Kibicowska Warszawa

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

BezimiennyCzłek

Re: Kibicowska Warszawa

Post autor: BezimiennyCzłek »

Jest ktoś w stanie przybliżyć największe kosy ekip warszawskich i podwarszawskich w czasach przed narzuconym układem o nieagresji?
c*** z podpisem
iparts.pl
yalla

Post autor: yalla »

BezimiennyCzłek pisze: 30.03.2026, 15:40 Jest ktoś w stanie przybliżyć największe kosy ekip warszawskich i podwarszawskich w czasach przed narzuconym układem o nieagresji?
Jeśli pytasz o "największe", to nasuwa mi się na myśl Olimpia Warszawa&Dolcan Ząbki versus RKS Ursus&Pogoń Grodzisk Maz. Dalej niż 40km nie "wyjeżdżam", bo to już podwarszawskie miejscowości nie będą. Na pewno były też bardziej regionalne kosy, np. Mazur Karczew kontra OKS Otwock, KS Piaseczno nie przepadało za Górą Kalwarią i różne inne.

Wcześniej był poruszony wątek siłowni i klubów sportów walki w Warszawie. W każdym z miejsc (czy oldschoolowa siłka czy korporacyjna) widoczne są tylko barwy Legii, jej zgód czy FC. W Gorili także. Może dawno temu, za czasów początków Goryla, gdy był w innym miejscu i był jedynie małym klubikiem z niedużą salką to ktoś tam z antify się bardziej pokazywał koszulkami czy czymś tam. Nie jest tajemnicą że właścicielowi bliżej do lewej niż prawej strony politycznej. Natomiast Gorila bardzo szybko rozrosła się do niemalże korporacyjnych rozmiarów i filii w całej Polsce. Dziś to wielki klub, który oferuje wysoki poziom sportowy, i przyciąga wszystkich, z każdej opcji politycznej. Sam właściciel też już raczej nie opowiada o polityce nigdzie i podchodzi do tematu bardziej biznesowo. W Warszawie w Gorili widać barwy Legii, w filii gdzieś tam barwy lokalnego klubu etc.

Natomiast raz na jakiś czas zadzieje się, że jakiś oderwaniec który naoglądał się zachodniej Europy czy pierdzieli za przeproszeniem zasady polskiego ruchu kibicowskiego stwierdzi że można sobie paradować w koszulce Polonii, Lecha Poznań czy Górnika Zabrze w środku stolicy. Różnie się to wtedy kończy. Żaden świadomy kibic KSP nie chodzi w barwach Polonii po mieście, wiedząc, że nawet jak ma auto zaparkowane 500 metrów od stadionu to może mieć przygody. Zresztą to też działa w drugą stronę - prosty przykład słynnego Legionisty, który chwalił się koszulką z czarną eLką na Instagramie na stadionie Lecha i wrzucił to na relację. No to tak się ta "relacja" skończyła, że stracił koszulkę i zaraz musiał zamykać konto na swoim instagramku. Myślę, że czasy mamy takie, że takich "nieświadomych" będzie w Polsce coraz więcej.
czehulov

Post autor: czehulov »

Od siebie dodam, ze wszyscy napierdalali warszawską Gwardie, z wiadomych względów, nawet jeżeli miejscowi wywieszali celtyki na płocie i bardziej radykalne rzeczy. Na Racławickiej pojawiało się spore grono nazi skinów, ale byli mocno gnębieni za kibicowanie gwardyjnemu klubowi. Nie pamiętam czy Hutniczek nie miał kosy z Ursusuem, jeżeli się mylę to proszę mnie poprawić.
Make you an offer you can't refuse You've only got your soul to lose... Eternally... let yourself go!
extremalny_korbelis

Post autor: extremalny_korbelis »

Co do Gorili, to oczywiście chodziło mi o początki i powiązania z antifą i KSP.
Teraz to duża korporacja, gdzie nie patrzy się kto trenuje i miejsce znajdzie się dla każdego.

