopernika, Tarpno, Rzadz, część centrum i osiedla domków;

GKM: centrum, lotnisko, Dzierzyna, Tarpno, Mniszek i Strzemiecin.
Co to znaczy "poprzejmował", czerWone nagle wyparowały, czy się poprzerzucały na ... Rodło? :)
Bo to już jest w zasadzie historia, bo tego wFCg, o którym większość z nas myśli, nie ma już od ponad dekady. Większość z nich ma dziś 45-50 lat. A na mieście poza 2-ma ekipami nie ma nikogo inneGo. Chyba nawet f-p wFCg już nie istnieje tak, że masz odpowiedź. Ostatnią linią widzewskiego oporu dla GKM-u były dwie sąsiadujące ulice, Focha i Kwiatowa, ale i tam nic nie ma już od dawna wFCg za rts-em . Dziś młodzież ma do wyboru któryś z klubów lokalnych.
Czyżby 'zajebanie' fLagi "visitors" z zaparkowanego i niepilnowanego auta było jedną z głośniejszych i ... pożegnalnych akcji grudziądzko-kwidzyńskich widzewiaków? :)

PS
Obrazek
:(

PPS
Obrazek

Pozostał w Grudziądzu ktoś obrotny, aby sprawdzić, czy to prawda, że pewna cwelebrytka z bandy "turystów97" przebywa obecnie w ośrodku penitencjarnym z poniższej ramki?

Obrazek
:D
DennisWise

Post autor: DennisWise »

DZnr1 pisze: 30.04.2026, 00:14
cherchesov pisze: 28.04.2026, 21:59
Co to znaczy "poprzejmował", czerWone nagle wyparowały, czy się poprzerzucały na ... Rodło? :)
Bo to już jest w zasadzie historia, bo tego wFCg, o którym większość z nas myśli, nie ma już od ponad dekady. Większość z nich ma dziś 45-50 lat. A na mieście poza 2-ma ekipami nie ma nikogo inneGo. Chyba nawet f-p wFCg już nie istnieje tak, że masz odpowiedź. Ostatnią linią widzewskiego oporu dla GKM-u były dwie sąsiadujące ulice, Focha i Kwiatowa, ale i tam nic nie ma już od dawna wFCg za rts-em . Dziś młodzież ma do wyboru któryś z klubów lokalnych.
Czyżby 'zajebanie' fLagi "visitors" z zaparkowanego i niepilnowanego auta było jedną z głośniejszych i ... pożegnalnych akcji grudziądzko-kwidzyńskich widzewiaków? :)

PS
Obrazek

PPS
Obrazek

Pozostał w Grudziądzu ktoś obrotny, aby sprawdzić, czy to prawda, że pewna cwelebrytka z bandy "turystów97" przebywa obecnie w ośrodku penitencjarnym z poniższej ramki?

Obrazek
Ćwierkali na x że zarządza stamtąd grudziądzkim fan clubem CWKS. Ja Brzoza, ja brzoza, Grab jak mnie słyszysz? Matka siedzi z tyłu. Powtarzam matka siedzi z tyłu.
DZnr1

danielAnisc pisze: 30.04.2026, 01:01
[...]

PS
Obrazek

PPS
Obrazek

Obrazek
Ćwierkali mi na "ixxx.com", że zarządza stamtąd grudziądzkim fan-clubem rzeszowskiego CWKS-u., a ... "ja - brzoza, ja - brzoza, Grab, jak mnie słyszysz?", "matka siedzi z tyłu, powtarzam, matka siedzi z tyłu ...".
Twoja mama siedzi z hANKĄ na więziennych ochronkach?! A kUŹWA z "(m)E" też?!!! 8]
DennisWise

DZnr1 pisze: 30.04.2026, 01:35

PS
Obrazek

PPS
Obrazek

Obrazek
Ćwierkali mi na "ixxx.com", że zarządza stamtąd grudziądzkim fan-clubem rzeszowskiego CWKS-u., a ... "ja - brzoza, ja - brzoza, Grab, jak mnie słyszysz?", "matka siedzi z tyłu, powtarzam, matka siedzi z tyłu ...".
Twoja mama siedzi z hANKĄ na więziennych ochronkach?! A kUŹWA z "(m)E" też?!!! 8]
Ja Oka ja oKa tu MatkaTSML. Perony zagrabione, eLena gry nie psuje, SZlACHTA nie pracuje a świsTAK siedzi i zawija w sreberka. Grab 3 grab 3 Bedlam Garwolin odbiór.
DZnr1

danielAnisc pisze: 30.04.2026, 12:47
DZnr1 pisze: 30.04.2026, 01:35
[...]

