Ci.po pier.dolona wypie.rdalaj już z tego forum.Jeba.ny frajerze dymający na nocki.Obsra.na ciota bez ambicji.
Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
-
tak tylko pytam
Re: Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko
-
SilesiaStreets
Polonia urządziła sobie polowania na kibiców Ruchu po meczu czyli można powiedzieć że oficjalna kosa?
-
swiatkibicow
Mozna powiedziec ze wyczuli najgorszy chyba moment dla siebie, bo Ruch zdecydowanie inna liga niz Polonia i raczej im sie to odbije czkawką.
-
Sebastian75
Nigdy zgody czy ukladu nie bylo zreszta juz jak jechali z Arką tramwajami na Ruch to pokazali ze nic nie ma .SilesiaStreets pisze: 19.04.2026, 21:18 Polonia urządziła sobie polowania na kibiców Ruchu po meczu czyli można powiedzieć że oficjalna kosa?
To samo widac jak kilka razy Ruch zamalowal herby Polonii miedzy Chorzowem a Bytomiem i to samo widac w Bytomiu eRki powieszone. Ale wiecie jak to jest dzis kosa a zaraz interesy itd i pyk 20 osob robi uklad jak to mialo miejsce miedzy Ruch&Wisla.
-
Dżolo Rypandolo
Niby największe kosy PB od zawsze to Sosnowiec i Żabole, a jakoś nic nie słychać o ich polowaniach na kiboli jednych i drugich
Czysto teoretycznie to Ruch mógłby Polonię zadreptać ilością, wiem wiem nie ilość a jakość.
To było ciekawe, że ten neutral tyle lat trwał. Zobaczymy co teraz będzie. Było to na rękę jednym i drugim w pewnym sensie, bo no jest to tak,że polonia całościowo nie ma podjazdu do ruchu, ale prawda jest taka,że bytomskie dzielnice to, przynajmniej kiedyś, jakościowo były strasznie słabe po stronie ruchu,może teraz Łagiewniki trochę poszły do przodu, nie wiem aż tak. Wiec spokoj w Bytomiu byl ruchowi na rękę.
Wy macie jakies grube rozkminy, gdzie w tym rejonie wiadome, ze bedzie polowanie z kazdej strony przy okazji takiego meczu
Przy takiej masie kibiców Ruchu ( i Wisły) to chyba normalne, że w niektórych rejonach były polowania. Wy myślicie, że po meczu Górnik Korona Ruch też nie jeździł? Codzienność w derbowych miastach
-
Silesia 90
Gdzie wczoraj była Gieksa jak Wiślacy spacerowali po Katowicach jak u siebie?
Polonia Bytom wczoraj odważnie i charakternie obstawiła Bytom od Łagiewnik, Szombierek, Arki Bożka czy nawet okolic Stroszka - Radzionkowa
Ciekawy ruchy na Śląsku najpierw koniec KSG i GKS/ROW a teraz kosa na linii Bytom - Chorzów
Ciekawy ruchy na Śląsku najpierw koniec KSG i GKS/ROW a teraz kosa na linii Bytom - Chorzów
-
Obiektywnie01
Czyli chłodne od jakiegoś czasu stosunki na linii Bytom-Chorzów teraz raczej już definitywnie wrogie.
Pytanie, kto na tym wyjdzie lepiej.
Polonia raczej nie ma podjazdu do Ruchu, wiec ktos moze powiedziec strzal w stope, natiomiast oni pewnie boja sie,ze jescze wiecej Bytomia bedzie niebieskie niz juz jest jest nie beda nic robili jak przez ostatnie prawie dwie dekady.Obiektywnie01 pisze: 20.04.2026, 08:23 Czyli chłodne od jakiegoś czasu stosunki na linii Bytom-Chorzów teraz raczej już definitywnie wrogie.
-
SilesiaStreets
Za a czasów neutralu Ruch urósł na lagiewnikach, pojawił się na Szombierkach więc to tylko na korzyść wyjdzie Ruchowi gdzie siły bedzie musial skupić na walce z PB a w walce to raczej Ruch jest mocniejszy. Siłowo wydaje mi się że wiecej ugrają
-
Obiektywnie01
Ja bym Polonii absolutnie nie skreślał. Może natomiast dziwić "otwarcie" kolejnego frontu, skoro na północy (Stolarzowice, Górniki) działa Górnik, a teraz kosa w stronę Ruchu, gdzie Łagiewniki niebieskie, a taki Rozbark graniczy z niebieską stroną Piekar, tak jak Bobrek z trójkolorową częścią Rudy.
Z drugiej strony nie robiąc nic, zostaliby jeszcze bardziej zepchnięci do centrum... Ciekawy czas się zapowiada.
Z drugiej strony nie robiąc nic, zostaliby jeszcze bardziej zepchnięci do centrum... Ciekawy czas się zapowiada.
