Z jednej strony masz rację, z drugiej machanie sie takim czymś jak Podbeskiździe... serio Cidry...ultravandals pisze: 23.03.2026, 18:56 Szacunek dla kibiców Ruchu Radzionków. Wiele dużych ekip dookoła, ale jednak lokalny patriotyzm i tożsamość zwycięża.
Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
Dżolo Rypandolo
Re: Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko
Poczekaj, może Ci stadionowi oprawcy wrzucą dłuższy filmik.Gablota pisze: 23.03.2026, 19:37 Czy została rozwiana tajemnica co stało się po otwarciu bramy przez Ruch w Łodzi?
-
ultravandals
Niestety w Jastrzębiu spełnia się czarny scenariusz. Czy ktoś z Jastrzębia może napisać jakie są plany? B klasa, czy zajęcie miejsca rezerw w V lidze? Szkoda tego klubu, kibiców. To drugi w regionie upadek dużego klubu. Odra Wodzisław Śląski, GKS Jastrzębie...
Bez przesady. Działają, jeżdżą, ultrasują i nie pajacują jak wiele małych ekip.Dżolo Rypandolo pisze: 23.03.2026, 20:42Z jednej strony masz rację, z drugiej machanie sie takim czymś jak Podbeskiździe... serio Cidry...ultravandals pisze: 23.03.2026, 18:56 Szacunek dla kibiców Ruchu Radzionków. Wiele dużych ekip dookoła, ale jednak lokalny patriotyzm i tożsamość zwycięża.
-
Montanista
Czytam dzisiejsze info, że GKS Jastrzębie wycofał drużyny seniorskie z 2 ligii i V ligii grupy drugiej. Kasę zebrana na zrzutce przekazują na akademię.
-
SilesiaStreets
Kibice Górnika ze Świętochłowic chodzą też na Śląsk Świętochłowice? Czy Śląsk to jednak sam Ruch?
-
bez-napinki
Skałka i najbliższe okolice to 100% Ruch.
-
Korfanciorz
Na piłkarski Śląsk chodzą głównie kibice Ruchu, natomiast Lipiny mają swój miejscowy Naprzód. Po 24 latach, do ligi żużlowej powraca świętochłowicki Śląsk, i na jego domowych meczach, w różnych sektorach, można spodziewać się również kibiców Górnika.SilesiaStreets pisze: 30.03.2026, 19:20 Kibice Górnika ze Świętochłowic chodzą też na Śląsk Świętochłowice? Czy Śląsk to jednak sam Ruch?
-
dyniadynia
Na Śląsku Świętochłowice nic się nie dzieje . Chodzą rodziny piłkarzy i dziadki . A na żużel będzie chodzić zbieranina z całego śląska . Jak pytasz o rejon stadionu , to zdominowany przez RSilesiaStreets pisze: 30.03.2026, 19:20 Kibice Górnika ze Świętochłowic chodzą też na Śląsk Świętochłowice? Czy Śląsk to jednak sam Ruch?
Z innej beczki. Kaniol leży?
Leży bieniu, zatrzymany w aucie jak prowadził live na tiktoku 😅 to nie jest żart akurat
https://filmiki.tv/zatrzymanie-kibica-g ... toku_63616 jakby ktoś szukał nagrania...
Gwarek to nie była dyskoteka a sprzęt w tamtych czasach był wszechobecny a co do mary to każdy wie
-
Emigrant64
"Ciśnienie było tak duże, we w ostatnich dniach w końcu dochodzi do walki Ruch - ŁKS po 30 osób. W tym niewielkie wsparcie zgód (Widzew, Lech). Po dobrej 4 minutowej, ciężkiej walce, zwycięsko z potyczki wychodzi koalicja łódzko-poznańska. Wszystko odbyło się honorowo."
-
Krystianek_94
Bieniu na sanki 3 miechy.
-
swiatkibicow
jak to prawda to tylko pokazuje, ze Ruch wrócił do formy i zbudowali mocną bandę.Emigrant64 pisze: 01.04.2026, 13:59 "Ciśnienie było tak duże, we w ostatnich dniach w końcu dochodzi do walki Ruch - ŁKS po 30 osób. W tym niewielkie wsparcie zgód (Widzew, Lech). Po dobrej 4 minutowej, ciężkiej walce, zwycięsko z potyczki wychodzi koalicja łódzko-poznańska. Wszystko odbyło się honorowo."