Z lokalnych kos, jak to wyglądało na linii Mazovia Mińsk Mazowiecki, Victoria Kałuszyn i Pogoń Siedlce?
I ewentualnie Huragan Wołomin, Mazur Radzymin, Marcovia Marki?
Skarżyć nie wolno, kapować nie wolno, ODEGRAĆ SIĘ WOLNO!
yalla

czehulov pisze: 31.03.2026, 12:42 Od siebie dodam, ze wszyscy napierdalali warszawską Gwardie, z wiadomych względów, nawet jeżeli miejscowi wywieszali celtyki na płocie i bardziej radykalne rzeczy. Na Racławickiej pojawiało się spore grono nazi skinów, ale byli mocno gnębieni za kibicowanie gwardyjnemu klubowi. Nie pamiętam czy Hutniczek nie miał kosy z Ursusuem, jeżeli się mylę to proszę mnie poprawić.
Tak było, ale paradoksalnie, to Gwardia miała wtedy bardzo mocne sekcje sportów walki - boks, judo, zapasy, i chyba jeszcze inne - i można było tam trenować na naprawdę wysokim poziomie.
extremalny_korbelis pisze: 31.03.2026, 14:34 Co do Gorili, to oczywiście chodziło mi o początki i powiązania z antifą i KSP.
Teraz to duża korporacja, gdzie nie patrzy się kto trenuje i miejsce znajdzie się dla każdego.

Z lokalnych kos, jak to wyglądało na linii Mazovia Mińsk Mazowiecki, Victoria Kałuszyn i Pogoń Siedlce?
I ewentualnie Huragan Wołomin, Mazur Radzymin, Marcovia Marki?
Bardziej z antifiarzami chadzającymi na KSP, niż samymi Polonistami w sobie. KSP nie miała nigdy jednego swojego miejsca gdzie jawnie trenowali.

Co do prawej strony Warszawy i jej obrzeży i okolic, to musi się ktoś inny wypowiedzieć o przeszłości, bo mnie ze względów, nazwijmy to "geopolitycznych" akurat ta strona mniej interesowała. Natomiast jeżeli mówimy o obecnych czasach, to trzeba przyznać że niektóre z ekip które wymieniłeś mają swój prime i wyglądają naprawdę bardzo dobrze, np. Dolcan Ząbki, Mazovia Mińsk Maz., Marcovia, Victoria Kałuszyn czy GKP Targówek. Na pewno jest to też związane z bardzo dobrą współpracą i częstym wspieraniem się ekip z prawej strony miasta.
czehulov

Śp dziadek trenował na Gwardii zapasy a mój tata biegi. Ale nie wiem czy „chuliganka” miała z sekcją cokolwiek wspólnego. Raczej to byli zwykli amatorzy futbolu i miejscowi skini. Wiadomo, że nic nie znaczyło na tle Legii. Tak czy inaczej szybko zakończyli działalność.
Make you an offer you can't refuse You've only got your soul to lose... Eternally... let yourself go!
yalla

czehulov pisze: 31.03.2026, 17:31 Śp dziadek trenował na Gwardii zapasy a mój tata biegi. Ale nie wiem czy „chuliganka” miała z sekcją cokolwiek wspólnego. Raczej to byli zwykli amatorzy futbolu i miejscowi skini. Wiadomo, że nic nie znaczyło na tle Legii. Tak czy inaczej szybko zakończyli działalność.
Tak ogólnie mówię, że Gwardia miała przez długi czas topowe nawet w skali kraju sekcje sportów walk (i nie tylko walk) i trenowali tam ludzie z przekroju całego społeczeństwa i środowisk, którzy raczej w nosie mieli milicyjne korzenie klubu, a liczył się dla nich typowo sport i możliwość rozwoju.
WieszWięcej

Post autor: WieszWięcej »

Najlepsze awantury były na linii Olimpia/Dolcan vs. Ursus/Pogoń - na Hutniku, w Ursusie i Grodzisku.

