Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

Liori

Re: Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko

Post autor: Liori »

Gural jaka chcesz średnia frekwencje na stadionie którya pojemność 9300 bo tyle miała cicha czy 9800 bo taka pojemność jest w Gliwicach. Przez ostatnie 3 lata Ruch gra na Śląskim gdzie średnia 23/24 wynosi 18k 24/25 13k i w obecnym sezonie 13k
Co do liczby z Bytomia
Derby z pb 1200 puchar z legią 650, derby 902, liga z legią 800
Według wszystkich raportów Bytom jest na 8 miejscu odnośnie frekwencji
iparts.pl
Goral74

Post autor: Goral74 »

Liori pisze: 22.04.2026, 12:55 Gural jaka chcesz średnia frekwencje na stadionie którya pojemność 9300 bo tyle miała cicha czy 9800 bo taka pojemność jest w Gliwicach. Przez ostatnie 3 lata Ruch gra na Śląskim gdzie średnia 23/24 wynosi 18k 24/25 13k i w obecnym sezonie 13k
Co do liczby z Bytomia
I co Cicha była za mała, komplety robiliście ? już nie chce mi się sprawdzać ale wiem że nie bo kto chciał mógł kupić bilet bez problemu... Gliwice kiedy awansowaliście zapełnilibyście spokojnie ponad 10 tysiącami kibiców.
Bytom... podajesz liczby z derbów czy Legii... daj spokój, kolega kłamał pisząc co poniżej ?

Możesz wymienić te większe mecze po niespełna 1000 osób ? lub powiedzieć czy chodzi po prostu o raz w roku na ten mecz z Wisłą ? bo z tego co widzę na raportach frekwencyjnych Ruchu Chorzów:

Stal Mielec - 262
Polonia 195
Slask 321
Puszcza 182
Znicz 243
Miedź 225
Tychy 250
Chrobry 239
ŁKS 250
Liori

Post autor: Liori »

Pytałeś o większe mecze, przedstawiam ci suche fakty pomijając oba mecze z Wisłą czy Widzewem. To że ktoś wymyślił liczbę 1000 to nie mój problem. W zeszłym sezonie unikatowych osób z Bytomia przez cały sezon przewinęło sie 1300. Jak na miasto gdzie Ruch nie ma żadnej dzielnicy bo podobno nawet Łagiewniki są Pb to całkiem dobra liczba
Goral74

Liori pisze: 22.04.2026, 13:20 Pytałeś o większe mecze, przedstawiam ci suche fakty pomijając oba mecze z Wisłą czy Widzewem. To że ktoś wymyślił liczbę 1000 to nie mój problem. W zeszłym sezonie unikatowych osób z Bytomia przez cały sezon przewinęło sie 1300. Jak na miasto gdzie Ruch nie ma żadnej dzielnicy bo podobno nawet Łagiewniki są Pb to całkiem dobra liczba
Ja nie pytałem ale faktycznie masz rację autor posta pisał o większych meczach. Nie wiem co masz na myśli pisząc o "unikatowych" ? A czy liczba jest dobra to szczerze nie wiem, chyba trzeba by zobaczyć ilu z nich było więcej niż 1 raz i wtedy oceniać ilu kibiców Ruchu jest w Bytomiu. Nie mam pojęcia ilu Bytomian chodzi na Górnika pewnie Stolarzowice i jakieś jednostki porozrzucane w Bytomiu acz pewnie na Polonie też jakiś kibic z Zabrza pojedzie.
scania

Post autor: scania »

Goral74 pisze: 22.04.2026, 12:39
scania pisze: 22.04.2026, 12:02
Goral74 pisze: 22.04.2026, 08:17