Prima aprilisswiatkibicow pisze: 01.04.2026, 15:57jak to prawda to tylko pokazuje, ze Ruch wrócił do formy i zbudowali mocną bandę.Emigrant64 pisze: 01.04.2026, 13:59 "Ciśnienie było tak duże, we w ostatnich dniach w końcu dochodzi do walki Ruch - ŁKS po 30 osób. W tym niewielkie wsparcie zgód (Widzew, Lech). Po dobrej 4 minutowej, ciężkiej walce, zwycięsko z potyczki wychodzi koalicja łódzko-poznańska. Wszystko odbyło się honorowo."
-
szobiszowicefanatic
Gwarek to była dyskoteka a sprzęt był obecny tylko w waszych rękach zresztą tak jak w przypadku 90% sytuacji z użyciem sprzętu.mloduksg1 pisze: 01.04.2026, 10:00 Gwarek to nie była dyskoteka a sprzęt w tamtych czasach był wszechobecny a co do mary to każdy wie
No ok - był dj, był parkiet... no niech będzie dyskoteka (choć moim zdaniem to był night klub a dyskoteka była w bravo) sprzęt był po obu stronach obecny tylko wtedy jeszcze paktu nie było - a i żeby nie było to nie chodzi mi o tą konkretną sytuację bo nie brałem w tym udziału - tylko tak ogólnieszobiszowicefanatic pisze: 01.04.2026, 17:35Gwarek to była dyskoteka a sprzęt był obecny tylko w waszych rękach zresztą tak jak w przypadku 90% sytuacji z użyciem sprzętu.mloduksg1 pisze: 01.04.2026, 10:00 Gwarek to nie była dyskoteka a sprzęt w tamtych czasach był wszechobecny a co do mary to każdy wie
temat czysto zabawowy, juz dosc pisania o bieniach i innych przygłupach. Kto waszym zdaniem jest nr 5 w województwie ? top 4 to wiadomo Ruch,Górnik,Zagłebie,Gieksa kolejnosc przypadkowa
Pewnie Polonia
-
Kuzyn Burmistrza
Moim subiektywnym zdaniem (patrząc całościowo) to na chwile obecną, Polonia nawet by sie do tej top 4 załapała.
Niby za kogo?
To zależy czy brać pod uwagę tylko chuligankę czy też dilerkę 😁
-
dyniadynia
Jedna z tych czterech ekip które wymieniłeś niedawno odmówiła starcia Polonii Bytom także chyba to wszystko mowi .shoe1984 pisze: 02.04.2026, 23:56 temat czysto zabawowy, juz dosc pisania o bieniach i innych przygłupach. Kto waszym zdaniem jest nr 5 w województwie ? top 4 to wiadomo Ruch,Górnik,Zagłebie,Gieksa kolejnosc przypadkowa
Ty serrio myslisz ze na tej podstawie ktoras z tych ekip z duzym potencjałem jest słabsza całosciowo od Poloni? Moje subiektywne zdanie jest takie ze Polonia to nie jest nawet top 5 w wojewodztwie. Nawet gdy by ktoras z tych ekip dostala na liczbny po Poloni to nic by nie zmieniło. ŁKS dostał od Rakowa, Sląsk od GKS Jastrzebie i nie znaczy to nic ktora ekipa jest lepsza.dyniadynia pisze: 04.04.2026, 11:49Jedna z tych czterech ekip które wymieniłeś niedawno odmówiła starcia Polonii Bytom także chyba to wszystko mowi .shoe1984 pisze: 02.04.2026, 23:56 temat czysto zabawowy, juz dosc pisania o bieniach i innych przygłupach. Kto waszym zdaniem jest nr 5 w województwie ? top 4 to wiadomo Ruch,Górnik,Zagłebie,Gieksa kolejnosc przypadkowa
shoe1984 pisze: 04.04.2026, 12:54Ty serrio myslisz ze na tej podstawie ktoras z tych ekip z duzym potencjałem jest słabsza całosciowo od Poloni ktiora nawet swojego maista nie ma w pełni opanownaego? Moje subiektywne zdanie jest takie ze Polonia to nie jest nawet top 5 w wojewodztwie. Nawet gdy by ktoras z tych ekip dostala na liczbny po Poloni to nic by nie zmieniło. ŁKS dostał od Rakowa, Sląsk od GKS Jastrzebie i nie znaczy to nic ktora ekipa jest lepsza.dyniadynia pisze: 04.04.2026, 11:49Jedna z tych czterech ekip które wymieniłeś niedawno odmówiła starcia Polonii Bytom także chyba to wszystko mowi .shoe1984 pisze: 02.04.2026, 23:56 temat czysto zabawowy, juz dosc pisania o bieniach i innych przygłupach. Kto waszym zdaniem jest nr 5 w województwie ? top 4 to wiadomo Ruch,Górnik,Zagłebie,Gieksa kolejnosc przypadkowa
Przeceniacie Polonię.