Gdzieś tak koło 2005 roku szala się przechyliła na korzyść pierwszej koalicji i to oni bardziej dążyli do starć, ale nie pamiętam, czy skutecznie, ale chyba wiele się tam już nie zadziało. Na pewno lepiej się prezentowali wtedy.

Chyba więcej się działo po wschodniej stronie - nawet te mniejsze miejscowości jak Huta Czechy, Mrozy, Kałuszyn się mobilizowały nieźle jak na swoje możliwości.
cpcasual

Post autor: cpcasual »

Oczywiście musieli się wje...ć wielcy biznesmeni z emerytem kaczym procederem c***** na czele i wszystko się skończyło. To tyle jeśli chodzi o jakąś niezależność małych ekip na mazowszu 😅
GŁOS PRAWDY W TWOIM DOMU
czehulov

Bardzo ciekawie prezentuje się Mazovia Mińsk Mazowiecki. Ostatnio dobry wyjazd na Victorię Sulejówek która wraz ze zgodami wystawiła bodajże 150 os młyn. Chyba jedne z lepszych podwarszawskich ekip w mojej ocenie. Dorzuciłbym jeszcze Ciechanów do tego patrząc po jakich wichurach grają.
WieszWięcej

Mazovia i Ciechanów zawsze się dobrze trzymali, ale moim zdaniem na przestrzeni lat najlepiej wypada Dolcan i Świt Nowy Dwór - stała, równa forma, jeśli mieli gorsze okresy, to nie trwały zbyt długo.

Najlepszą bandę miał Hutnik - w swoim prime time’ie odstawali bardzo od reszty i do ich poziomu już raczej nikt się nawet nie zbliży.
Ale teraz to chyba bliżej im do pół-wymarłej ekipy, która potrafi się zebrać okazjonalnie. Podkreślam „chyba”, bo już trochę mnie nie było na ich meczach.
yalla

WieszWięcej pisze: 01.04.2026, 10:14 Mazovia i Ciechanów zawsze się dobrze trzymali, ale moim zdaniem na przestrzeni lat najlepiej wypada Dolcan i Świt Nowy Dwór - stała, równa forma, jeśli mieli gorsze okresy, to nie trwały zbyt długo.

Najlepszą bandę miał Hutnik - w swoim prime time’ie odstawali bardzo od reszty i do ich poziomu już raczej nikt się nawet nie zbliży.
Ale teraz to chyba bliżej im do pół-wymarłej ekipy, która potrafi się zebrać okazjonalnie. Podkreślam „chyba”, bo już trochę mnie nie było na ich meczach.
Dolcan obecnie to prime, a Świt to ekipa która była odkąd pamiętam, raz lepiej raz gorzej, ale zawsze i z pewnego poziomu nie schodzą. Z mazowieckich kos to jeszcze na pewno Ciechanów kontra Mława. Z historycznych rywalizacji to jeszcze Chorzele kontra Przasnysz, z tym że obie ekipy z tego co wiem nie działały raczej na miejscowych klubach. MKS Przasznysz coś tam wystawia u siebie, ale nie wiem czy to są Legioniści z FC czy po prostu miejscowa grupa lokalnych patriotów i pasjonatów piłki, a Orzyc Chorzele według mojej wiedzy nigdy nie miał młyna. Jednak młodsze pokolenia od dawna nie czują do siebie antypatii.
cpcasual

Czy wśród zatrzymanych jest kaczy proceder? 😅
GŁOS PRAWDY W TWOIM DOMU
czehulov

WieszWięcej pisze: 01.04.2026, 10:14 Mazovia i Ciechanów zawsze się dobrze trzymali, ale moim zdaniem na przestrzeni lat najlepiej wypada Dolcan i Świt Nowy Dwór - stała, równa forma, jeśli mieli gorsze okresy, to nie trwały zbyt długo.