Szach mat...
Dzięki Tobie też coś posprawdzałem bo już po wpisach niektórych R zacząłem się zastanawiać czy czegoś nie widzę...
Ostatnie 12 bodaj lat frekwencja na Ruchu to średnio 8 koła na mecz, na Górniku 16 koła... kurna kilkanaście lat...
Już Ci ktoś kiedyś napisał że na frekwencję składa się mnóstwo czynników a Ty dalej swoje. Najszybszy przykład z brzegu to GKS gdzie jeszcze tak niedawno chodziło po 2-3 tysiące ludzi a teraz frekwencja powyżej 10 tyś. Nowe stadiony gra piłkarzy i ludzie w klubie którzy chcą coś zrobić i mają na to możliwości robi swoje. Skoro się tak przyglądasz co się dzieje w Ruchu to pokaż mi czasy gdzie tam było w miarę normalnie? Ostatnie 30 lat to Puchar Polski dwa finały oraz trzecie i drugie miejsce w lidze. I uwierz mi pieniądze tego nie zrobiły. Na dzisiaj od kilku dobrych lat padaka piłkarska . I nie gadaj mi że to nie robi frekwencji. Włącz chłopie trochę obiektywizmu!!
Ostatnie 30 lat to Puchar Polski dwa finały oraz trzecie i drugie miejsce w lidze
My możemy przy Was schować
Nowe stadiony gra piłkarzy
O grze piłkarzy pisałem wyżej. Stadion... gracie na nowym "Śląskim" we własnym mieście. "Nie mokniecie jak te ciule". Taki argument to może przytaczać Raków.
Piszesz że mam być obiektywnym... podaję liczby (nie co do przecinka ale z grubsza) nie z jednego czy dwóch sezonów ani też stu żeby nie przegiąć w drugą stronę, co może być bardziej obiektywnego.
Podaliście statystyki z meczu z Wisłą... ok 10 koła z całej publiki to dzieciaki do 14 roku życia, ilu z nich weszło za darmo ? znasz temat promocji jak sądzę ? wszystkie ? Nie ma w tym niczego złego tylko po co pierdoli. ? Na Górniku z podobnej promocji skorzystało z Kielcami 1000 dzieciaków ? chyba nawet nie....
Powiedz dlaczego GKS pomimo iż zanotował znaczny postęp, nie pisze bzdur jaki to jest wielki i wspaniały ? Dlaczego nie licząc mojej osoby nikt z Górnika o tym nie pisze ? W Waszym przypadku słyszę że wszędzie Was tysiące, ot. przykład Bytomia.
Interesuję się nie tylko Ruchem... ale ciężko te bzdury od niektórych (podkreślam niektórych) Waszych kibiców czytać stąd te moje wypociny. Na koniec raz jeszcze napiszę że uważam iż mimo wszystko, w naszym regionie, Ruch ma potencjał by starać się dorównać Górnikowi. Jako jedyny obok Zagłębia Sosnowiec. Piszę to jako fanatyk Górnika ale jest to moje prywatne zdanie którego w żaden sposób nie należy traktować jako zdania obecnie odpowiedzialnych za trybuny na Górniku.
Nie będę się z Tobą przepychał bo widzę że nie ma sensu.. Musiałbym Ci przypomnieć czasy Alianzu w waszych strukturach klubu i co wtedy gadaliscie.Każdy kto jest chociaż trochę obiektywny wie że Ruch i Górnik to duże firmy z rzeszą kibiców. Mnie wyliczanki tego typu co podajesz nie interesują.. Nie dorównamy wam bo nasz potencjał to średnia max kilka tysięcy a u was powinni marakanę wybudować . To chciałeś usłyszeć? Możesz chodzić z poniesioną głową :)
bez-napinki

Post autor: bez-napinki »

Goral74 pisze: 22.04.2026, 13:06
Liori pisze: 22.04.2026, 12:55 Gural jaka chcesz średnia frekwencje na stadionie którya pojemność 9300 bo tyle miała cicha czy 9800 bo taka pojemność jest w Gliwicach. Przez ostatnie 3 lata Ruch gra na Śląskim gdzie średnia 23/24 wynosi 18k 24/25 13k i w obecnym sezonie 13k
Co do liczby z Bytomia
I co Cicha była za mała, komplety robiliście ? już nie chce mi się sprawdzać ale wiem że nie bo kto chciał mógł kupić bilet bez problemu... Gliwice kiedy awansowaliście zapełnilibyście spokojnie ponad 10 tysiącami kibiców.
Bytom... podajesz liczby z derbów czy Legii... daj spokój, kolega kłamał pisząc co poniżej ?

Możesz wymienić te większe mecze po niespełna 1000 osób ? lub powiedzieć czy chodzi po prostu o raz w roku na ten mecz z Wisłą ? bo z tego co widzę na raportach frekwencyjnych Ruchu Chorzów:

Stal Mielec - 262
Polonia 195
Slask 321
Puszcza 182
Znicz 243
Miedź 225
Tychy 250
Chrobry 239
ŁKS 250
Dobrze rozumiem, że Ty napisałeś, że nie wypełnialiśmy Cichej? Wolę dopytać, bo jak widać język polski to trudny język.
Goral74

bez-napinki pisze: 22.04.2026, 13:48
Goral74 pisze: 22.04.2026, 13:06
Co do liczby z Bytomia

Stal Mielec - 262
Polonia 195
Slask 321
Puszcza 182
Znicz 243
Miedź 225
Tychy 250
Chrobry 239
ŁKS 250
Dobrze rozumiem, że Ty napisałeś, że nie wypełnialiśmy Cichej? Wolę dopytać, bo jak widać język polski to trudny język.
Widzę że faktycznie nie dość jasno się wypowiadam, nie zawsze robiliście komplety a raczej nieczęsto, co nie zmienia sytuacji. Na szybko, sezon 22/23

Ruch Chorzów w rundzie jesiennej Fortuna 1. Ligi rozegrał u siebie 9 meczów, które w sumie obejrzało 72.808 osób, co daje średnią 8.089 na spotkanie. Te liczby byłyby jeszcze większe, ale na trzech ligowych meczach stadion przy Cichej okazał się za mały!

