Puchar Polski -2025/2026 !!
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Puchar Polski -2025/2026 !!
jak tam bilety na finał? Z oby dwóch stron komplety?
Kibice Rakowa przed wyjazdem zawodników na jutrzejszy finał Pucharu Polski
https://www.youtube.com/watch?v=JTYZVvJ8dOE
https://www.youtube.com/watch?v=JTYZVvJ8dOE
-
ultravandals
Nie trafiłem nigdzie na oficjalne info, ale z tego co można znaleźć, to Górnika zapowiada się więcej.
Tak, widziałem, że wszystkie bilety dla Górnika poszły, z tego co widzę na mapce stadionu to nie wszystkie sektory były otwarte?
-
ultravandals
Powiem Ci, że nie wchodziłem na stronę z mapą sektorów i kupiony i biletami. Tak, czy siak będzie komplet z całą pewnością. Oby obie ekipy weszły i dobrze się zaprezentowały. Niech to będzie takie prawdziwe święto.rybak007 pisze: 02.05.2026, 14:04 Tak, widziałem, że wszystkie bilety dla Górnika poszły, z tego co widzę na mapce stadionu to nie wszystkie sektory były otwarte?
Chyba nigdy nie słyszałem takiego mocnego dopingu na tym stadionie, jak przed chwilą w wykonaniu Górnika.
-
TOMASZ800910
3/4 stadionu to kibice Górnika
Dwie baaardzo przeciętne pod względem ultras ekipy i widać to od pierwszych opraw. Szkoda, że to Jaga i Legia nie grają tego finału, ależ to by była rywalizacja.
Oby Górnik zaskoczyl ten finał po tylu latach nie obecnosci...BekazWas pisze: 02.05.2026, 16:12 Dwie baaardzo przeciętne pod względem ultras ekipy i widać to od pierwszych opraw. Szkoda, że to Jaga i Legia nie grają tego finału, ależ to by była rywalizacja.
Obiektywnie mega słabe oprawy, może Ksg trochę lepsza
Kartoniady nudne, ile można robić proste napisy i daty na Narodowym mając duży sektor do popisu? Widać, że obie ekipy nie miały pomysłu i postawiły na prostotę.
Górnik rozwalił system jeżeli chodzi o liczbę. Ciężko pewnie będzie oszacować dokładną ilość kibiców.
Szacunek też dla Rakowa. To ich chyba czwarty finał w ostatnich 5-6 latach a nadal jest popyt i ciśnienie na te mecze w stolicy.
Szacunek też dla Rakowa. To ich chyba czwarty finał w ostatnich 5-6 latach a nadal jest popyt i ciśnienie na te mecze w stolicy.
-
ultravandals
A ja jestem daleki od krytykowania opraw. Wiadomo, że nie które ekipy robią to lepiej nie które gorzej, ale mnie się podoba, że każdy się stara, tyle. Górnik wokalnie bardzo mocno słyszalny z perspektywy tv, choć i Raków kilka razy się przebił. Trzeba będzie poczekać na oficjalne statystyki i dane, a także relacje samych kibiców obecnych na stadionie. Wiadomo, że z perspektywy tv może być różnie z oceną.
Gornik doping miazga
A przy takiej ilości jak miało być ?
Piro mieli czy im ochrona zajebała?
Ale, że Górnika było 2 razy więcej niż Legii rok temu to bardzo ładnie 👏👏👏
Idz parchu prowokować gdzie indziej.
Fajnie, że Górnik.
Fajnie, że Górnik.
Już wszyscy są zmęczeni tą Legią. Potrzeba świeżości w polskiej piłce, nie ciągle tylko Legia Legia i Legia.
Całe szczęście, że to się powoli zmienia. Już dość tego centralizmu, przewodniej siły itp.
Całe szczęście, że to się powoli zmienia. Już dość tego centralizmu, przewodniej siły itp.
A teraz weź przeczytaj swoje posty na tym forum. Z wyjątkiem kilku dot, postulatu nowego stadionu dla KSP nastukałeś tu ok. 460 o Legii :) Nie dziw się więc, że wszyscy są nimi trochę zmęczeni.
-
Porto.Tekila
Ale jak by była Legia w finale to przynajmniej byście mogli oglądać relację z opraw i dopingu z drobnymi przerywnikami w formie meczu.A jak grają inni to tylko mecz trzeba oglądać.Komisja ligi powinna się tym zająć i Legia powinna czekać na rywala w finale.
Pid względem ultras najgorszy finał na narodowym, nie licząc oczywiście Zagłębie - Zawisza i Lech-Raków.
Najsłabszy finał kibicowsko od lat. Niestety Górnik jak i Raków są mocno przeciętni w ultrasce.