-
MałoMiasteczkowy
Ruch po tej akcji podobno zrobił wjazd na Arki Bożka, 3 maja mecz Ruch - Odra także będzie ciekawie
Ja sądzę że Polonia będzie miała ciężko z Ruchem ale Łagiewniki będą mieć teraz przesrane.
Lagiewniki mieli duzo slabsza grupe we wczesnych 2000nych przy pelnej kosie wtedy i jakos se radzili, aczkolwiek latwo na pewno biec nie beda.Gablota pisze: 20.04.2026, 10:59 Ja sądzę że Polonia będzie miała ciężko z Ruchem ale Łagiewniki będą mieć teraz przesrane.
-
SilesiaStreets
Trzeba zaznaczyć że Polonia trafiła z końcem neutralu na okres gdzie PF się całkiem konkretnie odradza
Tylko żeby chłopaki z Bytomia na salkach treningowych zaraz nie odkręcali tego "nieporozumienia" chłopakom z Ruchu.
Ja prdl.Parti1000 pisze: 20.04.2026, 15:46 Tylko żeby chłopaki z Bytomia na salkach treningowych zaraz nie odkręcali tego "nieporozumienia" chłopakom z Ruchu.
RŚL
-
BadBoy1920h
I wynik tego "wjazdu" był inny niż Wam się wszystkim wydaje.MałoMiasteczkowy pisze: 20.04.2026, 10:04 Ruch po tej akcji podobno zrobił wjazd na Arki Bożka, 3 maja mecz Ruch - Odra także będzie ciekawie
Ale przecież Polonia nic nie znaczy.
Tak tak, ruch przed polonia ucieka zaraz się okaze😂BadBoy1920h pisze: 20.04.2026, 21:42I wynik tego "wjazdu" był inny niż Wam się wszystkim wydaje.MałoMiasteczkowy pisze: 20.04.2026, 10:04 Ruch po tej akcji podobno zrobił wjazd na Arki Bożka, 3 maja mecz Ruch - Odra także będzie ciekawie
Ale przecież Polonia nic nie znaczy.
Na ta chwile Polonia Bytom wychodzi z Sosnowcem, teraz Górnik Zabrze odmawia Polonii, neutral z Ruchem Chorzów zamieniają w kose i nie są stroną broniącą a atakująca bo też nikt mi nie powie że czekanie na kibiców Ruchu Chorzów z Nakła Sląskiego ma coś wspólnego z miastem Bytom.swiatkibicow pisze: 19.04.2026, 21:35 Mozna powiedziec ze wyczuli najgorszy chyba moment dla siebie, bo Ruch zdecydowanie inna liga niz Polonia i raczej im sie to odbije czkawką.
Polonia idzie w kierunku by być nr 1 na Śląsku
Z tym numer 1 to nie przesadzaj. Ale fakt jest jeden Polonię Bytom zawsze trzeba traktować poważnie, to była jest i będzie dobra ekipa, nawet bym powiedział bardzo dobra.Italianoo pisze: 21.04.2026, 07:21Na ta chwile Polonia Bytom wychodzi z Sosnowcem, teraz Górnik Zabrze odmawia Polonii, neutral z Ruchem Chorzów zamieniają w kose i nie są stroną broniącą a atakująca bo też nikt mi nie powie że czekanie na kibiców Ruchu Chorzów z Nakła Sląskiego ma coś wspólnego z miastem Bytom.swiatkibicow pisze: 19.04.2026, 21:35 Mozna powiedziec ze wyczuli najgorszy chyba moment dla siebie, bo Ruch zdecydowanie inna liga niz Polonia i raczej im sie to odbije czkawką.
Polonia idzie w kierunku by być nr 1 na Śląsku
Fac Fideli Sis Fidelis
Już nie fantazjujcie.
Ani Ruch nie jest taki potężny, ani Polonia nie jest taka słaba.
Nie chodzi o ilość a jakość.
Ani Ruch nie jest taki potężny, ani Polonia nie jest taka słaba.
Nie chodzi o ilość a jakość.
Zapewne w domu, bo tylko samobójcy chcieliby coś wykręcać w okolicach stadionu, gdy masz na każdej ulicy patroleSilesia 90 pisze: 20.04.2026, 07:05 Gdzie wczoraj była Gieksa jak Wiślacy spacerowali po Katowicach jak u siebie?
-
WieszWięcej
A jak wygląda sytuacja na Szombierkach i Rozbarku?
Czy w najlepszych latach Szombierek i Radzionkowa była jakaś dzielnica Bytomia, gdzie Polonia musiała walczyć o wpływy z nimi?
Bo z tego co kojarzę Radzionków chyba nawet ma flagę „Stroszek”.