Do Pana który pisze coś o Marakanie... Nie zrobiliśmy kompletu na meczu z Koroną. Było nas tylko trochę powyżej 27 tysięcy, zatem obecny stadion jest idealny zakładając dalszy rozwój klubu. Ruch nie ma wpływu na to jak wysoko trzymam łeb... nie ta liga :) ( żart, dla jasności )
shoe1984

Post autor: shoe1984 »

encepence pisze: 21.04.2026, 08:02 Już nie fantazjujcie.
Ani Ruch nie jest taki potężny, ani Polonia nie jest taka słaba.

Nie chodzi o ilość a jakość.
Polonia nie jest tak słaba, to dlaczego w okresie najwiekszego krysysu to wieloletnia zgoda Polonia przyjebała im rogi z Ruchem bo rzekomo nie mieli z kim działać? Neutral padł tydzien wczesniej i to nie Polonia o tym zadecydowała
scania

Post autor: scania »

Skoro tak skrupulatnie zajmujesz się statystykami to przejrzyj może średnią frekwencję gdy graliśmy ostatnio w ekstraklasie gdzie praktycznie cały sezon Ruch okupywał ostatnie miejsce w tabeli. 27 tyś na meczu z Koroną? Ale czy to nie samozachwyt z Twojej strony? Gracie o mistrzostwo Polski i jesteście w finale pucharu. Myślisz że gdyby Ruch był dzisiaj piłkarsko w tym miejscu co wy nie kręcił by takich liczb? Czasy się zmieniają i ogólnie na większości stadionów liczbowo się to poprawia. Nie "ta liga " padosz? Faktycznie ostatnio wam piór przybyło ale to dalej za duży dystans :) ( żart dla jasności)Tyle odemnie..
Keicam

Post autor: Keicam »

Co do liczby z Bytomia
Weź też pod uwagę, że Derby z PB 1200 - z czego PB pojechało prawie 1300 osób, a dla zwykłego "Janusza" bilet kosztował 150zł , chcąc wziąć np. syna i żonę na mecz taka impreza to koszt 450zł (wiem to akurat nie wasza "brocha") ...jak ktoś na co dzień nie utożsamia się zbytnio z klubem piłkarskim to lepiej było im usiąść neutralnie po stronie Niebieskiej za ułamek tej ceny.

Liczba to liczba nikt wam tego nie odbierze, ale widać ewidentnie że to nie są typowi kibice danego klubu (czyt. którzy regularnie chodzą na dany klub, a nie tylko chodzą na wszystkie lepsze mecze w okolicy bo i na Górniku w szlagrach pewnie zarówno z Bytomia, Chorzowa jak i Katowic będzie sporo) , tylko zdecydowana większość po prostu chciała obejrzeć mecz bo liczyła na dobre widowisko czy to na boisku czy trybunach zarówno w derbach jak i z Legią, inaczej nie było by takiej przepaści rzędu 250-300 osób standardowo vs 1200 czy 800 na szlagrach.

Coś jak inauguracja żużla na Skałce ... to że było ponad 4,5 koła nie znaczy, że nagle Śląsk się jara tak żużlem.
Czosnek1001

Post autor: Czosnek1001 »

Śmieszy mnie jak ktoś mówi że Polonia zaraz przejmie inicjatywę na Śląsku. Nie nie przejmie bo nawet swojego miasta nie mają w pełni, nie mają fanclubow i walczą tylko o swój teren. Pełen szacun za to co robią ale jak można porównywać ekipę jednego miasta do ekipy jak górnik ruch czy nawet gieksa których kibice włączą o wpływy na conajmniej kilku miastach najpoważniej a kilkunastu w ogóle. Polonia to dobra ekipa i aktywna, mają swój czas bo dla nich ten orlik na 2,5k jest i tak maksimum. Może ktoś tam z poloni złapał kogoś tam z ruchu ale serio porównywanie tego 🤣 Polonia może być najsilniejsza z mniejszych ekip na Śląsku, ale do ruchu górnika gieksy czy zagłębia nigdy się nie zbliży, z pewnością są lepsi niż piast czy tychy, ale rejon specyficzny i to co robi Polonia może w Polsce robić wrażenie, ale nie na Śląsku. Tu jest specyficzny klimat, każdy ma do każdego blisko i rejon ogólnie przesiąknięty futbolem, ciężko ekipy stąd porównywać do Lecha Legii czy Jagiellonii które nie mają żadnego wroga wartego pięciu sekund w obrębie województwa. Nawet taki Kraków gdzie są dwie twarde ekipy jest czymś innym niż Śląsk gdzie na tym samym obszarze ekip jest 5,6,7, może jedynie tyle że nikt nikogo nie maczetuje
skinner