Ocenianie potencjału ekipy na walkach w lesie na liczby, z przedziałem wiekowym i wagowym... bawi.
A później wyjazd za granicę i efekt nie wyjścia z autobusu przed chudymi Albańczykami, bunkier w samochodach przed Delije i pierwsi do ucieczki w Zagrzebiu to małolaty, bo wpoiło im się, że chuliganka to lasy.
A później wyjazd za granicę i efekt nie wyjścia z autobusu przed chudymi Albańczykami, bunkier w samochodach przed Delije i pierwsi do ucieczki w Zagrzebiu to małolaty, bo wpoiło im się, że chuliganka to lasy.
[quote=shoe1984 post_id=1469091 time=1775300768
Moje subiektywne zdanie jest takie ze Polonia to nie jest nawet top 5 w wojewodztwie.
[/quote]
Tak jak nie widzę Polonii w top 4, tak też nie widzę nikogo kto ogólnie mógłby ją wyrzucić z miejsca 5.
Raków? Tychy? Nie sądzę. Dla innych ekip Polonia całkowicie jest poza zasięgiem.
Moje subiektywne zdanie jest takie ze Polonia to nie jest nawet top 5 w wojewodztwie.
[/quote]
Tak jak nie widzę Polonii w top 4, tak też nie widzę nikogo kto ogólnie mógłby ją wyrzucić z miejsca 5.
Raków? Tychy? Nie sądzę. Dla innych ekip Polonia całkowicie jest poza zasięgiem.
Tak jak nie widzę Polonii w top 4, tak też nie widzę nikogo kto ogólnie mógłby ją wyrzucić z miejsca 5.Klaus B. pisze: 04.04.2026, 18:37 [quote=shoe1984 post_id=1469091 time=1775300768
[/quote]
I to jest normalna odpowiedz na poziomie, jedynie Raków ale to subiektywne zdanie, biore pod uwage wyjazdy, młyn itp nie tylko aspekt chuliganski . pozdrawiam
Doping, wyjazdy, oprawy - może i tak.shoe1984 pisze: 02.04.2026, 23:56 temat czysto zabawowy, juz dosc pisania o bieniach i innych przygłupach. Kto waszym zdaniem jest nr 5 w województwie ? top 4 to wiadomo Ruch,Górnik,Zagłebie,Gieksa kolejnosc przypadkowa
Chuligańsko, uważam że Górnik nie jest Top4, ale to moje subiektywne zdanie.
To kto poza top 4 pokona Górnika bande na bande?na_chwile pisze: 06.04.2026, 20:53Doping, wyjazdy, oprawy - może i tak.shoe1984 pisze: 02.04.2026, 23:56 temat czysto zabawowy, juz dosc pisania o bieniach i innych przygłupach. Kto waszym zdaniem jest nr 5 w województwie ? top 4 to wiadomo Ruch,Górnik,Zagłebie,Gieksa kolejnosc przypadkowa
Chuligańsko, uważam że Górnik nie jest Top4, ale to moje subiektywne zdanie.
KSG odmawia Polonii ;)
Na wstępie... jestem kibicem Górnika. na mecze w Polsce (o Śląsku nie wspominając) chodzę od lat... Znam atmosferę na GKS, Ruchu, w Bytomiu, Gliwicach itd. Wiem jak przeciętna była na Górniku w latach 90-tych... Napiszę Wam jedno, od wielu lat Górnik kibicowsko to nie jest na Śląsku żaden TOP4, Od długiego czasu do Górnika nie ma podjazdu nikt... Pisanie tutaj o Polonii... litości... Pisanie jak ktoś wyżej że Górnik to jeśli chodzi o doping itp. to MOŻE i jest w TOP4.... Litości.... Gdybym miał szukać analogii to wskazałbym na 2 równie wielkie kluby o których pisze się lekceważąco.. tj. Wisła i Widzew.. zarówno Cracovia jak i ŁKS i zdecydowana większość innych klubów, przy nich nie mogą stanąć ale to nich same ochy i achy... Na Śląsku potencjał na rywalizowanie z Górnikiem ma Ruch i Zagłębie Sosnowiec cała reszta to nie ta liga. Pisząc to wszystko mówię o całościowej stronie kibicowskiej bez podziałów na Ultras, "h" itd... Na koniec 2 zdania... łatwo będzie zarzucić mi brak obiektywizmu ale każdemu kogo to boli zachęcam do odwiedzin stadionu w Zabrzu na meczu dajmy na to z Koroną Kielce. Wszystkim którzy nie widzą różnicy między ekipą kibiców która sprzedaje w 3 godziny 1900 biletów na mecz do Bydgoszczy w środku tygodnia a ekipą 30 chłopa którzy mocno ćwiczą i trenują (szacunek, ważna strona zabawy) wiążąc to również ze stroną zarobkową, od razu piszę że się nie dogadamy.