Czy w najlepszych latach Szombierek i Radzionkowa była jakaś dzielnica Bytomia, gdzie Polonia musiała walczyć o wpływy z nimi?
Jakim cudem Polonia nie przyszła na stadion szombierek i nie wzięła sobie tych zielonych szmat?
GŁOS PRAWDY W TWOIM DOMU
Nic dziwnego ze mieli/maja flage Stroszek, skoro tam wlasnie znajdował sie stadion CidrowWieszWięcej pisze: 21.04.2026, 10:29 A jak wygląda sytuacja na Szombierkach i Rozbarku?
RUCH CHORZÓW
Cidry dalej mają jakieś wpływy na północy Bytomia szczególnie na Sójczym i Vitorze, a Stroszek to akurat najmocniejsze osiedle Polonii w tych rejonach.WieszWięcej pisze: 21.04.2026, 10:29 Czy w najlepszych latach Szombierek i Radzionkowa była jakaś dzielnica Bytomia, gdzie Polonia musiała walczyć o wpływy z nimi?
RozbarkWieszWięcej pisze: 21.04.2026, 10:29 A jak wygląda sytuacja na Szombierkach i Rozbarku?
PB
Szombierki
1. PB
2. GkSz
3. Ruch
Myślę, że PB irytuję fakt, że na większe mecze potrafi niespełna tysiąc osób pojechać z Bytomia na Ruch, a sami nie zawsze potrafią zapełnic swoich 2300 miejsc.
Radzionków chyba szybko pożałuje układu z Podbeskidziem. Ciekawe kiedy bez flag będą chodzić.
Możesz wymienić te większe mecze po niespełna 1000 osób ? lub powiedzieć czy chodzi po prostu o raz w roku na ten mecz z Wisłą ? bo z tego co widzę na raportach frekwencyjnych Ruchu Chorzów:oRt pisze: 21.04.2026, 20:13
...
Myślę, że PB irytuję fakt, że na większe mecze potrafi niespełna tysiąc osób pojechać z Bytomia na Ruch, a sami nie zawsze potrafią zapełnic swoich 2300 miejsc.
Stal Mielec - 262
Polonia 195
Slask 321
Puszcza 182
Znicz 243
Miedź 225
Tychy 250
Chrobry 239
ŁKS 250
Jest to oczywiście o te 200 osób za dużo, ale pewnie jesteś świadomy, że jeśli byłby mecz na Śląskim np. Górnik - Lech i frekwencja 40 koła, to na sektorze gospodarzy z Chorzowa było by na pewno kilka stówek.
-
Znajomybienia
Niby dlaczego? By ty tak powiesz ? RR ma się dobrze, nie martw się.Bieniek pisze: 21.04.2026, 21:00 Radzionków chyba szybko pożałuje układu z Podbeskidziem. Ciekawe kiedy bez flag będą chodzić.
Nie nie, nie ja. A co do formy i kto jak się miewa...to z całym szacunkiem pożyjemy, zobaczymy.
Pewnie chodzi o BKS.Znajomybienia pisze: 21.04.2026, 22:52Niby dlaczego? By ty tak powiesz ? RR ma się dobrze, nie martw się.Bieniek pisze: 21.04.2026, 21:00 Radzionków chyba szybko pożałuje układu z Podbeskidziem. Ciekawe kiedy bez flag będą chodzić.
Szach mat...Keicam pisze: 21.04.2026, 22:05Możesz wymienić te większe mecze po niespełna 1000 osób ? lub powiedzieć czy chodzi po prostu o raz w roku na ten mecz z Wisłą ? bo z tego co widzę na raportach frekwencyjnych Ruchu Chorzów:oRt pisze: 21.04.2026, 20:13
...
Stal Mielec - 262
Polonia 195
Slask 321
Puszcza 182
Znicz 243
Miedź 225
Tychy 250
Chrobry 239
ŁKS 250
Jest to oczywiście o te 200 osób za dużo, ale pewnie jesteś świadomy, że jeśli byłby mecz na Śląskim np. Górnik - Lech i frekwencja 40 koła, to na sektorze gospodarzy z Chorzowa było by na pewno kilka stówek.
Dzięki Tobie też coś posprawdzałem bo już po wpisach niektórych R zacząłem się zastanawiać czy czegoś nie widzę...
Ostatnie 12 bodaj lat frekwencja na Ruchu to średnio 8 koła na mecz, na Górniku 16 koła... kurna kilkanaście lat...