Post autor: skinner »

Czyli powoli na śląsku wracamy do starego.
Polonia/Ruch - kosa
Górnik/Gieksa - kosa
GieKSiarz00

Post autor: GieKSiarz00 »

Nie ma żadnej kosy z Górnikiem. W mediach też pełno kibicow obu klubow życzy sobie nawzajem dobrze, tutaj odległości są tak małe, że ludzie się znają, a wspólny wróg łączy najbardziej. Jedyna szansa, to że ze strony Gornika pojawią się pierwsze bluzgi, zdecydowanie większe ciśnienie jest po stronie wierchuszki Gornika, a nie naszej.
Znajomybienia

Post autor: Znajomybienia »

Na Górnym Śląsku ostatnio działy się lepsze sprawy niż tylko mecz mistrzów, a Wy pierdolicie o frekwencji.
AMF1948

Post autor: AMF1948 »

GieKSiarz00 pisze: 22.04.2026, 22:37 Nie ma żadnej kosy z Górnikiem. W mediach też pełno kibicow obu klubow życzy sobie nawzajem dobrze, tutaj odległości są tak małe, że ludzie się znają, a wspólny wróg łączy najbardziej. Jedyna szansa, to że ze strony Gornika pojawią się pierwsze bluzgi, zdecydowanie większe ciśnienie jest po stronie wierchuszki Gornika, a nie naszej.
Z tym ciśnieniem to różnie jest jedni mają,inni nie. Ogólnie to moim zdaniem poszliście za nie zrozumiałym głosem i tyle. No cóż młodzi się smucą,starzy cieszą. Niech się dzieje.
PS. Byle bez przypału nie zależnie od barw.
Fac Fideli Sis Fidelis
WielkiLuj

Post autor: WielkiLuj »

Kolejne newsy z waszego ulubionego " Gościa niedzielnego"
Kibol celebryta i powiązania z twórcą giełdy kryptowalut. Nowe fakty wychodzą na jaw
Służby uderzyły w ścisłe kierownictwo bojówki GKS-u Katowice. Wśród zatrzymanych znalazł się Daniel D., pseudonim "Romek", postać znana nie tylko w świecie pseudokibiców, ale i mediach społecznościowych. "Gazeta Wyborcza" opisuje jego zaskakujące powiązania z zaginionym twórcą giełdy kryptowalut BitBay (obecnie to zondacrypto) oraz brutalną działalność śląskich gangów.
Wielka operacja katowickich policjantów oraz Prokuratury Krajowej to efekt wieloletniego rozpracowywania struktur pseudokibiców GKS-u Katowice oraz Górnika Zabrze. Przez lata grupy te ściśle ze sobą współpracowały, a ich członkowie czuli się w regionie bezkarni.
Jak informuje "Gazeta Wyborcza", przełom nastąpił kilka miesięcy temu, gdy Krzysztof M., ps. "Mara", lider kibolskiego gangu Torcida, zdecydował się na współpracę z organami ścigania. Jako tzw. mały świadek koronny, dostarczył informacji, które pozwoliły uderzyć w osoby uważane dotąd za "nietykalne".
Najgłośniejszym nazwiskiem wśród zatrzymanych jest Daniel D., znany jako "Romek", jedna z kluczowych postaci bandyckiej bojówki Persona Non Grata. Jego przeszłość jest pełna brutalnych zdarzeń — w 2017 r. cudem przeżył atak maczetami, brał udział w bójce, w której zginął 19-letni piłkarz. Był także karany za pobicie radnego z Chorzowa.
Co szczególnie intrygujące, "Romek" przez lata łączył brutalną działalność kibolską z funkcją w komisji rewizyjnej Stowarzyszenia Kibiców GKS-u Katowice, które oficjalnie miało dbać o atmosferę zaufania i bezpieczeństwo na trybunach.
Jak informuje "Wyborcza", śledczy wskazują również na jego bliskie relacje towarzyskie z Sylwestrem Suszkiem, twórcą giełdy BitBay, który zaginął w tajemniczych okolicznościach w 2022 r. Daniel D. często spotykał się z prezesem giełdy, a Suszek sprzedał udziały w jednej ze swoich spółek wspólnikowi "Romka".
Podczas wtorkowej akcji policja zatrzymała szereg innych znanych postaci śląskiego półświatka, o pseudonimach takich jak: "Szwagier", "Jagoda", "Maniek", "Ciapek" czy "Smalec". Niektórych podejrzanych dowieziono na przesłuchania prosto z aresztów śledczych.
Mimo powagi zarzutów większość zatrzymanych we wtorek kiboli GKS-u Katowice została zwolniona po przesłuchaniach. Zastosowano wobec nich jedynie wolnościowe środki zapobiegawcze. Większość z nich nie przyznaje się do winy i odmówiła składania wyjaśnień.
I tak wygląda "kwiat" waszego kibicowstwa....