Ćwierkały mi na "ixxx.com", że zarządzam stamtąd grudziądzkim fan-clubem rzeszowskiego CWKS-u., a ... "ja - brzoza, ja - brzoza. Grab, jak mnie słyszysz", "matka siedzi z tyłu, powtarzam, matka siedzi z tyłu ...".
Twoja mama siedzi z "turystKą", hANKĄ, na więziennych ochronkach?! Czy kUŹWA z "(m)E" też?!!! 8]
Ja, foka, ja foka, tu matka f.e.s.t.-ów. Perony mam zgrabione, chłopy z "młodej eleni" również mi gry nie psują, szPACH7A nie pracuje już na ... tzw. pasie śmierci, a nAsz szCZUR zawija w ... sreberka heroinę z tynkiem zakupioną z zysków za pamiętnik "śledziA". Zgrabię jeszcze pod ... grabem te 3 butelki po gorzale, bo jutro jest odbiór.
https://www.rmf24.pl/regiony/news-czlon ... e_vignette

Przekazałabyś coś przez rodzicielkę na drugą ... stronę muru, gdyńska lewAtywo w UK? ;)
DennisWise

Marek poszedł na cele dla grypsujących Ukrainek, ma czyste papiery trzy razy z 278, rąbnął kilo schabu z kością z dyskontu i bojler 25 kg Ukraińce z mieszkania oraz nielegalnie doprowadził energię elektryczną. Za bojler dodatkowo ma zuchwałą bo jak jechał rowerem z przyczepką do skupu metali kolorowych na Rakowie to częstochowska sotnia ukraińska goniła go przez dwie ulice. W każdym razie porządna warszawska złodziejska robota nie jakiś łódzki numer.
Stachu Wirażka

Post autor: Stachu Wirażka »

Hanke to jeszcze podniosą jak będzie dostawał dobre siano na wypiskę.Takie dziś są ''zasady'' w kryminałach,że wcale by mnie to nie zdziwiło.
Stachu Wirażka

Post autor: Stachu Wirażka »

Mam taką rozkminę,że to jego zatrzymanie dziwnie zbiegło się z czasem akurat w momencie gdy zaczął karierę youtubera i druga sprawa to wyjście na wolność Szkatuły.
Świadek koronny poszukiwany?Przypadkowe zatrzymanie?Jakoś się to kupy nie trzyma wszystko.
JadomJadom

Post autor: JadomJadom »

Co tam w Solcu było?
zero osiem

Post autor: zero osiem »

czehulov pisze: 28.04.2026, 21:59 Co to znaczy poprzejmował? Czerwoni nagle wyparowali czy się przerzucili :)?
przeciez ty pytasz o widzew oni dzialaja zrywami jest super banda w grudziadzu u nich nr 2 po zgierzu i w pare miechow niknie, jest super fc piotrkow tez nr 2 po kutnie i tez w pare miechow znika, jest 17 tysiecy na stadionie i zobaczysz za dwa lata ile bedzie, tam gdzie jeszcze istnieja na ulicy tam tez dzialaja tylko zrywami ale w tym przypadku doslownym w znaczeniu spierdalania, to jest przeciez kwestia nie takiego klubu jak legia, lks czy wisla tylko cos co sie pojawilo 40 lat temu i za 40 lat nikt poza statystykami sportowymi nie bedzie o nich pamietal
yyyco

Post autor: yyyco »

Nie odpłynąłeś trochę? Widzew robi komplety (lub prawie komplety) od jakichś 8 i pół roku, czyli odkąd mają nowy stadion i to nawet na poziomie 3 ligi.
Teraz mają bogatego właściciela i kwestią czasu jest jak będą walczyć o mistrza (nawet gdyby teraz spadli).
zero osiem

Post autor: zero osiem »

kupie ci bilet na widzew to wejdziesz na stadion rozejrzysz sie i ocenisz te komplety, serio na skokach narciarskich i siatce kibice wygladaja kumaciej a zeby nie odbiegac od tematu kujawsko-pomorskiego to na zbiorkach wfcg tez byly stuosobowe komplety
DennisWise