Wytrzeźwiej nim coś napiszeszGoral74 pisze: 07.04.2026, 08:40 Na wstępie... jestem kibicem Górnika. na mecze w Polsce (o Śląsku nie wspominając) chodzę od lat... Znam atmosferę na GKS, Ruchu, w Bytomiu, Gliwicach itd. Wiem jak przeciętna była na Górniku w latach 90-tych... Napiszę Wam jedno, od wielu lat Górnik kibicowsko to nie jest na Śląsku żaden TOP4, Od długiego czasu do Górnika nie ma podjazdu nikt... Pisanie tutaj o Polonii... litości... Pisanie jak ktoś wyżej że Górnik to jeśli chodzi o doping itp. to MOŻE i jest w TOP4.... Litości.... Gdybym miał szukać analogii to wskazałbym na 2 równie wielkie kluby o których pisze się lekceważąco.. tj. Wisła i Widzew.. zarówno Cracovia jak i ŁKS i zdecydowana większość innych klubów, przy nich nie mogą stanąć ale to nich same ochy i achy... Na Śląsku potencjał na rywalizowanie z Górnikiem ma Ruch i Zagłębie Sosnowiec cała reszta to nie ta liga. Pisząc to wszystko mówię o całościowej stronie kibicowskiej bez podziałów na Ultras, "h" itd... Na koniec 2 zdania... łatwo będzie zarzucić mi brak obiektywizmu ale każdemu kogo to boli zachęcam do odwiedzin stadionu w Zabrzu na meczu dajmy na to z Koroną Kielce. Wszystkim którzy nie widzą różnicy między ekipą kibiców która sprzedaje w 3 godziny 1900 biletów na mecz do Bydgoszczy w środku tygodnia a ekipą 30 chłopa którzy mocno ćwiczą i trenują (szacunek, ważna strona zabawy) wiążąc to również ze stroną zarobkową, od razu piszę że się nie dogadamy.
Trochę żeś odpłynął … pokaż mi ostatnie oprawy tej ze potęgi kibicowskiejGoral74 pisze: 07.04.2026, 08:40 Na wstępie... jestem kibicem Górnika. na mecze w Polsce (o Śląsku nie wspominając) chodzę od lat... Znam atmosferę na GKS, Ruchu, w Bytomiu, Gliwicach itd. Wiem jak przeciętna była na Górniku w latach 90-tych... Napiszę Wam jedno, od wielu lat Górnik kibicowsko to nie jest na Śląsku żaden TOP4, Od długiego czasu do Górnika nie ma podjazdu nikt... Pisanie tutaj o Polonii... litości... Pisanie jak ktoś wyżej że Górnik to jeśli chodzi o doping itp. to MOŻE i jest w TOP4.... Litości.... Gdybym miał szukać analogii to wskazałbym na 2 równie wielkie kluby o których pisze się lekceważąco.. tj. Wisła i Widzew.. zarówno Cracovia jak i ŁKS i zdecydowana większość innych klubów, przy nich nie mogą stanąć ale to nich same ochy i achy... Na Śląsku potencjał na rywalizowanie z Górnikiem ma Ruch i Zagłębie Sosnowiec cała reszta to nie ta liga. Pisząc to wszystko mówię o całościowej stronie kibicowskiej bez podziałów na Ultras, "h" itd... Na koniec 2 zdania... łatwo będzie zarzucić mi brak obiektywizmu ale każdemu kogo to boli zachęcam do odwiedzin stadionu w Zabrzu na meczu dajmy na to z Koroną Kielce. Wszystkim którzy nie widzą różnicy między ekipą kibiców która sprzedaje w 3 godziny 1900 biletów na mecz do Bydgoszczy w środku tygodnia a ekipą 30 chłopa którzy mocno ćwiczą i trenują (szacunek, ważna strona zabawy) wiążąc to również ze stroną zarobkową, od razu piszę że się nie dogadamy.