Post autor: oRt »

Keicam pisze: 21.04.2026, 22:05
oRt pisze: 21.04.2026, 20:13
...

Myślę, że PB irytuję fakt, że na większe mecze potrafi niespełna tysiąc osób pojechać z Bytomia na Ruch, a sami nie zawsze potrafią zapełnic swoich 2300 miejsc.

Stal Mielec - 262
Polonia 195
Slask 321
Puszcza 182
Znicz 243
Miedź 225
Tychy 250
Chrobry 239
ŁKS 250

Jest to oczywiście o te 200 osób za dużo, ale pewnie jesteś świadomy, że jeśli byłby mecz na Śląskim np. Górnik - Lech i frekwencja 40 koła, to na sektorze gospodarzy z Chorzowa było by na pewno kilka stówek.
Określenia klucz "niespełna tysiąc" , czyli to nie jest 1000 i "większe mecze", czyli gra z atrakcyjnym przeciwnikiem.

Czy w kategorii wièkszy mecz uznasz też gre z Puszcza, czy Zniczem? Ktos tu napisał, że na te większe ,elektryzujace mecze potrafi sie z Bytomia zebrać liczba do około 1000 osób, bo tak było, gdy graliśmy w EX z lepszymi przeciwnikami.
Ten sezon to przeciętność sportowa i frekwencyjna (poza ostatnim meczem), co nie zmienia faktu, że z Bytomia potrafi się zebrac dość spora grupa na co lepsze mecze.
A teza moja dotyczyła waszej frekwencji i problemem z zapełnieniem orlika. Tu siè już nie wypowiedziałeś.
Goral74

scania pisze: 22.04.2026, 16:04 Skoro tak skrupulatnie zajmujesz się statystykami to przejrzyj może średnią frekwencję gdy graliśmy ostatnio w ekstraklasie gdzie praktycznie cały sezon Ruch okupywał ostatnie miejsce w tabeli. 27 tyś na meczu z Koroną? Ale czy to nie samozachwyt z Twojej strony? Gracie o mistrzostwo Polski i jesteście w finale pucharu. Myślisz że gdyby Ruch był dzisiaj piłkarsko w tym miejscu co wy nie kręcił by takich liczb? Czasy się zmieniają i ogólnie na większości stadionów liczbowo się to poprawia. Nie "ta liga " padosz? Faktycznie ostatnio wam piór przybyło ale to dalej za duży dystans :) ( żart dla jasności)Tyle odemnie..
Ostatni mój post w tym wątku potencjału czy tam wielkości klubu....

1. Byliście w tym samym miejscu co my teraz (c*** wie jak się skończy)..... mieliście frekwencję ok 6 koła, Lech, Legia prawie 20 koła, Wisła bodaj 12 tysi... My mieliśmy stadion w rozbiórce.
2. Ludzi na stadionie mieliście raz, po latach najpierw spadania na dno a potem corocznych awansach aż do ekstraklasy. I tam po latach mecze z Górnikiem, Legią itp... Nie mniej to pokazuje że jakiś dziwny potencjał macie... to czy potencjał kibicowski czy jakiś żądnych wrażeń Janków tego nie wiem. Stawiam na Janków z których mogą być kibice wspierający klub częściej niż raz w roku.

W tym wątku piszę ja, jako jedyny kibic Górnika, gość z Polonii Bytom którego swoimi bzdurnymi tezami wywołaliście do tablicy i chyba piątka czy szóstka Waszych niebieskich kolegów. Niech każdy wyciąga wnioski... Dla mnie od lat żyjecie propagandą, powtarzaniem bzdur w które część z Was sama uwierzyła.