Stachu Wirażka pisze: 30.04.2026, 16:02 Mam taką rozkminę,że to jego zatrzymanie dziwnie zbiegło się z czasem akurat w momencie gdy zaczął karierę youtubera i druga sprawa to wyjście na wolność Szkatuły.
Świadek koronny poszukiwany?Przypadkowe zatrzymanie?Jakoś się to kupy nie trzyma wszystko.
Przecież każdy wie o co chodzi. Gość jest debilem i zatrzymał się umysłowo w czasach 6 klasy podstawowej. Starsi koledzy youtubery Masy, Mięśniaki, Goebellsy i inne nie przekazały mu widać podstawy behape w sieci. Że nie opowiada się publicznie na temat mafii państwowej czyli polskim politycznym środowisku przestępczym. A ten debil mielił kto kiedy i gdzie Lepperowi prostytutki dostarczał albo który asystent Ziobry współpracował z chłopakami z trybun. Skończy jak Kostecki i go we więzieniu zabiją z pomocą jakiś randomowych Ukraińców. Bo tak kończą takie randomowe pół mózgowe Sebki które za dużo się dowiedziały w swoich kilku zwojach mózgowych.
Stpne

Post autor: Stpne »

Z zasady nie oglądam tego pajaca (pierwszy odcinek wystarczył), ale żaden z asystentów Ziobry nie pomagał chłopakom z trybun. M.W. robił to wcześniej, gdy był doktorantem na UW za pierwszego Tuska, a nie Ziobry. Wtedy zresztą przy udziale OZSK były próby pracy nad prokibolską nowelizacją ustawy o bezpieczeństwie imprez masowych, również przy wsparciu Wiplera (wtedy Fundacja Republikańska). Tak "w kwestii formalnej" ;)
xkmlx4

Post autor: xkmlx4 »

Zawisza jedzie na Elane?
Zzzzzzzz

Post autor: Zzzzzzzz »

zero osiem pisze: 30.04.2026, 19:05
czehulov pisze: 28.04.2026, 21:59 Co to znaczy poprzejmował? Czerwoni nagle wyparowali czy się przerzucili :)?
przeciez ty pytasz o widzew oni dzialaja zrywami jest super banda w grudziadzu u nich nr 2 po zgierzu i w pare miechow niknie, jest super fc piotrkow tez nr 2 po kutnie i tez w pare miechow znika, jest 17 tysiecy na stadionie i zobaczysz za dwa lata ile bedzie, tam gdzie jeszcze istnieja na ulicy tam tez dzialaja tylko zrywami ale w tym przypadku doslownym w znaczeniu spierdalania, to jest przeciez kwestia nie takiego klubu jak legia, lks czy wisla tylko cos co sie pojawilo 40 lat temu i za 40 lat nikt poza statystykami sportowymi nie bedzie o nich pamietal
Jesteś bardzo odklejony od rzeczywistości . Widzew choćby grał w okręgówce , będzie zapełniał ten stadion , bo to już jest moda i tego nie zatrzymasz . Pewnie nawet nie zrozumiesz bo u was problem był zapełnić jedną trybunę 😊
ICAO

Post autor: ICAO »

Wszyscy tak trąbią, że Apator rośnie w siłę, a ze strony Apatora nawet nikt tego nie wykorzystuje ... nie dzwonią do Elany z propozycją wyjścia do lasu, nie robią przemarszy w mieście (żeby pokazać że są), nie wpadają Elanie w osiedla - wykorzystując ich spadek (nie liczę Rotek). Elanę czekają drerby i podwyższona czujność na mieście połączenie koalicji Zeta-ŁKS-Arka- może i Lech VS Elana-Widzew - Kalisz zapowiada się ciekawie
Banita_1982

Post autor: Banita_1982 »

Jakiś czas temu na starówce w Toruniu co się działo ? Bo z tego co wiem to elana plecy ,zresztą nie tylko na starówce . Skąd ty wziąłeś u nas Lecha ? a co do elany i Kalisza to się nie będę wypowiadał , ale chyba nie wygląda to ostatnio kolorowo .
WieszWięcej

Post autor: WieszWięcej »

Z ciekawości włączyłem wczoraj na chwilę transmisję Apator - GKM.