Mazovia zdecydowanie wypada lepiej od Świtu. Zobacz jak działają u siebie i na wyjazdach. Chociażby relacje od Hagiego - pozdrówki! Dodajmy do tego dzielnicowy GKP Targówek, który również bardzo dobrze i prężnie działa u siebie na dzielnicy. Hutnik to Hutnik - klasa sama w sobie ;) Wisła Płock może coś o tym powiedzieć.
Krystianek_94

Post autor: Krystianek_94 »

cpcasual pisze: 01.04.2026, 11:03 Czy wśród zatrzymanych jest kaczy proceder? 😅
Nie. Marcin C. i Grzegorz M.
WieszWięcej

czehulov pisze: 01.04.2026, 13:29

Mazovia zdecydowanie wypada lepiej od Świtu. Zobacz jak działają u siebie i na wyjazdach. Chociażby relacje od Hagiego - pozdrówki! Dodajmy do tego dzielnicowy GKP Targówek, który również bardzo dobrze i prężnie działa u siebie na dzielnicy. Hutnik to Hutnik - klasa sama w sobie ;) Wisła Płock może coś o tym powiedzieć.
Odkąd pamiętam Mazovia gra w 4 lidze, w której się nic nie dzieje.
Nie chcę im nic ujmować, widziałem ich kilka razy, ale takie jeżdżenie, gdzie wiesz, że nic się nie wydarzy, to nie jest to samo, co 3 liga, w której gra Świt.
Nie kojarzę żadnych awantur Mazovii, poza jedną, gdzie w Mińsku sprzętem dostał Ursus, ale to podobno miasto się zebrało wtedy.
Pamiętam, że kiedyś mieli piosenkę do melodii „Gotta go” Agnistic Front, co mnie mocno zaskoczyło, gdy pierwszy raz to usłyszałem.

Natomiast Świt ma dużo awantur na stadionach, dużo wyjazdów na wrogie tereny, także jakby nie patrzeć są bardziej zaprawieni jednak.
yalla

Victoria Sulejówek też fajnie działa, zapomniałem o nich.

Ja nie umniejszam niczego innym ekipom, tylko mówię o tym że Świt NDM działa na pewnym poziomie od lat niemalże '90 do dziś, a mieli długie epizody w I i II lidze i rok w Ekstraklasie, gdzie musieli jeździć po całej Polsce na wrogie tereny. Wywiad w ostatnim TMK z nimi fajnie to podsumowuje.
DennisWise

Post autor: DennisWise »

Krystianek_94 pisze: 01.04.2026, 13:38
cpcasual pisze: 01.04.2026, 11:03 Czy wśród zatrzymanych jest kaczy proceder? 😅
Nie. Marcin C. i Grzegorz M.
Marcin Chanior i Grzegorz Mięśniak.
Hal9000

Post autor: Hal9000 »

yalla pisze: 01.04.2026, 15:51 Victoria Sulejówek też fajnie działa, zapomniałem o nich.

Ja nie umniejszam niczego innym ekipom, tylko mówię o tym że Świt NDM działa na pewnym poziomie od lat niemalże '90 do dziś, a mieli długie epizody w I i II lidze i rok w Ekstraklasie, gdzie musieli jeździć po całej Polsce na wrogie tereny. Wywiad w ostatnim TMK z nimi fajnie to podsumowuje.
Jakim poziomie?
W Nowym Dworze Mazowieckim jestem dość często. Same grafy Legii. Potężne, w tym gigantyczny na wjeździe do tego miasteczka.
Jeżeli Świt ma tam jakieś swoje to jest to max 2-5% w porównaniu do tych Legii.
To żadna ekipa, a raczej fan klub Legii i tyle. Ekipa to by to była jakby na pierwszym miejscu był Świt a miasto w ich barwach.