Pyrsk.
Keicam

Post autor: Keicam »

oRt pisze: 23.04.2026, 08:11
A teza moja dotyczyła waszej frekwencji i problemem z zapełnieniem orlika. Tu siè już nie wypowiedziałeś.
Bo tutaj nie widzę akurat do czego się odnosić, nie napisałem nigdzie że robimy komplet lub że mamy lepszą frekwencję od was, prawdą jest że na ten moment przepełnienie na tym orliku nam niestety nie grozi jest jak jest, chodzi ile chodzi , u was Chorzów robi 25-30% frekwencji z całości u nas Bytom prawie 100% (mniejsze jednostki z okolicznych miast), nie mając mocnych fan clubów w okolicznych miastach będzie ciężko tą liczbę zwiększyć, bez jakiegoś magnesu w postaci stadionu na który przyjedzie normalna liczba gości czy np. awansu i lepszych rywali, co zwiększa też atrakcyjność widowiska, nie raz przewijało się "nie ilość, a jakość" w tym temacie i to daje trochę optymizmu bo wyjazdy wyglądają przyzwoicie i ta grupa będzie przy klubie zawsze, trzeba mieć nadzieję, że kiedyś dojdą zwykli kibice chcący pooglądać piłkę tak jak u was, na Górniku czy GKS gdzie widać sporą różnicę frekwencji między wyjazdem, a meczem domowym.
GieKSiarz00

AMF1948 pisze: 22.04.2026, 22:40
GieKSiarz00 pisze: 22.04.2026, 22:37 Nie ma żadnej kosy z Górnikiem. W mediach też pełno kibicow obu klubow życzy sobie nawzajem dobrze, tutaj odległości są tak małe, że ludzie się znają, a wspólny wróg łączy najbardziej. Jedyna szansa, to że ze strony Gornika pojawią się pierwsze bluzgi, zdecydowanie większe ciśnienie jest po stronie wierchuszki Gornika, a nie naszej.
Z tym ciśnieniem to różnie jest jedni mają,inni nie. Ogólnie to moim zdaniem poszliście za nie zrozumiałym głosem i tyle. No cóż młodzi się smucą,starzy cieszą. Niech się dzieje.
PS. Byle bez przypału nie zależnie od barw.
Zgadzam się, w sensie nie będę wdawał się w szczegóły i powody zerwania tej zgody, ale ja mam w to wyjebane - mój ziomek jest kibicem Gornika i normalnie dalej jeżdżę na Torcide. Osobiście uważam, że szkoda zerwania tej zgody.
Parti1000

Post autor: Parti1000 »

Gość co ocenia relacje ekip po wpisach jakichś pokemonów na fejsbuku. Po drugie te pierwsze bluzgi już się pojawiły, ale na oprawcach nie napisali to nie wiesz
Znajomybienia

Czytałem relacje Górnika Wojkowice, kto miał więcej argumentów na tej Rudzie?
Jabollo

Post autor: Jabollo »

Znajomybienia pisze: 23.04.2026, 22:11 Czytałem relacje Górnika Wojkowice, kto miał więcej argumentów na tej Rudzie?
TRSL.
Znajomybienia

Jabollo pisze: 23.04.2026, 22:26
Znajomybienia pisze: 23.04.2026, 22:11 Czytałem relacje Górnika Wojkowice, kto miał więcej argumentów na tej Rudzie?
TRSL.
Dzięki.
GieKSiarz00

Parti1000 pisze: 23.04.2026, 21:58
Gość co ocenia relacje ekip po wpisach jakichś pokemonów na fejsbuku. Po drugie te pierwsze bluzgi już się pojawiły, ale na oprawcach nie napisali to nie wiesz
Nie p****** głupot, nie oceniam po wpisach tylko widzę kontakty w normalnym świecie. To po pierwsze. Po drugie wiem, że pojawiły się bluzgi po derbach z nami, kiedy nie weszli na rektor gości i pojechali na swój stadion - ale były one uciszane, w każdym razie nie uznaje tego za przejaw kosy, na wspólnych meczach nikt nie będzie bluzgał.
cpcasual

Post autor: cpcasual »