Gospodarze z nabitym na maksa młynem, na stadionie na pewno było ponad 10 tysięcy ludzi.
Apator już prawdopodobnie nigdy nie będzie miał takiej okazji, żeby zdominować miasto, patrząc jak to wygląda na Elanie, która się musi posiłkować trickami fotograficznymi, żeby pokazać, że w ogóle się jeszcze zbierają.
https://www.facebook.com/share/1Cgf1HF24i/

Generalnie widać było wielu małolatów na trybunach Apatora i raczej strzelam, że młode pokolenia będą bardziej lgnąć do nich, co raczej nie dziwi, znając historię liderów Elany.
cpcasual

Post autor: cpcasual »

To samo możesz powiedzieć o Polonii Bydgoszcz. Frekwencje mogą miec nawet 20 koła i nic z tego nie wyniknie
GŁOS PRAWDY W TWOIM DOMU
xkmlx4

Post autor: xkmlx4 »

Flaga Pakość na sektorze Polonii, działa tam jakiś aktywny fabclub? Bo z tego co pamiętam rok temu w Ostrowie też ta flaga wisiała.
witoldpyrkosz

Post autor: witoldpyrkosz »

Banita_1982 pisze: 03.05.2026, 21:52 Jakiś czas temu na starówce w Toruniu co się działo ? Bo z tego co wiem to
Jak zwkle c**** wiesz, a że po 3 miesiącach znowu próbujesz puszczac plotkę znowu, świadczy tylko o tym, jakim tępym łbem jesteś

tyle jest znajomości pomiędzy jednym i drugim miastem, że tylko pokazałeś jaka z ciebie internetowa kurewka, skoro dalej nie wiesz co się stało.

Dla normalnych pies który jeździ za kibicami w narożniku gościa prowadzącego doping byłby dostateczną kompromitacją
Banita_1982

Post autor: Banita_1982 »

Witoldka c**** to ty do buzi przyjmujesz. I jeszcze raz przeczytaj ze zrozumieniem co napisałem i nie pruj się 😉
WieszWięcej

Elana chyba odetchnęła z ulgą, że dostała tylko 1300 biletów na derby?

Pewnie gorzej, jakby musieli pokazać w pełni swój obecny potencjał.
Taksepatrze

Post autor: Taksepatrze »

zero osiem pisze: 30.04.2026, 19:05
Bez przesady. Widzew to wielka marka w Polsce. Obok Wisły, Lecha i Legii mają najwiecej kibiców w naszym kraju. To będzie przechodzic z pokolenia na pokolenia.
Miszmasz

Post autor: Miszmasz »

WieszWięcej pisze: 06.05.2026, 08:45 Elana chyba odetchnęła z ulgą, że dostała tylko 1300 biletów na derby?

Pewnie gorzej, jakby musieli pokazać w pełni swój obecny potencjał.
Czy to nie będzie i tak rekord jak wykorzystają? Bywali w lepszej formie tak myślę.

Jaki rewir Torunia najmocniejszy na Elanie? Bydgoskie bardzo fajny klimat, i co mnie zdziwiło bardzo dużo malunków na każdym kroku. Nie wiem jak w reszcie Torunia
yyyco

Post autor: yyyco »

Ale mecz jest w Toruniu.
SEBAhtml

Post autor: SEBAhtml »

WieszWięcej pisze: 04.05.2026, 07:22 Z ciekawości włączyłem wczoraj na chwilę transmisję Apator - GKM.

Gospodarze z nabitym na maksa młynem, na stadionie na pewno było ponad 10 tysięcy ludzi.
Apator już prawdopodobnie nigdy nie będzie miał takiej okazji, żeby zdominować miasto, patrząc jak to wygląda na Elanie, która się musi posiłkować trickami fotograficznymi, żeby pokazać, że w ogóle się jeszcze zbierają.
https://www.facebook.com/share/1Cgf1HF24i/

Generalnie widać było wielu małolatów na trybunach Apatora i raczej strzelam, że młode pokolenia będą bardziej lgnąć do nich, co raczej nie dziwi, znając historię liderów Elany.
Apator obecnie ma wszystko by przejąć miasto. U młodych jest moda na żużel, ogromna frekwencja. Sportowo zuzlowcy są mistrzem Polski, co może przyciągnąć nowych fanów. Elana już nie jest taka silna jak 10 lat temu, wiec jak będą robic swoje to młodzież może zmienić oblicze miasta. Jeśli jednak nie wykorzystają obecnej sytuacji to już chyba nigdy w Toruniu nic sie nie zmieni
marmar

Post autor: marmar »