Zresztą można to samo powiedzieć o wszystkich tych EKIPACH co tam sobie wymieniacie.

Ale fajnie się to czyta, takie bajki grajki.
Stpne

Post autor: Stpne »

A ty byś był za Polonią, gdybyś o niej tu pisał chociaż połowę tego, co o Legii. Proste. Na dłuższą metę jednak raczej nudne, niż fajne do czytania, czy też wnoszące cokolwiek.
czehulov

WieszWięcej pisze: 01.04.2026, 14:40
czehulov pisze: 01.04.2026, 13:29

Odkąd pamiętam Mazovia gra w 4 lidze, w której się nic nie dzieje.
Nie chcę im nic ujmować, widziałem ich kilka razy, ale takie jeżdżenie, gdzie wiesz, że nic się nie wydarzy, to nie jest to samo, co 3 liga, w której gra Świt.
Nie kojarzę żadnych awantur Mazovii, poza jedną, gdzie w Mińsku sprzętem dostał Ursus, ale to podobno miasto się zebrało wtedy.
Pamiętam, że kiedyś mieli piosenkę do melodii „Gotta go” Agnistic Front, co mnie mocno zaskoczyło, gdy pierwszy raz to usłyszałem.

Natomiast Świt ma dużo awantur na stadionach, dużo wyjazdów na wrogie tereny, także jakby nie patrzeć są bardziej zaprawieni jednak.
Dobrze pamietasz, w sobotę pojechali do Sulejówka ale przez problemy z piro nie weszli na stadion i dopingowali zza płotu. Wiesz, w 4 lidze trudno szukać atrakcji, ale i tak robią swoje i mają szanse na awans. Polecam prześledzić profil https://www.facebook.com/share/186emvRC ... tid=wwXIfr tam masz sporo z lokalnej i okolicznej sceny :) a Ty halowy stul p**** bo Świt odbił wam flagę kiedy zawitaliście do Strasznego Dworu i tyle się skończyły wasze harce.
yalla

Hal9000 pisze: 01.04.2026, 17:59
yalla pisze: 01.04.2026, 15:51 Victoria Sulejówek też fajnie działa, zapomniałem o nich.

Jakim poziomie?
W Nowym Dworze Mazowieckim jestem dość często. Same grafy Legii. Potężne, w tym gigantyczny na wjeździe do tego miasteczka.
To żadna ekipa, a raczej fan klub Legii i tyle. Ekipa to by to była jakby na pierwszym miejscu był Świt a miasto w ich barwach.

Zresztą można to samo powiedzieć o wszystkich tych EKIPACH co tam sobie wymieniacie.

A no takim poziomie, drogi trollu, że przez swoje prawie 30 lat działalności mają na koncie starcia z Jagiellonią, ustawkę z Jeziorakiem, spory dym na boisku z Bronią Radom, odbicie Wam flagi, starcia z ochroną na swoim stadionie, niedawno wybiegnięcie w Łowiczu do Widzewiaków, masę opraw z pirotechniką na swoim stadionie, dobra akcja w Grajewie i wykrojenie flagi miejscowym i jeszcze kilka innych by się znalazło. A Ty wszystko sprowadzasz do graffiti. ku***, serio, graffiti będzie wyznacznikiem, czy więcej jest w barwach Legii którego są FC czy Świtu?

Mieli też porażki, w tym w starciach z Wami (flagi itd). Natomiast jakby tam to podsumować, to zaraz by się okazało że przez ostatnie 30 lat to taki Świt więcej zrobił na polu chuligańskim niż druga siła stolicy :)
Hal9000

Ktokolwiek postronny pojedzie do Nowego Dworu Mazowieckiego to w życiu mu do głowy nie przyjdzie, że tam jest jakiś Świt.
Fan klub Legii a i owszem.
Możecie zaklinać rzeczywistość, a każdy wie jak jest.
Dobrze nowodworski fan klub Legii pod nazwą Świt wie, że gdyby nie był legijnym wasalem to by nie wykręcił najmniejszej awantury, które przytaczasz.