Popierdolony znak czasów. To po co zrywaliscie zgodę z Ksg? Żeby przejść w neutral? Co to za pedalskie zachowanie? Strach przed ruchem nie pozwala na kosę?
GŁOS PRAWDY W TWOIM DOMU
GieKSiarz00

cpcasual pisze: 24.04.2026, 06:04 Popierdolony znak czasów. To po co zrywaliscie zgodę z Ksg? Żeby przejść w neutral? Co to za pedalskie zachowanie? Strach przed ruchem nie pozwala na kosę?
Ale to ja zrywałem zgodę? Decyzyjni tak postanowili, rozumiem, że ze względu na zachowanie honoru po akcjach z Marą i innymi czynnikami z tym związanymi. Nie mnie to oceniać.
Co ma pedalskie zachowanie do dalszego utrzymywania normalnych stosunków? To nie przypadek Wisły oraz Lechii i Śląska, gdzie odległości są spore, tutaj jest to max 30-50km, więc ludzie się znają, wspólny wróg wokół łączy i to jest normalne, że kosy nie będzie. Widzę, że niektórzy to mają jakieś dziwne ciśnienie i za wszelką cenę chcą, żeby relacje pomiędzy nami były napięte - tak jak powiedziałem, jeden z moich najlepszych ziomków jest kibicem KSG, będę dalej jeździł wspierać Górnik na meczach i taki sam schemat widać u innych osób. Ja jestem przeciwnikiem zerwania tem zgody, ale co zrobić, takie życie😉
Jabollo

GieKSiarz00 pisze: 24.04.2026, 14:56
cpcasual pisze: 24.04.2026, 06:04 Popierdolony znak czasów. To po co zrywaliscie zgodę z Ksg? Żeby przejść w neutral? Co to za pedalskie zachowanie? Strach przed ruchem nie pozwala na kosę?
Ale to ja zrywałem zgodę? Decyzyjni tak postanowili, rozumiem, że ze względu na zachowanie honoru po akcjach z Marą i innymi czynnikami z tym związanymi. Nie mnie to oceniać.
Co ma pedalskie zachowanie do dalszego utrzymywania normalnych stosunków? To nie przypadek Wisły oraz Lechii i Śląska, gdzie odległości są spore, tutaj jest to max 30-50km, więc ludzie się znają, wspólny wróg wokół łączy i to jest normalne, że kosy nie będzie. Widzę, że niektórzy to mają jakieś dziwne ciśnienie i za wszelką cenę chcą, żeby relacje pomiędzy nami były napięte - tak jak powiedziałem, jeden z moich najlepszych ziomków jest kibicem KSG, będę dalej jeździł wspierać Górnik na meczach i taki sam schemat widać u innych osób. Ja jestem przeciwnikiem zerwania tem zgody, ale co zrobić, takie życie😉
Dyskutujesz z multikontowcem..
cpcasual

Udowodnij ruro bardaszana z cygańskiego taboru.

Byłem tutaj jeszcze za czasów Ragnara od was, więc zamknij pysk
GŁOS PRAWDY W TWOIM DOMU
Jabollo

Nie musisz grypsowac na forum i być znawca w każdym temacie, bo jak ktoś ma więcej niż 12 lat to nie robi to na nim wrażenia.
NaprzodRydultowy

Post autor: NaprzodRydultowy »

Mordo. Zerwanie zgody to była decyzja tylko i wylacznie ROWu. Wy dostaliście ultimatum. Przecież w ten dzien gdzie to poszło świat, niektóre Wasze FC nawet nie miały o tym pojęcia co pokazuje, jak bardzo była to „WASZA” decyzja. Poszliście po prostu tak jak wam Gladiatorka zagrała. Zresztą, starzy z ROWu też są wkurwieni na zerwanie zgody przez młodych. A im za jakiś czas odbije się to czkawką bo każdy wie jak blisko byli z Marą.
:P
GieKSiarz00

NaprzodRydultowy pisze: 24.04.2026, 20:27
Mordo. Zerwanie zgody to była decyzja tylko i wylacznie ROWu. Wy dostaliście ultimatum. Przecież w ten dzien gdzie to poszło świat, niektóre Wasze FC nawet nie miały o tym pojęcia co pokazuje, jak bardzo była to „WASZA” decyzja. Poszliście po prostu tak jak wam Gladiatorka zagrała. Zresztą, starzy z ROWu też są wkurwieni na zerwanie zgody przez młodych. A im za jakiś czas odbije się to czkawką bo każdy wie jak blisko byli z Marą.
Słyszałem o ultimatum, mówię tylko o sednie całej sprawy. Szczerze mówiąc nie obchodzi mnie to, bo dla mnie się nic nie zmienia, a samej zgody po prostu szkoda. Tyle w temacie.
AntekBezMajtek

Post autor: AntekBezMajtek »

Ta czkawka o której piszesz w kontekście kibiców ROWu to tylko kwestia czasu.

Tylko jednej rzeczy nie rozumiem, może Ty będziesz mógł to rozjaśnić. Jak to jest, że ROW zrywa zgodę z Górnikiem ileś tam miesięcy temu a przy głównej ulicy na największym osiedlu w Rybniku cały czas widnieje, nietknięte graffiti z herbem Górnika?