Problem jest taki że na wszystkich starych osiedlach dominuje Elana i nie sądzę że nagle chłopacy z tych osiedli ustaną w młynie
z żużlofanami pochodzącymi głównie z bogatych osiedli domków jenorodzinnych, z januszami starymi babami czy innymi snobami
SEBAhtml

marmar pisze: 06.05.2026, 21:44 Problem jest taki że na wszystkich starych osiedlach dominuje Elana i nie sądzę że nagle chłopacy z tych osiedli ustaną w młynie
z żużlofanami pochodzącymi głównie z bogatych osiedli domków jenorodzinnych, z januszami starymi babami czy innymi snobami
Co masz na myśli mówiąc stare osiedla? W sensie, ze np Jakubskie? Obecnie jest cisza. Mowi sie o elanie tylko przez pryzmat belwederu, ktory jest już nieaktywny. Elana trzyma sie mocno na Mokrym, Lewobrzezu i Bydgoskim, tam są nie do wygryzienia. R1 jeszcze jest aktywne, ale tam też trochę Apatorów jest, wiec istnieje możliwość zmiany stron. Reszta to neutrale
WieszWięcej

Na Elanie widać spory regres, patrząc jak się zebrali na derby, zwłaszcza w porównaniu do lat ubiegłych.

Zdziwię się, jeśli młodzi w mieście nie będą teraz częściej wybierać Apatora niż Elany, więc postawiłbym, że w perspektywie 2-3 lat dojdzie tam do zmiany sił.
cpcasual

Widać, że propaganda kibiców motorków jest tutaj duża. Niestety ale nie macie podjazdu żadnego do Elany. Teraz mogą mieć regres ale zaraz się ogarną i się wezmą za was parchy. To kim jesteście to już podsumował Ruch jak zrywał zgodę z Wami.

Żużlofani 😅
GŁOS PRAWDY W TWOIM DOMU
WieszWięcej

W Toruniu byłem raz w życiu na wycieczce w podstawówce, także chyba pomyliłeś osoby.

Postawiłem swoją tezę, z którą się nie musisz zgadzać, mogę się też przecież mylić.

Moim zdaniem nikt normalny nie przyłączy się do ekipy, w której była partnerka jednego z liderów pozwala sobie szczać do mordy murzynom i wrzuca to do sieci.
No sorry, są jakieś granice.

Ci co są to będą, dopóki są. Ale młodzi wybiorą Apator, bo tak sugeruje podstawowy kontakt z rzeczywistością.
cpcasual

Młodzi wybierają mocniejszych na mieście którzy są widoczni, trzymają bramki, mają swoją legendę itp
GŁOS PRAWDY W TWOIM DOMU
witoldpyrkosz

Post autor: witoldpyrkosz »

WieszWięcej pisze: 11.05.2026, 07:53 W Toruniu byłem raz w życiu na wycieczce w podstawówce, także chyba pomyliłeś osoby.

Ci co są to będą, dopóki są. Ale młodzi wybiorą Apator, bo tak sugeruje podstawowy kontakt z rzeczywistością.

krótko mówiąc, produkujesz się przed 6 rano w poniedziałek o ekipach, z których nawet nie widziałeś na żywo?
i ty coś o kontakcie z rzeczywistością

w rzeczywistości to ekipa sna zostawi dwa razy małolata na pewny w******* i mu się zmieni zdanie
i może w twoim mieście nie przeszkadza ludziom bujanie się z konfiturami, ale u nas przeszkadza
SEBAhtml

cpcasual pisze: 11.05.2026, 08:05 Młodzi wybierają mocniejszych na mieście którzy są widoczni, trzymają bramki, mają swoją legendę itp
Legenda elany w mieście akurat nie jest dobra
WieszWięcej

witoldpyrkosz pisze: 11.05.2026, 11:08
WieszWięcej pisze: 11.05.2026, 07:53 W Toruniu byłem raz w życiu na wycieczce w podstawówce, także chyba pomyliłeś osoby.

krótko mówiąc, produkujesz się przed 6 rano w poniedziałek o ekipach, z których nawet nie widziałeś na żywo?
i ty coś o kontakcie z rzeczywistością

w rzeczywistości to ekipa sna zostawi dwa razy małolata na pewny w******* i mu się zmieni zdanie
i może w twoim mieście nie przeszkadza ludziom bujanie się z konfiturami, ale u nas przeszkadza
Postawiłem luźną tezę, która może okazać się błędna.
I przecież sami wybraliście tak medialnych liderów, że nie muszę mieszkać w Toruniu, żeby mieć zarys, co tam się działo.

Oni jeżdżą na wyjazdy w liczbach, które Wy wystawiacie w młynie u siebie.
Moim zdaniem trend jest w c*** widoczny i tym się głównie kierowałem.
ODPOWIEDZ