Obrazek

Obrazek
cpcasual

yalla pisze: 01.04.2026, 18:55
Hal9000 pisze: 01.04.2026, 17:59

Jakim poziomie?

A no takim poziomie, drogi trollu, że przez swoje prawie 30 lat działalności mają na koncie starcia z Jagiellonią, ustawkę z Jeziorakiem, spory dym na boisku z Bronią Radom, odbicie Wam flagi, starcia z ochroną na swoim stadionie, niedawno wybiegnięcie w Łowiczu do Widzewiaków, masę opraw z pirotechniką na swoim stadionie, dobra akcja w Grajewie i wykrojenie flagi miejscowym i jeszcze kilka innych by się znalazło. A Ty wszystko sprowadzasz do graffiti. ku***, serio, graffiti będzie wyznacznikiem, czy więcej jest w barwach Legii którego są FC czy Świtu?

Mieli też porażki, w tym w starciach z Wami (flagi itd). Natomiast jakby tam to podsumować, to zaraz by się okazało że przez ostatnie 30 lat to taki Świt więcej zrobił na polu chuligańskim niż druga siła stolicy :)
Co ty bredzisz 😅😅😅 Wasi guru sami przyznają, że te pomniejsze kluby to sama Legia. Na hutnika chodziło sporo TB, ot tak w ramach rozrywki. Oni są tacy mocni i niezależni że Legia im zakazała się bić między sobą i po imprezie. Albo pisz jak ogarnięty człowiek albo się nie odzywaj.
GŁOS PRAWDY W TWOIM DOMU
czehulov

Przecież nikt tu nie robi tajemnicy, że te ekipy są prolegijne. Działają jako FC jak i na lokalnych klubach. Nie ma w tym większej filozofii. To nawet na plus jak Świt jedzie na wyjazd i wysypuje się na Widzew z Łowicza. Wtedy śmiało możesz mówić że dostali w******* od Świtu jak i tamtejszej Legii.
Hal9000

czehulov pisze: 01.04.2026, 19:34 Przecież nikt tu nie robi tajemnicy, że te ekipy są prolegijne. Działają jako FC jak i na lokalnych klubach. Nie ma w tym większej filozofii. To nawet na plus jak Świt jedzie na wyjazd i wysypuje się na Widzew z Łowicza. Wtedy śmiało możesz mówić że dostali w******* od Świtu jak i tamtejszej Legii.
Łojej, naprawdę?
Skąd taka wolta. Przecież jeszcze chwilę temu Świt był reklamowany jako niezależna i samodzielna ekipa.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
czehulov

Czego idioto nie zrozumiałeś w mojej wypowiedzi i poprzedniej? W Żurominie lewactwo na Wkrę chodziło jako Polonia czy miejscowe gamonie? :)
yalla

O czym Wy mówicie, panie Hal i cośtamcasual? Gdzie ja napisałem że ktokolwiek jest niezależny? Świt to Legia, Legia to Świt. Każdy kto chodzi na ten Świt, Mazovię, Dolcan, Marcovię, MKS Ciechanów i inne to Legionista, który ma też chęć i czas podziałać na lokalnym klubie. Co Wam się teraz ubzdurało? Na Mazowszu jedyne niezależne ekipy to Legia, Radomiak, Polonia i Petrochemia Płock.
cpcasual

To, że nie można mówić że świt kogoś trafił czy inna mazowszanka z wypizdowa wielkiego. Trafiła Legia z nowego dworu. Gdyby góra z Warszawy kazała spalić wszystkie flagi i zamknąć ruch kibicowski to od jutra nie ma żadnej z tych wielkich podmiejskich ekip.
GŁOS PRAWDY W TWOIM DOMU
Krasa

Post autor: Krasa »