I tak jeszcze zapytam bez żadnej spiny. Jesteś z Rydułtów jak mniemam. Nie licząc Naprzodu, to teraz jeździsz na ROW czy Górnik, czy może na ROW i Górnik?
Ultras lives matter!
GieKSiarz00

AntekBezMajtek pisze: 24.04.2026, 23:32

Tylko jednej rzeczy nie rozumiem, może Ty będziesz mógł to rozjaśnić. Jak to jest, że ROW zrywa zgodę z Górnikiem ileś tam miesięcy temu a przy głównej ulicy na największym osiedlu w Rybniku cały czas widnieje, nietknięte graffiti z herbem Górnika?

I tak jeszcze zapytam bez żadnej spiny. Jesteś z Rydułtów jak mniemam. Nie licząc Naprzodu, to teraz jeździsz na ROW czy Górnik, czy może na ROW i Górnik?
U nas też sporo grafów zgodowych z Górnikiem ciągle nietkniętych, po prostu trzeba zrozumieć, że żadnej kosy nie ma i raczej nie będzie, chyba, że Górnikowi się coś zmieni, aczkolwiek nie sądzę ;).
Braun2025

Post autor: Braun2025 »

99% kibiców Górnika Rowu nie traktuje jako zgodę. 99% Górnika nie traktuje Concordii Knurów jako zgodę. Sa to kluby fc, których kibice jeździli i na Górnik i na Row. Jak bardzo Row na tym stracił pokazuje sytuacja czerwionki. Row w gminie poprostu nie istnieje. Kiedyś pewnemu Krzyśkowi się ujebalo, że stworzy tam silny fc Rowu tylko mu nie pykło i fc czerwionka po upadku "zgody" zaczął działać jak za dawnych lat. Swoją drogą czy można się przerzucić z KSG na Row i na odwrót? O sytuacji Rowu niech świadczy ich "wyjazd" do Bełku na puchar polski....
cpcasual

Dlaczego nie jesteś w autokarze do Kielc?

Czyli zeznania Mary i reszty były na tyle poważne aby zerwać zgodę ale nie aż tak, żeby wejść w złe stosunki z Ksg? Przecież to jakaś farsa jest. Barwy gieksy nie tolerowane w Zabrzu ale jest wszystko ok. Wasza słabość i strach przed ruchem nie pozwala na jebnięcie tym wszystkim tylko zostawiliscie sobie bezpiecznik w postaci neutralu. Neutral, jak to w ogóle gejowsko brzmi
GŁOS PRAWDY W TWOIM DOMU
mateusznow

Post autor: mateusznow »

GieKSiarz00 pisze: 25.04.2026, 03:56
AntekBezMajtek pisze: 24.04.2026, 23:32

U nas też sporo grafów zgodowych z Górnikiem ciągle nietkniętych, po prostu trzeba zrozumieć, że żadnej kosy nie ma i raczej nie będzie, chyba, że Górnikowi się coś zmieni, aczkolwiek nie sądzę ;).
Może być tak, że prędzej, czy później sporne i wymieszane tereny dadzą o sobie znać.
Parti1000

Post autor: Parti1000 »

Pretensje do ROWu i Gieksy można mieć tylko o to, że tak późno podjęli tą decyzję. Niech się Koroniarze dowiedzą za wczasu, kto tam dalej w Zabrzu trzyma trybuny zanim się wjebią na mine.
Mistek

Post autor: Mistek »

Parti1000 pisze: 25.04.2026, 17:35 Pretensje do ROWu i Gieksy można mieć tylko o to, że tak późno podjęli tą decyzję. Niech się Koroniarze dowiedzą za wczasu, kto tam dalej w Zabrzu trzyma trybuny zanim się wjebią na mine.
Nie jesteś z wyżej wymienionych ekip a masz największą wiedzę w tym temacie. Niech zgadnę, kumaty kumpel z Gornika Ci o wszystkim mowi? Gieksa chuligansko lepiej z ROWem działała, została podjęta taka decyzja i tyle. I uwierz miedzy Gieksa i Górnikiem nie ma złej krwi,co nie oznacza,ze relacje z biegiem czasu mogą sie oziębić. Chyba logiczne,ze mamy wspólną największą kosę,wiec po co takie pierdolenie?
Gablota

Post autor: Gablota »

Gieksa z Górnikiem zerwała zgodę po to żeby mieć dobre relacje i żyć w przyjaźni, czego nie rozumiecie ?
ODPOWIEDZ