Już Ci ktoś kiedyś napisał że na frekwencję składa się mnóstwo czynników a Ty dalej swoje. Najszybszy przykład z brzegu to GKS gdzie jeszcze tak niedawno chodziło po 2-3 tysiące ludzi a teraz frekwencja powyżej 10 tyś. Nowe stadiony gra piłkarzy i ludzie w klubie którzy chcą coś zrobić i mają na to możliwości robi swoje. Skoro się tak przyglądasz co się dzieje w Ruchu to pokaż mi czasy gdzie tam było w miarę normalnie? Ostatnie 30 lat to Puchar Polski dwa finały oraz trzecie i drugie miejsce w lidze. I uwierz mi pieniądze tego nie zrobiły. Na dzisiaj od kilku dobrych lat padaka piłkarska . I nie gadaj mi że to nie robi frekwencji. Włącz chłopie trochę obiektywizmu!!Goral74 pisze: 22.04.2026, 08:17Szach mat...Keicam pisze: 21.04.2026, 22:05Możesz wymienić te większe mecze po niespełna 1000 osób ? lub powiedzieć czy chodzi po prostu o raz w roku na ten mecz z Wisłą ? bo z tego co widzę na raportach frekwencyjnych Ruchu Chorzów:oRt pisze: 21.04.2026, 20:13
...
Stal Mielec - 262
Polonia 195
Slask 321
Puszcza 182
Znicz 243
Miedź 225
Tychy 250
Chrobry 239
ŁKS 250
Dzięki Tobie też coś posprawdzałem bo już po wpisach niektórych R zacząłem się zastanawiać czy czegoś nie widzę...
Ostatnie 12 bodaj lat frekwencja na Ruchu to średnio 8 koła na mecz, na Górniku 16 koła... kurna kilkanaście lat...
Ostatnie 30 lat to Puchar Polski dwa finały oraz trzecie i drugie miejsce w lidzescania pisze: 22.04.2026, 12:02Już Ci ktoś kiedyś napisał że na frekwencję składa się mnóstwo czynników a Ty dalej swoje. Najszybszy przykład z brzegu to GKS gdzie jeszcze tak niedawno chodziło po 2-3 tysiące ludzi a teraz frekwencja powyżej 10 tyś. Nowe stadiony gra piłkarzy i ludzie w klubie którzy chcą coś zrobić i mają na to możliwości robi swoje. Skoro się tak przyglądasz co się dzieje w Ruchu to pokaż mi czasy gdzie tam było w miarę normalnie? Ostatnie 30 lat to Puchar Polski dwa finały oraz trzecie i drugie miejsce w lidze. I uwierz mi pieniądze tego nie zrobiły. Na dzisiaj od kilku dobrych lat padaka piłkarska . I nie gadaj mi że to nie robi frekwencji. Włącz chłopie trochę obiektywizmu!!Goral74 pisze: 22.04.2026, 08:17Szach mat...Keicam pisze: 21.04.2026, 22:05
Możesz wymienić te większe mecze po niespełna 1000 osób ? lub powiedzieć czy chodzi po prostu o raz w roku na ten mecz z Wisłą ? bo z tego co widzę na raportach frekwencyjnych Ruchu Chorzów:
Stal Mielec - 262
Polonia 195
Slask 321
Puszcza 182
Znicz 243
Miedź 225
Tychy 250
Chrobry 239
ŁKS 250
My możemy przy Was schować
Nowe stadiony gra piłkarzy
O grze piłkarzy pisałem wyżej. Stadion... gracie na nowym "Śląskim" we własnym mieście. "Nie mokniecie jak te ciule". Taki argument to może przytaczać Raków.
Piszesz że mam być obiektywnym... podaję liczby (nie co do przecinka ale z grubsza) nie z jednego czy dwóch sezonów ani też stu żeby nie przegiąć w drugą stronę, co może być bardziej obiektywnego.
Podaliście statystyki z meczu z Wisłą... ok 10 koła z całej publiki to dzieciaki do 14 roku życia, ilu z nich weszło za darmo ? znasz temat promocji jak sądzę ? wszystkie ? Nie ma w tym niczego złego tylko po co pierdoli. ? Na Górniku z podobnej promocji skorzystało z Kielcami 1000 dzieciaków ? chyba nawet nie....
Powiedz dlaczego GKS pomimo iż zanotował znaczny postęp, nie pisze bzdur jaki to jest wielki i wspaniały ? Dlaczego nie licząc mojej osoby nikt z Górnika o tym nie pisze ? W Waszym przypadku słyszę że wszędzie Was tysiące, ot. przykład Bytomia.
Interesuję się nie tylko Ruchem... ale ciężko te bzdury od niektórych (podkreślam niektórych) Waszych kibiców czytać stąd te moje wypociny. Na koniec raz jeszcze napiszę że uważam iż mimo wszystko, w naszym regionie, Ruch ma potencjał by starać się dorównać Górnikowi. Jako jedyny obok Zagłębia Sosnowiec. Piszę to jako fanatyk Górnika ale jest to moje prywatne zdanie którego w żaden sposób nie należy traktować jako zdania obecnie odpowiedzialnych za trybuny na Górniku.