Dzbany z ległej lepiej się martwcie co będzie jak konfitury zaczną strzelać z ucha
Stpne

Post autor: Stpne »

Napisałeś "dzbany" wielką literą. Popraw się.
Znajomybienia

Post autor: Znajomybienia »

yalla pisze: 01.04.2026, 20:53 O czym Wy mówicie, panie Hal i cośtamcasual? Gdzie ja napisałem że ktokolwiek jest niezależny? Świt to Legia, Legia to Świt. Każdy kto chodzi na ten Świt, Mazovię, Dolcan, Marcovię, MKS Ciechanów i inne to Legionista, który ma też chęć i czas podziałać na lokalnym klubie. Co Wam się teraz ubzdurało? Na Mazowszu jedyne niezależne ekipy to Legia, Radomiak, Polonia i Petrochemia Płock.
Szacun za napisanie Petrochemia Płock.
yalla

cpcasual pisze: 01.04.2026, 21:28 To, że nie można mówić że świt kogoś trafił czy inna mazowszanka z wypizdowa wielkiego. Trafiła Legia z nowego dworu. Gdyby góra z Warszawy kazała spalić wszystkie flagi i zamknąć ruch kibicowski to od jutra nie ma żadnej z tych wielkich podmiejskich ekip.
Oczywiście, że można, bo tak jest u nas od zarania dziejów kibicowskich, internetowy napinaczu. Fani większego klubu działają jednocześnie na konta obu ekip, tej głównej i tej lokalnej.
cpcasual

Rozumiesz że główna Legia jakby chciała to w 2 minuty gasi światło na tym całym śmiesznym swicie i wieje tam już ch.... przez następne 30 lat? Chyba jesteś tego świadomy? Ja nie wiem co wy macie z tym mazowszem i tymi pożal się Boże ekipami 😅
GŁOS PRAWDY W TWOIM DOMU
czehulov

NIkt nie będzie pisał o oczywistych rzeczach jak fakt, że poniektórzy tutaj są idiotami, prawda halina i casual?
DZnr1

Post autor: DZnr1 »

danielAnisc pisze: 01.04.2026, 15:59
pcp.anal pisze: 01.04.2026, 11:03 Czy wśród zatrzymanych jest "Kaczy (- Proceder)"? 😥
Nie, Marcin C. i Grzegorz M.
A nie marek "cwėl" hanna i grażyna "mięsna" łeb-kowska?
Do twojej sprawy tj. gwałtu ... na drobiu, arkówo z UK?
rybak007

Post autor: rybak007 »

kolejne ścierwo handlujące dragami rozjebane, marcin cwe(L) teraz pognije albo sprzeda i mniej pognije :D
j**** homopropagande
DennisWise

Post autor: DennisWise »

DZnr1 pisze: 02.04.2026, 09:55
danielAnisc pisze: 01.04.2026, 15:59
Nie, Marcin C. i Grzegorz M.
A nie marek "cwėl" hanna i grażyna "mięsna" łeb-kowska?
Do twojej sprawy tj. gwałtu ... na drobiu, arkówo z UK?
Teraz będziesz musiał wskoczyć na zastępstwo na następnym rfa. Dozo kontra Ivan Mladek o pas harrachowskiego szero roma w kategorii półhaniorskiej.
cpcasual

Czy kaczy proceder był w to zamieszany? Czy wrzosek brał procent? Czy Bonus Rpk rtv agd zostanie znowu "pomówiony" i będzie płakał do kamery i zebrał o pieniądze jak bezdomna dziwka? Czy znajdą jaja w d**** i w końcu wyjaśnią mięśniaka i haniora? 😅 Tyle pytań a tak mało odpowiedzi. Piękny serial by z tego wyszedł, w tle jeszcze romans baby kaczego procedera z czeczenem który prowadzi treningi dla TB 😅
GŁOS PRAWDY W TWOIM DOMU
ODPOWIEDZ