-
SilesiaStreets
Pod względem kibicowskim tragedia.. najgorszy finał pucharu od lat
Co tu dużo pisać, ultrasowsko pojedynek niestety nie należał do porywających. Spodziewałem się znacznie więcej ze strony Torcidy, zwłaszcza na fakt występu w finale od ponad pół wieku.
Jakie ekipy wspierały obie drużyny? Po stronie Górnika widoczna flaga Wisłoki.
Po stronie Rakowa napewno Chemik, Lechia i Stomil.
-
ultravandals
Hajduk Split chyba gdzieś mi się rzucił w oczy.
Szkoda, że kibice Rakowa opuścili tak szybko trybuny nie czekając na wręczenie medali swojemu zespołowi. Dziwnie to wyglądało.
Szkoda, że kibice Rakowa opuścili tak szybko trybuny nie czekając na wręczenie medali swojemu zespołowi. Dziwnie to wyglądało.
Hajduk również obecny.
Mnie ciekawi czy Torcida straciła coś piro na wejściu? Pół wieku czekania to spodziewałem się tak konkretnego Sylwestra, kartoniada prosta ale fajna.
Odnośnie Rakowa to niezła ta druga oprawa. Niedosyt to brak chaosu z rac kosztem odpalenia dwukrotnie wzdłuż trybuny.
Mnie ciekawi czy Torcida straciła coś piro na wejściu? Pół wieku czekania to spodziewałem się tak konkretnego Sylwestra, kartoniada prosta ale fajna.
Odnośnie Rakowa to niezła ta druga oprawa. Niedosyt to brak chaosu z rac kosztem odpalenia dwukrotnie wzdłuż trybuny.
Obiektywnie.
Raków jak na swoje możliwości solidnie.
Górnik wokal super, oprawy mocno średnio, ewidentnie patent na piro nie wyszedł, szkoda bo pewnie by podciagli trochę to wizualnie.
Raków jak na swoje możliwości solidnie.
Górnik wokal super, oprawy mocno średnio, ewidentnie patent na piro nie wyszedł, szkoda bo pewnie by podciagli trochę to wizualnie.
Górnik porażka. Kartoniada totalnie prosta, transparent bez tła i mikrosektorowka namalowana jak w przedszkolu i wycięta z lewej strony przez osoby niepełnosprawne. Do tego zero pirotechniki
Przegrać z Rakowem ultrasowsko to naprawdę trzeba się postarać ( ale szacunek dla Rakowa za dobre prezentacje jak na swoje możliwości, sektorówka konkretnych rozmiarów)
Przegrać z Rakowem ultrasowsko to naprawdę trzeba się postarać ( ale szacunek dla Rakowa za dobre prezentacje jak na swoje możliwości, sektorówka konkretnych rozmiarów)
Kibicowsko słaby ten finał.
-
klasa sama w sobie
W TV bardzo głośno Górnik, ale mieli w sumie chyba 3/4 stadionu swoich fanów. Oprawy przyzwoite. Nie ma się co czepiać bo grali pierwszy raz i jeszcze logistyka zapewne mało znana. To już Raków jako stały bywalec finałów w ostatnich latach powinien zrobić coś więcej. Z drugiej strony plus dla medalików za piro. I minus dla Torcidy. Właśnie przez brak świecidełek zabrakło im tej przysłowiowej kropki nad "i". Pytanie czy celowy zabieg czy psiury im zabrały. Osobiście w mojej opinii ciekawiej będzie zobaczyć Żaboli w europucharach. Choć Raków przez miejsce w lidze raczej też sobie zapewni europejskie wojaże. Ale Górnik to zawsze coś nowego i powiew świeżości wśród tych etatowych pucharowiczów.
Piro zarekwirowane na wejsciuDezzon pisze: 02.05.2026, 21:28 Hajduk również obecny.
Objektywnie patrząc na to gdzie byl Raków kilka ładnych lat temu a gdzie jest teraz ewidentny progres. Po Górniku wszyscy oczekiwali czegoś wiecej, ale nadrobili decybelami tyle...
-
Piknik1991
Górnika z 30tys ?
Nażekacie na brak piro ze strony KSG. Ale ileż można te race odpalać .. przecież to już się powoli przejadło
Przecież same oprawy Górnika też słabe. Kartoniada napis prosta no ok ale ta następna oprawa z białymi transparentami i mini sektorowka to nadaje się na mecz B klasy, a nie finał. Po prostu ultrasi nie dojechali mając finał po tylu latach.
Jeden z nudniejszych finałów.
Jeszcze na trasie nic się nie działo...
Trzeba było jeszcze na stacjach w makao między sobą pograć.
Jeszcze na trasie nic się nie działo...
Trzeba było jeszcze na stacjach w makao między sobą pograć.