Zapraszam na mecz.. wtedy zrozumiesz o czym piszę... jeśli nie zrozumiesz to ok widać szukasz w tej zabawie czegoś innego niż jaumulung pisze: 07.04.2026, 08:48Trochę żeś odpłynął … pokaż mi ostatnie oprawy tej ze potęgi kibicowskiejGoral74 pisze: 07.04.2026, 08:40 Na wstępie... jestem kibicem Górnika. na mecze w Polsce (o Śląsku nie wspominając) chodzę od lat... Znam atmosferę na GKS, Ruchu, w Bytomiu, Gliwicach itd. Wiem jak przeciętna była na Górniku w latach 90-tych... Napiszę Wam jedno, od wielu lat Górnik kibicowsko to nie jest na Śląsku żaden TOP4, Od długiego czasu do Górnika nie ma podjazdu nikt... Pisanie tutaj o Polonii... litości... Pisanie jak ktoś wyżej że Górnik to jeśli chodzi o doping itp. to MOŻE i jest w TOP4.... Litości.... Gdybym miał szukać analogii to wskazałbym na 2 równie wielkie kluby o których pisze się lekceważąco.. tj. Wisła i Widzew.. zarówno Cracovia jak i ŁKS i zdecydowana większość innych klubów, przy nich nie mogą stanąć ale to nich same ochy i achy... Na Śląsku potencjał na rywalizowanie z Górnikiem ma Ruch i Zagłębie Sosnowiec cała reszta to nie ta liga. Pisząc to wszystko mówię o całościowej stronie kibicowskiej bez podziałów na Ultras, "h" itd... Na koniec 2 zdania... łatwo będzie zarzucić mi brak obiektywizmu ale każdemu kogo to boli zachęcam do odwiedzin stadionu w Zabrzu na meczu dajmy na to z Koroną Kielce. Wszystkim którzy nie widzą różnicy między ekipą kibiców która sprzedaje w 3 godziny 1900 biletów na mecz do Bydgoszczy w środku tygodnia a ekipą 30 chłopa którzy mocno ćwiczą i trenują (szacunek, ważna strona zabawy) wiążąc to również ze stroną zarobkową, od razu piszę że się nie dogadamy.
-
1964RUDA SLASKA
historyczny moze to byc wyazd od X lata h*** grania a teraz jest szansa na puchar i ty sie podniecasz ze w 3 godz poszly biletyGoral74 pisze: 07.04.2026, 08:40 Na wstępie... jestem kibicem Górnika. na mecze w Polsce (o Śląsku nie wspominając) chodzę od lat... Znam atmosferę na GKS, Ruchu, w Bytomiu, Gliwicach itd. Wiem jak przeciętna była na Górniku w latach 90-tych... Napiszę Wam jedno, od wielu lat Górnik kibicowsko to nie jest na Śląsku żaden TOP4, Od długiego czasu do Górnika nie ma podjazdu nikt... Pisanie tutaj o Polonii... litości... Pisanie jak ktoś wyżej że Górnik to jeśli chodzi o doping itp. to MOŻE i jest w TOP4.... Litości.... Gdybym miał szukać analogii to wskazałbym na 2 równie wielkie kluby o których pisze się lekceważąco.. tj. Wisła i Widzew.. zarówno Cracovia jak i ŁKS i zdecydowana większość innych klubów, przy nich nie mogą stanąć ale to nich same ochy i achy... Na Śląsku potencjał na rywalizowanie z Górnikiem ma Ruch i Zagłębie Sosnowiec cała reszta to nie ta liga. Pisząc to wszystko mówię o całościowej stronie kibicowskiej bez podziałów na Ultras, "h" itd... Na koniec 2 zdania... łatwo będzie zarzucić mi brak obiektywizmu ale każdemu kogo to boli zachęcam do odwiedzin stadionu w Zabrzu na meczu dajmy na to z Koroną Kielce. Wszystkim którzy nie widzą różnicy między ekipą kibiców która sprzedaje w 3 godziny 1900 biletów na mecz do Bydgoszczy w środku tygodnia a ekipą 30 chłopa którzy mocno ćwiczą i trenują (szacunek, ważna strona zabawy) wiążąc to również ze stroną zarobkową, od razu piszę że się nie dogadamy.
Stary pusty łeb się odkleił